Találatok a következő kifejezésre: Ha sokat a hasam, (160 db)

Miért jó ha sokan van hason a baba?

Legjobb válasz: Erõsödnek a nyakizmai. Sõt,most olvastam egy cikket arról,h mekkora bajokat tud okozni,ha valaki egyáltalán nem fekteti hasra a babáját,még akkor sem ha ébren van. Bemásolom az ide vágó részt: "Az APTA (Amerikai Fizioterápiás Szövetség) figyelmeztetett arra, hogy a kisbabákat olykor hasra is kell fektetni, mikor ébren vannak, a megfelelõ fejlõdés érdekében. Az 1992-es kampány arra tanította a szülõket, hogy a hátukra fektetve altassák gyermekeiket, ne a hasukra. Így erõteljesen visszaesett a hirtelen csecsemõhalál (SIDS) eseteinek száma. "Ennek eredményképpen a szülõk még akkor sem merték a hasára fordítani a kisbabájukat, mikor ébren volt" - magyarázta Colleen Coulter-O'Berry, az Atlantai Gyermekegészségügyi Központ fizikoterapeutája a sajtónak. „Azóta folyamatosan találkozom olyan babákkal, akiket négy hónapos korukig egyetlen egyszer sem fordítottak a hasára, mert attól féltek, hogy akkor megfullad. Ha a baba a hátán alszik, illetve hosszú idõt tölt a babahordozóban és biztonsági babaülésben, a feje folyamatos nyomásnak van kitéve, amitõl a koponyája eldeformálódhat. Vészjóslóan emelkedik az ilyen esetek száma. A babáknak, akik nem töltenek elég idõt a hasukon fekve, elmerevedhetnek a nyakizmaik, vagy felemásan fejlõdhetnek, mely állapot neve a torticollis (ferdenyak). „Ha nem fektetjük idejekorán a hasára is, nem tudja kinyomni magát a könyökével; nem emeli fel a fejét, hogy körülnézhessen és nem erõsödik meg eléggé a nyaka és a hátizmai." - magyarázta Coulter-O'Berry. „Minél több idõt tölt hason fekve, annál jobban erõsödik a nyaka és a válla. Nem merevednek el a nyakizmai és nem keletkeznek lapos területek a koponyán. Megerõsödnek azok az izmok is, melyek ahhoz szükségesek, hogy gurulni, ülni, kúszni-mászni." A szakember elmondása szerint a ferdenyakban szenvedõ gyerekek 90 százalékánál megfigyelhetõa koponya alakváltozása is. Coulter-O'Berry üzenete a szülõknek: „Ne féljenek a hasára fordítani a gyermeküket rövidebb idõre, mikor épp ébren van. Alvás, pelenkázás vagy etetés után fordítsuk a hasára, próbáljuk elérni azt, hogy keresse, figyelje és kövesse arcunkat, vagy egy játékot, miközben felnéz. Miközben a karunkban tartjuk, akkor is hasra fordíthatjuk, így növelhetjük a hason eltöltött idõszakot. " (forrás: netbaby.hu)

