Találatok a következő kifejezésre: Ha sokat a hasam, de (37 db)

egy idõ után növelni kell a mennyiséget, amúgy csak tartani fogod a mostani állapotot!!
1-2 hónapon belül, ha heti 10-el mondjuk növeled akkor biztos vagyok benne, hogy látszani fog az eredmény!
A kérdező hozzászólása: Köszii.:)
aztmondják kezd kevesebbel és minden 7en növeljed úgy lesz a jó. de amúgy azis fontos h helyesen csináljad a felüléseket, mertha szarul csinálod akkor lesheted az eredményt, semmit sem fogsz látni
Ne csinálj felüléseket! Tönkreteszi két csigolyádat, aztán néhány év múlva meg se tudsz mozdulni a derékfájástól.
haverom 3 hétig csinált naponta 100-at és full kockás a hasa.
Igen, de iszonyatosan nagy izomlázad lesz
A kérdező hozzászólása: már csinálom kb 1 hónapja és már kezdem szokni az izomlázaat am nem is felülést hanem hasprést csinálok az is olyan hatékony vagy váltsak át felülésre?
Szia! Ezt én is csináltam! Elmondom hogyan: Én 2 héten keresztül csináltam úgy, hogy az elsõ napon, hétfõn kezdtem, 100 felüléssel.Kedden már 110-et csináltam, minden nap 10-zel többet.Ez is bõven hatásos, szerintem a 200-al, túlerölteted magad!!!! És a 2 hét után 4-5 hónapig nem csináltam semmit, persze nem szabad eközben rengeteget és túl sokat enni, és akkor szerintem teljességgel megéri, és jó sokáig látszanak a kockák.

25 hetes vagyok. Normális, hogy kb.3-4 napja nagyon keveset mozog a babám? Máskor nagyokat rugdos és elég sokat, de most szinte csak akkor hajlandó rúgni, ha simogatom a hasam, de akkor is csak egyet-kettőt rúg.

Egyébként szombaton voltunk 4D-s Uh-n és minden rendben volt, de ott sem tudtuk felkelteni. Az id?járás okozhatja?

Legjobb válasz: Az elmúlt 3-4 napban nekem is kevesebbet mozog a babám és nem is rúg olyan erõseket. Lehet az idõjárástól. Vagy lehet h nekem épp úgy fordul h befelé rúg és azt nem érzem annyira. De szerintem ne aggódj! A lényeg h mozog! 20km

Az elmúlt 3-4 napban nekem is kevesebbet mozog a babám és nem is rúg olyan erõseket. Lehet az idõjárástól. Vagy lehet h nekem épp úgy fordul h befelé rúg és azt nem érzem annyira. De szerintem ne aggódj! A lényeg h mozog! 20km
Én a helyedben elmennék orvoshoz csak a biztonság kedvéért, mert ilyenkor napi 10 mozgást érezned kéne. Menj el csak hogy ne idegeskedj miatta.
25 hetesen még nem kell számolni a mozgásokat, csak a 32-36. héttõl! Nyugi, ilyenkor vannak nagyon aktív és nagyon nyugis idõszakok. Ha minden nap érzed 1x-2x, akkor nincs gond! Persze, ha nagyon aggódsz, inkább kérdezd meg a dokit, hogy megnyugodj.
Elso vagyok. Nekem a vedono 24 hetes koromtol mondta a napi 10 mozgast, igaz en nem Mo-n elek, mindenhol mas..
Ne aggódj, az én babám is nagyon lusta.29 hetes vagyok de soha nem volt az a hiperaktív típus.Sõt!!2* VOLTUNK 4D-n mindig azt mondta a doki, hogy nagyon lusta baba, mert hiába ébresztette csak mocorgott.Amúgy idáig minden rendben vele egészséges.

Nyáron mindig ha kicsit sok hideget ittam pl 1-2 deci 1-2 húzásra mindig megfájdult a hasam de hamar el is múlt. Kajánál meg akkor van ez ha gyorsan eszek. Sőt ha sokat iszok is előjön?

Mit?l lehet ez? Egy ilyen 5-10 percig fáj olyankor a hasam de annyira hogy ágyban fekszek addig! 18/f

Legjobb válasz: hogy mitöllehet, azt nem tudm, de ha ilyet megfigyeltél, akkor ne csináld úgy, hogy megfájduljon a hasad...

