Találatok a következő kifejezésre: Ha sokáig és (2507 db)

11 hetes terhes vagyok, az allergia miatt nem nagyon alszom. Árt a magzatnak, ha sokat és erősen köhögök?

Legjobb válasz: Szia!Szerintem mindenképpen keresd fel az orvosodat,esetleg a helyi pulmonológiát a kórházban,hiszen nem egészséges a sok köhögés a saját testednek sem.A szakemberek biztosan tudnak olyan gyógyszert javasolni,ami nem árt a picidnek.Nálam is hasonló volt a helyzet,nagyon erõs tüneteim voltak,aztán minden megoldódott...Hidd el,nyugodtabb leszel te és a babád is,ha nem lesz jelen az allergiád és az állandó köhögés!Üdv

Szia!Szerintem mindenképpen keresd fel az orvosodat, esetleg a helyi pulmonológiát a kórházban, hiszen nem egészséges a sok köhögés a saját testednek sem.A szakemberek biztosan tudnak olyan gyógyszert javasolni, ami nem árt a picidnek.Nálam is hasonló volt a helyzet, nagyon erõs tüneteim voltak, aztán minden megoldódott...Hidd el, nyugodtabb leszel te és a babád is, ha nem lesz jelen az allergiád és az állandó köhögés!Üdv

Ha altatot veszunk be meghalunk? Marmint ha sokat. Es ha mas gyogyszert attol nem lesz semmi bajunk? . Persze abbol is sokra gondolok.

Legjobb válasz: Dehogynem, ugyanúgy kárt okozhat bármilyem gyógyszer túladagolása, de amúgy ha elolvasod egy gyógyszer betegtájékoztatóját akkor, a legtöbb dolgot megtudhatod.

Dehogynem, ugyanúgy kárt okozhat bármilyem gyógyszer túladagolása, de amúgy ha elolvasod egy gyógyszer betegtájékoztatóját akkor, a legtöbb dolgot megtudhatod.
adagold túl a hashajtót elég szar élmény lesz
A kérdező hozzászólása: Nem akarok tul adagolni semmilyen gyogyszert csak ugy erdekelt a kerdesem:P
Mindkettõtõl bajod lesz, de nem ugyanúgy.Az altatótól csak simán elalszol, majd légzésbénulásban meghalsz.Ha más gyógyszereket veszel be összevissza, akkor remegés, hányás, mindenféle bajod következik.Írtó szar.Én 15 évesen próbáltam.Majdnem kiszáradtam, de itt vagyok.Semmi értelme nem volt.Nem ajánlom senkinek.

Hogyan képesek a nagy sótartalmú (szikes) talajon vizet felvenni a növények? Miért repednek fel a szőlőszemek ha sok eső esik? Hogyan igazolhatjuk, hogy a gyökér sejtjei gyökérsavat termelnek?

Legjobb válasz: A második kérdésre a tippem az, hogy mind a cseresznye mind egyes ropogós szõlõfajták a hirtelen - gyökéren, egyéb módon - felvett vizet a gyümölcs húsába pumpálják, amit a héj nem tud tolerálni ezen rövid idõ alatt, ami párosul azzal, hogy a héj hõmérséklete különbözik a húsáétól. Pl amikor a mûbeles virslit meleg vízbe téve forraljuk az egész virsli szétrobban 2 perc alatt. Ha együtt melegszik a vízzel akkor 10 csak percnyi rotyogás után lehetnek gondok.

A második kérdésre a tippem az, hogy mind a cseresznye mind egyes ropogós szõlõfajták a hirtelen - gyökéren, egyéb módon - felvett vizet a gyümölcs húsába pumpálják, amit a héj nem tud tolerálni ezen rövid idõ alatt, ami párosul azzal, hogy a héj hõmérséklete különbözik a húsáétól. Pl amikor a mûbeles virslit meleg vízbe téve forraljuk az egész virsli szétrobban 2 perc alatt. Ha együtt melegszik a vízzel akkor 10 csak percnyi rotyogás után lehetnek gondok.
Az elsõre meg az a tippem, hogy bár a sóknak vízelvonó tulajdonságuk van, azért nem csak nátrium-kloridot kell elképzelni, rengeteg más, magnézium, kálium, foszfor, nitrátok sói van a talajban, ami a növekedés vagy az immunitás számára fontos, egyes növények ehhez alkalmazkodtak. Így egyszerre jutnak a vízzel az abban oldódott sókhoz, szárazság idején meg elvegetálnak belõlük.
A kérdező hozzászólása: Közvetlenül mi okozza a növények pusztulását ha sót szórunk a tövéhez?


