Találatok a következő kifejezésre: Ha semmi én gyed-en (3 db)

Ha semmi önerőnk, én gyed-en végleges munkaszerződéssel, férjem nettó 70 ezer ft-os fizujával, 1 gyermekkel használt lakást, házat szeretnénk, kaphatunk valahol hitelt?

Legjobb válasz: a gond nem az hogy kaphattok-e, hanem az hogy tudjátok-e utána fizetni. tudtok-e minimum 30-40 ezerforintot kifizetni a bank fele, mert ha nem a bank viszi a lakást, és amitek benne van is nagyrészt bukott. (árverezésen nem tuti hogy jó árat kapnak érte)

a gond nem az hogy kaphattok-e, hanem az hogy tudjátok-e utána fizetni. tudtok-e minimum 30-40 ezerforintot kifizetni a bank fele, mert ha nem a bank viszi a lakást, és amitek benne van is nagyrészt bukott. (árverezésen nem tuti hogy jó árat kapnak érte)
A kérdező hozzászólása: most egy ócska albérletért fizetünk 18at... Nekem is van jövedelmem, csak a gyed a hitelfelvételkor nem számítható be, mert nem munkaviszonyból származik...
Ilyen jövedelmi viszonyokra nem igazán kaphattok nagy összegû hitelt. Nálatok a "tuti" az az lenne, ha ingatlanfedezetet tudnátok bedobni, akár szülõi segítséggel is. Azonban egy 10-12 millió forintos hitel havi szinten 50-80e Ft-ot jelent, még jó hosszú idõre. Ezekkel a jövedelmi viszonyokkal ti kb. egy 30e Ft-os hitelt tudnátok bevállalni, amely kb. 3-5 milliót jelent.
A kérdező hozzászólása: Max 5 milliót szeretnénk felvenni, mert felénk már ennyiért jó állapotú használt lakást, házat lehet kapni...
valószínûleg nem kaphattok. még ingatlanfedezettel sem. a bank megnézi, hogy mennyi a bevételetek és megnézi, hányan éltek belõle. van egy számításuk, hogy kb. egy embernek mennyi kell havonta. ezt levonják a bevételbõl és a maradék lehet a maximális törlesztõ részlet. a 70e a bank szerint biztosan nem elég 2+1 embernek. (felnõtteknek fejenként a minimálbért szokták számolni, gyerekkel nem tudom hogyan számolnak) úgyhogy ne nagyon reménykedj. ha neked is lesz fizetésed, akkor sokkal jobb lesz a helyzet. egyébként önerõtök lehet szocpolból, mivel egy gyereketek már van. Igaz, ez csak félszocpol, de az is valami.

Kell adóbevallást készítenem, ha a GYED-en kívúl nem kapok semmi más jövedelmet?

Legjobb válasz: tudtommal igen de én azt kérdezném meg a helyedben, aki csinálni szokta a bevallásodat.

tudtommal igen de én azt kérdezném meg a helyedben, aki csinálni szokta a bevallásodat.
Igen, kell, tavaly nekem is kellett.
KELL bizony! :(
Aki már egyszer küldött be bevallást, annak akkor is kell ha teljesen nullás lenne, be kell küldeni, különben 200eFt büntetést kell fizetned. Egyszerûbb, ha az abevJavat leszeded, letöltöd a 0853as bevallást, és gépen kitöltöd, mert az visít, ha valamit nem jól írsz be, vagy ha valamit rossz helyre írtál, kitöltenél felesleges mezõt. Én így csinálom, pár perc alatt megvan vele az ember. Fõlap, ABCD lapok, esetleg a családi kedvezmény, ha annyi csemetéd van.
jav 0953as bevallás:)
Természetesen kell. Gondolom megkaptad az elszámolást. A GYEDet Más bérjövedelemként kell bevallani

Valaki segitsen! Tgyás/Gyed kifizetése mi alapján működik? Ha a munkáltatóm nem fizet egy éve semmilyen járulékot az állam felé, akkor én sem kapok semmit? SOS!

Ma tudtam meg, hogy bár jogosult vagyok tgyás-ra, gyed-re, hiszen van érvényes munkaszerződésem, lehet, hogy mégsem kapok semmit, mert a munkáltatóm már vagy egy éve nem fizetett be semmilyen járulékot? Jelenleg itthon vagyok a két gyermekemmel, a kisebb után gyes-t kapok, és okt. elejére várjuk a harmadik babát. Tud valaki erről nekem mondani valamit? Még egy kérdés: ha a munkáltatóm miatt nem kapok gyedet, akkor a szociális alapon jogosult vagyok legalább méltányossági gyed-re? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A munkáltatód egy éve azért nem fizet mert gyesen vagy,vagyis fizetesnelküli szabin.A gyednel,tgyasnal az elozo ev beret veszik alapul vagyis neked a gyest.En nem vagyok biztos benne hogy jogosult leszel ra.Max ha leszel táppenzen valameddig.De hátha lesz itt okosabb

A munkáltatód egy éve azért nem fizet mert gyesen vagy, vagyis fizetesnelküli szabin.A gyednel, tgyasnal az elozo ev beret veszik alapul vagyis neked a gyest.En nem vagyok biztos benne hogy jogosult leszel ra.Max ha leszel táppenzen valameddig.De hátha lesz itt okosabb
Ha a cég nem fizet utánnad, az állam "fiezti be", és hajtja be a cégen!. A férjemnél is így volt, négy hónapig nem fizettek utánna semmit, csak egy hivatalos levélbõl tudtuk meg mi is. De úgy van ahogy írták, GYES alatt nem fizet a munkáltató
Ha a munkaviszonyod fennáll a szüléskor is, akkor kapsz tgyást és gyedet is. Ha több mint fél évet vagy gyesen, akkor a minimálbér lesz a gyed alapja, ha nem leszel több mint fél évet gyesen, akkor a szerzõdés szerinti béred lesz az alap.
A kérdező hozzászólása: Az logikus, hogy utánam nem fizet a munkáltatóm, de a baj azzal lehet, h konkrétan semmijen járulékot, adót nem fizet... De, ha igaz amit irtatok, akkor elvileg nincs félnivalóm. köszönöm a válaszokat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!