Találatok a következő kifejezésre: Ha repülőn vinni (13 db)

Ha repülőn akarok vinni egy nagyon nagy plüssmacit (ajándékba) akkor azt, hogy tudom megoldani?

A feladott b?röndbe ugye nem fér bele. :( Arra lennék kíváncsi, hogy ha beleteszem egy nagy zacskóba akkor felvihetem a gépre a kézipoggyászom mellé?

Legjobb válasz: hát szerintem inkább vedd meg ott, ahova vinni szeretnéd, így nem kell ezzel bajlódni csak van ott is játékbolt ahol godzilla micimackókat lehet venni :)

hát szerintem inkább vedd meg ott, ahova vinni szeretnéd, így nem kell ezzel bajlódni csak van ott is játékbolt ahol godzilla micimackókat lehet venni :)
szerintemvarrjál bele 10kiló TNT-t rudakban vidd fel a gépre és az út felénél robbantsd föl.
Rossz ötlet... ez csak akkor jó ha magával is végezni akar. Akkor inkább már vmi kábszert vagy cigit csempészne benne. Legalább lesz 1 kis plusz jövedelem:) A kiscsávó akinek viszi az meg majd kicsit émelygõs lesz, mikor odaadod neki a plüsst:) Mert anélkül h ne "porolódna morzsálódna" úgysem tudod kiszedni. :D Sok sikert a határnál!
A kérdező hozzászólása: Az utolsó két válaszadónak köszönöm szépen a válaszokat... Nagyon hasznosak...Tényleg csak érdeklõdni akartam, hogy van erre megoldás, vagy inkább vegyem meg ott ahová megyek. Akinek pedig nincs ötlet, vagy tanácsa az kérem ne válaszoljon!
sztem megveheted itthon, és megpróbálhatod felvinni kézipoggyászként, (hátha)de ha nem engedik, egy jó nagy zacsiba külön belerakod, le is ragaszthatod(név, cím rá-mint a bõröndre)és feladod a bõrönddel együtt..végülis egy helyen lesznek...a bõrönddel együtt kapod majd vissza.:-)
A barátnõm a csellóját hurcolássza magával a világban mindenhova a fedélzeten.Úgy tudom, hogy külön jegyet lehet kapni az ilyen esetekre.
A repulogépre felviheto kezipoggyasz merete meg van szabva. Olyan kis álványok vannak a repulotéren, abba kell belerakni, hogy megfelelo-e a meret. Ezen felul nem engedik fol a gepre mint kézi pggyaszt. Csak úgy oldhatod meg, hogy a csomagoddal egyutt feladod, de azt jelezni kell a repulojegy vásárlásakor hány drb. pogyaszud lesz, kulonben kulon meg kell fizetni a szállítását, ami nem olcso.

Ha repülővel utazok el akkor autót tudok vinni?

szóval hogy lehet repül?vel kocsit vinni?

Legjobb válasz: Egy egész vasúti szerelvényt is vitethetsz, de nem a menetrend szerinti járattal. Illetve ökörséget írok. Ha a méretei is súlya megfelelõ, akkor igen. Szóval pedálosat simán. Nem egyszerûbb ott bérelni? Olcsóbbnak biztosan olcsóbb, s jobb kormányos is.

