Találatok a következő kifejezésre: Ha sokat és sokat sírok, lehet (4 db)

Ha jol hizik a baba es megis sokat sir lehet a tejjel gond?

Ugy ertem lehet hogy nem lakik jol? Betoltottuk a hat hetet azota eggyet sir. A sulya gyarapszik, szeklete normalis. Szerintem hasa faj, de anyos es a parom eszik meg az eletem hogy adjak neki tapszert. Szerintetek jo otlet? Honnan lehetne tudni hogy kell-e mar potolni tappal? Koszi elore is a valaszokat!

Legjobb válasz: Mérleged nincs? Mérd meg,hogy mennyit szopik egy nap. De ha éhes,akkor szopi után sir. Szokta húzogatni a lábát a hasához? Akkor a hasa fáj. Mindig jól büfiztesd meg.

Mérleged nincs? Mérd meg, hogy mennyit szopik egy nap. De ha éhes, akkor szopi után sir. Szokta húzogatni a lábát a hasához? Akkor a hasa fáj. Mindig jól büfiztesd meg.
Ja, tápszert semmiképp ne adj neki! Szoptass gyakrabban, igy több fog termelödni, ha tényleg kevés lenne, de szerintem a hasa fáj, vagy lehet, hogy többet akar ölben lenni, vagy összebújva szopizni sokáig, én babám is ilyen volt.
Anyósodat küldd el jó messzire a tápszerével együtt. Ha a súlya gyarapszik, akkor elég a tejed, 6 hetes kora körül különben is fejlõdési ugráésa van, amikor gyakrabban kér enni, hogy neked még több tejed legyen. Ha tápszerrel pótolsz, annál kevesebbet fog szopni, neked annál kevesebb tejed lesz, így még többet pótolsz, õ még kevesebbet szopik, és pár hét alatt az anyatejes babádból teljesen tápszeres lesz, mert elapad a tejed. Felejtsd el a tápszert! Ha a lábát emelgeti, akkor a hasa fáj. A hasfájás rendszerint enyhülni szokott, ha evés után járkáltok vele.
6 hetesen fejlõdési ugrás van.. Ilyenkor a babák többet szeretnének enni, de ugye egy ideig nem áûll át a szervezet a több termelésére. Ezért hamarabb megéheznek, mint szoktak. Ha láthatóan éhes, tedd a cicire, hadd egyen annyit, amennyi neki jól esik! Így a babád is jóllakik, kevesebbet fog sírni és néhány nap alatt a szervezeted is átáll a megnövekedett mennyiségre! Ha van tejed, kár lenne tápszert adni, mert az csak erõsíti az ördögi kört... mivel a tápszer jóllakatná, így nem szopizna sûrûbben, így nem termelõdne több tej--- > egyre nkevesebb lenne a tejed, egyre több pótlásra lenne szükség....
A kérdező hozzászólása: Igen szokott fajni a pocija :( En is inkabb arra gyanakszom, hogy az a baj. Koszi a valaszokat mindenkinek!

Ha sokat idegeskedek és sokat sírok, lehet valami komolyabb baja a babámnak? Esetleg szellemi, vagy szervi rendellenesség?

Legjobb válasz: Szia! Nem irtad, hogy hány hetes terhes vagy. Az idegeskedés általában nem jó sem Neked sem a babának. Különösen az elsõ három hónapban. Próbálj megnyugodni, hallgass megnyugtató zenét, sétálj a friss levegõn, persze jól felöltözve és azon se idegeskedj hogy baja lesz a picinek. Beszélgess a magzatoddal attól mind a ketten megnyugodtok. Vigyázzatok magatokra.

