Találatok a következő kifejezésre: Ha sikerül baba a (71 db)

Nem fogja gátolni a teherbeesést vagy ha sikerül abba a 6 napba nem lesz baja a gyógyszertől a babának? Többi lenn!

A párommal szombaton 'együtt' voltunk és szeretnénk babát. Tegnap (kedden) voltam orvosnál mert hüvelygombám van és írt fel 10napos hüvelykapszulát. Utánna olvastam a neten és a beágyazódás 7-8 nap azaz vasárnapra várható, de akkor még csak a 4. gyógyszerem venném be.Nem fogja gátolni a teherbeesést vagy ha sikerül abba a 6 napba nem lesz baja a gyógyszert?l a babának?

Legjobb válasz: Az égvilágon semmi baja nem lesz a babának! Kb. a 2-3. hétig (beágyazódás után) NINCS olyan kapcsolat az édesanya és az embrió között, amit egy gyógyszer befolyásolna.

Az égvilágon semmi baja nem lesz a babának! Kb. a 2-3. hétig (beágyazódás után) NINCS olyan kapcsolat az édesanya és az embrió között, amit egy gyógyszer befolyásolna.

Nagyobb az öröm, ha hosszabb próbálkozási idő után sikerül csak a baba?

Mert én valahogy úgy érzem, hogy ha sikerülni fog a baba, már nem fogok neki annyira örülni, mintha hamarabb összejött volna, annyira csalódott vagyok már. :(

Legjobb válasz: Másképp éli meg az ember,ha évekig lombikozott és úgy sikerül a baba,hatalmas örömmámor,mivel egy olyan akadályt ugrott meg amit egykor már kilátástalanságnak érzett. A visszaütõje pedig az,hogy a terhesség alatt sokkal jobban aggódik az ember,hogy biztosan rendben legyen minden,mert érzi az értékét annak,hogy végre sikerült. Perzse akkor is hatalmas öröm ha spontán és hamar összejön,de az sokkal természetesebb öröm,nyugodtabb babavárás.

