Találatok a következő kifejezésre: Ha rendszeresen a (662 db)

Ha rendszeres a menzesz, attól még lehet PCOS?

Legjobb válasz: igen, sokakanak van rendszeres és pontos menstruáció de ettöl még nincs tüszörepedesédük, sokaknak még peteérés sem. Ahogy van inzulinrezisztencia policisztás petefészek nélkül, viszont policisztás petefészek nincs Ir nélkül, de legalábbis nem megfelelö terhelt cukorértékek nélkül.

igen, sokakanak van rendszeres és pontos menstruáció de ettöl még nincs tüszörepedesédük, sokaknak még peteérés sem. Ahogy van inzulinrezisztencia policisztás petefészek nélkül, viszont policisztás petefészek nincs Ir nélkül, de legalábbis nem megfelelö terhelt cukorértékek nélkül.
a policiszták a meg nem repedt tüszökböl lesznek és akkor sem sikerül a baba amikor van rendes peteérésem. Hasi uh.-on egyébként sok orvos nem is látja a policisztákat rendesen, hüvelyi uh lenne célszerû.
A kérdező hozzászólása: azt honnan tudod, hogy nincs tüszõrepedésed? nem vagyok ennyire otthon még a dolgban, így minden segítség jól jön, és köszönöm is! :)
A kérdező hozzászólása: hát, nekem sajnos csak ezt vizsgálták. sebaj, hamarosan megyek hasi ultrahangra, reménykedem, hogy nem szúrnak ki bajt.
ez sajnos nem elég minimum 3 pontos kell, mint irtam nekem is csak a 60 perces cukor a rossz már, mégis pont elég ahhoz hogy ne legyen még mindig tüszörepedésem.
A kérdező hozzászólása: 120 perces teszt volt, megittam 75g-os cukros vizet és 2 óra múlva kellett visszamenni. az eredmény:éhomi: 5, 1 mmol/l 120 perces glucose: 3, 0 mmol/l inzulin: 4, 9 mlU/l inzulin 120 perc: 4, 2 mlU/l IR (HOMA index): 1, 1, (<2 normális ref. tartománnyal)
Mennyi volt a terhelésed eredménye egyébként?
a 60 perces terheld cukrod lecsökkent? AZ nem normális. józan paraszti ésszel végig gondolva sme az. Ha fogyasztasz cukrot meg kell hogy emlekdejen a 60 perces és utána kell visszamennie. nekem is pont ez van most már. Régen volt enyhe inzulin rezisztencia is. Ez még indig anyagcsere zavar és az okozza hogy abnormálisan nagy inzulin fröccs va az elsö órában, a 60 perces inzulinom már jó volt de ha lett volna mondjuk 30 perces ott valószinüleg nem lett volna jó. Érdemes lenne felkeresned egy hozzáértö endokrinológust ha tudsz a mensmnetisbe menj ott nem mondjék hogy jó ha nem az. jelenleg Mo-n Õk akik igzaán értenek hozzzá. egyébként a medõséfi orvosm rá sem nézett a cukorra csak az inzulint nézte és mondta jaj de jó minden rendben, közben meg még mindig nem, ha a cukor helyre jön sikerülhet a baba spontán, tüszörepedésem nem volt még emelett a túl alacsony 60 perces cukor mellett. Ennyire értett hozzá a meddõségis orvos. Pedig a cukor szintje, aránya éppolyan fontos mint az inzuliné.
A kérdező hozzászólása: Jah, és nekem megvolt a terheléses cukorteszt, éhomi rendben volt, 2 óra után viszont eléggé lecsökkent, a határ alá, azt hiszem 3, 5 körül volt. De azt mondták, rendben van így,
A kérdező hozzászólása: Hasi ultrahangra megyek, remélem, ott kiderül valami! Mert amúgy minden ok, van fehér folyás is félidõben, meg rendszeres menzesz, ritkán fájdalom. Csak a hormonok nem okék.
A kérdező hozzászólása: köszi! az lenne célszerû, de mivel fiatal vagyok, és még nem volt kapcsolatom, így nem ajánlatos (16 múltam).

