Találatok a következő kifejezésre: Ha sérült születik, hogyan lehet feldolgozni, (1 db)

Ha sérült gyermek születik, hogyan lehet feldolgozni, és nem folyton az egészséges társait "irigyelni"?

Nekem sérült gyermekem van,és el nem tudom mondani mennyire imádom:)Õ egy pici angyal:)De szinte mindig arra gondolok,milyen lenne egészségesen.Más is van így?

Legjobb válasz: Szerintem ezzel kicsit vagy nagyon, de mindenki így van. DE! Egy anya abban a pillanatban, amikor a kezébe veheti a kisbabáját, nem törõdik azzal, hogy valami "nem stimmel" mert neki akkor minden stimmel és úgy tökéletes minden, ahogy van. És ez késõbb is így marad. Idõvel majd nem gondolsz már annyit arra, hogy milyen is lenne, ha egy teljesen egészséges gyereked lenne, mert egyre inkább elfogadod a helyzetet, és ez fog természetessé vállni az õ esetében. Mint ahogy egy sérült ember sem tudja, hogy neki miért rosszabb, mint az egészségesnek, egy idõ után a szülei is képesek lesznek az õ szemével látni, és akkor már nekik sem a negatív különbségek tûnnek fel.

Szerintem ezzel kicsit vagy nagyon, de mindenki így van. DE! Egy anya abban a pillanatban, amikor a kezébe veheti a kisbabáját, nem törõdik azzal, hogy valami "nem stimmel" mert neki akkor minden stimmel és úgy tökéletes minden, ahogy van. És ez késõbb is így marad. Idõvel majd nem gondolsz már annyit arra, hogy milyen is lenne, ha egy teljesen egészséges gyereked lenne, mert egyre inkább elfogadod a helyzetet, és ez fog természetessé vállni az õ esetében. Mint ahogy egy sérült ember sem tudja, hogy neki miért rosszabb, mint az egészségesnek, egy idõ után a szülei is képesek lesznek az õ szemével látni, és akkor már nekik sem a negatív különbségek tûnnek fel.
Nekem is van egy angyalkám. Amikor megszületett tudtam meg hogy veleszületett betegsége van. Szívbeteg. Az elsõ napok kritikusak voltak, de túléltük. Most azért vagyok hálás mert életben van és látszólag minden rendben. Úgy élem meg hogy sokkal rosszabb is lehetne. Persze gyakran feltettem magamnak a kérdést hogy miért pont õ. De vannak dolgok amin nem változtathatunk de, tudom hogy egyetlen egészséges gyerekért sem cserélném le az én angyalkámat mert õ nekem így tökéletes.
"Amit a jó Isten elvett a fejükbõl, azt mind odaadta a szívükbe." Ha értelmi sérült, ha egyéb, másba lásd meg a szépet benne. Szülõként voltam érintve, késõbb szakmám lett. Imádok velük dolgozni, csodálatosak, aranyosak. Sokkal jobb ez a pálya, mint az eredeti, pedig mindenki hülyézett amikor váltottam.Sokkal boldogabb vagyok velük, mint elõzõ szakmámba.Õszinték, megbízhatóak, még vannak értékeik, jobban kötödnek az emberhez(akár szülõhöz, akár pedagógushoz)mint az átlag gyerek(pedig nekem is van 4 saját gyerekem). Próbálj belenyugodni, és akkor rögtön kisüt a nap, és látod mibe különb Õ a többinél!
Szia! Te szerencsés vagy, mert azon gondolkodhatsz, hogy milyen lenne egészségesen.Nálam az volt a kérdés meddig maradhat életben.Sajnos nekünk csak egy hónapunk volt.Terhesen tudtam, hogy beteg lesz, de nekem is a pici Angyalkám volt.
Nekem is sérült gyermekem van. Én sose nézegettem, hogy milyen lenne egészségesként. Mondjuk nem tudom, a te gyerekednek milyen veleszületett sérülése van. Az enyém autista. Kívülrõl semmi sem látszik rajta. Csodaszép gyerek :) 2 éves koráig nem is tudtuk, hogy probléma van vele. Azon mondjuk sokat rágódok hogy mi lesz majd vele, meg hogy szegénykémnek valószínõleg minden nehezebb lesz az életében, mint egy áltagosnak. Én optimistán nézek a jövõbe. Jó terápiánk van, egyre jobban fejlõdik. És igen, az anyai szeretet az, ami mindent széppé tesz a világban. Gondolj bele, a legutolsó rablógyilkos is szereti az anyja. Akkor az én esõmanómat egyenesen imádat illeti meg :D
