Találatok a következő kifejezésre: Ha rendesen a fogamzásgátlót és (10 db)

Ha rendesen szedem a fogamzásgátlót és óvszert nem használunk, lehetek terhes?

Ha a menstruációm sokkal kevesebb a megszokottnál (már két hónapja), jelentheti azt, hogy terhes vagyok?

Legjobb válasz: A fogamzásgátló szedése mellett vannak nõk akik teherbe tudnak esni (igaz, ez nagyon ritka, de lehetséges, én ismerek ilyen kismamát) Ha van vérzésed, és jön is a megszokott idõben akkor nem valószínû, hogy terhes vagy, bár azért nem árt orvoshoz menni, hogy miért is jön kevesebb. Szerintem azért csinálj egy tesztet, hogy megtudd babát vársz-e :)

A fogamzásgátló szedése mellett vannak nõk akik teherbe tudnak esni (igaz, ez nagyon ritka, de lehetséges, én ismerek ilyen kismamát) Ha van vérzésed, és jön is a megszokott idõben akkor nem valószínû, hogy terhes vagy, bár azért nem árt orvoshoz menni, hogy miért is jön kevesebb. Szerintem azért csinálj egy tesztet, hogy megtudd babát vársz-e :)
Hmmm...én is így estem teherbe:) De ha nem jelentkeznek a terhességi tünetek, aluszékonyság, fáradtság, hányinger, fejfájás...akkor nem hiszem.Ha megnyugtat csinálj egy tesztet, de az is lehet, h csipán éppen kevesebb a véred, mint kellene. 11hetes kismama
szia Az elsõ babával én is fogamzásgátló mellett lettem terhes. Viszont azért is lehet kevesebb, mivel a gyógyszer mellett ez nem rendes mensi.
A fogamzásgátló szedésekor nem igazi vérzés van, csak ún."megvonásos". A gyógyszer hatékonyságát nagyon sok tényezõ befolyásolja. Ha elolvastad a tájékoztatót, akkor az le is írja..Pl. hasmenés, hányás, bizonyos gyógyszerek együttes szedése, stb. Ha már egyetlen tabletta is nem szívódik fel rendesen, bekövetkezhet a terhesség, ezért kell kiegészítõ módszerhez folyamodni, pl. óvszer. Ha bizonytalan vagy menj el nõgyógyászhoz, meg tudja állapítani az esetleges terhességet, és meg is beszélheted vele aggályaidat!

Ehonap elejen nemjott meg a menzeszem, csak eggy napig volt halvany rozsaszin folyasom, es negy napig vilagos barna! De viszont most 25-diken megjott rendesen a menzeszem! Ha ket honapja hagytam abba a fogamzasgatlot?

Akkor most menzesz utan a 14-napon mennyi eselyem van hogy teherbe esek?

Legjobb válasz: van rá esély. A mensi összevisszaságát pedig a gyógyszer mellékhatása teszi, mert a szervezet most visszaáll a fogamzásgátló nélküli állapotra. Ilyenkor érdemes orvosi vizsgálat a teherbeesés elõtt, ha sokáig szedted a fogamzásgátlót.

van rá esély. A mensi összevisszaságát pedig a gyógyszer mellékhatása teszi, mert a szervezet most visszaáll a fogamzásgátló nélküli állapotra. Ilyenkor érdemes orvosi vizsgálat a teherbeesés elõtt, ha sokáig szedted a fogamzásgátlót.

Mi a teendő ha a fogamzásgátló nem tud felszívódni rendesen, csupán 3 óra áll a rendelkezére szükséges védekezni más módszerrel is és ha igen akkor meddig?

Legjobb válasz: Ha folyamatosan gyógyszert szedsz, akkor nem kell kivárni a gyógyszer bevétele után a 3 órát szex elõtt! A folyamatosan szedett gyógyszer állandó védelmet ad már egy hét után, és ez a védelem fennáll amíg szeded rendesen, és tart még a kötelezõ szünet alatt is! A három óra csak a hányás, és hasmenés esetére szól (pisilésre nem - volt aki ezt kérdezte!), mert ha kijön belõled a felszívódás elõtt, akkor csökken a védelem! Olyankor kell védekezni másképp is!

