Találatok a következő kifejezésre: Ha speciális van (24 db)

Milyen egy baba ha refluxos? Vannak olyan speciális tünetek amiről felismerhető? Meg lehet állapítani gasztrós nélkül is, hogy csak bukós vagy refluxos?

Olyan anyukák válaszát várom akiknek a pici babája bizonyítottan refluxos.

Legjobb válasz: A következõ tünetei lehetnek: - nem fogadja el az ennivalót (szopi, tápszer) köhög közben vagy pl 5 perc szopi után sírni kezd -Sokat bukik, nem csak böfivel az evés után, hanem késõbb is. -Nem gyarapszik a súlya, mert túl sokat bukik -esetleg nem bukik, de gyakoriak a légúti betegségek - köhög esetleg álmában is, vagy ha hanyatt van - nem szeret hanyatt lenni, ha felveszik megnyugszik Ezek csak utalnak a betegségre, csak orvos diagnoztizálhat, és õ sem ránézésre, hanem 24 órás pH vizsgálattal.

A következõ tünetei lehetnek: - nem fogadja el az ennivalót (szopi, tápszer) köhög közben vagy pl 5 perc szopi után sírni kezd -Sokat bukik, nem csak böfivel az evés után, hanem késõbb is. -Nem gyarapszik a súlya, mert túl sokat bukik -esetleg nem bukik, de gyakoriak a légúti betegségek - köhög esetleg álmában is, vagy ha hanyatt van - nem szeret hanyatt lenni, ha felveszik megnyugszik Ezek csak utalnak a betegségre, csak orvos diagnoztizálhat, és õ sem ránézésre, hanem 24 órás pH vizsgálattal.
Kiegészíteném: -sokat csuklik -rengeteget sír számunkra ok nélkül (jól van lakva, tiszta a pelus). - Nem kell sokszor buknia sem, elég ha nyeldekel, akkor visszanyeli a feljött kajcsit -feszegeti magát. feszeleg (elõbb utóbb ha nincs kezelve a reflux fájni fog a gyomra és a nyelõcsöve) , kifli alakot vesz fel. Az én fiaimnak ultrahanggal is ki tudták mutatni a refluxot. Éhgyomnri ultrahang, majd ivott tejet és újra ultrahang. De van még az izotópos vizsgálat. A ph mérés a legutolsó amit csinálnak, mert az azért elég durva. De ha az izotópos vizsgálat sem mutatja ki akkor kerül rá sor. De többnyire babákat ezzel nem terhelnek, adnak gyógyszert "próbára" és attól javulni fog. Egyébként mindenképp vinni kell orvoshoz, mert kell a gyógyszer, hisz könnyen nyelõcsõgyulladáshoz vezet. És az borzalmas. Nálunk az éjszakai levegõvétel elmaradásához vezetett. Ha nincs erõs refluxa lehet csak sûrítõport kap. Ezért érdemes idõbe vinni, talán még a gyógyszert is megússza.
Bocs, ezeket, tényleg kihagytam, pedig a fiam ezeket mind produkálja, ezt a kiflizést, csak alvás elõtt, vagy ha éjszaka félig megébred, a csuklás az mindenapos, most a legújabb, hogy a nevetéstõl csuklik, eddig csak ha visszanyelte a tejcsit. A sokat sír ok nélkül dolgot elõsször én is erre fogtam, de neki vesemedencegyulladása is volt, aztán újabb sorozatos húgyúti fertõzések, a foga is jött 4 hósan, és most is jön megint kettõ (6 hónapos), szóval én ott tartok hogy nem tudom egyszerûen már hogy miért nyöszörög, sirdogál egész álló nap. Gastrora egyenlõre nem küldtek, és nálunk (Zalaegerszeg) csak ezt a pH mérést csinálják, gyógyszert ritka ha felírnak, most az a legújabb, hogy mindenkinek Sinlacot írnak fel, azt meg már kaptunk és próbálkozok vele elõetetésként, több kevesebb sikerrel.
Háziorvos írhat beutalót ultrahangra. Ezt még a mi pici városunkban is megcsinálják. a ph mérés az durva, 24 órára lenyomnak neki egy csövet...
A mi kisvárosunkban olyan UH van, amivel még egy teniszlabdányi daganatot sem vettek észre egy 6 hetes baba veséjén, másnap a Zalaegerszegi UH meg már látták. Sima hasi UH-ra tényleg írhat, de ez valami speciálisabb, nem? Azt írtad közben ennie kell, tehát kétszer UH-ozzák, tovább tart stb. NA mindegy, sima UHon egyébként már kétszer voltunk, és holnap megyünk Egerszegre is egy újabb UH-ra. De ezek csak sima hasi UH-ok, most pedig kifejezetten a veséjét fogják nézni. A háziorvosunk nem tartja fontosnak a gastros kivizsgálást, mert elfogadja az ételt, és nagyon szépen gyarapszik. Már pedig eleve mindenre az a válasza, hogy mivel szépen gyarapszik, biztos nincsen semmi baja. Elnézést a kérdezõtõl, hogy nem a kérdésre válaszoltam
Sima ultrahang. Megnézi vele a gyomrát. aztán iszik tejcsit vagy akármit és ujra megnézi a gyomrát. Egyáltalán semmi speciális. Igen, a mi dokink is ilyen volt. aztán amikor bejelzett a légzésfigyelõ és lilán feküdt akkor már kapkodta a fejét. És kiderült anyuka mégse paramami hanem tényleg gond van. Pedig õ is gyarapodott, hisz többet nyeldekelt, mint bukott volna. Csak a nyeldeklés kikészítette a nyelõcsövét és álmában jobbnak látta nem levegõt venni. Na de nem akarlak megilyeszteni, biztosan nálatok nem lesz ilyen, sõt lehet nem is refluxos. De azért azt gondolom jó tudni az ilyesmirõl. Ha én is tudtam volna erõszakosabb lettem volna a dokival.