Szia! Nem irtad, hogy hány hetes terhes vagy. Az idegeskedés általában nem jó sem Neked sem a babának. Különösen az elsõ három hónapban. Próbálj megnyugodni, hallgass megnyugtató zenét, sétálj a friss levegõn, persze jól felöltözve és azon se idegeskedj hogy baja lesz a picinek. Beszélgess a magzatoddal attól mind a ketten megnyugodtok. Vigyázzatok magatokra.
Szervi és szellemi rendellenesége biztosan nem lesz pusztán a sírásodtól.Viszont félénk, szorongó kisgyermek lehet belõle, aki nehezen oldódik fel, és ez már kihat a felnõttkorra is és az egész életvitelére, mert sok mindennel nem tud majd egyedül megbirkózni. A "sok sírás" egyébként relatív, lehet, hogy te soknak érzed, és mégsem több annál, mint amit más is átél. De azért próbáld élvezni, szeretni a terhességed hónapjait, ha pedig családi gondok bántanak, ülj le valakivel és beszéld meg, biztos, hogy van valami megoldás, csak még nem tudtad átgondolni, megérlelni magadban. Olvass, nézz vidám könyveket, filmeket, járj össze barátnõkkel, vagy társaslogj babás fórumokon, ha kétségeid vannak, de próbáld meg legyõzni a rossz kedvedet!! Kezdd az új évet boldog tervekkel, célkitûzésekkel!! Kívánom, hogy jobban legyél!

3 hetes kisfiam amikor ébren van sokat nyög erőlködik, kézben marad el de akkor se áll meg fél percre se. Ha leteszem kb 10 percig marad és sir. Már nagyon fáradt vagyok, szinte semmit nem tudok tőle csinálni. Mitől lehet ez? Normális ez?

Legjobb válasz: Az én babám pont ilyen és most 5 hetes. Pár napja mindenki azt írta nekem válaszul,hogy biztos a melegtõl van. Itt sok mindent ráfognak a melegre,pedig most nálunk hideg van és semmi sem változott. Az biztos,hogy nem beteg, mivel csak nyöszörögve és hisztisen sír és a kezemben egy hangja sincs. Van hogy egyik szopizásból átérünk a másikba,három órán keresztül cipelem,ringatom, berakom a bébihordóba, zenélõ játékot rakok elé, énekelek neki,ide-oda rakosgatom stb... ,de sehol sem jó csak 1-2 percig. Én is ki vagyok már, ötletem nincs mit kellene csinálni. Szerintem ezen csak a kitartás és az idõ segít. A védõnõm azt mondta, hogy már ritkaságnak számítanak azok a csecsemõk akik csak esznek és alszanak. :)

Az én babám pont ilyen és most 5 hetes. Pár napja mindenki azt írta nekem válaszul, hogy biztos a melegtõl van. Itt sok mindent ráfognak a melegre, pedig most nálunk hideg van és semmi sem változott. Az biztos, hogy nem beteg, mivel csak nyöszörögve és hisztisen sír és a kezemben egy hangja sincs. Van hogy egyik szopizásból átérünk a másikba, három órán keresztül cipelem, ringatom, berakom a bébihordóba, zenélõ játékot rakok elé, énekelek neki, ide-oda rakosgatom stb... , de sehol sem jó csak 1-2 percig. Én is ki vagyok már, ötletem nincs mit kellene csinálni. Szerintem ezen csak a kitartás és az idõ segít. A védõnõm azt mondta, hogy már ritkaságnak számítanak azok a csecsemõk akik csak esznek és alszanak. :)
A kérdező hozzászólása: köszi a választ:) én nem bánnám ha nem alszik csak el lehetne kicsit foglalni valamivel.õ is cicin jól elvan, de utánna kezdjül elõröl.akkor kitartás neked is.kicsit megnyugtattál hogy nem csak az enyém csinálja ezt:)
Sziasztok! Az én kisfiam 7 hetes és ugyan ez volt az elsõ 2 hétben míg rá nem jöttem hogy az igény szerinti szoptatás egy nagy baromság.Folyamatosan görcsei voltak sikitozott a pocifájástól éskiprobáltam hogy 3oránként etetem, fél ora plussz minusszal.Az elsõ alkalom szívbemarkolo volt de nagynehezen letelt 2, 5 ora ás adhattam neki enni.ugy megszívta magát hogy onnantól 3 oránként kérte a cicit, most viszont már 4 oránként eszik.A játék cumit is megszeretettük vele és azóta nem akar álandóan rajtam "lógni", mert a cumiban megtalálta a nyugalmát.Ez nem azt jelenti hogy eltávolodott tõlem, mert ugyan ugy szeret az ölemben lenni csak nem kell minden szíre szóra felkapkodni, mert teljesen kiegyensúlyozott baba lett.Én mindenkinek azt tanácsolom probálja meg ezt a modszert, gyerektõl is függ hogy beválik e.Mindig egy és ugyanazon idõben játszok vele, mikor már a tennivalóimmal végeztem.Olyan picik még hogy azt szokják meg amit kapnak és ez lesz a természetes nekik.Jó babázást kívánok! E.


