Találatok a következő kifejezésre: Ha sokat azzal (3436 db)

Mit tegyek, ha sok az előtejem és emiatt (? ) fáj a babám hasa?

Két mellb?l (háromból) szoptatom 5 hetes babámat. 120-180 gramm között szopizik napszaktól függetlenül. Kb negyed órát tölt összesen a cicin mostanában.

Legjobb válasz: Úgy váltod a melled, hogy közben rendesen kiszopizza a hátsó részt is? Egy mellet legalább ki kellene hogy ürítsen egy szopi alkalmával. Ha így csinálod, akkor nem hiszem, hogy a sok elsõtej lenne a gond! Jó, ha ilyen szépeket szopizik és látom, idõben se aprózza el:), de ez nem azt jelenti, hogy akkor túl sok belõle az elsõ rész. Szerintem más oka lehet a hasfájásnak.

Úgy váltod a melled, hogy közben rendesen kiszopizza a hátsó részt is? Egy mellet legalább ki kellene hogy ürítsen egy szopi alkalmával. Ha így csinálod, akkor nem hiszem, hogy a sok elsõtej lenne a gond! Jó, ha ilyen szépeket szopizik és látom, idõben se aprózza el:) , de ez nem azt jelenti, hogy akkor túl sok belõle az elsõ rész. Szerintem más oka lehet a hasfájásnak.
Fejd ki az elejét, utána tedd csak rá a babát. Sajnos az én kisfiam is hasfájós volt, nekünk csak a hason altatás és a meleg meggymag párna vált be, illetve szopi elõtt Infacol cseppek.
Így van fejd le az elejét a tejnek!
A kérdező hozzászólása: Igen, kiissza a hátsó tejet is, látom az állagán, mert mindig megnézem, hogy hol tart, amikor úgy látom, váltani akar. Hogyha megissza azt is, akkor nem ez lehet a gond?
Akkor nem hiszem, hogy ez lenne a baj... Ha mindig ugyanabban a napszakban (fõleg du/este) van ez, ahogy te is írod, az inkább a "szokásos" újszülöttkori hasfájás kategóriába szokott tartozni. Ha a sok elsõtej vagy a te ételeid okoznák, az általában folyamatosan vagy épp összevissza jelentkezik, nem ennyire rendszeresen. Ha így van, akkor ennek az élettani hasfájásnak az oka legtöbbször az éretlen emésztõrendszer. Ezt az okot kívülrõl megszüntetni nemigen lehet, leginkább az idõ fogja majd végleg elmulasztani. A tüneteket viszont nyilván megpróbálhatod valahogy enyhíteni, erre többféle módszer létezik a meleg meggypárnától a babamasszázson át a különbözõ gyógyszerekig, gyógyvizekig. Én ehhez annyira nem értek (még), az én lányom nem volt hasfájós. De annyit tudok neked javasolni, hogy szerintem ne gyógyszert adj neki rögtön, hanem inkább természetesebb módon próbálkozz. Ha ez nem segít, még mindig jöhetnek a "komolyabb" megoldások.

Sok helyen Látom ezt a bizonyos FPS-t de nem tudom mi ez, mit jelent és hogy az a jó ha sok az FPS egy játéknál vagy ha kevés?

Legjobb válasz: fps - frame per second képkocka per másodperc. lényegében minél nagyobb annál jobb. ha nagyon alacsony, akkor szaggat a játék Hasznos lehet még a maximális FPS (frame per second = kép per másodperc) érték állítása is, amelyet a konzolban a /com_maxfps * beírásával lehet megszabni (a csillag helyére a kívánt érték kerül). Ez azonban csak akkor fog mûködni, ha ki lett kapcsolva a menüben a "függõleges szinkronizálás" (vertical sync). Az aktuális FPS érték megjelenítését /cg_drawfps 1 beírásával lehetséges bekapcsolni, az egyes helyére nullát írva pedig eltüntetni.

