Találatok a következő kifejezésre: Ha sokat és (2629 db)

11 hetes terhes vagyok, az allergia miatt nem nagyon alszom. Árt a magzatnak, ha sokat és erősen köhögök?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem mindenképpen keresd fel az orvosodat,esetleg a helyi pulmonológiát a kórházban,hiszen nem egészséges a sok köhögés a saját testednek sem.A szakemberek biztosan tudnak olyan gyógyszert javasolni,ami nem árt a picidnek.Nálam is hasonló volt a helyzet,nagyon erõs tüneteim voltak,aztán minden megoldódott...Hidd el,nyugodtabb leszel te és a babád is,ha nem lesz jelen az allergiád és az állandó köhögés!Üdv

Szia!Szerintem mindenképpen keresd fel az orvosodat, esetleg a helyi pulmonológiát a kórházban, hiszen nem egészséges a sok köhögés a saját testednek sem.A szakemberek biztosan tudnak olyan gyógyszert javasolni, ami nem árt a picidnek.Nálam is hasonló volt a helyzet, nagyon erõs tüneteim voltak, aztán minden megoldódott...Hidd el, nyugodtabb leszel te és a babád is, ha nem lesz jelen az allergiád és az állandó köhögés!Üdv

Ha altatot veszunk be meghalunk? Marmint ha sokat. Es ha mas gyogyszert attol nem lesz semmi bajunk? . Persze abbol is sokra gondolok.

Legjobb válasz: Dehogynem, ugyanúgy kárt okozhat bármilyem gyógyszer túladagolása, de amúgy ha elolvasod egy gyógyszer betegtájékoztatóját akkor, a legtöbb dolgot megtudhatod.

Dehogynem, ugyanúgy kárt okozhat bármilyem gyógyszer túladagolása, de amúgy ha elolvasod egy gyógyszer betegtájékoztatóját akkor, a legtöbb dolgot megtudhatod.
adagold túl a hashajtót elég szar élmény lesz
A kérdező hozzászólása: Nem akarok tul adagolni semmilyen gyogyszert csak ugy erdekelt a kerdesem:P
Mindkettõtõl bajod lesz, de nem ugyanúgy.Az altatótól csak simán elalszol, majd légzésbénulásban meghalsz.Ha más gyógyszereket veszel be összevissza, akkor remegés, hányás, mindenféle bajod következik.Írtó szar.Én 15 évesen próbáltam.Majdnem kiszáradtam, de itt vagyok.Semmi értelme nem volt.Nem ajánlom senkinek.

Hogyan képesek a nagy sótartalmú (szikes) talajon vizet felvenni a növények? Miért repednek fel a szőlőszemek ha sok eső esik? Hogyan igazolhatjuk, hogy a gyökér sejtjei gyökérsavat termelnek?

Legjobb válasz: A második kérdésre a tippem az, hogy mind a cseresznye mind egyes ropogós szõlõfajták a hirtelen - gyökéren, egyéb módon - felvett vizet a gyümölcs húsába pumpálják, amit a héj nem tud tolerálni ezen rövid idõ alatt, ami párosul azzal, hogy a héj hõmérséklete különbözik a húsáétól. Pl amikor a mûbeles virslit meleg vízbe téve forraljuk az egész virsli szétrobban 2 perc alatt. Ha együtt melegszik a vízzel akkor 10 csak percnyi rotyogás után lehetnek gondok.

A második kérdésre a tippem az, hogy mind a cseresznye mind egyes ropogós szõlõfajták a hirtelen - gyökéren, egyéb módon - felvett vizet a gyümölcs húsába pumpálják, amit a héj nem tud tolerálni ezen rövid idõ alatt, ami párosul azzal, hogy a héj hõmérséklete különbözik a húsáétól. Pl amikor a mûbeles virslit meleg vízbe téve forraljuk az egész virsli szétrobban 2 perc alatt. Ha együtt melegszik a vízzel akkor 10 csak percnyi rotyogás után lehetnek gondok.
Az elsõre meg az a tippem, hogy bár a sóknak vízelvonó tulajdonságuk van, azért nem csak nátrium-kloridot kell elképzelni, rengeteg más, magnézium, kálium, foszfor, nitrátok sói van a talajban, ami a növekedés vagy az immunitás számára fontos, egyes növények ehhez alkalmazkodtak. Így egyszerre jutnak a vízzel az abban oldódott sókhoz, szárazság idején meg elvegetálnak belõlük.
A kérdező hozzászólása: Közvetlenül mi okozza a növények pusztulását ha sót szórunk a tövéhez?


