Találatok a következő kifejezésre: Ha részleges van (11 db)

Ha részleges figymaszűkületem van és még nem műtöttek, akkor fájni fog a szex?

Amikor a barátn?m tejesen felhúzza a b?rt és úgy kezd el kielégíteni kicsit még az is fáj.Az orvoson kívül mármilyen megoldást szivesen hallok.

Legjobb válasz: Önmegtartóztatás. A fájdalomküszöb emelése, pl. jóga gyakorlatokkal, vagy autogétréninggel. Petting mindhalálig, ha egyszer csak a behatolás problémás. Keress fel egy jó urológust, aki 5-10 perc alatt megoldja a gondod és utána jöhet a szabad szex. Csak azt nem értem, mikor derült ki ez a részleges szûkület? Mert jobb lett volna kisgyerekkorban átesned ezen.

Önmegtartóztatás. A fájdalomküszöb emelése, pl. jóga gyakorlatokkal, vagy autogétréninggel. Petting mindhalálig, ha egyszer csak a behatolás problémás. Keress fel egy jó urológust, aki 5-10 perc alatt megoldja a gondod és utána jöhet a szabad szex. Csak azt nem értem, mikor derült ki ez a részleges szûkület? Mert jobb lett volna kisgyerekkorban átesned ezen.
EGyre több felnõttnél van részleges vagy teljes fitymaszûkület. Lehet élni vele, de jobb megcsináltatni. Rutinmûtét, 2 hét alatt el is felejted, nem fog fájni. Ha a szex fáj , mindenképp el kell menni orvoshoz, mert így nem tudod tisztítani sem rendesen, és ebbõl komoly fertõzés lehet, és a lányt is megfertõzheted!!! De hozzá is lehet szokni, hogy finomabban nyultok hozzá, sé akkor nem fog fájni. De tényleg érdemes megcsináltatni, nem a világ vége, hidd el:)
Csak vigyázz, hogy hogy oldják meg: a teljes körülmetélés a legrosszabb, azzal vész el a legtöbb rész... és én tudom, milyen az, sok esetben nagyon nem lesz az ember hálás az eredményért, de akkor már késõ :(
Ez a link a fékrõl szól, a kérdezõ meg a fitymáról beszél...

Hogyan látnak el ha részleges ínszalagszakadásom van?

Ez a baleset történt. De az orvosnál csak annyit mondtak (ügyelet), hogy fáslizzam, adtak egy vékony fáslit, meg kenegessem. De ez már 4napja történt, és alig apadt a dagadás, meg kék,zöld,lila a bokám. Nem kellet volna fekv?gipszet kapnom, vagy legalább rögzít?kötést, hogy szép lassan ráállhassak?

Legjobb válasz: szerintem nem normális,hogy 4 napja így vagy.én kaptam rögzitõt,bár igaz 2 éve történt azóta gyógytorna úgyahogy helyrehozta,de néha még mindig könnyen kimegy a bokám.keress fel egy ortopédorvost.

szerintem nem normális, hogy 4 napja így vagy.én kaptam rögzitõt, bár igaz 2 éve történt azóta gyógytorna úgyahogy helyrehozta, de néha még mindig könnyen kimegy a bokám.keress fel egy ortopédorvost.
Nos, velem két hete történt meg ugyanez a baleset egy szerencsétlen lépést követõen. Az ügyeleten nekem annyit mondtak, hogy polcoljam fel és hûtsem a lábamat, valamint pihentessem. Semmilyen rögzítõ eszközt nem kaptam. Természetesen elõtt volt röntgen. Kb. 4-5 nap után ( miután nagyjából leapadt a daganat) begipszelték (4 hétig lesz rajta a gipsz). Remélem tudtam segíteni.
Én fekvõ gipszet kaptam, pedig 2 kicsi gyerekem volt, de az orvos azt mondta muszáj.Emellett 2 hétig injekcióztam magam, nehogy trombozist kapjak!
Hát nekem "csak" meg van nyúlva a bokámban az inszalag. Borzalmasan fájt az is, úgy bedagadt, hogy úgy éreztem a lábamat valaki kicserélte egy elefánt lábával. Én automatikusan bekötöttem fáslival és felpócoltam, hûtõborogatást tettem rá. A fásliért megdicsért a doki. Majd mivel még rá 1-1, 5 évre is eléggé éreztem, így újból elmentem vele dokihoz (másikhoz) az összes leleteimmel. Ekkor elküldött gyógytornára, felírt egy gumizoknit. Tesi órán gumizokni nélkül pl. nem is vehettem részt, volt amit még így sem bítram megcsinálni. Ja, ez már 8 éve volt októberben, de még néha most is érzem, hogy luktet, hasogat és olykor kicsit be is dagad. Ilyenkor felveszem a gumizoknit és amennyire tudom kimélem. Van, hogy egy rossz lépés/mozdulat -, de van, hogy front idézi ezt elõ. Te magad is tornáztathatod, de ha fáj hagyd abba, ha nem /nem vészes, akkor is csak óvatosan, fokozatosan...ne erõltesd meg! Remélem azért tudtam valamennyit segíteni.
Nekem "csak" megrándult a bokám, sántikálva menni is tudtam, és csak másnap mentem a balesetire, mert azt hittem jobban leszek, de hatalmasra dagadt, csináltak röntgent, és egy hétig fekvõgipszem volt, utána pedig legalább egy hónapig hordanom kellett mûanyag bokarögzítõ eszközt, úgyhogy szerintem semmi esetre se hagyd a dolgot ennyiben!
A kérdező hozzászólása: Szóval szerinted akkor ne hagyjam így ahogy van? Mert nehezen tudom mozgatni, és ha próbálom akkor is nagyon fáj. Azért vagyok enniyre tanácstalan, mert azt mondták, hogy hétvégén polcoljam, meg jegeljem. Aztán hétfõn már próbálhatok ráállni. De a helyzet rosszab sztem, mint ah õk gondolták, bár 6röntgen képet csináltak róla, de akkor is nem volt valami bíztató és most sem az.
A kérdező hozzászólása: Köszi a sok választ, tényleg. Csak ebben az egészben azt nem értem, hogy ha mindenki kap gipszet meg rögzítõkötést vajon én miért nem kaptam. Remélem nem hanyagságból, hanem mert annyira nem komoly. Bár nem ismerem a Merényi kórházat de remélem, indokoltan nem kaptam a fentieket. Mégegyszer köszi mindenkinek.