hogy mitöllehet, azt nem tudm, de ha ilyet megfigyeltél, akkor ne csináld úgy, hogy megfájduljon a hasad...
A kérdező hozzászólása: Hát jó, de valami oka csak lehet nem?Amúgy nyár óta nem volt ilyenem csak mindig nyáron jön elõ ez a dolog.De olyankor 1-2 naponta, attól függ hányszor követem el a hib ákat mer ugye meleg vann húzom lefele a rostos siót:)
bazsi te vagy az?:D szerintem megterheli a gyomrod a hirtelen bevitt kaja/pia, lehet hogy érzékenyebben reagálsz az ilyenekre. Figyelj oda, nyáron meg többször kevesebbet igyál :)
A kérdező hozzászólása: nem bazsi vok:) Mér talán bazsinak is ugyanez van?:D
azt nem tudom, de a bazsi haverom is mindig a rostos siót issza :D suliban is mindig ott a padján egy nagy dobozzal:D remélem rendbejössz ám és nem akarlak a hülye bazsi-sztorijaimmal untatni xD

Ha sokat keményedik a hasam, de nem szedek magneB6-ot, akkor valószínübb a koraszülés vagy ennek semmi köze ahhoz, hogy mikor érkezik a baba?

Legjobb válasz: Kedves kismama nem írtad,hogy hány hetes terhes vagy.Vannak akik azt mondják,hogy a magnézium szedése nem sok mindent befolyásol keményedés illetve görcsök esetén,ellenben nekem bevállt,az orvosom ajánlotta.Egy biztos nem jó ha gyakran keményedik a hasad fõleg idõ elõtt,mert szerintem lehet belõle koraszülés.Ezért azzal nem ártassz magatoknak ha szeded. Még jobb ha szólsz az orvosodnak a keményedésekrõl. Ne izgulj jó babavárást kívánok!

Kedves kismama nem írtad, hogy hány hetes terhes vagy.Vannak akik azt mondják, hogy a magnézium szedése nem sok mindent befolyásol keményedés illetve görcsök esetén, ellenben nekem bevállt, az orvosom ajánlotta.Egy biztos nem jó ha gyakran keményedik a hasad fõleg idõ elõtt, mert szerintem lehet belõle koraszülés.Ezért azzal nem ártassz magatoknak ha szeded. Még jobb ha szólsz az orvosodnak a keményedésekrõl. Ne izgulj jó babavárást kívánok!
Bocsi a szakszavakért a netrõl van az infóóó. De a válasz benne van nagyjából magyarul is. Ha esewtleg van egészségügyis ismerõsöd, kérd meg hogy fordítsa le :) ) De szerintem mindenképpen szedd a magneB6ot. Én is szedem, bár nem tudom meddig javasolt. "Magnézium supplementatio(gondolom hiány esetén) mellett a SPONTÁN VETÉLÉS, KORASZÛLÉS, az intrauterin retardatio és a praeeclampsia csökkenése várható. Per os adott magnézium pótlás esetén toxicus magzati hatásról nem számoltak be. Therapiás dosisban tocolyticumként és praeeclampsiás állapotban ideg-izom-ingerlékenységet csökkentô szerként használatos." Boldog babvárást! 22 hetes kismami
mate tea kicsit kisebb étvágyat csinál, de 20 kg-t nem fosz vele fogyni, a "nagy has" pedig gondolom nem 2-3 felesleges centit takar.
Zöld teát ittam egy ideig, az nagyon bevált! Volt, hogy teljesen elfelejtettem enni annyira nem voltam éhes. Aztán lehet, hogy megszokta a szervezetem vagy nem tudom de elmúlt a hatása...Bár figyelni kell, hogy csak eredetit szabad venni. Most a Perfect Six-et szedem. Egyenlõre nem tudok véleményt mondani pár napja szedem, de megfogott, hogy nem ígér semmit a többi "csodaszerrel" ellentétben csak az éhségemet szünteti meg és nekem pont ennyi kell :) úgyhogy bízom benne, hogy beválik... (az biztos amióta szedem nem annyira kívánom az édeset mint elõtte)
Ügyelet
Az én fiam 12 hónaposan hànyt folyamatosan. Semmi nem maradt meg benne, se tàpszer, se tea, semmi. 3 napig tartott, de az egy örökkévalósàgnak tûnt. Kìvànom, h ti hamarabb rendbe jöjjetek, neked pedig kitartàs!!! Ìrj majd még, mi van veletek!
(nem 9, bölcsiben volt csütörtökön, és este lett beteg, és kihívták csüt. este az ügyeletet.) Remélem, jobban vagytok!
és ügyelet után bevitted a bölcsibe?hát, azért azt nem tettem volna..
mit mondott az orvos? remelem jobban van szegenyke
A kérdező hozzászólása: Most elaludt de elõtte hányt, már olyan kimerült szegénykém, bölcsibe is volt ma. oké irok:)
Majd írj, hogy mit mondott a doki! Jobbulást a kicsinek!!!
A kérdező hozzászólása: 15perce hogy kihivtuk az ügyeletet.
Hát nálunk is volt ilyen árvirrasztott-áthányt éjszaka :( Reggelre jobban lesz, legalábbis nálunk így szokott lenni, éjszaka kb fél óránként hányt legutóbb is, éjféltõl reggel 7-ig kb, addig inni sem volt hajlandó, utána kezdett inni csak. Hideg cukros-sós teát a legjobb ilyenkor adni neki. És picit, azt mondják hányás után 10-15 percig nem szabad, mert ingerli a hányást. Utána pedig kortyonként, bár én ki tapasztaltam, hogy a 20 ml még gond nélkül benne szokott maradni, tehát annyit kap egyszerre, és negyed óránként itatom. Napi 500 ml folyadéknak kell ténylegesen benne maradni, ha ez nincs meg, akkor infúzió, különben kiszárad. Úgyhogy írni szoktam, doki javaslatára... Most fölösleges ügyeletre rohangálni még, majd reggel ráértek szerintem... Vedd magad mellé a picurt, pihenjetek együtt lehetõség szerint...
nos a vírusfertõzés nálunk mindig így kezdõdött: amikor az ügyeletes orvost kihívtuk, azt mondta: hányás után 6(!) óráig SEMMIT nem adunk. Utána kortyonként (vagy kanalanként) HIDEG vizet! egészen hideget.
Szerintem hagyd kitisztulni a gyomrát, viszont azt jól teszed, hogy az itatással próbálkozol, de csak kortyonként add neki, úgy nagyobb az esély, hogy benne marad. Nem ronthatta el a gyomrát? :(
A kérdező hozzászólása: jaj rosszul irtam! nem volt bölcsibe vasárnap jöttünk haza a kórházból kiszáradt és virust elkapott.