fps - frame per second képkocka per másodperc. lényegében minél nagyobb annál jobb. ha nagyon alacsony, akkor szaggat a játék Hasznos lehet még a maximális FPS (frame per second = kép per másodperc) érték állítása is, amelyet a konzolban a /com_maxfps * beírásával lehet megszabni (a csillag helyére a kívánt érték kerül). Ez azonban csak akkor fog mûködni, ha ki lett kapcsolva a menüben a "függõleges szinkronizálás" (vertical sync). Az aktuális FPS érték megjelenítését /cg_drawfps 1 beírásával lehetséges bekapcsolni, az egyes helyére nullát írva pedig eltüntetni.
Elozo:Ugye tudod, hogy nem csak Cod van a vilagon, es kb a cod az egyetlen jatek, amibe ezt igy kell megnezni.Bar PC-n reg jatszottam, legutoljara cod4-el, de akkor meg nem ismertem mas ilyen jatekot, hogy konzolt megnyitom, stb.Amugy 30 folott mar jo az FPS, de azert a 60 megjobb, annal nagyobb meg mar felesleges
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen hasznosak voltak az információk és máris okosabb lettem :)

Ha sok az embernek a sava gyomortükrözésen kívül mással kimutatható? és mik a tünetei a sok savnak?

Legjobb válasz: Nekem nagyon régen gyomorröntgennel állapitották meg. Látszott a felvételen, hogy sok a folyadék a gyomromban. De ez már vagy 20 éve volt. Most nem tudom hogy megy, de nem hiszem hogy mindenkit gyomortükrözésre küldenének.

Nekem nagyon régen gyomorröntgennel állapitották meg. Látszott a felvételen, hogy sok a folyadék a gyomromban. De ez már vagy 20 éve volt. Most nem tudom hogy megy, de nem hiszem hogy mindenkit gyomortükrözésre küldenének.
A tükrözés akkor kell ha egy ideje sok a sav és nem mart e.Van gyomorsav mérés is ahol a mennyiségét ellenõrzik. Gyomorégés savas böfögés a sok sav jele.
Nem tudom, hogy ehhez gyomortükrözés kell-e, de haz orvos mondta ezt neked akkor biztosan így van. Én azt onnan tudom, hogy ha sok van, mert érzem, hogy feljön. Olyan mintha egy büfinek indulna, de a sav is feljön. olyankor beveszek egy savlekötõt, de nem mindig.van úgy hogy nem törõdöm vele, magától elmúlik. de ha valakinek vészesen sok sava van, azzal gyógyszert kell szedni, és igen ahhoz nyílván kell valamilyen vizsgálat.
Szija! A tükrözéssel nemazt nézik, h soka e sav, hanem h felmartt e vmit...... nem kellemes..:S de én kibírtam 14 évesen simán:)

Mit jelent ha sok az endometrium? Hogyan lehet kezelni?

Legjobb válasz: Szia! Igen, nekem... :-( Nekem az volt a panaszom, hogy változó idõközönként egész hasfalra kiterjedõ szúrást éreztem. Ez tartott kb 1-2-3 napig, változó volt. Úgy éreztem magam, mint akit "felnyársaltak". Pl ha leültem, vagy minden egyes lépésnél, vagy amikor a fenekemet töröltem (már bocs), olyat éreztem, mint amikor valamit felszúrnának. Mivel nem tudták, hogy mitõl lehet, mondta az orvos, hogy csinál egy laporoscopiát. (ja, és az is furcsa volt, hogy egy elõzõ kapcsolatomban nem estem teherbe, pedig nem is védekeztünk) Akkor derült ki, hogy endometriózisom van. A mûtét nem vészes. Engem reggel mûtöttek, délután már sétáltam, másnap délelõtt pedig haza is mehettem. Két kis vágást csináltak, kb 1 cm-est. Egyet a köldöknél, a másikat pedig lágyék környékén. Csak egy kicsit fájt, de inkább akkor, amikor pl tüsszentettem. A mûtét után 3 hónapig GnRh injekciót kaptam. Utána megkérdezte az orvos, hogy akarok-e gyereket, de mondtam, hogy nem (egyedülálló voltam). Utána folyamatosan fogamzásgátlót kellett szednem, hogy leállítsák a menzeszt, és hogy ne fejlõdjenek vissza a szigetecskék, csomók. De én pár hónap után abbahagytam, mert iszonyatosan fájtak tõle a melleim. A párommal (akinek szívesen szülnék) nem védekezünk, de nem sikerül teherbe esnem. A mûtétem óta eltelt kb másfél év, lehet, hogy visszafejlõdtek azok a valamik. Egyébként úgy tudom, hogy a mûtét után nagyobb az esély a teherbesésre. Most az elõbb elõszedtem a zárójelentésem. "Elsõsorban a hólyagalapon és a bal oldali petefészek alatt endometriózis csomókat találtunk, melyeket monopolar electroddal coaguláltunk. A jobb oldali szálagos kismedencei összenövéseket elektromosan oldottuk." Hû, jó sokat írtam, de remélem tudtam valamennyire segíteni.

