Találatok a következő kifejezésre: Ha sokat a (5294 db)

Mi a jelen annak ha sok a savam? Nekem kb két hete mindennap néha megfájul a hasam. Ha elmegyek nagy wc-ni akkor jobb. Sok rágó ártalmas? Én napi egy dobozzal rágok el de már több éve és sose volt tőle bajom.

Legjobb válasz: Elvileg rá is van írva a rágókra hogy ha túl sokat eszel belõle hasmenést is okozhat :S Egy doboz az kicsit sok xD Szerintem. Lehet ez a baj.

Elvileg rá is van írva a rágókra hogy ha túl sokat eszel belõle hasmenést is okozhat :S Egy doboz az kicsit sok xD Szerintem. Lehet ez a baj.
Ha sok a savad, vagyis gyomorégésed van az teljesen más érzés mint mikor fáj a hasad.
Igen, rágótól lehet sok savad. Mikor rágsz, az automatikusan elindítja, reflexszerûen a gyomorsav termelését. Normál esetben, ha rágsz, akkor tápanyagot viszel be a szervezetbe, amit a gyomorsav bont le. Mivel mikor rágózol, a gyomrodba nem kerül semmi, a gyomorsav ott marad, nincs mit lebontania, a gyomor falát kezdi "marni". Ezt érzed meg. Azt is tisztázzuk, hogy ha sok a gyomorsavad, akkor a gyomrod nem fáj, hanem inkább ég. Ilyenkor a gyomor pH értékét kell feljebb tornázni, pl. szódabikarbónával. Én pl. egy kiadós ebéd után mindig szoktam rágózni, hogy gyorsabban emésszek.

Mi van ha sok a magzatvizem? Mit lehet tenni ellene? Van összefüggés a folyadékbevitel és a magzatvíz mennyisége között? Baj ha sok?

Legjobb válasz: Szia! Nekem kevesebb volt a magzatvizem és a doki azt monta, hogy igyak minimum 3 liter folyadékot naponta. azóta szerencsére helyre állt.A sok magzatvíz esetleg magas cukor miatt elõfordulhat, de épp a pillanattól is függ, ha nem túl sok akkor ne aggódj minden rendben lesz, de igyál sokat 1.5-2 litert.A több magzatvíz nem akkora gond, lehet minden ok nélkül is, nem úgy mint a kevesebb.Remélem kicsit segítettem:)A google-ben keress rá sok info van.Boldog babavárást! 24 hetes kismama

Szia! Nekem kevesebb volt a magzatvizem és a doki azt monta, hogy igyak minimum 3 liter folyadékot naponta. azóta szerencsére helyre állt.A sok magzatvíz esetleg magas cukor miatt elõfordulhat, de épp a pillanattól is függ, ha nem túl sok akkor ne aggódj minden rendben lesz, de igyál sokat 1.5-2 litert.A több magzatvíz nem akkora gond, lehet minden ok nélkül is, nem úgy mint a kevesebb.Remélem kicsit segítettem:) A google-ben keress rá sok info van.Boldog babavárást! 24 hetes kismama
Elõfordulhat olyan, hogy csak egyszer-egyszer több, az lehet attól, hogy a baba elõtte ürítette vizeletét.Ha rendszeresen sok, és kórosan sok, az orvos úgyis szól, és továbbküld vizsgálatokra, de a legtöbb esetben nincs baj, csak van akinek egy kicsit több, van akinek kevesebb.UH-on kiderül, és hidd el odafigyelnek, és szólnak ha baj van.
Köszönöm a válaszokat, egy kicsit megnyugodtam. Csak azért is aggódtam, mert ugye nem csinálnak mindig ultrahangot, most már eltelt 9 hét az utóbbi óta. És kicsit több odafigyelést igenyelnék ovosi részrõl.. de sajna megfizetni nem tudom ezért be kell érnem ennyivel. Ezért is segít sokat nekem ez a honlap, illetve TI! :) köszönöm
A kérdező hozzászólása: nahát az elõbbi komment helyett válaszként ment el.. hogy lehet?? :) ) Noh mind1. Azért Köszönöm!!!
szia, nekem is több a magzatvizem, nem tudják miért, minden leletem rendben van, de nem lehet ellene tenni semmit, nekem a dokim azt mondta inkább több legyen mint kevesebb, annyi kellemetlensége van nálam hogy többet kemény a hasam, és söröznöm kell egy-egy pohárkával olyankor, de azt mondta a doki hogy bármilyen alkohol megteszi, csak igyak egy picit.30 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: és akkor te sem érzel emiatt mninden mozgást?? Mert nekem sokat hullámzik, tehát látom, hogy mozog, de nem érzem..Nagyon kíváncsi volnék rád. Veled hogy van?
Szia, nekem is sok volt a magzatvizem az elsõ babámmal, ráadásul még a méhem is nagyobb volt kb 2 héttel a baba korához képest. Teljesen normálisnak mondta a doki, azt mondta, hogy csak elõny, mert így több helye van mozogni, és én is kevesebbet érzek belõle. Hullámzott a hasam rendesen és a utolsó harmadban már normális mennyiség volt már csak. Szépen kitöltötte a hasamat a lurkó, és mindennek ellenére akkorákat tudott rugni, hogy majd bepisiltem tõle, mindegy mennyi volt a víz :)

