Találatok a következő kifejezésre: Ha savanyut az (17 db)

Ha savanyut eszek az fiu lesz vagy ez nem befolyásolja?

Legjobb válasz: Én inkább savanyút kivánok mint édeset, és fiú lesyz, de nem hiszem hogy számitanak ezek a dolgok mert sokmindent hallottam már. Barátnõm pl. édességeket evett és fia lett neki is.

Én inkább savanyút kivánok mint édeset, és fiú lesyz, de nem hiszem hogy számitanak ezek a dolgok mert sokmindent hallottam már. Barátnõm pl. édességeket evett és fia lett neki is.
Szia. Ezt inkább úgy hallottam, hogyha már terhes valaki és a savanyút kívánja akkor valószínûleg fiú. De ez inkább olyan "népi bölcsesség", szerintem. Nekem viszont bejött a kínai fogamzásnaptár. Keress rá a neten. Üdv, 37 hetes kismama
Nekem fiam lett de nem ettem savanyút :)
Nekem is fiú és nem kívánom a savanyút hanem a csokit és az erõs dolgokat.Üdv 37hetes kismama
nem a savanyú miatt lesz fiú, hanem azmiatt, hogy az apa xy kromoszómát adott és abból az x jelû érvényesült a megtermékenyítésnél, tehát az már a sperma bejutásakor eldõl..Régen azt mondták, aki terhesen savanyút kíván enni általában fia lett, de ez nem biztosíték, hanem régi mondás, mint az ha ég a gyomor haja lesz, vagy ha csúcsos a has akkor fiú, de ez mind régi dolog, de te mint étkezéssel nem tudod megváltoztatni a baba nemét, tehát ha lány van hiába eszel állandóan savanyút, nem fog átfejlõdni!
Állítólag számít a hüvely kémhatása, azért mondják ezt. Azt tudom, hogy a "fiú" spermiumok gyorsabbak, mint a "lány" spermiumok, viszont nem élnek olyan sokáig. Asszem azért, mert az Y kromoszóma kisebb, ezért a spermium is. Azt szokták tanácsolni, hogy ha fiút akar vki, a peteérés napján kell akciózni, ha lányt, akkor elõtte 1-2 nappal. Ha fiút szeretnél, vegyél ovulációs tesztet, és amikor aszerint peteérés van, akkor legyetek együtt (misszionárius pózban, mert az is segít, ha minél közelebb juttatjátok a spermiumokat a célhoz).
uccsó elõtti válaszolónak Y kromoszómát ad a férfi fiú nemzésekor
Tényleg számít a hüvely kémhatása, mert befolyásolja a spermiumok gyorsaságát állítólag.Attól függetlenül persze az apa kromoszómája dönti el a nemét csak a kémhatás befoly melyik ér be hamarabb a célba.Amúgy a kérdésre válszolva sztem ez csak hiedelem.nekem fiam lesz és abszolút nem kívánom, nem is esik jól a savanyúság.Az elején az erõs dolgok kellettek de nagyon már az sem esik jól, amúgy az édességet kívántam félidõtõl, most meg a tejes dolgokat-pedig az elején a gondolatától is liftezett a gyomrom..Szval sztem ez nem ezen múlik.Lehet pszihés is.37hetes kismama

Az mitõl van hogy ha savanyút eszek, a mandulámnál elkezd fájni?

Nem tudom miért lehet, de nagyon rossz érzés, és szeretném tudni mi ez.

Lefejt tejet hogyan kell tárolni? Azonnal berakhatom a hütőbe, ha végeztem a fejéssel? Tegnap délután amit lefejtem, ma reggel kicsit savanyú volt az ize, vagy hidegen ilyen a tej?

Normális hogy ilyen fura ize van?

Legjobb válasz: Szia. Ha lefejted a tejet, hagyd egy kicsit szobahõmérsékleten, amig kihûl. Ezután tedd hûtõbe vagy fagyasztóba. Ha a nap folyamán még öntesz hozzá, azt se testmelegen, hanem ha kihûlt. Szerintem azért savanyodott meg e tejed, mert testmelegen tetted be. Az edényt vagy poharat, amiben tárolod, elõször sterilizáld. Az anyatejet savanyún ne add oda a babádnak!

Szia. Ha lefejted a tejet, hagyd egy kicsit szobahõmérsékleten, amig kihûl. Ezután tedd hûtõbe vagy fagyasztóba. Ha a nap folyamán még öntesz hozzá, azt se testmelegen, hanem ha kihûlt. Szerintem azért savanyodott meg e tejed, mert testmelegen tetted be. Az edényt vagy poharat, amiben tárolod, elõször sterilizáld. Az anyatejet savanyún ne add oda a babádnak!


