Találatok a következő kifejezésre: Ha sokat talpon (5 db)

35 hetes vagyok. Az tényleg igaz hogy ha sokat mozgok Bicózok, sétálok, ide-oda járok egész nap talpon vagyok akkor könnyebb lesz a szülés?

Legjobb válasz: Én ezt meg tudom erõsíteni. Nem azt mondom, hogy 100 %- ig így van, de az esetek 95 %-ában. Én rengeteget vagyok a szülészeten, és állítom neked, hogy a nyavajgós , nebáncsvirág anyukák szenvednek a legtöbbet, akikkel hímestojásként bántak a terhesség idején. A barátnõm veszélyeztetett terhes volt ( amit az sztk-s orvos és több szülésznõ megkérdõjelezett, hogy tényleg jogos e) és odáig fajult, hogy a muskátlikat nem locsolta meg, nehogy elvetéljen egy liter víz emelésétõl.Hihetetlen..Ha bírod, akkor nyugodtan legyél talpon, biciklizz, csak segíteni fog.

Én ezt meg tudom erõsíteni. Nem azt mondom, hogy 100 %- ig így van, de az esetek 95 %-ában. Én rengeteget vagyok a szülészeten, és állítom neked, hogy a nyavajgós , nebáncsvirág anyukák szenvednek a legtöbbet, akikkel hímestojásként bántak a terhesség idején. A barátnõm veszélyeztetett terhes volt ( amit az sztk-s orvos és több szülésznõ megkérdõjelezett, hogy tényleg jogos e) és odáig fajult, hogy a muskátlikat nem locsolta meg, nehogy elvetéljen egy liter víz emelésétõl.Hihetetlen..Ha bírod, akkor nyugodtan legyél talpon, biciklizz, csak segíteni fog.
A választ nem tom...én nekem most lesz az elsõ szûlésem és a mai napig dolgozom.37+1hetes vagyok.reggel 6kor kelek késõn fekszem mindent megcsinálok.a viráglocsolás, ültetés, fõzés, mosás, takaritás na és a munka...sõt kereskedelemben dolgozok.én igy érzem jól magam.hülyét is kapnék egész nap feküdnöm kéne.sztem ugy sokkal rosszabb.könnyü szûlést
Biciklizel ekkora hassal? Egyébként szerintem nem sok köze van a dolgoknak egymáshoz. Maximum jobb lesz az erõnléted, és jobban bírod a szülés okozta fizikai stresszt, de nem hinném, hogy könnyebb lenne.
Hát errõl már én is hallottam, lehet hogy van benne valami de nekem 2 barátnõm is elég aktív volt a terhessége alatt és mégsem ment olyan könnyen és gyorsan a szülés...mindketten kb. 10-13óra vajúdás után császárral hozták világra a babájukat. De remélem te kivétel leszel:) Én is ebben reménykedem elég aktív vagyok persze bizonyos keretek között. Könnyû szülést neked.
Szia!Én mind a 4 babámmal igen aktívan éltem a terhességek alatt. Nagy a ház, hatalmas a kert (700nm), állandóan tettem-vettem. Rettenetesen utáltam, ha ki akartak kímélni, nem bírtam volna, ha helyettem csinálnak valamit, amire én is képes vagyok. Most meg a 4. babával mondanom se kell itt volt a 3 nagy.. Mind a 4 szülésem könnyû volt, Az elsõ is 8 óra alatt lezajlott, a 3. babával épp, hogy beértünk a kórházba :) ) A pici lányom 10 évvel a bátyja után született, azt mondják ez olyan, mintha elsõ szülés lenne. Az elsõ fájástól a megszületéséig 9 óra telt el.. Szerinte abba, hogy ennyire könnyen szültem, belejátszott az is, hogy nem hagytam el magam. Persze azért ne hajtsd túl magad, ha úgy écv zed, hogy elfáradtál, pihenj le, lazíts!
A kérdező hozzászólása: hát persze anyukám az még az utolsó napon (szülés elõtt)biciklizett...ja és ugy indult el szülni hogy:hahóóó jöttem szülni és közbe nevetett:) és 1-2 óra alatt meg is lettem....szoal nemtom, de lehet van benne valami igazság
szió! én is jártam tornára az utolsó pillanatig, itthon ellipszis rtrénerrel edzettem, kertészkedtem, rengeteget gyalogoltam. ülni, feküdni nem tudtam :) sajnos nem szültem könnyen, de szerintem a kettõ között nem volt összefüggés. túlhordtam a babát, indították a szülést és nehezen tágultam. viszont sikerült simán szülnöm, ami lehet, hogy köszönhetõ volt a jó erõnlétemnek! mozogj, amennyit jól esik!