Kezdek befordulni a sok egyedülléttől és az otthonüléstől. Egész nap sírnék és szomorú vagyok, mert nem történik semmi, a párom ha hazaér, akkor se velem törődik. Mit tegyek? Hogy lehet még 3 hónapot így átvészelni, h a babám ne vegye a kárát? 29km

Legjobb válasz: Veszélyeztetett vagy? Ha nem, akkor miért ülsz otthon? Ha igen, akkor hívj vendégeket, családot, barátokat. A férjeddel pedig beszélj, ha nem mondasz neki semmit, akkor nem tudhatja mi a helyzet. Hétvégén menjetek el valohová, csinálj programot (ott a heted rá, hogy megszervezd) Utazzatok el 2 napra valami szép helyre, menjetek moziba, színházba.

Veszélyeztetett vagy? Ha nem, akkor miért ülsz otthon? Ha igen, akkor hívj vendégeket, családot, barátokat. A férjeddel pedig beszélj, ha nem mondasz neki semmit, akkor nem tudhatja mi a helyzet. Hétvégén menjetek el valohová, csinálj programot (ott a heted rá, hogy megszervezd) Utazzatok el 2 napra valami szép helyre, menjetek moziba, színházba.
Tehát, akkor mehetsz bármerre :) Esetleg ha lenne kedved kismama tornára járni, akkor ott összeismerkedhetnél másokkal és még a tapasztalatokat is meg lehet beszélni. Én is 29 hetes vagyok, imádok nézelõdni, akár a neten, akár az üzletekben. Olyan szép baba ruhák vannak és szoktam venni 1-1 darabot. Most császkálj, amíg lehet! Ha megszületik a baba, akkor 2 hétig nem nagyon mehetsz, csak levegõzni.
Ha a baba megszületik sokkal nehezebb lesz, fõleg mikor már a baba nagyobb lesz jövõ õsszel, télen. Sehova nem mered majd vinni az influenza miatt. Most ez van velem is, de át kell ezt az idõszakot vészelni és kész.
Tényleg, miért nem mozdulsz ki? Írd le az okot, hogy jobban tudjunk segíteni. Nehogy megbolondulj a maradék idõben! Amúgy most aktuális a karácsonyi készülõdés, díszíts lakást, dekorálj. Olvasgass a neten, nézzél babás oldalakat, hogy mit fogsz venni, vagy ha megteheted, akkor vásárolj, valahol magadnak és a babádnak. Vannak a neten ingyen játékok, tetris stb., vagy vegyél könyvet/újságot, olvass, nézz filmeket(íratkozz be egy videótékába). Császkálj barátnõkkel, menj moziba, vagy találj ki csavargási célt. Írd meg, hogy van-e oka, hogy otthon kell maradnod.
Minek ülsz otthon ha nem muszáj?Ha megszületik a baba sem lesz más a helyzet, talán még többet fogsz otthon ülni, használd ki.Pároddal beszéltél errõl?
Ha õ hétközben dolgozik, attól te még mehetsz. Mozgósítsd a barátokat, üljetek be valahová, menjetek úszni (az úgyis jót tesz) mozi, kiállítás. Ezeket mind csinálhatod napközben.
Feküdnöd kell? Vagy miért nem mozdulsz ki? Lehet otthon is egy csomó érdekes dolgot csinálni, de a kimozdulást ez sajnos nem nagyon tudja pótolni. Már a rendszeres lassú sétálgatás is jót tud tenni. Az viszont nem valami szép a párodtól, ha nem törõdik veled! Kérdés az is, hogy ha hazajön, mivel foglalkozik... tovább jártatja az agyát a munkáján, hogy minél inkább hozzá tudjon járulni a fészeképítéshez, vagy elmegy a haverjaival sörözgetni, meccset nézni egy kocsmába? Esetleg hulla fáradt és eldõl, amint hazaért? Akárhogy is, ÉRTETEK TE tehetsz a legtöbbet. Ne engedd, hogy ez az érzés elhatalmasodjék rajtad, ezernyi értelmes dolog van, amivel lekötheted magad, attól függõen, hogy mennyire terhelheted magad. Egyet tilos: nekiülni sajnálni magad.
