Találatok a következő kifejezésre: Ha sokat azzal jót (34 db)

Miért van az hogy ha mással teszek jót akkor azt élvezem és ha sok sok jót teszek az szinte eofórikus érzés? Mint egy lelki orgazmus. Nem vicc!

Legjobb válasz: Annak, hogy valaki szeret segíteni semmi köze ahhoz, hogy egoista, vagy sem. Tehát aki segítõkész, nem biztos, hogy önzetlen. A segítõkészségnek több oka lehet és annak is, ami miatt ez örömet okoz, ezért sajnos erre itt nem lehet mit mondani. (Csak egy példa és NE vedd magadra, Kérdezõ, egy rokonom pl. a segítõkészségével azt akarja kiharcolni, hogy mindenki a lekötelezettje legyen, hogy dicsérjék, csodálják, elismerjék, hogy megkapja a visszaigazolás, hogy õ milyen jó. Sokszor apróbb segítséget is évekig felemleget és ha nem kapja meg az általa elképzelt kellõ hálát, nagyon bosszúálló tud lenni. Ezért már sokan nem is fogadnak el tõle semmi segítséget, sõt menekülnek elõle, ilyenkor persze megsértõdik, hogy õ csak jót akar. Na, õ pl. azért élvezi ha jót tesz másokkal, mert szüksége van visszajelzésre a külvilágtól, hogy õ mennyire jó.) A lényeg: ha tényleg önzetlenül tudsz adni és örömmel kapni is egyben, ha nem vársz hálát, nem várod el, hogy az emberek a lekötelezetteid legyenek, ha nem az okoz örömet, hogy TE (az a fránya, jól álcázott ego) jót teszel, hanem az, hogy a másiknak jó, ha adott esetben ha nem kér valaki a segítségedbõl, rossz érzések nélkül vissza tudsz vonulni, akkor ez egy nagyon szép és dicséretes dolog.