Ha körömgombám van kell valamilyen speciális tisztítószert használnom a fürdőben?

Sajnos körömgombám lett, és ugye ez fertőző. Nem szeretném az egész családra ráragasztani. Most duplán fertőtlenítőm a kádat, kisgyerek is van a családban. Nem tudom, hogy szimpla tisztitószer (Frosch) elegendő, vagy létezik valami speciális, ami gombaölő? Köszönöm, egy anyuka.

Legjobb válasz: Elméletileg ilyen külön dolgokra nincs szükség,egyre figyelj oda,a törölközõt,amivel a lábad törlöd ne használja más és Te is v csak a lábadra.

Elméletileg ilyen külön dolgokra nincs szükség, egyre figyelj oda, a törölközõt, amivel a lábad törlöd ne használja más és Te is v csak a lábadra.

Ha speciális hőmérőm van mit tegyek?

Akkor is vissza kell számolni 0.5 fokot a testh?b?l, ha olyan a lázmér?m, hogy be lehet rajta állítani, hogy hol méred a h?t? Száj, hónalj vagy popsi.

Legjobb válasz: Bocsi. 7 hónapos a baba.

A kérdező hozzászólása: Bocsi. 7 hónapos a baba.
Akkor nem kell. De ha aggódsz, mérd meg két helyen, és hasonlítsd össze az eredményeket.
A kérdező hozzászólása: Megnéztem és érdekes eredmény lett. =hónapos a babám és oltás után vagyunk. Hónaljban 38 fok, popsiban 36.9. Szerinted?


Speciális középiskolában van érettségi vagy csak szakmunkásképzés? Nyelvtudás, és alacsony képességekkel, miként lehet érettségizni? Ha igen, akkor ezt jelölik az érettségibizonyítványon a végén vagy egyenrangú a "normál" érettségivel?

