Találatok a következő kifejezésre: Ha rossz szemem (76 db)

Ha rossz az egyik szemem fájhat az arcom? :O

A bal oldali szemem sokszor fáj szinte minden nap szerintem rosz de ezen az oldalon az arcom is az egész=/ Lehetséges?

Legjobb válasz: A fejed fájhat, ha az egyik szemed rossz, másik nem, nincs kiegyenlítve az agyadban amit látsz (vagy valami ilyesmi). Menj el szemészhez, aztán kontaktlencsét, vagy szemüveget próbálj (az elsõ napokon is fájhat a szemed, mert erõsnek fog tûnni a "jó" látás).

A fejed fájhat, ha az egyik szemed rossz, másik nem, nincs kiegyenlítve az agyadban amit látsz (vagy valami ilyesmi). Menj el szemészhez, aztán kontaktlencsét, vagy szemüveget próbálj (az elsõ napokon is fájhat a szemed, mert erõsnek fog tûnni a "jó" látás).
Biztos hogy a szemed fáj? Szerintem csak valamilyen ideg lehet ami mögötte fut, attól fájhat a fejed is. Nekem a bal oldali migrén okoz ugyanilyen tünetet, ja meg amikor nõtt bölcsességfogam akkor fájt az arcom egyik oldalt. Amikor meg az egész fájt akkor arcüreggyulladásom volt.

Miért néznek az emberre rossz szemmel, ha megvolt a lánykérés, de az esküvő nem lesz meg 1 éven belül, csak 2-3, esetleg 4 év múlva?

Nálunk is hamarosan meg fog történni az eljegyzés, de ez nem azt jelenti, hogy rögtön az esküvőt is megtartjuk, csak egyel magasabb szintre emeljük a kapcsolatunkat, és akkor tartjuk meg az esküvőt, amikor mi érezzük az idejét a ennek a következő lépésnek. Nekem bejön a hosszú (értsd 2-3 évig tartó) jegyben járás téma. De ahogy olvastam ilyen témában a válaszokat, mindenki csak fröcsög, hogy ez hülyeség, és semmi értelme.

Legjobb válasz: Én nem nézek rossz szemmel senkire, csak furcsának tartom. Azt meg pláne, hogy valaki évekig inkább nem házasodik, mert gyûjti a pénzt arra, hogy egy fél nap alatt elszórja esküvõre.

Én nem nézek rossz szemmel senkire, csak furcsának tartom. Azt meg pláne, hogy valaki évekig inkább nem házasodik, mert gyûjti a pénzt arra, hogy egy fél nap alatt elszórja esküvõre.
Mit érdekel idegenek véleménye? Mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó.
Ja tõlem is megkérdezte 18 évesen a párom, hogy leszek-e a felesége. Mondtam, hogy igen, de a szó szoros értelmében nem volt eljegyzésünk, mivel még éveket kell várni az esküvõre. Ettõl még nem gondolom, hogy magasabb szinten van az, aki 1 év után megkéri a párja kezét, de még 5 év után sem házasodnak, mint mi.
Miért akartok ennyit várni?
Engem is megkért a párom a 18. szülinapomon. Kérdezte: Hozzám jössz feleségül? Mondtam neki: igen, majd egyszer. Na ezután nagyon boldogok voltunk együtt, összeköltöztünk, rá 4 évre volt az esküvõ. És azután minden jött sorban, ahogy kell, most várjuk a 2. babánkat, 1 hónap múlva érkezik. Utólag, ha tehetném sem csinálnám másképp. Ne foglalkozz aki áskálódik meg kritizál. Te magánügyed mikor házasodsz.
Nálunk is ez van. Megvolt két éve az eljegyzés, de sajnos anyagilag nem állunk jól az esküvõt illetõen. Nekem is többen szóvá tették már, de akinek nem tetszik az tehet egy szívességet.
Csak a saját példámat tudom felhozni, véleményalkotás nélkül, de szerintem tanulságos: Az elõzõ párom a kapcsolatunk 3. évében eljegyzett, majd ezt követõen még két évig jártunk jegyben, mert ilyen-olyan okokkal magyarázva mindig eltoltuk a lagzit, nem is beszéltünk róla egy idõ után.Persze érthetõ módon az emberben kialakul az igény, hogy az "ígéretet" mielõbb megvalósítsa, magyarul férjhez is menjen. Miután eltelt két év jegyben járás, úgy éreztem, egy helyben áll a kapcsolatunk, hát kiléptem belõle. A mostani párom eljegyzett 2 hét után, azonnal el is kezdtük szervezni a lagzit.(Nem volt alaptõkénk, de egy év alatt összespóroltuk a pénzt a 80 fõs lagzira, minden külsõ segítség és kölcsön nélkül, pedig egyikõnk sem keres százezreket havonta.) 3 hét múlva beteljesül az ígéret, és férjhez megyek. :)
Ne foglalkozz vele, ez is csak egy õsi GYIKes szabály. A saját életed alakítsd úgy, ahogy nektek jó. Szüleim 3 évig voltak jegyesek.
Megint én vagyok a 0%-os. (20. voltam) Kérdezném, hogy mi nem volt hasznos a válaszomon? Jah, hogy nem tapasztaltatok még ilyet, és nem értesz vele egyet? Ez NEM egy szimpátiaoldal, nem kell vele egyetérteni, de szerintem a válaszom igenis hasznos. Bár már látom, hogy itt nem eszerint mennek a zöld vagy piros kezek. Sajnálom azt, aki pirosat nyomott, de minden rosszindulat nélkül. :D
Ohh, majd ha elszáll a rózsaszin köd rájössz, hogy mennyire nem hasznos a kommented.
Igen, azt hinné az ember, hogy egy elbaltázott házasság után bölcsebb leszel, és nem itt osztogatod a rossz tanácsokat az elrontott életedrõl másoknak...de nem :D 2 hét után megkér egy ismeretlen és te hozzámész. Ez aztán az érett hozzáállás, hát hihetetlen :D
20 év múlva visszatérünk rá. :) A rózsaszín ködös
Hát, ha a pasi komolyan gondolja, nem kéri meg a lány kezét, ha még lóvé sincs esküvõre. Ezt most komolyan mondom. A férfi akkor jegyzi el a nõt, ha mihamarabb el fogja venni. Amelyik megkéri a nõ kezét, úgy, hogy tudja, hogy esküvõ nem lesz a közeljövõben, az fél az elkötelezettségtõl, és marha jó neki, hogy van egy kis mennyasszonykája, de közben a szabadsága is megmarad. Szóval, én inkább abban reménykednék, hogy még nem kéri meg a kezem. Vehettek gyûrûket, akármit, de erre eljegyzést mondani több, mint röhejes.
1-2 évnyi jegyesség oké, de 3-4 év azért elég túlzás. Egy kapcsolat nem az eljegyzéstõl fog magasabb szintre lépni (manapság eléggé divatszöveg lett ez is). Én személy szerint nem is veszem komolyan azokat, akik azt mondják, hogy jegyesek de esküvõ 3-4 év múlva lesz csak.Szerintem gyerekes, és komolytalan is.Aki eléggé érett és kész van a házasságra az belátható idõn belül ( 1-2 év) házasságot is köt. Ez a 3-4 év múlva dolog pedig csak "vaklárma" de végül is ma ez a divat a fiatalok körében.
Azért, mert a hagyomány szerint az eljegyzés után 1 éven belül szoktak házasodni. Ha valaki tudja, hogy nem lesz 1 éven belül házasság és ennek ellenére eljegyzést tart, az ledegradálja az eljegyzés intézményét. Mondjuk engem személy szerint ez nem zavar, egyrészt mert nem különösebben érdekel más magánélete, másrészt nem tartom fontosnak az eljegyzést. Nekünk nem is volt eljegyzésünk úgy házasodtunk, az esküvõn vettük fel elõször a gyûrût. Azért az nekem is furcsa, hogy ha valaki úgysem veszi komolyan ezt az eljegyzéses hagyományt, akkor miért kell egyáltalán eljegyzés. Anélkül is lehet magas szintû a kapcsolat és egy házasság is lehet alacsony szintû (vagy színvonalú).
12-es voltam: ja és hogy nincs pénz az esküvõre...hát az attól függ, hogy mekkora felhajtást akarsz körülötte.
Nem, nem volt félreérthetõ a kérdés, lehet, hogy a válaszom inkább. :) Szerintem semmi baj nincs azzal, hogy nincs rögtön, vagy nagyon rövid idõn belül esküvõ az eljegyzés után, ennek annyi nyomós oka lehet! Egyébként meg nem kell azzal foglalkozni, amit mások gondolnak, úgy csináljátok, ahogy nektek jó! 10-es voltam.
Van egy nagyon okos, régi mondás: "hosszú jegyesség - rövid házasság". Tapasztalataim szerint majdnem mindig igaz. Tudod, hogy miért? Mert ha egyszer elhatároztátok, hogy házasság lesz, akkor nem szabad halogatni, nincs is értelme. Félig elkötelezõdsz és lekötöd a másik felet? Ez a süket hollywoodi szöveg, hogy "csak eggyel magasabb szintre emeljük a kapcsolatunkat" marhára bejön egy gagyi vígjátékban egy kedves kis szerencsétlenség szájából, de a való életben azt jelenti, hogy a kapcsolattal és a fellekkel (de legalább az egyikkel) baj van: nem vállalja az elkötelezõdést. Nézd, én 10 évig éltem élettársi kapcsolatban, maximálisan házasság-ellenes vagyok. Amikor eldöntöttük, hogy mégis összeházasodunk, akkor megvettük a gyûrûket és elmentünk az anyakönyvi hivatalba idõpontot kérni. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, lehet, hogy én tettem fel félreérthetõen a kérdést. Nem arról beszélek, hogy nem akarunk összeházasodni, csak eljegyzést. Arról van szó, hogy nem 1 éven belül, hanem csak 2-3-4 év múlva.
A kérdező hozzászólása: huszonévesek vagyunk, lassan 3 éve együtt is élünk, de nekem még csak most lett normális munkám, párom pedig még nem fejezte be az egyetemet, még legalább 3-4 évig nem is fogja. Az eljegyzés részünkrõl egyfajta ígéret egymás felé, úgymond egy terv, amit akkor fogunk tudni véghez vinni, ha pl õ befejezte az egyetemet, és dolgozni tud, és nekem is tutira stabilizálódik a munkám. Ezért szeretnénk megtenni ezt a lépést, de az esküvõvel várni egy kicsit még
A kérdező hozzászólása: mondjuk mert nincs meg hozzá a megfelelõ hátterünk, se elég pénzünk hozzá, hogy szép esküvõt tartsunk. Elõbb sok oldalról rendbe kell jönnünk
Szerintem meg csak pár hónap, és visszatérhetünk rá. :) A házasságok 50%-a válással végzõdik. Az ilyen korai házasságok 90%-a végzõdik válással, úgyhogy... De tudod, reméljük a legjobbakat! De, hogy ezt te tanácsként add valakinek, hát az vicc.

