Találatok a következő kifejezésre: Ha sikerül baba (77 db)

Van egy Longija lj50QT-k motor. Olyan problémám lenne hogy, berúgom a motort, a motort elindul, majd pár másodperc múlva le is áll. Ha sikerül időben ráhúzni a gázt akkor felpörög de szépen lassan leáll. Mi lehet a baja, vagy miket érdemes átnéznem?

Legjobb válasz: Ha sikerül teljesen-ráhúznom a gázt mielõtt megállna a motor, akkor felpörög majd veszít az erejébõl, majd megint felpörög majd megint veszít az erejébõl aztán egy idõ után szépen lassan leáll.

A kérdező hozzászólása: Ha sikerül teljesen-ráhúznom a gázt mielõtt megállna a motor, akkor felpörög majd veszít az erejébõl, majd megint felpörög majd megint veszít az erejébõl aztán egy idõ után szépen lassan leáll.
Automata szivato.

Tavaly nyáron házasodtunk, és még nincs babánk. Elkezdődtek a kivizsgálások, és megtudtuk, h gondok vannak, nem tudom, mikor lesz végre baba (ha sikerül egyáltalán).Hogy lehet ezt kibírni?

Házasságkötésünk óta mindenki a baba témával piszkál, f?leg, h körülöttünk egyre több pár babát vár. Kérdezgetik, mikor lesz baba, meg piszkálnak, hogy ne húzzuk már olyan sokáig, nem 35 évesen kell szülni, stb. Kezd elegem lenni. Mit válaszoljak? Eddig azt mondtam, h lassan tervezzük. Már eltelt majdnem 1,5 év, ez nem állja meg a helyét, újabban azt szoktam mondani, h még pár évet várunk vele, éljük az életünket, utazgatunk.. Közben medd?ségi centrumba járunk.. Volt valaki hasonló helyzetben? Mi a teend? ilyenkor?

Legjobb válasz: Próbálj meg nem foglalkozni a körülötted lévõ emberekkel. Ez a ti életetek, és igazából senki másra nem tartozik, hogy mikor lesz gyereketek. Van egy nagyon jó dokumentumfilm, ami veletek hasonló cipõben járó párokról szól. A címe: Sejtjeink, nézd meg, hátha erõt ad. Egyébként pedig sok sikert kívánok nektek!!

