Találatok a következő kifejezésre: Ha sokat egyszerre, baj (9 db)

Ha sokat iszom egyszerre, baj?

állandóan szomjas vagyok, ezért sokat iszom (mármint vizet és teát). de általában úgy iszom, hogy egyszerre minimum egy liter lemegy. ez tényleg egészségtelen?

Legjobb válasz: Szerintem az égvilágon semmi bajod nem lehet ettõl! Magam is megiszok 3 pohárral egy kiadósabb adag étel után, ami 6-8 deci, no meg a sör is csak úgy literszámra tûnik el az emberben. :D

Szerintem az égvilágon semmi bajod nem lehet ettõl! Magam is megiszok 3 pohárral egy kiadósabb adag étel után, ami 6-8 deci, no meg a sör is csak úgy literszámra tûnik el az emberben. :D
Így kell inni, ez az egészséges. Jól átmossa a vesédet.
Mennyit iszol egy nap? Nézessél vércukrot, ha állandóan szomjas vagy. Amúgy 1 liter egyszerre nem gáz, fõleg melegben.
Szerintem semmi bajod nem lehet tõle, ha sokat iszol.Általában egy két liter folyadékot kellene meginni..Nekem nem igazán sikerül:-))
Szia. Szerintem normális én is állandóan szomjas vagyok, még ha nincs nagyon nagy kánikula is. Suliba is megiszok legalább 2 liter (ha nem többet=))teát vagy üditõt:)
Ha egyszerre nagymennyiségû vizet iszol (kb 7 liter), akkor meg is halhatsz. 1 litertõl semmi bajod nem lesz.. :)
Hagyd, hogy a szomjúság vezessen, és akkor nem iszol többet a kelleténél. Ne járj víz ivó versenyekre és akkor elkerülheted a vízmérgezést ;)

FL Studioban ha sok sáv szólal meg egyszerre, recseg. A proci core 2 duo, 4giga ram viszont a hangkártya integrált. Lehet hogy az a baj?

másra nem tudok gondolni.

Legjobb válasz: Buffer beállítását próbáltad? Integrált hangkártya nem erre való hacsak nem egy 50e forintos alaplapod van vagy egy 250e ft-os pro audio laptop. Ez elég gyenge konfig a zenélésre. Min 8GB ram és egy i7 CoreQuad és egy ASIO-s pl M-Audio hangkártya. Fontos az is, hogy minden 64 biten fusson. Még a VST-knek is külömben nem használja ki a hardvert. A fruti elég erõssen zabálja a gépet szóval kell alá a vas.

Buffer beállítását próbáltad? Integrált hangkártya nem erre való hacsak nem egy 50e forintos alaplapod van vagy egy 250e ft-os pro audio laptop. Ez elég gyenge konfig a zenélésre. Min 8GB ram és egy i7 CoreQuad és egy ASIO-s pl M-Audio hangkártya. Fontos az is, hogy minden 64 biten fusson. Még a VST-knek is külömben nem használja ki a hardvert. A fruti elég erõssen zabálja a gépet szóval kell alá a vas.
a core 2 duo elég de nem a fruty-nek. Nekem az van/volt és Logic Pro, Reason Rewire-ben lazán elmegy. Anno win alatt a Fruty 10 sávtól meghalt. Én ezért nem használom már. Viszont kezdõknek jó.
A kérdező hozzászólása: pedig azt mondták a core 2 elég és sok ram kell azt hittem a 4giga sok :D akkor bõvítem ha lesz kes meg veszek hangkártyát. köszi a választ!
A kérdező hozzászólása: de beállítottam a buffert és most jó. viszont szerintem hangkártyát veszek mert ami van az elég ratyi
Memóriát meg addig vegyél amíg olcsó. Az a legfontosab. Ha nincs memória, hiába a GHz-ek.
Ajánlom még, hogy 96KHz-en 24bit-en szerkessz, ha nem megy minimum 48KHz-en. Bár attól függ milyen zenét csinálsz, csak így szebbek lesznek az effectek. Meg persze a lehalgatórendszer minõsége sem mind1. Remélem tudtam segíteni, ah érdekel még valami, nyugodtan kérdezz. :)
Nekem is ez a konfigom, annó Windows 7 x64 alatt asioval a fl studio 9 az ment lazán. Egyébként Linux alatt is megy. Win alatt nekem 1 ms lazán ment 620 effektel.

Ha egyszerre túl sok chilipaprikát megettem (5-6), attól lehet valami bajom?

Nagyon szeretem, csirkével ettem egyébként..és olvastam hogy nem tesz jót a mértéktelen fogyasztása

Legjobb válasz: Hát gyomrodnak nem tesz jót, de egyszer-egyszer belefér. Vécézésnél is fog csípni.:)

Hát gyomrodnak nem tesz jót, de egyszer-egyszer belefér. Vécézésnél is fog csípni.:)
Kifelé is csípni fog :)


Ha Isten nem szereti az igazságtalanságot, miért tűri ma? Megszűnnek egyszer a bajok? Nagyon sok baj van mindenfelé.

