Találatok a következő kifejezésre: Ha sokat a hasam, de nem (20 db)

Ha sokat keményedik a hasam, de nem szedek magneB6-ot, akkor valószínübb a koraszülés vagy ennek semmi köze ahhoz, hogy mikor érkezik a baba?

Legjobb válasz: Kedves kismama nem írtad,hogy hány hetes terhes vagy.Vannak akik azt mondják,hogy a magnézium szedése nem sok mindent befolyásol keményedés illetve görcsök esetén,ellenben nekem bevállt,az orvosom ajánlotta.Egy biztos nem jó ha gyakran keményedik a hasad fõleg idõ elõtt,mert szerintem lehet belõle koraszülés.Ezért azzal nem ártassz magatoknak ha szeded. Még jobb ha szólsz az orvosodnak a keményedésekrõl. Ne izgulj jó babavárást kívánok!

Kedves kismama nem írtad, hogy hány hetes terhes vagy.Vannak akik azt mondják, hogy a magnézium szedése nem sok mindent befolyásol keményedés illetve görcsök esetén, ellenben nekem bevállt, az orvosom ajánlotta.Egy biztos nem jó ha gyakran keményedik a hasad fõleg idõ elõtt, mert szerintem lehet belõle koraszülés.Ezért azzal nem ártassz magatoknak ha szeded. Még jobb ha szólsz az orvosodnak a keményedésekrõl. Ne izgulj jó babavárást kívánok!
Bocsi a szakszavakért a netrõl van az infóóó. De a válasz benne van nagyjából magyarul is. Ha esewtleg van egészségügyis ismerõsöd, kérd meg hogy fordítsa le :) ) De szerintem mindenképpen szedd a magneB6ot. Én is szedem, bár nem tudom meddig javasolt. "Magnézium supplementatio(gondolom hiány esetén) mellett a SPONTÁN VETÉLÉS, KORASZÛLÉS, az intrauterin retardatio és a praeeclampsia csökkenése várható. Per os adott magnézium pótlás esetén toxicus magzati hatásról nem számoltak be. Therapiás dosisban tocolyticumként és praeeclampsiás állapotban ideg-izom-ingerlékenységet csökkentô szerként használatos." Boldog babvárást! 22 hetes kismami
mate tea kicsit kisebb étvágyat csinál, de 20 kg-t nem fosz vele fogyni, a "nagy has" pedig gondolom nem 2-3 felesleges centit takar.
Zöld teát ittam egy ideig, az nagyon bevált! Volt, hogy teljesen elfelejtettem enni annyira nem voltam éhes. Aztán lehet, hogy megszokta a szervezetem vagy nem tudom de elmúlt a hatása...Bár figyelni kell, hogy csak eredetit szabad venni. Most a Perfect Six-et szedem. Egyenlõre nem tudok véleményt mondani pár napja szedem, de megfogott, hogy nem ígér semmit a többi "csodaszerrel" ellentétben csak az éhségemet szünteti meg és nekem pont ennyi kell :) úgyhogy bízom benne, hogy beválik... (az biztos amióta szedem nem annyira kívánom az édeset mint elõtte)
Ügyelet
Az én fiam 12 hónaposan hànyt folyamatosan. Semmi nem maradt meg benne, se tàpszer, se tea, semmi. 3 napig tartott, de az egy örökkévalósàgnak tûnt. Kìvànom, h ti hamarabb rendbe jöjjetek, neked pedig kitartàs!!! Ìrj majd még, mi van veletek!
(nem 9, bölcsiben volt csütörtökön, és este lett beteg, és kihívták csüt. este az ügyeletet.) Remélem, jobban vagytok!
és ügyelet után bevitted a bölcsibe?hát, azért azt nem tettem volna..
mit mondott az orvos? remelem jobban van szegenyke
A kérdező hozzászólása: Most elaludt de elõtte hányt, már olyan kimerült szegénykém, bölcsibe is volt ma. oké irok:)
Majd írj, hogy mit mondott a doki! Jobbulást a kicsinek!!!
A kérdező hozzászólása: 15perce hogy kihivtuk az ügyeletet.
Hát nálunk is volt ilyen árvirrasztott-áthányt éjszaka :( Reggelre jobban lesz, legalábbis nálunk így szokott lenni, éjszaka kb fél óránként hányt legutóbb is, éjféltõl reggel 7-ig kb, addig inni sem volt hajlandó, utána kezdett inni csak. Hideg cukros-sós teát a legjobb ilyenkor adni neki. És picit, azt mondják hányás után 10-15 percig nem szabad, mert ingerli a hányást. Utána pedig kortyonként, bár én ki tapasztaltam, hogy a 20 ml még gond nélkül benne szokott maradni, tehát annyit kap egyszerre, és negyed óránként itatom. Napi 500 ml folyadéknak kell ténylegesen benne maradni, ha ez nincs meg, akkor infúzió, különben kiszárad. Úgyhogy írni szoktam, doki javaslatára... Most fölösleges ügyeletre rohangálni még, majd reggel ráértek szerintem... Vedd magad mellé a picurt, pihenjetek együtt lehetõség szerint...
nos a vírusfertõzés nálunk mindig így kezdõdött: amikor az ügyeletes orvost kihívtuk, azt mondta: hányás után 6(!) óráig SEMMIT nem adunk. Utána kortyonként (vagy kanalanként) HIDEG vizet! egészen hideget.
Szerintem hagyd kitisztulni a gyomrát, viszont azt jól teszed, hogy az itatással próbálkozol, de csak kortyonként add neki, úgy nagyobb az esély, hogy benne marad. Nem ronthatta el a gyomrát? :(
A kérdező hozzászólása: jaj rosszul irtam! nem volt bölcsibe vasárnap jöttünk haza a kórházból kiszáradt és virust elkapott.