Ez az étel milyen fogyókúra alatt? Tudom hogy mindenh izlal ha sok és semmi sem ha kevés de mégis?

majdnem mindennap 3kor megeszem 125 gramm rízst és 250 gramm konzerves chilis babot. najó nem az egészet 3kor, kb. a felét, és a másik felét meg kés?bb. ez így hosszú távon jó ha fogyózom?

Legjobb válasz: És a nap többi részében mit eszel? Mert az sem mindegy. Ha semmit, akkor rövid idõn belül hiánybetegséged lesz.

És a nap többi részében mit eszel? Mert az sem mindegy. Ha semmit, akkor rövid idõn belül hiánybetegséged lesz.
A kérdező hozzászólása: délelõtt nem vagyok éhes cask egy kicsit szóval gyümölcsöt eszem, délben "ebédelek" a suliban bár én azt késõi tízórainak mondanám, az egész ebéd összvissz 20 kanálból áll (zöldségleves, fõtt krumpli, rizs, fõzelék ilyesmik), és akkor itthon általába ezt eszem, és késõbb is 6-7 körül és utána már nem eszem, de nem mindennap eszem ezt, gyakran eszem rizset hallal, vagy salátát, esetleg pufasztott rizst, vagy levest, stb.
nem hiszem, hogy ez jó. az eleve téveszme, hogy a rizs nem hízlal. a chilis babot telepakolják olyan anyagokkal, pl cukor és hasonlók, amik szintén hízlalnak. a menzakaja is hasonló.

Lányok az baj ha sok és sűrűbb a spermám az orális szexnél? Képesek vagytok ilyen esetben is lenyelni?

Van olyan mikor sokáig nem csinálom és elég s?r? és sok lesz, vagy éppen sokáig ingerelnek és nem megyek el hamar így az azt követ? orgazmusnál sok jön. Mondhatnám azt is, hogy képes lennék tele élvezni a száját a csajoknak majdnem szó szerint. Ez lehet probléma ha sok sperma jön? A sokat is képesek vagytok lenyelni?

Legjobb válasz: hát, ha olyan emberrõl van szó, akit szeretek és szívesen csinálom neki, akkor természetesen igen, de nem mondom, hogy boldogsággal töltött el a gondolata, hogy valaki telenyomja a számat egy lenyelhetetlenül nagy adag sûrû spermával.

hát, ha olyan emberrõl van szó, akit szeretek és szívesen csinálom neki, akkor természetesen igen, de nem mondom, hogy boldogsággal töltött el a gondolata, hogy valaki telenyomja a számat egy lenyelhetetlenül nagy adag sûrû spermával.
Ha szeretem azt a valakit igazán, akkor nem jelent problémát. Elfogadom. De az miért olyan fontos, hogy lenyeljem? Ha túl sok , és sûrû akkor nem hiszem, hogy az egészet letudnám egybe nyelni...Gondolom ezt te sem várhatod el , ha épp nem akarja vagy nem tudja. De azért ne keseregj , hogy sok örülj neki, hogy van!:D
Nekem szerintem problémát okozna ha le is akarom nyelni:O, de ha nem akkor nem gond: $ 23/L
Sokan vannak, akiknek sehogy sem megy a lenyelés, pl én. 20/N
Mondjuk ehhez a szeretetnek nem sok köze van szerintem. Inkább annak, hogy mennyire kívánod a másikat.
Ja, persze ideélis esetben a kettõ egybeesik :)
Hát, meglepõ lenne, ha egy slaghoz hasonlítana.
Én szeretem, de nem szoktam látni, mert a számba kapom és lenyelem. 54/F
imádom felizgat nagyon

Kell járatni a motort, ha sokat és nagyon hangosan hallgatom a zenét benn?