Próbálj meg nem foglalkozni a körülötted lévõ emberekkel. Ez a ti életetek, és igazából senki másra nem tartozik, hogy mikor lesz gyereketek. Van egy nagyon jó dokumentumfilm, ami veletek hasonló cipõben járó párokról szól. A címe: Sejtjeink, nézd meg, hátha erõt ad. Egyébként pedig sok sikert kívánok nektek!!
Szia! Teljesen megértelek. Mi négy és fél éve vagyunk házasok. Igaz most terhes vagyok, 38 hetes, de nálunk is gondok voltak. Egy ideig nem is terveztük a babát, persze nálunk is mindenki várta hogy mikor lesz. Eleinte azt mondtuk, hogy nem csak ezért lehet összeházasodni. Aztán elkezdtünk vágyni egy babára, akkor nem jött össze. Fél év után kivizsgáltak minket, kiderült mi a baj és nem is lehet a klinika nélkül megoldani. Nálunk csak egy nagyon szûk kör tudja, hogy ott fogant a baba. Hál isten elsõre sikerült, de nem volt egyszerû a várakozás, mert minden vizsgálat idõ, minden eredményre várni kell, és a központban is van egy havi limit. Szóval a várakozás a legrosszabb, de egyetlen egy dolgot tudok javasolni: ne az idõvel foglalkozz, és képzeld el hogy elsõre sikerül. NE azt mondogasd hogy de jó lenne, ha sikerülne, hanem hogy tudod hogy sikerülni fog. Kívánom, hogy így legyen. Kitartás
Nekünk ugyanígy volt, esküvõ után mindenki ezzel piszkált, ami nagyon fájt, mert mi is meddõségi centrumba kellett, hogy járjunk.Majdnem ráment a házasságunk a gyermek utáni várakozásra, de végül elsõre sikerült, szóval ne adjátok fel!!!A legfontosabb a pozitív hozzáállás.Nem könnyû ilyenkor más gyerekéhez, terhes nõkhöz "normálisan" viszonyulni, én például meg is mondtam minden barátnõmnek, hogy kész, eddig bírtam, hagyjanak békén... Szóval sok erõt kívánok és azt javaslom, csak magatokra, a kezelésekre koncentráljatok, ne mások rosszindulatú megjegyzésein rágódjatok!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ha jól értettem, az utolsó két válaszolónak lombikkal lett végül babája.. Erre mennyit kellett várni? Igazatok van, tényleg a várakozás a legrosszabb.. Nekem nincs kétségem afelõl, h ha lombik lesz, az sikerülni fog, csak tartanánk mát ott!!
az én vígaszom: piszkáltak engem is, én mindenkinek nyíltan elmondtam mi a probléma, egy idõ után teljesen megnyugodtam. mire menni kellett a lombikra, kiderült, h terhes vagyok. és ez történt még 3 kedves barátnõmmel is. mindegyikõnknél volt probléma, de legnagyobb gond a dokim szerint az, h a stressz hatására a szervezet saját magát bünteti= nehezíti a teherbeesést. sok szerencsét.
Szia!Mi szeptemberben házasodtunk össze, karácsony óta próbálkozunk, de eddig semmi.Állandóan megy a kérdezgetés, fõleg a nagyszülõk részérõl.Eleinte normálisan válaszolgattam, aztán besokaltam.Azóta azt szoktam válaszolni a mikor jön a baba kérdésre, hogy nem tudom még nekem sem szólt, de ha fog értesíteni fogom róla.Na azóta nem piszkálnak. Egyszer nekünk is lesz babánk.Kitartás!
Hát látom nem vagyok egyedül, már lassan úgy éreztem, hogy a sors külön büntet még ezekkel az ostoba kérdezõkkel, mert nagyon kellemetlen tud lenni.Aztán egy nap begurultam és elhatároztam, ha vki még megkérdi, visszakérdezek miért akarja tudni? Próbáld csak ki azután õ lesz igazán zavarban.Elvégre senkinek semmi köze hozzá, az érintetteknek meg maj szólunk idõben.Fel a fejjel, egyszer hátha nekünk is összejön.
szia, második vagyok, igen lombik volt. hát az elsõ vizsgálatoktól a kezdésig kb három hónap volt.
A kérdező hozzászólása: Köszi a tanácsokat, ki fogom próbálni! És persze reménykedjünk..

Mikor kezd feszülni a cici ha sikerül a baba?

8 napom van még a nem várt mensziig, és olyan a cicim hogy zavar hogy ott van és néha viszket, fura érzés és a hasam is fáj tompán. Menszi el?tt nem szokott fájni a cicim. És olyan mintha a bimbó körüli rózsaszín udvar nagyobb lenne és picit duzzattabb és 1 kék ér is megjelent rajta. Lehet terhességt?l? Múlt héten volt peteérésem.

Legjobb válasz: Nálam az elsõ babánál, már az esedékes menzi elõtt egy pár nappal szörnyen érzékeny lett a cicim. A 2. és 3.babánál már nem éreztem a cicimet, hanem csak a mellbimbóm duzzadt meg és "átlátszóvá" vált a bõr, kék eres lett, ahogy Te is írtad. Remélem ezek terhességre utaló jelek Nálad is:))) SOk sikert!

Nálam az elsõ babánál, már az esedékes menzi elõtt egy pár nappal szörnyen érzékeny lett a cicim. A 2. és 3.babánál már nem éreztem a cicimet, hanem csak a mellbimbóm duzzadt meg és "átlátszóvá" vált a bõr, kék eres lett, ahogy Te is írtad. Remélem ezek terhességre utaló jelek Nálad is:) )) SOk sikert!
Szióka!Én akkor éreztem hogy nagyon feszül a mellem amikor a következõ ciklusomnak kellett volna megjönnie.Az enyhe görcsös hasfájást én is éreztem, és én ugy olvastam hogy ez is a teherbeesés egyik jele.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Türelmesen várom hogy ne jöjjön meg, de csak ez jár a fejemben. Szeretnénk babát. Most ettem de olyan rosszul lettem tõle, azt hittem visszajön.