Családon belül szerintem evidens, hogy segítünk egymásnak, de az idegennek való segítség az egészen más. Ilyen apróságok mint pl.: Az utcán gyakran megveszem a hajléktalantól az újságot, pedig legtöbbször el sem olvasom, vagy volt olyan, hogy a nénike egy nagyon vékony zacskóban vitte haza a macskakonzerveket, megláttam, hogy már majd kiszakad és pont volt nálam egy erõsebb szatyor és odaadtam neki. Sajnos manapság már az is nagy dolog, ha meglátsz valakit elhasalni az utcán és odamész segíteni. Egyszer az erkélyrõl láttam meg egy nénit feküdni a járdán, lementem, felsegítettem és haza is kísértem. Nem volt rosszul , csak elesett és nem bírt felkelni. Erre lehetne mondani, hogy evidens, de sajnos nem az, mert sokan elmennek az ilyen mellett manapság. De az is jó érzés, amikor a pénztárnál megkapom a Garfieldes matricákat és mivel még nincs gyerekem, odaadom idegen gyereknek és akkora örömmel néz rám :-) Lehet pont az a jó abban, hogy idegeneknek segítesz, hogy soha többet nem látod, nem vársz hálát Õ pedig jó érzéssel megy haza. Az ismerõsöknél való segítségnél az ember kényszeredetten úgy érzi, hogy vissza kell hálálni és néha kínos, hát még ha el is várják, mint ahogy a 7. írta.
Annak, hogy valaki szeret segíteni semmi köze ahhoz, hogy egoista, vagy sem. Tehát aki segítõkész, nem biztos, hogy önzetlen. A segítõkészségnek több oka lehet és annak is, ami miatt ez örömet okoz, ezért sajnos erre itt nem lehet mit mondani. (Csak egy példa és NE vedd magadra, Kérdezõ, egy rokonom pl. a segítõkészségével azt akarja kiharcolni, hogy mindenki a lekötelezettje legyen, hogy dicsérjék, csodálják, elismerjék, hogy megkapja a visszaigazolás, hogy õ milyen jó. Sokszor apróbb segítséget is évekig felemleget és ha nem kapja meg az általa elképzelt kellõ hálát, nagyon bosszúálló tud lenni. Ezért már sokan nem is fogadnak el tõle semmi segítséget, sõt menekülnek elõle, ilyenkor persze megsértõdik, hogy õ csak jót akar. Na, õ pl. azért élvezi ha jót tesz másokkal, mert szüksége van visszajelzésre a külvilágtól, hogy õ mennyire jó.) A lényeg: ha tényleg önzetlenül tudsz adni és örömmel kapni is egyben, ha nem vársz hálát, nem várod el, hogy az emberek a lekötelezetteid legyenek, ha nem az okoz örömet, hogy TE (az a fránya, jól álcázott ego) jót teszel, hanem az, hogy a másiknak jó, ha adott esetben ha nem kér valaki a segítségedbõl, rossz érzések nélkül vissza tudsz vonulni, akkor ez egy nagyon szép és dicséretes dolog.
Jól van, melyikõtök akar jót tenni velem és lemosni az összes ablakomat+a redõnyöket?
Jobb adni, mint kapni, hiába közhely, akkor is igaz. Nem csak tárgyak esetében, hanem legyen szó bármirõl, egy jótettrõl, egy jóindulatú cselekedetrõl, akármirõl. Jó látni, hogy vannak még ilyen emberek, akik hozzád hasonlóan belátták ezt, és nem csak arra törekszenek, hogy másokon átgázolva és másokat eltiporva maguknak szerezzenek meg mindent. Ilyen hozzáállással jó esélyed van rá, hogy valóban boldog leszel az életben. Jó ilyet látni tényleg! :)
Mert nem vagy az egód csapdájában, mint általában az emberek többsége.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek hálásan köszönöm. A "jóemberséget" úgy érzem nem zárja ki, ha nekem is élvezet adni. Úgy képzeljétek el, hogy tíz karitatív programban vagyok benne és abból nyolcat én vezetek :)
Egy ideig én is így voltam. Aztán sorra döftek hátba azok az emberek, akiknek oly nagy lelkesedéssel segítettem. Kezdek leszokni a Terézanya szereprõl.. Utálom ezt, de sajna megkeményítettek a tapasztalatok. :-(
A "jó vagyok, adakozó vagyok, kedves vagyok" érzése nagyon felemelõ tud lenni. Ha valami olyat teszel, amitõl jónak érzed magad, az "doppingol", örömet okoz, mint másnak mondjuk az édesség, vagy az alkohol, csak ez kevésbé káros az egészségre. A legtöbben így vagyunk ezzel, sõt merem az kockáztatni, hogy a legtöbben. Ugyan ki ne érezné magát szuperül, ha visszaigazolódni látszik, hogy õ milyen jó ember?
Ez lenne a normális :-) Engem is jó érzéssel tölt el, ha valakivel jót teszek, azt hiszem azért nem is lettem még ezidáig sikeres vállalkozó :-D
A kérdező hozzászólása: köszi a kedvességed :D
Ja 8. bocsánat!

Miért ilyen szemét a szervezetem? (nagyon kívánom a kaját, de ha sokat eszek akkor érzem, hogy sok neki és mintha nem tenne jót az emésztésemnek)

úgy indult hogy sok édességet ettem pénteken, majd szombaton,vasárnap is és ahogy felgyülemlett az emésztésem egyre fosabb lett, szó szerint, nem is hasmenés hanem olyan tehénlepény állagú kaki..

Legjobb válasz: Gyógyul az, ha könnyen emészthetõ gyümölcsöt eszel. Én pl. napi 10-15 banánt eszem, de csak az érettet szabad, ami már barna pöttyös, mert csak a teljesen érett gyümölcsben vannak lebomolva a tápanyagok egyszerû alkotóelemekké, és ezért nem terhelik az emésztõrendszert. Aztán lehet enni édes szõlõt, dinnyét stb. Minél édesebb, érettebb, annál jobb. Õszibarackot, szilvát csak akkor, ha tutira érett. Sajna a piacon szinte csak éretlen barackok vannak, amik a rekeszekben puhulnak meg, de az nem ugyanaz, mintha a fán érnének be. 2-3000 kalóriát simán össze lehet hozni gyümibõl. Vacsira meg mehet zsenge fejes saláta, zellerlevél, lényeg hogy valami zöld zsenge levél legyen. Nagyon sok tápanyagdús növény terem a szabadban is - gyermekláncfû, parlagfû, kövér porcsin, csalán, pásztortáska, sóskaborbolya stb. Mind gyógyító erõvel bír. :)