Egy egész vasúti szerelvényt is vitethetsz, de nem a menetrend szerinti járattal. Illetve ökörséget írok. Ha a méretei is súlya megfelelõ, akkor igen. Szóval pedálosat simán. Nem egyszerûbb ott bérelni? Olcsóbbnak biztosan olcsóbb, s jobb kormányos is.
Én is azon a véleményen vagyok, hogy add el, majd ott veszel másikat... Ha meg hazaköltözöl, ugyan ez csak visszafelé. Jó utat, sok szerencsét!
nem eri meg kihozni. Cairns-be keszulsz, nalunk az auto masik oldalaban van a kormany, es at kell szereltetned h megfeleljen az ausztral kozlekedesi szablyoknak, addig nem is tudnad hasznalni. Hajon tudod csak lehajoztatni kb 3 honap. Olcsobban jarsz ha eladod amid van es itt veszel egy masikat.
Menj kocsival. :)
Ez így nyilván butaság, de több cég kalkulátorát megnéztem. kb. 18 ezer kilométert alapul véve 2, 5 millió forint lenne szárazföldön.
Az ilyet rá lehet bízni cégekre, hogy trailerrel hozzák utánad. Ez sokkal olcsóbb, mint repültetni (habár ez is elég drága). Ha pedig tengeren túlra készülsz, akkor az ilyet hajókon, konténerekben szokták vinni. A lényeg az, hogy ha rövid távon érdemesebb kocsit bérelni, hosszú távon pedig inkább add be egy autókereskedésbe (majd eladják valamikor), és majd ott veszel egy másikat. Az utóbbi persze akkor értelmes döntés, ha nem valami egyedi járgányról van szó.
A kérdező hozzászólása: ja még egy kérdés. mennyi idõ Bécs-bõl Cairns-be a repülés?
Neked lehet! Kösd utána.
Személyszállító gépen fizikai képtelenség autót vinni. Nem úgy van kialakítva a csomagtár. Gépjármûveket katonai szállítógéppel lehet csak vinni.
A kérdező hozzászólása: ja csak én odaköltözök szóval necces bérelni ha van
Attól függ hova akarod vinni? Ez lenne az elsõ lényeges dolog aztán lehet válaszolni!

Fel lehet vinni a repülőgépre bekapcsolt mobiltelefont, ha "repülő üzemmódba" van téve, azaz nem ad le semmilyen rádiójelet?

Legjobb válasz: En pont 3 napja repultem Wizzair-el es kulon feltunt, hogy mondtak, fel- es leszallaskor kapcsoljuk ki a mobilt teljesen, meg ilyen repulos uzemmodban se maradjon. Szerintem a repulos uzemmod megfelelo akkor, ha mar a gep elerte a repulesi magassagot, ennyire senki nem lehet osszenove a mobiljaval, hogy ne birja ki azt arovid idot, elso a biztonsag en ugy velem.

OFF egyébként nem zavar semmit a mobil... szal jelentõsége nincs... térerõ úgy sincs.. hacsak nem mûholdas telód van... de semmiképpen nem okoz jelzavart vagy ilyesmit a gépen :D...
En pont 3 napja repultem Wizzair-el es kulon feltunt, hogy mondtak, fel- es leszallaskor kapcsoljuk ki a mobilt teljesen, meg ilyen repulos uzemmodban se maradjon. Szerintem a repulos uzemmod megfelelo akkor, ha mar a gep elerte a repulesi magassagot, ennyire senki nem lehet osszenove a mobiljaval, hogy ne birja ki azt arovid idot, elso a biztonsag en ugy velem.
A repülõn a mobilt KIKAPCSOLT állapotban lehet tartani, biztonsági okok miatt. Repülés Üzemmódban is sugároz jeleket. Amúgy+ nem hiszem, hogy fent lenne térerõ, szóval még használni sem tudod.
Azért a mythbusters egy show mûsor, amit ott látsz nem kell kp-nek venni. Nyáron a reptéren dolgoztam az egyik cégnél (rendes repülõgépeket szerelnek, Boeing CL, NG; Airbus a320, stb..) és még a hangárban is tilos használni a telefonodat.
lehetni lehet. sokmindent lehet.. ferihegyen bombát is fel tudtak vinni, ezért is lett visszaminõsítve a reptér. :-)
Igen. Azért repülõgépes üzemmód.:D
Akkor ne kapcsold be a telefon üzemmódot, csak a zenelejátszót. Legalábbis az én telefonomon lehet ilyet.
ma 16:41. Ez baromi nagy tévedés. Urban legend.
ha már egy sima moziban, színházban blokkolják a telón a jeladást-vételt, akkor szerin ted egy repülõn nem??? én eddig 3x repültem de mindíg kikapcsoltam pedig nincs jelentõsége... attól h 20-30 éve még bezavart a telefon átal használt rádiófreki, attól ma már tuti hogy nem fog... be is van bizonyítva... pl Mythbusters... xD
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem mert a mobilom az MP3 lejátszóm is egyben.
:D meggyõztél XD gondoltam h van valami amíért nem lehet használni, de nagyon nem zavarhat be amikor elérték a repülési magasságot... meg gondolom hogy van jelzavaró (színházban szoktam fellépni és van egy kütyü ami blokkolja a térerõt ) de akkor biztos van valami alapja ha meg van tilltva... ráadásul ha ott is dolgoztál akk bizti jobban tudod:D mindenesetre én mondtam h mindíg kikapcsoltam a mobilom XD köszi az infót:D
fel lehet vinni bekapcsolt mobilt, repülõ módot sem kell bekapcsolni. ha komolyan érdekelné õket mobil blokkolót alkalmaznának, de ilyen nincs, vagy bekapcsolt mobil érzékelõt, nos, ezt sem vizsgálják. ezek néhány ezer forintos szerkezetek lennének, de mint mondtam nem érdekli õket. és hogy mennyire lehet mobilt használni, vannak olyan légitársaságok, ahol meg is engedik, és ugyan olyan gépekkel repülnek mint pl. a malév, úh ez csak hozzáállás kérdése. és hogy megerõsítsem magamat: :) http://www.telegraph.co.uk/travel/travelnews/4732424/Ryanair..

