Találatok a következő kifejezésre: Ha rendszertelen menzesz, (14 db)

Ki mit tesz, ha rendszertelen a menzesze, és ovu tesztelni szeretne?

Legjobb válasz: Figyelni kell az ovulációt megelõzõ jeleket és akkor tesztelni, meg azért ha rendszertelen is, van egy minimum és egy maximum hossz ami közé esik, az alapján belõni az ovu minimum-maximum idõpontját. Tehát normál, 28 napos hossz esetén 10-12. nap körül kezdenék el tesztelni, de ha volt énnél rövidebb ciklusod, akkor elõbb, vagy ha jellemzõen inkább hosszabb, akkor annyival késõb.

Figyelni kell az ovulációt megelõzõ jeleket és akkor tesztelni, meg azért ha rendszertelen is, van egy minimum és egy maximum hossz ami közé esik, az alapján belõni az ovu minimum-maximum idõpontját. Tehát normál, 28 napos hossz esetén 10-12. nap körül kezdenék el tesztelni, de ha volt énnél rövidebb ciklusod, akkor elõbb, vagy ha jellemzõen inkább hosszabb, akkor annyival késõb.

Milyen orvoshoz menjek, ha rendszertelen a menzeszem, és gyereket szeretnék? Endokrinologus vagy nőgyógyász?

Voltam már mindkettőnél,az egyik fogamzásgátlót írt,a másik meg megnézte a pajzsmirigyem,ami rendben volt,és ennyivel lerendezte a dolgot. Hova menjek,hogy foglalkozzanak velem? Fél évig nem jött meg,utána 3 hónapig igen,most megint nem.

Legjobb válasz: Hát, ha gyereket szeretnél, arra nem a fogamzásgátló a legjobb megoldás. Viccet félretéve, én a helyedben egy másik nõgyógyászt keresnék, mert szerintem ez inkább rá tartozik. Gondolom nem vagy már tini, úgyhogy ez a rendszertelenség nagyon nem normális a te korodban. Nem volt valami radikális változás az életedben? Diéta, stressz, környezetváltozás? Ezek is kiválthatják. Remélem, rendbe jössz és sikerül a baba.

Hát, ha gyereket szeretnél, arra nem a fogamzásgátló a legjobb megoldás. Viccet félretéve, én a helyedben egy másik nõgyógyászt keresnék, mert szerintem ez inkább rá tartozik. Gondolom nem vagy már tini, úgyhogy ez a rendszertelenség nagyon nem normális a te korodban. Nem volt valami radikális változás az életedben? Diéta, stressz, környezetváltozás? Ezek is kiválthatják. Remélem, rendbe jössz és sikerül a baba.
endokrinológushoz. Mindenképp kell terheléses inzulin vizsgálat meg teljes hormon panel 3 és 21. napi vérvétellel. nem árt megnézetni az AMH hormont sem.
A kérdező hozzászólása: Csak annyira rossz, az endokrinologushoz 6hónappal késõbbre lehet csak idõpontot kapni, és legutóbb is, mire eljutottam, már 2 hónapja rendesen megjött a menzeszem. Ezért is nem foglalkoztak velem. Nõgyógyászok meg 16 éves korom óta leszarják, hogy nem rendszeres a menzeszem. De most már nagyon unom, így hogy lesz valaha gyerekem? :(
Hát gyereked attól lehet. Csak nem fogod tudni kiszámolni. Próbálkozz, aztán vagy lesz valami, vagy nem.
A kérdező hozzászólása: Nem hiszem, hogy lehet, 1, 5 éve próbálkozunk, de semmi.
Próbálj keresni egy másik nõgyógyászt, aki esetleg ért is a hormonokhoz.

Mit tegyek ha rendszertelen a menzeszem?

Néha nem akkor jön meg amikor kellene.

Legjobb válasz: Elmész egy nõgyógyászhoz, ugyanígy elmondod neki és õ orvosként fog neked javaslatot tenni, hogy mit kell tenni ezzel, hogyan kellene, hogyan lehetne rendezni. Ezért tanulják kõkemény hosszú évekig a szakmát, hogy ha szükséged van rá, akkor menj.