Ez az étel milyen fogyókúra alatt? Tudom hogy mindenh izlal ha sok és semmi sem ha kevés de mégis?

majdnem mindennap 3kor megeszem 125 gramm rízst és 250 gramm konzerves chilis babot. najó nem az egészet 3kor, kb. a felét, és a másik felét meg kés?bb. ez így hosszú távon jó ha fogyózom?

Legjobb válasz: És a nap többi részében mit eszel? Mert az sem mindegy. Ha semmit, akkor rövid idõn belül hiánybetegséged lesz.

És a nap többi részében mit eszel? Mert az sem mindegy. Ha semmit, akkor rövid idõn belül hiánybetegséged lesz.
A kérdező hozzászólása: délelõtt nem vagyok éhes cask egy kicsit szóval gyümölcsöt eszem, délben "ebédelek" a suliban bár én azt késõi tízórainak mondanám, az egész ebéd összvissz 20 kanálból áll (zöldségleves, fõtt krumpli, rizs, fõzelék ilyesmik), és akkor itthon általába ezt eszem, és késõbb is 6-7 körül és utána már nem eszem, de nem mindennap eszem ezt, gyakran eszem rizset hallal, vagy salátát, esetleg pufasztott rizst, vagy levest, stb.
nem hiszem, hogy ez jó. az eleve téveszme, hogy a rizs nem hízlal. a chilis babot telepakolják olyan anyagokkal, pl cukor és hasonlók, amik szintén hízlalnak. a menzakaja is hasonló.

Lányok az baj ha sok és sűrűbb a spermám az orális szexnél? Képesek vagytok ilyen esetben is lenyelni?

Van olyan mikor sokáig nem csinálom és elég s?r? és sok lesz, vagy éppen sokáig ingerelnek és nem megyek el hamar így az azt követ? orgazmusnál sok jön. Mondhatnám azt is, hogy képes lennék tele élvezni a száját a csajoknak majdnem szó szerint. Ez lehet probléma ha sok sperma jön? A sokat is képesek vagytok lenyelni?

Legjobb válasz: hát, ha olyan emberrõl van szó, akit szeretek és szívesen csinálom neki, akkor természetesen igen, de nem mondom, hogy boldogsággal töltött el a gondolata, hogy valaki telenyomja a számat egy lenyelhetetlenül nagy adag sûrû spermával.

hát, ha olyan emberrõl van szó, akit szeretek és szívesen csinálom neki, akkor természetesen igen, de nem mondom, hogy boldogsággal töltött el a gondolata, hogy valaki telenyomja a számat egy lenyelhetetlenül nagy adag sûrû spermával.
Ha szeretem azt a valakit igazán, akkor nem jelent problémát. Elfogadom. De az miért olyan fontos, hogy lenyeljem? Ha túl sok , és sûrû akkor nem hiszem, hogy az egészet letudnám egybe nyelni...Gondolom ezt te sem várhatod el , ha épp nem akarja vagy nem tudja. De azért ne keseregj , hogy sok örülj neki, hogy van!:D
Nekem szerintem problémát okozna ha le is akarom nyelni:O, de ha nem akkor nem gond: $ 23/L
Sokan vannak, akiknek sehogy sem megy a lenyelés, pl én. 20/N
Mondjuk ehhez a szeretetnek nem sok köze van szerintem. Inkább annak, hogy mennyire kívánod a másikat.
Ja, persze ideélis esetben a kettõ egybeesik :)
Hát, meglepõ lenne, ha egy slaghoz hasonlítana.
Én szeretem, de nem szoktam látni, mert a számba kapom és lenyelem. 54/F
imádom felizgat nagyon

Kell járatni a motort, ha sokat és nagyon hangosan hallgatom a zenét benn?

Ha lemegyünk Sióra bulizni, akkor alapozásnál mindig szoktuk döngetni a zenét 1-1,5 óráig. Eddig nem volt baj most, viszont komolyabb hangrendszer került a kocsiba. Nem fog lemerülni az akksi?

Legjobb válasz: Attól is függ, mennyire komoly az a hangrendszer, és mennyit zabál. De van rá esély, hogy lepippantja.