Másképp éli meg az ember, ha évekig lombikozott és úgy sikerül a baba, hatalmas örömmámor, mivel egy olyan akadályt ugrott meg amit egykor már kilátástalanságnak érzett. A visszaütõje pedig az, hogy a terhesség alatt sokkal jobban aggódik az ember, hogy biztosan rendben legyen minden, mert érzi az értékét annak, hogy végre sikerült. Perzse akkor is hatalmas öröm ha spontán és hamar összejön, de az sokkal természetesebb öröm, nyugodtabb babavárás.
Lehet, hogy fura lesz amit írok. Mi is és a barátnõmék is 3 évig próbálkoztunk. Nekik lombikkal összejött és amikor meglett a vérvétel eredménye, felhívott és sírt a telefonba, hogy most mi lesz. Egy jó darabig nem is hívta se a férjét, se a szüleit, mert teljesen "megzuhant". Aztán jött az öröm, de nem az a nagy öröm, ami ilyenkor megszokott (ez csak az anyuka részérõl volt így). Nálunk nem jött össze lombikkal, hanem amikor lemondtunk róla, fél év után spontán. A tesztet egy szerdai napon csináltam, a doki következõ hétfõre küldött el ultrahangra. Szerdától hétfõig el sem akartam hinni (annyi próbálkozás után hihetetlen volt). Aztán hétfõn nagyon boldog voltam egy darabig, aztán jött a félelem, hogy mi lesz ha nem marad meg. Nyilván mindketten (a barátnõm is és én is) már régen erre vágytunk, nagyon örültünk, de a félelem mégis elnyomta egy kicsit a pozitív érzést. Egy másik barátnõm aki simán teherbe esett (talán 3 hónapja próbálkoztak), õ iszonyatosan boldog volt. Ezért nem tudnám azt mondani tutira, hogy akinek hosszabb idõ után jön össze, annál nagyobb az öröm, mint annál akinek egybõl. Egyébként pedig kitartás, ne add fel, hidd el, úgyis lesz gyereked. Nem tudom azt mondani, hogy ne görcsölj, mert én sem tudtam megtenni soha. Nálunk sokkal komolyabb dolognak kellett történnie ahhoz, hogy le tudjak mondani arról, hogy mindenáron gyereket akarok (a férjemmel szétmentünk egy idõre, emiatt fel sem merült már az, hogy a hõt mérjem és napokat számolgassam). Amikor összejött, sokan kérdezték, hogy miért lepõdtem meg, ha nem terveztük, akkor miért nem védekeztünk. Na, ilyenkor jókat nevettem, hogy 3 év sikertelen próbálkozás után (amikor még úgysem maradt meg, hogy a méhembe tettek vissza 2 megtermékenyített petesejtet) a védekezés volt az utolsó dolog ami eszünkbe jutott :) Sok sikert nektek!!!
A kérdező hozzászólása: Sokan rokonok/ismerõsök közül tudják is szerintem, hogy szeretnénk babát. Aztán már én fogom magam rosszul érezni, ha aztán mégis csak sikerül, mert akkor gondolhatják azt is, hogy: "na ezt is megéltük..."
Én így voltam, mint te. Több mint 1 évig próbálkoztunk, sok csalódás, mikor megjött teljesen összetörtem. Aztán elmentem dokihoz, velem minden rendbe volt, de apa sperma eredménye gyulladást mutatott, ráadásul a doki azt mondta, ha kigyógyul, akkor sem lehet természetes úton babánk. Gondolhatod, teljesen megzuhantam, és a párom is. Abban a hónapban, már a 15. volt, beszedte a párom az antibiotikumot, és akkor fogant meg a kisfiunk, amikor már teljesen feladtuk. Hisz elfogadtuk, hogy nekünk nem lehet természetes úton babánk. Amikor pozi lett a teszt, határtalan boldogságot éreztem. megért ennyit rá várni. Tudom nem könnyû, de nem szabad feladni. Most lassan 2 éves a gyermekünk, de a kistesót szintén nem akar jönni. Voltunk megint vizsgálaton, apának szintén kiújult a gyulladás, gyógyszeresen kezelték, de sajnos ebben a hónapban sem sikerült.Pedig nagyon bíztam benne. Remélem meggyógyult a gyógyszertõl, és jön majd a tesó. Kívánom, hogy mihamarabb terhes legyél:) És ne add fel, a baba jönni fog!! Minden jót
Szó szerint ugyanazt akartam írni, mint az utolsó! Maximálisan egyet értek vele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Van egy Longija lj50QT-k motor. Olyan problémám lenne hogy, berúgom a motort, a motort elindul, majd pár másodperc múlva le is áll. Ha sikerül időben ráhúzni a gázt akkor felpörög de szépen lassan leáll. Mi lehet a baja, vagy miket érdemes átnéznem?

Legjobb válasz: Ha sikerül teljesen-ráhúznom a gázt mielõtt megállna a motor, akkor felpörög majd veszít az erejébõl, majd megint felpörög majd megint veszít az erejébõl aztán egy idõ után szépen lassan leáll.

A kérdező hozzászólása: Ha sikerül teljesen-ráhúznom a gázt mielõtt megállna a motor, akkor felpörög majd veszít az erejébõl, majd megint felpörög majd megint veszít az erejébõl aztán egy idõ után szépen lassan leáll.
Automata szivato.


Tavaly nyáron házasodtunk, és még nincs babánk. Elkezdődtek a kivizsgálások, és megtudtuk, h gondok vannak, nem tudom, mikor lesz végre baba (ha sikerül egyáltalán).Hogy lehet ezt kibírni?

Házasságkötésünk óta mindenki a baba témával piszkál, f?leg, h körülöttünk egyre több pár babát vár. Kérdezgetik, mikor lesz baba, meg piszkálnak, hogy ne húzzuk már olyan sokáig, nem 35 évesen kell szülni, stb. Kezd elegem lenni. Mit válaszoljak? Eddig azt mondtam, h lassan tervezzük. Már eltelt majdnem 1,5 év, ez nem állja meg a helyét, újabban azt szoktam mondani, h még pár évet várunk vele, éljük az életünket, utazgatunk.. Közben medd?ségi centrumba járunk.. Volt valaki hasonló helyzetben? Mi a teend? ilyenkor?

Legjobb válasz: Próbálj meg nem foglalkozni a körülötted lévõ emberekkel. Ez a ti életetek, és igazából senki másra nem tartozik, hogy mikor lesz gyereketek. Van egy nagyon jó dokumentumfilm, ami veletek hasonló cipõben járó párokról szól. A címe: Sejtjeink, nézd meg, hátha erõt ad. Egyébként pedig sok sikert kívánok nektek!!