Erõsödnek a nyakizmai. Sõt, most olvastam egy cikket arról, h mekkora bajokat tud okozni, ha valaki egyáltalán nem fekteti hasra a babáját, még akkor sem ha ébren van. Bemásolom az ide vágó részt: "Az APTA (Amerikai Fizioterápiás Szövetség) figyelmeztetett arra, hogy a kisbabákat olykor hasra is kell fektetni, mikor ébren vannak, a megfelelõ fejlõdés érdekében. Az 1992-es kampány arra tanította a szülõket, hogy a hátukra fektetve altassák gyermekeiket, ne a hasukra. Így erõteljesen visszaesett a hirtelen csecsemõhalál (SIDS) eseteinek száma. "Ennek eredményképpen a szülõk még akkor sem merték a hasára fordítani a kisbabájukat, mikor ébren volt" - magyarázta Colleen Coulter-O'Berry, az Atlantai Gyermekegészségügyi Központ fizikoterapeutája a sajtónak. „Azóta folyamatosan találkozom olyan babákkal, akiket négy hónapos korukig egyetlen egyszer sem fordítottak a hasára, mert attól féltek, hogy akkor megfullad. Ha a baba a hátán alszik, illetve hosszú idõt tölt a babahordozóban és biztonsági babaülésben, a feje folyamatos nyomásnak van kitéve, amitõl a koponyája eldeformálódhat. Vészjóslóan emelkedik az ilyen esetek száma. A babáknak, akik nem töltenek elég idõt a hasukon fekve, elmerevedhetnek a nyakizmaik, vagy felemásan fejlõdhetnek, mely állapot neve a torticollis (ferdenyak). „Ha nem fektetjük idejekorán a hasára is, nem tudja kinyomni magát a könyökével; nem emeli fel a fejét, hogy körülnézhessen és nem erõsödik meg eléggé a nyaka és a hátizmai." - magyarázta Coulter-O'Berry. „Minél több idõt tölt hason fekve, annál jobban erõsödik a nyaka és a válla. Nem merevednek el a nyakizmai és nem keletkeznek lapos területek a koponyán. Megerõsödnek azok az izmok is, melyek ahhoz szükségesek, hogy gurulni, ülni, kúszni-mászni." A szakember elmondása szerint a ferdenyakban szenvedõ gyerekek 90 százalékánál megfigyelhetõa koponya alakváltozása is. Coulter-O'Berry üzenete a szülõknek: „Ne féljenek a hasára fordítani a gyermeküket rövidebb idõre, mikor épp ébren van. Alvás, pelenkázás vagy etetés után fordítsuk a hasára, próbáljuk elérni azt, hogy keresse, figyelje és kövesse arcunkat, vagy egy játékot, miközben felnéz. Miközben a karunkban tartjuk, akkor is hasra fordíthatjuk, így növelhetjük a hason eltöltött idõszakot. " (forrás: netbaby.hu)
Nem tudom.Az én kisbabám csak azóta van hason, mióta Õ maga hasrafordul.A bölcsõhalállal kapcsolatban nem szokták javasolni a hason altatást.Amíg pici volt evés után én a hátára fektettem és a fejét oldalra fordítottam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!!!!!

Ebböl most mi igaz? Ha leszáll a has akkor már nincs sok idö hátra. Vagy ez is vmi babona? Muszák, ogy lemenjen a has? 37km

Legjobb válasz: Nem babona, befordul a magzat a szülõcsatornába, s ez látszik a hason. Nem muszáj, de 98%-ban így van. Hacsak nem harántfekvéses, vagy nagyon erõs hasizom miatt nem mutatja meg a has..