Mehetek tiszképző fősulira, ha rossz a szemem (-3)?

Legjobb válasz: Attól függ mire mennél? A katonai vezetõ szakon a rossz szem kizáró tényezõ.

Attól függ mire mennél? A katonai vezetõ szakon a rossz szem kizáró tényezõ.
A kérdező hozzászólása: Tehát csak Katonai Gazdálkodási , had és biztonságtechnikai mérnök , nemzetközi tanulmányok , biztonság és védelempolitikai képzésekre mehetnék? NKE-n ?
A kérdező hozzászólása: - a szemüveg, kontaktlencse viselése csak a katonai vezetõi alapképzési szak esetében kizáró ok; Köszönöm, a választ : D


Mérik valamiben a szem jóságát? (bocs ha rosszul fogalmaztam)

Úgy értem hogy mérik valamiben hogy mennyre jó a szem, és ha igen akkor miben?

Legjobb válasz: Vízus, mit lát a legjobb korrekcióval a szem. Az egészséges szem vízusa 20/20. Ehhez viszonyítják a többit.

Vízus, mit lát a legjobb korrekcióval a szem. Az egészséges szem vízusa 20/20. Ehhez viszonyítják a többit.
A kérdező hozzászólása: És azt hogyan tudom megnézetni hogy nekem mennyire jó ahoz a 20-hoz képest?

Bocs ha rossz témába írtam. De ezt a kérdés már régen fel akartam tenni. Remélem komolyan vesztek! Kicsit hülyén hangzik, de csak az írjon aki hisz ebben:ha a jobb szemed viszket öröm ér, ha a bal akkor szomorúság (bõven lent)!?

Idegesít,hogy állandóan viszket a bal szemem,és mindig be válik valamelyik:vagy sírok,vagy szomorkodok..Ha pedig a jobb viszket szinte repdesek az örömtõl..Stb.. Na most,mit tegyek,ha viszket a bal szemem?Az beválik esetleg,hogyha nem vakarom meg akkor nem is történik meg? :S SEGÍTSÉG!:DD tudom hülye kérdés de nem bírtam megállni...:333333

Legjobb válasz: Ez egy baromság, legjobb esetben is önbeteljesítõ jóslattá válik, hiszen azt hiszed, hogy a bal viszketésétõl rossz dolog fog érni, és ezzel a hangulattal várod a történéseket, aztán hisztizel, és azt hiszed a viszketés miatt volt, pedig valójában te vagy az oka szinte mindennek ami történik veled.

Ez egy baromság, legjobb esetben is önbeteljesítõ jóslattá válik, hiszen azt hiszed, hogy a bal viszketésétõl rossz dolog fog érni, és ezzel a hangulattal várod a történéseket, aztán hisztizel, és azt hiszed a viszketés miatt volt, pedig valójában te vagy az oka szinte mindennek ami történik veled.
Ha állandóan viszket a bal szemed, akkor szerintem menj szemorvoshoz.
Most viszketett a jobb szemem, szólók, ha történik valami.
Utcsó vagyok, de egyenlõre még depressziós állapotban vagyok. Meghúztam a nyakam, nem történt semmi jó.
Ha a jobb szemed viszket öröm ér, ha a bal szemed viszket bánat èr, ha a segged viszkez aranyér.
Ha a jobb szemed viszket öröm ér, ha a bal szemed viszket bánat èr, ha a segged viszket aranyér.

Mit csinálnátok ha az élettárs aki 2 éve költözött hozzánk, veri a kutyánkat aki egy tacskó ás és néha beszökik a lakásba ha rossz idő van dörög az ég, vagy tűzijáték hallatán? Ráadásul úgy hogy vérbe verte a szemét mindezt a gyermekem szeme láttára?

