Találatok a következő kifejezésre: Ha satorozni hetvegen majdnem hegyekkoze es (1 db)

Ha satorozni keszulunk hetvegen (majdnem hegyekkoze) es vihart helyenkent jegesot josolnak, mit tegyunk ha elkap a vihar?

Marmint hogyan vigyazzunk minel inkabb magunkra...

Legjobb válasz: Szia! A víztõl, jégtõl nem hiszem, hogy félni kellene, de a széltõl annál inkább. Egy jó sátorban azzal sincs gond, de, ha neked nem olyan van akkor figyelni kell pár dologra. Ha tényleg nagy a vihar elõny, ha nem egy nagy családi sátorral mentek, hanem egy kicsit technikaibb jellegûvel aminek nincs függõleges oldalfala amibe belekapna a szél. jól le kell cövekelni és úgy, hogy a külsõ sátor (ha van külön esõhuzata) feszes legyen és ne érjen a belsõhöz, mert úgy átvizesedhet. Az sem mindegy, hova van a sátor felállítva, mert a fák ugyan tudnak árnyékot és kis esõben szárazságot is biztosítani, de nagy viharban veszélyesek lehetnek a letöredezõ ágak. Én egy olcsó hipermarketben vásárolt sátorral nem mennék ilyen körülmények közé, de egy normális túrasátorral már bátrabb lennék. Vigyázzatok magatokra és jó túrázást!

Szia! A víztõl, jégtõl nem hiszem, hogy félni kellene, de a széltõl annál inkább. Egy jó sátorban azzal sincs gond, de, ha neked nem olyan van akkor figyelni kell pár dologra. Ha tényleg nagy a vihar elõny, ha nem egy nagy családi sátorral mentek, hanem egy kicsit technikaibb jellegûvel aminek nincs függõleges oldalfala amibe belekapna a szél. jól le kell cövekelni és úgy, hogy a külsõ sátor (ha van külön esõhuzata) feszes legyen és ne érjen a belsõhöz, mert úgy átvizesedhet. Az sem mindegy, hova van a sátor felállítva, mert a fák ugyan tudnak árnyékot és kis esõben szárazságot is biztosítani, de nagy viharban veszélyesek lehetnek a letöredezõ ágak. Én egy olcsó hipermarketben vásárolt sátorral nem mennék ilyen körülmények közé, de egy normális túrasátorral már bátrabb lennék. Vigyázzatok magatokra és jó túrázást!
A kérdező hozzászólása: koszi szepen...volt is egy nagy vihar, de megoldottuk, volt csur:P ugyhogy inkabb csuroztunk mint csatoroztunk:D kosz szepen:)
A kérdező hozzászólása: egy komolyabb satorrol van szo... igazad van megfogadom amitirtal:) koszonom...
Nem is beszélve a villámcsapásokról (a fára utalva ^^) mi úgy szoktunk sátorozni nyáron, nagybáttyámnál, hogy van egy kb 40 nm-es palával fedett helyisége kinn, ami mostmár "be van építve", olyasmi mint egy télikert és ott felállítjuk a sátrat a betonon, a sátorba 2 jó vastag szivacs aztán felõlünk jöhet a vihar :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

HOl tudom használni Ausztriában az Otp-s bankkártyámat?

Hoferben már próbáltuk, ott nem fogadták el.

2

Hogyan tudok a legolcsóbban átjutni a La Manche csatornán?

Az úszást, evezést lőjük ki. :)
Vonattal utaznék Budapestről Edinburgh-be, ami relatíve olcsón megoldható Interrail Global Pass jeggyel, de Calais és Dover között nagyon drága az átjutás. Mit javasoltok?

1

Ryanair foglalás törlése?

