Találatok a következő kifejezésre: Ha rendszeresen a fogamzásgátlót (26 db)

Ezt komolyan kérded?
mivel nem nagyon kaptál segítséget így itt pl. [link] de a fogamzás gátló tabletta az a fogamzást gátolja így gondolkozz és rájössz a válaszra :)
ondóban is fürödhetsz akár. erre lett tervezve a bogyó
A kérdező hozzászólása: Igaz a stílus nem tetszik, de legalább megnyugtattatok!
miért szerinted miért hívják fogamzásgátlónak? viccbõl szeded?
2: Vigyázat, függõséget okoz!
A kérdező hozzászólása: De örülök, hogy jól szórakozol ;)
A kérdező hozzászólása: Papírra nincs írva, úgy gondolom hogy védenie kell, csak inkább rákérdeztem...
még csak néhány napja vagyok itt de egyre jobban szórakozom :D
Igen, ha rendszeresen szeded, akkor megvéd. Bár az elsõ hónapban én még ajánlanám a kiegészítõ védekedést (óvszer) meg a biztonság kedvéért még egy pár alkalomig a megszakításosat.

Szülés után "rendes" fogamzásgátlót csak akkor írnak fel, ha már rendszeres a menstruáció?

Már nem szoptatok, de a menstruációm össze-vissza jött meg eddig 3-szor (26-45 nap).

Legjobb válasz: Én sem szoptatok már,és rendes fogamzásgátlót szedek pedig elõtte míg szoptattam olyat szedtem amit szoptatás alatt is lehet tehát abszolut nem volt még menstruációm,mert szülés után pár héttel el is kezdtem. Szóval lehet.

Én sem szoptatok már, és rendes fogamzásgátlót szedek pedig elõtte míg szoptattam olyat szedtem amit szoptatás alatt is lehet tehát abszolut nem volt még menstruációm, mert szülés után pár héttel el is kezdtem. Szóval lehet.

Fél éve nem szedek már fogamzásgátlót, de még mindig nem rendszeres a ciklusom. Befolyásolja ez a peteérésemet? Lehet, hogy nincs is peteérésem? Honnan tudom hogy nincsen, ha nincs?

Legjobb válasz: Egy ovulációs teszt megmutatja neked, hogy van-e peteérés és ha igen, akkor pontosan mikor. A gyógyszer után nekem sem volt rendszeres, meg elõtte sem soha. Ne aggódj, ha nem minden hónapban van peteérésed, mert gyógyszerrel lehet rajta segíteni. Javasolnám, hogy nõgyógyászt kérdezz meg és ha babát szeretnél ezt tedd meg minél elõbb. Én is csak vártam a semmit, nem volt pé-m és végül csak az orvosi segítség és egy ovu teszt hozott eredményt. Minden jót neked!

Egy ovulációs teszt megmutatja neked, hogy van-e peteérés és ha igen, akkor pontosan mikor. A gyógyszer után nekem sem volt rendszeres, meg elõtte sem soha. Ne aggódj, ha nem minden hónapban van peteérésed, mert gyógyszerrel lehet rajta segíteni. Javasolnám, hogy nõgyógyászt kérdezz meg és ha babát szeretnél ezt tedd meg minél elõbb. Én is csak vártam a semmit, nem volt pé-m és végül csak az orvosi segítség és egy ovu teszt hozott eredményt. Minden jót neked!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod. Azt hiszem, hogy minél elöb fel hívom a dokimat!

Lehetek-e terhes, ha rendszeresen szedem a fogamzásgátló tablettát?

Legjobb válasz: Hát a fogamzásgátló tablettákra az van írva, hogy csak 99,9%-os hatékonysággal mûködik, ami elég jó egyébként, de csak ha nem te vagy az a 0,1%.

Hát a fogamzásgátló tablettákra az van írva, hogy csak 99, 9%-os hatékonysággal mûködik, ami elég jó egyébként, de csak ha nem te vagy az a 0, 1%.
nem akarlak elkeseríteni de én pont tabletta mellett lettem terhes és csak a 13. héten vették észre, de hála az égnek nincs semmi baj

Terhes vagyok-e? Már kb 17 hetes lennék, ha igen. A menstruációm rendszeres volt, csak kicsit kevesebb. Fogamzásgátlót szedtem ugyan, de most nagyon aluszékony vagyok és olyan mintha mozogna "valaki".

Még az elején csináltam teszteket és mind negatív volt. És úgy a 8. hét környékén voltam n?gyógyásznál, de ? nem látott semmit, a méhnyálkahártyám pedig nagyon vékony volt.