Budapesten a Mester utcában valaki vizsgázott elsősegélyből? Kedvesek voltak? Az baj, ha a babán egyszerűen nem sikerül elvégeznem az újjáélesztést, mert órán egyszer se sikerült és félek, hogy ezért megbuktatnak.

Legjobb válasz: Én ott vizsgáztam, viszonylag kedvesek voltak, de ha valamit rosszul csinálsz akkor nem buktatnak rögtön hanem elmagyarázzák hogy máskor hogy csináld, nem fognak ezért rögtön buktatni szerintem, mert ha olyan helyzet adódna akkor inkább tapasztalt orvos, vagy mentõs végezze az újraélesztést mert sajnos az emberek 3/4-ede csak rontana a helyzeten... nekünk úgy volt asszem hogy: Bementünk, stabil oldalfekvés, baba, utána 1 kérdésre kellett válaszolni és kész is volt az eü vizsga.

Én ott vizsgáztam, viszonylag kedvesek voltak, de ha valamit rosszul csinálsz akkor nem buktatnak rögtön hanem elmagyarázzák hogy máskor hogy csináld, nem fognak ezért rögtön buktatni szerintem, mert ha olyan helyzet adódna akkor inkább tapasztalt orvos, vagy mentõs végezze az újraélesztést mert sajnos az emberek 3/4-ede csak rontana a helyzeten... nekünk úgy volt asszem hogy: Bementünk, stabil oldalfekvés, baba, utána 1 kérdésre kellett válaszolni és kész is volt az eü vizsga.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infókat, sikerült a vizsga valóban ugy volt minden ahogy irtad, kedvesek voltak és elmagyarázták ha valamit nem jól csináltam :) mégegyszer köszönöm a választ! :)
Gratulálok! Nagyon szívesen! :)

Az mennyire gáz és mitől, lehet, mit jelent, ha a baba szopi után jó egy órával bukik sokat? Van, hogy félóra eredménytelen büfiztetés után leteszem és utána az ágyát és magát sikerül lebuknia. Ezzel mit tudok tenni, ez vmi baj?

Legjobb válasz: http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!

http://www.kismama.hu/baba/bukas_vagy_reflux/1919/ Szia! Ez nagyon hasznos olvasd el. Nekem ez "volt" a gondom, 8 hetes a babám és rengeteget bukott. _Olvastam még azt is, hogy ha az anyuka tejet iszik az tejallergiát válthat ki a picinél, és az is lehet a bukás oka. Naponta fél liternél pedig nem ittam többet, de 6 napja, hogy abba hagytam és azóta 2x bukott a fiam. Szoptatásnál pedig majdnem ül úgy szopizik, nem tudom mitõl bukik kevesebbet a tej elhagyásától vagy a helyzet megváltoztatásától, de kevesebb. Boldog babázást!
Nekem az vált be, hogy 2-3 alkalommal is megböfiztetetem szopás közben. És amíg gyarapszik, addig tényleg nincs gond, még nincs kialakulva a gyomorzáróizmuk a piciknek. Azért a dokinak megemlítheted majd. Nekem még azt javasolták , hogy ilyenkor oldalra fektessem le aludni, de a fejét is szépen oldalt tartja, és kifolyik ha bukik. Amúgy a lányom 11 napos, és sokszor nem böfizik, ilyenkor én is félek kicsit letenni:-)

Nem fogja gátolni a teherbeesést vagy ha sikerül abba a 6 napba nem lesz baja a gyógyszertől a babának? Többi lenn!

A párommal szombaton 'együtt' voltunk és szeretnénk babát. Tegnap (kedden) voltam orvosnál mert hüvelygombám van és írt fel 10napos hüvelykapszulát. Utánna olvastam a neten és a beágyazódás 7-8 nap azaz vasárnapra várható, de akkor még csak a 4. gyógyszerem venném be.Nem fogja gátolni a teherbeesést vagy ha sikerül abba a 6 napba nem lesz baja a gyógyszert?l a babának?

Legjobb válasz: Az égvilágon semmi baja nem lesz a babának! Kb. a 2-3. hétig (beágyazódás után) NINCS olyan kapcsolat az édesanya és az embrió között, amit egy gyógyszer befolyásolna.