Min. Mekkora aksi kell egy darab kb 6-8 cm-s aranyhalnak? Igaz, h. ha sok a növény nagyobb aksi kell h. legyen helye? Mi kell még bele szűrő, levegőztető?

Legjobb válasz: egy darabnak elég egy olyan 25-30 literes akvárium szûrõ levegüztetó kell tul sok növény nem de figyelni kell milyet veszel mer vmeiket szétcsócsálja

egy darabnak elég egy olyan 25-30 literes akvárium szûrõ levegüztetó kell tul sok növény nem de figyelni kell milyet veszel mer vmeiket szétcsócsálja
Én azt nmondom amit mindenhol írnak.Akvaristák, aszakértõk, és tenyésztõk.MIN 100liter kell 2-3 db halnak.Szoval min 100ast kell venned.Növénnyel meg ne bajlódj.1-2 starapaíró, keserû növényt beteszel jol körberakod kövekkel, mert kiturja, megeszi, széttépi a többi növényt, ugyhogy, nem tudsz jó sok növényt betenni...

Baj az ha sok a menstruácios vérzésem?

Kb 5 napig tart.28-32naposak a ciklusaim.Fél éve szeretnénk már Babát!Köszi!

Legjobb válasz: Nekem is sok volt ráadásul kegyetlen görcsöltem hozzá és 7-8 napig tartott. 7hetes

Nekem is sok volt ráadásul kegyetlen görcsöltem hozzá és 7-8 napig tartott. 7hetes
Szia, nem baj, mert a mennyiség azt is mutatja, hogy elég vastag-e a nyálkahártya nálad alapesetben egy cikluson belül, persze ez a beágyazódásnál fontos lesz.
Mibõl gondolod, hogy ez sok? Végig erõs intenzitású? Én mióta mestruálok mindig 5-6 napig véreztem, 28 napos ciklusokkal. Szerintem ezzel semmi gond nincs. Azzal, ha mondjuk 1 nap alatt folyik annyi véred, mint szokott egy menszesz alatt, na az baj.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Abbol gondoltam, hogy sürübben kellett a tampont cserélnem.Most megnyugtattatok hogy ezzel nincs baj.
A kérdező hozzászólása: A másodiktol kérdezem hogy akkor a több vérzésbõl lehet következtetni arra hogy vastag a nyálkahártyám??És az jot jelent??Köszi
Örvendj neki, azt jelenti, valóban, hogy legalábbis nem vékony a méhnyálkahártyád. Tudod, miért mondom ÍGY? Nekem gyenge is, kevés is, és kiderült, hogy valószínûleg nem is ovulálok, és mindenképp, jelen pillanatban meddõ vagyok. Egyelõre vizsgálnak, remélhetõleg 2 héten belül írnak ki kezelést. Összejön, ne izgulj!
Szerintem sem baj. Bár nekem a méhnyálkahártyám elég vastag, ovulációm is van, mégis nagyon kevés a vérzésem - most voltam vizsgálaton.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Megnyugtattatok.Sok sikert a Babához nektek!