Mi a jelen annak ha sok a savam? Nekem kb két hete mindennap néha megfájul a hasam. Ha elmegyek nagy wc-ni akkor jobb. Sok rágó ártalmas? Én napi egy dobozzal rágok el de már több éve és sose volt tőle bajom.

Legjobb válasz: Elvileg rá is van írva a rágókra hogy ha túl sokat eszel belõle hasmenést is okozhat :S Egy doboz az kicsit sok xD Szerintem. Lehet ez a baj.

Elvileg rá is van írva a rágókra hogy ha túl sokat eszel belõle hasmenést is okozhat :S Egy doboz az kicsit sok xD Szerintem. Lehet ez a baj.
Ha sok a savad, vagyis gyomorégésed van az teljesen más érzés mint mikor fáj a hasad.
Igen, rágótól lehet sok savad. Mikor rágsz, az automatikusan elindítja, reflexszerûen a gyomorsav termelését. Normál esetben, ha rágsz, akkor tápanyagot viszel be a szervezetbe, amit a gyomorsav bont le. Mivel mikor rágózol, a gyomrodba nem kerül semmi, a gyomorsav ott marad, nincs mit lebontania, a gyomor falát kezdi "marni". Ezt érzed meg. Azt is tisztázzuk, hogy ha sok a gyomorsavad, akkor a gyomrod nem fáj, hanem inkább ég. Ilyenkor a gyomor pH értékét kell feljebb tornázni, pl. szódabikarbónával. Én pl. egy kiadós ebéd után mindig szoktam rágózni, hogy gyorsabban emésszek.

A cicám hány, és megy a hasa. De csak ha sokat kap enni. Ha többször kevesebbet, kutya baja sincs. Amikor többet kapott még enni, és hányt, akkor se volt beteges, ugyan olyan virgonc, játékos volt mint mindíg. Mi baja lehet?

Legjobb válasz: Én cicámnak is hasonlóak voltak a tünetei.Mi elvittük állatorvoshoz neked nem szükséges elmondom hogy nekem mit mondott: Diétás étrendere kell fogni a cicót.Ez azt jelenti hogy száraztápot NEM szabad adni neki ezzel ellenben sok fõtt rízst kell elkeverned a kedvenc konzervjével amibõl csak nagyon kevest teszel csak anyitt hogy a rízs is szaftos legyen , mert úgy szívesebben eszik meg.Napi 2x adj neki ilyet.Én még ehhez a rízshez raktam vizet is hogy több folyadék kerüljön a testébe , mert úgy hamarabb kiürülnek a bacik.Ha te nem is raksz ( de ajánlom hogy tegyél) akkor is és mindenképp legyen mindig friss sok vize.Ezt ismételd 2-4 napig, ha nem egyhülnek a tünetek vidd el orvoshoz , és max kap egy szurit meg gyógyszert de szerintem a diétás tipp be fog jönni vagyis remélem. Jó búlást a cicának!!:)