Ha rendszeres a ciklusom ihatok cickafark-palástû teát + szedhetek barátcserjét? (szerintem nem reped meg a tüszõm)

1 éve próbálkozunk és még a próbálkozás elõtt amikor voltam dokinál látott egy 5cmes cisztát ami azért alakult ki mert a tüszõ nem reped meg és cisztává alakul. A következõ mensivel távozott. Szóval már 1 éve hogy próbálkozunk és szerintem nem reped meg a tüszõm.

Legjobb válasz: Ha már 1 éve próbálkoztok, akkor én inkább keresnék egy jó endokrinológust és egy jó nõgyógyászt és elkezdeném a kivizsgálásokat! A teák és a barátcserje összekeverheti az amúgy rendszeres ciklusodat! Lehet többet ártanál velük, mint használnál!

Ha már 1 éve próbálkoztok, akkor én inkább keresnék egy jó endokrinológust és egy jó nõgyógyászt és elkezdeném a kivizsgálásokat! A teák és a barátcserje összekeverheti az amúgy rendszeres ciklusodat! Lehet többet ártanál velük, mint használnál!
egyet értek az elsõvel, ne kísérletezgess, keress egy jó endokrinológust. Az, hogy nem reped meg a tüszõd, és ciszta lesz belõle, az lehet egy tünet - hormongondé -, ami akár befolyásolhatja, hogy nem esel teherbe. Volt már valamilyen vizsgálatod? 3. és 21. napi vérvétel például? Ha nem csinált a doki, még a ciszta után sem (és az után sem, hogy 1 éve vártok hiába a babára), akkor azt is keress másikat :) Ha mondjuk ez a gond, akkor többet ártasz vele, mint használsz.
A kérdező hozzászólása: Értem, amikor a ciszta volt még nem próbálkoztunk. A 3. és 21 napi vérvételt hogy csinálják? mi van ha hétvégére esik pl. a 3 nap? akkor addig kell várni olyan hónapra amíg nem esik hétköznapra? akkor akár évekbe is telhet mire megcsinálják? vagy hogy van ez?
A 3. napi vérvétel általában a 2-5. napig kell megcsinálni. A 21. napit pedig ciklustól függõen, általában ovu+7 nap, ha ez a hétvégére esik, akkor +/- 1-2 nap nem sokat befolyásol, csak mondani kell az orvosnak, hogy mekkora eltérés volt!
A kérdező hozzászólása: Értem, köszi szépen!
milyen a mensid? mert ha elõtte-utána van barnázás napokig, akkor gyanakodhatsz progeszteron hiányra, amit rendbe tud tenni a barátcserje. Még akkor is ha szabályosak ciklusaid.
A kérdező hozzászólása: Hát úgy néz ki hogy elõtte 1 nappal van barnázás és másnap megjön. Kb. 3 napig vérzek és a 4. 5. 6. nap csak barnázok. Szerinted ez utalhat arra hogy progeszteron hiányom lenne?

Ha rendszeresek a keményedések és alul fáj a hasam 2oldalt, akkor induljak kórházba?

35+6napos kismama vagyok

Legjobb válasz: szerintem igen :) Nem múlik el ha lezuhanyzol vagy ha lepihensz?

szerintem igen :) Nem múlik el ha lezuhanyzol vagy ha lepihensz?
Korai kicsit, szóval én emiatt mindenképp bemennék. Meg kéne nézni, hátha marad még pár hetet odabent. Nekem az elsõvel ez volt, vissza tudták tartani, így a 38. hét végén született. A keményedés még nem igazán azt jelenti, amire gondolsz, de utalhat rá. Ha csak jóslófájás, akkor úgyis hazaküldenek, de ha gond van, akkor jó helyen leszel. Szerintem indulj.
nos mi a helyzet?,

Cickafark tea miben segit elö? Akkor is igyam ha rendszeresek a menszeszeim?

Legjobb válasz: Igazábol nem kimondottan baba ügyben segít, hanem úgy általában. Minden féle nõi problémára jó, görcsoldó, gyulladás csökkentõ, csíraölõ, serkenti a vérrelátást, stb. Én is iszom bár konkrét problémám nincs, de ha már teázok akkor inkább ezt mint feketeteát. Viszont úgy tudom, hogy ha minden nap iszod akkor 6 hét után kell egy kis szünetet tartani.

