Találatok a következő kifejezésre: Ha sorsoláson egy (2 db)

Egy 15 fõbõl álló társaság tagjai között a legnépszerûbb filmek közül az elsõ ötöt sorsolják ki DVD-n . Hányféleképpen végzõdhet a sorsolás, ha a, egy személy csak egy DVD-t nyerhet? B, egy személy több DVD-t is nyerhet?

Lécci ,ha lehetne magyarázatot is írnátok. Köszi

Legjobb válasz: Bizonyára a DVD-k különbözõek, ha az 5 legnépszerûbbrõl van szó. Ez azért fontos, mert külön esetnek számít, hogy XY az elsõ DVD-t kapja vagy a másodikat. Ha 5 egyforma DVD-t sorsolnának ki, akkor ez mindegy lenne, akkor máshogy kellene számolni. a) Az elsõ DVD-t 15 féle ember nyerheti. A másodikat már csak 14 (mert aki elõször nyert, az nem nyerhet még egyszer), stb. Vagyis 15·14·13·12·11 lehetõség van. b) Az elsõ DVD-t 15 féle ember nyerheti. A másodikat is, harmadikat is, stb. Ez 15⁵ lehetõség.

Bizonyára a DVD-k különbözõek, ha az 5 legnépszerûbbrõl van szó. Ez azért fontos, mert külön esetnek számít, hogy XY az elsõ DVD-t kapja vagy a másodikat. Ha 5 egyforma DVD-t sorsolnának ki, akkor ez mindegy lenne, akkor máshogy kellene számolni. a) Az elsõ DVD-t 15 féle ember nyerheti. A másodikat már csak 14 (mert aki elõször nyert, az nem nyerhet még egyszer), stb. Vagyis 15·14·13·12·11 lehetõség van. b) Az elsõ DVD-t 15 féle ember nyerheti. A másodikat is, harmadikat is, stb. Ez 15⁵ lehetõség.

Ha sorsoláson nyerek egy 12 millió Ft értékű lakást, és adóznom kell érte, mennyi nyereményadót kell érte fizetnem?

"A nyereményadónak, és két különböz? fajtája létezik . Az egyiket a sorsolással nyerhet? ajándék pénz, illetve tárgyak után kell fizetni. A bruttó pénznyereménynek törvény szerint huszonöt százalékát, azaz egynegyedét kell befizetni az államkasszába.Ha tárgynyeremény üti markunkat, akkor az áfa nélküli, tehát nettó forgalmi érték harminchárom százalékától vehetünk búcsút. " Lakás esetén melyik érvényes? Lakásnál van ÁFA, bruttó, nettó érték?

Legjobb válasz: Egyértelmû, a nettó érték harminchárom százaléka a nyereményadó. Azaz egy húszmilliós háznál ez 5.500.000,- Ft. A lakás "tárgynyeremény", nem "pénznyeremény". Lakásnál természetsen van nettó érték, van ÁFA (20%) és van bruttó érték (nettó + ÁFA, vagy nettó x 1,2) A nyereményadót az alábbiak szerint számíthatod ki: Lakás ára (bruttó vételi ár) / 1,2 * 0,33 = fizetendõ nyereményadó.

Egyértelmû, a nettó érték harminchárom százaléka a nyereményadó. Azaz egy húszmilliós háznál ez 5.500.000, - Ft. A lakás "tárgynyeremény", nem "pénznyeremény". Lakásnál természetsen van nettó érték, van ÁFA (20%) és van bruttó érték (nettó + ÁFA, vagy nettó x 1, 2) A nyereményadót az alábbiak szerint számíthatod ki: Lakás ára (bruttó vételi ár) / 1, 2 * 0, 33 = fizetendõ nyereményadó.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!