Elmész egy nõgyógyászhoz, ugyanígy elmondod neki és õ orvosként fog neked javaslatot tenni, hogy mit kell tenni ezzel, hogyan kellene, hogyan lehetne rendezni. Ezért tanulják kõkemény hosszú évekig a szakmát, hogy ha szükséged van rá, akkor menj.
Na nem akarsz nõgyógyászhoz menni, akkor tûrd, és ne panaszkodj. A nõi nemi szervek - pláne a hormonrendszer - elég bonyolult szerkezet, hogy abba házilag ne lehessen csak úgy belepiszkálni, és egy kis kamillateától se jön helyre. Nagylány vagy már, akinek meg is jött, tessék elnenni nõgyógyászhoz, nem esz meg.
Szia! Szükségünk lenne pár adataidra ( kor, mióta menstruálsz, min. ennyi) Én 16 éves vagyok, 4 éve menstruálok, egy idõre beállt rendesen a ciklusom, majd m megint kezdett rendszertelenné válni. 3 hónapja elkezdtem inni cickafarkteát palástfûvel együttesen inni, mindennap, kivéve a menzesz idején ( vérbõséget okozhat). Most már 2 hónapja pontosan 27 nap után jött meg. Enyhültek a fájdalmaim is, a vérzés mennyisége is csökkent. Úgyh sztem megéri. A cickafarkot lehet alkalmazni ülõfürdõként is, ezt az erõs fehérfolyásom miatt használom, azóta csak havonta egyszer, maximum kétszer kell tisztasági betétet használnom, közvetlen menzesz elõtt. Sztem teljesen megéri kipróbálni. Az ára sem vészes, a kettõ együtt kerül kb. egy ezresbe és egy hónapig elég. Lehet venni DM-ben, rossmanban, gyógyszertárakban, gyógynövényboltokban!. Sztem próbáld ki, ha nem szeretnél orvoshoz menni. Anyukám engem nõdokihoz akart küldeni, hogy írjon fel fogamzásgátlószert, de mivel nem vagyok a híve a gyógyszereknek, illetve nem akarok hízni sem ( tudom, hogy alacsony hormontartalmú, de akkor sem bízom benne), ezért elkezdtem kutatni a természetes gyógymódok felé:) És bevált:)
hoppá, - 1 inni, bocsi:)
Szia! AZ eslõ két válaszolónak üzenem, hogy én voltam nõgyógyásznál ezzel a problémával és nagyon nemt tudott mit kezdeni vele. Azt mondta, hogy semmi baj ... és kb. ennyi. A fogamzásgátló az egyetlen megoldás. De én nem akarok szedni. Tehát...
Második vagyok. Akkor rossz nõgyógyászt fogtál ki. A rendszertelen menszesznek oka van, amit a fogamzásgátló csak elfed. A vérzésed rendszeres lesz tõle, ciklusod azonban NEM LESZ, a petefészkedet ugyanis kikapcsolja, a peteérést leállítja a bevitt hormonokkal. Érdekes módon ha ugyanezzel a problémával, a rendszertelen menszesszel 35 évesen mész el az orvoshoz, amikor babát akarsz, akkor egybõl nevet kap: ciszta, PCOS, hormonzavar, endometriózis, anovulatórikus ciklusok stb. Nem lett volna ésszerû ezt a bajt már 16 évesen felismerni és kikezelni?
Szinte mindenkinek igazat adok:D Érdemes elmenni orvoshoz, de ha nem csinál semmit, csak tablettát ír, akkor keresni kell mást. Sajna most nagyon elterjedt lett, hogy mindenre csak tablettát írnak, meg se vizsgálnak mi bajod van. De a gyógynövényeket is érdemes kipróbálni. Maximum nem hat, de ártani nem fog:) Gynex csepp és barátcserje kapszula is jó erre állítólag:) Gyógynövényboltokban kaphatóak (pl Herbária). Viszont ha nem jön rendbe, akkor el kell látogatnod orvoshoz. Ne aggódj, nem esz meg:) Próbálj olyat keresni, akirõl jókat hallasz (bnõktõl, anyukádtól). Nem olyna vészes ám a vizsgálat, ha normális az orvos:)

Ha rendszertelen a menzesz, és a peteérés, akkor segít, ha néhány hónapig fogamzásgátlót szedek?