Repülőre fellehet vinni az alábiakat? És ha igen mijen "csomagolásban"? Ültem már repülőn, de monst költözök.

Ezeket vinném:

Legjobb válasz: egy helyesírási szótárt is vihetnél még azért...

egy helyesírási szótárt is vihetnél még azért...
A tévé csak feladottként mehet. Jól csomagold be és különleges csomagként add fel (jó sokba fog kerülni). A bolognese az mehet elvileg az utastérben, mert nem nagytestû, de ez nagyban függ, hogy melyik légitársasággal és hova mész. Van olyan légitársaság, amelyik abszolút nem vállalja a fuvarozását. Az emléktárgyak szintúgy feladott poggyász legyen, nem hiszem, hogy kéziben elférne.
A kutya miatt jobb ha elõre érdeklõdsz, mert attól is függ hova mész. Angliába pl.: kötelezõ vérvizsgálatot kell elõtte 6 hónappal csináltatni. A többit lehet csak nagyon sokba fog kerülni, ha túlhalad a megadott kg-on. De ha kutyával kapcsolatban megtudsz valamit én is szívesen informálódnék, mert mi is költöznénk és vinnénk, csak ige bonyolult. Amúgy az Állatorvosi Kamara honlapján van egy-két hasznos info.
Én inkább csak annyit mondanék még, hogy egyszerûbb, ha a tévét, meg az xboxot eladjátok, és majd késõbb vesztek újat... Sokba kerülne elszállíttatni, lehet annyiból kint vesztek újat (vagy használtat). A könyvek meg nehezek, így azok is sok plusz pénzbe kerülnek, szerintem bízzatok meg valakit, hogy havonta-2havonta egy adaggal küldjön utánatok postán. Kutyának kell chip, oltások, állatútlevél, meg szállítóbox, ha jól emlékszem, én is most készülök kutyával, de Angliába, és sok lehetõséget meg kell majd "vizsgálnom", hogy lesz a "legegyszerûbb". Az euvonal.hu-n tudsz tájékozódni a kutya szállításáról, valamint a malév honlapján. (Angliába nem viheted repcsin)
Fel lehet vinni.
Mindkettõt fel lehet vinni. Erre külön szabály van, de a légitársaságnál megmondják neked, hogy hogyan tudod felvinni.
szoptasd meg .
ilyen bénabéla vagy hogy a kuglit se tudod használni?? :D :D :D de tessék csak hogy ne károgj itt egy kis segítség. Cím: 2100 Northwest 42nd Avenue, Miami, FL 33126, Egyesült Államok Telefon:+1 305-876-7000 https://www.google.hu/search?q=miami+airport+telephone+numbe..
A kérdező hozzászólása: jajj de cuki!sajnos Miamiban nem csak egy reptér van okoska!de díjazom hogy a szabadidõdet rám fecséreled!Biztos egy unatkozó pattanásos tini srác vagy aki barátnõ híján bunkózik a kérdezõkkel. Próbáld meg felhívni a repteret, és kérdezd meg a kérdésemet, de nem lenne ilyen egyszerû mert 4 átszállásunk lesz, 3 különbözõ légitársasággal.Ja vagy nem is tudsz angolul nyomorultkám?
rádfecsérelni idõt? :) :) :) :) már most jó a kedvem ettõl :) :)