Legjobb válasz: Hát ne haragudj, én nem birnám, hogy igy viselkedik az állatokkal! Föleg a gyerek elött, késöbb 1-2 év mulva a gyereket is verni fogja, az ilyenektöl kitelik, nekem is élettársam van 9 éve vagyunk együtt, közös gyerek nincs, de ö egy ujjal is hozzányulna a cicáimhoz, vagy a kutyához, mehetne, amerre akar.

Hát ne haragudj, én nem birnám, hogy igy viselkedik az állatokkal! Föleg a gyerek elött, késöbb 1-2 év mulva a gyereket is verni fogja, az ilyenektöl kitelik, nekem is élettársam van 9 éve vagyunk együtt, közös gyerek nincs, de ö egy ujjal is hozzányulna a cicáimhoz, vagy a kutyához, mehetne, amerre akar.
az a baj, ha Te szereted a pasit, akkor úgyis Õt fogod választani a kutya helyett. Ha úgy döntesz ezzel a szemét alakkal maradsz (már bocs), akkor inkább ajándékozzátok el vkinek a kutyát, aki mellett jobb helye van, mint nálatok! Legalább neked legyen annyi eszed, hogy nem kívánod ezt szerencsétlen állatnak!
igaza van minden válaszolónak! 1. Nem hiszem, hogy jó, ha a gyerek ezt tanulja el tõle 2. ha képes egy védtelen állatot bántani, akkor késõbb mi lesz? Õ egy erõszakos ember, aki a kutyán vezeti le a dühét, de lehet, hogy késõbb a gyerek és Te jöttök majd a verésben. Ezt nem szabad hagyni! Az én páromnak sem volt elõször szimpi a kutyám, de nem bántotta még egy szóval sem, nem hogy megüsse. Aztán eltelt egy kis idõ és most már imádja, együtt esznek stb. Amúgy meg nem bántani akarlak, de ha te eddig ezellen nem tettél semmit, akkor Neked sem való kutya. Aki igazán szereti az állatokat, az nem tudja nézni, de még hallgatni sem, ahogy bántják õket.
Szerintem Te is tudod, hogy mit kellene tenned. Már az is megbocsáthatatlan, hogy valaki úgy megver egy kutyát, hogy bevérzik a szeme, de az meg még inkább, hogy azért veri meg, mert szegény fél a dörgéstõl. Az én férjem soha nem verné meg a kutyáinkat, ha nevelni kell õket, akkor se kell megverni elég erélyesen rászólni, de ha dörög, akkor olyan dolgokat is megengedünk nekik, amiket amúgy nem. Gondolj csak bele, hogy milyen ember az olyan, aki olyan élõlényt bánt, aki gyengébb nála, kiszolgáltatott neki és nem engedetlenségbõl rossz, hanem ezért mert retteg. Nem adok sok idõt és a gyereket is verni fogja, ha nem dobod ki gyorsan.
Milyen lelke lehet annak az embernek, aki megver egy félõ állatot?!
neked se való se kutya, sem gyerek, ha ezen tanakodsz! ki kell rakni a szûrét, mielõtt téged vagy a gyereket fogja bántani, mert esetleg nem tetszik a viselkedésetek...gondolkodj már!
Pl. "Azonnal kezdjél pakolni, mert megtalálom a módját, hogy a te szemed is bevérezzen!"
ha a võlegényem hozzáérne akár 1 ujjal is a kutyámhoz, bizti az lenne az utolsó cselekedete a közös életünkben!múltkor amiatt is veszekedtünk, hogy nagyon erélyesen szólt rá a kutyámra, szegény tök megijedt...félreértés ne essék, imádom a võlegényemet! de a kutya egy védtelen állat, és aki képes bántani egy érzõ, gyengébb lényt, késõbb képes lesz nõt, gyereket is bántani. eszem megáll, hogy te még kérdéseket teszel fel, és nem raktad már ki a szûrét! mellesleg ha jól értem, a ház sem az övé, sem a gyerek...nem mellesleg azt se feledjük, hogy ez állatkínzás, ami bûncselekmény!
Nekem a kutyáim, macskáim szentek, én imádom õket. Egyszer a párom a nyakánál fogva eldobta a macskát mert az megkarmolta. Én megmondtam neki hogy az én állataimmal így nem viselkedhet. Nálatok bonyolultabb a helyzet. Igaza van az elöttem szólóknak, késöbb már a gyereket fogja megverni. Ultimátum.... Ha nem bírsz normálisan viselkedni, pakolj. És nem csak a kutya miatt, hanem mert félsz hogy késöbb téged, vagy a gyereket is bántani fogja.
Nehogy már egy dög kutya fontosabb legyen az embernél!!Hova jut így a világ, hogy a kutya miatt menjen az élettársad.Meg kell beszélni vele a dolgot, de nem egybõl elküldeni...
Kérlek, add oda azt a szerencsétlen kutyát másnak!!! Ha már nem akarod megérteni, amit itt mindenki mond:(
A kérdező hozzászólása: Irtam már az én véleményem ha figyelmesen olvastad volna!
Ne idézd már nekünk, hogy mit mond az élettársad, mert nem vagyunk rá kiváncsiak. A te véleményedre lennénk, de ahhoz meg gyáva vagy. HA TE EGY BRUTÁLIS ÁLLATTAL (mármint nem a tacskó) KÉPES VAGY EGYÜTT ÉLNI, AKKOR TE NEM VAGY NORMÁLIS!!! ÉS NEM FOGTOK SOKÁIG EGYÜTT ÉLNI, MERT MAXIMUM 2 ÉVEN BELÜL EGY KOPORSÓBAN FOGOD MAGAD TALÁLNI FEKETÉRE VERVE, DARABOKBAN!!!
Kedves Élettárs! Az, hogy nem engedem, hogy a barátom megverje a macskámat, nem jelenti azt, hogy nem szeretem a barátomat! Érted? Amúgy sem lehet egy embert és egy állatot összehasonlítani, mind a kettõ másképp része az életünknek. Úgyhogy ilyet nem lehet mondani, hogy "jobban szereted a kutyát, mint engem" mert az ember másképp szereti a kedvesét és másképp a kedvenc állatkáját. A Párod szeret Téged, és attól még szeret, hogy nem szeretné, ha vernéd a kutyáját. Mivel szeret Téged, és feltételezem, Te is Õt, tiszteletben tarthatnád Õt annyira, hogy nem bántod a kutyáját, mert az neki nagyon rosszul esik! Ha már azt az állatot nem szánod meg, legalább arra gondolnál, hogy a barátnõdnek és a gyerekeinek ne okozz fájdalmat!
12:06-os vagyok. Szerintem az élettársadnak komoly problémái vannak agyilag, ha esetleg valaki kint tart kutyát és nem jöhetne be a lakásba, de a kutya mégis beszökik, hát nem tudom...... egy biztos nem verném meg. Amúgy nem a pasi kutyája ha jól olvastan, azt nem tudom, hogy a ház kié, de ha nem az övé, akkor a te helyedben vagy leülnék vele beszélni, hogy ha a kutya néha nap bejön, nem kellene megverni. Leginkább dobnám a faszit, elég érdekes figura nagyon, de te tudod, mondhatni egy igazi tuskó! Minden jót! Remélem meghozod a megfeleõ döntést, de ne hagyd, hogy a kutyát bántsa!!!
A kérdező hozzászólása: Az õ véleménye! A saját élettársatokat nem becsülitek meg annyira mint a háziállatokat, mert inkább kutyátokkal hemperegtek mint saját társatoknak fordítanátok figyelmeteket.