Ha Isten nem szereti az igazságtalanságot, miért tűri ma? Megszűnnek egyszer a bajok? "Mert amikor bírákat választott az Úr nekik, az Úr maga volt a bíróval, és megszabadította őket az ellenségeik kezéből a bíró egész egész idejére, mert megindult az Úr panaszaikon amelyeket emeltek elnyomóik és szorongatóik miatt. " Bírák 2:18

Legjobb válasz: Szia! Ha az ember felismeri és nem szereti az igazságtalanságot, miért tûri ma? Nem szerencsés, ha egy tudatos lény az általa felismerhetõ és megoldható történésért a transzcendenst vonja kérdõre.

Szia! Ha az ember felismeri és nem szereti az igazságtalanságot, miért tûri ma? Nem szerencsés, ha egy tudatos lény az általa felismerhetõ és megoldható történésért a transzcendenst vonja kérdõre.
Mert az egyház termeli a legtöbb hazugságot.
nem értem mi köze Istennek ahhoz hogy az emberek barmok?
vagy a másik verzió óóó milyen ez az Isten minek adott nekünk szabad akaratot fúj fúj inkább lennénk robotok
A bûn szenvedést hoz, ettõl bûn. Hogy a végítélet után a bûn megszünhessen, elõször meg kell tapasztalni, hogy miért rossz, hogy késõbb senki ne lázadhasson Isten ellen. A végítélet után nem lesz többé bûn, így megszûnik a szenvedés.
Ez már nekem gyanús!
Ha elfogadod a Karma-törvényét és a reinkarnációt, egybõl értelmet nyer a sok "rossz".
(Jelenések 21:5) És Az, aki a trónon ül, ezt mondta: „Íme! Mindent újjáteszek!” Ezt is mondja: „Írd meg, mert megbízhatók és igazak ezek a szavak.”

Nem baj ha egyszerre túl sok fehérjét viszek be? (lent)

Gyakran van, hogy egész nap nem vagyok otthon, de amíg nem megyek el, addig próbálok minél többet enni, de a fehérjével bajban vagyok. Ha itthon vagyok még be tudom vinni kb. a felét a napi szükségletemnek, de ha hazajövök, akkor egyszerre még 50-60g-ot meg kell ennem egyhelyben, hogy meglegyen a minimál. Baj ha nem 20-30-at eszek meg egyszerre, hanem ennek a kétszeresét? Nem úgy fog hasznosulni, ahogy kéne? Nem tudná az összeset feldolgozni a szervezetem?

Legjobb válasz: Egyszerre 30g-ot tud beépíteni a szervezeted, a többi távozik alul.

Egyszerre 30g-ot tud beépíteni a szervezeted, a többi távozik alul.
A sült húsok sokáig elállnak. Ne félj egy kis zsírtól, lassítja az emésztést, egyenletesebb lesz a felszívódás.
nem lesz, nekem a fiókban volt tegnap is 3 szenya. 9-13-16h -kor ettem meg suttyomban, mert a fõnök buhog ha bent eszünk. Semmi baja sem lesz!
A kérdező hozzászólása: Az egyik az, hogy így is turmixból pótlom a felét, többet pedig úgy tudom, nem szabad. Nincs hûtõszekrény, ahová be tudnám tenni. Nem lesz baja a húsnak, ha 5-6 órát áll szobahõn(vagy melegebben)?
rántott csirkemelles szendvicset bedobod szünetben az jó lenne.
Inni szabad? Akkor igyál turmixot.
A kérdező hozzászólása: A gond az, hogy nem tudok a munkahelyen enni, mert csak 4 óránként mehetek ki, de úgy is csak 5-10 percem van enni, ennyi idõ alatt nem tudok rendesen enni, csak valami kis falatot bekapni gyorsan. Köszi a segítséget egyébként. :)
Oszd el a kajádat napi 5-6 alkalomra. Vigyél melóba, vagy suliba nem tudom hova jársz.
A kérdező hozzászólása: Akkor mit csináljak, hogy oldjam meg hogy normálisan el tudjam osztani? :(
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megpróbálom megoldani valahogy :)

Még van 3 napom a nem vártig, ha nincs krémes folyásom az baj? Akkor már tuti nincs baba? Sok helyen olvasom hogy krémesnek kéne lennie de nekem semmi nincsen vagy egy gombnyi nagyságú de nem krémes de az egy nap max egyszer.

A h?m még fent van.

Legjobb válasz: Ha felmész a babatervezõk otthonára akkor ott elolvashatod, hogy a terhesek többségénél a nem várt elõtti napokra inkább szárazság volt jellemzõ és ritkán bõséges folyás. A lényeg, hogy ne legyen vizes folyás, mert az sajna mensit jelez. Sok sikert.