Igazábol nem kimondottan baba ügyben segít, hanem úgy általában. Minden féle nõi problémára jó, görcsoldó, gyulladás csökkentõ, csíraölõ, serkenti a vérrelátást, stb. Én is iszom bár konkrét problémám nincs, de ha már teázok akkor inkább ezt mint feketeteát. Viszont úgy tudom, hogy ha minden nap iszod akkor 6 hét után kell egy kis szünetet tartani.
A cicka fark tea sok mindenre jó.Emésztési s nõgyógyászati bajokra egyaránt.Aki kisbabát szeretne, annak mensi után peteérésig kell innia, segít a méhnyálkahártya felépítésében, viszont peteérés után nem szabad, mert vérbõséget okoz és vetélést okoz.Felfázásra ülõfürdõként nagyon jó.De én a tea helyett a tablettás formáját választottam, mivel a tea negyon büdös és számomra ihatatlan volt. 9+5hetes km

Ha rendszeres a menstruációm-32 napos ciklus- attól lehet még pajzsmirigy problémám?

Legjobb válasz: Persze.Én 95-óta vagyok pajzsmirigyes,és szinte napra pontos a menstruációm..

Persze.Én 95-óta vagyok pajzsmirigyes, és szinte napra pontos a menstruációm..

Nem probléma, ha rendszeresen a jobb oldalamon alszok?

12 hetes vagyok, ás állítólag nem egészséges a jobb oldalamon aludni. Viszont én mindig is így aludtam, és így nagyon jókat szoktam durmolni.

Legjobb válasz: Szerintem semmi baj nem lehet belõle. Én 30hetes vagyok, és a bal oldalamon tudok csak elaludni...Nyugodj meg!!!:D Boldog babavárást!!

Szerintem semmi baj nem lehet belõle. Én 30hetes vagyok, és a bal oldalamon tudok csak elaludni...Nyugodj meg!!!:D Boldog babavárást!!
Bal oldalon azért jobb feküdni, mert jobb a vérkeringés mind neked mind a babának. Amúgy én is jobb oldalon feküdtem és nincsen semmi baj. Lehet hogy az idõ múlásával megváltozik az alváshelyzeted és más pozíció lesz kényelmes. Addig aludj úgy ahogy neked jó.A baba mindig jelzi, ha valami rossz neki.
Én is jobb oldalon alszok, mert ha átfordulok a bal oldalamra, egybõl elkezd böködni a baba.
Én nem is tudok a bal oldalamra feküdni, mert azonnal hányinger kezd el gyötörni! A hátamon és a jobb oldalamon kényelmes egyenlõre nekem is :) Szintén 12 hetes kismama
én mindig a baloldalon aludtam. de szerintem nem nagy gond, hogy a jobb oldalon alszol. Igen én is olvastam, hogy a baloldalon fekve jobb a vérellátás mind a babának, mind a mamának. de kinek hogy kényelmes.

Ha rendszeres a ciklusom akkor is lehet pco-m?

Legjobb válasz: Nem írtad az életkorod. Ahogy olvastam a leírását serdülõkorban még normális ciklus mellett is lehetséges. Miért nem kérded meg az orvosod? Milyen tünetek alapján gondolod, hogy fenn áll nálad a pco?

Nem írtad az életkorod. Ahogy olvastam a leírását serdülõkorban még normális ciklus mellett is lehetséges. Miért nem kérded meg az orvosod? Milyen tünetek alapján gondolod, hogy fenn áll nálad a pco?
A kérdező hozzászólása: 1, 5 éve próbálkozunk és a vizsgálatok alapján miden rendben van mindkettõnknél.De én úgy érzem hogy elmarad a tüszõrepedés, hiába + az ovu teszt.Ja és a hajhullás , hízás, izzadás.Ezek hasonló tünetek.Vagy ez kiderült volna a hormon vizsgálatból?
Az elsõ válaszoló által ajánlott pco-szindroma.hu-n találsz egy táblázatot, amelynem szerepelnek a hormonok normálértékei, illetve le van írva, hogy mely értékek jellemzõek pcos-ra. Meg tudod nézni, ha van 3. ciklusnapon készült lh/fsh leleted, tesztoszteronod. Általában ezek eltérései utal(hat)nak a pcos-ra.
Szerintem akkor nincsen PCO-d, de itt van a hivatalos weboldala, ahol mindent megtudhatsz róla! http://www.pcos.hu/pcos_attekintes_5a.html
Szia! Igen, lehetséges. Nekem is rendszeres a ciklusom, és PCO-m van.
A kérdező hozzászólása: ciklus 3. napján lh:8, 01 fsh:11, 01. 28 éves vagyok.
Szia Én 26 éves vagyok, nagyon sovány, 46 kg, a ciklusaim percre pontosak, és PCO-s vagyok. LH/FSH szintem magas és a pro is magas. Na meg IR-rel is kezelnek, meforalt kapok rá, attol elkezdtem fogyni. Nem minden PCO-snak kell felesleggel küzdeni, és nem feltétlen a cikluszavar. Én vagyok az élõ példa.