azért mert nem tûröm el, hogy a párom egy gyengébb állatot bántson, már jobban szeretem a kutyámat mint õt? kétlem... kedves kérdezõ: ne haragudj, de neked nem való kutya(és a gyereket is megkérdõjelezném):odaköltözik a te lakásodba a "kedvesed", erre még te idomulsz hozzá? nem fordítva kéne lennie? kirakod szerencsétlen kutyát, csak azért, mert õt idegesíti?késõbb jön majd a gyerek is? ne félj, majd õ is megszokja, hogy eddig volt szobája, de mostmár kinn kell aludnia 1 ólban, mert a párodat zavarja...tényleg ajándékozd el azt a kutyát, mert egyszer az a beteg f***sz élettársad agyonveri, mert a kisebbségi komplexusait(gondolom egyéb méretekkel is van probléma) nem tudja máshol kitölteni...Elõbb a kutya, aztán te meg a gyerek... ne haragudj, értem, hogy vered a feneked a földhöz, mert ugye nem sok pasi vállalja be más gyerekét, de egy ilyen szutyoknál még az egyedüllét is sokkal jobb!
Mi a F*SZNAK kérsz véleményeket ha lepontozod azt aki nem azt írja hogy küldd el a pasit.Menj a francba!!!!!!
Primitívek vagytok: te is meg az élettársad is. Az ilyeneket el kellene tiltani nemcsak az állattartástól, de a gyerekszüléstõl is.
A kérdező hozzászólása: Én nem pontoztam senkit! Olvastam figyelmesen minden választ.Ismétlem: Csak azért mutattam neki a hozzászólásokat hogy lássa a többség hogy ítéli a viselkedésén, és hogy sokan elzavarták volna a háztól. Én szeretnék adni neki egy utolsó esély hogy megváltozzon mert tudom hogy képes lesz rá ha szeret, és tudom hogy szeret. Szerintem ez nem bûn!
vágd ki a pi.csába, de rögtön. azt akarod hogy a te gyereked is ezt csinálja??!!
Ne reménykedj, ne áltasd magad, hogy szeret, csak azért, mert te szeretnéd azt hinni! Semmilyen bizonyítékát nem adta, hogy szeret, és ha egy csöppnyi eszed is lenne, keresnél valakit, aki tényleg szeret! Nem fog megváltozni, ilyen. Amit mûvelsz, az öngyilkosság, a gyereked veszélyeztetése pedig köztörvényes bûn, el kéne tõled venni a gyereket, mert életveszélyben van. De te õt nem szereted, csak magadat, meg ezt a vadbarmot, de vakon. Nem tudunk rajtad segíteni, bõgve fogsz menekülni összeverve egy szál ruhában minden ingóságodat hátrahagyva egy anyaotthonba. Ennyi. Mondanám, hogy gondolkozz, de képtelen vagy rá.
Már ne haragudj, de idióta a párod. Szerencsétlen kutya évekig a lakásban volt, de miatta mennie kellett? Mégis mit várt? Persze, hogy fél szerencsétlen állat a hangos dolgoktól és menekül a lakásba, hiszen ezt szokta meg. Nem hiszem, hogy ezt egy értelmes felnõtt embernek nehéz megértenie. Én itt nem arról van szó, hogy a kutya elõrébb van, mint az ember, hanem arról, hogy nem bántunk olyan élõlényt, aki nem tudja megvédeni magát, mert ennél szánalmasabb és undorítóbb dolog nincs, viszont ez a tulajdonság sok mindent elmond az emberrõl. Gondolom ha egy pitbull-od lenne, a drága éllettársad fo.sna hozzányúlni, de szegény pici tacskót meg jó bántani, nem? Hát én a helyedben kezét-lábát eltörném, és hangsúlyozom nem azért mert a kutya elõrrébb való, hanem mert emberek vagyunk basszus vagy mi. Ami azt jelenti, hogy nem viselkedünk úgy mint az állatok, akik megölik a kisebbet és a védtelent. Ha az a baja, hgy a kutya az ágyon van, szerintem meg lehetne tanítani a kutyának, hogy be lehet mennie a lakásba, de mondjuk csak a nappaliba, a hálóba már nem. Persze ehhez ész is kellene, az erõszakhoz meg mint tudjuk nem...
Küld el hozzám , vagy gyere el hozzám kedves élettárs, meglátjuk velem szemben is ilyen erõs ember vagy-e..Egy aljas szemét az aki egy kutyát bánt, nem való nektek kutya, sajnos ilyen helyekre is kerülhetnek kutyák, adjátok inkább örökbe valakinek, egy tacskót bántani, te mocskos ..
A kérdező hozzászólása: Hogy én mit gondolok? Szeretném ha megtudnánk beszélni a dolgot bár, én már elég sok mindent engedtem eddig, és az a baj hogy még bocsánatot sem kért de nem is fog szerintem. Azért mutattam neki a hozzászólásokat hogy lássa a többségnek milyen véleménye van errõl és hogy más már régóta elzavarta volna mert nem csak egyszer történt! Régen a kutya a házba volt. Megértettem hogy nem bírja elviselni és szép lassan kiszoktattuk. Nem mintha itt nem kapott volna verést. Szóltam neki és ahogy tudtam próbáltam védeni úgyhogy lefogtam amíg a kutya elbujt. A mostani volt a legdurvább mert késõn értem be a szobába.
Sorry nekem szoba kutyám van, akkor megy ki a kertbe amikor akar, kis ajtó neki mindig nyitva. Miért lenne nem normális aki beengedi a házba a kutyát, meg mért baj ha felmászik az ágyra, fõleg ha tiszta.Nem értem basszus télen ezernyi szerencsétlen kutyát látok az udvaron úgy, hogy a kutya házukba oda van dobva egy rongyos kabát, vagy ruha darab, ettõl még meg fagy a kutya!!!! Úgyanúgy érez, mint az ember, gondolom más sem szeretne egy téli éjszakán egy rongydarabon aludni. Gyenge ember szokta verni a kutyákat, biztos a kis állaton tölti ki, hogy szerencsétlen. Amúgy meg nem kötelezõ állatot tartani, felháborító az állatkínzás egy köpést érdemelne az aki veri ráadásul a család kutyáját. Ezt a kérdést fel sem kelett volna tenned, hanem magadtól lépni kellett volna:( Sorry.
..azonkívûl majd figyeld meg a kutyák lábát.A kialakítása olyan, hogy nem szerencsés neki a parketta, járólap stb.Puha talajra lett az kialakítva a természet által...aki nem ismeri az állatokat, az talán ne tartson egyet sem...
És Te addíg mit csinálsz amíg a párod durvul????Biztosan nem az elsõ eset.Már a legelsõ alkalommal cselekedned kellett volna.Ez esetben lényegtelen ki költözött, hova és mikor.
Legközelebb a te gyermeked következik vagy éppen te! Aki az állattal ilyen brutálisan bánik, az NEM EMBER, az így bánik az emberrel is, csak a megfelelõ alkalmat várja. Szabadulj meg ettõl a vérengzõ állattól addig, amíg tragádia nem történik a családodban.
