Találatok a következő kifejezésre: Ha sokat azzal jót teszek (5 db)

én úgy készültem fel angol felsõfokra, hogy filmeket néztem ;)
Többet ér, mint a könyvek. Elõbb-utóbb megérted majd a szöveget is. De az is nagyon hasznos, ha angol napilapokat olvasol, esetleg szótár segítségével.
A kérdező hozzászólása: És honnan szedjek angol lapokat?
Van aki állítólag a Cartoon Networkrõl tanult meg angolul. Persze, hogy jót tesz, ez olyan, mintha megkérdeznéd, hogy ha kiköltözöl Angliába stb, az segít-e. A vizuális információból, háttérismeretedbõl, eddigi angoltudásodból, és nem utolsósorban a képzelõerõd, intelligenciád felhasználásával sokat, egyre többet ki fogsz hámozni, jó lesz a kiejtésed, szövegértésed, fejlõdik, méghozzá használatos, mai nyelvhasználattal a szókincsed, és nyelvtani szerkezetek is rögzülnek. És közben még szórakozol is, a nyelv nem cél lesz, hanem eszköz - az az igazi! Újságokat egyébként az interneten lehet olvasni, egyszerûen beírod a címüket a keresõbe.
minek nézze ha nem sokat ért belõle? inkább tanulgasson és késõbb kezdje el nézni.. amikor ért is valamit belõle. meg hogy szórakozna tévénézés közben mikor nem érti.. próbáltátok már a kínai adót nézni? (és meddig sikerült élvezni?)
Az angol nem kínai, prímás!
de abból sem ért sok mindent.. (semmit)
de akkor majd nézem a kínai tévét és megtanulok így kínaiul :D:D

Ha sokat sírok, azzal jót teszek a babának, mert megkönnyebbülök, vagy pont ellenkezőleg?

A munkahelyemen vannak gondok. Sem anyagi, sem pedig egyéb okokból nem szívesen mennék el táppénzre, mivel nagyon jól viselem a várandósságot. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Szia! Az én véleményem szerint nem túl szerencsés. Gondolom a stressz okozza a sírást meg hát egy várandós nõ érzékenyebb is lelkileg. Azt mondják, a baba mindent megérez, jobb lenne neki, ha nyugodtan élnéd meg a napokat. Próbáld meg megszûntetni a téged zavaró gondokat.

Szia! Az én véleményem szerint nem túl szerencsés. Gondolom a stressz okozza a sírást meg hát egy várandós nõ érzékenyebb is lelkileg. Azt mondják, a baba mindent megérez, jobb lenne neki, ha nyugodtan élnéd meg a napokat. Próbáld meg megszûntetni a téged zavaró gondokat.
A kérdező hozzászólása: Igazad van. Csak olyan nehéz. Abban bízok, h ha itt lebeszéltek, akkor erõt tudok venni magamon. Köszönöm a válaszod!
Ha sokat sírsz, azzal biztos nem teszel jót a babának.
Valahol kikell jönni az ember bánatának! Én az egész terhességem végig bõgtem, valami, vagy valaki ha nem úgy szólt vagy viselkedett rögtön zokogtam. Mindenki azt mondta, hogy ne idegeskedjek mert nyûgös, sírós lesz a gyerekem. Most 6 hetes lesz, és nyugodtabb babáról nem is álmodhatna senki!! Biztos, hogy megérzik bent ha valami nincs rendben nálad, de ílyenkor az ember akaratlanul is egérbõl elefántot csinál. Én sem akartam táppénzre menni, de mikor még terhesen is 3 ember helyett kellett dolgoznom választottam!! Nem mondom, hogy otthon könnyebb volt sokkal, de egy nyûggel kevesebb. A pénz annyival nem kevesebb, hogy érdemes lenne kockáztatni!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!

Miért van az hogy ha mással teszek jót akkor azt élvezem és ha sok sok jót teszek az szinte eofórikus érzés? Mint egy lelki orgazmus. Nem vicc!