Szia! Igen, nekem... :-( Nekem az volt a panaszom, hogy változó idõközönként egész hasfalra kiterjedõ szúrást éreztem. Ez tartott kb 1-2-3 napig, változó volt. Úgy éreztem magam, mint akit "felnyársaltak". Pl ha leültem, vagy minden egyes lépésnél, vagy amikor a fenekemet töröltem (már bocs), olyat éreztem, mint amikor valamit felszúrnának. Mivel nem tudták, hogy mitõl lehet, mondta az orvos, hogy csinál egy laporoscopiát. (ja, és az is furcsa volt, hogy egy elõzõ kapcsolatomban nem estem teherbe, pedig nem is védekeztünk) Akkor derült ki, hogy endometriózisom van. A mûtét nem vészes. Engem reggel mûtöttek, délután már sétáltam, másnap délelõtt pedig haza is mehettem. Két kis vágást csináltak, kb 1 cm-est. Egyet a köldöknél, a másikat pedig lágyék környékén. Csak egy kicsit fájt, de inkább akkor, amikor pl tüsszentettem. A mûtét után 3 hónapig GnRh injekciót kaptam. Utána megkérdezte az orvos, hogy akarok-e gyereket, de mondtam, hogy nem (egyedülálló voltam). Utána folyamatosan fogamzásgátlót kellett szednem, hogy leállítsák a menzeszt, és hogy ne fejlõdjenek vissza a szigetecskék, csomók. De én pár hónap után abbahagytam, mert iszonyatosan fájtak tõle a melleim. A párommal (akinek szívesen szülnék) nem védekezünk, de nem sikerül teherbe esnem. A mûtétem óta eltelt kb másfél év, lehet, hogy visszafejlõdtek azok a valamik. Egyébként úgy tudom, hogy a mûtét után nagyobb az esély a teherbesésre. Most az elõbb elõszedtem a zárójelentésem. "Elsõsorban a hólyagalapon és a bal oldali petefészek alatt endometriózis csomókat találtunk, melyeket monopolar electroddal coaguláltunk. A jobb oldali szálagos kismedencei összenövéseket elektromosan oldottuk." Hû, jó sokat írtam, de remélem tudtam valamennyire segíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Nekem is csináltak már laporoscopiát 2005-ben, apro ciszták miatt.Akkor minden ok volt (méhnyálkahártyával nem volt gond). Idén tavasszal voltam petevezeték átfúváson, megint csak minden ok. Azóta külföldön élünk és itt mentem orvoshoz és Ö mondta, hogy valószínüleg ez lehet a gond (csinált UH-t de nem látott csomokat, minden ok). Januárban kell mennem újra, addig hömérözök és próbálkozunk. Nem tudom mi lehet a gond sajna.
A kérdező hozzászólása: Két napja enyhén fájdogál a bal oldali petefészkem, éjszaka néha erösebben. Voltam dokinál felfázásról nincs szó. Azt mondta lehet az endometriumtól is. Volt már valakinek hasonló problémája?
Elsõ válaszoló vagyok. Drukkolok Nektek!!!

Ha sok az user javascriptem, az lassíthatja az operát?

Legjobb válasz: mégis mennyi az a sok? 2-3 mega forráskód?

mégis mennyi az a sok? 2-3 mega forráskód?
Csak a kód minõségétõl függ, lásd Gmail, közel félmillió sor javascript-et tartalmaz mégis egy gyors, jól használható eszköz. Másrészt jelenleg az Opera (10.60) futtatja leggyorsabban a javascript-et. Átlagos esetben nem kell tartani lassulástól.