Elõzõnek: Én panelben a 9. lakom és mentõs a férjem, õ is sokat dolgozik, éjszakázik, mégsem látom annyira tragikusnak a helyzetet(-:(-: Október óta vagyok táppénzen, már vezetni sem enged a családom (mondjuk nem is nagyon mehetnék, mert pihire vagyok ítélve) Olvasgatok, netezek, fõzök, eddig a babakelengyét szedegettem össze (neten nézelõdtem, hogy hogy tudnám olcsón megoldani)... Gyerekszobát rendezgetem... Még egy hónap talán. Ki lehet bírni még így is. Fel a fejjel! Megéri
Ha szeretsz túrkálni , nézelödni üzletekbe ezzel eltöltheted a délelöttjeidet. én se vettem meg egyszerre mindent , hogy legyen amiert kimozduljak mindennap a házból. Délután sütök-fözök, tévét nézek , zenét hallgatok , netezek stb. én is sokat vagyok egyedül , de mindig arra gondolok hogy pár hét múlva úgyis ez megváltozik minden s addig kihasználom az idöt hogy csak magamra figyeljek s hogy fel tudjak készülni a nagy napra.:) ) 34h.km.
Szia.Én is itthon ülök már október vége óta, akkor utaztam haza.Ez idõ alatt jó ha 3szor voltam a városban.Amúgy sehol.:D Én elvagyok.Tudod mért?Mert ezek az utolsó idõk a baba születéséig, és akkor utána már nem lesz ilyen hogy alszom ameddig bírok, kényeztetnek stb...Pedig a párom 300km-el arrébb lakik, jó ha látom havonta 2szer.Hozzám nem jön senki, nem is hívok senkit, az hiányzik hogy még idehozzanak valami vírust...Olvasok, netezek, tv-zek, takarítok...Erre most van lehetõségem.Aztán majd se alvás se semmi, jön a védõnõ, doki, babára figyelni kell, etetni, tisztába rakni, gondoskodni róla(amit alig várok)!Tehát most élvezd ki az egyedüllétet.Ne ess pánikba.Foglald le magad.Nekem se fenékig tejfel, de gondolom másnak sem.Sõt, gondolj bele akinek még van gyereke is, háztartás, bevásárlás stb... 30hetes kismami
ok, fáradt a férjed, de azért esténként egy rövid sétát, meg hétvégenként valami programot kipréselhetne magából, neki is jót fog tenni
bocsi az OFF-ért, de én eddig is megbolondultam volna, ha a párommal nem járhatnék el sehova. Ebbõl a szempontból szerencsém van, hiszen egy tánccsoportban voltunk, mikor megismerkedtünk, szeretünk szórakozni, táncolni. 29 hetesen még roptam a táncot a vállalkozók báljában, elõtte Operettgálán voltam, szeretünk kutyakiállításra járni, és mivel nekünk is van kutyánk, esténként kimegyünk a parkba sétálni. Én itthon sem unatkozok, hûtõt takarítok, függönyt mosok, átrendezem a szekrényeket, kimostam a babaruhát. Szinte minden babaruhát egyedül vettem meg a munkából hazafelé menet, a párommal csak a nagyobb cuccokat vásároljuk meg, kiságyat, szekrénykét, ilyesmit. Most éppen kötögetek a picinek. Nem unatkozok, pedig az én párom most az ünnepek elõtt rengeteget dolgozik, a múlt héten 4 napig, ezen a héten 2 napig dolgozott másik városban. El sem tudom képzelni, hogy unatkozzak. Szinte minden héten kell menni valamilyen orvoshoz, még a munkahelyemre is visszajárok pletyózni és anyukámnál is sokat ülök mostanság. 33 hetes kismami
Másoknak is dolgozik a férje és fáradt estére. Neked ott az egész napod. Amikor én már nem dolgoztam, akkor minden napra megvolt a programom, szépen megterveztem a következõ hetet, torna, úszás, kiállítás, mozi, barátokkal találkozás..... Nem lehet egész nap takarítani, babaszobát díszíteni. A férjed úgy csinálja tovább ahogy a terhességed elõtt, hiszen õ elõtte is dolgozott, most is dolgozik. Gondolom a leírásod alapján, hogy elõtte sem jártatok el munka után tehát õ most sem szeretne. Azért hérvégére nyugodtan találj ki egy programot aminek õ is örülne.
