Találatok a következő kifejezésre: Ha rendészeti szeretnék (10 db)

Ha rendészetre szeretnék jelentkezni és nem látok az 1-ik szememre (a másik tökéletes) attól még felvehetnek valahová?

Ha irodai munkára akarnék rendészeten jelentkezni azt hol tehetném ha egyáltalán lehetséges a szemem miatt?

Ha rendészeti szakközépiskolába szeretnék jelentkezni, akkor elfogadják azt, hogy jelenleg végzem az érettségi tanfolyamot?

Vagy pedig oda már az érettségi bizonyítvánnyal kell menni.

Legjobb válasz: ?? Rendészeti SZAKKÖZÉPISKOLÁBA érettségivel? Szerintem sok embernek (mondjuk úgy, mindenkinek) fájnak a feje ettõl a "kitételtõl." A rendészeti szakközépiskolába járók a szakközépiskola befejezését követõen szerzik meg - megfelelõ vizsga esetén - az érettségi bizonyítványukat. Az érettségi nem "tanfolyam". Az egy komplex tudásanyagot felölelõ középfokú vizsga. Általában négy éves képzést követõen kapják, illetve a szakképzõ iskolák diákja egy két éves továbbképzés keretében sajátíthatják el a vizsgához szükséges ismeretanyagot. Te valószínûleg ez utóbbról beszéltél. Az érettségiddel te a RENDÕRTISZTI FÕISKOLÁRA jelentkezhetnél - ha oda nincs elõírva a rendõrszakközép. Ha kitétel, hogy csak a rendészeti szakközép érettségizett diákjaiból vesznek fel embereket, akkor már nincs lehetõséged arra, hogy ezt bepótold.

?? Rendészeti SZAKKÖZÉPISKOLÁBA érettségivel? Szerintem sok embernek (mondjuk úgy, mindenkinek) fájnak a feje ettõl a "kitételtõl." A rendészeti szakközépiskolába járók a szakközépiskola befejezését követõen szerzik meg - megfelelõ vizsga esetén - az érettségi bizonyítványukat. Az érettségi nem "tanfolyam". Az egy komplex tudásanyagot felölelõ középfokú vizsga. Általában négy éves képzést követõen kapják, illetve a szakképzõ iskolák diákja egy két éves továbbképzés keretében sajátíthatják el a vizsgához szükséges ismeretanyagot. Te valószínûleg ez utóbbról beszéltél. Az érettségiddel te a RENDÕRTISZTI FÕISKOLÁRA jelentkezhetnél - ha oda nincs elõírva a rendõrszakközép. Ha kitétel, hogy csak a rendészeti szakközép érettségizett diákjaiból vesznek fel embereket, akkor már nincs lehetõséged arra, hogy ezt bepótold.
Na figyuka. Ha folyamatban van az érettségid, és a szakközép szeptemberben indul a kitétel, hogy iskola kezdéséig SIKERES ÉRETTSÉGI vizsgabizonyítványt szerzel. 2 éves rendõrszakképzés jön. A gyakorlatok közben vannak. 1 vagy 2 hetes, nyáron sok hetes. Meg a második évfolyamban is. Aztán ha végzel, mész vissza a városba dolgozni ahova van befogadó nyilatkozatod. Semmi ilyen 2év közúti gyakorlat nincs mint irtátok:D:D Annyi, hogy ha elvégzed a sulit, nem helyezetnek át 2 évig...Ha a suliban végzel, rendõr õrmesterként szerelsz fel ha kitünõ a bizid akkor meg törzsõrmesterként. ennyi:)
"vagy a képzés kezdetéig eredményes érettségi vizsgát tesz" Itt a válasz. Benne volt a kommentedbe.=)
Elméletileg el kell fogadniuk, mert az érettségid már folyamatban van. Végülis ha jobban belegondolsz fõiskolára/egyetemre is érettségizetteknek lehet menni, de már februárban jelentkezni kell és csak májusban van az érettségi. Elméletileg van egy dátum, ameddig be lehet adni az idõközben megszerzett papirokat (érettségi, nyelvvizsga)
A kérdező hozzászólása: Akkor köszöntem szépen, elõbb meg kell szereznem az érettségit. Igen, tudom hogy kemény a felvételi, de hát valamit valamiért:)
Ja és elég kemény 3 lépcsõs felvételi van. Orvosi vizsgálat, fizikai állapot, és pszichológiai teszt.
Valóban kell érettségi a rendészeti szakközéphez, de én úgy tudom hogy akkor két év alatt el lehet végezni. És ha még eddig nem változtatták meg akkor a szakközép elvégzése után kötelezõ 2 év közúti rendõr gyakorlat van. És parsze ezután lehet továbbmenni.
A kérdező hozzászólása: Ja, én már elvégeztem egy szakközépiskolát, tehát most esti tagozatos érettségire járok. Viszont szeretnék rendõr lenni.
A kérdező hozzászólása: Most nem akarok belekötni, de....: 1. Rendészeti szakközépiskolába jelentkezhet, aki: • magyar állampolgár vagy bevándorlási engedéllyel rendelkezõ olyan személy, aki a magyar állampolgárságot legkésõbb a beiratkozásig megszerzi, • 18. életévét betölti a jelentkezés évében, de 33 évesnél nem idõsebb, • cselekvõképes (cselekvõképes az a beszámítási képességgel rendelkezõ nagykorú, aki nem áll gondnokság alatt és döntéséért jogi felelõsséggel tartozik), • állandó bejelentett belföldi lakóhellyel rendelkezik, • büntetlen elõéletû, és életvitele kifogástalan (A rendõrség a szolgálati törvény alapján csak olyan személyeket fogadhat, akiknek magatartása, életvitele a hivatásos állományúakkal szembeni társadalmi elvárásoknak megfelel. A kifogástalan életvitel meglétét a rendõrség illetékes vezetõje jogosult megállapítani. A közeli hozzátartozók és a jelentkezõvel közös háztartásban élõk életvitelét abból a szempontból vizsgálják, hogy a szolgálat törvényes és befolyástól mentes ellátását veszélyezteti-e), • közép- vagy emeltszintû érettségivel rendelkezik (vagy a képzés kezdetéig eredményes érettségi vizsgát tesz), Ezt a Szegedi rendészeti szakközép tájékoztatójából másoltam... A jelentkezési lapon is szerepel, hogy az érettségi bizonyítvány számát meg kell adni.
ÉN UGYAN IGY VOLTAM EGYSZERRE JELENTKEZTEM ADYLIGETRE MEG KÖZBEN ESTIN NYOMTAM AZ ÉRETTSÉGIT, ÉS MIRE LEMEGY AZ ERÖNLÉTI ÉS A PSZIHO TESZT ÉS MIKOR SZEPTEMBERBEN KEZDESZ NAPPALIN ADDIGRA KELL MEGLENNIE A BEFEJEZETT SIKERES ÉRETTSÉGIDNEK!!!!