12 hetes terhesen az orvos hematómát állapított meg és szigorú pihenést javasolt. Ezt be is tartom. Ha nem véreztem és most sem vérzek akkor is lehet baj? Elég sokat fájdogál, nyilalgat a hasam, de az az elejétől, és mindig máshol.13 hetes km

Legjobb válasz: Szia! Nekem 10 hetesen volt egy 15x6 mm-s hematómám. 1 hetet kórházban töltöttem, de pár nap alatt felszívódott. Sokat feküdtem, szedtem a gyógyszereket. 2-3 napig véreztem, utána barnázás volt kb. 5 napig. Azóta szerencsére minden rendben. Pihenj nagyon sokat, feküdj amennyit csak tudsz, mással ne foglalkozz, ez a legfontosabb. Szerintem, ha nincs vérzés, akkor nincs már nagy baj. Mikor mész vissza? A nyilalgatások és szurkálások nem feltétlenül attól van, az lehet a méhszalagok nyúlásától. Ez nálam is elõfordul még most is, sõt a 12-13. hétig rendszeres volt.

Szia! Nekem 10 hetesen volt egy 15x6 mm-s hematómám. 1 hetet kórházban töltöttem, de pár nap alatt felszívódott. Sokat feküdtem, szedtem a gyógyszereket. 2-3 napig véreztem, utána barnázás volt kb. 5 napig. Azóta szerencsére minden rendben. Pihenj nagyon sokat, feküdj amennyit csak tudsz, mással ne foglalkozz, ez a legfontosabb. Szerintem, ha nincs vérzés, akkor nincs már nagy baj. Mikor mész vissza? A nyilalgatások és szurkálások nem feltétlenül attól van, az lehet a méhszalagok nyúlásától. Ez nálam is elõfordul még most is, sõt a 12-13. hétig rendszeres volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat. Pihenek amennyit csak tudok és igazából a legtöbb írás, amit a hematómáról találtam pozitív. De tavaly elvesztettem egy 7 hetes magzatot, ezért extrán aggódom. Illetve ezt a terhességet is úgy kezdtem, hogy gardnerella (elmúlt), cysta (felszívodott), és most ez...... de úgy látom élni akar az én pici marslakóm. Te mit szedtél a hematómára?
A kérdező hozzászólása: Ja és nekem több apró van, nem egy nagy.
Sajnálom, amik Veled történtek. Tavaly õsszel én is elveszítettem egy 7 hetes magzatot, ezért is ijedtem meg, amikor véreztem. Elõtte barnázásom volt, kb. a 6. héten. Úgyhogy nekem sem indult zökkenõmentesen... :( Duphastont és Rutascorbint kaptam. Kitartást, és jobbulást kívánok!!!!
Ja, 17+3 hetes vagyok. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a biztatást! :D Nektek is sok egészséget és boldog babavárást kívánok!!!!!!