Ha sok a magzatvíz az miért gond? Tegnap voltam uh-n, azt mondták pihenjek többet, és szedjek B6-ot. Egyébként minden rendben van velünk. Miért baj a sok víz? 24 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A sok magzatvíz terhességi cukorbetegségre is utalhat. De mielõtt megrémülsz, a mennyiség dinamikusan változik, tehát lehet egy óra múlva már kevesebb volt. Nekem volt több, majd köv. uh már átlagos. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/magzatviz

A sok magzatvíz terhességi cukorbetegségre is utalhat. De mielõtt megrémülsz, a mennyiség dinamikusan változik, tehát lehet egy óra múlva már kevesebb volt. Nekem volt több, majd köv. uh már átlagos. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/magzatviz
mert könyebben a nyakára tekerösik a köldökzsinór ha nagyon sok vizben van sok pihenés és magnézium
A polyhydramnion lehetséges okai közé sorolható az anyai cukorbetegség, Rh-szenzibilizáció, szifilisz és vesegyulladás. De méhen belüli fertõzés, ikerterhesség és különbözõ fejlõdési rendellenességek - Down-kór, hydrocephalus, duodenumatresia, hydrops fetalis, anusatresia - is állhatnak a háttérben. A polyhydramnion leggyakoribb szövõdménye a koraszülés, ugyanis feszül a méh, és emiatt könnyen megreped a magzatburok. Súlyos következmény lehet továbbá szülés során a lepény korai leválása, fájásgyengeség, illetve a magzat beilleszkedési és fekvési rendellenességei. Szülés után a túlnyújtott méh nehezebben tud összehúzódni, ezért elhúzódó vérzésre is lehet számítani.
Szia! Nekem nagyon sok magzatvízem volt az amniocentézis után végig. Kórházba is fektettek miatta. Okát nem találták szerencsére egészséges 10 hónapos fiam van. Nekem azt mondták a dokik, hogy a feszülés miatt megrepedhet a burok és a víz a köldökzsínort ki sodorhatja és ha a baba feje odaszorìtja a szülõcsatornához az végzetes lehet. Ha vèletlen repedne a burok, le kell feküdni és nem szabad mozdulni. amíg orvos oda nem ér. Én ezt az utasítást kaptam. Nekem 2-3-szor annyi vízem volt, mint a normàlis végig. Ugyan is ez napról napra változhat. Sûrûn ellenörzik. Lehet, hogy legközelebb normális lesz. Végül is a 35. h3ten császároztak, mert már fulladtam a sok víztõl és nem mertek rizikózni. Minden rendben volt. Az esetek 10%-ban nemtudják az okát. Ne ilyedj meg a sok riogatástól, csak pihenj és ne hajolgass, és ne tégy hirtelen mozdulatokat. Jó baba várást!

Eltanácsolják a gyereket az oviból, ha sok a "baleset"?

Volt szabad fér?hely a kiscsoportban, így 2,5 éves kislányom szeptemberben kezdi az ovit. A gond az, hogy a pisinél nem szól, ha 1,5-2 óránként nem ültetném a WC-re bepisilne. Egyébként nagyon okos, értelmes gyerek, így nincs is nagyon baleset, de szerintem az ovón?k nem fognak erre figyelni és félek, hogy ott be fog pisilni, nekem viszont októberben vissza kell mennem dolgozni, augusztustól már töltöm a szabim...

Legjobb válasz: Nálunk igen. Ha sokat bepisil, nem tartják érettnek ovira.

Nálunk igen. Ha sokat bepisil, nem tartják érettnek ovira.
Eleve nem értem õket, mert az óvodát BÜNTETIK, ha 3 év alatti gyereket felvesz. TILOS.
2010.január 1-jétõl már nem 3 év az alsókorhatár, hanem 2, 5. Már ekkora gyerek után is kapnak támogatást.
Beidéznéd ide a törvényt vagy a rendeletet? Ugynais TERVEZTÉK ezt, de végül nem lett belõle semm. Ezért sokan, tévesen, azt hiszik, amit te is irsz, de nem igaz. Én legalábbis igy tudom, de ha van idézeted, bármit elhizek. Utánaolvadtam és csak terv maradt. Továbbra is büntetik, 1 MFt.
A Mustármag Keresztény Óvoda vezetõje mondta, amikor beiratni voltam a nagyobbik lányomat, aki 2007. karácsonyán született. Õszintén szólva nem kerestem rá a törvényre, mert úgy gondolom, hogy az aki ezzel foglalkozik nap mint nap, biztosan tudja, hogy mi most az érvényes szabályozás.