Nem babona, befordul a magzat a szülõcsatornába, s ez látszik a hason. Nem muszáj, de 98%-ban így van. Hacsak nem harántfekvéses, vagy nagyon erõs hasizom miatt nem mutatja meg a has..
Szia! Nekem a vajúdás alatt szállt le a hasam. A fájások közben azt érzed, hogy megkeményedik a poci és tolódik lefelé, mintha valaki mindent ki akarna préselni belõled. Elnézést a kifejezésért, de én azt éreztem, hogy be fogok kakilni. Van akinek már a terhesség végén leszáll a hasa minden fájdalom nélkül ez a szülés közeledtét jelzi.
Nekem kb a 30. héttõl teljesen leszállt a hasam, és 40 hét + 2 nap szültem.
Még a doki is befordítja, menet közben. Ha úgy van.
utolsó vagyok. A vége ugyan császár lett, de nagyon gyorsan indult, sima szülésnek, gyors tágulással.
Nekem nagyon hamar leszállt a hasam, kb a 32. hét környékén. Egy ujjnyira voltam nyitva az utolsó pár hétben. És napra pontosan született a kisfiam 4 kilóval.
Itt olvasd el a kismamára vonatkozó részt http://www.szuloklapja.hu/baba/body/hetrol_hetre.php?HETEK=36
Nekem a lányom a 30. héten fordult meg. Annyira lent volt a feje, hogy az UH-n a doki már szinte a nunimnál tartotta az uh fejet, hogy mérni tudja. Nekem az utolsó hetekben naponta többször is változott a pocim helyzete. pl. reggel nst-n egy néni azt mondta, hogy "ó, maga még ma megszül, annyira lent van a hasa", délután anyósom rám nézett és közölte, hogy "de jól érzi bent magát a gyerkõc, nem ég a gyomrom, hogy ennyire fent van a pocakom"? Szóval elvileg a leszálló has lehet jel, de nekem még a szülõszobán sem volt (szerintem) igazán lent. Simán szültem, 7, 5 óra alatt.
A kérdező hozzászólása: Ja és egy ujjnyira már nyitva vok. Lehet császár lesz a vége?Meg a derekamba ilyen erös lüktetést érzek.
A kérdező hozzászólása: Hát 28 hétig faros volt utána befordult 28 hétre de szerintem megint faros lehet mert nagyon fennt van a hasam és ebböl gondolom most vok 37 hetes majd 26-án kéne mennem uh-ra.Kislányom lesz nemtudom ez jelente vmit még van hátra 18 napom.
Nekem sem szállt le a hasam, a baba túl fentmaradt és ez gond volt a vajúdás alatt, így 12 órával késõbb már császároztak.A baba az utolsó pillanatokban is képes megfordulni, de egyre nehezebb neki. Még nem fordult be a babád??
Nekem nem szállt le a hasam. A barátnõmnek igen, 32.hét környékén és a kiírt napon szült. A babák bármikor megfordulhatnak, az utolsó pillanatban is, csak arra már nagyon kevés az esély a vége felé. Nekem nem fordult meg, így császároztak a 39. héten. De esély mindig van.
A kérdező hozzászólása: És a baba meddig tud befordulni?
Nekem gyenge volt a hasfalam, már a 30. héten mindenki azt kérdezgette, mikor szülök, mert nagyon lent van a hasam.
nekem vajudás alatt szállt le a hasam.egész addig fenn volt.41.hétre szültem. 7 hetes kisfiu anyukája
Nekem nem változott a hasam, vagyis én nem vettem észre.
Én ebben nem hiszek mert a húgomnak végig lent volt a hasa és így is túlhordta.

Párom hasa sokat görcsöl. Valóban segithet, azaz csökken a fájdalom, ha masszirozom a hasát? Nem ártok vele?

Legjobb válasz: Õ mit mond rá? Hogy jobb lett, hogy rosszabb lett, vagy hagy már abba Józsi, mert lehánylak.

Õ mit mond rá? Hogy jobb lett, hogy rosszabb lett, vagy hagy már abba Józsi, mert lehánylak.
Ez a problémától függ. Lehet hogy csak az emésztése nem megfelelõ. Erre az édeskömény teát szokták ajánlani, meg úgy általában a köményt. Ha utánanézel a neten, biztos találsz hozzájuk receptet, és az adott recept felhasználási módját. De azért nem ártana egy orvossal is beszélni, ha nagyon nem akar múlni, mert elég sok minden okozhat hasi görcsöket.
Szerintem terhes és meg csaltéged :D
Nekem jól bevált módszerem van, próbáljátok ki. Reggel éhgyomorra és naponta még 2szer evés elött egy pohár langyos vizet igyon meg, feküdjön a földre és forogjon oda-vissza , hogy a gyomor minden oldalát érje a víz.párszor forgolódjon a földön és és a langyos viz igy mindenhol átjárja belõröl.hidd el segíteni fog!!!!!!
Ha ezt elkepzelem egy Mekiben....
Na, mit mondott a párod, jó neki?

Ha sokat altatom hason a babát az segít ha kicsit kötöttebb a csípője?

