Találatok a következő kifejezésre: Ha sokáig fogamzásgátlót (36 db)

Hogyan lehet védeni az ereinket, ha sokat gyaloglunk és még fogamzásgátlót is szedünk?

Az érdekelne,hogy hogyan ne kapjunk trombózist,hogyan segíthetnénk a lábainknak egy kicsit?Van rá valami vitamin-étrendkiegészít?,ami jót tesz?

Legjobb válasz: A sok gyaloglás mindenképpen jó, mellé érdemes úszni például. Ha viszont felmerül a lehetõsége a trombózisveszélynek, akkor semmiképpen nem szabad fogamzásgátlót szedni! Vitaminnal nem lehet kivédeni, csak sok mozgással, rizikófaktorok (mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás, dohányzás, alkoholfogyasztás) kiküszöbölésével és esetleg genetikai vizsgálattal, hogyha felmerül az örökletes véralvadási zavar. Ez utóbbi remekül kezelhetõ gyógyszerrel. A fogamzásgátló viszont tilos!!!

A sok gyaloglás mindenképpen jó, mellé érdemes úszni például. Ha viszont felmerül a lehetõsége a trombózisveszélynek, akkor semmiképpen nem szabad fogamzásgátlót szedni! Vitaminnal nem lehet kivédeni, csak sok mozgással, rizikófaktorok (mozgásszegény életmód, helytelen táplálkozás, dohányzás, alkoholfogyasztás) kiküszöbölésével és esetleg genetikai vizsgálattal, hogyha felmerül az örökletes véralvadási zavar. Ez utóbbi remekül kezelhetõ gyógyszerrel. A fogamzásgátló viszont tilos!!!

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy ha hormonális fogamzásgátlót szedek (Belara), akkor ha abba fogom hagyni, akkor teherbe fogok esni? Mert vannak olyan ismerőseim, hogy szedtek sokáig fogamzásgátlót és nem estek még a mai napig teherbe. Én saj

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy ha hormonális fogamzásgátlót szedek (Belara), akkor ha abba fogom hagyni, akkor teherbe fogok esni? Mert vannak olyan ismerőseim, hogy szedtek sokáig fogamzásgátlót és nem estek még a mai napig teherbe. Én sajnos pco szindrómában szenvedek és 6 év után lombik segítségével, 10 alkalom után született egy kisfiam. Szóval ezért félek fogamzásgátlót szedni. Köszönöm segítségét!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez nyilván csak akkor fog kiderülni, ha már majd próbálkozik a teherbeeséssel. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez nyilván csak akkor fog kiderülni, ha már majd próbálkozik a teherbeeséssel. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy ha hormonális fogamzásgátlót szedek (Belara), akkor ha abba fogom hagyni, akkor teherbe fogok esni? Mert vannak olyan ismerőseim, hogy szedtek sokáig fogamzásgátlót és nem estek még a mai napig teherbe. Én saj

Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy ha hormonális fogamzásgátlót szedek (Belara), akkor ha abba fogom hagyni, akkor teherbe fogok esni? Mert vannak olyan ismerőseim, hogy szedtek sokáig fogamzásgátlót és nem estek még a mai napig teherbe. Én sajnos pco szindrómában szenvedek és 6 év után lombik segítségével, 10 alkalom után született egy kisfiam. Szóval ezért félek fogamzásgátlót szedni. Köszönöm segítségét!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Ez nyilván csak akkor fog kiderülni, ha már majd próbálkozik a teherbeeséssel. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Ez nyilván csak akkor fog kiderülni, ha már majd próbálkozik a teherbeeséssel. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Hüvelygyűrű felírásánál kell vérvétel, mert sok fogamzásgátló tablettát is írnak fel aztán nem azt amit kéne. Hüvelygyűrűnél is célszerű lenne vérvétel és ha nem akar elküldeni akkor ha megmondom neki, hogy küldjön el úgy elküld?

Legjobb válasz: Vérvételen annyit látnak, hogy rendesen mûködik-e a májad. Ha nem, nem szedhetsz semmilyen hormontartalmú fogamzásgátlót. Vérvétellel nem tudják megállapítani, hogy neked beválik-e a gyógyszer/gyûrû vagy sem. Egy rutin nagylaborra meg a házidoki is ki tud írni... Lényegesen fontosabb lenne a trombózis hajlam vizsgálata, de az meg indok nélkül tudtommal nem tb támogatott.