Nagyon sokat "elmond" egy emberrõl az, hogyan bánik egy védtelen állattal... Aki egy kiszolgáltatott, védtelen kiskutyát ilyen brutálisan meg tud verni, az hamarosan a gyerekedet és téged is véresre fog verni, csupán csak idõ kérdése, mikor! Anyuka létedre felelõs vagy azért, mit lát a gyereked, nem szabadna eltûrnöd egy pillanatig sem, hogy a gyereked azt lássa az otthonodban, hogy egy védtelen kutya megverhetõ!... Nem védelmet kap, amikor fél a vihartól vagy a dörgéstõl és hozzátok menekül, hanem véresre verik?!... Ebbõl azt szûri le, hogy itt õ sem számíthat védelemre, ha mégis kimutatja, hogy fél, õt is véresre fogják verni... Én ezt a pillanatig sem tudnám elviselni: kitenném a pasit a lakásomból és soha többé nem állnék vele szóba!!!
Egyébként én sem értem hogy lehet ezen ennyit tanakodni. Ez egy brutális szadista. Egyetértek a többi hozzászólóval - az ilyen a gyerekedet (pláne nem a sajátja) egyszer agyon fogja ütni.
A te helyedben kidobnám a faszit. Elég rossz ember lehet már bocsi, de ki az a vad paraszt aki egy szerencsétlen kis tacskót bánt, meg alapból egy állatot.Annyira elítélem az ilyesmit. Nekem is van egy kis kutyám már 9 éve és mondhatni családtag, nem kéne hagynod, hogy verje a kutyát!!!!!! Lépned kellene de azonnal!!
Hogy bírod ezt nézni? Egyáltalán miért kell a megoldáson gondolkodni? Azonnal dobd ki a fiatalembert! Aki állatokat bánt, az nem egy egészséges lelkû ember! Idõvel mindenkit verni fog, aki gyengébb nála, az állatok csak a kezdetet jelentik! Tanácsolom, hogy már ma se aludjon ott! Ma még kutya, holnap te, utána a gyerek! Csak ez járjon a fejedben! Hiába mond bármit ez az ember, akkor is kegyetlen, komplexusokban szenvedõ, agresszív alak marad! Ha nálatok marad, akkor a gyermek is maradandó lelki sérüléseket fog szenvedni, hiszen a kedvencét bántják és õ nem tehet semmit. A gyermekednek is ártasz, ha hagyod maradni a férfit!
A NANE honlapján olvasható, hogy aki képes bántani az állatokat, az nagy valószínûséggel attól sem riad vissza, hogy egy emberre kezet emeljen. Sajnos ezt a környezetemben is látom igazolódni :( Exem egyszer rá akart ütni a macskámra, mert piszkálta, és emiatt megkarmolta -de a cicám elszaladt. Én így is kivertem a balhét, és megmondtam, hogy ha még egyszer egy ujjal is hozzányúl a macskámhoz, repül. Látta, hogy komolyan gondolom, így többet nem bántotta a macskámat, se más állatot. (más okbók szakítottunk) Ha nem is dobod ki az élettársad, NYOMATÉKOSAN, határozottan magyarázd el neki, hogy nem tûröd a kutyáddal ezt a bánásmódot. De úgy, hogy felfogja, megértse, komolyan vegye és a jövõben ehhez tartsa magát! Ne hagyd magad lerázni! Azt se hallgasd el, hogy a gyerekeidre ez rossz hatással van, ha ilyet látnak! Egyébként ez is aggasztó, hog ygyakorlatilag MEGFÉLEMLÍTI a gyerekeket... Elõbb talán próbáld beszélgetéssel megoldani, de ha nem megy, lehet, hogy lépned kéne, mielõtt Téged is bánt, vagy a gyerekeidet. Vagy mielõtt még nagyobb baja esik szegény kutyádnak.
A kérdező hozzászólása: Majd ha a ti ágyatokban feküdne akkor kiváncsi lennék mit csinálnátok. Amit nem tudsz ne beszélj! Ezt a komment az õ véleménye amikor olvasta a hozzászólásokat!
A mi ágyunkban néha befekszik a kutya, ahogy sok más emberébe is, és mily meglepõ, nem verjük véresre. Bár nekem nagyon fura, hogy minek teszel fel ide egy ilyen kérdést, ha utána megmutatod neki. Nagyon remélem nem jársz úgy a gyerekeddel pár év múlva, mint az a szerencsétlen állat. De annyit tehetnél a kutya érdekében, hogy ha már ilyen pasival élsz, hogy keresel neki jobb gazdát. Hozzáteszem, a gazda az, aki szereti és megvédi a kutyáját, nem az, aki hagyja, hogy ezt tegyék vele!!!
Mármint ha az élettárs feküdne a mi ágyunkban? Hát ne haragudj, de akármilyen jó az ágyban, az nem mentség arra, ha egyébként megfélemlít engem vagy a gyerekeimet. Én nem azt mondtam, hoyg azonnal tedd ki a szûrét, de ebbõl a reakcióból úgy látom, megbeszélni se sikerült vele a dolgot... Ha pedig arra godnolt, hogy a kutya feküdne a mi ágyunkban - hát jussatok valami megegyezésre, mondjuk ha fél a kutya, bejöhessen, de az ágyra nem mehet fel. De ha nem siekrül megeyeznetek, tényleg jobb lenne egy szeretõ gazdinak elajándékozni. Kérdés, ehhez a gyerekeid mit szólnak... Ja és még azt szeretném kérdezni, TE mit gondolsz a válaszolról? Mert azt már tudjuk, hoyg az élettársad mit gondol, na de a Te véleményedre is kíváncsiak vagyunk!
Kutya nem való a házba. A legnagyobb állatkínzás, ha valaki négy fal közé rakja, illetve a másik a korcs, önmagukat ellátni képtelen kutyák kitenyésztõje!Mert azok a korcsok, nem a keverékek. Szintén az a beteg agyilag, aki a kutyáját a saját ágyába engedi. Persze verni az állatot nem szabad. Gondolom ebben esetben a pasi többszöri nemtetszésének ellenére asszonyka mégis beengedi kutyut, amin leverte a pasi a frusztrációját(szó szerint)
Kedves utolsó, ha figyelmesen elolvastad volna a kérdést, akkor tudnád, hogy a kutya a dörgés miatt rohant be az ágyba. És miért lenne állatkínzás, ha a házba valaki beengedi a kutyáját, pláne télen, mikor majd meg lehet fagyni. Ha valaki nem tud együtt élni egy kutyával, annak nem kellene kutyát tartania.
Azért mert a kutyádnak nincs télikabátja, meg hótaposója, amiben aztán kiküldöd a meleg házból. Ha az én kutyuim félnek(a kutyák igazából nem félnek, csupán társaságra vágynak.Normál körülmények közt falkában élnek), felöltözök, aztán kimegyek hozzájuk.Bár nem azok a "félõs fajták", meg eszük ágában sem lenne bejönni a lakásba.Ha kiváncsiak ránk max. bedugják a fejüket az ajtón, láb szigorúan kint marad. Igaz õk ketten vannak, mert kutyának kutya a társa.Soha nem kényszeríteném a kedvencemet hogy "egyedülállóként"éljen...:-)
Hát ha te még semmit nem tettél miután véresre verte a kutyádat akkor veled is gond van. Szeretheted bármennyire az élettársad, de akkor is egy idegbeteg állat aki ilyet csinál és ez csak rosszabb lesz. Ha a gyerek idegesíti majd akkor õt fogja megverni. Vagy téged... az ilyentõl jobb minél hamarabb megszabadulni.

