Találatok a következő kifejezésre: Ha rossz számlára (6 db)

Ha rossz számlára fizetek be egy bankban, akkor valahogy visszakérhetem a pénzt, ha azonnal másnap jelzem?

OTP-be, készpénzben, és nagy valószín?séggel az illet? ATM-b?l azonnal le is vette.

Legjobb válasz: bemész és megkérdezed. de tudtommal visszaUTALNI lehet, befizetést visszavenni szerintem nem. de a legtöbb infót a bankban fogod megkapni ez tuti!

bemész és megkérdezed. de tudtommal visszaUTALNI lehet, befizetést visszavenni szerintem nem. de a legtöbb infót a bankban fogod megkapni ez tuti!
A kérdező hozzászólása: hát most kérdeztem eg yjogász ismerõst, õ azt mondja, hogy valóban szerinte se fogja az illetõ önként visszaadni, ellenben van egy olyan jogi akármi, hogy "jogalap nélküli meggazdagodás", és ez alapján lehet kérni, hogy márpedig adja vissza a pénzt
Tudom, hogy esõ után köpönyeg, de amikor egy számlaszámra befizetsz pénzt, a pénztárossal mindig ellenõriztesd le, hogy kinek a nevén van a számla (mit mutat neki a számítógép). Így elkerülheted, hogy rossz helyen landoljon a pénz. A legtöbb banknál egyébként maguktól ellenõrzik, és visszakérdeznek.
Mennyi pénzrõl van szó, ha nem titok?
A kérdező hozzászólása: hála istennek nem olyan vészes összeg, csak idegesít, hogy félrement, de na, nem halok bele, ha elveszik, pár ezer Ft, csak azért ez úgy elviekben is borzalom, hát az ember elég ha elnéz egy számot, és máris kész, vége, tehetetlen ? bár ahogy jogilag hallom, van ez a jogalap nélküli pénzhez jutás, na de ugye pár ezerért meg a frász se fogja ezt jogi útra terelni .... ötletem nincs , hogyan lehetne ezt kivédeni komolyan, azért valljuk be, elég könnyû elnézni egyetlen számot, na netes utalásoknál meg aztán fõleg 10x szoktam ellenõrizni, héla istennek ott még nem ment félre, csak mindig tiszta ideg vagyok ott is, hogy vajon jól írtam-e garantáltan na meglátjuk, ma megkérdezem a bankban

Ha rossz APEH számlára utaltam az egyik adómat, akkor mit lehet tenni?

Legjobb válasz: Mivel átutaláskor az adószámod, adóazonosítód megadtad, így az adott számlán az adószámod, adóazonosítód alapján túlfizetés lesz. Ezt a túlfizetést kérni kell átvezetni a megfelelõ számlára.

Mivel átutaláskor az adószámod, adóazonosítód megadtad, így az adott számlán az adószámod, adóazonosítód alapján túlfizetés lesz. Ezt a túlfizetést kérni kell átvezetni a megfelelõ számlára.
A 0917 nyomtatványon lehet kérni az átvezetést, amit meg kell tenni, mert simán rádverik a tartozást.

Átutalásnál a kedvezményezett nevét ha rosszul adom meg, akkor arra a rendszer figyelmeztet? A megerõsítésnél már nem az általam megadott név szerepel, hanem a számlához tartozó név?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Melyik banknál vagy? A megerõsítésnél is az a név szerepel amit te adtál meg. Egyébként ha a számlaszám stimmel szerintem teljesen mindegy h milyen nevet adsz meg az a fontos h arra utald akinek szántad a pénzt a név már nem annyira lényeges.

Szerintem nem. Melyik banknál vagy? A megerõsítésnél is az a név szerepel amit te adtál meg. Egyébként ha a számlaszám stimmel szerintem teljesen mindegy h milyen nevet adsz meg az a fontos h arra utald akinek szántad a pénzt a név már nem annyira lényeges.
A kérdező hozzászólása: Otp-böl Raiffeisen bankba.
Csak OTP-n belüli átutalásnál írja át a nevet a tényleges névre, bankon kívül ez nem lehetséges, mert az OTP nem tudhatja, hogy egy Raiffeisen-es számla kié. Ahogy az elsõ is írta a névnek semmi jelentõsége, a GIRO kizárólag a számlaszám alapján utal.
A kérdező hozzászólása: 100%?
Igen


Mit lehet tenni jogilag, ha az ember véletlenül elüt egy számot az utalásban vagy rossz számlára fizet be?

F?leg it a netes utalások a legnagyobb veszély, amit én látok, és bizony egyszer már meg is történt, hogy csak egyel ütöttem mellé, na de hát ez pont elég. Csak akkor szerencsém volt, mert az illet? önként visszaadta a pénzt.

Legjobb válasz: Nekem a melódiák küldött tévesen egy nagyobb összeget és megkértek hogy küldjem vissza. Vissza is küldtem.

Nekem a melódiák küldött tévesen egy nagyobb összeget és megkértek hogy küldjem vissza. Vissza is küldtem.
A jogalap nélküli gazdagodás minden esetre szól, amikor valaki más kárán gazdagodik.
A kérdező hozzászólása: Oké, csak mondjuk egy ilyen félreutalásos esetben elküldök véletlenül valakinek 1 milliót, és utána nekem meg mondjuk 3 évig pereskednem kell, hogy adja vissza, és bizonyítanom, hogy márpedig nem volt miért fizetnem neki? Persze aztán ez így tök jó, mert ha az illetõ vállalkozó vagy Bt vagy akármi és van egy csepp esze, akkor meg addigra már rég kitalál valamit, és kiállít a nevemre egy számlát, mondván, hogy azt fizettem ki. Vagy nem ilyen egyszerû ez azért?
Kérdezd meg a bankodban, de a legtöbb helyen 10 napig- két hétig vissza lehet vonni az átutalást (és NEM utalást - mert az egész mást jelent), ha téves volt.
Elvileg az õ bankjában észreveszik, hogy nem egyezik a számlaszám és a számlatulajdonos. Olyan inkább lehet, hogy a sorban nem jót választasz ki azok közül, akiknek utalni szoktál, és másnak küldöd, mint akinek akartad. Ilyenkor egybõl telefon a bankba, kell gépelni egy nyilatkozatot, hogy téves volt az átutalás, a többit a bank elintézi. De ez csak akkor jó, ha gyorsan rájössz.
A kérdező hozzászólása: na igen, ha megkérnek, és te megteszed, akkor tiszta ügy, de én voltam az OTP-nél ezzel a problémával és kb körberöhögtek, hogy ilyet nem lehet csinálni, és tegyek rendõrségi feljelentést, az az egyetlen útja ennek (ja és akkor se biztos persze)
Levonasrol
Inkasszó is lehetett. A levõ másról nem kaptál smst?
50%-et, ha több fizetési kötelezettséged is van. A 33% egyre vonatkozik.
A kérdező hozzászólása: nem :/
Nem tudom, mit kellett lepontozni az elsõ válaszomat. Minden szava igaz. Fizetésbõl összegen 50%-ig vonhatnak. És ez az inkasszó, te nagyokos!
Elõször is nem pontoztalak, kedves elso. Másodszor pedig az inkasszó az a bankszámlán levõ pénz letiltasa azzal a feltétellel, hogy a mindenkori öregségi nyugdíjminimum felvehetõ legyen. De tudod mit? A nagyokosert most majd lepontozlak. Örülsz? :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!