Ha felengedem a halas és nem használok vízelõkészítõt, mennyi idõ alatt áll be és mennyi idõ után tehetem bele akváriumból a halakat? Kell beszórni kaját ha egy szökõkút van benne? Mennyi idõ után kell részleges vízcsere?

Ha már beállt, a kerti tónál is hetente kell 30% részleges vízcsere?

Legjobb válasz: Ha fe engedted a halast és telidobátad tavigazza akk csak borút kõ mögváni ho essen azt mad a gaz fõvöszi a tavi dzsuvát, beleáni mög beleáhatsz csak a halak mög ne harapjanak. Vizet mög a ború cserél mán ha esik bár van szökökutad az mög köpüli a vizet pisilós lögalább?

Ha fe engedted a halast és telidobátad tavigazza akk csak borút kõ mögváni ho essen azt mad a gaz fõvöszi a tavi dzsuvát, beleáni mög beleáhatsz csak a halak mög ne harapjanak. Vizet mög a ború cserél mán ha esik bár van szökökutad az mög köpüli a vizet pisilós lögalább?
A kérdező hozzászólása: Hát, gratulálok a válaszodhoz!Sajnálom, hogy csak ilyen örömeid vannak az életben!


De próbáld meg nyitogatni, mert a végén teljes lesz a szájzár...
Sajnos a szájzárra egyetlen egy gyógymód van: erõltetni kell a nyitogatást, csukogatást. Orvos nem tud rajta segíteni csak TE. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszi, ma újra voltam dokinál, és õ is mondta "tornáztatni" kell.már jobban kitudom nyitni.de még mindig nagyon fáj.

Mi van akkor ha több kötelező órám is ütközik egymással részlegesen vagy teljesen?

Legjobb válasz: A kötelezõ nálad mit jelent? Azt kell nézned, hogy gyakorlatos óráid ne ütközzenek. Persze ha az elõadásokra is beszeretnél menni, akkor érdemes egy olyan órarendet összeállítani, amelyben nincsenek átfedések. Nekem is volt így, hogy ütköztek elõadások, akkor a barátnõmmel felváltva jártunk. Egyik héten õ ült be filozófiára és én törire, másik héten meg õ. Ha abszolút nem tudod ezt megoldani, akkor ismerõsöktõl kérj jegyzetet. De ha szeminárium ütközik, akkor a tanszéki adminisztrátorokat vagy a T.O.-sokat zaklasd, mert az elég fontos lenne, hogy ott legyél és egyszerre még sem tudsz két helyen lenni.

A kötelezõ nálad mit jelent? Azt kell nézned, hogy gyakorlatos óráid ne ütközzenek. Persze ha az elõadásokra is beszeretnél menni, akkor érdemes egy olyan órarendet összeállítani, amelyben nincsenek átfedések. Nekem is volt így, hogy ütköztek elõadások, akkor a barátnõmmel felváltva jártunk. Egyik héten õ ült be filozófiára és én törire, másik héten meg õ. Ha abszolút nem tudod ezt megoldani, akkor ismerõsöktõl kérj jegyzetet. De ha szeminárium ütközik, akkor a tanszéki adminisztrátorokat vagy a T.O.-sokat zaklasd, mert az elég fontos lenne, hogy ott legyél és egyszerre még sem tudsz két helyen lenni.
Akkor [email protected] az órarended! Ha elsõ éves vagy, nagyon sok mindent nem tudsz kezdeni, szólni kell a TO-nak, meg mit tudom én kinek, hogy valamit kezdjenek a helyzettel. Ha elmaradó tárgyak órái ütköznek, akkor ne csodálkozz =). Van így pár ember, köztük én is =).
próbálj kurzust váltani. már ha több van. hátha van ugyanaz a tárgy más idõpontban is.
A kérdező hozzászólása: Mindkettõ csak 1 idõpontban van, nem lehet váltani.
Te támadod meg a végrendeletet, így neked kell állnod a bírósági költségeket. Ha elveszted a pert akkor a teljes költség téged terhel.
Ezt az osztrák ügyvédedtõl lenne célszerû megkérdezni. Gondolom ott lesz a per...