Szerintetek ha a csuklóm belsõ felére tetováltatok akkor el fog ott folyni a minta? Illetve mennyire nézik ezt rossz szemmel, pl ha munkát keresek majd?

(Nekem még nincs tetkóm ez lenne az elsõ)

Legjobb válasz: Szerintem rossz ötlet. A csukló tetkó nagyon sok munkahelyen hátrány vagy kizáró ok. Elfolyni nem fog, de én a helyedben más helyet keresnék neki.

Szerintem rossz ötlet. A csukló tetkó nagyon sok munkahelyen hátrány vagy kizáró ok. Elfolyni nem fog, de én a helyedben más helyet keresnék neki.
Én nem tetováltatnék csuklóra semmiképpen sem, pedig nagyon tetszik. Az én munkahelyemen például szólnak érte, akárhol található a tetoválás, még a 40 fokban is úgy kell öltöznöd, hogy eltakard... Én ezért csináltattam egy teljesen eltakarható felületre (csípõ környéke).
Nekem is tetszenek a csuklótetkót, viszont titkárnõ létemre picit furán mutatna. Ezért az oldalamra tetováltattam. :)
Órával, karkötõvel el lehet takarni.
A kérdező hozzászólása: Azért gondoltam a csuklóra, mert ott nem nyúlik meg a bõr. Az oldalamra, csípõmre, például ezért nem szeretnék, mert ha meghízok vagy terhes leszek akkor megnyúlik a bõr... ezért nehéz olyan helyet választani amit mindig lehet takarni. Egyébként én is titkárnõ szeretnék lenni. Ezért is kérdeztem, mert nem mindegy, hogy milyen szakma... van ahol teljesen mind1 hogy van e tetkód vagy nincs
3-as vagyok: Szerintem ne csuklóra. Szerencsére én a derekamra nem vagyok hízékony típus, remélem ha terhes leszek, akkor sem fog ott megnyúlni :) Hallottam már ismerõstõl olyat, hogy õ is titkárnõ, és akart tetkót. Azt mondták neki, csináltathat, csak ne legyen olyan helyen, ahol látszik. Neki pl.: a nyakat emelték ki, hogy oda nem lehet.

Ha rossz a szemem, attól még szülhetek természetes úton?

Lehet, hogy butaságot kérdezek,de hallottam olyat, hogy akinek viszonylag rossz a szeme (nekem -5,75-ös),az nem szülhet természetes úton,csak császárral. Vagy ez csak azokra érvényes,akik már átestek lézeres szemműtéten? Az első kicsimet várom és még nagyon az elején járok,de már régóta foglalkoztat ez a kérdés...

Legjobb válasz: mindenképpen csukd be a szemed kitoláskor. beszélj orvossal

mindenképpen csukd be a szemed kitoláskor. beszélj orvossal
Nem a dioptria a mérvadó, hanem a retina állapota, amit szemész ellenõriz. Erõs rövidlátóknak ajánlott a dolog, mert sanszosabb, hogy náluk a retina is gyengébb. Az én szemem -5.5, de a retinám tartja magát, így szülhettem meg az elsõt hüvelyi úton, most a másodikkal még nem voltam szemésznél, de majd megyek.
Menj el szemészetre és nézesd meg, nem a dioptria számít, retinát és szemfeneket vizsgálnak.
Nekem -5-ös mindkét szemem. Emiatt szülhettem volna hüvelyi úton, a szemész ki is adta a papírt. Más miatt lett császárom.
-7, 0-es mindkét szemem. Ahogy többen is írták, nem kizárólag a dioptria számít. (de azért az is) Szemészeti vizsgálatra kell menni, ahol megnézik a szemfenék és a retina állapotát, és az alapján tesznek javaslatot. Az én ajánlásom annyi volt, hogy hosszú vajúdást ne engedjenek. (Kinek mi a hosszú:-) Természetes úton szültem. Szóval nem feltétlenül császár, a szemész véleménye számít. (Monjuk tõlem a szemész doktornõ megkérdezte, hogy akarok szülni, mire én mondtam, hogy ha lehet, természetes úton. Erre született a fent leírt vélemény)
Nekem unokatesómnak nagyon rossz a szeme, fejlõdési rendellenessége is van és mikor az elsõ gyerekét várta úgy volt, császárral szül épp ezért, de végül mégis természetes szülés lett belõle, ahogy a második gyereknél is. Nyilván az orvos mondja ki a végszót, csak azért írtam, hogy nála is így volt, szóval van esély a természetes szülésre.
A kérdező hozzászólása: Az nagyon jó lenne, mert a császárról hallani sem akarok, ha csak nem múlik rajta élet...
-6, nem kellett szemészhez mennem és mehetett volna a rendes szülés

Ha rossz a szemem (-4) valószínűleg császározni fognak?

Menjek a szemészetre, és ezt ott javasolják, vagy elég ha az orvosomnak említem és ? majd eldönti? Azt hallottam, hogy a szem az er?lködést?l sokat romolhat, és nekem még így is folyamatosan romlik. Kérlek segítsem az, aki hallott err?l valami! Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia! Nekem -4,5 és -5,5 a szemem, nekem is mondták, hogy lehet, hogy császár lesz, de majd a szemorvos fogja eldönteni a 30. hét után.

Szia! Nekem -4, 5 és -5, 5 a szemem, nekem is mondták, hogy lehet, hogy császár lesz, de majd a szemorvos fogja eldönteni a 30. hét után.
Szia...nekem nem ennyire veszes de nekem is rossz a szemem....a doki kell javasolja a csaszart es mindezt amiatt, hogy az erolkodestol levalhat a retinad.....nem tudom hanyas szemuveget kell hordjal, hogy szoba se johessen a termeszetes szules de kerdezz ra a dokitol.Boldog babavarast!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, mindenképpen rákérdezek! Minden jót, és boldog babavárást!
Nekem mindkét szemem más dioptriájú. bal-7.50 és jobb-10.25 és a -10.25-re mondta azt a szemorvos, hogy császár. A másikkal még természetesen szülhettem volna. Általában a 7 dioptria a határ. Menjél szemorvoshoz, ott megnézik a szemfeneket és hogy változott-e a szemed a terhesség alatt. 30 hetea kismama

Miert nezi rossz szemmel sok ember Magyarorszagon, ha valaki kulfoldre koltozik?

Egy eletunk van.

Legjobb válasz: Mert irigyek. Õ gyáva hozzá, de ha te megteszed, téged lehet szapulni. Én egy 25 000 kisvárosban lakom, nákunk mindennel ez van, nemcsak ha kiköltözõl. Ha szõke a párod, azért, ha fekete azért... ha biciklivel jársz, lesajnálnak mert biztos csóró vagy, ha kocsid van, felvágsz vele és tuti illegáis pénzbõl vetted. Középsulit, fõsulit vidéken végeztem, egy éve jöttem vissza, a külföldi férjemmel, mi vagyunk az állandó téma.... a magyarok ilyenek, rettenetes!

