Találatok a következő kifejezésre: Ha rossz szemem -4 (2 db)

Miért néznek az emberre rossz szemmel, ha megvolt a lánykérés, de az esküvő nem lesz meg 1 éven belül, csak 2-3, esetleg 4 év múlva?

Nálunk is hamarosan meg fog történni az eljegyzés, de ez nem azt jelenti, hogy rögtön az esküvőt is megtartjuk, csak egyel magasabb szintre emeljük a kapcsolatunkat, és akkor tartjuk meg az esküvőt, amikor mi érezzük az idejét a ennek a következő lépésnek. Nekem bejön a hosszú (értsd 2-3 évig tartó) jegyben járás téma. De ahogy olvastam ilyen témában a válaszokat, mindenki csak fröcsög, hogy ez hülyeség, és semmi értelme.

Legjobb válasz: Én nem nézek rossz szemmel senkire, csak furcsának tartom. Azt meg pláne, hogy valaki évekig inkább nem házasodik, mert gyûjti a pénzt arra, hogy egy fél nap alatt elszórja esküvõre.

Én nem nézek rossz szemmel senkire, csak furcsának tartom. Azt meg pláne, hogy valaki évekig inkább nem házasodik, mert gyûjti a pénzt arra, hogy egy fél nap alatt elszórja esküvõre.
Mit érdekel idegenek véleménye? Mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó.
Ja tõlem is megkérdezte 18 évesen a párom, hogy leszek-e a felesége. Mondtam, hogy igen, de a szó szoros értelmében nem volt eljegyzésünk, mivel még éveket kell várni az esküvõre. Ettõl még nem gondolom, hogy magasabb szinten van az, aki 1 év után megkéri a párja kezét, de még 5 év után sem házasodnak, mint mi.
Miért akartok ennyit várni?
Engem is megkért a párom a 18. szülinapomon. Kérdezte: Hozzám jössz feleségül? Mondtam neki: igen, majd egyszer. Na ezután nagyon boldogok voltunk együtt, összeköltöztünk, rá 4 évre volt az esküvõ. És azután minden jött sorban, ahogy kell, most várjuk a 2. babánkat, 1 hónap múlva érkezik. Utólag, ha tehetném sem csinálnám másképp. Ne foglalkozz aki áskálódik meg kritizál. Te magánügyed mikor házasodsz.
Nálunk is ez van. Megvolt két éve az eljegyzés, de sajnos anyagilag nem állunk jól az esküvõt illetõen. Nekem is többen szóvá tették már, de akinek nem tetszik az tehet egy szívességet.
Csak a saját példámat tudom felhozni, véleményalkotás nélkül, de szerintem tanulságos: Az elõzõ párom a kapcsolatunk 3. évében eljegyzett, majd ezt követõen még két évig jártunk jegyben, mert ilyen-olyan okokkal magyarázva mindig eltoltuk a lagzit, nem is beszéltünk róla egy idõ után.Persze érthetõ módon az emberben kialakul az igény, hogy az "ígéretet" mielõbb megvalósítsa, magyarul férjhez is menjen. Miután eltelt két év jegyben járás, úgy éreztem, egy helyben áll a kapcsolatunk, hát kiléptem belõle. A mostani párom eljegyzett 2 hét után, azonnal el is kezdtük szervezni a lagzit.(Nem volt alaptõkénk, de egy év alatt összespóroltuk a pénzt a 80 fõs lagzira, minden külsõ segítség és kölcsön nélkül, pedig egyikõnk sem keres százezreket havonta.) 3 hét múlva beteljesül az ígéret, és férjhez megyek. :)
Ne foglalkozz vele, ez is csak egy õsi GYIKes szabály. A saját életed alakítsd úgy, ahogy nektek jó. Szüleim 3 évig voltak jegyesek.
Megint én vagyok a 0%-os. (20. voltam) Kérdezném, hogy mi nem volt hasznos a válaszomon? Jah, hogy nem tapasztaltatok még ilyet, és nem értesz vele egyet? Ez NEM egy szimpátiaoldal, nem kell vele egyetérteni, de szerintem a válaszom igenis hasznos. Bár már látom, hogy itt nem eszerint mennek a zöld vagy piros kezek. Sajnálom azt, aki pirosat nyomott, de minden rosszindulat nélkül. :D
Ohh, majd ha elszáll a rózsaszin köd rájössz, hogy mennyire nem hasznos a kommented.
Igen, azt hinné az ember, hogy egy elbaltázott házasság után bölcsebb leszel, és nem itt osztogatod a rossz tanácsokat az elrontott életedrõl másoknak...de nem :D 2 hét után megkér egy ismeretlen és te hozzámész. Ez aztán az érett hozzáállás, hát hihetetlen :D
20 év múlva visszatérünk rá. :) A rózsaszín ködös
Hát, ha a pasi komolyan gondolja, nem kéri meg a lány kezét, ha még lóvé sincs esküvõre. Ezt most komolyan mondom. A férfi akkor jegyzi el a nõt, ha mihamarabb el fogja venni. Amelyik megkéri a nõ kezét, úgy, hogy tudja, hogy esküvõ nem lesz a közeljövõben, az fél az elkötelezettségtõl, és marha jó neki, hogy van egy kis mennyasszonykája, de közben a szabadsága is megmarad. Szóval, én inkább abban reménykednék, hogy még nem kéri meg a kezem. Vehettek gyûrûket, akármit, de erre eljegyzést mondani több, mint röhejes.
1-2 évnyi jegyesség oké, de 3-4 év azért elég túlzás. Egy kapcsolat nem az eljegyzéstõl fog magasabb szintre lépni (manapság eléggé divatszöveg lett ez is). Én személy szerint nem is veszem komolyan azokat, akik azt mondják, hogy jegyesek de esküvõ 3-4 év múlva lesz csak.Szerintem gyerekes, és komolytalan is.Aki eléggé érett és kész van a házasságra az belátható idõn belül ( 1-2 év) házasságot is köt. Ez a 3-4 év múlva dolog pedig csak "vaklárma" de végül is ma ez a divat a fiatalok körében.
Azért, mert a hagyomány szerint az eljegyzés után 1 éven belül szoktak házasodni. Ha valaki tudja, hogy nem lesz 1 éven belül házasság és ennek ellenére eljegyzést tart, az ledegradálja az eljegyzés intézményét. Mondjuk engem személy szerint ez nem zavar, egyrészt mert nem különösebben érdekel más magánélete, másrészt nem tartom fontosnak az eljegyzést. Nekünk nem is volt eljegyzésünk úgy házasodtunk, az esküvõn vettük fel elõször a gyûrût. Azért az nekem is furcsa, hogy ha valaki úgysem veszi komolyan ezt az eljegyzéses hagyományt, akkor miért kell egyáltalán eljegyzés. Anélkül is lehet magas szintû a kapcsolat és egy házasság is lehet alacsony szintû (vagy színvonalú).
12-es voltam: ja és hogy nincs pénz az esküvõre...hát az attól függ, hogy mekkora felhajtást akarsz körülötte.
Nem, nem volt félreérthetõ a kérdés, lehet, hogy a válaszom inkább. :) Szerintem semmi baj nincs azzal, hogy nincs rögtön, vagy nagyon rövid idõn belül esküvõ az eljegyzés után, ennek annyi nyomós oka lehet! Egyébként meg nem kell azzal foglalkozni, amit mások gondolnak, úgy csináljátok, ahogy nektek jó! 10-es voltam.
Van egy nagyon okos, régi mondás: "hosszú jegyesség - rövid házasság". Tapasztalataim szerint majdnem mindig igaz. Tudod, hogy miért? Mert ha egyszer elhatároztátok, hogy házasság lesz, akkor nem szabad halogatni, nincs is értelme. Félig elkötelezõdsz és lekötöd a másik felet? Ez a süket hollywoodi szöveg, hogy "csak eggyel magasabb szintre emeljük a kapcsolatunkat" marhára bejön egy gagyi vígjátékban egy kedves kis szerencsétlenség szájából, de a való életben azt jelenti, hogy a kapcsolattal és a fellekkel (de legalább az egyikkel) baj van: nem vállalja az elkötelezõdést. Nézd, én 10 évig éltem élettársi kapcsolatban, maximálisan házasság-ellenes vagyok. Amikor eldöntöttük, hogy mégis összeházasodunk, akkor megvettük a gyûrûket és elmentünk az anyakönyvi hivatalba idõpontot kérni. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, lehet, hogy én tettem fel félreérthetõen a kérdést. Nem arról beszélek, hogy nem akarunk összeházasodni, csak eljegyzést. Arról van szó, hogy nem 1 éven belül, hanem csak 2-3-4 év múlva.
A kérdező hozzászólása: huszonévesek vagyunk, lassan 3 éve együtt is élünk, de nekem még csak most lett normális munkám, párom pedig még nem fejezte be az egyetemet, még legalább 3-4 évig nem is fogja. Az eljegyzés részünkrõl egyfajta ígéret egymás felé, úgymond egy terv, amit akkor fogunk tudni véghez vinni, ha pl õ befejezte az egyetemet, és dolgozni tud, és nekem is tutira stabilizálódik a munkám. Ezért szeretnénk megtenni ezt a lépést, de az esküvõvel várni egy kicsit még
A kérdező hozzászólása: mondjuk mert nincs meg hozzá a megfelelõ hátterünk, se elég pénzünk hozzá, hogy szép esküvõt tartsunk. Elõbb sok oldalról rendbe kell jönnünk
Szerintem meg csak pár hónap, és visszatérhetünk rá. :) A házasságok 50%-a válással végzõdik. Az ilyen korai házasságok 90%-a végzõdik válással, úgyhogy... De tudod, reméljük a legjobbakat! De, hogy ezt te tanácsként add valakinek, hát az vicc.