1 hetes sóskafözeléket meg lehet e enni, ha nem érzem az izén, h savanyú lenne?

Legjobb válasz: A sóskafõzelék már alapból savanyú, és mivel tejföllel készül, én nem kockáztatnám meg. Sziporkázó fosás is lehet a vége.

A sóskafõzelék már alapból savanyú, és mivel tejföllel készül, én nem kockáztatnám meg. Sziporkázó fosás is lehet a vége.
biztos.xD de nem hiszem. kockáztasd emg :D
Az egy tévedés hogy azt hiszed ha egy étel romlott az csak savanyú lehet! Sok baktériumos bomlás épp lúgos.
A kérdező hozzászólása: Közben kiderült, h csak 2 napos, csak összekeveredett a hütöben, amúgy én sem ettem volna meg.

Ha " sok " cukrot eszek, /savanyú cukor/ az okozhat cukorbetegséget? 20hetes terhes vagyok

Legjobb válasz: Hát persze hogy okozhat. Mindegy hogy savanyú vagy nem akkor is cukor. Nagyon vigyázz vele.Sok sikertt 35 hetes kismama

Hát persze hogy okozhat. Mindegy hogy savanyú vagy nem akkor is cukor. Nagyon vigyázz vele.Sok sikertt 35 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: és a szõlõcukor? valami édes muszáj, hogy a számban legyen :D
Vigyázni kell az édessel, de én úgy tudom, hogy más is okozhat problémát, pl. fehér kenyér, tésztafélék stb... Szerintem ha megpróbálod mértékkel enni, nem lesz semmi gond!
Szia.Nem attól lesz valaki cukros, hogy sok cukrot eszik.Ha a cukorterheléses vizsgálatod jó volt, akkor nem hiszem, hogy lenne probléma, de azért próbálj meg mértéket tartani.
Attól, hogy sok cukrot eszel, nem leszel cukros!!! Ha egészséges vagy, a szervezeted megfelelõ mennyiségû inzulint termel annak megfelelõen, amennyit (és amit) eszel. Úgyhogy emiatt ne aggódj! Ha 20 hetes vagy úgyis hamarosan cukorterhelés lesz, akkor majd kiderül. Ha meg cukros lennél, úgyis muszáj lenne kizárnod nemcsak az édességet, hanem sokminden mást is (én sajnos az vagyok). Viszont ha egészséges vagy is, érdemes lenne kicsit visszafognod magad, ha nem akarsz nagyon elhízni a végére.
Szia! 2 hete voltam cukorterheléses vizsgálaton és az eredményem nagyon jó lett 4.2 és 5.3. A védõnõm kérdezte is, hogy hogy csinálom, de nem igazán áll hozzám közel, így kitértem a válasz elõl. Itt viszont elmondom, hogy amióta terhes vagyok nagyon édesszájú lettem, igen sok édeséget, sütit... eszek. Az eredményeim mégis jók és 26 hetesen 6 kg híztam. Szóval, szerintem ez nem a cukroktól függ...
A kérdező hozzászólása: köszi, akkor a vizsgálat eredményének ismeretében fogok tovább cukrokat fogyaszani. az elhízástól nem tartok, még a hízástól se. 42kg.vagyok, sajnos, nem bánnám, ha híznék. de tudom nem fogok. boldog babavárást mindenkinek

Az az érzésem sok a megkeseredett, kiábrándult nő . Minden nő hitevesztett, savanyú kedvű, kétségbeesett lesz, ha nem megy jól a szerelmi élete?

Másrészről meg miért van a sok hazugság az férfiak és nők között ?

Legjobb válasz: Mert önzõek vagyunk, a legtöbb ember azt nézi, hogy hogy tudna mindig még még még ezt-azt-amazt szerezni magának. Így több nõt\hapsit is, ez meg általában nem megy, csak hazugsággal. Ha a másik is vadászik, akkor nincs birtoklás, ha nincs birtoklás, akkor meg nincs értelme. Meglátásom szerint ezért.

