Találatok a következő kifejezésre: Ha sokat ebédre, és (28 db)

Kaptam két nyuszit, akik imádják ha simogatva vannak és le sem akarnak szállni az ölemből. A barátnőm azt mondta, hogy ebbe akár el is pusztulhatnak, hogy sokat vannak kézben és sokat vannak simogatva. Ez igaz?

Legjobb válasz: Az én nyuszim is imádja a simogatást. Amint leülök a kanapéra, jön, mellém bújik, és nyomja a fejét a kezembe. És ha abbahagyom a simogatást, addig nyalogat, meg bökdös, amíg nem folytatom. Ha kimegyek valamiért, õ is elmegy, de ha visszaülök, jön vissza rögtön, és kezdõdik az egész elölrõl. 2 éve így megy ez, mégsem halt még bele.....

Az én nyuszim is imádja a simogatást. Amint leülök a kanapéra, jön, mellém bújik, és nyomja a fejét a kezembe. És ha abbahagyom a simogatást, addig nyalogat, meg bökdös, amíg nem folytatom. Ha kimegyek valamiért, õ is elmegy, de ha visszaülök, jön vissza rögtön, és kezdõdik az egész elölrõl. 2 éve így megy ez, mégsem halt még bele.....
szerintem a barátnõd összetéveszti a macskával, a kismacskának nem tesz jót de a nyuszijaidnak semmi bajuk nem lesz a simogatástól
De igen a simogatást akarja te fogyatékos. Inkább menj vissza a földre kapálni. Mivel a nyulak egymást is tisztogatják, ezért ösztönösen élvezi ha vakargatod.
dehogy "imádja" amikor simogatod, simán meg van ijedve, azért nem mozdul el és igen megdögölhet
Miért két nyuszit kaptál? Gyilkolni fogják egymást, vagy egybõl befedezni.
A kérdező hozzászólása: Elõször is köszönöm a válaszokat:) ...nem tudom hogy miért kettõt..azonban egyeltalán nem bántják egymást, egész nap együtt vannak:)
Dehogy igaz, szeretik a simogatást. Nem tudom mért szólnak bele olyanok, akiknek fogalma sincs, csak mondják a hülyeségüket. Kérdezõ, az ilyen trollokat ne vedd figyelembe, mint az elsõ válaszoló. Van egy oldal, torpenyul.hu ott van fórum is, inkább ott kérdezz ezentúl, vannak tenyésztõk is a fórumon és biztos, hogy hozzáértõ válaszokat fogsz kapni. Itt van valaki, akinek az a szórakozása, hogy beírja a nyulas kérdésekhez, hogy a nyuszik nem fognak ragaszkodni, hülye állatok stb. Csak azt nem értem hogy mért jó az neki, hogy válaszolgat, ha fogalma sincs a témáról.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat, azt az oldalt meglátogatom:)

Ha valaki nincs hozzászokva a sok tanuláshoz és hirtelen kezd el sokat tanulni, ebben az esetben az agy megterhelődhet?

Legjobb válasz: Megterhelõdhet, de nem okoz semmi gondot, hamar hozzá tud szokni a terheléshez. Az agy elég rugalmas "szerkezet". Mint mikor sokat tunyulunk, aztán elkezdünk mozogni. Az izmok berzenkednek ellene, de összességében hasznos változás.

Megterhelõdhet, de nem okoz semmi gondot, hamar hozzá tud szokni a terheléshez. Az agy elég rugalmas "szerkezet". Mint mikor sokat tunyulunk, aztán elkezdünk mozogni. Az izmok berzenkednek ellene, de összességében hasznos változás.
Igen. Mint az izomnál az izomláz. Olyana lessz.

Lehet beiktatni a babának további étkezéseket, ha eddig tízórait, és ebédet adok neki de azokból nem eszik meg sokat?

Tízórai és ebéd után még cicire kéri magát,tízóraiból már jó adagot megeszik,de ebédből még pár kanállal. Fogy a tejem,vacsira is kéne neki adnom valamit. Így adhatok neki mást

Legjobb válasz: Lehet, hogy túl sok a tízórai, és azért eszik keveset az ebédbõl. Próbálj meg délelõtt kevésbé tartalmasat adni neki, hogy a táplálóbb ebédbõl többet egyen. Milyen idõs? Miért ne adhatnál neki mást?

Lehet, hogy túl sok a tízórai, és azért eszik keveset az ebédbõl. Próbálj meg délelõtt kevésbé tartalmasat adni neki, hogy a táplálóbb ebédbõl többet egyen. Milyen idõs? Miért ne adhatnál neki mást?