Próbálj meg nem foglalkozni a körülötted lévõ emberekkel. Ez a ti életetek, és igazából senki másra nem tartozik, hogy mikor lesz gyereketek. Van egy nagyon jó dokumentumfilm, ami veletek hasonló cipõben járó párokról szól. A címe: Sejtjeink, nézd meg, hátha erõt ad. Egyébként pedig sok sikert kívánok nektek!!
Szia! Teljesen megértelek. Mi négy és fél éve vagyunk házasok. Igaz most terhes vagyok, 38 hetes, de nálunk is gondok voltak. Egy ideig nem is terveztük a babát, persze nálunk is mindenki várta hogy mikor lesz. Eleinte azt mondtuk, hogy nem csak ezért lehet összeházasodni. Aztán elkezdtünk vágyni egy babára, akkor nem jött össze. Fél év után kivizsgáltak minket, kiderült mi a baj és nem is lehet a klinika nélkül megoldani. Nálunk csak egy nagyon szûk kör tudja, hogy ott fogant a baba. Hál isten elsõre sikerült, de nem volt egyszerû a várakozás, mert minden vizsgálat idõ, minden eredményre várni kell, és a központban is van egy havi limit. Szóval a várakozás a legrosszabb, de egyetlen egy dolgot tudok javasolni: ne az idõvel foglalkozz, és képzeld el hogy elsõre sikerül. NE azt mondogasd hogy de jó lenne, ha sikerülne, hanem hogy tudod hogy sikerülni fog. Kívánom, hogy így legyen. Kitartás
Nekünk ugyanígy volt, esküvõ után mindenki ezzel piszkált, ami nagyon fájt, mert mi is meddõségi centrumba kellett, hogy járjunk.Majdnem ráment a házasságunk a gyermek utáni várakozásra, de végül elsõre sikerült, szóval ne adjátok fel!!!A legfontosabb a pozitív hozzáállás.Nem könnyû ilyenkor más gyerekéhez, terhes nõkhöz "normálisan" viszonyulni, én például meg is mondtam minden barátnõmnek, hogy kész, eddig bírtam, hagyjanak békén... Szóval sok erõt kívánok és azt javaslom, csak magatokra, a kezelésekre koncentráljatok, ne mások rosszindulatú megjegyzésein rágódjatok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ha jól értettem, az utolsó két válaszolónak lombikkal lett végül babája.. Erre mennyit kellett várni? Igazatok van, tényleg a várakozás a legrosszabb.. Nekem nincs kétségem afelõl, h ha lombik lesz, az sikerülni fog, csak tartanánk mát ott!!
az én vígaszom: piszkáltak engem is, én mindenkinek nyíltan elmondtam mi a probléma, egy idõ után teljesen megnyugodtam. mire menni kellett a lombikra, kiderült, h terhes vagyok. és ez történt még 3 kedves barátnõmmel is. mindegyikõnknél volt probléma, de legnagyobb gond a dokim szerint az, h a stressz hatására a szervezet saját magát bünteti= nehezíti a teherbeesést. sok szerencsét.
Szia!Mi szeptemberben házasodtunk össze, karácsony óta próbálkozunk, de eddig semmi.Állandóan megy a kérdezgetés, fõleg a nagyszülõk részérõl.Eleinte normálisan válaszolgattam, aztán besokaltam.Azóta azt szoktam válaszolni a mikor jön a baba kérdésre, hogy nem tudom még nekem sem szólt, de ha fog értesíteni fogom róla.Na azóta nem piszkálnak. Egyszer nekünk is lesz babánk.Kitartás!
Hát látom nem vagyok egyedül, már lassan úgy éreztem, hogy a sors külön büntet még ezekkel az ostoba kérdezõkkel, mert nagyon kellemetlen tud lenni.Aztán egy nap begurultam és elhatároztam, ha vki még megkérdi, visszakérdezek miért akarja tudni? Próbáld csak ki azután õ lesz igazán zavarban.Elvégre senkinek semmi köze hozzá, az érintetteknek meg maj szólunk idõben.Fel a fejjel, egyszer hátha nekünk is összejön.
szia, második vagyok, igen lombik volt. hát az elsõ vizsgálatoktól a kezdésig kb három hónap volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat, ki fogom próbálni! És persze reménykedjünk..