Együttlét után ha megy a hasam lehet baj? Fogamzásgátlót szedek, de nem sokkal, kb fél órával együtt lét után ment a hasam. Nem lehet az hogy a gyógyszer is kijött belőlem stb?

a gyógyszert pár órája vettem be...köszi

Legjobb válasz: Nem az számít, hogy mikor voltatok együtt a pároddal, hanem hogy a gyógyszer bevétele után hány órával volt hasmenésed. Az én bogyóm tájékoztatójában az áll, hogy ha a tabi bevétele utáni 3-4 órában problémás a hasmenés/hányás. Olvasd el, hogy a tiédben ez hogyan van, és mi ilyenkor a teendõ.

Nem az számít, hogy mikor voltatok együtt a pároddal, hanem hogy a gyógyszer bevétele után hány órával volt hasmenésed. Az én bogyóm tájékoztatójában az áll, hogy ha a tabi bevétele utáni 3-4 órában problémás a hasmenés/hányás. Olvasd el, hogy a tiédben ez hogyan van, és mi ilyenkor a teendõ.
A kérdező hozzászólása: köszi

31 hetes terhes vagyok. Azt. Szeretnem kerdezni. Hogy normalis e az ha faj a hasam alja es a derekam? Nem dolgozom mar 6honapja, csak az itthoni de az nem sok fozes. Sok a gyomorsavam is. Elore is koszonom

Legjobb válasz: normális, mindent nyom már a baba, emellett tágulnak a szövetek, ízületek, nyúlnak a méhtartó szalagok, ezek miatt érzel fájdalmat. Azért annak a plusz súlynak van nyoma, ami most a baba és a magzatvíz, méhlepény.

normális, mindent nyom már a baba, emellett tágulnak a szövetek, ízületek, nyúlnak a méhtartó szalagok, ezek miatt érzel fájdalmat. Azért annak a plusz súlynak van nyoma, ami most a baba és a magzatvíz, méhlepény.
Igen normális Ha erõs fájdalom, görcs van akkor kell csak aggódni. Minden jót:)
Szia! Ne hajszold túl magad.még akkoris sok az ha csak fõzõl hiszen egyhelyben álldogálsz a tûzhely felett.. és a lábaid meg majd leszakadnak..ha teheted akkor ülj le és pihenj, ha nem muszáj ne állj fölötte feleslegesen.Gyomorsavra meleg tejet szoktam inni esténként, meg este én már ha eszem is nem eszek olyat amirõl tudom hogy savat csinál. Hasalj fájás: max. keményedés lehet, vagy jósló fájások: ez olyan érzés mintha meg akarna jönni a menstruációd..de még ahhoz kicsit korai lenne.De elõfordulhat, mindenféleképpen jelezd a dokinak ha majd mész hozzá..hátha okosabbat tud mondani, egyébként meg lehet attól is hogy nyúlnak a szalagok és a méhed is tágul és ez kihat a derekadra is.Igyál sokat, fõleg vizet és kálciumot, mert ami kell a kicsinek azt mind megvonja tõled. Remélem tudtam segíteni: 36+6 km :)
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat, igen talan ez lehet az oka csak en tul reagalom.

Bulimiás vagyok? Mostanában, ha sokat eszem egyfolytába járok a wc-re hányni. De magamtól. úgyértem nem dugom le az ujjam hanem a ha mozgatom a hasam akkor jön. (a többi lent)

Én ezt direkt csinálom, mert jó érzés kiüríteni a hasamat a sok ételt?l. De mostanában már akkor is csinálom, ha nem is ettem sokat.

Legjobb válasz: [email protected] az vagy!