Mert önzõek vagyunk, a legtöbb ember azt nézi, hogy hogy tudna mindig még még még ezt-azt-amazt szerezni magának. Így több nõt\hapsit is, ez meg általában nem megy, csak hazugsággal. Ha a másik is vadászik, akkor nincs birtoklás, ha nincs birtoklás, akkor meg nincs értelme. Meglátásom szerint ezért.
Szerintem azért nem minden nõ ilyen, de én ilyen vagyok, mint amit leírtál. :D
Mindenki szeretne boldog szerelmi életet, ez tény. Én azért nem látok annyi megkeseredett, kiábrándult nõt/férfit a való életben. Csak itt gyakorin tûnik úgy mintha senkinek nem lenne boldog kapcsolata a világon. Túlságosan szeretnek itt általánosítani. 19/L
1. Tökmindegy, hogy nõ, vagy férfi, mindenkit megvisel, ha nem rosszul alakul az érzelmi élete, a párkapcsolata. Ez a legtöbb ember életében fontos szerepet játszik. 2. Ezt nem tudom. Talán sokan nem merik õszintén megbeszélni a problémákat, mert félnek a másik reakciójától.
A kérdező hozzászólása: Én oda jutottam , hogy nem kell egy kapcsolattól várni a nagy csodát , ne az legyen az életem értelme , hogy sóvárgok és keresgélem a társam . Ha nem megy hát nem megy , mit lehet tenni , kár erõltetni . Zavar a társadalmi nyomás , az elvárások az átlag minta nem teljesítése , mint házasság 2 gyerek mire 30 az ember már úgy néznek rá hogy "na te már jól lemaradtál " . Én nem igazán akarok gyereket , nagy felelõsség , meg teremteni is kell neki , meg igyekezni , hogy jól nevelje sz ember , ne csessze el a gyereket lehetõleg , legyen belõle normális felnõtt . Aztán , ha nem jó a házasság együtt maradni-e csak a gyerek miatt , vagy elválni, mi a kisebb rossza a gyereknek .A közös csemete örök kötelék , és kérdés milyen a viszony a felek között . Az egész férfi nõ viszony csalódások , megbántások , hazugságok sora és õszintén gratulálok azoknak akik igaz szerelemben élnek és szeretik , tisztelik egymást , mert ritka dolog az hogy 2 ember igazán egymásra talál és egyszerûen jól esik a lelküknek a másik léte , társasága, lénye . Sok nõ okosan dönt és a szerelmi csalódás(ok) után olyan férfival köti össze az életét aki az okos választás volt , de abban sincs boldogság . Ilyen lelki, szerelmi , érzelmi nyavaják nélkül gondolom unalmas lenne az élet a Földön .
A kérdező hozzászólása: Szóval azt hiszem nem kell sokat gyötörni magunkat , csak élni bele a nagyvilágba , aztán majd lesz valahogy . Nem kell túl komolyan venni ezeket a szerelmi dolgokat , meg keresem a társam , majd jön , ha jönnie kell , vagy nem . Legyen az ember azért még boldog , elégedett csak mert nem az átlag szerint alakul az élete . A lényeg , hogy ha már itt vagyunk érezzük jól magunkat . Cheers , emberek . Fel a fejjel . Csak derüssen . :)
A kérdező hozzászólása: Ez olyan lelkifröcss magamnak , meg aki kér belõle . :D
Gyereket nem mindenki akar, nagyon én sem, pedig már jócskán túl vagyok a 30-on és még mindig úgy érzem, hogy nem hiányzik. Pedig a páromat már megtaláltam már egy ideje és mondhatom, szerencsés vagyok vele, nagyon szeretjük egymást. Mindenki máshogy éli az életét.
Hát kérdezõ, kell nekik pénzes pasasok és Justin Bieberek után ácsingózni. Egy szikrát se sajnálom õket, megérdemlik.

A Beba Ha Start aktív tápszertől savanyú szagú e a széklet? és a milumil Ha start-tól lehetnek-e kiütések az arcon?

Legjobb válasz: A Bepát nem ismerem,de a fiamnak a Milupa Milumil HA-s tápszertõl lett kiütése.Sokszor teljesen feleslegesen,megelõzésként adja a doki.Aztán kiderül,h ez okozza a gondot...ha nem muszáj,inkább sima tápszert kell adni a babának.5 hós baba anyukája

A Bepát nem ismerem, de a fiamnak a Milupa Milumil HA-s tápszertõl lett kiütése.Sokszor teljesen feleslegesen, megelõzésként adja a doki.Aztán kiderül, h ez okozza a gondot...ha nem muszáj, inkább sima tápszert kell adni a babának.5 hós baba anyukája
Mi születésétõl kezdve adjuk a Milupa milumil HA Statot, és nem volt kiütése soha. Csak a melegtõl, de ez nem összetévesztendõ. Teljesen meg vagyunk elégedve vele. Alig fájt a hasa, és a székletével is minden rendben volt. Ettõl függetlenül persze bármi elõfordulhat. A tápszerek nagy része tehéntej alapú, ezért lehet hogy máris érzékeny rá. Beszélj a gyerekorvossal. 5 hós kisfiú anyukája

Az igaz, hogy ha főleg édességet kiván a kismama, akkor kislánya, ha főleg savanyút, akkor kisfia lesz?