Mikor kezd feszülni a cici ha sikerül a baba?

8 napom van még a nem várt mensziig, és olyan a cicim hogy zavar hogy ott van és néha viszket, fura érzés és a hasam is fáj tompán. Menszi el?tt nem szokott fájni a cicim. És olyan mintha a bimbó körüli rózsaszín udvar nagyobb lenne és picit duzzattabb és 1 kék ér is megjelent rajta. Lehet terhességt?l? Múlt héten volt peteérésem.

Legjobb válasz: Nálam az elsõ babánál, már az esedékes menzi elõtt egy pár nappal szörnyen érzékeny lett a cicim. A 2. és 3.babánál már nem éreztem a cicimet, hanem csak a mellbimbóm duzzadt meg és "átlátszóvá" vált a bõr, kék eres lett, ahogy Te is írtad. Remélem ezek terhességre utaló jelek Nálad is:))) SOk sikert!

Nálam az elsõ babánál, már az esedékes menzi elõtt egy pár nappal szörnyen érzékeny lett a cicim. A 2. és 3.babánál már nem éreztem a cicimet, hanem csak a mellbimbóm duzzadt meg és "átlátszóvá" vált a bõr, kék eres lett, ahogy Te is írtad. Remélem ezek terhességre utaló jelek Nálad is:) )) SOk sikert!
Szióka!Én akkor éreztem hogy nagyon feszül a mellem amikor a következõ ciklusomnak kellett volna megjönnie.Az enyhe görcsös hasfájást én is éreztem, és én ugy olvastam hogy ez is a teherbeesés egyik jele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Türelmesen várom hogy ne jöjjön meg, de csak ez jár a fejemben. Szeretnénk babát. Most ettem de olyan rosszul lettem tõle, azt hittem visszajön.

Ha sikerül a baba addig, amig a kisfiam betölti a két évet, akkor utána, hogy fogok kapni pénzt?

El?tte volt biztosított munkahelyem, most itthon vagyok a kisfiammal 17 hós, és szeretnénk teherbeesni, mire a kisfiam két éves lesz, de akkor ezt hogy számolják el?

Legjobb válasz: A 2 éves kisfiad után semmit nem fogsz kapni, csak a családi pótlékot. A kisebbik baba után pedig a tgyást majd utána a gyed-et illetve utána is kapod a családi pótlékot.

A 2 éves kisfiad után semmit nem fogsz kapni, csak a családi pótlékot. A kisebbik baba után pedig a tgyást majd utána a gyed-et illetve utána is kapod a családi pótlékot.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod és még az érdekelne, hogy akkor amíg nem lesz meg a második a baba és a kisfiam betöltötte a kettõt, akkor abban 7-8 hónapban egyáltalán nem fogok semmi pénzt kapni csak a családit?
Ha a kisfiad betölti a 2 évet, akkor egészen 3 éves koráig kapod a gyed-et, ami 20-on valahányezer forint, meg kapod a családit. Ahogy megszületik a 2. baba, a gyed-et már nem fogod kapni, csak a családit, illetve az elsõ baba után a tgyást és a családit. (az elsõ válaszoló vagyok)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, sokat segítettél:o)
Ha még az elsõ gyermek két éve betöltése elõtt megszületik a második akkor tovább kapod az elsõ utáni összegû tgyást és a gyedet, de ezt már a második kapja úgymond. Tehát gyedbõl gyedbe mész. De ha a másik gyermek már az elsõ második évének betöltése után születik akkor már kevesebb gyedet fogsz kapni a másodikra. Ja és amíg meg nem születik a második addig gyest kapsz az elsõvel. Mihelyt megszületik a második, akkor tgyás, gyed. Illetve lehet elmehetsz táppénzre a másodikkal, de ebben nem vagyok biztos. Meg ugye ha megszületik a második akkor rá is jár a családi pótlék.

Ti már gondolkodtok azon is, hogy hogy fogjátok a babátok nevelni, ha sikerül teherbe esnetek / megszületett a baba?