Menj orvoshoz mert a sok hánytatástól a nyelõcsöved, a gyomrod, a beleid tönkre mennek
Meg fogsz halni, ha nem hagyod abba mert a gyomorban nagyon sok olyan anyag is résztvesz a táplálék lebontásában, amit a bélrendszer késõbb visszaszív, illetve a te esetedben elveszít. A legelsõ tünet az általános gyengeség, belsõ remegés érzet. Ekkor már erõsen lecsökkent a véred oxigén szállító képessége. Figyeld meg, hogy hányás után mennyire erõsen ver a szived!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm!!!!

Hosszú évek óta fáj A hasam jobb oldalt lent. Mitől lehet milyen betegség lehet az oka? ha összebújok a párommal az is nagyon fáj! Már alig tudom élvezni A szexet! Sok vizsgálaton voltam már de nem találtak semmit. Lehet petefészek rák vagy ciszta?

hova menjek hogy végre elmúljon?tuti hogy az orvosok valamit nem vesznek észre mert csak félvállról vesznek mindent!csak nehogy kés? legyen!!!!!!:(

Legjobb válasz: Tisztelt kérdezõ! Annyit tudok tanácsolni,keressen egy jó maszek nõgyógyászt.Ehhez persze kissé megkell nyitni azt a pénztárcát,de hát mégis csak az egészségünkrõl van szó.Mondja el neki a panaszokat,és kérjen alapos kivizsgálást. Tudom mirõl beszél amikor azt mondja ön szerint nem veszik észre.a kisfiam összecsúszott belekkel született,amit 4 hónapig nem vettünk észre,csak annyit hogy nagyon nehezen ment a kakilás,volt hogy 4-5 napig nem kakilt és ezmiatt 4-5 naponta ambulanciára rohangáltunk,hogy megkakiltassák.Amikor kérdeztem az orvosokat nem lehet hogy valami baja van azt mondták á dehogy hiszen a születés utáni hasi ultrahang nem muatott semmi problémát,azt felelték sok gyereknél vannak gondok a kakilással az elsõ fél évben,fõleg a fiúknál. Aztán elérkezett tavaly augusztus 14.-e és arra keltünk fel,hogy az akkor négy hónapos babánk tiszta láz,és megállás nélkül hányt.Nagyon rossz állapotban volt,nem akart mosolyogni,és errõl tudtuk hogy nagy a baj(megállás nélkül vigyorog),és állandóan aludt.Bementünk vele házidokihoz,aki megvizsgálta,és mondta hogy valószínüleg valami gyomorrontást kapott,vagy valami egyszerû vírust,ha két napig nem változik a helyzet ad beutalót hasi ulrtahangra.Nyugodt szívvel haza küldött minket.De nem javult semmi miután hazaértünk.Állandóan aludt nem tudtuk felkelteni,próbáltam beleerõltetni egy kis folyadékot,de nem nagyon ment,rettenetesen meg voltam rémülve,és éreztem hogy itt valami komolyabb baj lesz.És akkor még nem is tudtuk,hogy a kisfiam akkor már az életéért küzdött.Este fürdetés után megpróbáltam belerakni egy kis tejcsit cumisüvegbõl,mert nem volt ereje szopizni,és ez volt a szerencsénk.Egy picit evett belõle,és a hirtelen bevitt kaja után rögtön bekakilt.Sosem kakilt már este,de most igen,és akkor mikor tisztába raktam észrevettem,hogy tiszta véres-zselés a kakija.Azonnal öltöztünk be az ambulanciára,ott már amikor meghallgatták a hasát,már láttam az orvoson hogy nagy a baj,soron kívüli azonnali ultrahang,és már közben hívták a sebész fõorvost,hogy azonnali mûtét lesz.Én már akkor nem nagyon voltam magamnál és csak fogtam a fiam,mentünk az ultrahangra,ahol egy idõsebb hölgy volt aki megvizsgálta,és megtalálta a bajt.Fél órán belül már a mûtõben volt az életem,és megmentették az életét.Az orvos elmondta,hogy összecsúszott belekkel született,ami eddig így meg úgy próbált dolgozni,de a mai napon feladta a munkát,ezért került ilyen állapotba a fiam,és már csak órái voltak vissza.Ma is csak arra gondolok,ha akkor nem erõltetem bele a tejcsit és nem kakilja össze magát,miután lefektettem reggelre már meghalt volna.Úgyhogy ne késlekedj te sem,sosem lehet tudni milyen nagy a baj,ha te érzed hogy valami nem stimmel,addig menj amíg meg nem találják az okát. Sok sikert!