Tegnap mondta az 1 hós státuszon a doktornő,h. Kicsit kötött (eddig vagy 4 orvos vizsgálta egyik sem mondta) és,h. amíg nem megyünk csípőszűrésre tornáztassam, fürdés előtt néhány lábkörzéssel. Ézt én nem akarom mert üvölt közben pedig amúgy soha nem sír. Ráadásul azt sem tudom jól csinálom-e. Nem elég ha egész éjjel hason van + ha lehet nappal is?

Legjobb válasz: Egyrészt a tornásztatást nem azért csináljuk, mert a baba szereti, hanem mert jót tesz neki! Ha amúgy soha nem sír, napi 10 percet kibírsz. Mi Dévény-tornára járunk, ott azt mondták, a hason alvás a legjobb.

Egyrészt a tornásztatást nem azért csináljuk, mert a baba szereti, hanem mert jót tesz neki! Ha amúgy soha nem sír, napi 10 percet kibírsz. Mi Dévény-tornára járunk, ott azt mondták, a hason alvás a legjobb.
A kérdező hozzászólása: Nem az zavar, h. sír szegény hanem, h. szenved meg lehet nem is jól csinálom. Egyszer megmutatta, h. kell de nem tudom, h. az a lényeg, h. erõsen nyomjam le a lábát vagy azt nem szabad vagy ha igen milyen erõsen stb...így még nagyobb bajt csinálhatok mint amilyen van ha van. Nekem az is fura, h. a múlt héten egy másik doki vizsgálta, Õ azt mondta rendben van csak egy kicsit csámpás de azt majd kinövi. A mi dokinénink szerint meg kicsit kötött. Hát hogy van ez? Csípõszürésen meg majd laza lesz? Mondjuk ezt már ismerem mert van egy nagyobb gyerekem és õt is ahányan vizsgálták annyi féle baja volt.
Hogy miért mondanak mást az orvosok? Erre én is nagyon kíváncsi vagyok! :-) Nálunk 1. gyerek, a családban utoljára öcsém volt baba 20 éve.... Anyukám vidéken él, hozzá lemegyünk néha a babával 1 hétre. Persze mikor máskor gyulladt volna be a lányom körme, mint ott :-) A helyi gyerekorvos szerint gyulladáscsökkentõvel kell kenni. Mikor hazajöttünk, az itteni orvos kórházba küldött minket - mondjuk feleslegesen, ott is csak bekenték neki :-) Nekem az ortopédián mondták, hogy menni kell gyógytornára szintén kötött izmok miatt. Ha az ortopédián is ezt mondják, akkor szerintem vidd el. Amúgy a nekem durvának tûnõ dolgokat én sem csináltam meg itthon, de azért minden nap tornásztattam. Jó babázást :-)
A kérdező hozzászólása: Persze, akkor elviszem. Ott uh is lesz és azért az már biztosabb.Ha azt javasolják akkor tornáztatom nincs mese. Köszönöm a válaszod!
Olyankor hason a legjobb altatni. De érdekes ez a dolog. Ikerlányaim: 1-re orvosok azt mondták, laza a csípõje, ortopéd orvos szerint rendben. 2-re rendben a csípõje, ortopéd szerint kötött. Nem igazán értettem, legalább az egyik lánynál egyetérthettek volna. De talán jobb lenne, ha a tornáztatással megvárnád a szakorvos véleményét. Egyrészt, mert lehet te is így jársz, hogy szerinte rendben, másrészt ha nem jól csinálod, nem biztos hogy bármit is elérsz vele. Ott meg megmutatják mit kell csinálni. A dupla pelust viszont javasolni fogják ha tényleg kötött. Azt talán megpróbálhatod.
Sokat kell hason lenie de, akkor ha fent van és mozog közben akkor használ.Nekünk is kicsit volt köttöt a csipönk.2tõl-3 hÓnapos korunkig kengyelt hordtunk non stop.Én hasra tenni sajnáltam mert sirt ezért let kengye a vége.Sokat ted hasra ha fent van.
Ortopédiára gyeekorvostól kell beutaló.nálunk ultrahangal nézték meg az nem téved szerintem.dupla pelus jó ötlet.
A kérdező hozzászólása: Ma voltunk csípõszûrésen, volt kézi és volt uh vizsgálat is. Azt mondta az ortopéd orvos, hogy tökéletes a csípõje, nincs semmilyen teendõ. Viszont Õ is nehezen boldogult vele de azt mondta, hogy az izom feszes nem a csípõ mert a lábfejét is eléggé feszítette. Ennyi a különbség a szakorvos és a háziorvos között. Nem tornáztattam bevallom és dupla pelust sem adtam rá (pedig az szimpatikus volt) de gondoltam lesz ami lesz, ne szaladjunk elõre. Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Mi a jelen annak ha sok a savam? Nekem kb két hete mindennap néha megfájul a hasam. Ha elmegyek nagy wc-ni akkor jobb. Sok rágó ártalmas? Én napi egy dobozzal rágok el de már több éve és sose volt tőle bajom.