Legjobb válasz: Annak, hogy valaki szeret segíteni semmi köze ahhoz, hogy egoista, vagy sem. Tehát aki segítõkész, nem biztos, hogy önzetlen. A segítõkészségnek több oka lehet és annak is, ami miatt ez örömet okoz, ezért sajnos erre itt nem lehet mit mondani. (Csak egy példa és NE vedd magadra, Kérdezõ, egy rokonom pl. a segítõkészségével azt akarja kiharcolni, hogy mindenki a lekötelezettje legyen, hogy dicsérjék, csodálják, elismerjék, hogy megkapja a visszaigazolás, hogy õ milyen jó. Sokszor apróbb segítséget is évekig felemleget és ha nem kapja meg az általa elképzelt kellõ hálát, nagyon bosszúálló tud lenni. Ezért már sokan nem is fogadnak el tõle semmi segítséget, sõt menekülnek elõle, ilyenkor persze megsértõdik, hogy õ csak jót akar. Na, õ pl. azért élvezi ha jót tesz másokkal, mert szüksége van visszajelzésre a külvilágtól, hogy õ mennyire jó.) A lényeg: ha tényleg önzetlenül tudsz adni és örömmel kapni is egyben, ha nem vársz hálát, nem várod el, hogy az emberek a lekötelezetteid legyenek, ha nem az okoz örömet, hogy TE (az a fránya, jól álcázott ego) jót teszel, hanem az, hogy a másiknak jó, ha adott esetben ha nem kér valaki a segítségedbõl, rossz érzések nélkül vissza tudsz vonulni, akkor ez egy nagyon szép és dicséretes dolog.

Családon belül szerintem evidens, hogy segítünk egymásnak, de az idegennek való segítség az egészen más. Ilyen apróságok mint pl.: Az utcán gyakran megveszem a hajléktalantól az újságot, pedig legtöbbször el sem olvasom, vagy volt olyan, hogy a nénike egy nagyon vékony zacskóban vitte haza a macskakonzerveket, megláttam, hogy már majd kiszakad és pont volt nálam egy erõsebb szatyor és odaadtam neki. Sajnos manapság már az is nagy dolog, ha meglátsz valakit elhasalni az utcán és odamész segíteni. Egyszer az erkélyrõl láttam meg egy nénit feküdni a járdán, lementem, felsegítettem és haza is kísértem. Nem volt rosszul , csak elesett és nem bírt felkelni. Erre lehetne mondani, hogy evidens, de sajnos nem az, mert sokan elmennek az ilyen mellett manapság. De az is jó érzés, amikor a pénztárnál megkapom a Garfieldes matricákat és mivel még nincs gyerekem, odaadom idegen gyereknek és akkora örömmel néz rám :-) Lehet pont az a jó abban, hogy idegeneknek segítesz, hogy soha többet nem látod, nem vársz hálát Õ pedig jó érzéssel megy haza. Az ismerõsöknél való segítségnél az ember kényszeredetten úgy érzi, hogy vissza kell hálálni és néha kínos, hát még ha el is várják, mint ahogy a 7. írta.
Annak, hogy valaki szeret segíteni semmi köze ahhoz, hogy egoista, vagy sem. Tehát aki segítõkész, nem biztos, hogy önzetlen. A segítõkészségnek több oka lehet és annak is, ami miatt ez örömet okoz, ezért sajnos erre itt nem lehet mit mondani. (Csak egy példa és NE vedd magadra, Kérdezõ, egy rokonom pl. a segítõkészségével azt akarja kiharcolni, hogy mindenki a lekötelezettje legyen, hogy dicsérjék, csodálják, elismerjék, hogy megkapja a visszaigazolás, hogy õ milyen jó. Sokszor apróbb segítséget is évekig felemleget és ha nem kapja meg az általa elképzelt kellõ hálát, nagyon bosszúálló tud lenni. Ezért már sokan nem is fogadnak el tõle semmi segítséget, sõt menekülnek elõle, ilyenkor persze megsértõdik, hogy õ csak jót akar. Na, õ pl. azért élvezi ha jót tesz másokkal, mert szüksége van visszajelzésre a külvilágtól, hogy õ mennyire jó.) A lényeg: ha tényleg önzetlenül tudsz adni és örömmel kapni is egyben, ha nem vársz hálát, nem várod el, hogy az emberek a lekötelezetteid legyenek, ha nem az okoz örömet, hogy TE (az a fránya, jól álcázott ego) jót teszel, hanem az, hogy a másiknak jó, ha adott esetben ha nem kér valaki a segítségedbõl, rossz érzések nélkül vissza tudsz vonulni, akkor ez egy nagyon szép és dicséretes dolog.
Jól van, melyikõtök akar jót tenni velem és lemosni az összes ablakomat+a redõnyöket?
Jobb adni, mint kapni, hiába közhely, akkor is igaz. Nem csak tárgyak esetében, hanem legyen szó bármirõl, egy jótettrõl, egy jóindulatú cselekedetrõl, akármirõl. Jó látni, hogy vannak még ilyen emberek, akik hozzád hasonlóan belátták ezt, és nem csak arra törekszenek, hogy másokon átgázolva és másokat eltiporva maguknak szerezzenek meg mindent. Ilyen hozzáállással jó esélyed van rá, hogy valóban boldog leszel az életben. Jó ilyet látni tényleg! :)
Mert nem vagy az egód csapdájában, mint általában az emberek többsége.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek hálásan köszönöm. A "jóemberséget" úgy érzem nem zárja ki, ha nekem is élvezet adni. Úgy képzeljétek el, hogy tíz karitatív programban vagyok benne és abból nyolcat én vezetek :)
Egy ideig én is így voltam. Aztán sorra döftek hátba azok az emberek, akiknek oly nagy lelkesedéssel segítettem. Kezdek leszokni a Terézanya szereprõl.. Utálom ezt, de sajna megkeményítettek a tapasztalatok. :-(
A "jó vagyok, adakozó vagyok, kedves vagyok" érzése nagyon felemelõ tud lenni. Ha valami olyat teszel, amitõl jónak érzed magad, az "doppingol", örömet okoz, mint másnak mondjuk az édesség, vagy az alkohol, csak ez kevésbé káros az egészségre. A legtöbben így vagyunk ezzel, sõt merem az kockáztatni, hogy a legtöbben. Ugyan ki ne érezné magát szuperül, ha visszaigazolódni látszik, hogy õ milyen jó ember?
Ez lenne a normális :-) Engem is jó érzéssel tölt el, ha valakivel jót teszek, azt hiszem azért nem is lettem még ezidáig sikeres vállalkozó :-D
A kérdező hozzászólása: köszi a kedvességed :D
Ja 8. bocsánat!


Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy van egy hűtőnk (Whirlpool 6. érzék) és mi kint tartózkodunk külföldön, a hűtőajtó nyitva van, de azt hallottam, hogy nem tesz jót, ha sokáig áll használat nélkül, igaz ez?

Legjobb válasz: Ha megy is a hûtõ biztos nem tesz jót. Amennyiben ki van húzva a konnektorból, nem lehet baja. Gondolj bele ott áll a gyár raktárában, aztán a nagyker raktárában, aztán a kereskedõ raktárában, áll az eleget. Nyitott vagy zárt ajtó nem számít, zárt rendszer.

Ha megy is a hûtõ biztos nem tesz jót. Amennyiben ki van húzva a konnektorból, nem lehet baja. Gondolj bele ott áll a gyár raktárában, aztán a nagyker raktárában, aztán a kereskedõ raktárában, áll az eleget. Nyitott vagy zárt ajtó nem számít, zárt rendszer.

Ha valaki nagyon sok próbálkozás ellenére sem képes lemondani a cigarettáról, de érzi, hogy az egészségének nem tesz jót, akkor létezik valami, amivel az egészségkárosító hatásait ki lehet védeni?

Legjobb válasz: Van elektromos cigaretta, nem olcsóbb, mintha rendeset szívnál, és úgy tudom van olyan cigi is, amit nem dohányból csináltak, és nincs benne nikotin, de mivel ég, az is elég káros. Gondolj bele, hogy a véletlen hozzáérsz a cigihez, az éget, és ezt mi letüdõzzük. Valamint nem tudom láttál-e már sok csikket vízben ázni...milyen borzalmas lötty lesz belõle, ami szintén a tüdõben landol. Gondolj ezekre

Van elektromos cigaretta, nem olcsóbb, mintha rendeset szívnál, és úgy tudom van olyan cigi is, amit nem dohányból csináltak, és nincs benne nikotin, de mivel ég, az is elég káros. Gondolj bele, hogy a véletlen hozzáérsz a cigihez, az éget, és ezt mi letüdõzzük. Valamint nem tudom láttál-e már sok csikket vízben ázni...milyen borzalmas lötty lesz belõle, ami szintén a tüdõben landol. Gondolj ezekre
Lándzsás útifû szirup. Fellazítja a lerakódott cuccot a torokban.Nem állandóan kell használni, elég, ha egy évben egyszer-kétszer elszopogatsz egy kis üveggel.Gyógyszertárban kapható, finom édes íze van, és megfázáskor, torokfájáskor is nagyon jó.Én ezzel lazítom fel a trutyit.
nikotinos rágó..Gyomornak mondjuk nem tesz jót de talán közelebb visz a végleges leszokáshoz.. És kerülni kell a dohányos társaságot..
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Igazából édesanyámról van szó, aki több mint 40 éve dohányzik, és az elmúlt 1 évben körülbelül 6-7 alkalommal próbált leszokni, de sajnos 6 hónapnál tovább, nem sikerült cigaretta nélkül meglennie.Ezért lenne, nagyon fontos, hogy legyen valami alternatíva, ami a dohányzás káros hatásait kivédi vagy csökkenti.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!