Találatok a következő kifejezésre: Ha sok magzatvíz, (24 db)

Mire számíthatok a terhesség alatt és a szülésnél, ha sok magzatvizet (polyhydramnion) állapítottak meg?

23 hetes kismama vagyok. Ezzel összefügg? panaszom egyenl?re az, hogy sokszor nagyon feszít a hasam és többször van légszomjam.

Legjobb válasz: ha baj lenne, biztos szólt volna a doki. Megteszik a kellõ vizsgálatokat és óvintézkedéseket. A szülésnél nem hiszem, hogy bármit is befolyásolna. https://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=104..

ha baj lenne, biztos szólt volna a doki. Megteszik a kellõ vizsgálatokat és óvintézkedéseket. A szülésnél nem hiszem, hogy bármit is befolyásolna. https://www.drdiag.hu/kereso/diagnosztika.adatlap.php?id=104..
szia, nekem az eleje ota több a magzatvizem, ez annyibol rosszabb, hogy többet feszül a has, de nem befolyásol semmit, nekem emiatt a magne b6-bol 4×2 kellett szednem plussz egy kis konyakot inni, mert az lazitja a hasat, meg görcsoldo. 38 hetes kismama.
szia, én 22 hetes ikres kismama vagyok, nálam is több mvizet állapítottak meg a genetikai vizsgálaton az egyik burokban. Így elküldtek magzatvízvételre mivel ez utalhat rendellenességre.(szív-, hólyag-gerinc-) Az én dokim viszont megnyugtatott nem lát semmi kórosat nyugodjak meg az uh-n mindent jól lát és mûködik is. Azért elmentem a mvízvételre mostmár járjunk a végére, hát most ennek az eredményét várom remélem semmi újat nem fognak mondani mert azt nem élném túl!!! Nem akartalak megijeszteni, mert sokat olvastam affelõl is hogy a magzatvíz megítélése relatív, hol több hol kevesebb. üdv.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszi szépen a válaszokat. Én tulajdonképpen attól félek, amit az uh-os orvos is mondott, hogy a sok magzatvíz miatt akár koraszülésre is számíthatok, meg a burok hamarabb megrepedhet. Nem tudom ez a mindennapi tevékenységet befolyásolja-e, mert még dolgozok és bent úgy beszéltük meg, hogy júl. végéig maradok is. A saját orvosommal még nem beszéltem ez ügyben, mert csak annyit mondott, hogy három hét múlva menjek hozzá.
Szia nekem is ezt állapították meg és most rettegek a Down kórtól ugyanis ez az egyik ami miatt ez lehetséges. Kedden is és 31.-én is megyek genetikai ultrahangra remélem nem lesz semmi ha igen azonnal cselekszünk. Most 20 hetes vagyok. 24 hét elõtt megindítják a szülést és akkor nem születik meg a baba, ha ez bebizonyosodik. Remélem nem így lesz de nagyon nagyon félek amióta ezt mondták. Az AFP és a nyaki redõm is rendben volt. De ez semmit nem jelent most a szomszédom szerint aki csecsemõsnõvér down os baba született egy 21 éves lánynál akinél minden rendben volt. Remélem nem lesz semmi baja a babáinknak. Ha megtudsz bõvebbet errõl a dologról kérlek jelezd felém. Köszi Ági

Mi van ha sok a magzatvizem? Mit lehet tenni ellene? Van összefüggés a folyadékbevitel és a magzatvíz mennyisége között? Baj ha sok?

Legjobb válasz: Szia! Nekem kevesebb volt a magzatvizem és a doki azt monta, hogy igyak minimum 3 liter folyadékot naponta. azóta szerencsére helyre állt.A sok magzatvíz esetleg magas cukor miatt elõfordulhat, de épp a pillanattól is függ, ha nem túl sok akkor ne aggódj minden rendben lesz, de igyál sokat 1.5-2 litert.A több magzatvíz nem akkora gond, lehet minden ok nélkül is, nem úgy mint a kevesebb.Remélem kicsit segítettem:)A google-ben keress rá sok info van.Boldog babavárást! 24 hetes kismama