Ha folyamatosan gyógyszert szedsz, akkor nem kell kivárni a gyógyszer bevétele után a 3 órát szex elõtt! A folyamatosan szedett gyógyszer állandó védelmet ad már egy hét után, és ez a védelem fennáll amíg szeded rendesen, és tart még a kötelezõ szünet alatt is! A három óra csak a hányás, és hasmenés esetére szól (pisilésre nem - volt aki ezt kérdezte!), mert ha kijön belõled a felszívódás elõtt, akkor csökken a védelem! Olyankor kell védekezni másképp is!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ igen a lényeget, meg nem írtam ki, hogy kihánytam a fogamzásgátlót 1-kor és 10-kor vettem be.Az utóbbi válasz él gondolom de meddig kell védekezni óvszerrel ebben az esetben, mivel ez már 10 napja történt?Azóta és elõtte közvetlenül se volt szex. Sorry :)

Ha a barátnőtök azt mondja szedi a fogamzásgátlót ti bíztok benne, hogy tényleg rendesen szedi? Vagy húztok gumit és nem élveztek belé hátha nem?

Legjobb válasz: Egy kapcsolat alapja a bizalom. Én a helyedben elõször óvszerrel védekeznék, aztán ha már biztosnak érzed a kapcsolatot, és tudod, hogy egyformán gondolkodtok a gyerekvállalásról, illetve ismered annyira, hogy odafigyel, hogy mindig beszedje rendesen, akkor mehet anélkül

Egy kapcsolat alapja a bizalom. Én a helyedben elõször óvszerrel védekeznék, aztán ha már biztosnak érzed a kapcsolatot, és tudod, hogy egyformán gondolkodtok a gyerekvállalásról, illetve ismered annyira, hogy odafigyel, hogy mindig beszedje rendesen, akkor mehet anélkül
A kapcsolat a bizalomról szól.Ha az nincs, akkor ott vannak bajok.Persze ez más ha nem régóta vagytok együtt.Akkor még szerintem elfér a gumi.
Pf... jobb helyeken bíznak benne, de ha te nem bízol, vele se légy... Ha ezt nem tudjátok megbeszélni....
hmm nekem az ismerõsömmel ugy csinált 1 csaj hogy azt modta neki hogy szedi de mégse...gyerek lett belõle.és igy el is vette a csajt...szóvalmagához láncolta igy a gyereket... szóval nem lehet megbizni senkiben !!4
én szakítás után is jóban vagyok a volt barátaimmal és mindegyiknek elmondtam, hogy attól, hogy én szedtem rendesen a gyógyszert, ne higgyék el bárkinek, hogy õ is szedi, nem mindenkinek van felelõsségtudata a saját testével (mert ugye ha nem szedi rendesen, komoly mellékhatásai lehetnek) és esetleg a leendõ gyerek apjának életével szemben (ha pl becsúszik a baba és megtartja) Én mindig szóltam az épp aktuális partneremnek, ha gyengülhetett hatása a gyógyszernek (pl antibiotikum szedés miatt), hogy húzzunk gumit a biztonság kedvéért, mert bár nem 100%, h nem hat, de az ellenkezõje sem biztos. Ismerek pl olyan lányt, akivel szakítani akart a barátja, de nem tudta elengedni, így idõközben nem szedte a gyógyszert, hátha becsúszik a baba..így is lett..de mivel nem várta ki a szünetet, (ami alatt teljesen kiürül a gyógyszer a szervezetébõl) az abbahagyás és a gyerek között, így a gyerek nem lett egészséges, így mindhármuk élete el lett [email protected] Úgyhogy srácok, nagyon vigyázzatok az ilyesmivel!!!
Persze, nagyon kell vigyázni, ezért ha látod egy lányon, hogy labilis érzelmileg pl., akkor eleve jobb vigyázni. Bátyám egy ilyen csajjal van együtt, rettegek, hogy nehogy kicsesszen vele.:S
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy fontos a bizalom, de 1, 5 hónap után nehéz 100%-ba megbízni valakibe..
Én mindig azt mondom, hogy a legbiztosabb védekezés az, ha fogamzásgátló szedése mellett sincs p*ncibaélvezés.Szóval bírd ki és ne élvezz belé.

Mennyi esélye van, hogy terhes leszek ha rendesen szedem a fogamzásgátlót, szabályosan és a barátom sex közben belém élvez?