Az égvilágon semmi baja nem lesz a babának! Kb. a 2-3. hétig (beágyazódás után) NINCS olyan kapcsolat az édesanya és az embrió között, amit egy gyógyszer befolyásolna.

Ha sikerül a baba addig, amig a kisfiam betölti a két évet, akkor utána, hogy fogok kapni pénzt?

El?tte volt biztosított munkahelyem, most itthon vagyok a kisfiammal 17 hós, és szeretnénk teherbeesni, mire a kisfiam két éves lesz, de akkor ezt hogy számolják el?

Legjobb válasz: A 2 éves kisfiad után semmit nem fogsz kapni, csak a családi pótlékot. A kisebbik baba után pedig a tgyást majd utána a gyed-et illetve utána is kapod a családi pótlékot.

A 2 éves kisfiad után semmit nem fogsz kapni, csak a családi pótlékot. A kisebbik baba után pedig a tgyást majd utána a gyed-et illetve utána is kapod a családi pótlékot.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszod és még az érdekelne, hogy akkor amíg nem lesz meg a második a baba és a kisfiam betöltötte a kettõt, akkor abban 7-8 hónapban egyáltalán nem fogok semmi pénzt kapni csak a családit?
Ha a kisfiad betölti a 2 évet, akkor egészen 3 éves koráig kapod a gyed-et, ami 20-on valahányezer forint, meg kapod a családit. Ahogy megszületik a 2. baba, a gyed-et már nem fogod kapni, csak a családit, illetve az elsõ baba után a tgyást és a családit. (az elsõ válaszoló vagyok)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, sokat segítettél:o)
Ha még az elsõ gyermek két éve betöltése elõtt megszületik a második akkor tovább kapod az elsõ utáni összegû tgyást és a gyedet, de ezt már a második kapja úgymond. Tehát gyedbõl gyedbe mész. De ha a másik gyermek már az elsõ második évének betöltése után születik akkor már kevesebb gyedet fogsz kapni a másodikra. Ja és amíg meg nem születik a második addig gyest kapsz az elsõvel. Mihelyt megszületik a második, akkor tgyás, gyed. Illetve lehet elmehetsz táppénzre a másodikkal, de ebben nem vagyok biztos. Meg ugye ha megszületik a második akkor rá is jár a családi pótlék.

Ti már gondolkodtok azon is, hogy hogy fogjátok a babátok nevelni, ha sikerül teherbe esnetek / megszületett a baba?

Nekem már van egy kislányom, most várjuk a következő babánkat. Néha hajmeresztő dolgokat olvasni a 'Babák' témakörben, olyankor elgondolkodom, hogy ezek az anyukák miért várták ennyire a kisbabájukat, ha már egy még alig 1 éves babának a kezére csapkodnak és fegyelmezni próbálják. Ti már várandósan vagy még a várandósság előtt elgondolkodtok, hogy milyen szellemben fogjátok nevelni a babátokat, ha lesz?

Legjobb válasz: én folyamatosan ezen gondolkozok. Pedig még addig van jó pár hónap, és nagyobb annyit változik még addig is... :) De állandóan azon agyalok, mire hogy lesz idõm, kivel, mit mikor csinálok... Azon igazából nem szoktam konkrétan gondolkozni, milyen szellemben nevelem õket, szerintem ez egyéni habitus függõ, és csak kis mértékben elhatározás kérdése. Hiába határozza el valaki, hogy nem csap a gyerek kezére, ha hirtelen indulatú.

én folyamatosan ezen gondolkozok. Pedig még addig van jó pár hónap, és nagyobb annyit változik még addig is... :) De állandóan azon agyalok, mire hogy lesz idõm, kivel, mit mikor csinálok... Azon igazából nem szoktam konkrétan gondolkozni, milyen szellemben nevelem õket, szerintem ez egyéni habitus függõ, és csak kis mértékben elhatározás kérdése. Hiába határozza el valaki, hogy nem csap a gyerek kezére, ha hirtelen indulatú.