Lányok titeket zavar ha sok az ondó az aktus végén?

Az eddigi legtöbb amit mértem az közel 1,5 deci volt, de a fél deci az mindig megvan. Titeket ez zavar?

Legjobb válasz: 1,5 deci? NAh azt azért nem hiszem el...avgy ha mégis,akkor nézesd meg magad dokival! A párom nem termel ennyit hál istennek. VAn amikor több van amikor kevesebb jön....csak akkor van problémám a többel...ha épp a számba landol.

1, 5 deci? NAh azt azért nem hiszem el...avgy ha mégis, akkor nézesd meg magad dokival! A párom nem termel ennyit hál istennek. VAn amikor több van amikor kevesebb jön....csak akkor van problémám a többel...ha épp a számba landol.
Nem!
ha akkorák a heréid mint egy férfi ökle akkor talán...
igyál g*cit vagy 4-5 decit mekkora heréid vannak neked darabja megvan egy kilós? másfél deci lehetetlen
ha egy ló vagy akkor normális
másfél deci biztos nem!
hát elképzeltelek egy ilyen mérõedénnyel xD hidegen hagy :D amugy meg kamu
Na ne kamuzz.
Engem aztán nem zavar, az a te gondod.
fagyasztó láda van eladó! ha érdekel írj!

Lassítja a gép mûködését, ha sok az ikon az asztalon?

Legjobb válasz: Nem különösebben, legfeljebb ha egyébként is gyenge a géped, de akkor is fõleg csak boot után a rendszer betöltéskor

Nem különösebben, legfeljebb ha egyébként is gyenge a géped, de akkor is fõleg csak boot után a rendszer betöltéskor
Valójában lassítja, de olyan minimális mértékben, ami nem lehet észrevenni. Viszont, ha a tálcán van sok megnyitott dolog (dokumentumok, bármilyen, háttérben tovább futó program), az már észrevehetõen laassítja még a közepes teljesítményû gépeket is. Ugyanez igaz, ha egy böngészõben sok megnyitott oldal van egyszerre.
Csak mac os nél windowson nem érezhetõ.

A pukizás normális dolog? Ha valaki keveset pukizik az baj? Miért? és ha sokat az is baj? Miért?

Legjobb válasz: A pukizás sajnos nem, a fingás viszont kifejezetten egészséges.

A pukizás sajnos nem, a fingás viszont kifejezetten egészséges.
A kérdező hozzászólása: akkor a fingás :D ..csak szebben próbáltam kifejezni magam! :D
És még szebben: szellentés.
De azért veszélyei is vannak: http://www.myimg.us/images/09.30.13/38101.jpg

Mi van ha sok az igazolatlan?

Nem fenyeget ez a veszély hál istennek, de egyik osztálytársamnak egyre több és több gy?lik össze. Érdekelne mi történik akkor ha sok igazolatlan órája gy?lik össze egy tanulónak, mik a fels? határok és mennyire terheli ez a szül?ket?

Legjobb válasz: valami 230 óraszám az ami után már eltanácsolhatják (ha jól tudom) de náluk van 1 csaj akine ár valami 260 óraszám fölött van, és még így se nagyon jár be suliba csak ritkán.. és 100% h nem fogják kirúgni..(pedig több tantárgyból bukott félévkor, és most is bukásra áll)