Legjobb válasz: 17 hetesen már nõne a hasad, és a 8. héten nem látott semmit, akkor kizárt hogy terhes vagy. Ráadásul van mesesed is, plusz fogamzásgátlót is szedsz

17 hetesen már nõne a hasad, és a 8. héten nem látott semmit, akkor kizárt hogy terhes vagy. Ráadásul van mesesed is, plusz fogamzásgátlót is szedsz
gyomor korgás? álterheség, az emberi agy olyanra képes hogy akár még érezheted is a baba mozgását. most menj el dokihoz, és mondj el neki mindent, ha jó orvos és nem talál semmit akkor pszihológushoz fog küldeni.
Szia, Te jó ég, 15hetes terhes vagyok, és fél méterrel elõbb érek be valahová, pocaklakó miatt. A ruháidba sem férnél bele, tudom, pedig nem híztam, csak átcsoportosultam egyenlõre... Hogy megnyugodj menj el dokihoz, és nézesd meg magad. Nem valószínû hogy babás legyél. Mocorgás... hát, sokan nem merik azt mondani 17hetesen, hogy mocorog valaki. Csodának minõsülnél, ha babás vagy:)
Szia nálunk van a családban egy asszony, aki gyerekprojektben volt a férjével, de mivel nem jött össze, elment nõgyógyászhoz. Akkor már 19 hetes volt!! Végig vérzett, mintha megjönne neki rendesen, és nem keveset, hanem normális mennyiségû vért. Emiatt eszébe sem jutott, hogy esetleg terhes lehet. Tünetei nem voltak, a hasa sem nõtt egy kicsit sem (pedig nagyon sovány és alacsony), a melle sem feszült, nem volt semmi. Hozzáteszem, nekem se nõtt a hasam egy kicsit sem, és 17 hetes vagyok. Szóval nagyon ritka, de azért elõfordulhat. Menj el mihamarabb orvoshoz.
Dokit kérdezz meg, és ne minket, + ha nem szeded akkor is használjatk sztem gumit vagy vmit, fõ a biztonság :)
Nekem még évekkel ezelõtt mondta az orvos, hogy fél évente egy hónapot, aztán nem rég olvastam a neten, ilyen orvos válaszol oldalon, hogy ez hülyeség, és egyáltalán nem kell szünet. Hát most igazodjon ki az ember lánya...
3 év után javasolt 3 hónap szünet, 5 év után fél év szünet az orvosom szerint. Azért, hogy megnézzük, minden rendben van-e, normálisan visszatér-e a ciklus. "1 hónapja abbahagytam, de tudtommal így is véd" Ekkora orbitális baromságot honnan szedtél? Ha nem szeded, akkor nem véd. Miért védene? Nyilván azért kell naponta szedni, mert csak úgy véd.
Ha nem szeded, nem véd! Amikor abbahagyod már az utolsó 7 napos szünetben sem véd már, mert nem kezdted el a következõ levéllel! Amúgy jól írták elõttem, 3 év után 3 hónap, 5-6 év után 6 hónap szünet javasolt. A Tri regol amúgy is egy õskövület lórúgás :)
A kérdező hozzászólása: oké.köszi
igen
úgy tudom, hogy abba kell hagyni félévvel vagy egy évvel a gyógyszer szedését baba vállalás elõtt.
Nekem nehezebb volt, de van akinek egybõl összejön
Igen. Bár az mindegy hogy 1 évig, vagy 5évig szedted a tablettát. A lényeg hogy fél év kell, hogy teljesen kiürüljön.
Nekem nõgyógyász mondta, hogy nem kell várni, a tabi abbahagyása után el lehet kezdeni próbálkozni.
LOL
Van férfi fogamzásgátló is...
Ezhülye... :D Szedd csak!!
na ez egy kérdés. tiszta bolondokháza néha ez a fórum. hát hallod-e szólj már valamit, hogy elírtad, kamu, vagy bármi, h tudjunk értelmesen válaszolni mi is
Én is így estem teherbe a Gyuritól. :( :'( Béla/88
Ha te szeded rendszeresen, valószínûleg lehet.:'D
Ne legyetek már ilyen hülyék. Van férfi fogamzásgátló tabletta is.
nem félre írt, hanem poéénkodik a kisgyerek!
csak félre írt ti faszok -.-" am nyugodj meg nem lehet :)
Állítólag férfi fogamzásgátló is van.
Attol fugg, hogy neked noi vagy ferfi nemiszerved van-e. A fogamzasgatlo tabletta tudniillik a no-k teherbeesesenek eselyet csokkenti, gumit meg a ferfi nemiszervre kell huzni. Ha a ferfi nemiszervu ember nem huz gumit, de a noi nemiszervu ember rendszeresen szed tablettat, akkor keves ra az esely hogy a noi nemiszervu ember teherbeessen.
szoval te is unatkozol =|
fuckyeah!!!
kamukérdés :|
nem hiszem hogy valaki annyit sem tud hogy a fogamzásgátlot a csajnak kell szedni
Jezsesíííí xDDD Ez fájt :DDD
na ezen besírtam x'D
A kérdező hozzászólása: A kérdés feladója: Hát én csak találtam otthon egy doboz tablettát, elméletileg fogamzásgátló nadehogyhonnan van azt már nem tudom....meg aztán úgy is gondoltam hogy majd vigyázunk, de ez sem jött össze..