Ha rendszeres a vérzésem (26-28 napos) akkor valószínűleg minden ok hogy jöjjön a baba? Ellenpéldákat is szeretnék olvasni.

Legjobb válasz: Elsõ vagyok. Volt esetleg valamiféle gyulladásod ami által a petevezetõid összenõttek? Mert valami elõzménye csak volt. Nekem régóta visszatérõ hüvelygombám,-gyulladásom volt aztán egyre durvábban havi jelleggel jött elõ,eléggé padlón voltam tõle,de ezt tudja az aki ezen szintén keresztülment. Végül alternatív módszerrel megszabadultam tõle. De igazából nekem sosem ment feljebb a gyulladás. Petevezetõim teljesen épek voltak.

Elsõ vagyok. Volt esetleg valamiféle gyulladásod ami által a petevezetõid összenõttek? Mert valami elõzménye csak volt. Nekem régóta visszatérõ hüvelygombám, -gyulladásom volt aztán egyre durvábban havi jelleggel jött elõ, eléggé padlón voltam tõle, de ezt tudja az aki ezen szintén keresztülment. Végül alternatív módszerrel megszabadultam tõle. De igazából nekem sosem ment feljebb a gyulladás. Petevezetõim teljesen épek voltak.
Szia! Nekem szintén 26-28 napos ciklusaim vannak. Mensi 3 napos enyhe fájdalommal az elsõ napon. Szóval itt gondoltam nem lehet probléma. Igazából nem is lett mint kiderült az orvosi vizsgálatoknál. Viszont párom spermaeredménye amit már meg kellett ismételni, elég rossz lett. Aztán volt összeférhetetlenségi vizsgálatunk amikoris a kenetemben nem találtak egy élõ hímivarsejtet sem. De mivel párom eredménye sem volt valami fényes ezért most még azzal nem vagyunk tisztában hogy spermagyilkos vagyok e vagy sem. Mi lombikra készülünk.
Szia! Nekem is így volt a vérzésem, de még sem jött a baba! Aztán kiderült, hogy el vannak záródva a petevezetékeim így "csak" a lombik jöhetett szóba!Azóta van egy hat hónapos kisfiam!
Én is folyamatosan felfáztam ha megfújt a szél az is elég volt!Akkor még iskolás voltam aztán kaptam szuri kúrát és azóta minden rendben!Amikor akartuk a babát már nem tudtak a petevezetékeken segíteni!
Ja és a második voltam!
A kérdező hozzászólása: A férjemnek nagyon jó eredménye lett. 30millió, 80%ban jól mozgó spermák, HSG-n kiderült, hogy az egyik petevezetõm el van záródva. 2 éve nem esek teherbe!!
Attól még, hogy a mensiddel nincs gond, attól még lehet ezerféle más probléma, ami miatt nem jön a baba, kívánom, hogy ne így legyen!

Barátcserje? Ha rendszeres a ciklusom (kb 30-31 nap), van PÉ-m, de magas a prolaktinom, a szedése nem fogja felborítani az eddigi rendet?

Sajnos rendszeres a barnázás, és a vérzésem is van, hogy eltart 10 napig 1 hónapban. Nincs méhszájsebem, cisztám, semmi ilyen. Használhat, vagy inkább ártok vele magamnak, ha megpróbálom?

Legjobb válasz: Nem fogja! A barátcserje, pont hogy beszabályozza a hormonrendszert és rendbe rakja a ciklust. Felborítani semmit sem fog, csak jót tesz, enyhíti a PMS tüneteit is.

Nem fogja! A barátcserje, pont hogy beszabályozza a hormonrendszert és rendbe rakja a ciklust. Felborítani semmit sem fog, csak jót tesz, enyhíti a PMS tüneteit is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!