Számít-e/látszódik-e ez a dolog, ha felvételizni szeretnék rendészeti szakközépbe?

10 vagy 11 esetleg 12 éves koromban (nem emlékszem pontosan), egy barátomnak "hála" belekeveredtem egy bolti lopásba a tescoban, 5-7 ezer forint közötti értékű tárgyról volt szó, természetesen a szüleink kifizették helyszínen és nem hívtak rendőröket vagy ilyesmi, viszont kb 2-3 hónapig kellett járni 1 helyre ahol megbeszéltük ezt a dolgot egy harmadik féllel, hogy miért tettük.. ilyesmi. ezt sikeresen le is tudtuk, nem volt ebből további gond. kérem csak az írjon választ aki biztos a válaszában! köszönöm! (most 22 éves vagyok szóval nem ma történt!)

Legjobb válasz: Jajj ennek semmi nyoma nincs, nyugi! Eleve nem is voltál büntethetõ, és 5 év után elévül az ügye. Nekem is volt egy kellemetlen ügyem, tiszta az erkölcsim. Azt nem tudom van-e valami adat rólam, de a te helyzetedben kizártnak tartom. Gyerek voltál!

Jajj ennek semmi nyoma nincs, nyugi! Eleve nem is voltál büntethetõ, és 5 év után elévül az ügye. Nekem is volt egy kellemetlen ügyem, tiszta az erkölcsim. Azt nem tudom van-e valami adat rólam, de a te helyzetedben kizártnak tartom. Gyerek voltál!
Semmi nyoma nincs. Nyugodtan jelentkezhetsz bárhova, ezt a dolgot meg sem kell említened. Nincs, nem létezik. Pedro
Nem tudok neked biztos választ adni, de abból indulok ki, hogy nem, mert a korod a Btk. szerint a bûnösséget kizárja. Ki volt az a 3. fél, és ki rendelte el ezt a kezelést, azt tudod? Lehet hogy ez bûncselekmény sem volt, csak szabálysértés, nem tudom mi volt 10 évvel ezelõtt az értékhatár, ami a bcs. a szabálysértéstõl elválasztotta lopás esetén. A szabálysértést viszont nem hiszem, hogy néznék.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a gyors válaszokat!
Szerintem baromi egyszerû, kérni kell egy erkölcsi bizonyítványt (a jelentkezéshez is biztosan kérni fogják úgyis). De nem valószínû, ha nem tettek feljelentést. Ha tettek, szerintem akkor sem kizáró ok talán, hiszen még gyerekkorú voltál.
Elég rizikós szerintem. Egyik ismerõsömbe azért kötöttek bele mert ovis (kb.5 éves) korában logopédushoz járt. Fogalma sincs hogyan derítették ki, de szívóztak vele egy kicsit... Egyébként végül is felvették második nekifutásra :) Sok szerencsét a felvételihez!