Azt hallottam a fg abbahagyása után nagyon könnyen teherbe lehet esni.Ez igaz?

Legjobb válasz: Részemrõl nem igaz.Amikor abbahagytam hónapok után sem állt be, és ráadásul nem is volt peteérésem.Erre szedtem más gyógyszereket.Ebben a kérdésben segít egy jó nõgyógyász, de én nem szednék mégesgyszer fogamzásgátlót.

Részemrõl nem igaz.Amikor abbahagytam hónapok után sem állt be, és ráadásul nem is volt peteérésem.Erre szedtem más gyógyszereket.Ebben a kérdésben segít egy jó nõgyógyász, de én nem szednék mégesgyszer fogamzásgátlót.
Szia! Az tény , hogy beállítja a menzeszt, de a tabi mellett nincs peteérés, épp ezért fogamzásgátló. Vannak esetek, amikor valaki tabi mellett esik teherbe, nekik valószínû nem hatnak kellõképpen a fg hormonjai és van peteérésük. Én 3 évig szedtem fogamzásgátlót, decemberben hagytam abba, volt egy tabimentes ciklusom és most 7 hetes kismama vagyok. Nekem a tabi elõtt sem volt problémám a menzesszel, mivel neked most rendszertelen, lehet a tabi elhagyása után is nehezebben fog helyreállni. Szerintem csak ebbõl a célból ne kezdd el a tabi szedését, inkább menj el az orvosodhoz, beszéld meg vele, Õ biztosan tud segíteni - lehet Õ is a tabit fogja ajánlani:-). Sok sikert és kitartás!
A tabi amíg szedtem, nekem is beállította, de utána......Nem mindenkinél válik be.De amúgy a teherbeesés nálam bejött:-)Nem az elõzõ esetben amit írtam, mert az régebben volt, hanem most, abbahagytam , és két hétre rá baba:-)
én biztos nem kezdeném el még egyszer szedni a gyógyszert. Mondjuk nekem nem volt rendszertelen az abbahagyása után sem, mert egybõl beállt 28 napra, pedig jó sok évig szedtem.
Jóval a szülés után az én dokim azt mondta, hogy szedjek 3 hónapig fogamzásgátlót, mert az majd beállítja a szabályos ciklust és csak utána próbálkozzunk újra!Sikers volt, jötta második baba! Nekem bevállt! Hallgass a dokidra! A legjobbakat!

Ha rendszertelen a menzeszem, mikortol kezdjek el ovu tesztelni?

Legjobb válasz: Hány naposak a ciklusaid, rendesen van, amikor megjön?

Hány naposak a ciklusaid, rendesen van, amikor megjön?
A kérdező hozzászólása: Szerintem holnapra megjön, ma barnázásom volt. Fáj a cicim, ugyhogy tuti a menzesz! Mult honapban is kb ilyenkor jött meg, de van mikor hónap közepén..
szia!szerintem csinálj hõgörbét és abból is láthatod mikor lesz és van peteérésed!

Ha rendszertelen a menzeszem, de ebben a hónapban 2 naponta együtt vagyunk, mekkora így az esély a teherbeesésre?

Legjobb válasz: 50-50 :) vagy terhes leszel, vagy nem. nekem igy 3év alatt nem jött össze, persze nem vagyunk egyformák...

50-50 :) vagy terhes leszel, vagy nem. nekem igy 3év alatt nem jött össze, persze nem vagyunk egyformák...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtál. Már vagy egy gyermekem, kistestvért szeretnénk, csak ugye a menzeszem kicsit rendszertelen. Remélem sikerül minél elõbb.
Egy egészséges párnak 30% esélye van a babára még akkor is ha peteéréskor vannak együtt.. De 2 naponta is megfelel :) Sok sikert!

Ha tizedikén mulott el a menzeszem mikor csinálhatok ovulációs tesztet? A menzeszem rendszertelen.