Ajánlanátok kifejezetten mutatós egytálételeket? Nem baj, ha sok a munka vele, csak ne legyen nagyon drága, mert sok főre kell főznöm.

Legjobb válasz: A töltött káposztát nem lehet überelni, annyira nem macerás, sok embernek lehet fõzni, és sztm nem is drága. Friss kenyérrel, tejföllel, a legfinomabb kaja!! :)

A töltött káposztát nem lehet überelni, annyira nem macerás, sok embernek lehet fõzni, és sztm nem is drága. Friss kenyérrel, tejföllel, a legfinomabb kaja!! :)
Rablóhús, külömbözõ vegyes húsnyársak, sütöben is csinálhatód nem kell hozzá feltétlenûl grill sûtõ. http://grocceni.com/grill/saslik.html
Rizseshús, ...ezt én úgy készítem hogy az ekkészült sülthúst kissebb darabokra vágom, még felfûszerezem, majd összekeverem a fõtt rizzsel, díszítheted paradicsommal, savanyú uborkával, vagy céklával, ...-jól ízesített sertéspörkölt kifõzött pörkölttésztával, vagy makarónival megkeverve, sajtal megszórva, nagy tepsiben összesütve, ....., kifõzött dödölle, pirított sonkadarabokkal megkeverve, ízesített tejföllel leöntve, megszórva reszeltsajtal, összesütve.Jól ízesített sertés vagy marhapörkölt fõtt krumplival megkeverve.Készíthetsz kétfélét is, egyiket a sütõben, a másikat a tûzhelyen.A tálalás, meg a díszítés az feldobja.ZS
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!

Probléma, ha sok a pulzusom?

101/65 volt..

Legjobb válasz: Ha sok akkor igen. De a tied legfeljebb kicsit magas. Nem gond.

Ha sok akkor igen. De a tied legfeljebb kicsit magas. Nem gond.
A kérdező hozzászólása: oké, köszi :)

Miért baj, ha sok a magzatvíz? Mitől lehet?

Nekem sok van, az orvosom nyugtat, hogy biztos nincs kiváltó oka (eddig nem talál semmi bajt a babánál). A neten több cikket is elolvastam már a témában, mit ne mondjak, nagyon-nagyon aggódom!!!!! Van már valakinek ilyen tapasztalata?

Legjobb válasz: Fejlõdési rendellenesség pl.az én elõzõ babámnál volt sok a magzatvíz,de neki cisztája volt.Ha semmit nem lát az uh ne aggódj.