Attól is függ, mennyire komoly az a hangrendszer, és mennyit zabál. De van rá esély, hogy lepippantja.
Ismerõsöm is így járt a régivel tudta mi a határ, az új meg annyi idõ alatt simán leszívta annyira, hogy az önindító már nem tudta beindítani a kocsit. Megoldás- tartalék akksi a csomagtartóban vész esetére, csak legyen feltöltve.
Szerintem is egyszerû a megoldás: +1 akku illetve egy akkutöltõ.
Attól függ, mekkora az akksid kapacitása(ezt nagyobbra cserélheted, ha a töltés bírja).Érdemes vele próbálkozni, ha megengedheted. A komolyabb rendszer valószínüleg hamarabb "lerántja" az akkut. Nézd meg , hány amperórás az akkud, és beszélj egy autóvillamossági szakemberrel, ingyen is segítenek általában

Mit tegyek ha sokat és büdöseket fingok?

Nagyon kellemetlen mikor a suliban a helyes srácok mellett elfingom magam. Már gondoltam arra is hogy csak akkor pukizom ha izgulok, de nem mert a múltkor tanultam törire és mégis oda fingottam a tanár elé. Sokszor félek hogy be fogok fosni tesiórán.

Legjobb válasz: változtass az étkezési szokásaidon, mert nálad bizonyos ételek bélgázt termelnek. Arról nem is beszélve, hogy elég megalázó amikor egy lány nyilvános helyen fingik...(oké, fingunk mi nõk, de diszkréten)

változtass az étkezési szokásaidon, mert nálad bizonyos ételek bélgázt termelnek. Arról nem is beszélve, hogy elég megalázó amikor egy lány nyilvános helyen fingik...(oké, fingunk mi nõk, de diszkréten)
Szerintem örülj neki, mert a férfiak is finganak. Ha pedig kifognál egy "kiizzadós" fiút, akkor se búsulj, mert mindig lesz ülõhelyed a tömegközlekedési eszközökön.
nem lehet, hogy eleve izgulsz ha suliban vagy és kicsit zárkózott, szorongó ember vagy? Vagy sok húst eszel? Az is okozhat ilyen tüneteket. Lehet, hogy valami gyógynövény segítene. Nézz utána neten, vagy kérdezz rá egy Herbária szaküzletben.
Engem nem zavarna :) sõt
Inkább a puki jöjjön ki, mint a mentõ!
Étrendváltozás. Jelenleg ezt tudom javasolni. :-) Ivás-evés közben is sok levegõt nyelünk, szerintem próbálj lassabban enni, csak ne görcsölj rá! Lehet, hogy azért jelentkezik ilyen intenzíven, mert annyira rákoncentrálsz. Kérd ki a háziorvosod tanácsát, milyen étrendet javasolna.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Hogy válaszoljak is. Nekem nem kell beszagolni...kiszûrõdik.
Te is be szoktál szagolni a takaró alá hogy érezd jól sikerült-e?
Akkor gondolom nem volt még barátod, meg a fiúk se nagyon szeretnek a közeledben lenni. Mert ha véletlen fingasz egyet tiszta bûz lesz, szegény fiúkat sajnálom. Fiúkat?! A barátaidat is, milyen már ha az egyik barátnõd ott alszik te meg fingasz és az egész szoba tiszta büdös lesz. Csóri lánynak az ablak hozz kell menni azért, hogy levegõt kapjon. De hát fingjál jó sokat. EGÉSZSÉGES. De csak akkor mikor nincs ott senki! Ja és ha lesz egy barátod akkor nagyon vissza kell fogni majd magad sok sikert hozzá! puszika vagy inkább fingocska
Gyûjtsd össze tartályba, ilyen gázárak mellett jól jön majd télen.

Lehet baja a babának ha sokat és nagyokat tüszögök?

Néha ha er?sen fújom az orrom meg nagyot tüszentek bekeményedik a hasam.Lehet ett?l baja?20 hetes kismama

Legjobb válasz: Nem. A bekeményedés izomreflex, semmit nem árt a babának. Nyugodj meg, nem lesz baj.