Legjobb válasz: Nem az a lényeg mikor múlt el hanem hogy mikor kezdõdik! Az a ciklus elsõ napja! Ha rendszertelen aakkor nagy rá az esély hogy hormon problêma van! Ha pl PCOS (ami manapság a leggyakoribb oka a rendszertelen ciklusnak) akkor eleve az LH szint általában magasabb mint kéne így akár állandóán pozitívat mutat az ovu teszt pedig lehet egyátalán nincs is peteérés! Inkább vizsgáltasd ki magad elõször, sok csalódástóltól is megkímélheted magad! Nem reménykedsz feleslegesen hogy na most tuti sikerült, aztán közben mêg

Nem az a lényeg mikor múlt el hanem hogy mikor kezdõdik! Az a ciklus elsõ napja! Ha rendszertelen aakkor nagy rá az esély hogy hormon problêma van! Ha pl PCOS (ami manapság a leggyakoribb oka a rendszertelen ciklusnak) akkor eleve az LH szint általában magasabb mint kéne így akár állandóán pozitívat mutat az ovu teszt pedig lehet egyátalán nincs is peteérés! Inkább vizsgáltasd ki magad elõször, sok csalódástóltól is megkímélheted magad! Nem reménykedsz feleslegesen hogy na most tuti sikerült, aztán közben mêg
Mégsem ( bocsi a vége lemaradt):-)
A kérdező hozzászólása: Elmegyek dokihoz. Ez az ötödik hónap, hogy nem sikerül.. Kispárna a fenekem alatt sztori is megvolt, gyertyaállás.. De sehol semmi.. :(

Tisztelt Doktor Úr! 37 éves nő vagyok. Egész életemben rendszertelen volt a menzeszem 30-70 napra jött meg. 2 és fél éve szedek fogamzásgátló tablettát, mert ha nem szedem folyamatos cisztáim vannak és menzeszem iszonyatos fájdalommal jár. Csak most érszű

Tisztelt Doktor Úr! 37 éves nő vagyok. Egész életemben rendszertelen volt a menzeszem 30-70 napra jött meg. 2 és fél éve szedek fogamzásgátló tablettát, mert ha nem szedem folyamatos cisztáim vannak és menzeszem iszonyatos fájdalommal jár. Csak most érszűkület miatt javasolták az abbahagyását és megint jelentkeztek a problémák. A citológia és az összes többi eredményem jók. Tud valamit javasolni vagy teljesen reménytelen, hogy valaha rendszeres ciszta nélkül menzeszem legyen? Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a fogamzásgátló szedése ellenjavallt valamilyen más betegség miatt, akkor csak hormonmentes készítmények jöhetnek szóba. Ezek közül a Premens tablettával vannak a legjobb tapasztalataink, Önnek is ezt ajánlom. Ez segíthet az említett problémák megszüntetésében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a fogamzásgátló szedése ellenjavallt valamilyen más betegség miatt, akkor csak hormonmentes készítmények jöhetnek szóba. Ezek közül a Premens tablettával vannak a legjobb tapasztalataink, Önnek is ezt ajánlom. Ez segíthet az említett problémák megszüntetésében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktor Úr! 37 éves nő vagyok. Egész életemben rendszertelen volt a menzeszem 30-70 napra jött meg. 2 és fél éve szedek fogamzásgátló tablettát, mert ha nem szedem folyamatos cisztáim vannak és menzeszem iszonyatos fájdalommal jár. Csak most érszű

Tisztelt Doktor Úr! 37 éves nő vagyok. Egész életemben rendszertelen volt a menzeszem 30-70 napra jött meg. 2 és fél éve szedek fogamzásgátló tablettát, mert ha nem szedem folyamatos cisztáim vannak és menzeszem iszonyatos fájdalommal jár. Csak most érszűkület miatt javasolták az abbahagyását és megint jelentkeztek a problémák. A citológia és az összes többi eredményem jók. Tud valamit javasolni vagy teljesen reménytelen, hogy valaha rendszeres ciszta nélkül menzeszem legyen? Válaszát előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a fogamzásgátló szedése ellenjavallt valamilyen más betegség miatt, akkor csak hormonmentes készítmények jöhetnek szóba. Ezek közül a Premens tablettával vannak a legjobb tapasztalataink, Önnek is ezt ajánlom. Ez segíthet az említett problémák megszüntetésében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Amennyiben a fogamzásgátló szedése ellenjavallt valamilyen más betegség miatt, akkor csak hormonmentes készítmények jöhetnek szóba. Ezek közül a Premens tablettával vannak a legjobb tapasztalataink, Önnek is ezt ajánlom. Ez segíthet az említett problémák megszüntetésében. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Ha ma jött meg a menzeszem, és elég rendszertelen, mikor ovu teszteljek? Adhatok a megérzéseimre? Ovu elött is legyünk együtt vagy csak ovu napján? Mikor a legideálisabb?