Ha rendészeti főiskolára szeretnék jelentkezni, akkor muszáj testnevelésből érettségiznem?

A válaszokat előre is köszönöm.

Legjobb válasz: Hát, nem ma végeztem el, de úgy tudom nem. A magyar, és a töri kell!

Hát, nem ma végeztem el, de úgy tudom nem. A magyar, és a töri kell!
Úgy tudom nem alapfeltétel, szimplán nagyon jónak kell lenned a sportban, elõnyt jelent ha például versenyszerûen sportoltál valamit, meg ugye elég komoly az alkalmassági vizsgálat is. (futás, erõszint felmérés, stb). De ezt mondjuk megtudod csinálni akkor is, ha nincs tesi érettségid.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, ilyen felméréseken milyen gyakorlatokat kell végezni a futáson kívül?

Ha ebben az évben jarok egy normalis suliba és jövöre át szeretnék egy rendészetre iratkozni meg tehetem?

most 10.ben vagyok és még nem találtam magamnak suli mert kulfoldrol jottem és nincs meg a papirom a 9.osztalyrol h jartam és talán még rra is gondoltam h még ebben az évben át megyek rendészetre ott talán van hely?vagy ottis van olyan h meg van alétszám vagy valami miatt nem vesznek fel

Legjobb válasz: van lehetõséged átiratkozni, abban az esetben ha az osztálylétszám nem az egekben van, de ha átmész egy másik szakra, vagy másik suliba, akkor különbözeti vizsgát kell rakni, mert lehet h vannak olyan órák ott amik nállatok nem voltak, és azokbol különbözeti vizsgát kell h lerakj. de nyugottan megpróbálhatod.

van lehetõséged átiratkozni, abban az esetben ha az osztálylétszám nem az egekben van, de ha átmész egy másik szakra, vagy másik suliba, akkor különbözeti vizsgát kell rakni, mert lehet h vannak olyan órák ott amik nállatok nem voltak, és azokbol különbözeti vizsgát kell h lerakj. de nyugottan megpróbálhatod.
A kérdező hozzászólása: aha hat szerintem biztosan meg fogom probalni köszi a segitseget

Ha jövőre felvételizek rendészetibe, és szeretnék rá felkészülni fizikálisan (nem csak a felvételire, de arra 3 év tesire is), hogyan érdemes nekiállnom? Milyen gyakorlatoknak?

Legjobb válasz: nekem több osztálytársam is volt aki oda nyert felvételt. nem jártak ae különtesire se semmi. csak jó legyél tesibõl és elég az is. nem nagy dolog.

nekem több osztálytársam is volt aki oda nyert felvételt. nem jártak ae különtesire se semmi. csak jó legyél tesibõl és elég az is. nem nagy dolog.
Függ a fizikai állapotodtól, nemedtõl, életkorodtól!Írd le ezeket és megírom mit csinálj!
A kérdező hozzászólása: Kondizni járok, futni is, de azt nem régóta. Tesióra már nem játszik, mert már nem járok gimibe. 20 vagyok és lány.
Szia! Lány vagy és 20 éves akkor az I. korcsoporthoz tartozol!Van 6 gyakorlat(fekvõtámasz, felülés, fekve nyomás lányoknál(25kg), ingafutás, helybõl távolugrás, és hajlított karú függés), valamint a futás ami kötelezõ!A hat gyakorlatból 4-et kell választanod erre készülj + a futás!Tehát 5 gyakorlat amire kaphatsz 125 pontot maximálisan(mindegyik gyakorlatra max 25 pontot lehet szerezni)!Leírom neked hogy nálad mennyit kell csinálni a max pontszámhoz: Fekvõtámasz:20 db (30 másodperc alatt) Függés:45 másodperc Fekve nyomás:25 kinyomás 25 kg-val Ingafutás(4x10 méter):9.4 másodperc Helybõl távol:220 cm Felülés:45 darab(60 mp alatt) Futás(2000 méter):10 perc Ha valami még érdekel írj!
A kérdező hozzászólása: Szia! Hú, köszi, ezek végülis jó "hírek". :) Köszi szépen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!