Ha rossz a szemem (-4) valószínűleg császározni fognak?

Menjek a szemészetre, és ezt ott javasolják, vagy elég ha az orvosomnak említem és ? majd eldönti? Azt hallottam, hogy a szem az er?lködést?l sokat romolhat, és nekem még így is folyamatosan romlik. Kérlek segítsem az, aki hallott err?l valami! Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Nekem -4,5 és -5,5 a szemem, nekem is mondták, hogy lehet, hogy császár lesz, de majd a szemorvos fogja eldönteni a 30. hét után.

Szia! Nekem -4, 5 és -5, 5 a szemem, nekem is mondták, hogy lehet, hogy császár lesz, de majd a szemorvos fogja eldönteni a 30. hét után.
Szia...nekem nem ennyire veszes de nekem is rossz a szemem....a doki kell javasolja a csaszart es mindezt amiatt, hogy az erolkodestol levalhat a retinad.....nem tudom hanyas szemuveget kell hordjal, hogy szoba se johessen a termeszetes szules de kerdezz ra a dokitol.Boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, mindenképpen rákérdezek! Minden jót, és boldog babavárást!
Nekem mindkét szemem más dioptriájú. bal-7.50 és jobb-10.25 és a -10.25-re mondta azt a szemorvos, hogy császár. A másikkal még természetesen szülhettem volna. Általában a 7 dioptria a határ. Menjél szemorvoshoz, ott megnézik a szemfeneket és hogy változott-e a szemed a terhesség alatt. 30 hetea kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!