Vérvételen annyit látnak, hogy rendesen mûködik-e a májad. Ha nem, nem szedhetsz semmilyen hormontartalmú fogamzásgátlót. Vérvétellel nem tudják megállapítani, hogy neked beválik-e a gyógyszer/gyûrû vagy sem. Egy rutin nagylaborra meg a házidoki is ki tud írni... Lényegesen fontosabb lenne a trombózis hajlam vizsgálata, de az meg indok nélkül tudtommal nem tb támogatott.
A kérdező hozzászólása: És ha nem tb. támogatott akkor ezt, hogyan lehetne megcsinálni? magánorvossal? elég sok ismerõsömnek lett trombózisa tõle, nem szeretnék így járni..
amúgy csak egy márkájú hüvelygyûrû van. És a doki a vérvételbõl nem látja, hogy melyik tabit kell felírni a páciensnek, csak azt, hogy normálisan mûködik-e a mája. ha igen, szedhet, ha nem, akkor meg nem.
Hát azért kérdezd meg a nõdokit, hogy be tud-e utalni, mert lehet, hogy nem igaz az infóm:) Ha nem tud, akkor magánlaborban.
4-es Nem igaz az infód. Be tud, és be is kell neki! Ha jó a nõgyógyászod, akkor alaposan kikérdez, mielõtt felírná a hüvelygyûrût. Megkérdezi, hogy volt-e a családban trombózis, májbetegség, jellemzõ-e a visszeresedés. Ha bármelyikre igen a válasz, akkor mindenképpen el kell küldenie vérvételre. Nyugodtan oszd meg vele a félelmeidet is. Nálunk lelkiismeretes orvosok vannak, mindenkit elküldenek vérvételre, nem kell kérni, labor nélkül fel se írják. De szerintem nyugodtan kérheted is. A vizsgálat neve: APC rezisztencia vizsgálat. Azt tudnod kell, hogy kb. 1 hónap amíg a lelet megjön, addig nem érdemes használni a gyûrût. Ha bunkó orvost fognál ki, mindenképpen keress másikat! Az egészséged a legfontosabb! + Ugye azt tudod, hogy hüvelygyûrû mellett sem lehet dohányozni? Növeli a trombózis esélyét akkor is, ha esetleg nincs Leiden mutációd.
5-ös válaszoló vagyok. Rákerestem, elvileg 2680 Ft-ért elvégzik magánlaborban is. Ez csak a trombóziskockázat vizsgálata. Májfunkciót külön nézik. http://www.laboratoriumkft.hu/vizsgalatok/apc-rezisztencia/ Egyébként Leiden heterozigóta vagyok. Nálam a trombóziskockázat hétszeres, ha fogamzásgátlót használnék 25-30-szoros lenne. Természetesen nem szedek. De csak MÁR nem szedek. A lelkiismeretes orvosok ugyan annak rendje-módja szerint elküldtek laborvizsgálatra, de azt elfelejtették közölni, hogy bármi baj lenne a leletemmel, és nyugodtan felírták a tablettát, én pedig nyugodtan szedtem két évig abban a tudatban, hogy semmi bajom, szedhetem. Két év után találkoztam egy igazi orvossal, akinek feltûnt, hogy valami nem stimmel és leállított a gyógyszerrõl. Örök hálám érte. Mielõtt valaki megjegyzést tenne. Nem, önállóan nem jöttem volna rá, hogy gond van. Latinul nem tudok, az orvos szerint pedig minden rendben volt, nem kételkedtem.
A kérdező hozzászólása: itt senkit nem küldenek el sajnos csak felírják.. ezért kérdezem inkább meg itt, hogy ha nincs is a családban ill. volt májbeteg stb. de attól még én ezt a vérvételt megszeretném csináltatni akkor úgy kötelesek ugye megcsináltatni? 2 ismerõsömnek is lett trombózisa és nem akarok ezzel játszani. Ha nem fognak elküldeni és normálisan megvizsgálni megyek magánorvos és magánlabor. Hihetetlen mennyi veszélye kockázata van a fogamzásgátlóknak és csak így szórakoznak a dolgokkal.. kérdésedre a válasz: tudom, hogy növeli a dohányzás, de nem dohányzok :) köszönöm szépen a választ/válaszokat!

Ha sokaig szedem a fogamzasgatlo tablettat akor kesobb nem lehet gyermekem?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló tabletta, nem okoz meddõséget. Van egy 4 éves kislányom, születése óta tablettát szedtem, most 7 hetes terhes vagyok!