Mert irigyek. Õ gyáva hozzá, de ha te megteszed, téged lehet szapulni. Én egy 25 000 kisvárosban lakom, nákunk mindennel ez van, nemcsak ha kiköltözõl. Ha szõke a párod, azért, ha fekete azért... ha biciklivel jársz, lesajnálnak mert biztos csóró vagy, ha kocsid van, felvágsz vele és tuti illegáis pénzbõl vetted. Középsulit, fõsulit vidéken végeztem, egy éve jöttem vissza, a külföldi férjemmel, mi vagyunk az állandó téma.... a magyarok ilyenek, rettenetes!
A kérdező hozzászólása: "A magyar kódlap két gombnyomás. Azt viszont megfigyeltem, hogy az ékezetnélküliség a felvágás eszköze is az emigránsoknál." Es az nem jutott eszedbe, hogy van, aki konyvtarbol, jatszohazbol vagy egyeb publikus helyrol internetezik? Ott nem lehet atallitani a dolgokat. Ezen a gepen pl. lementeni sem lehet semmit, nemhogy barmit atallitani. Mi fele felvagas van ebben? Kotozkodni akarsz, nem igaz? Amugy meg baromi konnyu ugy gepelni, hogy tok mas van a klaviaturara irva, mint amit leir...probald ki. "Utálod Magyarországot, utálod a magyarokat, kivándoroltál, oké, most már hagyj minket békén, legyél jó angol, kész, lezártuk a témát. " Nem utalok semmit, senkit, sot a gyerekeimnek tanitom a magyart...szerintem szebben beszelnek, mint sok magyar. Amugy meg meg eletemben nem voltam Angliaban, szoval angol nehezen tudnek lenni. Olyan dolgokat kepzelsz be, amik nem leteznek. Gyuloletet keltesz a szavaiddal, mikor bennem nincs utalat. Nem all szandekomban "felvagni", ahogy mondtad. Engem csak az zavar, hogy bizonyos emberek olyan megjegyzeseket tesznek, amiknek semmi valosagalapja nincs es ha visszamegyek Magyarorszagra, akkor nem tudok normalisan idot eltolteni a rokonaimmal anelkul, hogy valaki ne furna a kulfoldre menes miatt. "Mivel szabadság van, munkaerõpiac van, ezért ahol munkaerõhiány van, ott emelkednek a fizetések és elõbb-utóbb a hiány megszûnik. A munkaerõpiac tud vigyázni magára, nem kell õt félteni." Ja, azert jut egy egesz osztalyra Magyarorszagon 1 nover, megsem ajanlanak nekik tobb fizetest... es nem is ez a legrosszabb, hanem az, hogy az egeszsegugyben szinte csak azok maradnak, akik valamiert nem tudnak kimenni kulfoldre (mert pl. nem beszelnek nyelvet). Szoval bizonyos szakmakban nem eppen a legjobb szakemberek maradnak ott es mivel keves a fizetesuk, frusztraltak is, amit a betegen toltenek ki. Ezert igen is van negativ hatasa a kivandorlasnak. "Egy nyifinyafival kevesebb, egy lógó orrú panaszgéppel kevesebb, egy pozõrrel, aki azt hiszi, hogy attól õ "elõkelõ idegen", ha rosszakat mondhat "a magyarokra", kevesebb. És ettõl az országban maradók közérzete mindig javul egy kicsit." Mondod ezt egy vegtelen optimistanak, akinel vidamabbat keresni kell Magyarorszagon. Nem szokasom a panaszkodas, mivel a jeg hatan is megelek egyedul es nagyon aktivan segitem az itteni magyar kozosseget. Nem tudom, hogy mikor panaszkodtam, jo lenne idezned ezt tolem. Engem nem erdekel, hogy ki hol el es honnan szarmazik. Nem tudom, hogy miert nem latod ezt. A tobbi demagog kommentedre meg nem lehet mit irni, mivel igazsagtartalmuk nulla. Bekepzeled magadnak, hogy aki kimegy kulfoldre, az utalja Magyarorszagot, a magyarokat, pedig attol ugyanugy magyar es ugyanannyi joga van magyar forumra irni, mint neked vagy barki masnak.
A kérdező hozzászólása: 18:10: OK, hogy tobb a bevandorlo Magyarorszagra, mint a kivandorlo, de a bevandorlok honnan jonnek es milyen vegzettseguk van? Nem biztos, hogy a hianyszakmakat sikerul betolteni, mert egy kinai vagy afrikai bevandorlo nagyobb esellyel lesz bolti elado, mint orvos vagy nover. Angolok, osztrakok, nemetek is elnek Magyarorszagon. Alt. egyetemeken, kozepiskolakban tanitanak nyelvet. Nem csoda, hogy max. ennyit tudnak tenni, hisz a legtobb bevandorlo nem tud megtanulni magyarul olyan szinten, hogy orvos, nover legyen, akikbol hiany van. Es ez nem sztereotipia, hanem teny. Szoval gondolom, hogy a kivandorlas megis okoz problemat bizonyos szakmakban.
A kérdező hozzászólása: 21:12: oszinten, te tudod, hogy milyen butasagot mondtal? Kulfoldi klaviaturan nincsenek magyar ekezetek. Es arra nem gondolsz, hogy epp azert forumozik, blogol a sok kulfoldre ment, mert szeretne tartani a kapcsolatot magyarokkal? De eleg sokan leszoknak errol, mikor szembesulnek egy par magyar ember bunkozasaval, , mert ok mar latjak a kulonbseget. Nekem pl. fontos a magyar nyelv, lehet, hogy fontosabb, mint neked es ne akard mar megmondani, hogy hova irjunk es hova nem...
16:39 "Mert a kivándorlás az egyik jele annak, hogy az ország csúszik lefelé a lejtõn." Nem. A nettó kivándorlás esetleg, tehát az, amikor többen vándorolnak ki egy országból, mint ahányan bevándorolnak: az már valóban felveti azt, hogy az adott országban nem jó élni. Magyarországon 1990 óta több minden évben a bevándorlók száma, mint az innen kivándorlóké. 1990 elõtt ez másképp volt, de most már ez a helyzet. Teljesen természetes, hogy nem mindenki ott éli le az életét, ahol született. Ezzel semmi baj nincs.
Mert a kivándorlás az egyik jele annak, hogy az ország csúszik lefelé a lejtõn. És bizonyos problémákat is okoz, pl. hogy nem marad orvos M.o.-n, mert kimennek, ami valahol érthetõ, csak hát ez nekünk is rossz lesz, nyilván ha hiperszuper gazdag ország lennénk, senkit nem zavarna, hogy ki megy ki külföldre. Mondjuk ez nem az õ/ti hibátok. Meg ugyanazért a melóért külföldön 5x annyit keresnek, emiatt is érthetõ, h kimennek. De akkor most kollektíven mindenkinek el kéne hagynia az országot és lehúzni a rolót?
ma 20:57 Csak baromi idegesítõ. Beszéljen angolul, írjon angolul, ha már nem képes ékezeteket írni. Az országnak meg semmi szüksége rá. Pont az a jó a kivándorlásban - ismétlem: JÓ dolognak tartom a kivándorlást - hogy ezáltal pont a legidegesítõbb nyafizóktól szabadul meg az ország. Azzal semmit se nyerünk, ha a nyavalygók kivándorolnak ugyan, de tovább nyavalyognak nekünk itt. Sõt megfigyeltem, hogy az emigránsok sokkal gyakrabban fórumoznak meg blogoznak, mint az átlagember.