Szia! Nekem kevesebb volt a magzatvizem és a doki azt monta, hogy igyak minimum 3 liter folyadékot naponta. azóta szerencsére helyre állt.A sok magzatvíz esetleg magas cukor miatt elõfordulhat, de épp a pillanattól is függ, ha nem túl sok akkor ne aggódj minden rendben lesz, de igyál sokat 1.5-2 litert.A több magzatvíz nem akkora gond, lehet minden ok nélkül is, nem úgy mint a kevesebb.Remélem kicsit segítettem:) A google-ben keress rá sok info van.Boldog babavárást! 24 hetes kismama
Elõfordulhat olyan, hogy csak egyszer-egyszer több, az lehet attól, hogy a baba elõtte ürítette vizeletét.Ha rendszeresen sok, és kórosan sok, az orvos úgyis szól, és továbbküld vizsgálatokra, de a legtöbb esetben nincs baj, csak van akinek egy kicsit több, van akinek kevesebb.UH-on kiderül, és hidd el odafigyelnek, és szólnak ha baj van.
Köszönöm a válaszokat, egy kicsit megnyugodtam. Csak azért is aggódtam, mert ugye nem csinálnak mindig ultrahangot, most már eltelt 9 hét az utóbbi óta. És kicsit több odafigyelést igenyelnék ovosi részrõl.. de sajna megfizetni nem tudom ezért be kell érnem ennyivel. Ezért is segít sokat nekem ez a honlap, illetve TI! :) köszönöm
A kérdező hozzászólása: nahát az elõbbi komment helyett válaszként ment el.. hogy lehet?? :) ) Noh mind1. Azért Köszönöm!!!
szia, nekem is több a magzatvizem, nem tudják miért, minden leletem rendben van, de nem lehet ellene tenni semmit, nekem a dokim azt mondta inkább több legyen mint kevesebb, annyi kellemetlensége van nálam hogy többet kemény a hasam, és söröznöm kell egy-egy pohárkával olyankor, de azt mondta a doki hogy bármilyen alkohol megteszi, csak igyak egy picit.30 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: és akkor te sem érzel emiatt mninden mozgást?? Mert nekem sokat hullámzik, tehát látom, hogy mozog, de nem érzem..Nagyon kíváncsi volnék rád. Veled hogy van?
Szia, nekem is sok volt a magzatvizem az elsõ babámmal, ráadásul még a méhem is nagyobb volt kb 2 héttel a baba korához képest. Teljesen normálisnak mondta a doki, azt mondta, hogy csak elõny, mert így több helye van mozogni, és én is kevesebbet érzek belõle. Hullámzott a hasam rendesen és a utolsó harmadban már normális mennyiség volt már csak. Szépen kitöltötte a hasamat a lurkó, és mindennek ellenére akkorákat tudott rugni, hogy majd bepisiltem tõle, mindegy mennyi volt a víz :)

Mit tegyek, ha túl sok a magzatvíz? Az orvosom szénhidrát és cukor mentes diétára ítélt, de ettől csökkenni fog a sok víz? Mit jelent eggyáltalán a sok magzatvíz?

Legjobb válasz: Laborvizsgálatokat kért fertõzésre, baktériumokra? Terhességi cukrod van? Ha rákeresel a neten, a túl sok magzatvíz okozója csak ritkán terhességi diabétesz, leggyakrabban vmilyen fertõzés, baci áll a háttérben.

Laborvizsgálatokat kért fertõzésre, baktériumokra? Terhességi cukrod van? Ha rákeresel a neten, a túl sok magzatvíz okozója csak ritkán terhességi diabétesz, leggyakrabban vmilyen fertõzés, baci áll a háttérben.
NEKEM IS SOK VOLT, KÉSÖBB, 32 HETESEN DERÜLT KI, HOGY KAPTAM EGY TOXÉMIÁT, FERTÕZÉST.DIÉTA, MAGNESIUM, ÉS KEVESEBBET KELLETT INNOM.FURA, DE PONT 3 NAPJA NOSZTALGIÁZTAM, ÉS NÉZEGETTEM ANNAK IDEJI PAPIROKAT.

Ha sok a magzatvíz az miért gond? Tegnap voltam uh-n, azt mondták pihenjek többet, és szedjek B6-ot. Egyébként minden rendben van velünk. Miért baj a sok víz? 24 hetes vagyok.