Hányszor adhatok egy héten sárgarépát illetve sütőtököt 7 hós babámnak hallottam hogy ha sokat kap belőle besárgulhat a talpa és a keze ez igaz?

És a husikkal mi a helyzet ugye ne kapjon bel?le minden nap?

Legjobb válasz: Valóban sárga lesz a bõre,ha sokat eszik belõle.A bétakarotin kiül a bõrre,de nem árt.A nagyobbik lányom szinte csak a sütõtököt meg a répát szerette,még az orra is sárga volt:))) Husit ha szereti adhatsz neki nyugodtan,én 6 hósan heti 3-5x is adok neki,meg hetente 1x májat.

Valóban sárga lesz a bõre, ha sokat eszik belõle.A bétakarotin kiül a bõrre, de nem árt.A nagyobbik lányom szinte csak a sütõtököt meg a répát szerette, még az orra is sárga volt:) )) Husit ha szereti adhatsz neki nyugodtan, én 6 hósan heti 3-5x is adok neki, meg hetente 1x májat.
Igen besárgulhat, bár azért azzal vitatkoznék, hogy nem árt, mert tulajdonképp méreganyag halmozódik fel a bõrben. Legalábbis nekem ezt mondta a védõnõ. Egy héten max 2-szer adj neki. A hús nem árt, bár nem muszáj mindennap adni. Adhatsz helyette gesztenyét, fõzve, reszelt sajtot, késõbb tojássárgáját (9 hónapos után).
A mesterségesen bevitt béta karotin lehet veszélyes.A répában, és egyéb zöldségekben található nagyon egészséges, és ártalmatlan akkor is, ha kiül a bõrre.

Ha sokat vagyok talpon úgy fáj a szeméremdombom, hogy az hihetetlen. Mitől lehet?

23 hetes vagyok, nem hiszem,hogy a baba nyomja,de olyan kellemetlen, a méhszáj nyílhat így?

Legjobb válasz: Nekem is régóta piszkosul fáj, bár talán nem ennyire régóta. De nekem nem nyílt ki tõle a méhszájam, pont ma voltam dokinál, lépni alig tudtam, úgy fáj az egész szeméremcsontom, de mindent rendben talált. Azért szerintem kérdezd meg a dokidat vagy ha jó fej a védõnõd, akkor azt, hogy kell-e aggódnod. Biztos megnyugtatnak. Boldog babavárást!

Nekem is régóta piszkosul fáj, bár talán nem ennyire régóta. De nekem nem nyílt ki tõle a méhszájam, pont ma voltam dokinál, lépni alig tudtam, úgy fáj az egész szeméremcsontom, de mindent rendben talált. Azért szerintem kérdezd meg a dokidat vagy ha jó fej a védõnõd, akkor azt, hogy kell-e aggódnod. Biztos megnyugtatnak. Boldog babavárást!
Szia, en tegnap voltam vedononel, szinten ez a bajom, es szinten 23 hetes vagyok :) Nos, a rossz hir: ezzel nem lehet mit csinalni, csak pihenni, valszeg kisebb-nagyobb megszakitasokkal megmarad szulesig az erzes. Jo hir: Azert van ez, mert az izuletek puhulnak fel, csipo szemeremcsont stb kornyeken, ami ahhoz kell, h a szules konnyen menjen, gyorsan tagulj, az izuletek es a kotesek lazak legyenek. Tehat a mi erdekunkben van, csak kisse kellemetlen. 23 hetes kismama


Mitől fáj a talpam? 17 hetes vagyok és ha sokat megyek vagy talpalok, akkor esténként alig bírok ráállni a lábamra.

A sarkam bels? fele utáni lágy rész az, ami fáj (ahol a lúdtalp kezd?dik). Remélem, érthet?en írtam le.

Legjobb válasz: Valószínûleg lehet egy enyhe lúdtalpad, vagy valamilyen enyhe deformitás és a megnövekedett súly, ami a terhességgel jár, most hirtelen megterheli. Érdemes lenne megnézetned, mert lehet, hogy egy jó cipõbetét megszüntethetné vagy mérsékelné a problémádat.

Valószínûleg lehet egy enyhe lúdtalpad, vagy valamilyen enyhe deformitás és a megnövekedett súly, ami a terhességgel jár, most hirtelen megterheli. Érdemes lenne megnézetned, mert lehet, hogy egy jó cipõbetét megszüntethetné vagy mérsékelné a problémádat.
Valószínû, hogy már pár kilót felszedtél és a lábad nehezebben követi ezt a változást. Egy jobbfajta cipõ, vagy betét segíthet ebben. Nekem pl. sarokemelõm van, ami így egy kicsit jobban elosztlatja a súlyomat és a terhelést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!