A kérdező hozzászólása: Attol, hogy valaki felismeri a hibakat, nem felejti el Magyarorszagot. Es a magyar nyelv szerintem kulonleges. En pl. nagyon szeretem hasznalni. Ettol fuggetlenul nem tetszik EGYES magyar emberek viselkedese es fenntartom, hogy itt jobb a legtobb szempontbol. Ettol meg a magyar nyelv, kultura, kapcsolattartas lehet fontos egy kivandorolt magyarnak, mert ettol meg magyar marad.
Én nem nézem rossz szemmel, hiszen aki itt rosszul érzi magát, az nyugodtan menjen el, miért ne? Rossz szemmel két dolgot nézek: 1) Amikor valaki folyamatosan, akár éveken át is nyafog, hogy "olyan rossz itt, én kivándorlok", és nem hajlandó kivándorolni; 2) Amikor már kint van, de az ittenieket fárasztja a süket dumájával internetes fórumokon, rendszerint arról beszélve, hogy de jó ott kint, és ez itt milyen pocsék ország (csak akkor kérdés, hogy miért lóg a magyar interneten egész nap, ha ennyire utálja ezt az országot).
irigység-"ha én nem tehetem meg akkor nehogymár neked jó legyen".mondjuk azt elfelejtik, külföldön is keményen kell melózni meg kockázatos, egyáltalán bejön-e.én már dolgoztam kinnt. "itt élned, s halnod kell"-szép dolog a hazafiasság, de azért sztem sok magyarban van egyfajta szûklátókörûség.
Szerinted érdekel valakit, hogy mi lesz ha mindenki elmegy? (Amúgy errõl én is hallottam (hogy bizonyos köröknek érdeke), és emailben kaptam is egy több oldalas tanulmányt, amiben valaki egész jól megfogalmazta ennek a lényegét, megdöbbentõ adatokkal alátámasztva) Egy normális ország vezetõsége törekedne arra, hogy megtartsa munkásokat a termelés, gazdasági fejlõdés érdekében, és az értelmiséget a szellemi fejlõdésre. A kutatók, orvosok menekülnek, számos diplomás megy el külföldre szalag mellé dolgozni, a szakképzett alkalmazottak 50-60 000 ft keresnek. Nevetséges. Amúgy Feri annak idején megmondta, "ha nem tetszik, el lehet menni".
És ha mindenki kimegy, akkor itt mi lesz, mi marad? Bár sokan mondják, hogy ez a célja bizonyos köröknek.
Ebben igazad van!De az a baj hogy Mo-n nincs olyan hogy megbecsülés.Nincs biztonságban az állásod.Nem fizetnek jól. Csakhogy sok ember beletörõdik.És ha beletörõdnek és kussolnak attol nem lesz jobb. Nem azt mondom, hogy baltával ugorjunk a másiknak és csinálunk háborút de ezt sajnos mi hagyjuk. Külföldön megbecsülnek, jól fizetnek ki ne akarna kimenni?15/34 voltam
A kérdező hozzászólása: Es ki irja elo, hogy neked itt elned, halnod kell? Egy vers alapjan elsz? Raadasul ez a pesszimista felfogas is atjon ezekbol a sorokbol. Jol jellemzi a magyar mentalitast.
A kérdező hozzászólása: Igen, csak ahogy irtam, hogy mindenkinek egy elete van es ha ranezek a szuleimre, akik ledolgoztak Magyarorszagon az eletuket, az jut eszembe, hogy "mire volt ez jo?" Rabszolgasors. Az allam tovabbra is a veruket szivja, itt kulfoldon meg vigan megelhettek volna es magukra is sokkal tobb idot, penzt fordithattak volna a sok gurcoles helyett. Nem akarok azzal a tudattal leelni egy eletet, hogy mikor 60 eves leszek, elmondhassam, hogy ledolgoztam az eletemet, de ennek szinte semmi eredmenye nem lett es kozben vegig rossz hangulat vett korul. Ehelyett lehetett volna egy szep eletem, vilagot lathattam volna es megbecsulhettek volna. Ha ugyanazert a munkaert kaphatsz 6-szor annyi penzt, akkor miert ne? Es nemcsak a penzrol van szo, hanem az elismeresrol, megbecsulesrol elsosorban.
Én valami ilyesmirõl hallottam: A nagy világon e kívûl Nincsen számodra hely; Áldjon vagy verjen sors keze: Itt élned, halnod kell.
Ha mindenki a saját életét tartja szeme elõtt és sokan elmennek innen ki marad itt? Magyarország magyarok nélkül? Ma a fiatalokat arra nevelik, hogy tanulj nyelvet, költözz külföldre, itt nem fizetnek meg stb...ezért is...én nem nézem rossz szemmel de nekem jelent annyit a hazám, hogy ittmaradok mindegy mi lesz. Ettõl függetlenül nem itélem el azt aki kimegy. Csak akkor ott legyen szép élete ne nyomorogjon és becsüljék meg. Attól függetlenül hogy kimegy szeretheti a hazáját, nevelheti magyarnak gyerekét és haza is utazhat. Ezzel semmi baj.
Mert ha õk szenvednek, szenvedjen mindenki. Mert azt hiszik ettõl milyen nagy magyarok lesznek.
A kérdező hozzászólása: "Csak pökhendiség meg egy kis magyarellenesség. Idézlek: "blogol a sok kulfoldre ment, mert szeretne tartani a kapcsolatot magyarokkal? De eleg sokan leszoknak errol, mikor szembesulnek egy par magyar ember bunkozasaval, , mert ok mar latjak a kulonbseget." Attol, hogy van par bunko ember, attol meg szeretem a rakottkrumplit, a gyumolcslevest, a hurkat, a toltottkaposztat, a magyar rokonaimat, a barataimat, azt a helyet, ahol felnottem, az iskolamat, a nyelvemet. Tehat magyar vagyok es nem utalom Magyarorszagot, a magyar embereket. Rohadtul serto, hogy te azt kepzxeled magadrol, hogy magyarabb vagy, de hogy milyen alapon, nem tudom. Talan nem lehet kritizalni? (nem mintha barmit kritizaltam volna) Csak jot lehet mondani Magyarorszagrol? Azt is szoktam, de szerintem itt meg semmi rossz nem hangzott el tolem, csak az igazsag. Nem vagyok magyarellenes, de mindenki azt olvas ki mas szavaibol, amit akar. Hogy te epp magyarellenesseget akarsz belelatni, mert vitatkozni akarsz, hat rajta. Es koszi, de nem fogom a kedvedert nyomkodni a numerikus billentyuket, mikozben az 1 evesemet es a 3 evesemet is el kell latni meg kozben, mert a mai nap szeretnek par mondatot leirni, nem pedig egyet csiszolgatni 30 percig, mert nekem az a fontos, hogy leirjam, amit gondolok es ezt masok meg is ertik, hisz ekezetek nelkul is tokeletesen ertheto. Most mar nem szeretnek tobb idot szanni a kis legbol kapott iromanyodra, mert nekem csaladom es eletem is van. Sajnalom, ha neked nem jott ossze ez es csak ide tudsz irogatni kepzelt magyargyuloletrol, mikor a kerdesemnek semmi koze nincs ezekhez a suletlensegekhez, amiket itt felvetettel (magyarellenesseg, kommunizmus stb.). Sok sikert a jovodhoz. Remelem, hogy majd egyszer elmulik a frusztraciod es kisebbsegi komplexusod.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!