Tisztelt kérdezõ! Annyit tudok tanácsolni, keressen egy jó maszek nõgyógyászt.Ehhez persze kissé megkell nyitni azt a pénztárcát, de hát mégis csak az egészségünkrõl van szó.Mondja el neki a panaszokat, és kérjen alapos kivizsgálást. Tudom mirõl beszél amikor azt mondja ön szerint nem veszik észre.a kisfiam összecsúszott belekkel született, amit 4 hónapig nem vettünk észre, csak annyit hogy nagyon nehezen ment a kakilás, volt hogy 4-5 napig nem kakilt és ezmiatt 4-5 naponta ambulanciára rohangáltunk, hogy megkakiltassák.Amikor kérdeztem az orvosokat nem lehet hogy valami baja van azt mondták á dehogy hiszen a születés utáni hasi ultrahang nem muatott semmi problémát, azt felelték sok gyereknél vannak gondok a kakilással az elsõ fél évben, fõleg a fiúknál. Aztán elérkezett tavaly augusztus 14.-e és arra keltünk fel, hogy az akkor négy hónapos babánk tiszta láz, és megállás nélkül hányt.Nagyon rossz állapotban volt, nem akart mosolyogni, és errõl tudtuk hogy nagy a baj(megállás nélkül vigyorog), és állandóan aludt.Bementünk vele házidokihoz, aki megvizsgálta, és mondta hogy valószínüleg valami gyomorrontást kapott, vagy valami egyszerû vírust, ha két napig nem változik a helyzet ad beutalót hasi ulrtahangra.Nyugodt szívvel haza küldött minket.De nem javult semmi miután hazaértünk.Állandóan aludt nem tudtuk felkelteni, próbáltam beleerõltetni egy kis folyadékot, de nem nagyon ment, rettenetesen meg voltam rémülve, és éreztem hogy itt valami komolyabb baj lesz.És akkor még nem is tudtuk, hogy a kisfiam akkor már az életéért küzdött.Este fürdetés után megpróbáltam belerakni egy kis tejcsit cumisüvegbõl, mert nem volt ereje szopizni, és ez volt a szerencsénk.Egy picit evett belõle, és a hirtelen bevitt kaja után rögtön bekakilt.Sosem kakilt már este, de most igen, és akkor mikor tisztába raktam észrevettem, hogy tiszta véres-zselés a kakija.Azonnal öltöztünk be az ambulanciára, ott már amikor meghallgatták a hasát, már láttam az orvoson hogy nagy a baj, soron kívüli azonnali ultrahang, és már közben hívták a sebész fõorvost, hogy azonnali mûtét lesz.Én már akkor nem nagyon voltam magamnál és csak fogtam a fiam, mentünk az ultrahangra, ahol egy idõsebb hölgy volt aki megvizsgálta, és megtalálta a bajt.Fél órán belül már a mûtõben volt az életem, és megmentették az életét.Az orvos elmondta, hogy összecsúszott belekkel született, ami eddig így meg úgy próbált dolgozni, de a mai napon feladta a munkát, ezért került ilyen állapotba a fiam, és már csak órái voltak vissza.Ma is csak arra gondolok, ha akkor nem erõltetem bele a tejcsit és nem kakilja össze magát, miután lefektettem reggelre már meghalt volna.Úgyhogy ne késlekedj te sem, sosem lehet tudni milyen nagy a baj, ha te érzed hogy valami nem stimmel, addig menj amíg meg nem találják az okát. Sok sikert!
Szomorú tény, de igaza lehet az elõttem lévõnek! Ilyen a magyar orvoslás!(Tisztelet a kivételnek!) Õszintén remélem, és kívánom, hogy minden rendben legyen! :) Az elsõnek, pedig üzenem, nagyon tanulságos volt olvasni a válaszát!Azóta jól van a kisfiú? :) :-)
Igen köszönjük jól van!Azóta semmi gond!Hála az égnek és a dokiknak akik akkor éjjel ügyeltek! Az a baj hogy manapság már pénz kell ahhoz, hogy az embert ember számba vegyék a kórházakba. A kérdezõnek üzenem, hogy jobboldali alhasi fájdalom lehet vakbélgyulladás is, vagy hugyhólyag gyulladás. A vakbélgyulladással viszont nem szabad sokáig játszani, úgyhogy mihamarabb doki.Kérjél alapos kivizsgálást, JOGOD VAN HOZZÁ!Nem tagadhatják meg!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!voltam nõgyógyásznál azt mondta húgyhólyag gyulladás.kliont kaptam meg egy antibiotikumot ami egy tasak por és 3 napig hat.félek hogy nem IS ez a bajom és nem IS érzem jól magam tõle.izomgyengeséget érzek holott mellékhatása szinte alig van a tájékoztatóban.
Szia! Csak most bukkantam a kérdésedre. Lett valami eredmény? Nekem pár hete fáj, szúr a bal oldalon a hasam alja. De elviselhetõ. No-Spa-n élek :)
Elõzõ vagyok. IBS-re nem gondoltál?
Remélem hogy nem, mert nekem is ez van :S
Szerintem ez megfázás/fel
ez lehet terhesség jele is.sûrû pisilés, has szurka, ez arra utal.csinálj tesztet.
Mindenki mindíg a terhességre utal. Az én hasam is szurkál és voltam orvosnál aki megállapította , hogy fel vagyok fázva.