Legjobb válasz: Kevesebb mint 1% esélyed van. Tabletta mellett akkor szoktak teherbe esni (100-ból 1 ugye), ha nem szedik megfelelõ idõben, vagy ha antibiotikumot is szednek, vagy hasmenésük van stb, és nem alkalmaznak kiegészítõ védekezést. Ha normálisan szeded a tabit, gyakorlatilag biztos, hogy nem esel teherbe.

Kevesebb mint 1% esélyed van. Tabletta mellett akkor szoktak teherbe esni (100-ból 1 ugye), ha nem szedik megfelelõ idõben, vagy ha antibiotikumot is szednek, vagy hasmenésük van stb, és nem alkalmaznak kiegészítõ védekezést. Ha normálisan szeded a tabit, gyakorlatilag biztos, hogy nem esel teherbe.
Az elõttem szólónak van igaza, az esély jóval nagyobb mint 99%, ha rendesen van szedve a tabi. Egyébként olyan 99.9%-ra van írva a biztonság, de gyakrolatilag még ennél is magasabba védettség, az a 0.1% az esetleges kisebb napi étkezési/hormonális változástól lehetséges. B.P.
100-ból 1 az esély arra, hogy terhes leszel. A tabletta 99 százalékos védettséget nyújt.
A kérdező hozzászólása: köszi a normális válaszokat :)

Ha gyógyuló hasnyálmirgy gyulladásom van, már a diéta végénél tartok, és lassan visszaállok teljesen a normál étkezésre, akkor szedhetem rendesen már a fogamzásgátlót is?

Vagy ilyenkor azt még nem lehet? Szerintem ha más gyógyszert is kell szednem, akkor szedhetek fogamzásgátlót is, nem? a májfunkciók rendben.

Fogamzásgátlót szedek (lindínette 20) és éppen szünetem van, ha a 3. napján hagytam abba az antibiotikum szedését akkor attól a következő ciklusban ha rendesen szedem a tabit védett vagyok?

Lehet hogy hülyének néztek és jo néhányan beírjátok hogy keres?...hát a keresön néztemn de konkrétan erre nem kaptam választ. AY tájékoztatóban pedig nincs leírva csak az hogy csökkenti a hatását és mondjam meg az orosnak hogy tabit szedek...hát ez megvolt.

Legjobb válasz: MÁsik kérdés amit csak igy hirtelen akaokr feltenni az az hogy normális ha a menstrum azonos mennyiségü mint a tabi elött? Ugy értem nem csökkent le, de nem görcsölök ettõl még hat ugye?

A kérdező hozzászólása: MÁsik kérdés amit csak igy hirtelen akaokr feltenni az az hogy normális ha a menstrum azonos mennyiségü mint a tabi elött? Ugy értem nem csökkent le, de nem görcsölök ettõl még hat ugye?
Én is Lindynette20-at szedek.És én is épp antibiotikummal!Az antibiotikum valóban csökkenti a hatását tehát amíg szeded és utánna még egy hétig más védekezési módot is használni kell!
A tabi általában lerövidíti a menstuáció idejét és mennyiségét de ha mégis ugyanolyan mint elötte akkor sincs semmi baj!

Ha szedek fogamzasgatlo tabit, es rendesen megjon a verzes, biztos hogy nem vagyok terhes?

megjott a verzes most is mint maskor,de csak 2 napig tart igaz jon rendesen a 2 nap alatt,valahogy olyan furcsan erzem magam havi elott fajt a hasam szurt is azt gondoltam felfaztam,most meg faradekonynak erzem magam.nem hagytam ki egyet sem es szedtem rendesen es nem szedtem antibiotikumot sem.