A társaság oldalán olvastam, hogy amennyiben nem tudjuk felhasználni a foglalást, kérhetjük az adó visszatérítését, adminisztrációs díj fejében. Ezt a táblázatot találtam, ami számomra nem teljesen világos: Azt írja: Kormány adóvisszatérítés adminisztrációs díj - online nem érvényes. Ez azt jelenti, ha online vásároltam a jegyet, akkor nem igényelhetem az adó visszatérítését? Bocsi, ha értetlenkedőnek tűnök, de még nem csináltam ilyet.:/

6

Egy program keretében lehetőségem nyílna az alábbi országokba utazni: Brazília, Peru, Spanyolország, Egyiptom. Ti hová utaznátok (több info alul)?

Egy program keretében külföldre utazhatok nyáron, több célországot is meg lehetett adni. 6-8 hétig kell kint lennem (önkéntes munka, gyermektáborokban, angoltanítás vagy a gyermekek körül való segédkezés ilyen napközistábor jelleg. nincs fizetés, szállás és kaja biztosítva van, más nincs.)
- nekem kell fizetnem a repülőjegyet
- ha kell oltás azt is
- érvényes útlevelem van, de EU-ba gondolom nem kell

Ti hová utaznátok? Mindegyik országba szeretnék eljutni.
Nagyon szeretnék Peruba menni, de az oltás + repjegy... nem tudom.
A másik a közbiztonság. Van most ismerősöm kint Brazíliában azt mondja Brazíliaváros pl. tökre unalmas semmi nem történik ott, nagyon csendes de Sao Pauloban meg nagyon veszélyes lenni, rablások stb... ott tényleg lepuffantják az embert. De azt mondta, Brazíliaváros meg csalódás volt számára, mert tök unalmas...

Én Peru-n gondolkozom elsősorban.
De nem tudom, anyagilag nem lenne jobb Spanyolország? Vagy ott az élet is drágább (szórakozás, kaja ilyesmi)?
Meg a közbiztonság miatt is kérdem, Peru-t nem tudom milyen.

Melyikkel jönnék ki "olcsóbban"? (repjegy + ha kell oltás + az ottani élet, szórakozás kaja stb 6 hétig)

Mert peruban olcsóbb lenne a fizetőeszköz, míg Spanyolo-ban euró van. Tehát lehet, hogy Latin-Amerikába drágábban jutok ki, de olcsóbban élek.
Míg spanyolo-ba kijutok olcsón, de ott drágább az élet.

Ti hová utaznátok?
Ui..: egyik országban sem voltam még, felsőfokon beszélek angolul (és németül de ez úgysem számít :D csak az angol) szóval a nyelv nem gond

2

Stoppolt már valaki mostanság? És külföldön?

Nagyon szívesen vennék tapasztalatokat. Szeretnék spórolósan kirándulni a kedvesemmel :)

1

Ha Csehországba megyek és bekapcsolom a telefonomon a Domino Roming-ot, akkor tudnak hívni itthonról vezetékes telefonról, illetve én tudok hívni vezetékes számot?

3

Bele tehetem a kézi poggyászba?

Londonba utazok Wizz air-rel. Haj vasalót és sminkeket is szeretnék vinni. Nem nagyon akarom ezeket feladni a nagy csomaggal, mert félek hogy össze törik. Sajnos tudom hogy hogy dobálják a bőröndöket.. Vajon lehet?

2

Budapest vagy Sydney? Melyik jobb, és miért? Véleményeket kérek.

8

A legnagyobb álmom, hogy eljussak?

Van sok millió hely, ahová iszonyatosan szeretnék eljutni, de van egy, ami a legnagyobb álmom, mégpedig eljutni Ausztriába télen, megnézni Bécset az Adventi vásár idején, illetve elmenni az Alpokba és olyan kis síházakban megszállni, aminek erkélye van meg kandalló. Az ilyen házakba nyáron is szeretnék elmenni. A hegyi tavakat és patakokat megnézni. Schönbrunni kastélyt végigjárni. Ezeket nagyon szeretném. Sajnos hiába, hogy nincs olyan messze, de erre nincs pénzünk.

Nektek mi az a hely, amit mindennél jobban meg szeretnétek nézni? Miért?

12

Ha Prágában használom pl. az OTP mastercard kártyámat, akkor az automata forintot ad ki vagy koronát is választhatok?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!