Szia! Oka lehet: -Anyai magasvérnyomás -cukorbetegség -magzati fejlõdési rendellenesség Nálam sajnos az utolsó volt.... Genetikai Centrum UH-jára kellene menni.Hány hetes vagy? Nekem sem vették észre, hogy beteg a babám!!! Nézzesd meg magad több orvossal!
A kérdező hozzászólása: 30 hetes vagyok.
Fejlõdési rendellenesség pl.az én elõzõ babámnál volt sok a magzatvíz, de neki cisztája volt.Ha semmit nem lát az uh ne aggódj.
Vannak esetek, amikor tényleg rendellenességre utaló gyanú a "az átlagosnál több " magzatvíz. Nálam is így volt. Sajnos gyomor fejlõdéi rendellenességgel született a babám és a terhesség alatt nem vették észre!! Ilyen esetben indololt többször is speciális UH val megnézni a babát.
Nekem is több a magzatvíz azt mondták hogy utalhat magzati szívbetegsére is és Down szindrómára is ezért magzatvízvizsgálatot javasoltak! Mondjuk a genetikai uh. nem találtak semmi rendelleneset, úgyhogy picit megnyugodtam! Én is az I. sz. nõgyógy. klinikán voltam!
Az lehet az oka a sok magzatvíznek, hogy a baba nem iszik belõle, és ez utalhat arra, hogy valami baj van a gyomrával, nyelõcsövével stb. Az esetek többségében viszont csak arról van szó, hogy amikor nézik, akkor éppen több, mint az ideális, de valószínû, hogy mondjuk egy-két óra múlva, már átlagos lenne a mennyisége. Ugyanezért szokták az embert visszarendelni UH-ra, ha éppen nem azt látják, hogy "telt hólyag, telt gyomor" (mert a gyerkõc éppen pisilt pl.). Ha egyébként minden rendben volt eddig a babáddal, ne aggódj! Az orvosod biztos megvizsgálja újra, és az majd megnyugtat!
Sajnos nem tudták....5 napot élt...most lenne 7 éves.
Ha ez segít engem ay SOTE I.sz.nõgyógyászati klinikájára irányítottak, mikor baj lett a babával.Ott csináltattam a vetélési indukciót is, azóta újra terhes vagyok és egy ottani orvos-genetikust fogadtam.
A kérdező hozzászólása: Milyen a "speciális" ultrahang? És jól van a babád, tudták kezelni a kis gyomrát?
A kérdező hozzászólása: Már háromszor nézték, és mindig sok volt! A baba gyomrával viszont a vizsgálatok szerint minden rendben. Mi lehet még? Egyébként folyamatosan érzem is, hogy sok, annyira feszül fönt a hasam, különösen éjjel!
Szia! Mi újság veletek?
A kérdező hozzászólása: Köszi a kérdésed, 4D-vizsgálaton se találtak semmi rendellenességet, most kaptam meg a TORCH-vizsgálat eredményét, ebbõl végül is nem sokat értek, de a dokihoz csak két hét múlva kell mennem... Nem tudom, miért tûnik úgy, hogy félvállról vesznek, ez dühít. A védõnõ is csak nyugtatgat, hogy valószínûleg egyszerûen sok termelõdik és kész (az orvosom is erre gondol). Hát nincs más választásom, mint várni és pozitívan gondolkodni.
Szia ! Latom nagyon régi kérdés de érdekelne hogy mi lett a vége ???? Én is 30 hetes vagyok és pár hete fenall az állapot. Nagyon aggódom. ..

Ha sok a magzatvíz, az mire utalhat? Nagy baj lehet belőle? 19 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Sok nõnek sok a magzatvize, de ez még nem jelenti azt, hogy nagyon sok. A polyhydramnion (így hívják) a normális mennyiség 2x-se, az már utalhat betegségre, pl. magzati cukorbetegség stb. de ahhoz jóval többnek kell lennie, az pedig nem játék, szóltak volna. Inkább egy kicsivel több legyen viszont, azt mondják, mint kevesebb, az a rosszabb. Nyugi ninc semmi baj! Boldog babavárást!

Sok nõnek sok a magzatvize, de ez még nem jelenti azt, hogy nagyon sok. A polyhydramnion (így hívják) a normális mennyiség 2x-se, az már utalhat betegségre, pl. magzati cukorbetegség stb. de ahhoz jóval többnek kell lennie, az pedig nem játék, szóltak volna. Inkább egy kicsivel több legyen viszont, azt mondják, mint kevesebb, az a rosszabb. Nyugi ninc semmi baj! Boldog babavárást!
Szia.Írd be itt a keresõbe, egy csomó mindent ki fog adni, mert már korábban én is feltettem itt ezt a kérdést, és elég sok választ kaptam.Nekem az elején norm. volt a magzatvíz, a terhesség közepén több volt(ugy írták a papíromra:az átlagosnál valamivel több magzatvíz)most a vége felé viszont megint kp magzatvíz van.Nekem akkor a több magzatvíz 23hetesen a terhességi cukorbetegség eggyik jele volt.A doki még a terhelés elõtt megmondta, hogy szerinte cukros leszek azért van több víz, és köv héten mentem a cukorterhelésre és igaza lett...De lehet az is hogy épp akkor pisilt a baba, amikor nézték, de lehet hogy semmi magyarázat nincs rá, csak több, de talán sosem derül ki miért(nekem a dokim mondta így:) A legtöbbször semmi gondra nem utal a több víz, de RITKA esetben súllyos probléma tünete is lehet(nekem ezt itt egy csaj írta)akinek súllyos rendellenességet jelzett a több víz.De ha neked uh-n mindent rendben találnak genetikailag a babával kapcs, akkor nincs okod aggodalomra...33hetes kismama

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!