Ha rendszeresen, időben megjön a menstruációm s még fogamzásgátlót is szedek, ugye nem lehetek terhes?

Legjobb válasz: 99.9% hogy nem!De ott az a 0.1%! Csak nyugi,semmi pánik!

99.9% hogy nem!De ott az a 0.1%! Csak nyugi, semmi pánik!
nem!
Ha rendesen szeded, nem volt hányás, hasmenés, akkor nem.

Barátnőm korán (ahogy lehetett) elkezdett fogamzásgátló tablettát szedni. Így állt be neki rendszeresen a havi menses. Azóta is szedi (közben többször változtatott típust) Ha majd 27-28 évesen babát szeretnénk nem lesz ebből problémánk?

Legjobb válasz: Próbléma nem valószínû, hogy lesz. Inkább csak nehezen fog összejönni. Javaslom, hogy ha teheti hagyjon szüntet. Kb fél évet vagy egy évet. Addig meg próbáljátok megoldani más módszerrel a védekezést. De jobb kikérni még a doki véleményét is. Én minidg azt teszem, hogy a ta bit szedem 2-3 évig és utána hagyok legalább 1 év szünetet. Az alatt az idõ alatt szerencsére nem volt semmi gond. 29/N

Próbléma nem valószínû, hogy lesz. Inkább csak nehezen fog összejönni. Javaslom, hogy ha teheti hagyjon szüntet. Kb fél évet vagy egy évet. Addig meg próbáljátok megoldani más módszerrel a védekezést. De jobb kikérni még a doki véleményét is. Én minidg azt teszem, hogy a ta bit szedem 2-3 évig és utána hagyok legalább 1 év szünetet. Az alatt az idõ alatt szerencsére nem volt semmi gond. 29/N
ne, ne hagyjon szünetet. szüneteket tartani károsabb, mint folyamatosan szedni a tablettát. minden szünet alkalmával ugyanis borul újra a hormonrendszer, majd mikor éppenhogycsak helyrejött (fél évet szoktak mondani) akkor újra megborítod egy új tablettával. ilyet nemszabad csinálni, ez többet árt, mint az hogyha folyamatosan szednéd. amúgy nagyon sokaknak már a tabletta elhagyása utáni elsõ hónapban összejön a baba, és teljesen egészségesen. igazából ez egyénfüggõ, hogy hogyan fog reagálni. van rá esély, hogy nehezebben fog jönni, de nem túl sok. a modern foggátlóknál már az abbahagyás után hamar megérkezik a baba. persze benne van, hogy mégsem, de lehet h a tabletták nélkül is nehezen esne teherbe
nekem ez homályos hogy "ahogy lehetett elkezdett fogamzásgátlót szedni".. ez mit jelent, az elsõ menstruációtól azonnal vagy mit? hány éves a barátnõd?
Jó nagy hülyeség volt elkezdeni gyógyszert szedni, mielõtt beállt volna neki magától a havi vérzése. Most szépen azt hiszitek, hogy a gyógyszer segített beállítani, pedig fenéket segített. A gyógyszer kikapcsolta a petefészke mûködését, és helyette dolgozik: a gyógyszer hormonjai miatt van most 28 naponként vérzése, nem a saját teste hormonjai miatt. Ergo: amikor majd leáll a gyógyszerrel bármi lehet. Akár az is, hogy évekig vártok a babára, hiába. Rengeteg nõvel ez történik. Miért, miért adnak az orvosok gondolkodás nélkül fogamzásgátlót a fiatal lányoknak?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A vélemények látom megoszlanak... Amúgy szerintem egyértelmû volt ahogy leírtam... IGEN!!! Miután megjött neki elõször 14-15 évesen, de nem állt be szabályosan. AZÓTA SZEDI - nõgyógyász javaslatára...:( - Most 23 éves!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!