Mit tegyek akkor ha megállás nélkül éhes vagyok, de nem tudom kontrollálni magam? Hamar úgy érzem hogy tele a hasam és sokáig megmarad az érzés, ha vizet iszok csak akkor is.

Fogyni szeretnék, de nem tudom hogyan..Segítsetek!! Körülbelül 10kg-ot kellene leadnom 1,5 hónap alatt. Hogy csináljam? Konkrét ötleteket várok.

Legjobb válasz: Próbáld ki a fehérjeport, én azzal kezdtem fogyni, hogy vettem a Rossmannban, kábé 1500-ért, és ugyanúgy reggeliztem ebédeltem, vacsoráztam, de ittam ezt, és legalább nem zabáltam, és nassoltam tõle, hanem úgy éreztem hogy jól laktam. Én már ettõl is fogytam (a sok nasi elmaradt) de ugye tudod, hogy ennyit sehogyan sem fogsz tudni leadni ennyi idõ alatt.

Próbáld ki a fehérjeport, én azzal kezdtem fogyni, hogy vettem a Rossmannban, kábé 1500-ért, és ugyanúgy reggeliztem ebédeltem, vacsoráztam, de ittam ezt, és legalább nem zabáltam, és nassoltam tõle, hanem úgy éreztem hogy jól laktam. Én már ettõl is fogytam (a sok nasi elmaradt) de ugye tudod, hogy ennyit sehogyan sem fogsz tudni leadni ennyi idõ alatt.
Másfél hónap alatt normálisan nem lehet 10 kg-ot lefogyni. Nyilván nem is ilyen rövid idõ alatt rakódott rád ez a túlsúly. Egy hét alatt a maximum 1 kg, de tartós eredmény érdekében inkább csak 0, 5kg ajánlott. Most tele van a hasad vagy megállás nélkül éhes vagy? Éhezni semmiképpen nem szabad. Rágcsálj pl. retket vagy bármilyen más zöldséget, salátát, ha éhesnek érzed magad.
A kérdező hozzászólása: Amikor pl. megeszek egy tányér fõtt ételt és még hozzá valamit tele vagyok úgy érzem, viszont utána az éhség kerülget, bármennyire is most ettem.
A kérdező hozzászólása: Hogyan próbáljam meg tartósan leadni?
Egy napon belül 1200 bevitt kalória alá ne menj. Egyél fehérjét, sok-sok zöldséget, salátát. Ne egyél: édességet, semminemû lisztes kaját (kenyérfélék, tészta, pizza, sütemények)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!