Legjobb válasz: hát ha mindent beszedtél és rendesen véreztél (még ha rövidebb ideig is) akkor nincs gond :)

hát ha mindent beszedtél és rendesen véreztél (még ha rövidebb ideig is) akkor nincs gond :)
A kérdező hozzászólása: van valami konkret dolog amibol tudhatom h terhes vagyoke teszten kivul mert azt ma nemtudom beszerelni.ha megnyomom a hasam vagy ilyesmi vane valami csak terhesseghez kotheto erzes?
hát szerintem így, ilyen rövid idõn belül nincs, hogy éreznéd a babát vagy valami, de ha ennyire aggódsz, vegyél tesztet, amint tudsz! :)
A tabletta 99, 9%ban véd. Tehát van 1 század%nyi esély. Teszt aztán orvos mert sztem a 2 nap nagyon nem normális
2 nap lehet normalis, a fogamzasgatlo (barmilyen reg ota szeded) felborithatja barmikor a hormonjaidat.egyebkent lehet hogy csak megfaztal, vagy bujkal benned valami, nem kell egybol a terhessegre gondolni ha rendesen szedted a tabit akkor szinte biztos, hogy nem vagy az.nem ertem az embereket:) az ilyen tuneteknek 1000 millio mas oka lehet, miert pont a terhessegre tippeltek elsore? ha ennyire izgulsz akkor vegyel egy tesztet, itt senki sem latnok.de biztosan nem vagy az.

Ha fogamzásgátlót szedek és a 7 napos szünetben rendesen jelentkezik a vérzésem, akkor teljesen kizárható a terhesség?

3 éve szedem,soha nem volt velem semmi gond,soha nem maradt ki egyetlen szem sem... Megjegyzem még,hogy talán 3 havonta 1x használjuk ki a gyógyszer "előnyeit" mivel mi "megszakítással" szeretjük... Utoljára januárban történt ilyen,azóta már 2x is megjött,de most mégis olyan furi a hasam...

Legjobb válasz: Statisztikák szerint 0,1% esélyed van a terhességre,ha rendesen szeded,az majdnem semmi,de teljesen kizárni sohasem lehet.

Statisztikák szerint 0, 1% esélyed van a terhességre, ha rendesen szeded, az majdnem semmi, de teljesen kizárni sohasem lehet.
A kérdező hozzászólása: és ha rendszeresen, pontosan jelentkezik a vérzésem?

Mi a teendő, ha : Laurina fogamzásgátlót szedek, és beszedtem rendesen az egy levéllel, majd kiment a fejemből hogy egy hét szünet jön és bevettem a küvetkező haviból 1 et. Tehát egy levél+1 szem Laurinát vettem be. Okoz ez valami problémát?

Hétf?vel indítottam a szedést, és így a köv levél hétf?i adagot szedtem be. Ez azt jelenti hogy az egy hét szünet után, ne hétf?n hanem kedden kezdjem el folytatni?

Legjobb válasz: Csinálhatod így is-úgy is. Ha ragaszkodsz a hétfõi kezdéshez, akkor most a szüneted 6 napos lesz. (Rövidebb szünetet lehet tartani, csak hosszabbat nem.) Ha nem ragaszkodsz a hétfõhöz, akkor tarts meg a 7 napon és kedden kezded az új levelet.

Csinálhatod így is-úgy is. Ha ragaszkodsz a hétfõi kezdéshez, akkor most a szüneted 6 napos lesz. (Rövidebb szünetet lehet tartani, csak hosszabbat nem.) Ha nem ragaszkodsz a hétfõhöz, akkor tarts meg a 7 napon és kedden kezded az új levelet.
Várj-várj! Most néztem meg, hogy a Laurina nem egyfázisú, hanem háromfázisú. Így viszont nem olyan egyszerû a dolog, mindenképpen orvossal beszéld meg!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ. Ezek szerint kezdhetem a szokásos hétfõi nappal, s így egy nappal rövidebb ideig kell majd szednem a tablettákat. Nem vasárnapi nappal fog véget érni hanem szombatival, s aztán minden ugyan úgy ahogy eddig.
A kérdező hozzászólása: O , ja értem. Köszönöm azért a választ.
én is laurinas vagyok. amit ebben az esetben szerintem tegyél az az, hogy ne tarts szünetet, hanem szedd tovább következõ levelet. semmi bajod nem lesz(én is volt hogy kihagytam). de azért olvasd el a tájékoztatót. ha nagyon ragaszkodsz a szünethez akkor tényleg kérdezd meg az orvosod.
kedves utolso.Én is laurinát szedek kb. 1 éve.Multhonapban az utolso hetinél kimaradt 3 vagy 4 szem bogyo.Volt sex apával.Lehet terhes igy, vagy véd a gyogyszer?V

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!