Gyógyul az, ha könnyen emészthetõ gyümölcsöt eszel. Én pl. napi 10-15 banánt eszem, de csak az érettet szabad, ami már barna pöttyös, mert csak a teljesen érett gyümölcsben vannak lebomolva a tápanyagok egyszerû alkotóelemekké, és ezért nem terhelik az emésztõrendszert. Aztán lehet enni édes szõlõt, dinnyét stb. Minél édesebb, érettebb, annál jobb. Õszibarackot, szilvát csak akkor, ha tutira érett. Sajna a piacon szinte csak éretlen barackok vannak, amik a rekeszekben puhulnak meg, de az nem ugyanaz, mintha a fán érnének be. 2-3000 kalóriát simán össze lehet hozni gyümibõl. Vacsira meg mehet zsenge fejes saláta, zellerlevél, lényeg hogy valami zöld zsenge levél legyen. Nagyon sok tápanyagdús növény terem a szabadban is - gyermekláncfû, parlagfû, kövér porcsin, csalán, pásztortáska, sóskaborbolya stb. Mind gyógyító erõvel bír. :)

Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy van egy hűtőnk (Whirlpool 6. érzék) és mi kint tartózkodunk külföldön, a hűtőajtó nyitva van, de azt hallottam, hogy nem tesz jót, ha sokáig áll használat nélkül, igaz ez?

Legjobb válasz: Ha megy is a hûtõ biztos nem tesz jót. Amennyiben ki van húzva a konnektorból, nem lehet baja. Gondolj bele ott áll a gyár raktárában, aztán a nagyker raktárában, aztán a kereskedõ raktárában, áll az eleget. Nyitott vagy zárt ajtó nem számít, zárt rendszer.

Ha megy is a hûtõ biztos nem tesz jót. Amennyiben ki van húzva a konnektorból, nem lehet baja. Gondolj bele ott áll a gyár raktárában, aztán a nagyker raktárában, aztán a kereskedõ raktárában, áll az eleget. Nyitott vagy zárt ajtó nem számít, zárt rendszer.

Ha pontosan jott meg a menszeszem es hanyingerem sin nem erzekenyek a melleim es a menszeszem 5 napig tartott es a pesim nem elvezett belem csak ra a puncimra akkoris sok az eseje h terhes legyek?

mielott elelvezett volna kivette es a puncimra elvezett es felek h be is csorgott a bejaraton.rogton ra 2 percre felnyultam es jol kitorultem ez volt lassan 2 honapja

Legjobb válasz: Ha csak a nemi szervedre élvezett akkor nem lehettél terhes, de ha felnyúltál akkor felvihettél spermiumokat a méhszájadhoz ahonnan már egyszerû az útjuk befelé. Azt írtad, hogy ez 2 hónapja volt, azóta nem jött meg?

Ha csak a nemi szervedre élvezett akkor nem lehettél terhes, de ha felnyúltál akkor felvihettél spermiumokat a méhszájadhoz ahonnan már egyszerû az útjuk befelé. Azt írtad, hogy ez 2 hónapja volt, azóta nem jött meg?
Te nagyon fiatal lehetsz ha ilyeneket kérdezel. Legközeleb használjatok óvszert.
Szerinted????? Nyílván nem vagy terhes.
Ha a vérzésed jellegében és mennyiségében is hasonló volt a korábban szokásoshoz akkor szinte kizárható a terhesség. Idõnként mûködik a szerencse faktor a teherbe esés elkerülésére. Abból, hogy következmények nélkül megúsztad ezt a "kalandot" vond le azt a tanulságot, hogy ezután megbízható fogamzásgátlásról gondoskodsz. Hosszú távon nem lehet a szerencsére alapozni, mert akkor elõbb-utóbb kellemetlen meglepetés ér.
A kérdező hozzászólása: de volt rendesen es mind 5 napot tartott a menszesz......