Még nem tudják megmondani a babám nemét, de már nagyon izgulok.. 17 hetes kismama

Legjobb válasz: Szia, szerintem ez csak babona. Ahány terhesség, annyi féle. Nekem az elsõ babám kisfiú, a terhesség alatt szinte végig édességet kívántam. Most is kisfiam lesz, de egészen más jellegû ételeket eszem. Ezt majd inkább az uh-n látod meg, a lényeg, hogy egészséges legyen. Megértem a kíváncsiságodat, remélem hamarosan megtudod.

Szia, szerintem ez csak babona. Ahány terhesség, annyi féle. Nekem az elsõ babám kisfiú, a terhesség alatt szinte végig édességet kívántam. Most is kisfiam lesz, de egészen más jellegû ételeket eszem. Ezt majd inkább az uh-n látod meg, a lényeg, hogy egészséges legyen. Megértem a kíváncsiságodat, remélem hamarosan megtudod.
Szia!Én is kisfiúval vagyok várandós, a savanyút abszolult nem kívánom, a csípõs dolgokat annál inkább, meg a csokikát!Üdv 21hetes kismama
Szia! Nekem kisfiam lesz és végtelenül odavagyok az édességért, a csokiért! Pedig a terhességem elõtt nem szerettem... 24 hetes kismama
Szia! Rá sem bírok nézni az édességre, egy üveg uborkát, káposztát stb...egy ültõhelyemben megeszek, és KISLÁNYOM lesz:) Üdv.: 19 hetes kismami
Nem, csak babona.Nekem lányom lesz, de mindegy mit eszek csak kaja legyen, lehet édes, sós, savanyú, szval erre ne adj-tudom izgatott vagy, de ha szerencséd van a 18 hetes genetikai uhon látszani fog.Boldog babavárást!!
Én édeset eszek a sós után, a sós után édeset és közben savanyút is. Lányom lesz:-) Szerintem ez olyan kinél bejön, kinél nem, mint hogy a párod volt felül vagy te, és nyitva volt-e aszája, vagy nem...
Én sokáig rá sem bírtam gondolni az édességre: pedig kislányom lesz!!!
Ne izgulj, én 29 hetes vagyok, és még mindig nem tudom, mert nem mutatja magát:) Amúgy, akkor én most hermafroditát várok, mert néha rámjön és besavanyúkáposztázom...de sokszor ennék csokit is. Vanank még ilyenek a pocak alakjáról, hogy akinek csúcsos a pocija az kisfiút vár, akinek meg laposabb az lányt.(A baromi széles medencecsontom miatt nálam ez sem mérvedó.)Ha így folytatja meglepetés lesz:)
Szia, szerntem is babona:) Nekem fiam lesz és egyszerûen nem bírom a savanyúságot, az édességet is csak az utóbbi idõben kívántam meg , de most nagyon.Igazán nem tudom mihez kötni, hogy van e jellegzetes dolog a terhességem alatt, inkább szakaszokra tudnám osztani kajailag.pl.az elején ölni tudtam volna a csípõsért-fõleg paprika..mai napig nem tudom mért, de kb 3 hét alatt lecsengett a dolog..aztán jött valami más..vagy pl. a joghurttól olyan szinten undorodtam, hogy le sem lehet írni, pedig elõtte imádtam..szval sztem ezt babája válogatja, hogy mit kíváncs s mit nem, de ne aggódj sztem a 18hetes uh-n megtudod milesz, nekem is a 16dikban voltunk a dokinál ott nem mutatta magát, a 18dikban a khban az uh-n már egyártelmûen látszott a kukis:) Boldog babavárást kívánok, egy 21hetes kismama
!!!

Hány tömg%os lesz az oldat, ha 0, 5l vízbe 25g 20 tömeg%os ecetet teszünk? b) Túl savanyú lett az oldat, ezért kiöntjük a felét, majd ismét 0, 5 l vizet adunk hozzá. Hány tömkeg%os lesz így az oldat?

Legjobb válasz: 0,5 l víz 0,5 kg, ami 500g 25 g 20 t%-ps oldatban 25 x 0,2 g, azaz 5 g ecet van. Az összeöntés után az oldat tömege 525 g, amiben 5 g ecet van. W% = 5/525. X 100 Kiöntés, felöntés után W% = 2,5/ 212,5+500. X 100

0, 5 l víz 0, 5 kg, ami 500g 25 g 20 t%-ps oldatban 25 x 0, 2 g, azaz 5 g ecet van. Az összeöntés után az oldat tömege 525 g, amiben 5 g ecet van. W% = 5/525. X 100 Kiöntés, felöntés után W% = 2, 5/ 212, 5+500. X 100


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!