Találatok a következő kifejezésre: Ha satorozni hetvegen majdnem hegyekkoze (1 db)

Ha satorozni keszulunk hetvegen (majdnem hegyekkoze) es vihart helyenkent jegesot josolnak, mit tegyunk ha elkap a vihar?

Marmint hogyan vigyazzunk minel inkabb magunkra...

Legjobb válasz: Szia! A víztõl, jégtõl nem hiszem, hogy félni kellene, de a széltõl annál inkább. Egy jó sátorban azzal sincs gond, de, ha neked nem olyan van akkor figyelni kell pár dologra. Ha tényleg nagy a vihar elõny, ha nem egy nagy családi sátorral mentek, hanem egy kicsit technikaibb jellegûvel aminek nincs függõleges oldalfala amibe belekapna a szél. jól le kell cövekelni és úgy, hogy a külsõ sátor (ha van külön esõhuzata) feszes legyen és ne érjen a belsõhöz, mert úgy átvizesedhet. Az sem mindegy, hova van a sátor felállítva, mert a fák ugyan tudnak árnyékot és kis esõben szárazságot is biztosítani, de nagy viharban veszélyesek lehetnek a letöredezõ ágak. Én egy olcsó hipermarketben vásárolt sátorral nem mennék ilyen körülmények közé, de egy normális túrasátorral már bátrabb lennék. Vigyázzatok magatokra és jó túrázást!

Szia! A víztõl, jégtõl nem hiszem, hogy félni kellene, de a széltõl annál inkább. Egy jó sátorban azzal sincs gond, de, ha neked nem olyan van akkor figyelni kell pár dologra. Ha tényleg nagy a vihar elõny, ha nem egy nagy családi sátorral mentek, hanem egy kicsit technikaibb jellegûvel aminek nincs függõleges oldalfala amibe belekapna a szél. jól le kell cövekelni és úgy, hogy a külsõ sátor (ha van külön esõhuzata) feszes legyen és ne érjen a belsõhöz, mert úgy átvizesedhet. Az sem mindegy, hova van a sátor felállítva, mert a fák ugyan tudnak árnyékot és kis esõben szárazságot is biztosítani, de nagy viharban veszélyesek lehetnek a letöredezõ ágak. Én egy olcsó hipermarketben vásárolt sátorral nem mennék ilyen körülmények közé, de egy normális túrasátorral már bátrabb lennék. Vigyázzatok magatokra és jó túrázást!
A kérdező hozzászólása: koszi szepen...volt is egy nagy vihar, de megoldottuk, volt csur:P ugyhogy inkabb csuroztunk mint csatoroztunk:D kosz szepen:)
A kérdező hozzászólása: egy komolyabb satorrol van szo... igazad van megfogadom amitirtal:) koszonom...
Nem is beszélve a villámcsapásokról (a fára utalva ^^) mi úgy szoktunk sátorozni nyáron, nagybáttyámnál, hogy van egy kb 40 nm-es palával fedett helyisége kinn, ami mostmár "be van építve", olyasmi mint egy télikert és ott felállítjuk a sátrat a betonon, a sátorba 2 jó vastag szivacs aztán felõlünk jöhet a vihar :D


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek minimum mennyibe kerül egy út a fiji szigetekre? A legolcsóbb?

1

Mit csináljak, ha nem merek felszállni a repülőre?

Sziasztok! Most teszem fel életem első kérdését erre a honlapra,szóval szerintem nem jó témához tettem fel a kérdésem, de remélem válaszoltok majd így is:) Tehát ezért bocsánat. A kérdésem pedig: Hamarosan au-pairkodni fogok kint Amerikában, mivel még soha nem utaztam repülőn nagyon bevagyok pánikolva hogy milyen lesz majd utazni, és eléggé "rosszul levős" fajta vagyok, és nagyon izgulok hogy ugyan ott rosszul leszek-e. Már megvan a család és április végén megyek ki, de attól félek hogy amikor felszállnék a repülőre bepánikolok és képtelen leszek majd elindulni, és magabiztosan felszállni a repülőre. Mit csináljak? Szeretem ezt a melót, és a család is nagyon szimpatikus és nem szeretném se őket se magamat cserben hagyni. Előre is köszönöm a válaszokat!