Ha felmész a babatervezõk otthonára akkor ott elolvashatod, hogy a terhesek többségénél a nem várt elõtti napokra inkább szárazság volt jellemzõ és ritkán bõséges folyás. A lényeg, hogy ne legyen vizes folyás, mert az sajna mensit jelez. Sok sikert.
Nem törvényszerû se a vizesfolyás, se a nagyon váladékozás.Attól még lehetsz terhes!Ha nem jön meg, helyette csinálj 1 tesztet, azt meglátod!

Az nagyon nagy baj ha a kutyám sok csonterősitőt evett egyszerre?

Sziasztok. van 1 5hónapos szuka pitbullom és 1 kennelben tartom mellete van egy szekrény féleség és ott tartom neki a z ételt stb-t,és mikor adtam neki csonterősítő vitamin tablettát fölraktam a szekrény tetejére...másnapra mentem hozzá reggel és azt láttam hogy az egész dobozzal megette és kezd össze menni a kutya és nagyon aggódok érte szerintetek mit csináljak?

Legjobb válasz: mondjuk ne tartsd egy kis kennelben basszus. nagyon jó kis gazda lehetsz te...

mondjuk ne tartsd egy kis kennelben basszus. nagyon jó kis gazda lehetsz te...
attól függ milyen erõs, velünk is fordult már elõp ilyen, nekem akkor ilyen gyengébbet kajoltak 1 dobozzal nem lett semmi. ezután ne adj neki jó darabig csonterõsítõt meg semmi vitamint mert azért ez elég durván sokkolhatta a máját ha erõs volt. ha hányna az jó akkor megszabadul tõle de ha levert meg kínlódik akkor mutasd meg orvosnak
Gusztustalan ember vagy. Sajnálom a kutyádat. És mekkora a kennel?
A kérdező hozzászólása: Hát attól függ mikor van idõm egyhéten 2x kb
de a kutya nem egy hörcsög, hogy egy helyen élje le az életét. mennyit sétáltatod?
A kérdező hozzászólása: Lavet a márkája de nincsen leverve játszik meg minden és nem kis kennel pont jó neki...
Majd [email protected]éret fog tõle csinálni és ennyi.
Én most a helyedben túletetném hogy hánnyon.
Mondjuk ha a készítmény nevét írnád, akkor lehet, hogy többet tudnánk segíteni.
A kérdező hozzászólása: Mért vagyok az?... amugy kb 6méter hosszú és 3m széles kb

Nagyon gátlásos vagyok. Egyszer az a baj hogy ismernek sokan máskor meg ay ha nem. Mit tegyek?

21 évesen nem volt még komoly kapcsolatom.és ez is zavar h mit mondhatnak mások rólam.már azon is gondolkodtam elkéne költöznöm innen.meg az is bánt h nem ismernek sokan legtöbbjük pedig meg se akar akkor már teljesen mindegy hol vagyok!

Legjobb válasz: Lehet, hogy csak rossz emberek között vagy, próbálj meg máshol ismerkedni, pl neten, vagy valami neked való sport/ hobbi körökben. Azt meg [email protected] le, hogy másik mit mondhatnak.

Lehet, hogy csak rossz emberek között vagy, próbálj meg máshol ismerkedni, pl neten, vagy valami neked való sport/ hobbi körökben. Azt meg [email protected] le, hogy másik mit mondhatnak.
Kit érdekel mit mondanak mások rólad, ha úgyis tévednek? Ha meg igazuk van, akkor szted meg kéne téveszteni õket? XD Xard le mit gondolnak mások, a lényegen nem változtat.

Koffeintől ugye csak úgy lehet komolyabb bajom ha egyszerre viszek be sokat?

Szóval ha egész nap szépen elosztva kávézom, teázom, veszek be tablettát, akármi, akkor nem adagolom túl magam? Azt olvastam valahol a koffein 3 óra alatt kiürül a szervezetb?l.. Persze nem sokáig, csak mondjuk 1-2 napig gondoltam.

Legjobb válasz: Szerintem ez attól is függ, hogy mennyire van hozzászokva a szervezeted.

Szerintem ez attól is függ, hogy mennyire van hozzászokva a szervezeted.
amikor még suliba jártam a kémia tanárunk kiszámolta, hogy a halálos adag koffeinhez kb 30 liter kávét kéne meginni egy nap alatt, szóval mondjuk 20 liternél többet ne igyál naponta és akkor minden oké lesz :)
A kérdező hozzászólása: Ok, köszi. :D Bár fõleg tablettára gondoltam, meg teára. Túladagolásról azt olvastam, 600 mg felett kezdõdik, egy tabletta 100 mg. Amúgy eléggé hozzá vagyok szokva, sokat élek ilyesmivel, csak általában egyszerre inkább többet (olyan 2-300 mg) eszem/iszom koffeint, mint hogy egész nap..
hát ez tényleg soknak tûnik, szerintem próbáld meg csökkenteni az adagokat, mert hozzá fog szokni a szervezeted és akkor még többet kell majd bevenned hogy érezd


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!