Legjobb válasz: A sok magzatvíz terhességi cukorbetegségre is utalhat. De mielõtt megrémülsz, a mennyiség dinamikusan változik, tehát lehet egy óra múlva már kevesebb volt. Nekem volt több, majd köv. uh már átlagos. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/magzatviz

A sok magzatvíz terhességi cukorbetegségre is utalhat. De mielõtt megrémülsz, a mennyiség dinamikusan változik, tehát lehet egy óra múlva már kevesebb volt. Nekem volt több, majd köv. uh már átlagos. http://www.kismamablog.hu/terhesseg/magzatviz
mert könyebben a nyakára tekerösik a köldökzsinór ha nagyon sok vizben van sok pihenés és magnézium
A polyhydramnion lehetséges okai közé sorolható az anyai cukorbetegség, Rh-szenzibilizáció, szifilisz és vesegyulladás. De méhen belüli fertõzés, ikerterhesség és különbözõ fejlõdési rendellenességek - Down-kór, hydrocephalus, duodenumatresia, hydrops fetalis, anusatresia - is állhatnak a háttérben. A polyhydramnion leggyakoribb szövõdménye a koraszülés, ugyanis feszül a méh, és emiatt könnyen megreped a magzatburok. Súlyos következmény lehet továbbá szülés során a lepény korai leválása, fájásgyengeség, illetve a magzat beilleszkedési és fekvési rendellenességei. Szülés után a túlnyújtott méh nehezebben tud összehúzódni, ezért elhúzódó vérzésre is lehet számítani.
Szia! Nekem nagyon sok magzatvízem volt az amniocentézis után végig. Kórházba is fektettek miatta. Okát nem találták szerencsére egészséges 10 hónapos fiam van. Nekem azt mondták a dokik, hogy a feszülés miatt megrepedhet a burok és a víz a köldökzsínort ki sodorhatja és ha a baba feje odaszorìtja a szülõcsatornához az végzetes lehet. Ha vèletlen repedne a burok, le kell feküdni és nem szabad mozdulni. amíg orvos oda nem ér. Én ezt az utasítást kaptam. Nekem 2-3-szor annyi vízem volt, mint a normàlis végig. Ugyan is ez napról napra változhat. Sûrûn ellenörzik. Lehet, hogy legközelebb normális lesz. Végül is a 35. h3ten császároztak, mert már fulladtam a sok víztõl és nem mertek rizikózni. Minden rendben volt. Az esetek 10%-ban nemtudják az okát. Ne ilyedj meg a sok riogatástól, csak pihenj és ne hajolgass, és ne tégy hirtelen mozdulatokat. Jó baba várást!

Ha sok a magzatvíz, az mire utalhat? Nagy baj lehet belőle? 19 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Sok nõnek sok a magzatvize, de ez még nem jelenti azt, hogy nagyon sok. A polyhydramnion (így hívják) a normális mennyiség 2x-se, az már utalhat betegségre, pl. magzati cukorbetegség stb. de ahhoz jóval többnek kell lennie, az pedig nem játék, szóltak volna. Inkább egy kicsivel több legyen viszont, azt mondják, mint kevesebb, az a rosszabb. Nyugi ninc semmi baj! Boldog babavárást!

Sok nõnek sok a magzatvize, de ez még nem jelenti azt, hogy nagyon sok. A polyhydramnion (így hívják) a normális mennyiség 2x-se, az már utalhat betegségre, pl. magzati cukorbetegség stb. de ahhoz jóval többnek kell lennie, az pedig nem játék, szóltak volna. Inkább egy kicsivel több legyen viszont, azt mondják, mint kevesebb, az a rosszabb. Nyugi ninc semmi baj! Boldog babavárást!
Szia.Írd be itt a keresõbe, egy csomó mindent ki fog adni, mert már korábban én is feltettem itt ezt a kérdést, és elég sok választ kaptam.Nekem az elején norm. volt a magzatvíz, a terhesség közepén több volt(ugy írták a papíromra:az átlagosnál valamivel több magzatvíz)most a vége felé viszont megint kp magzatvíz van.Nekem akkor a több magzatvíz 23hetesen a terhességi cukorbetegség eggyik jele volt.A doki még a terhelés elõtt megmondta, hogy szerinte cukros leszek azért van több víz, és köv héten mentem a cukorterhelésre és igaza lett...De lehet az is hogy épp akkor pisilt a baba, amikor nézték, de lehet hogy semmi magyarázat nincs rá, csak több, de talán sosem derül ki miért(nekem a dokim mondta így:) A legtöbbször semmi gondra nem utal a több víz, de RITKA esetben súllyos probléma tünete is lehet(nekem ezt itt egy csaj írta)akinek súllyos rendellenességet jelzett a több víz.De ha neked uh-n mindent rendben találnak genetikailag a babával kapcs, akkor nincs okod aggodalomra...33hetes kismama

Baj, ha sok a magzatvíz?