Ha lemegyünk Sióra bulizni, akkor alapozásnál mindig szoktuk döngetni a zenét 1-1,5 óráig. Eddig nem volt baj most, viszont komolyabb hangrendszer került a kocsiba. Nem fog lemerülni az akksi?

Legjobb válasz: Attól is függ, mennyire komoly az a hangrendszer, és mennyit zabál. De van rá esély, hogy lepippantja.

Attól is függ, mennyire komoly az a hangrendszer, és mennyit zabál. De van rá esély, hogy lepippantja.
Ismerõsöm is így járt a régivel tudta mi a határ, az új meg annyi idõ alatt simán leszívta annyira, hogy az önindító már nem tudta beindítani a kocsit. Megoldás- tartalék akksi a csomagtartóban vész esetére, csak legyen feltöltve.
Szerintem is egyszerû a megoldás: +1 akku illetve egy akkutöltõ.
Attól függ, mekkora az akksid kapacitása(ezt nagyobbra cserélheted, ha a töltés bírja).Érdemes vele próbálkozni, ha megengedheted. A komolyabb rendszer valószínüleg hamarabb "lerántja" az akkut. Nézd meg , hány amperórás az akkud, és beszélj egy autóvillamossági szakemberrel, ingyen is segítenek általában

Mit tegyek ha sokat és büdöseket fingok?

Nagyon kellemetlen mikor a suliban a helyes srácok mellett elfingom magam. Már gondoltam arra is hogy csak akkor pukizom ha izgulok, de nem mert a múltkor tanultam törire és mégis oda fingottam a tanár elé. Sokszor félek hogy be fogok fosni tesiórán.

Legjobb válasz: változtass az étkezési szokásaidon, mert nálad bizonyos ételek bélgázt termelnek. Arról nem is beszélve, hogy elég megalázó amikor egy lány nyilvános helyen fingik...(oké, fingunk mi nõk, de diszkréten)

változtass az étkezési szokásaidon, mert nálad bizonyos ételek bélgázt termelnek. Arról nem is beszélve, hogy elég megalázó amikor egy lány nyilvános helyen fingik...(oké, fingunk mi nõk, de diszkréten)
Szerintem örülj neki, mert a férfiak is finganak. Ha pedig kifognál egy "kiizzadós" fiút, akkor se búsulj, mert mindig lesz ülõhelyed a tömegközlekedési eszközökön.
nem lehet, hogy eleve izgulsz ha suliban vagy és kicsit zárkózott, szorongó ember vagy? Vagy sok húst eszel? Az is okozhat ilyen tüneteket. Lehet, hogy valami gyógynövény segítene. Nézz utána neten, vagy kérdezz rá egy Herbária szaküzletben.
Engem nem zavarna :) sõt
Inkább a puki jöjjön ki, mint a mentõ!
Étrendváltozás. Jelenleg ezt tudom javasolni. :-) Ivás-evés közben is sok levegõt nyelünk, szerintem próbálj lassabban enni, csak ne görcsölj rá! Lehet, hogy azért jelentkezik ilyen intenzíven, mert annyira rákoncentrálsz. Kérd ki a háziorvosod tanácsát, milyen étrendet javasolna.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Hogy válaszoljak is. Nekem nem kell beszagolni...kiszûrõdik.
Te is be szoktál szagolni a takaró alá hogy érezd jól sikerült-e?
Akkor gondolom nem volt még barátod, meg a fiúk se nagyon szeretnek a közeledben lenni. Mert ha véletlen fingasz egyet tiszta bûz lesz, szegény fiúkat sajnálom. Fiúkat?! A barátaidat is, milyen már ha az egyik barátnõd ott alszik te meg fingasz és az egész szoba tiszta büdös lesz. Csóri lánynak az ablak hozz kell menni azért, hogy levegõt kapjon. De hát fingjál jó sokat. EGÉSZSÉGES. De csak akkor mikor nincs ott senki! Ja és ha lesz egy barátod akkor nagyon vissza kell fogni majd magad sok sikert hozzá! puszika vagy inkább fingocska
Gyûjtsd össze tartályba, ilyen gázárak mellett jól jön majd télen.