18

Ha azt írja a rendszer hogy ár illeték nélkül és ezt akarja kifizettetni velem akkor nekem még fizetnem kell a reptéren?

Budapest T2B » Londres-Stansted
Viteldíj: 3 039,00 HUF
EU 261 rendelete : 850,00 HUF
internetes utasfelvétel : 2 380,00 HUF
ETS Adó : 85,00 HUF
Adminisztrációs díj: 2 380,00 HUF
Adók és díjak: 0,00 HUF
Bankkártyás fizetési díj: 174,68 HUF
Ár összesen: 8 908,68 HUF
Visszaút2013. 05. 14. 17:35
Viteldíj: 3 919,00 HUF
Adminisztrációs díj: 2 380,00 HUF
Adók és díjak: 0,00 HUF
Bankkártyás fizetési díj: 125,98 HUF
Ár összesen: 6 424,98 HUF
Ár összesen
Ár összesen 15 333,66 HUF
Kedvezményes fizetés bankkártyával: 15 033,00 HUF
Fizetés bankkártyával: 15 333,66 HUF

4

Ti jártatok már úgy távolsági buszon, hogy nagyon kellett pisilni?

Hogyan oldottátok meg a helyzetet? Pl mikor osztálykiránduláson voltunk, ott nem tűnt fel senkinek hogy az osztálytásrsam belebrunyált egy sörösüvegbe és kidobta az ablakon, mivel a tanárokat kivéve mindenki holt részeg volt :D De persze egy normál buszjáraton ez nem járható út, szal arra lennék kiváncsi mit lehet olyankor tenni.

6

100e Forintból hova lehetne menni nyaralni, ketten?

tesómmal mennénk(17 évesek vagyunk), és ennyi össze tudna gyűjteni nekünk anya nyárra.meg majd mi is megyünk nyári munkára(remélem)
tópartra szeretnénk, gondolom akkor Balaton, de kérdés hogy vajon hány napig tartana ki?
olyan jó lenne egyszer eljutni tengerpartra, ennyiből lehetetlen lenne? ne is álmodozzak erről inkább?

10

Választanom kell pedig nem szeretnék mit tegyek ki mellé üljek?

Most utazom el mint cserediák és ugye nem egyedül megyek ha nem egy 14 fős csoportban. És benne van 2 barátnőm és ők nem szeretik egymást.Mindketten mellém akarnak ülni. Ezen a dolgon már egy pár hónapja gondolkozom de nem jutottam semmire. Mind két lánnyal kb. ugyanolyan jóban vagyok. Bár az egyiket régebb óta ismerem. Szerintetek ki mellé üljek?? Én nem tudok dönteni. Mind ketten evvel nyaggatnak. De nem tudok nekik választ adni. Segítsetek!!

4

Pécsről Szabadkára indul busz?

0

Ha lenne olyan félmillió forintotok amit utazásra szántok, akkor hova utaznátok párotokkal? Ahol nem csak egy strand van?

Fiatal pár, szeret túrázni, felfedezni, kalandozni, letérni a turistaösvényről, és mindent magának megszervezni. Lánynak fontos a tenger és a búvárkodási lehetőség, fiúnak egy kis aktívabb élet, ne csak tengerparton döglődés.
Büdzsé kb. 500e, de max 1 millió forint. Olyan jó 2-3 hétre.

Tudtok ajánlani egy jó helyet?

(Ahol már voltunk az Thaiföld, Bali, és egy kicsit a környéket bejártuk)

4

Ti elmennétek Magyarországbol?

Indoklást is irjatok.Ha igen melyk országba?

9

Minden szállodában beszélnek angolul, nem csak az adott ország hivatalos nyelvén?

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!