AZ lehetseges, hogy 8 hetesen nol a has? Elso baba, es nem birom begombolni a nadragomat, ha sikerul is, akkor meg faj es nagyon zavar.

Lehet,hogy ikrek?Nagyon orulnenk neki.Ha ikrek,akkor gyorsabban nol a has?

Legjobb válasz: Elképzelhetõ, hogy elkezd nõni, de inkább a többedik babánál. Ekkor még sokszor a puffadás okozza azt, hogy nagyobb a has. Esténként a kismamák általában felpuffadnak, de van aki napközben is. Mindenesetre, ha nem kényelmes szerintem ne gombold be a gatyát (vegyél kismamabandázst) Boldog babavárást :)

Elképzelhetõ, hogy elkezd nõni, de inkább a többedik babánál. Ekkor még sokszor a puffadás okozza azt, hogy nagyobb a has. Esténként a kismamák általában felpuffadnak, de van aki napközben is. Mindenesetre, ha nem kényelmes szerintem ne gombold be a gatyát (vegyél kismamabandázst) Boldog babavárást :)
Mivel ilyenkor a méhed még a szeméremdombod mögött van, így kizárt, hogy "érezd". Ez tényleg inkább csak puffadás.
Szia! Én 10 hetes vagyok. A 6. héttõl én se tudok hason aludni, kényelmetlen, fáj. A pocakomon nekem is látszott, fõleg ha bekajoltam, rögtön puffadtam, De már most kaja nélkül is meglátszik a kis pukli:) Nekem ultrahangon egy babát láttak eddig( pedig hajlamos vagyok az ikrekre):)
Lehet, hogy ikrek én ugyanígy éreztem magam mint te! Sõt én már a 6.héten nem tudtam hasra feküdni mert nem volt jó! Jóval elõbb kell (kb a 4.héttõl)pisilni menni a magasabb hcg szint miatt!A gatya gombolás pedig a 7.héttõl volt kényelmetlen! Bizakodj!!! Üdv:9 hetes ikres kismama:)
Szia, en 6+4 napos kismama vagyok de en mar most latom a puklit :) persze ez meg csak a megnagyobodott meh. Estere en is pufibb leszek, de most megnyugodtam, hogy ez masnal is elofordulhat. Szep babavarast!
A kérdező hozzászólása: nekem mar most kenyelmetlen hason fekudni.nem ugy tunik, mintha fel lennek puffadva, de ki tudja.....
Bár nekem a másodiknál, de a 8. héten már egyértelmû volt, hogy ez nem csak az ebédem, ami bent van.
2 gyerekem van, nem puffadtam egyikkel sem.Viszont 14 hetes terhesen akkora pocim volt mint aki 6hónapos.Ennél már csak nagyobb lesz a pocakod.:-)Nehogy begombold a nacid ha fáj.
Ez inkább még puffadás. Én ilyen idõs terhesen olyan szinten voltam felpuffadva (egész nap), hogy rólam sokszor azt hitték, hogy sokkal idõsebb pocakos vagyok. :) Pedig nem voltam még csak túlsúlyos sem. Igazándiból nõni úgy a 13. héten kezdett a pocakom. A 16. héttõl pedig már nem esett jól a hasonfekvés sem.
Puffadás inkább. Én kötöttem gumit a gomblyukba, és úgy használtam még egy ideig a nadrágokat.
Nekem már 6 hetesen nagyobb volt a hasam. Nálam biztos, hogy puffadás volt. Most 15+2 naposan már mondhatom, hogy van hasam, estére mindig nagyobb lesz. Reggel inkább köldök alatt van a gömbölyödés, ami szerintem a méh és a baba. Egyébként én fentrõl nagyobbnak látom, mint ahogy oldalról lehet látni. Még senki nem vette észre, igaz nem is mutogatom. :) Szerencsére még csak 2 nadrágom szûk, de azokon arrébb varrtam a gombokat. :)
Igen fent kell maradnia.Végig.
Fenn marad, nem esik vissza.Legalábbis átlag körülire nem!Teszt?
A hõ mindenképpen fenn marad a menszeszig, ebbõl NEM LEHET babára következtetni. Ha késik, és a hõ még akkor is fent van, már több, mint 16 napja, na AZ lesz a babás jel.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!