A fogamzásgátló tabletta, nem okoz meddõséget. Van egy 4 éves kislányom, születése óta tablettát szedtem, most 7 hetes terhes vagyok!
Nem a gyerekkel lesz gond (a mai szerek kis hormontartalmúak) - hanem esetleg a májaddal. Ne sunyuld el az idõszakos vizsgálatokat!
De lehet, csak valószínû kicsit nehzebben, de kérdezd meg a nõgyógyászodat, hogy melyik gyógyszer mennyire bolondít meg.

Ha sok kamilla teát iszok felfázásra és annak vizetelhajtó hatása lesz, csökken a fogamzásgátló hatása? Egyáltalán ha óránként pisilek akkor is csökken?

Egyáltalán a kamilla tea csökkenti a hatását? A cickafark tea jobb lenne,de más helyen az orvos azt tanácsolta,hogy azt inkább mell?zzük fogamzásgátló szedése mellett,mert az befolyásolhatja. A kamillának nem tudom van-e ilyen hatása.

Legjobb válasz: Szia! Én úgy tudom, hogy a fog.gátlónak 4 óra míg felszívódik. Szóval ha mondjuk reggel, vagy délelõtt iszol teát az nem hat a fog. gátlóra, amit este veszel be! Az antibiotikummal kell jobban vigyázni én úgy tudom. (De ez lehet attól is függ milyet szedsz!) Én amúgy azt ajánlom, hogy végy egy kamillás ülõfürdõt, az segíthet a felfázásodon! Jó egészséget! 20/L

Szia! Én úgy tudom, hogy a fog.gátlónak 4 óra míg felszívódik. Szóval ha mondjuk reggel, vagy délelõtt iszol teát az nem hat a fog. gátlóra, amit este veszel be! Az antibiotikummal kell jobban vigyázni én úgy tudom. (De ez lehet attól is függ milyet szedsz!) Én amúgy azt ajánlom, hogy végy egy kamillás ülõfürdõt, az segíthet a felfázásodon! Jó egészséget! 20/L
Hát, én lassan 6 hónapja szedek fogamzásgátlót, és mivel nem igazán válik be, görcsölök, mint elõtte. Én ugyanúgy iszom a cickafark teát, mégsem estem eddig teherbe, pedig heti 3-4 alkalommal vagyok a párommal. Amikor fel voltam fázva tonnaszám ittam a cickafark és csalán keverékét teában. Szerintem egyáltalán nem befolyásolja a fogamzásgátló hatását, hiszen csak gyógynövény, nem antibiotikum.
Idd nyugodtan.Egyébként a pisilés miatt nem csökken a hatása-szépen néznénk ki!!!A hasmenés, hányás miatt igen, mert a tabletta még a felszívódása elõtt eltávozik a gyomrodból.Egyébként úgy szedj bármit is, hogy arról mindent tudsz-így felelõsségteljes a dolog.

Fogamzásgátló szedésének abbahagyása után természetes, ha sokat késik az első menstruáció?

Október végén vettem be az utolsó szemet és úgy, ahogy kell meg is jött rendesen rá 4 napra. Most már 4 napja késik(ami azért fura, mert nekem a bogyó el?tt is mindig 28 napos ciklusaim voltak és totál pontosan). Terhes tutira nem lehetek, de a biztonság kedvéért teszteltem is, ami negatív. Valakinek hasonló tapasztalata van-e??? Természetes ez ilyenkor??? Menjek orvoshoz???

Legjobb válasz: Gyakori. Eddig teljesen le volt állítva az egész ciklusod, most újra kell indítania a szervezetednek. Vkinek akár fél év is eltelik, mire rendezõdik a ciklusa. Ha 3 hónapig nem jön meg, akkor menj dokihoz. Az elsõ meg nem számít, mivel az még megvonásos vérzés volt.

Gyakori. Eddig teljesen le volt állítva az egész ciklusod, most újra kell indítania a szervezetednek. Vkinek akár fél év is eltelik, mire rendezõdik a ciklusa. Ha 3 hónapig nem jön meg, akkor menj dokihoz. Az elsõ meg nem számít, mivel az még megvonásos vérzés volt.

Ha sok a vérzésem, és görcsölök is, akkor arra csak fogamzásgátló lehet a megoldás?

Legjobb válasz: Nem. Nekem polipom volt. Azert vereztem erosen. Megmutottek. Kaparas meg mehtukrozes es mar nem eros.

Nem. Nekem polipom volt. Azert vereztem erosen. Megmutottek. Kaparas meg mehtukrozes es mar nem eros.
Nem! A túl sok vérzés és a nagyon erõs görcsök valamilyen hormonális vagy szervi bajra utalnak. A fogamzásgátló csak elfedi a problémát!
Egyáltylán nem, sõt, valószínûleg káros is lenne, mert azt a hamis érzetet keltené benned, hogy a problémád megoldódott.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, de az orvosok sokszor mégis ezt írják fel, nem?
igen, mert így sokkal egyszerûbb.(nekik)
Hát a lelkiismeretlenek, sajnos.