10:19 vagyok én még annyit se látom a páromat mint te, mi sem járunk el szórakozni mert õ már kiélte magát és a munkára koncentrál én is egyedül próbálom szórakoztatni magam de az a helyzet már én is olyanná váltam mint õ inkább maradok a hátsómon.
Én februárban szülök és otthon ülõs vagyok de feltalálom magam.Fõleg így karácsony elõtt takarítok, díszeket készítgetek, olvasok, sütök, fõzök, tv-t nézek, nyomom a netet, a babának szerzem be a dolgokat, vannak háziállataim akikkel szintén törõdni kell emberek közé nem nagyon merek menni hála a vírus pániknak de végre nyugodt vagyok és mindenre van idõm.
A kérdező hozzászólása: Más is egyedül gondoskodik a kikapcsolódásáról, mert a párjának nincs kedve? Akkor csak én várok el túl sokat?
A kérdező hozzászólása: Persze, beszéltem. Azt mondta menjek ahová csak akarok, õ estére fáradt. Meg hétvégén is. Én arra vágytam volna, hogy a párommal kapcsolódjak ki, de sajnos ezt is egyedül kell megoldanom. Keresek vmi hobbyt, de ebben az idõben nem lesz egyszerû...
A kérdező hozzászólása: Õ sajnos nem szeret társaságba járni. Nagyon unatkozom és agyalós lettem. De amint olvasom a mai kérdéseket, nem én vagyok az egyetlen. Lehet azt fogom csinálni, hogy megyek egyedül, ha õ nem partner benne.
Szia! Én most vagyok 25 hetes és a 8. héttõl vagyok itthon! A 12. hétig én is unatkoztam, de akkor még feküdnöm is kellett, meg állandóan rosszul voltam, így az nem volt valami jó! De azóta teljesen jól vagyok, feküdnöm sem kell! Én pl soha nem szoktam sütni-fõzni, párom szakács és hogy õszinte legyek mindent megcsinált a konyhában! Aztán most olyan melója van, hogy szinte csak együtt alszunk hétköznap, mert mire hazaér én már alszok, reggel meg 6kor kel, tehát nem vagyunk nagyon együtt, így én is elég egyedül vagyok! Ráadásul olyan helyen lakunk, siófok mellett egy üdülõfaluban, ahol gondolhatod mennyi emberrel találkozom:-) Van egy szomszédunk és kész!:-) De nem bánom mert azóta teljesen jól feltalálom magam! Mindenki meg is lepõdik, ha kérdezik, hogy nem unatkozom, hogy az a válaszom hogy egyáltalán nem! Én találtam neten nagyon jó fórumokat, ahol olyanokkal tudok beszélgetni akik ugyanakkora vannak kiírva mint én, vagy éppen bármi olyan téma érdekli õket ami engem is! A tv már negem nem köt le, így azt nem is nagyon nézem, de ha téged leköt, akkor az is egy jó dolog! Vagy nézegess a babának dolgokat, amiket még meg kell venned, vagy magáról a gyereknevelésrõl szóló cikkeket! Olvass sokat, vagy épp játssz, ami jól esik! Ha szeretsz kirakózni(én pl imádok) akkor vegyél puzzle-t és csináld meg, vagy varrj, köss! Én most pl hogy jön a karácsony mindenkinek ajándékot készítek(mézeskalács házat), soha nem sütöttem de mióta itthon vagyok nagyon rákattantam, és szinte mindig sütök valamit! Nagyon jó elfoglaltság ez is, és nem bonyolult, nem kell tõle megijedni! Ha meg nem kell állandóan feküdnöd, akkor sétálj, mozdulj ki! Nézelõdj üzletekben, találkozz barátokkal! Én be szoktam menni a volt munkahelyemre, és beszélgetek kolléganõkkel, persze ha ráérnek!:-) Rengeteg ötletem van még, de már így is sokat írtam!:-) Ha gondolod írhatsz nekem is emailt, én is szívesen beszélgetek veled!:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!