Nem. A bekeményedés izomreflex, semmit nem árt a babának. Nyugodj meg, nem lesz baj.
Nem, semmi baja sem lesz. A magzatvíz is védi õt az izmok összehúzódásakor, ill. tompítja a hangot is, így nem ijed meg, de legalább megszokja. Az én lányom sosem ijedt meg mikor tüsszögtem, vagy orrot fújtam, mert 9 hónapon át ezt hallgathatta elég sûrûn. :-) De ha kisbabás baráti körben történt ugyanez, minden baba elsírta magát, mert nekik ijesztõ volt a hang, mást szoktak meg az anyukájuktól. (de persze nem vagyok olyan hangos mint egy hajókürt!!)
Biztos nem, baj is lenne, ha igen. Én is igen nagyokat tüsszentek és asztma -allergia miatt az orrom is eleget fújom... Az elõttem szólónak igaza lehet, legalább megszokja a hangot, és veled azonosítja:-9 Csak nyugi:)

Mi van ha sok a magzatvizem? Mit lehet tenni ellene? Van összefüggés a folyadékbevitel és a magzatvíz mennyisége között? Baj ha sok?

Legjobb válasz: Szia! Nekem kevesebb volt a magzatvizem és a doki azt monta, hogy igyak minimum 3 liter folyadékot naponta. azóta szerencsére helyre állt.A sok magzatvíz esetleg magas cukor miatt elõfordulhat, de épp a pillanattól is függ, ha nem túl sok akkor ne aggódj minden rendben lesz, de igyál sokat 1.5-2 litert.A több magzatvíz nem akkora gond, lehet minden ok nélkül is, nem úgy mint a kevesebb.Remélem kicsit segítettem:)A google-ben keress rá sok info van.Boldog babavárást! 24 hetes kismama

Szia! Nekem kevesebb volt a magzatvizem és a doki azt monta, hogy igyak minimum 3 liter folyadékot naponta. azóta szerencsére helyre állt.A sok magzatvíz esetleg magas cukor miatt elõfordulhat, de épp a pillanattól is függ, ha nem túl sok akkor ne aggódj minden rendben lesz, de igyál sokat 1.5-2 litert.A több magzatvíz nem akkora gond, lehet minden ok nélkül is, nem úgy mint a kevesebb.Remélem kicsit segítettem:) A google-ben keress rá sok info van.Boldog babavárást! 24 hetes kismama
Elõfordulhat olyan, hogy csak egyszer-egyszer több, az lehet attól, hogy a baba elõtte ürítette vizeletét.Ha rendszeresen sok, és kórosan sok, az orvos úgyis szól, és továbbküld vizsgálatokra, de a legtöbb esetben nincs baj, csak van akinek egy kicsit több, van akinek kevesebb.UH-on kiderül, és hidd el odafigyelnek, és szólnak ha baj van.
Köszönöm a válaszokat, egy kicsit megnyugodtam. Csak azért is aggódtam, mert ugye nem csinálnak mindig ultrahangot, most már eltelt 9 hét az utóbbi óta. És kicsit több odafigyelést igenyelnék ovosi részrõl.. de sajna megfizetni nem tudom ezért be kell érnem ennyivel. Ezért is segít sokat nekem ez a honlap, illetve TI! :) köszönöm
A kérdező hozzászólása: nahát az elõbbi komment helyett válaszként ment el.. hogy lehet?? :) ) Noh mind1. Azért Köszönöm!!!
szia, nekem is több a magzatvizem, nem tudják miért, minden leletem rendben van, de nem lehet ellene tenni semmit, nekem a dokim azt mondta inkább több legyen mint kevesebb, annyi kellemetlensége van nálam hogy többet kemény a hasam, és söröznöm kell egy-egy pohárkával olyankor, de azt mondta a doki hogy bármilyen alkohol megteszi, csak igyak egy picit.30 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: és akkor te sem érzel emiatt mninden mozgást?? Mert nekem sokat hullámzik, tehát látom, hogy mozog, de nem érzem..Nagyon kíváncsi volnék rád. Veled hogy van?
Szia, nekem is sok volt a magzatvizem az elsõ babámmal, ráadásul még a méhem is nagyobb volt kb 2 héttel a baba korához képest. Teljesen normálisnak mondta a doki, azt mondta, hogy csak elõny, mert így több helye van mozogni, és én is kevesebbet érzek belõle. Hullámzott a hasam rendesen és a utolsó harmadban már normális mennyiség volt már csak. Szépen kitöltötte a hasamat a lurkó, és mindennek ellenére akkorákat tudott rugni, hogy majd bepisiltem tõle, mindegy mennyi volt a víz :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!