Fogyókúra idején sok kalóriát jelent, ha tejberizst csinálok és az lesz az egyik étkezézem? (pl. ebédre)

Legjobb válasz: egy kisebb adag tejberizs néha (nagy ritkán belefér): 50 g rizs = 175 kcal, 1,5 dl tej = 180 kcal, ha nem raksz hozzá sok cukrot (1 evökanál cukor 120 kcal), akkor EGYSZER lehet, de gyakran nem, mert ez nagyrészt szénhidrát.

egy kisebb adag tejberizs néha (nagy ritkán belefér): 50 g rizs = 175 kcal, 1, 5 dl tej = 180 kcal, ha nem raksz hozzá sok cukrot (1 evökanál cukor 120 kcal), akkor EGYSZER lehet, de gyakran nem, mert ez nagyrészt szénhidrát.

Ebben a sportban sokat számat ha nem szexelek és nem recskázok sokáig?

Gondolom energikusabb leszek edzésnél meg erõseb.Izom növekedést is befojlyásolja gonodolm.

Legjobb válasz: De okos vagy menj inkább koxolj te is.

De okos vagy menj inkább koxolj te is.
Nem tudom melyik sportról beszélsz, mert azt nem írtad ki. Ja b+, a recskázás befolyásolja (igen, "ly") az izomnövekedést. Ha nem matyizol, akkor több energiád marad másra, ennyi a nagy titok. Gondolom nem agysebésznek felvételizel.
nem számít, és én inkább szexelek, minthogy legyen plusz pár grammocska izom.
Ha komoly választ vársz, akkor máshogy is feltehetted volna a kérdést. Egyébként meg, magára az izomnövekedésre a szexnek jó hatása van (tesztoszteron, ellazulás) viszont a teljesítményt javíthatja egy pár nap/hét önmegtartóztatás. Sok edzõ is megtiltja a szexet egy komolyabb meccs elõtt pont emiatt. Próbáld ki edzz szex után rögtön, hidd el kb. 0 motivációd lesz.
Ha fehérjét akarsz verd ki és nyeld le a cuccot.
Válaszolnék, de azt érzem kamu.
Mától csak a recska marad.....
én mindig kúrás után edzek reggel rögtön amint megvolt megyek is és elég elmeháborodott edzéseim vannak
NEM!! A legjobb az ha edzés közben is recsizel, de motivációnak mindig nézd a nagyobbdarab embereket közben a teremben!! Elvileg sokat segít az izomtömegben...
Persze, nem lesz gyeded!!!Menj táppénzre!Olyan nincs, hogy õ ezt nem szeretné.Kiír(t) a doki és kész.Nehogy aláírj semmilyen papírt, ki nem rúghat!
Jaj, nem írtam le, hogy miért nem lesz gyeded.Azéret nem lesz, mert ahhoz, hogy gyedet kapj munkáltató is kell.
Ahogy az elsõ irta. Fel ne mondj, mert akkor ugrik a Tgyás meg a Gyed is. Irasd ki magad táppénzre. Ennyi.
Persze, hogy befolyásolja! Egyszerûen nem fogsz kapni gyedet, mivel az akkor jár, ha a tgyás folyósítása alatt vagy késõbb szûnik meg a munkahelyed, legalábbis elviekben. Ennél azért kicsit árnyaltabb a dolog. A munkanélküli ugyanis két részbõl áll, van egy járadék és egy segély része. Ha a járadék folyósítása alatt szülsz, akkor járhat a gyed is, de az összegét nyilván befolyásolja, ha csak nem magas a kereseted. Ha magas, akkor ennél nem lesz különbség, csak a tgyásod (amit az elsõ hat hónapban kapsz a szülés után) lesz kevesebb jövõre (mindig az elõzõ naptári év átlagkeresetét nézik).
Jó nagy sz.rházi a munkáltatód! Ha közös megegyezéssel felmondasz, csak gyes-re leszel jogosult. Miért érdekel téged, hogy mit kell fizetnie? Menj táppénzre, és ne foglalkozz vele. Ha meg akar tõled szabadulni, akkor ki kell rúgjon, akkor meg irány a munkaügyi bíróság, és neki kapáltak. Semmit ne írj alá, minden jogszabály téged véd, de ha bármibe beleegyezel, akkor te szívsz!
Anno az én munkáltatóm is nagyon szerette volna, ha közös megeggyezéssel eljöttem volna. Hát persze..... Csak én tudtam, hogy nem csak ezt az egy babát szeretnénk. Így a 2. baba után már nem járt volna a gyed, hanem csak a gyes, amivel a ...... kitörölhetem szinte. Így aztán én nem hagytam magam, 4 éve nem dolgozom már, de a munkahelyem megvan, így jogosult vagyok a több ellátásra. Hameg táppénzre kell menned, akkor ez van és kész. Szerintem semmiképp ne menj bele!!!
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek KÖSZI!

Mit tegyek, ha a 3 hetes kisbabám nem alszik napközben max.4-5 órát összesen. Sokat van mellen, ahol el is alszik, de ha leteszem sír és megint enni kér. Éjszaka betartja a 3 órás szopi, majd alvás-t. Mennyire normális ez ebben a korban?