Az normális, ha 18 napra jött meg a menstruációm? (egy átlagos ciklusom 29 napos) Nem élek párkapcsolatban, terhes nem lehetek! Kedden voltam nőgyógyásznál, fogamzásgátlót íratni, mivel túl sok a pattanásom. Most akkor elkezdhetem szedni?

Legjobb válasz: Nem normális, mert a normális 28 nap, esetleg egy-két nap eltéréssel. A 18 kevés. Sok pattanás és összevissza ciklus = hormonális probléma, aminek a megoldása nem igazán fogamzásgátlóval ajánlott, mert a tüneteket eltünteti, de ha abbahagyod a fog. gátlót, ugyanez lesz a problémád, nehezített teherbe eséssel. Ha van idõd, nézz be egy endokrinológiai szakrendelésre. Biztos vagy benne, hogy rendesen megjött, nem csak köztivérzés? Ha rendesen megjött, akkor igen, el kell kezdeni a tablettát, már ha be akarod szedni.

Nem normális, mert a normális 28 nap, esetleg egy-két nap eltéréssel. A 18 kevés. Sok pattanás és összevissza ciklus = hormonális probléma, aminek a megoldása nem igazán fogamzásgátlóval ajánlott, mert a tüneteket eltünteti, de ha abbahagyod a fog. gátlót, ugyanez lesz a problémád, nehezített teherbe eséssel. Ha van idõd, nézz be egy endokrinológiai szakrendelésre. Biztos vagy benne, hogy rendesen megjött, nem csak köztivérzés? Ha rendesen megjött, akkor igen, el kell kezdeni a tablettát, már ha be akarod szedni.
A kérdező hozzászólása: Mindig normálisan jött meg elõtte, rendszeres menstruációm van. Épp ezért most nagyon megijedtem. A közti vérzésrõl mit kell tudnom? Okozhatja a sok stressz? Mert mostanában nagyon sokat stresszelek!

Valamiért elég sok pattanás jött ki az arcomon, pedig nem kellene, mert kenem krémmel ami eddig hatott) Ha fogamzásgátlót íratnék ki erre jó ötlet lenne? Mert a menzeszem sincs rendbe, olyan sokáig tart és őssze-vissza jön meg. És milyen gyorsan hat?

Legjobb válasz: Nem biztos hogy jó lenne. Egyik ismerõsõmnek pont hogy a fogamzásgátlótól lettek pattanásai, de ez mindenkinél máskép hathat. A menszeszedet elvileg beállítaná rendszeresre

Nem biztos hogy jó lenne. Egyik ismerõsõmnek pont hogy a fogamzásgátlótól lettek pattanásai, de ez mindenkinél máskép hathat. A menszeszedet elvileg beállítaná rendszeresre
Szia! Szerintem a nem rendszeres mensid miatt dokihoz kéne menned. Õ elküldene mindenféle vizsgálatra (hormonok), és akkor kiderülnie, hogy mi lehet a probléma a mensiddel és akár a pattanásaiddal is. Én azt olvastam neten, hogy ilyen esetben sok embernek Diane 35öt írt fel a doki. Én is ezt kaptam rendszertelen menstruáció), bár még csak egy hete szedem. Ha nem jó neked, amit írt a doki, biztos kapsz másikat, amit elfogad a szervezeted. Ne parázz! Sok sikert! :)
Szia! attól függ, hogy milyet. Nekem pl pont a fogamzásgátlótól lett tiszta ragya az arcom. Ugyhogy most kimenni se merek, mert eszmélet, hogynézek ki:(
Kenjél rá spermát, az nagyon jó az ilyen kiütésekre. barátod is biztos élvezni fogja
A kérdező hozzászólása: Értem, bár ezek nem túl biztatóak :-S de azért köszi!
A kérdező hozzászólása: Szia! Oké, köszi szépen a tanácsot :-)
Szia, a tabiknak is különféle fajtáik vannak. Én 1 hónapja szedem és a doki pont olyat irt fel, ami zsiros, pattanásos arcbõrre is hatással van. A tájékoztatón az van, hogy kábé 3-4 hónap után lesz hatása, de az én bõröm már most kevésbé zsirosodik és remélem hogy a pattanások is csökkennek. Én a Diane 35-t szedem. a neten keress rá a hatóanyagaira, meg a mellékhatásaira, egy csomó dolgot fogsz találni.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi. :-)

Ha sokat sírok, azzal jót teszek a babának, mert megkönnyebbülök, vagy pont ellenkezőleg?