Lehet baja a babának ha sokat és nagyokat tüszögök?

Néha ha er?sen fújom az orrom meg nagyot tüszentek bekeményedik a hasam.Lehet ett?l baja?20 hetes kismama

Legjobb válasz: Nem. A bekeményedés izomreflex, semmit nem árt a babának. Nyugodj meg, nem lesz baj.

Nem. A bekeményedés izomreflex, semmit nem árt a babának. Nyugodj meg, nem lesz baj.
Nem, semmi baja sem lesz. A magzatvíz is védi õt az izmok összehúzódásakor, ill. tompítja a hangot is, így nem ijed meg, de legalább megszokja. Az én lányom sosem ijedt meg mikor tüsszögtem, vagy orrot fújtam, mert 9 hónapon át ezt hallgathatta elég sûrûn. :-) De ha kisbabás baráti körben történt ugyanez, minden baba elsírta magát, mert nekik ijesztõ volt a hang, mást szoktak meg az anyukájuktól. (de persze nem vagyok olyan hangos mint egy hajókürt!!)
Biztos nem, baj is lenne, ha igen. Én is igen nagyokat tüsszentek és asztma -allergia miatt az orrom is eleget fújom... Az elõttem szólónak igaza lehet, legalább megszokja a hangot, és veled azonosítja:-9 Csak nyugi:)

Miért van az hogy ha mással teszek jót akkor azt élvezem és ha sok sok jót teszek az szinte eofórikus érzés? Mint egy lelki orgazmus. Nem vicc!

Legjobb válasz: Annak, hogy valaki szeret segíteni semmi köze ahhoz, hogy egoista, vagy sem. Tehát aki segítõkész, nem biztos, hogy önzetlen. A segítõkészségnek több oka lehet és annak is, ami miatt ez örömet okoz, ezért sajnos erre itt nem lehet mit mondani. (Csak egy példa és NE vedd magadra, Kérdezõ, egy rokonom pl. a segítõkészségével azt akarja kiharcolni, hogy mindenki a lekötelezettje legyen, hogy dicsérjék, csodálják, elismerjék, hogy megkapja a visszaigazolás, hogy õ milyen jó. Sokszor apróbb segítséget is évekig felemleget és ha nem kapja meg az általa elképzelt kellõ hálát, nagyon bosszúálló tud lenni. Ezért már sokan nem is fogadnak el tõle semmi segítséget, sõt menekülnek elõle, ilyenkor persze megsértõdik, hogy õ csak jót akar. Na, õ pl. azért élvezi ha jót tesz másokkal, mert szüksége van visszajelzésre a külvilágtól, hogy õ mennyire jó.) A lényeg: ha tényleg önzetlenül tudsz adni és örömmel kapni is egyben, ha nem vársz hálát, nem várod el, hogy az emberek a lekötelezetteid legyenek, ha nem az okoz örömet, hogy TE (az a fránya, jól álcázott ego) jót teszel, hanem az, hogy a másiknak jó, ha adott esetben ha nem kér valaki a segítségedbõl, rossz érzések nélkül vissza tudsz vonulni, akkor ez egy nagyon szép és dicséretes dolog.