Legjobb válasz: javítanám Úgy akartam írni: nyelvtudás nélkül és gyenge képességekkel is lehet érettségizni? Mert, ha igen, akkor ez nem degradálja le a normál érettségizõk által elért eredményt? Az egész kérdés abból adódott, hogy egy ismerõsöm most végezte el az egyik speciális középiskola eladói szakát és állítólag ugyanabban az iskolában õsztõl még 2 évet fog nappali tagozaton továbbtanulni érettségizni. (hozzáteszem annyira primitív, buta az illetõ, hogy az már fáj. Nem tud kettõig sem számolni, nem tud írni, olvasni, nyelveket eddig nem is tanult.) Nem értem, az ilyen embereket miért engedik érettségizni?

A kérdező hozzászólása: javítanám Úgy akartam írni: nyelvtudás nélkül és gyenge képességekkel is lehet érettségizni? Mert, ha igen, akkor ez nem degradálja le a normál érettségizõk által elért eredményt? Az egész kérdés abból adódott, hogy egy ismerõsöm most végezte el az egyik speciális középiskola eladói szakát és állítólag ugyanabban az iskolában õsztõl még 2 évet fog nappali tagozaton továbbtanulni érettségizni. (hozzáteszem annyira primitív, buta az illetõ, hogy az már fáj. Nem tud kettõig sem számolni, nem tud írni, olvasni, nyelveket eddig nem is tanult.) Nem értem, az ilyen embereket miért engedik érettségizni?
Hát nem tudom elképzelni. Ezt sajnos nem tudom. Egyébként az érettségi sem biztosíték semmire. Vannak olyan érettségizettek nálunk, hogy a 8 osztályt sem nézem ki belõlünk, ahogy a képesítésüket sem, nem hogy gimibe jártak :D
Igen szép számmal vannak speciális középiskolák, és az ott tett érettségi ugyanannyit ér, mint a "normál". Egy pl. hallássérült vagy siket sosem fog nyelv érettségi is nyelvet beszélni, mert még a magyar is korlátozottan tudja. Attól még miért ne lehetne bármi amihez szükséges az érettségi? A másság tolerálása nem ez erõsségetek..
A kérdező hozzászólása: Nem az ilyen jellegû másságra gondoltam, mikor feltettem a kérdést! Inkább azokra a fiatalokra, akik annyira buták, hogy a nevüket sem tudják leírni, mondhatni a szellemi elmaradottakra. Akik azért járnak speciális iskolába, mert a képességük nem éri el az átlagot, netán sokkal elmarad alatta. /megjegyezném: Az általam említett fiatalnak vajmi kevés esélye lesz leérettségizni. Nem tud még egy Monopoly társas közben sem számolni. Nehogy a pénzt, de még a kockákat sem tudja összeadni. Helyesen írni cseppet sem tud, alapvetõ gondjai vannak a nyelvtannal. Csupán azért tanul tovább, mert így a késõbbiek folyamán is három gyerek után kapja édesanyja az állami támogatásokat, és a gyerektartást. (ingyenes tankönyvek, ingyenes étkeztetés, emelt családi pótlék, nagycsaládos kedvezmények, emelt adókedvezmény, stb.)
Ilyen középiskola természetesen nincs, aki értelmi fogyatékos, az nem fog érettségizni sosem. De vigyázz ezzel a kategóriával mert akik mások pl. autistáknak van ilyen spec intézmény meg az van több érzékszervi fogyatékosoknak is. De ezek elég gyakran tûnnek laikus ember számára értelmi fogyatékosnak, pedig nem azok, csak pl. hallássérült gyerek artikulálatlan beszédébõl arra következtetnek hogy szellemileg is visszamaradott, pedig attól nem az, vagy az autisták aztán egy külön világ, van köztük sok aki piszok jó képességû, de a másságuk miatt a laikus világ róluk is azt hiszi hogy értelmileg visszamaradottak. Persze egyik kategóriában sem kizárt hogy a másság értelmi fogyatékossággal párosul.