Legjobb válasz: Szerintem egy jó pár bébi csinálja ez ha elalszik a ciciden cirógasd meg a füle tövétõl a nyakáig hátha megébred rá! De ha gyarapodik akkor idõvel kitudtok alakítani egy közös napi rutint ami mindkettõtöknek jó!

Szerintem egy jó pár bébi csinálja ez ha elalszik a ciciden cirógasd meg a füle tövétõl a nyakáig hátha megébred rá! De ha gyarapodik akkor idõvel kitudtok alakítani egy közös napi rutint ami mindkettõtöknek jó!
Kihagytam egy T-t az ez után tehát ezt.
Nekem ua volt de nagyon hasfájós lett az álandó ráetetéstõl.Egyszer hagytam sírni míg el nem aludt(persze idõnként kivettem az ágyból, megszeretgettem, visszatettem)és a fáradságtól kialudta a 3 órát, utána meg szigorúan betartottam a 2, 5-3 oránkénti szopit.A cumihoz is hozzászoktattam és így sokkal könnyebb volt kivárni az idõt.Szerintem minden babának kell valami az anyján kívül ami megnyugtatja és én a cumi mellett döntöttem és bevált.Aztán pikk-pakk 4 oránként kezdett el enni és most 5.hetes.Remélem sikerül neked is ráállni egy evési rendre.Az a lényeg szerintem hogy ne bosszankodj, hanem bármi is van kezeld ugy mintha a világ legegyszerübb dolga lenne.A babád ezt megérzi és nem fog álandóan cicin lógni. :-)
Szia nekem is 3 hetes a babám, és szintén nem akkar aludni.Ma is reggel 5 órától csak 2 órát aludt este 9-ig.Sajnos nem tudtam elaltatni mindennel próbálkoztam, és csak a kezekbe aludt el, de csak 5-10percig.Éjjel 3 óránként kel fel szopizni.Szerintem nem lehet velük semmit csinálni hogy többet aludjanak.Én annak is nagyon örülök hogy az éjjelt áttalussza, mert vannak olyan babák akik meg pont fordítva csinálnak nappal alszanak.A didire meg nemjó rakni minden órában, mert hasfájós lehet a baba, én is tudom mert az elsõ babám mindig cicin volt fél óránként, és nagyon hasfájos volt.A kisleány is az mikkor eszik 2óránként, mert elõtte nagyon keveset evett.Szerintem legyünk nyugottak, mert 3 hónapossan megváltoznak.
Lefogyni nem, csak éhenhalni. Agyatlan.

Ha sokat ettem ebédre, és úgy érzem tele vagyok, akkor miért csúszik le mégis a nasi?

Legjobb válasz: Elöször is ez egy jó magyar szokás hogy még akkor is eszünk ha tele vagyunk, másodszor, meg a gyomor nagyon tágulékony.

Elöször is ez egy jó magyar szokás hogy még akkor is eszünk ha tele vagyunk, másodszor, meg a gyomor nagyon tágulékony.
a nasik úgy vannak megtervezve, hogy zabáltassák magukat. Egyrészt az írük olyam, hogy a szervezeted igényli a következõ falatot, másrészt plussz trükökkel is operálnak. Vannak adalékanyagok, amelyek az éhségérzetet fokozzák (azaz minnél többet eszel belõle annál éhesebb leszel), másrész befolyásolják a nyálképzõdést. Mindegy, hogy fokozzák, vagy csökkentik a hatás ugyanaz. Ha több a nyálad, akkor egybõl raksz még a szádba, ha kevesebb, akkor iszol és utána érzed úgy hogy raknod kell még a szádba. Konkrétan át vagy verve. Jóétvégyat. :)

Soknak számít, ha fél évesem ebéd és uzsi után is megiszik 1-1 deci vizet?

Legjobb válasz: Miért lenne baj?! Örülj, h megfelelõ mennyiségû folyadékot fogyaszt! :)

Miért lenne baj?! Örülj, h megfelelõ mennyiségû folyadékot fogyaszt! :)
Azért nem lehet erre válaszolni, mert nem mindegy mennyi folyadékot vesz magához egész nap (pl. eszik-e még tápszert vagy szopik, mennyire lédús gyümölcsöket kap stb). Másrészt nem lehet megmondani, hogy mennyi az igénye. Egyik babának ennyi, másiknak annyi... Szóval, ha elfogadja, kéri, akkor bizonyára szüksége van rá. Tehát az õ jelzéseit figyelve tudod meg, hogy mennyi az annyi. :)
Dehogy is baj, gondolom szilárdat eszik ilyenkor, igényli a folyadékot, mint mindenki más.
Örülj neki. Az én 7 hónapos lányom egy nap max 1 dl vizet iszik meg, igaz reggel, délután este és éjszaka még szopizik
nem, 1 dl nem sok, örülj, hogy megissza a vizet
szerintem örülj neki, az én lányomba úgy kell belekönyörögni egész nap a folyadékot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!:-) még szopizik is mellette 3x egy nap.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!