A munkahelyemen vannak gondok. Sem anyagi, sem pedig egyéb okokból nem szívesen mennék el táppénzre, mivel nagyon jól viselem a várandósságot. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Szia! Az én véleményem szerint nem túl szerencsés. Gondolom a stressz okozza a sírást meg hát egy várandós nõ érzékenyebb is lelkileg. Azt mondják, a baba mindent megérez, jobb lenne neki, ha nyugodtan élnéd meg a napokat. Próbáld meg megszûntetni a téged zavaró gondokat.

Szia! Az én véleményem szerint nem túl szerencsés. Gondolom a stressz okozza a sírást meg hát egy várandós nõ érzékenyebb is lelkileg. Azt mondják, a baba mindent megérez, jobb lenne neki, ha nyugodtan élnéd meg a napokat. Próbáld meg megszûntetni a téged zavaró gondokat.
A kérdező hozzászólása: Igazad van. Csak olyan nehéz. Abban bízok, h ha itt lebeszéltek, akkor erõt tudok venni magamon. Köszönöm a válaszod!
Ha sokat sírsz, azzal biztos nem teszel jót a babának.
Valahol kikell jönni az ember bánatának! Én az egész terhességem végig bõgtem, valami, vagy valaki ha nem úgy szólt vagy viselkedett rögtön zokogtam. Mindenki azt mondta, hogy ne idegeskedjek mert nyûgös, sírós lesz a gyerekem. Most 6 hetes lesz, és nyugodtabb babáról nem is álmodhatna senki!! Biztos, hogy megérzik bent ha valami nincs rendben nálad, de ílyenkor az ember akaratlanul is egérbõl elefántot csinál. Én sem akartam táppénzre menni, de mikor még terhesen is 3 ember helyett kellett dolgoznom választottam!! Nem mondom, hogy otthon könnyebb volt sokkal, de egy nyûggel kevesebb. A pénz annyival nem kevesebb, hogy érdemes lenne kockáztatni!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen!
Elég sok pénz van benne, nekünk pedig elég sok okos emberünk van ahhoz, hogy a technológiai eszközök kidolgozását vagy gyártását itt lehessen megoldani. Értelemszerûen nem saját ûrállomásra kell gondolni, de iszonyatos pénzeket jelent az, ha a kutatás&fejlesztés vonalába beszállunk a dolognak.
Már beléptünk az elõzõ rendszerben. Egy példa: Pille sugárzásmérõ.
A MASZAT már fenn van:)
Éppen ezért nem saját ûrállomást akarnak, hanem a K+F részébe akarunk beszállni, mert ott a szponzori pénzek külföldrõl jönnek :) Nem tudom mit olvastál, de hidd el az ûrkutatásba kis hazánk így akar beszállni :)
"Az a vicces hogy egy ilyen csóró, szegény, gyenge ország mit akar az ûrhajózással:) " Ezértmondom, hogy ha normális cikket elolvasol errõl, akkor elmondják hogy nem arról van szó, hogy itt lesz az új Cape Canaveral vagy Bajkonur.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom hogy magyarok/japánok a leg okosabbak kb a földön csak nem használják ki, mert nincs pénz.Sajnos támogatás nélkül nem fog menni.
Ha olyan sok cikket olvastál volna errõl, akkor most nem tetted volna fel ezt a kérdést.
A kérdező hozzászólása: Az a vicces hogy egy ilyen csóró, szegény, gyenge ország mit akar az ûrhajózással:)
És mi ebben a vicces?
A kérdező hozzászólása: 2-t olvastam:) , egyikben aztírták kezdõdnek a tárgyallások, másik cikk meg hogy befog lépni hamarosan:D
Ha egy csóró ország azt szeretné, hogy ne így legyen, akkor mindent ki kell használnia, különösen, ha éppen szürkeállományban (egyelõre még) vannak jó koponyái. És nagy ötlethez általában nem pénz, hanem ész kell. A pénz a kivitelezéshez kell, ehhez ott vannak a nemzetközi projektek. Persze, elegánsabb, ha késztermékkel rukkolunk ki, de a semminél mindenképpen hasznosabb legalább a jó gondolatot eladni (kivitelezésében részt venni). E téren egyébként nagyon fontos a presztízs, amelyet elõzetes kutatások publikálásával lehet elérni. Tehát ez nagyon nem vicc. Persze jobb lenne nagyobb szeletet szakítani, de ha nem veszünk részt a nemzetközi kutatási életben, végképp leszakadunk.