Istenem!Utolsó, és az összes többi kötekedõ!Lõdd már le magad, mert már nagyon unalmas az okoskodásod!Itt kb minden második kérdés olyan, amit meg lehetne keresni a google-n.Ha fáj neked hogy kérdeznek, tényleg ne olvasd el, inkább nézz pornó oldalakat, és vezesd le a felesleges indulatokat ott.Szánalmas vagy!Nem a kérdezõ hanem te!
de jó mulatni az ilyeneken :)
Utolsónak: valóban vannak ezen az oldalon idegesítõ kérdések, de ez azért még nem a biztosítékkiverõs kategória, szerintem. Te viszont gondolkodj el azon, hogy tényleg ennyire unalmas az életed, hogy csak itt, és csak ilyen formában tudod az unalmat elûzni? Hááát... Végül is te tudod. A te életed.
Micsoda rohadt, beteg, irigy valaszolok vannak itt. Jezusum...ledobbentem :(
A kérdező hozzászólása: te tudod a Miami reptér telefonszámát?neked meg nincs jobb dolgod hogy itt szerencsétlenkedj?
arra már nincs pénzed hogy felhívd a repülpõteret és megkérdezd õket? :D :D
A kérdező hozzászólása: vagyis 4-es.
A kérdező hozzászólása: Mi van 3-as irigykedsz?képzeld van pénz utazgatni!És ha még tudnád hogy hová utazunk....:-)
Repülõre csak szalonnát vihetsz. :)
ej de sok pénz van utazgatni
A kérdező hozzászólása: rendben köszi!
nem vagytok viccesek. és ez baj :)

Dohányárut, csomagolt dohányt, hüvelyt, cigitöltőt ki lehet-e vinni repülővel Angliába? És ha igen, hogyan, milyen mennyiséget?

Legjobb válasz: "Ha Ön EU-tagországból EU-tagországba utazik, szabadon vihet magával alkohol- és dohánytermékeket, feltéve hogy azokat saját fogyasztásra, nem pedig viszonteladásra szerzi be. Az uniós szabályok értelmében nem kell bizonyítania, hogy a kérdéses termékeket személyes fogyasztás céljára vásárolta meg, illetve szállítja, ha mennyiségük nem haladja meg az alábbi határértékeket: 800 cigaretta 400 szivarka 200 szivar 1 kg dohány 10 liter tömény szeszes ital 20 liter szeszezett bor 90 liter bor (ebbõl max. 60 liter pezsgõ) 110 liter sör "

"Ha Ön EU-tagországból EU-tagországba utazik, szabadon vihet magával alkohol- és dohánytermékeket, feltéve hogy azokat saját fogyasztásra, nem pedig viszonteladásra szerzi be. Az uniós szabályok értelmében nem kell bizonyítania, hogy a kérdéses termékeket személyes fogyasztás céljára vásárolta meg, illetve szállítja, ha mennyiségük nem haladja meg az alábbi határértékeket: 800 cigaretta 400 szivarka 200 szivar 1 kg dohány 10 liter tömény szeszes ital 20 liter szeszezett bor 90 liter bor (ebbõl max. 60 liter pezsgõ) 110 liter sör "
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!! :)

Tengerimalacot fel lehet-e vinni repülőre, és ha igen szerintetek hogy viselik?