Van valami speciális gimnázium szülészek-szülésznők számára? Vagy csak később térnek rá erre az ágra, ha orvosira megy?

Legjobb válasz: A szülésznõ képzés nem az orvosi-, hanem az egészségügyi karon van. Utóbbira elég alacsonyak a ponthatárok. (Tavaly, Pécsett, gyógytornász szakon kb. 330 volt, és ez magasabb volt, mint a szülésznõ szakon - csak arra nem emlékszem pontosan.) A speciális gimnázium lehet egy egészségügyi szakközép; de ezek lehet, hogy gyengébbek, (érettségi, kompetenciamérés, stb... alapján) mint egy gimnázium.

A szülésznõ képzés nem az orvosi-, hanem az egészségügyi karon van. Utóbbira elég alacsonyak a ponthatárok. (Tavaly, Pécsett, gyógytornász szakon kb. 330 volt, és ez magasabb volt, mint a szülésznõ szakon - csak arra nem emlékszem pontosan.) A speciális gimnázium lehet egy egészségügyi szakközép; de ezek lehet, hogy gyengébbek, (érettségi, kompetenciamérés, stb... alapján) mint egy gimnázium.
Alapvetõen olyan gimit keress, ahol erõs a biosz oktatás. Biosszal tudsz bekerülni az orvosira, és ott tudsz majd szakosodni szülészetre.

Ha "biciklizésről" mint fogyást elősegítő mozgásformáról beszélünk, van valami speciális elvárás a hatékonyság érdekében?

Pl. hogy milyen bicikli legyen, milyen gyorsan tekerjünk... vagy ha elmegyek és a normál kis városi bringámmal tekerek 1 órát a városban össze-vissza, az is jó? Gondolom emelked?k kellenének, de itt az Alföld közepén még dombocskát sem találok, nemhogy komolyabb emelked?ket. Van attól még értelme?

Legjobb válasz: Az idõtartam a fontos,de persze ne lassan tekerj!Fontos,hogy ha nincsnek emelkedõk akkor jó ha kb.1 órát tekersz.Van értelme ÍGY.De próbálj meg olyan helyeken biciklizni,ahol ,,nehezebb",mert így lesz a leghatékonyabb.

Az idõtartam a fontos, de persze ne lassan tekerj!Fontos, hogy ha nincsnek emelkedõk akkor jó ha kb.1 órát tekersz.Van értelme ÍGY.De próbálj meg olyan helyeken biciklizni, ahol , , nehezebb", mert így lesz a leghatékonyabb.
szia én nagykõrösön élek van nagykõrös és kecskemét között kialakitva egy biciglis út én azon szoktam végig tekerni kb.30km/óra sebességel minden nap és jó hatásai vannak bicajozz úgy ahogy neked kényelmes de ne rövid ideig lassú tempóval
Én is Nagykõrösön lakok de én otthon szoktam szoba biciklizni:) de tényleg jobb az ilyen város széli utak ahol folyamatosan tudsz menni állandó tempóban nincsenek keresztezõdések.
Nekem bevált a szobabicikli, 30-40 perc váltogatva, ha lassabban megyek, akkor 25 km/h, ha gyorsabban, akkor 35 km/h, ez kb. a kényelmes. Mondjuk most nem vagyok formában és elég gyorsan kikészülök, de nulláról nagyjából egy hét felhozni magam arra a szintre, hogy folyamatos tekerés mellett bírjam az 1 órát. Értelme mindenképpen van, én pl. nem tartom be a "kardiopulzust", nem is figyelem, de tök jól lehet fogyni így is.
Napi 1 órát szoktam tekerni, 27-30 as átlaggal. Fogyózóm én is, nagyon is segít.A téli, és a hidegebb tavaszi napokon a szobabicajt nyúztam, ugyan ezen intenzitással. Persze mellette napi 1-1, 5 órát tornázom, súlyzózom. A mai nap értem el a -26 kg-t.:) 126-100.
Még annyit, ha nincs emelkedõ, remek dolog erõs szembe szélben tekerni...:D

Szerintetek hogy van itt levagva Selena haja? Ha tudnatok vmi specialis nevet naon jo lenne!

http://www.hairstyles99.com/wp-content/uploads/2009/11/selen..