Családon belül szerintem evidens, hogy segítünk egymásnak, de az idegennek való segítség az egészen más. Ilyen apróságok mint pl.: Az utcán gyakran megveszem a hajléktalantól az újságot, pedig legtöbbször el sem olvasom, vagy volt olyan, hogy a nénike egy nagyon vékony zacskóban vitte haza a macskakonzerveket, megláttam, hogy már majd kiszakad és pont volt nálam egy erõsebb szatyor és odaadtam neki. Sajnos manapság már az is nagy dolog, ha meglátsz valakit elhasalni az utcán és odamész segíteni. Egyszer az erkélyrõl láttam meg egy nénit feküdni a járdán, lementem, felsegítettem és haza is kísértem. Nem volt rosszul , csak elesett és nem bírt felkelni. Erre lehetne mondani, hogy evidens, de sajnos nem az, mert sokan elmennek az ilyen mellett manapság. De az is jó érzés, amikor a pénztárnál megkapom a Garfieldes matricákat és mivel még nincs gyerekem, odaadom idegen gyereknek és akkora örömmel néz rám :-) Lehet pont az a jó abban, hogy idegeneknek segítesz, hogy soha többet nem látod, nem vársz hálát Õ pedig jó érzéssel megy haza. Az ismerõsöknél való segítségnél az ember kényszeredetten úgy érzi, hogy vissza kell hálálni és néha kínos, hát még ha el is várják, mint ahogy a 7. írta.
Annak, hogy valaki szeret segíteni semmi köze ahhoz, hogy egoista, vagy sem. Tehát aki segítõkész, nem biztos, hogy önzetlen. A segítõkészségnek több oka lehet és annak is, ami miatt ez örömet okoz, ezért sajnos erre itt nem lehet mit mondani. (Csak egy példa és NE vedd magadra, Kérdezõ, egy rokonom pl. a segítõkészségével azt akarja kiharcolni, hogy mindenki a lekötelezettje legyen, hogy dicsérjék, csodálják, elismerjék, hogy megkapja a visszaigazolás, hogy õ milyen jó. Sokszor apróbb segítséget is évekig felemleget és ha nem kapja meg az általa elképzelt kellõ hálát, nagyon bosszúálló tud lenni. Ezért már sokan nem is fogadnak el tõle semmi segítséget, sõt menekülnek elõle, ilyenkor persze megsértõdik, hogy õ csak jót akar. Na, õ pl. azért élvezi ha jót tesz másokkal, mert szüksége van visszajelzésre a külvilágtól, hogy õ mennyire jó.) A lényeg: ha tényleg önzetlenül tudsz adni és örömmel kapni is egyben, ha nem vársz hálát, nem várod el, hogy az emberek a lekötelezetteid legyenek, ha nem az okoz örömet, hogy TE (az a fránya, jól álcázott ego) jót teszel, hanem az, hogy a másiknak jó, ha adott esetben ha nem kér valaki a segítségedbõl, rossz érzések nélkül vissza tudsz vonulni, akkor ez egy nagyon szép és dicséretes dolog.
Jól van, melyikõtök akar jót tenni velem és lemosni az összes ablakomat+a redõnyöket?
Jobb adni, mint kapni, hiába közhely, akkor is igaz. Nem csak tárgyak esetében, hanem legyen szó bármirõl, egy jótettrõl, egy jóindulatú cselekedetrõl, akármirõl. Jó látni, hogy vannak még ilyen emberek, akik hozzád hasonlóan belátták ezt, és nem csak arra törekszenek, hogy másokon átgázolva és másokat eltiporva maguknak szerezzenek meg mindent. Ilyen hozzáállással jó esélyed van rá, hogy valóban boldog leszel az életben. Jó ilyet látni tényleg! :)
Mert nem vagy az egód csapdájában, mint általában az emberek többsége.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek hálásan köszönöm. A "jóemberséget" úgy érzem nem zárja ki, ha nekem is élvezet adni. Úgy képzeljétek el, hogy tíz karitatív programban vagyok benne és abból nyolcat én vezetek :)
Egy ideig én is így voltam. Aztán sorra döftek hátba azok az emberek, akiknek oly nagy lelkesedéssel segítettem. Kezdek leszokni a Terézanya szereprõl.. Utálom ezt, de sajna megkeményítettek a tapasztalatok. :-(
A "jó vagyok, adakozó vagyok, kedves vagyok" érzése nagyon felemelõ tud lenni. Ha valami olyat teszel, amitõl jónak érzed magad, az "doppingol", örömet okoz, mint másnak mondjuk az édesség, vagy az alkohol, csak ez kevésbé káros az egészségre. A legtöbben így vagyunk ezzel, sõt merem az kockáztatni, hogy a legtöbben. Ugyan ki ne érezné magát szuperül, ha visszaigazolódni látszik, hogy õ milyen jó ember?
Ez lenne a normális :-) Engem is jó érzéssel tölt el, ha valakivel jót teszek, azt hiszem azért nem is lettem még ezidáig sikeres vállalkozó :-D
A kérdező hozzászólása: köszi a kedvességed :D
Ja 8. bocsánat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!