Én cicámnak is hasonlóak voltak a tünetei.Mi elvittük állatorvoshoz neked nem szükséges elmondom hogy nekem mit mondott: Diétás étrendere kell fogni a cicót.Ez azt jelenti hogy száraztápot NEM szabad adni neki ezzel ellenben sok fõtt rízst kell elkeverned a kedvenc konzervjével amibõl csak nagyon kevest teszel csak anyitt hogy a rízs is szaftos legyen , mert úgy szívesebben eszik meg.Napi 2x adj neki ilyet.Én még ehhez a rízshez raktam vizet is hogy több folyadék kerüljön a testébe , mert úgy hamarabb kiürülnek a bacik.Ha te nem is raksz ( de ajánlom hogy tegyél) akkor is és mindenképp legyen mindig friss sok vize.Ezt ismételd 2-4 napig, ha nem egyhülnek a tünetek vidd el orvoshoz , és max kap egy szurit meg gyógyszert de szerintem a diétás tipp be fog jönni vagyis remélem. Jó búlást a cicának!!:)
Szerintem csak annyi lehet, hogy túl mohó. Hirtelen bezabál jó sokat és megterheli a gyomrát. Többször kevesebbet kell neki adni.

12 hetes terhesen az orvos hematómát állapított meg és szigorú pihenést javasolt. Ezt be is tartom. Ha nem véreztem és most sem vérzek akkor is lehet baj? Elég sokat fájdogál, nyilalgat a hasam, de az az elejétől, és mindig máshol.13 hetes km

Legjobb válasz: Szia! Nekem 10 hetesen volt egy 15x6 mm-s hematómám. 1 hetet kórházban töltöttem, de pár nap alatt felszívódott. Sokat feküdtem, szedtem a gyógyszereket. 2-3 napig véreztem, utána barnázás volt kb. 5 napig. Azóta szerencsére minden rendben. Pihenj nagyon sokat, feküdj amennyit csak tudsz, mással ne foglalkozz, ez a legfontosabb. Szerintem, ha nincs vérzés, akkor nincs már nagy baj. Mikor mész vissza? A nyilalgatások és szurkálások nem feltétlenül attól van, az lehet a méhszalagok nyúlásától. Ez nálam is elõfordul még most is, sõt a 12-13. hétig rendszeres volt.

Szia! Nekem 10 hetesen volt egy 15x6 mm-s hematómám. 1 hetet kórházban töltöttem, de pár nap alatt felszívódott. Sokat feküdtem, szedtem a gyógyszereket. 2-3 napig véreztem, utána barnázás volt kb. 5 napig. Azóta szerencsére minden rendben. Pihenj nagyon sokat, feküdj amennyit csak tudsz, mással ne foglalkozz, ez a legfontosabb. Szerintem, ha nincs vérzés, akkor nincs már nagy baj. Mikor mész vissza? A nyilalgatások és szurkálások nem feltétlenül attól van, az lehet a méhszalagok nyúlásától. Ez nálam is elõfordul még most is, sõt a 12-13. hétig rendszeres volt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszodat. Pihenek amennyit csak tudok és igazából a legtöbb írás, amit a hematómáról találtam pozitív. De tavaly elvesztettem egy 7 hetes magzatot, ezért extrán aggódom. Illetve ezt a terhességet is úgy kezdtem, hogy gardnerella (elmúlt), cysta (felszívodott), és most ez...... de úgy látom élni akar az én pici marslakóm. Te mit szedtél a hematómára?
A kérdező hozzászólása: Ja és nekem több apró van, nem egy nagy.
Sajnálom, amik Veled történtek. Tavaly õsszel én is elveszítettem egy 7 hetes magzatot, ezért is ijedtem meg, amikor véreztem. Elõtte barnázásom volt, kb. a 6. héten. Úgyhogy nekem sem indult zökkenõmentesen... :( Duphastont és Rutascorbint kaptam. Kitartást, és jobbulást kívánok!!!!
Ja, 17+3 hetes vagyok. :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat és a biztatást! :D Nektek is sok egészséget és boldog babavárást kívánok!!!!!!

Együttlét után ha megy a hasam lehet baj? Fogamzásgátlót szedek, de nem sokkal, kb fél órával együtt lét után ment a hasam. Nem lehet az hogy a gyógyszer is kijött belőlem stb?

a gyógyszert pár órája vettem be...köszi

Legjobb válasz: Nem az számít, hogy mikor voltatok együtt a pároddal, hanem hogy a gyógyszer bevétele után hány órával volt hasmenésed. Az én bogyóm tájékoztatójában az áll, hogy ha a tabi bevétele utáni 3-4 órában problémás a hasmenés/hányás. Olvasd el, hogy a tiédben ez hogyan van, és mi ilyenkor a teendõ.

Nem az számít, hogy mikor voltatok együtt a pároddal, hanem hogy a gyógyszer bevétele után hány órával volt hasmenésed. Az én bogyóm tájékoztatójában az áll, hogy ha a tabi bevétele utáni 3-4 órában problémás a hasmenés/hányás. Olvasd el, hogy a tiédben ez hogyan van, és mi ilyenkor a teendõ.
A kérdező hozzászólása: köszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!