Van e mellékhatása ha sokáig szedik a fogamzásgátlót?

Legjobb válasz: Az abbahagyása után nehézkes lehet a saját ciklus visszatérése, elõfordulhat, hogy gyógyszerrel kell vérzést, peteérést elõidézni. 26/N

Az abbahagyása után nehézkes lehet a saját ciklus visszatérése, elõfordulhat, hogy gyógyszerrel kell vérzést, peteérést elõidézni. 26/N
17 évesen kezdtem el a tabletta szedését. 24 évesen májdaganatom lett a fogamzásgátlótól. Ha nem muszáj, ne szedjétek!!Kényelmes megoldás, de ártalmasabb a szervezetre, mint azt gondolnátok!!!!!Mióta az orvosommal elbeszélgettem errõl, õszintén megvallva, az életkedvem is elment a tablettáktól....
nekem semmi nem volt ugyanugy megjött mint tabi elött. annyi hogy pattanások jöttek ki rajtam mint egy tinin
A mai tabletták 5-10 éveig biztonságosan szedhetõk.

Ha sokáig szedtem fogamzásgátlót (6év) nehezebben esek majd teherbe, tényleg lecsökkenhet bizonyos hormonszint vagy megnőhet tőle?

Legjobb válasz: Elõfordulhat, de nem biztos. vkinek az elsõ hónapban sikerül. barátnõm 8 évig szedte, a 7. hónapban sikerült a baba

Elõfordulhat, de nem biztos. vkinek az elsõ hónapban sikerül. barátnõm 8 évig szedte, a 7. hónapban sikerült a baba
A kérdező hozzászólása: köszi a kedves bíztatást. nekem a tabletta elõtt 28 napra jött meg, de most 35 napra sajna(
Én 10 évig szedtem gyógyszert, most március végén hagytam abba, májusban pedig teherbe is estem. Szóval fel a fejjel, nagy esély van rá, hogy babád legyen! 7 hetes kismama
Sziasztok! De furcsa, hogy tabi után ilyen sokan egybõl terhesek lettetek! Én is a Femodent szedtem 3 évig, s utána 7 hónapig nem jött meg, Diane 35 hormontablettával kellett megindítani.... Évek alatt rendezõdött a ciklusom. 22 hetes kismama
szia én 7évig szedtem a tri-regolt, az elsõ gyógyszermentes hónapban terhes lettem.
Szerintem még nem állt be rendesen a ciklusod.A 35 nap egy kicsit sok.Elõtte mennyi volt?
A kérdező hozzászólása: mióta abbahagytam 35 napra jön meg.
Szia! Én Femoden nevût szedtem 13 évig. De amikor abbahagytam akkor is rendesen menzeszeltem továbbra is szerencsére.
A kérdező hozzászólása: 30 éves vagyok, sokfélét szedtem az évek során. minulett, diana 35, tri-regol, cilest, stb. te milyet szedtél?
Én 10 évig szedtem, mikor abbahagytam utánna 9 hónapig nem menstruáltam. 2 év múlva sikerült a baba! Most 23 hetes vagyok. :-)))
Szia.Én most tartok a második hónapnál és nekem sem sikerült eddig.Milyen gyógyszert szedtél, hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: május végén kezdtünk el próbálkozni csak, az orvos azt mondta várjak 3-6 hónapot, hogy kiürüljön a szervezetbõl. sajna most megvan, úgyhogy még edig nem sikerült(
Szia! Én 13 évig szedtem a fogamzásgátlót és amikor szerettünk volna babát akkor az orvosom ajánlotta, hogy várjak 3 menzeszt(addig vigyázzunk), majd utánna az elsõ adandó alkalommal egybõl terhes lettem. Szóval nálam szerencsére nem volt ebbõ probléma. 29 hetes kismama
És már elkzdtetek próbálkozni?Hol tarotok?
A kérdező hozzászólása: egyébként decemberben abbahagytam, már 6 hónapja nem szedek semmit...
Nálam is ez a baj... 31-35 naposak a ciklusaim. 7 hónapja próbálkozunk. Nagyon nehéz meghatározni a peteérést ha van egyáltalán mert nem tudod mikor kezdd el, és persze elég drága. Most fog csinálni az orvosom egy hormonvizsgálatot, hogy kizárjuk a negatív tényezõket. Én is el vagyok keseredve de nagyon..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!