Legjobb válasz: Csak hordozóban a raktérbe. Rosszul viselik, egyedül vannak. Ki tudja, hány fok van ott. Meg is halhatnak.

Csak hordozóban a raktérbe. Rosszul viselik, egyedül vannak. Ki tudja, hány fok van ott. Meg is halhatnak.
Légitársaságtól függ. Van amelyik a macskákhoz hasonlóan felengedi hordozóban a fedélzetre. Érdeklõdni kell az adott légitársaságnál.
Rágcsálót nem engednek máshol utazni, csak a raktérben.
Én úgy tudom, hogy macska és kutya kivételével semmit nem engednek fel a gépre csak a raktérbe. Természetesen ez legegyszerûbb az adott légitársasággal megbeszélni. A kisállat hordozóból nem tud megszökni így a gépben sem tud kárt tenni (ezért nem engedik fel a gépre...) ezt velük kell tisztázni. De az biztos, hogy a raktérben nem éli túl az utat, akármibe lesz is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Szabad repulon egy liter bort vinnem, ha a ruhaim koze bepakolom?

nekem azt mondtak amikor vettem a repulojegyet hogy italt nem vihetek magammal ... de gondolom csak a kisebb csomagba nem .. a ruhaim koze viszont betehetem?

Legjobb válasz: A bõröndbe teheted, csak kegyetlenül jól csomagolva, mert dobálják a bõröndöt összevissza. Kézicsomagban csak max. 1 decis üveget vihetsz.

A bõröndbe teheted, csak kegyetlenül jól csomagolva, mert dobálják a bõröndöt összevissza. Kézicsomagban csak max. 1 decis üveget vihetsz.
A nagy bõröndbe jól becsomagolva vihetsz piát..Tényleg jól csomagold be, mert nem kímélik a bõröndöket és dobálják rendesen..A kézi poggyászba már nem mehet fel..
Szabad. Pl törölközõbe tekerve, hogy el ne törjön...

Jet2 repülőre fellehet vinni kézipoggyászt? Ha igen akkor azért nem kell fizetni? 1pogyászt lehet feladni ami 22kg lehet amiért nem kell fizetni ugye?

Legjobb válasz: Mi az a JET2.. A JETet csak csak megfejteném (tudni vélem mi lehet az), de mitõl 2-es?

Mi az a JET2.. A JETet csak csak megfejteném (tudni vélem mi lehet az), de mitõl 2-es?
Kézipoggyászt súly és méretkorláttal minden repülõre fel lehet vinni, feladott csomagnál már légitársasága válogatja, pl. fapadosnál már azért külön kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: és kb mennyit kell fizetni??????
A kérdező hozzászólása: Hát én azt nem tudom hogy mitõl 2-es.
A kérdező hozzászólása: Az már benne van a perülõárban ?????? vagy ott kell kifizetni amikor Ferihegyre érsz és beálsz feladni a csomagokat??????
A kérdező hozzászólása: "repülõjegy akart lenni"
A repülõjegyen rajta az a súly, ami benne foglaltatik az árban. Általában!!: turista Y jel 20kg business 30kg first class: nem tudom, nem utaztam Ezenkivül fel lehet vinni az utastérbe csomagot, amit nem mérnek külön.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat

Repülőre fel lehet vinni kézben a kabátot? Vagy ha magamra veszem addig?

Legjobb válasz: Fel lehet, max a kapunal atvilagitjak azt is.

Fel lehet, max a kapunal atvilagitjak azt is.
Vedd fel, mert ha kézben viszed, akkor kézipoggyász.
A kérdező hozzászólása: az nem érdekes, csak nem akarom a bõröndben a helyet foglalni azzal:D
A kérdező hozzászólása: köszi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!