Legjobb válasz: Biztos le leszek pontozva, de.... sokan akár mensturációkor is terhesek lesznek, persze ez ritka, de ha úgy vesszük, akkor ne így álljatok neki, mikor kéne csinálni.... szerintem úgy a legkevesebb az esélye a terhességnek. Nézd meg a sok nemkívánt terhességet, hányszor olvasni olyanokról, na õk nem görcsöltek rá, nem néztek ovulációt stb mégis terhesek lettek, sokan évekig hiába próbálkoznak és nem sikerül, feladják és aztán mégis jön a baba. Nem ez az általános, de valahol ezek igaz dolgok. Amúgy én is néztem ovulációt, mert a dokim sem volt biztos abban, hgoy van-e egyáltalán, mert nagyon elhúzódó és 2 havonta jött meg. de mégis sikerült :) és viszonylag hamar. De ha ennyire tudományos akarsz lenni, akkor úgy 3 naponta érdemes, mert addig termelõdik elegendõ sperma.

Biztos le leszek pontozva, de.... sokan akár mensturációkor is terhesek lesznek, persze ez ritka, de ha úgy vesszük, akkor ne így álljatok neki, mikor kéne csinálni.... szerintem úgy a legkevesebb az esélye a terhességnek. Nézd meg a sok nemkívánt terhességet, hányszor olvasni olyanokról, na õk nem görcsöltek rá, nem néztek ovulációt stb mégis terhesek lettek, sokan évekig hiába próbálkoznak és nem sikerül, feladják és aztán mégis jön a baba. Nem ez az általános, de valahol ezek igaz dolgok. Amúgy én is néztem ovulációt, mert a dokim sem volt biztos abban, hgoy van-e egyáltalán, mert nagyon elhúzódó és 2 havonta jött meg. de mégis sikerült :) és viszonylag hamar. De ha ennyire tudományos akarsz lenni, akkor úgy 3 naponta érdemes, mert addig termelõdik elegendõ sperma.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, nem vagy lepontozva..:) Igazából nagyon rá stresszelek a dolgokra, bár ez a kilencedik hónapja , hogy nem sikerül. Az ovu jeleit megérzem, eddig kevés sikerrel jártam. Ma reggel, rózsaszínes folyásom volt, fájt a hasam, de nem olyan erõs a vérzésem, mint pl. mult hónapban. Mit tegyek hogy be segitsek a dolgoknak? Van valami tea, vagy készítmény ami befolyásolja a teherbeesést, vagy megkönnyítí?
Illetve írtad, hogy nagyon rá vagy görcsölve, hát próbálj ne görcsölni, tudom nehéz :) !!!! de valahogy úgy fogd fel, hogy ezt nem te irányítod, ez tényleg a természeten múlik, nem olyan, mint meg akarok nézni egy filmet a tv-ben és bekapcsolom :) hanem majd egyszercsak összejön a baba. Tegyetek meg mindent, rendszeresen szexeljetek, de ne azért mert ovu van. a spermák több napig életképesek, lehet mikor már érzed az ovut, mire találkoznak a katonák :) már késõ. Bár nem tudom mennyi idõs vagy lehet egy nõgyógyászati vizsgálat sem ártana, fölösleges várni, hátha valami probléma van odabent, nem feltétlenül komoly, de lehet kell egy kis rásegítés, akkor minek hónapokig várni, de az is lehet, hogy a párodnál van gond. Én biztos el mennék a helyedben dokihoz, max 1-2 hónapot várnék.
Nem nekem szóltak a válaszok, de én is köszönöm. Ugyanúgy vagyok, mint a kérdezõ, nálunk is a 9. hónapnál tartunk és semmi. Elvileg egészségesek vagyunk, már van egy gyerekünk, aki 5 hónap alatt sikerült (ovu teszt segítségével, mert marha rendszertelen nálam is az ovu), de most hiába :(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!