Nekem már van egy kislányom, most várjuk a következő babánkat. Néha hajmeresztő dolgokat olvasni a 'Babák' témakörben, olyankor elgondolkodom, hogy ezek az anyukák miért várták ennyire a kisbabájukat, ha már egy még alig 1 éves babának a kezére csapkodnak és fegyelmezni próbálják. Ti már várandósan vagy még a várandósság előtt elgondolkodtok, hogy milyen szellemben fogjátok nevelni a babátokat, ha lesz?

Legjobb válasz: én folyamatosan ezen gondolkozok. Pedig még addig van jó pár hónap, és nagyobb annyit változik még addig is... :) De állandóan azon agyalok, mire hogy lesz idõm, kivel, mit mikor csinálok... Azon igazából nem szoktam konkrétan gondolkozni, milyen szellemben nevelem õket, szerintem ez egyéni habitus függõ, és csak kis mértékben elhatározás kérdése. Hiába határozza el valaki, hogy nem csap a gyerek kezére, ha hirtelen indulatú.

én folyamatosan ezen gondolkozok. Pedig még addig van jó pár hónap, és nagyobb annyit változik még addig is... :) De állandóan azon agyalok, mire hogy lesz idõm, kivel, mit mikor csinálok... Azon igazából nem szoktam konkrétan gondolkozni, milyen szellemben nevelem õket, szerintem ez egyéni habitus függõ, és csak kis mértékben elhatározás kérdése. Hiába határozza el valaki, hogy nem csap a gyerek kezére, ha hirtelen indulatú.
Igen fent kell maradnia.Végig.
Fenn marad, nem esik vissza.Legalábbis átlag körülire nem!Teszt?
A hõ mindenképpen fenn marad a menszeszig, ebbõl NEM LEHET babára következtetni. Ha késik, és a hõ még akkor is fent van, már több, mint 16 napja, na AZ lesz a babás jel.

Ha próbál ülni a szőnyegre terített pléden a baba es egészen jól sikerül is neki, de sokszor felborul. Akkor ha koppan a kis feje. Mit csináljak, hogy ne legyen ez?

A polifomféleséget a férjem vmiért nem akarja. Vn jo tippetek?

Legjobb válasz: Rakd körbe kispárnával vagy nagypárnával. Nekünk bevált!

Rakd körbe kispárnával vagy nagypárnával. Nekünk bevált!
A kérdező hozzászólása: Mekkora területet? Te, pontosan hogyan csináltad? Mert én s körbebarikádoztam, de eltolja vagy azon az 5 cm-en borul fel, ahol összeérnek a párnák és szétcsúsznak a súllyocskjától. :(

Mindenképp érezni hasszurkát, ha sikerül a baba?

Ha nem éreztem hasszurkát, akkor valószinüleg nem jött össze? Együttlét után hány nappal "kell" érezni? Els? gyerekemnél éreztem.

Legjobb válasz: Elnézést, most láttam hogy egy témakörrel feljebb kellett volna nyomni, a teherbeesés témakörbe. De remélem így is kapok válaszokat.

A kérdező hozzászólása: Elnézést, most láttam hogy egy témakörrel feljebb kellett volna nyomni, a teherbeesés témakörbe. De remélem így is kapok válaszokat.
Én nem éreztem semmit :)
Nem minden esetben, van akinek teljesen tünetmentes a terhessége.
Nem kell érezni. Én is az elsõnél éreztem, másodiknál nem. Nem kell mindenféle jeleket keresgetni, nem feltétlenül vannak tünetei.
Én sem éreztem semmit. Ugyanakkor más hónapokban meg elõfordult, hogy mindenfélét éreztem, vagy érezni véltem és mégsem voltam terhes.
Szia! Nekem nem hasszurkám volt, hanem gyomorgörcsöm!!! Easzem be se jutott, h baba van a dologban, de annyira görcsöltem, hogy muszály volt elmenni és venni a gyógyszertárban buscopant. Elõtte és utána se éreztem még ilyet, ez egy egész nap tartott és húzott össze a görcs. Biztos, hogy a babóm volt mostmár visszagondolva, mert utána mikor nem jött meg visszaszámoltam és pont beágyazódásra esett a görcsölésem. De nem volt barnázás, meg ilyen-olyan tünet mellette. Vicces, egyébként mert már 1 éve próbálkoztunk, és tényleg fel sem merült bennem, hogy ez az lehet!!!!! 37 hets kismami


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!