Teljes mértékben egyet értek az elöttem szólóval. Sokkal hálásabbak és viszont õszinte szeretet adnak a sérült gyermekek. Én is dolgoztam iskolában enyhe és közép súlyos értelmi fogyatékosokkal is ép diákokkal is. Õszitén mondom a fogyatékos gyermekeben soha nemcsalódtam õszinték kedvesek segitõkészek még sorolhatnám én imádtam velük dolgozni. Míg az ép diákokról ezeket sajnos nem tudom ennyire biztosan kijelenteni. Persze szülõként biztos nehezebb el fogadni, de szerintem az iagazi õszinte anyai szeret mindenen átsegít!!!!!!
Én sérült gyerekeket tanítok, enyhe és közepesen súlyosakat.Nagyon szeretem õket, nagyon jó velük együttdolgozni, mert sokkal hálásabbak, figyelmesebbek, érdeklõdõbbek mint ép társaik (ezek integrált osztályok).A hasonló/homogén közösség egyenlõen bánik a tagjaival, nem érzõdik ki, hogy valakinek bármi baja is lenne, és nekem sem jut eszembe munka közben. Ezt a "hiányosságot" sem szégyellni, sem titkolni nem kell, a születési rendellenességrõl senki sem tehet, pláne nem a gyerek.Hál' istennek ma már olyan világban élünk, ahol egyre toleránsabbak az emberek, és talán elõbb-utóbb sikerül elérnünk azt, hogy tényleg nem tekintik majd "idegen bolygóról érkezettnek" a fogyatékkal rendelkezõ másikat.Az a szomorú, ha valaki ezt nem tekinti természetes dolognak... (úgy értem, hogy képtelen elfogadni)
talan egy serult kisgyerek nagykoraban is sokkal halasabb lesz a szuleinek, szerintem ugy kezeljetek ot mintha egeszseges lenne es ugy nojon fel hogy ne a sajnalatot erezze hanem a szeretet, igy baratokat is konnyebben talal majd.idovel elmulik h arra gondolsz, es ez igy normalis.
lényeg, hogy elfogadd õt úgy ahogy van, mert így tudod csak feldolgozni.
Nagyon sajnálom. És szerintem minden szülõ fejében megfordul a gondolat, hogy milyen lenne, ha egészséges lenne. A lényeg az, hogy szereted õt. A szeretet minden nehézségen átvisz majd titeket. És sok boldogságot kívánok.
Értékesebb õ a többi egészséges társánál, hisz ha nem értelmi fogyatékos, akkor feltudja fogni, amit esetleg egészséges társai nehezebben, vagy egyáltalán nem..és õ megtanulja a kitartást alkalmazni az életben..és így teljesen más lesz az értékrendje is.Feldolgozni ezt nem kell, hiszen ez már örökké így marad.Sajnálni nem kell, fõleg, ha fiú, legalábbis nem kell mondani neki, csak ha sokat igényli a beszélgetést..elbeszélgetni róla hogy mi a baja, mért van ez..és mindenre pontosan, érthetõen kell válaszolni, amit kérdez saját betegségével kapcsolatban..és felkészíteni az esetleg várható, betegségébõl fakadó kellemetlenségekre...a sajnálat ellene van.Ha lányról van szó, azért gondolom kicsit nehezebb lehet... én nem tapasztaltam ezeket, én egészségesen élem át ezeket a dolgokat, mert úgy érzem, hogy nekem is van hiányosságom az értékrendemben..
Szia. Nekem vakon született a lányom. Elõször nagyon elkeseredtem, de nem magamat sajnáltam, hanem Õt. Nagyon szeretem Õt, úgy, ahogy van! Mostmár 18 éves, nagyon jó tanuló, van egy szintén vak barátja, akivel nagyon boldog már 4. éve, tehát a helyzetéhez képest is boldog élete van:) Nehezen dolgoztam fel, még ma is van olyan, hogy elgondolkodom azon, hogy milyen lenne, ha egészséges lenne... Azzal vígasztalom magam, hogy neki nem hiányzik a látás, mert nem tapasztalhatta meg a látás élményét, így nem tudja mit veszít, Õ így szokta meg a mindennapokat. Nagyon hálás Õ is, ebben igazatok van, hgoy nagyon hálásak tudnak lenni. Minden jót:)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Lehet valami baj a barátnőm kisfiával?