Ha van szűrő, és növény az akváriumban miért kell rendszeresen részleges vízcserét csinálni?

Legjobb válasz: Mert a vízben (a haleleség és ürülék lebomlása miatt) felgyülemlik az ammónia, a nitritek és nitrátok, amik egy bizonyos szint fölött mérgezõek a halakra nézve.

Mert a vízben (a haleleség és ürülék lebomlása miatt) felgyülemlik az ammónia, a nitritek és nitrátok, amik egy bizonyos szint fölött mérgezõek a halakra nézve.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok biológus, és még csak nem is okoskodni akarok csak megtudni a témából az ami érdekel. Elvileg a szûrõ baktériumok lebontják az ammóniát, akkor nem halmozódhat fel nem?
A biológiai szûrés az ammóniát nitritté majd nitráttá bontja. A nitrát nem bomlik tovább átlagos akváriumi körülmények között. A növények valamennyit képesek megkötni, de vízcsere nélkül nem lehet fenntartani a növényi tápanyagok egyensúlyát sem.
A kérdező hozzászólása: És például ha hínár van a vízben? Annak tápanyag nem igen szükséges.
Dehogynem szükséges. Legfeljebb amíg kevés növény van sok vízben, nem feltûnõ a hiány. Viszont ebben az esetben a nitrátból sem fogy sok. A liebig törvény alapján az a tápanyag határozza meg a növények növekedését, amelyikbõl a legkevesebb van. Tehát elég, hogy egyetlenegy hiányozzon, már lelassul a növények növekedése és így a nitrát sem fogy. Egyébként az akváriumban zajló mindenféle biológiai folyamatok el is fogyasztanak dolgokat a vízbõl, például nyomelemeket vagy a vízkeménységet. Ez csak akkor gond, ha valaki hónapokig nem cserél vizet.
A kérdező hozzászólása: Értem. Van egy ismerõsöm, akinek az akváriumában a víz tetején van hínár. Semmi extra tápanyagot nem adagol, mégis elég gyorsan nõ. Fél évente cseréli le a víz felét, és totál hülyének néz, hogy én két hetente szenvedek vele. A halai rendben vannak.
Hogy a halai mennyire vannak rendben, azt nehéz kívülrõl megmondani. Ha nincs látványos nyavalya, általában mindenki ezt mondja. De ettõl még lehet, hogy maximális élettartamuk töredékét élik csak meg. Egyes halfajok sokáig eltûrik a magas nitrátszintet, és nem szenvednek látványosan, csak éppen idõnként elhullik egy-egy, kicsik maradnak és nem élnek sokáig. Csak akkor hiheted el, hogy egy akvárium tényleg rendben van ilyen téren, ha megméred a nitrátszintet. Legfeljebb 30 mg/liter lehet egy egészséges akváriumban.
A kérdező hozzászólása: A halai rendben vannak az alapján írtam, hogy több olyan hala van ami már lassan 7 éve él. Köszönöm a válaszokat, így már értem is a vízcserék lényegét. Még csak annyit, ha nincs növény, akkor nincs ami megkösse a nitrátot? Akkor ott a vízcseréket sûrûbbre kell venni?
A kérdező hozzászólása: Érte, köszönöm szépen a kiokosítást :)

Tesi órán milyen gyakorlatokat folytathatok, ha van részleges felmentésem?

Legjobb válasz: Nincs ráírva a felmentésre, hogy mit nem csinálhatsz?

Nincs ráírva a felmentésre, hogy mit nem csinálhatsz?
A kérdező hozzászólása: nincs...
Miért van részleges felmentés? Nekem epilepszia miatt volt, ezért szertorna alól kaptam felmentést, tehát rúdmászás, szekrényugrás, kötélmászás, korlát, meg hasonlók...
Nekem olyan felmentésem volt hogy tesizhettem ugyan de nehéz feladatok alól felmentést kaptam. De ez mellett járok gyógytestnevelésre.
Észrevehetõen nem. Szóval ne számíts félhomályra se igazán.
mikor?
A kérdező hozzászólása: 8-tól 11-ig lesz és 9:27-kor lesz 78%-os.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!