Legjobb válasz: Elvileg rá is van írva a rágókra hogy ha túl sokat eszel belõle hasmenést is okozhat :S Egy doboz az kicsit sok xD Szerintem. Lehet ez a baj.

Elvileg rá is van írva a rágókra hogy ha túl sokat eszel belõle hasmenést is okozhat :S Egy doboz az kicsit sok xD Szerintem. Lehet ez a baj.
Ha sok a savad, vagyis gyomorégésed van az teljesen más érzés mint mikor fáj a hasad.
Igen, rágótól lehet sok savad. Mikor rágsz, az automatikusan elindítja, reflexszerûen a gyomorsav termelését. Normál esetben, ha rágsz, akkor tápanyagot viszel be a szervezetbe, amit a gyomorsav bont le. Mivel mikor rágózol, a gyomrodba nem kerül semmi, a gyomorsav ott marad, nincs mit lebontania, a gyomor falát kezdi "marni". Ezt érzed meg. Azt is tisztázzuk, hogy ha sok a gyomorsavad, akkor a gyomrod nem fáj, hanem inkább ég. Ilyenkor a gyomor pH értékét kell feljebb tornázni, pl. szódabikarbónával. Én pl. egy kiadós ebéd után mindig szoktam rágózni, hogy gyorsabban emésszek.

Baj, ha megy a hasam a terhesség alatt? A sok meggy, amit eszem, lehet ennek oka?

az lenne a kérdésem hogy az nagy baj -e hogy megy a hasam terhesség alatt.Rengeteg meggyet eszem ez lehet ok a hasmenésre?

Legjobb válasz: Egyáltalán nem baj. Majd lesz szorulásod is, ha nagyobb lesz a baba és nyomja majd a beleidet. Úgyhogy ha megy a hasad az csak jó. Ja és legalább nem kell nyomni, mert az esetleg veszélyes lehet.

Egyáltalán nem baj. Majd lesz szorulásod is, ha nagyobb lesz a baba és nyomja majd a beleidet. Úgyhogy ha megy a hasad az csak jó. Ja és legalább nem kell nyomni, mert az esetleg veszélyes lehet.

Félek a szextõl mert túlsúlyos vagyok, nem tudom a barátnõm mit szólna ha megérezné a hasamat közben és úgy megtartani magam hogy a hasam fent legyen nem bírom olyan sokáig. Nagyon félek mi szól, mit tegyek? (F)

"10/11-es" barátnõm van, és félek hogy emiatt el'undorodik' majd tõlem:( Mit tegyek??? ötletek??? tapasztalatok?? S. O. S.