3 és fél éves kisfiúról van szó. Későn kezdett el beszélni, azelőtt csak "hadovált" a saját kis nyelvén amit senki nem értett. Most is elég nehéz érteni vagy egyáltalán nem érteni amit mond. Még sokszor a szülők sem értik. Sokszor összejárunk, szeretjük őket, csak nem akarom őket megbántani hogy szerintem már szépen tisztán kellene beszélni neki. Azon kívűl nagyon aktív gyerek, állandóan rohangál, ugrál, kiabál, verekszik. Ha mi megyünk hozzájuk semmivel nem engedi játszani a fiamat, mindent elvesz tőle. Ha valami miatt rászólnak dühkitörése lesz, nem lehet neki szépen elmagyarázni semmit, hogy miért nem lehet ezt csinálni. Fetreng a földön, mindent dobál és ha nem engednek a szülők még mindig, akkor ledugja az ujját a torkán. Semmi nem köti le 10 percnél tovább. Sokszor beszélgettünk már együtt erről, hogy kezelhetetlen, mert teljesen ki vannak tőle. Felvetettem hogy nem-e hiperaktív. Azt mondták hogy biztos hogy nem. Angliában élünk, a védőnő sem tudja felmérni a helyzetet. Oviba jár de csak pár órát tölt ott és ott sem beszél. Nem akarom nekik mondani, de jó lenne tudni, hogy csak rossz nevelés, vagy tényleg van a háttérben valami.
Pár szót írok ahogy beszél a kisfiú.
atajok-akarok,potoj-motor,tosi-kocsi,totós-kalóz,tösi-köszi, minden z hang=s vagy sz, k=t c=s

6

TSMT torna mennyi idő után használ? És a nagyobb gyereket addig hova teszed?

Fiam 3 éves, alig beszél, és ezért irattunk fel ilyet. Nagyon élvezi, 1 hete csináljuk. Egyébként oviba is most kezdett el járni, és már mond egy-két szót. A férjem szerint egy nagy szemfényvesztés az egész, és az ovi miatt van, meg azért, mert élvezi, hogy foglalkozunk vele. Mert nagyon-nagyon tetszik neki, még repetázni szeretne.
Alvásban is segíthet? Még mindig fent vagyunk minden éjjel.
Viszont a 6 éves lányom folyton itt lábatlankodik, hogy ő is akarja. Pedig már adtunk neki színezőt, babát, kivételesen játszhat a számítógéppel. De az biztos, hogy 2 perc múlva már megint itt áll, és mondja, hogy engem is. Egyrészt nagyon nehéz, másrészt ezt végig kell a fiammal csinálni, nem lehet megszakítani. Utána egy-két lightosabb feladatot a lánnyal is megcsinálunk, de már nagyon mondja, hogy velem nem is játszotok, engem nem szerettek. Mivel kössem le addig?