Legjobb válasz: "A túl sok magzatvíznek igen sok oka lehet, mind a baba, mind a mama részérõl. Megnyugtatásképp annyit mondanék azért, hogy ilyen leletet nem ritkán észlelünk, és a legtöbb esetben semmi komoly eltérés nincs mögötte. A mama részérõl például fertõzések, anyagcsere betegségek, szívbetegségek szerepelhetnek okként, a baba részérõl pedig fertõzések, illetve esetleges nyelési nehézségek. A lényeg: ha a TORCH negatív, és az ultrahangon sem észlelnek kórosat (persze gyakorlott ultrahangos szakember), akkor különösebb aggodalomra nincs ok!" Idézet: Dr. Ács Nándortól

"A túl sok magzatvíznek igen sok oka lehet, mind a baba, mind a mama részérõl. Megnyugtatásképp annyit mondanék azért, hogy ilyen leletet nem ritkán észlelünk, és a legtöbb esetben semmi komoly eltérés nincs mögötte. A mama részérõl például fertõzések, anyagcsere betegségek, szívbetegségek szerepelhetnek okként, a baba részérõl pedig fertõzések, illetve esetleges nyelési nehézségek. A lényeg: ha a TORCH negatív, és az ultrahangon sem észlelnek kórosat (persze gyakorlott ultrahangos szakember), akkor különösebb aggodalomra nincs ok!" Idézet: Dr. Ács Nándortól

Miért baj, ha sok a magzatvíz? Mitől lehet?

Nekem sok van, az orvosom nyugtat, hogy biztos nincs kiváltó oka (eddig nem talál semmi bajt a babánál). A neten több cikket is elolvastam már a témában, mit ne mondjak, nagyon-nagyon aggódom!!!!! Van már valakinek ilyen tapasztalata?

Legjobb válasz: Fejlõdési rendellenesség pl.az én elõzõ babámnál volt sok a magzatvíz,de neki cisztája volt.Ha semmit nem lát az uh ne aggódj.

Szia! Oka lehet: -Anyai magasvérnyomás -cukorbetegség -magzati fejlõdési rendellenesség Nálam sajnos az utolsó volt.... Genetikai Centrum UH-jára kellene menni.Hány hetes vagy? Nekem sem vették észre, hogy beteg a babám!!! Nézzesd meg magad több orvossal!
A kérdező hozzászólása: 30 hetes vagyok.
Fejlõdési rendellenesség pl.az én elõzõ babámnál volt sok a magzatvíz, de neki cisztája volt.Ha semmit nem lát az uh ne aggódj.
Vannak esetek, amikor tényleg rendellenességre utaló gyanú a "az átlagosnál több " magzatvíz. Nálam is így volt. Sajnos gyomor fejlõdéi rendellenességgel született a babám és a terhesség alatt nem vették észre!! Ilyen esetben indololt többször is speciális UH val megnézni a babát.
Nekem is több a magzatvíz azt mondták hogy utalhat magzati szívbetegsére is és Down szindrómára is ezért magzatvízvizsgálatot javasoltak! Mondjuk a genetikai uh. nem találtak semmi rendelleneset, úgyhogy picit megnyugodtam! Én is az I. sz. nõgyógy. klinikán voltam!
Az lehet az oka a sok magzatvíznek, hogy a baba nem iszik belõle, és ez utalhat arra, hogy valami baj van a gyomrával, nyelõcsövével stb. Az esetek többségében viszont csak arról van szó, hogy amikor nézik, akkor éppen több, mint az ideális, de valószínû, hogy mondjuk egy-két óra múlva, már átlagos lenne a mennyisége. Ugyanezért szokták az embert visszarendelni UH-ra, ha éppen nem azt látják, hogy "telt hólyag, telt gyomor" (mert a gyerkõc éppen pisilt pl.). Ha egyébként minden rendben volt eddig a babáddal, ne aggódj! Az orvosod biztos megvizsgálja újra, és az majd megnyugtat!
Sajnos nem tudták....5 napot élt...most lenne 7 éves.
Ha ez segít engem ay SOTE I.sz.nõgyógyászati klinikájára irányítottak, mikor baj lett a babával.Ott csináltattam a vetélési indukciót is, azóta újra terhes vagyok és egy ottani orvos-genetikust fogadtam.
A kérdező hozzászólása: Milyen a "speciális" ultrahang? És jól van a babád, tudták kezelni a kis gyomrát?
A kérdező hozzászólása: Már háromszor nézték, és mindig sok volt! A baba gyomrával viszont a vizsgálatok szerint minden rendben. Mi lehet még? Egyébként folyamatosan érzem is, hogy sok, annyira feszül fönt a hasam, különösen éjjel!
Szia! Mi újság veletek?
A kérdező hozzászólása: Köszi a kérdésed, 4D-vizsgálaton se találtak semmi rendellenességet, most kaptam meg a TORCH-vizsgálat eredményét, ebbõl végül is nem sokat értek, de a dokihoz csak két hét múlva kell mennem... Nem tudom, miért tûnik úgy, hogy félvállról vesznek, ez dühít. A védõnõ is csak nyugtatgat, hogy valószínûleg egyszerûen sok termelõdik és kész (az orvosom is erre gondol). Hát nincs más választásom, mint várni és pozitívan gondolkodni.
Szia ! Latom nagyon régi kérdés de érdekelne hogy mi lett a vége ???? Én is 30 hetes vagyok és pár hete fenall az állapot. Nagyon aggódom. ..