Legjobb válasz: diéta

diéta
Mit tegyél? Pl fogyjál le.
Ha a barátnõd akkor már túl van ezen a problémádon .... asszed ruhába nem tudja milyen vagy?
A kérdező hozzászólása: Igazából nem vagyok annyira de nagyon dagadék csak van egy kis hasam és hát jó õ azt mondja, hogy õ így imád és kíván de akkor is félek:(
A barátnõd tuti tudja milyen a testalkatod, és nem véletlenül veled van :) Lehet, neki te vagy a 11/10es pasi. Szóval ne aggódj, ráadásul szex közben az ember abszolút nem vesz észre ilyen dolgokat, mással van lekötve a figyelem :D Ha pedig elfáradtál, forduljatok lovaglóba, a legtöbb lány szereti. Ha pedig jobban éreznéd magad vékonyabban, sportolj! De ne csak a szex muatti aggodalmaid miatt.
Mégis minek szexelnétek ha ilyen alap dolgokon nem sikerült még túllendülnöd?
Ha õt nem érdekli, akkor te is tedd magad túl rajta. Mi az hogy mit szól, már megválaszoltad. Õt nem érdekli. Azzal hogy te mit gondolsz magadról te tudsz tenni csak. Szóval önbizalmad legyen, és ha zavar közben elkezdhetsz fogyózni, hogy jobban érezd magad a bõrödben, és lányokkal.
nem járna veled és nem lenne a barátnõd, ha ezt nem fogadná el :) egyébként szerintem nem undorodna el, ha amúgy átlagos alkatod van csak van egy kis pocid - elvégre az felöltözve is látszik valamennyire, szóval tudja mire számíthat. énis úgy jöttem össze a barátommal, hogy van egy kis hasa, nekem nem volt, sovány voltam, de így is tetszett. elõtte tipikus szépfiúkkal, meg kockás hasúakkal jártam, de nem bántam meg, hogy õt választottam. jó vele a szex és direkt jó, hogy puha a hasa, ugyanis nekem néha az volt a problémám elõtte másokkal, hogy sovány létemre az én csípõcsontom is kiállt, az övék is és ez kellemetlen tud lenni amikor összedörzsölõdik mert nincs rajta zsír és fájhat. na egy puha has viszont ezt megakadályozza :) egyébként egy pici hasat én is felszedtem mellette és tudom milyen baromi nehéz ezen változtatni, hiába eszik az ember kevesebbet.
Ne aggodj, nagyon sok lánynak bejön a mackos tipusu férfi, vannak olyan lányok akiknek nem tetszik a kockahas, vagy a sovány fiúk, a Te barátnõd is biztos a kicsit husisabb alkatu srácokat szereti és nálad ez pont megtalálta. Ne szégyeld magad, max. ha azt mondja, hogy mégis zavarja akkor kérd meg hogy segitsen, hogy le tudj fogyni. Az imádják a lányok, ha tanácsot adhatnak ilyen dolgokban.

Együttlét után ha megy a hasam lehet baj? Fogamzásgátlót szedek, de nem sokkal, kb fél órával együtt lét után ment a hasam. Nem lehet az hogy a gyógyszer is kijött belőlem stb?

a gyógyszert pár órája vettem be...köszi

Legjobb válasz: Nem az számít, hogy mikor voltatok együtt a pároddal, hanem hogy a gyógyszer bevétele után hány órával volt hasmenésed. Az én bogyóm tájékoztatójában az áll, hogy ha a tabi bevétele utáni 3-4 órában problémás a hasmenés/hányás. Olvasd el, hogy a tiédben ez hogyan van, és mi ilyenkor a teendõ.