Van olyan, akiknél sokáig nem jött össze az első baba, és aztán anélkül, hogy bármit változtattak volna, mégis sikerült? Vagy ha hónapokig nem jön, akkor már biztosan van valami gond?

Mi már fél éve próbálkozunk,és nem tudom,hogy ilyenkor még türelmesnek kellene lenni,vagy orvoshoz fordulni?

Legjobb válasz: Légy türelmes! Orvoshoz 1-1.5 év után érdemes menni! Mi 3 éve próbálkozunk kis tesóval,voltunk dokinál,de rendben van velünk minden,tehát türelemmel kell lennünk,ami persze nem olyan könnyû mint ahogyan az orvos mondja :) !

Légy türelmes! Orvoshoz 1-1.5 év után érdemes menni! Mi 3 éve próbálkozunk kis tesóval, voltunk dokinál, de rendben van velünk minden, tehát türelemmel kell lennünk, ami persze nem olyan könnyû mint ahogyan az orvos mondja :) !
6 év után, 30 évesen sikerült de nem tettünk semmi különöset. Elötte az orvos mondta minden rendben van velem is de mégsem sikerült.
légy türelmes, valakiknek nagyon sokat kell érte "dolgozni", hogy egy "apró" kis boldogság bearanyozza életük többi részét :)
5 év után lettem terhes, semmit nem csiláltunk másképp....1.5 év után mentünk orvoshoz, azt mondták egyikõnknek sem lehet természetes úton gyereke!TÉVEDTEK:D
5 hónapos próbálkozás után összejött...Hogy mit csináltam másképp?Meguntam az állandó tesztelgetést, ezen való görcsölést...és bejött, tényleg igaz hogy el kell engedni és jön. :) 34 hkm
én úgy készültem fel angol felsõfokra, hogy filmeket néztem ;)
Többet ér, mint a könyvek. Elõbb-utóbb megérted majd a szöveget is. De az is nagyon hasznos, ha angol napilapokat olvasol, esetleg szótár segítségével.
A kérdező hozzászólása: És honnan szedjek angol lapokat?
Van aki állítólag a Cartoon Networkrõl tanult meg angolul. Persze, hogy jót tesz, ez olyan, mintha megkérdeznéd, hogy ha kiköltözöl Angliába stb, az segít-e. A vizuális információból, háttérismeretedbõl, eddigi angoltudásodból, és nem utolsósorban a képzelõerõd, intelligenciád felhasználásával sokat, egyre többet ki fogsz hámozni, jó lesz a kiejtésed, szövegértésed, fejlõdik, méghozzá használatos, mai nyelvhasználattal a szókincsed, és nyelvtani szerkezetek is rögzülnek. És közben még szórakozol is, a nyelv nem cél lesz, hanem eszköz - az az igazi! Újságokat egyébként az interneten lehet olvasni, egyszerûen beírod a címüket a keresõbe.
minek nézze ha nem sokat ért belõle? inkább tanulgasson és késõbb kezdje el nézni.. amikor ért is valamit belõle. meg hogy szórakozna tévénézés közben mikor nem érti.. próbáltátok már a kínai adót nézni? (és meddig sikerült élvezni?)
Az angol nem kínai, prímás!
de abból sem ért sok mindent.. (semmit)
de akkor majd nézem a kínai tévét és megtanulok így kínaiul :D:D

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!