22 hetes kismama vagyok a sok magzatviz miatt 4D re kell mennem. (Mindenhogy mentem volna csak 28 hetesen) Azt ajánlották menjek Nagykanizsára Dr. Nagy Évához. Ha ma bejelentkezek mennyit kell várnom az időpontra? És milyen a doktornő?

Legjobb válasz: szia, menjél csak most 4D-re. Nálam is sok magzatvizet találtak, és magzatvízvizsgálatra küldtek. Igaz nálam még az életkorom is közre játszott a mvízvételhez. Ott majd kiderítik hogy nincs semmi baj, ha meg találnak valamit akkor még mindég tovább lehet lépni. Sajnos a helyhez nem tudok hozzászólni ahová mennél én Pesten voltam. üdv. 24 hets kismama

szia, menjél csak most 4D-re. Nálam is sok magzatvizet találtak, és magzatvízvizsgálatra küldtek. Igaz nálam még az életkorom is közre játszott a mvízvételhez. Ott majd kiderítik hogy nincs semmi baj, ha meg találnak valamit akkor még mindég tovább lehet lépni. Sajnos a helyhez nem tudok hozzászólni ahová mennél én Pesten voltam. üdv. 24 hets kismama

Eredményhezet sok magzatvizet esetleg hajlamot a koraszülésre ha alacsony test súllyal estem teherbe és nagyon keveset is tudtam hízni?

Csak érdekel a dolog.

Legjobb válasz: nem, semmit nem befolyásol. Mennyit hiztál? pl a testtömeg 10%-a a legjobb ha mondjuk 45kg voltál akkor ez 4,5 kg.

nem, semmit nem befolyásol. Mennyit hiztál? pl a testtömeg 10%-a a legjobb ha mondjuk 45kg voltál akkor ez 4, 5 kg.
Én a kisebbik lányomat a kiírás elõtt 2 nappal szültem és csak 1, 2kg-ot híztam , és a magzatvizem is több volt egy kicsit a normálisnál.

Ha sokat mozog a baba a pocakban, akkor nagyobb az esélye, hogy magzatvíz elfolyással induljon a szülés, mit gondoltok?

Második babámat várom, aki rengeteget mozog, kb folyamatosan. Az els? alig mozgott - fájásokkal indult a szülésem. Azon gondolkodtam, ha így folytatja ez a második baba, tuti kirúgja a burkot majd, és elfolyik a víz.

Legjobb válasz: Szerintem nem igazán van összefüggés, ugyanis nem a baba rugja ki a burkot. De azért aranyos a feltételezésed :D

Szerintem nem igazán van összefüggés, ugyanis nem a baba rugja ki a burkot. De azért aranyos a feltételezésed :D
A kérdező hozzászólása: De jó hír :) Én valamiért azt kombináltam magamban, hogy azért reped meg a burok. Köszi.
én is így voltam, és én is összekombináltam. Megkérdeztem a dokit, õ azt mondta, hogy nem valószínû, hogy ki tudja lyukasztani. Erre valóban magzatvíz elfolyással indult aszülés. Én biztosra veszem, hogy a babus volt.
Most erre rá kell cáfoljak! A babám annyira aktív volt, hogy a 37-38. hét között 3-szor fordult meg! Az utolsó fordulásnál megrugta felül a burkot és megrepedt a burok, szivárogni kezdett a víz így a kiírtnál hamarabb szültem! Kilyukasztani viszont biztos nem fogja, legfeljebb megrepeszti! Az én esetem viszont ritka, már abból is adódóan, hogy ilyeneket forduljon egy baba!
A kérdező hozzászólása: Megkérdeztem ma a dokit, épp mentem hozzá, hogy van-e összefüggés, azt mondta, nincs, nem a baba rúgásától reped meg a burok és folyik el a víz. Köszi a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!