Nem az számít, hogy mikor voltatok együtt a pároddal, hanem hogy a gyógyszer bevétele után hány órával volt hasmenésed. Az én bogyóm tájékoztatójában az áll, hogy ha a tabi bevétele utáni 3-4 órában problémás a hasmenés/hányás. Olvasd el, hogy a tiédben ez hogyan van, és mi ilyenkor a teendõ.
A kérdező hozzászólása: köszi
egy idõ után növelni kell a mennyiséget, amúgy csak tartani fogod a mostani állapotot!!
1-2 hónapon belül, ha heti 10-el mondjuk növeled akkor biztos vagyok benne, hogy látszani fog az eredmény!
A kérdező hozzászólása: Köszii.:)
aztmondják kezd kevesebbel és minden 7en növeljed úgy lesz a jó. de amúgy azis fontos h helyesen csináljad a felüléseket, mertha szarul csinálod akkor lesheted az eredményt, semmit sem fogsz látni
Ne csinálj felüléseket! Tönkreteszi két csigolyádat, aztán néhány év múlva meg se tudsz mozdulni a derékfájástól.
haverom 3 hétig csinált naponta 100-at és full kockás a hasa.
Igen, de iszonyatosan nagy izomlázad lesz
A kérdező hozzászólása: már csinálom kb 1 hónapja és már kezdem szokni az izomlázaat am nem is felülést hanem hasprést csinálok az is olyan hatékony vagy váltsak át felülésre?
Szia! Ezt én is csináltam! Elmondom hogyan: Én 2 héten keresztül csináltam úgy, hogy az elsõ napon, hétfõn kezdtem, 100 felüléssel.Kedden már 110-et csináltam, minden nap 10-zel többet.Ez is bõven hatásos, szerintem a 200-al, túlerölteted magad!!!! És a 2 hét után 4-5 hónapig nem csináltam semmit, persze nem szabad eközben rengeteget és túl sokat enni, és akkor szerintem teljességgel megéri, és jó sokáig látszanak a kockák.

Ha keményedik a hasam, akkor közben mindig egy pindurit tágul is a méhszájam? Olyan sokat keményedik mostanába a hsam. Napi 15 kb.

Magne b6-ot szedek. 23 hetes vagyok, amennyit tudok, pihenek.

Legjobb válasz: Szia! Hát nemtudom másnak hogy van, de én kb a 20-dik héttõl keményedtem,ezmiatt lettem veszélyeztetett terhes! Borzalmas volt, már ülve is bekeményedtem! Aztán ajánlották a Magnesii citricit,ami nekem nagyon bevált, de komolyan! Ha arra gondolsz,nekem azóta sem nyílt ki a méhszájam! Vigyázz vele,mert ez már nagyon sok keményedés,nehogy kórház legyen a vége! 28 hetes kismama.

Szia! Hát nemtudom másnak hogy van, de én kb a 20-dik héttõl keményedtem, ezmiatt lettem veszélyeztetett terhes! Borzalmas volt, már ülve is bekeményedtem! Aztán ajánlották a Magnesii citricit, ami nekem nagyon bevált, de komolyan! Ha arra gondolsz, nekem azóta sem nyílt ki a méhszájam! Vigyázz vele, mert ez már nagyon sok keményedés, nehogy kórház legyen a vége! 28 hetes kismama.
Én úgy tudom, hogy a 25-28. héttõl kezdve az óránkénti 3 keményedés számít normálisnak. Ha érdekel, bõvebben itt van egy cikk, amit az orvosom írt, aki nagyon jó szakember, bátran lehet adni a szavára. http://www.babazo.hu/szakertok/20070831-mehkemenyedes-mehoss..
Persze, recept nélkül lehet venni! Ebbõl napi max 2-õt lehet bevenni, pontosan azért mert erõsebb! Tõlem a patikus megkérdezte hogy miért akarom én ezt szedni, és tudom e hogy mennyit lehet bevenni belõle! Mikor látta hogy mindent tudok róla, nyugodt szívvel ideadta, de a lelkemre kötötte hogy ne lépjem túl a napi adagot! Azért ne egy szemtõl várj csodát, pár nap nekem is kellett míg éreztem a hatását! Remélem neked is használni fog!:)
A kérdező hozzászólása: és ezt a magnesii citricit csak úgy kiadja neke a patikus? vagy fel kell íratni? Ez gyógyszer igaz?? Igen barátnõm is feküdt kórházban keményedéssel, de tegnap nekem este már fekvés közben is keményedett.. Megijedtem
A Magnesii Citrci recept nélkül is kapható, de ha a doki felírja, olcsóbb, száz valamennyi. Nekem a 20.héttõl 3*1 szemet kellett szednem, a 36. hétig. Néha még így is keményedett a pocakom, és nyílt is a méhszáj. 20 hetesen 3100 volt 35 hetesen 1111 és 40+4re szültem, indították.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!