Legjobb válasz: erre nincsen név. féloldalas fufruja van... ha ilyen hajat szeretnél vidd el ezt a képet a fodrásznak

erre nincsen név. féloldalas fufruja van... ha ilyen hajat szeretnél vidd el ezt a képet a fodrásznak

A rodeósok (Bikát meg kell ülni) ezek az emberek, hogy eddzik a karjukat hogy egy kézzel fenn tudják tartani magukat? Ha megnézed mindegyiknek hatalmas alkarja van, erre van vmi speciális edzés? Ha igen mi az?

Legjobb válasz: Általános edzõtermi súlyzós gyakorlatokon kívül nem mással. Így is hónapok alatt annyit ülnek bikán, hogy azalatt megerõsödik nekik. De remélem nem azért kérdezed, mert Te is ezt a "sportot" szeretnéd ûzni. Szemét egy dolog. Az összes ilyen pasira legszívesebben tennék hereszorítót, aztán beszélgessünk.

Általános edzõtermi súlyzós gyakorlatokon kívül nem mással. Így is hónapok alatt annyit ülnek bikán, hogy azalatt megerõsödik nekik. De remélem nem azért kérdezed, mert Te is ezt a "sportot" szeretnéd ûzni. Szemét egy dolog. Az összes ilyen pasira legszívesebben tennék hereszorítót, aztán beszélgessünk.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretném ûzni, de ahogy hallottam nincs rossz sora ezeknek a bikáknak, jól vannak tartva és a nagy farkukat se kötözik fel sehova, lobálózik szabadon :D
Hát az egy dolog, valóban... Ezek az állatok baromi sokat érnek (hiszen tenyészállatok is) és ahhoz, h így nézzenek ki, a legjobb minõségû takarmányt és ellátást kapják. "Elvileg" 1-1 versenynapon 5 percnél tovább egyiket sem használják (ez nyilván többször pár másodpercet jelent), de ezalatt az idõ alatt kapnak a jóból rendesen. Vagy a lágyékrésznél szorítják meg õket egy szíjjal, vagy a heréknél, sokszor sokkolóval is kapnak még az indítókarámban.... Azért megvan a véleményem.
Így is úgy is köteles. Ha semmilyen elvárás sincsen akkor is.
Megegyezés kérdése! De hülye az a munkáltató, aki nem maga biztosítja, mivel a kontár munkavállaló elfelejtheti bevinni, otthon használhatja és ezzel tönkreteheti, stb. Ha pedig van egy raktár, ahonnan mindenki kivesz, és van néhány extra példány, akkor ilyenek miatt nem történnek kellemetlenségek. Hiszen nyilván, a természetes kopás és a balesetek állandóak.
A munkáltatónak kell biztosítania a biztonságos munkavégzés tárgyi feltételeit, vagyis neki kell gondoskodnia arról, hogy az adott munkához megfelelõ munkaruhát és egyéni védõeszközöket biztosítsa a dolgozónak. Ettõl függetlenül elõ szokott fordulni, hogy a cég nem látja el a dolgozót munkaruhával, elvárja, hogy az magának szerezze be. Ha annyira dolgozni akar, úgyis megoldja és így a cég megtakarít némi költséget. Az már más kérdés, hogy ez mennyire jogszerû, de a munkaügyi jogszabályokat kijátszani nem nagy mûvészet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!