10

Dr. Sátorhegyi Éva gyermekpszihiáterről mi a véleménytek (nyiregyháza)?

0

S. O. S! Alapvető tanulási problémáim vannak:nem értem sokszor mit olvasok, nincs logikám, nem tudom kiemelni a lényeget! Hova forduljak? 17/L

Eddig valahogy "elevickéltem",de már nem megy,mit csináljak?

12

Van itt olyan anyuka, akinek ADHD-s gyermeke Strattera nevű gyógyszert szed?

Leírnátok a tapasztalaitokat? Hány éves a gyerek, mióta szedi, milyen volt a gyógyszer használata előtt és milyen a gyógyszerrel?

0

Mit kellene tennem hogy megkedveljen a nevelt gyermekem?

(30 feletti férfi vagyok) Új kapcsolatba léptem két hónapja, s a hét éves fiú gyerek egyszerűen borzalmasan viselkedik. Szabotálja nyíltan a kapcsolatunkat, nyilvános helyen olyanokat mond rám kiabálva, hogy köcsög, hülye, és sorolhatnám. Az édesanyját erőből megrúgja, kővel dobál, a boltban szó szerint garázdálkodik. Én türelmes ember vagyok, fát vághatnak a hátamon, de semmi hatása, a legnagyobb kedvességem ellenére is rendíthetetlenül ostromol, folyamatosan és csak az éjszaka alváskor nem támad. Már fogy a türelmem, pedig nagyon szeretjük egymást a kedvesemmel. Az exe a gyereket láthatja, soha nem tiltjuk, nem beszélünk róla rosszat, de az ex uszítja a gyereket eléggé egyértelműen. Mikor tőle jön haza, a viselkedése ha lehet még szörnyűbb. A pszichológus ütődött akihez elvittük, mert azt mondja, ez így a jó. De hát nem jó, és ez rövid távon is felőröl, de nem rövid távban tervezem a kapcsolatunkat.
Előre is köszönöm a választ!

12

Problémás, hiperaktív gyanús gyermekkel hova menjek, a Vadaskertbe vagy a Fimóta központba?

5

A dyslexianak tunete az, hogy a gyerek nagyon sokat hazudozik? Komoly dolgokban is?

12

Figyelemzavaros, hiperaktív gyermek fejlesztésére mozgásterápia gyanánt melyik jobba TSMT torna vagy a Ayres terápia?

5

Más gyermeke is aki cumi függő az követeli a cumit akkor is ha saját kezűleg dobta ki a kukába?

Órdít mint a sakál már fél órája ,oda vissza ráncigálom már mérgemben a langyos víztől az ágyig , de követeli a cumit.
Tegnap már cumi nélkül aludt mert kidobattam vele az egyiket mert tönkre ment.
Ma meg megvan bolondulva, takarót , párnát elővetet velem az se jó játszana menne a sógorhoz mert nem adok neki cumit, de mondtam neki már aludni fog ha már elő vettette velem a takarót.
De ő nem alszik cumi nélkül.
4 éves lesz a nyáron.
És úgy csurog a nyála mintha öntenék éjjel nappal.
Mérgemben mellévágtam a cumit a falnak egyből elhallgatott ment aludni.
Mikor fog leszokni már?Olyan akaratos hogy én ilyet még nem láttam és egyszerűen nem hagyja abba képes órákig ordítani.
És apróságokon bepukkad aztán a végén már azt se tudom miért kezdett el ordítani.
Teljesen ki vagyok tőle.
Mindenki megszól minket mert ekkora gyerek és még cumi van a szájában még napközben is.
Tegnapi nap kivételével.Semmitől nem hadgyta abba a bőgést már csíptem a seggébe is, akkor mégjobban ordított, következőleg csak fenyegettem vele az se használt.
Mi jó módszer arra hogy az ilyen akaratos gyermek szót fogadjon?

20

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!