valami 230 óraszám az ami után már eltanácsolhatják (ha jól tudom) de náluk van 1 csaj akine ár valami 260 óraszám fölött van, és még így se nagyon jár be suliba csak ritkán.. és 100% h nem fogják kirúgni..(pedig több tantárgyból bukott félévkor, és most is bukásra áll)
Én úgy tudom, hogy 30 igazolatlan óra után tesznek ki. De ha egy bizonyos tantárgy x%-áról hiányoztál, akkor osztályozó vizsgát kell tenned, mindegy hogy igazoltan hiányoztál vagy sem! Egyébként 5 igazolatlan után osztályfõnöki, 10 után igazgatói, 20 után még egy, 30 után pedig kitesznek. Én így tudom. :)
00:08-as vagyok megint. Azigazolatlan óráknak elõbb vagy utóbb pénzbüntetés lesz a vége, HA A JEGYZÕ OLYAN, HOGY MEG MERI TENNI EZT A LÉPÉST. Én egy kis falusi iskolában dolgozom, és ott sajnos félnek a lakosságtól (roma) Így mi csak küldözgetjük a feljelentéseket a jegyzõnek, de semmieredménye. Sajnos. A szülõt 10 óra után már értesítjük. Aztán a családgondozót, harmadik lépés pedig a jegyzõ. Ha még mindig van igazoltalan hiányzása, ez a kör megint megy elõlrõl az idõk végezetéig.... :S Egy tanító néni :)
250 óra igazolt+ igazolatlan után osztályozó vizsgára kötelezhetõ. Ezt a nevelõtestület határozza meg. Milyen iskola? Általános vagy közép?
Pénzbüntetés, osztályozó vizsga az egész évi anyagból, abból a tárgyból, amelyikbõl sokat hiányzott, vagy évismétlés, vagy eltanácsolás, vagy fegyelmi eljárás - a végeredmény az iskolai bizottság döntésétõl függ. Ha már érettségizett, és nappali munkarendben OKJ-s képzésben vesz részt, akkor a lehiányzott keret elérése után azonnal kirúgják, és visszafizettethetik a képzés árát. Ha ekkor kapott v.milyen támogatás (pl. családi pótlék), akkor azt is visszakérheti az állam.
nálunk 30 igazolatlan után kicsaphatnak ha már nem vagy tanköteles. Az elsõk akik több száz órát írtak, azok általánosságban beszéltek a hiányzásról, ha azt éri el (nem feltétlen igazolatlanul) akkor évet kell ismételnie.
A kérdező hozzászólása: Értem köszönöm !
Iskolája válogatja, hogy hol mennyi a határ, de általában 10 igazolatlan esetén értesítik a szülõt, húsznál a jegyzõt, harmincnál pedig a szülõk ellen szabálysértési eljárást indítanak, valamint a gyámhatóságnál is jelentik az esetet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és ha nem éri el a határt? Csak mondjuk összegyûlik neki 100 igazolatlan óra, Akkor? Azért kérdezem mert halottam ilyeneket hogy fizetni kell miatta (bár ezt nem tartom valószínûnek) stb
ha nem jar eleget, meg kell ismetelnie az evet. pontosan nem tudom hogy hol a hatar. csak ennyi tortenik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :)

Fegyecedzésnél ha sok az időm lehet heti 3-nál több alkalommal is edzeni?

Tengernyi időm van most nyáron, és heti 3 edzést ír elő a könyv, azt írja fölösleges többet csinálni, mert nem tud regenerálódni a szervezetem. Egészítsem ki mondjuk futással? Vagy mit javasoltok a pihenős napokon?

Legjobb válasz: attól függ mióta csinálod én már fél éve tolom és a magánzárka simán megy

attól függ mióta csinálod én már fél éve tolom és a magánzárka simán megy
A kérdező hozzászólása: Most fogom kezdeni, de tudom magamról hogy többet is elbírok. Ja és lehet helyettesíteni a kézenállós fekvõtámaszt valami mással amíg be nem gyakorlom?
Kézenállva fekvõzés helyett ajánlom a Pike fekvõtámaszt:http://www.youtube.com/watch?v=sposDXWEB0A és a Hindu/Dive bomber fekvõtámaszt:http://www.youtube.com/watch?v=9ndOPrcoUt8 Csinálhatod heti 6x is ha tudsz regenerálódni és biztos vagy benne , hogy nem edzed túl magad.
Az a baj, hogy lehet, hogy úgy gondolod, hogy bírod, de a túledzettség hamar elveszi az ember kedvét. csináld 4X egy pár hétig(jó lenne egy hónapig), és ha tényleg bírod, akkor csináld 5X. Egy idõ után az izmaid hozzászoknak, és gyorsabban regenerálódnak majd.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!