Találatok a következő kifejezésre: Ha problémája az embernek, miért (2 db)

Ha problémája van az embernek, miért nem megy orvoshoz? Már fizetni sem kell érte. Miért itt kérdezget? Ha azt mondják neki, hogy menjen el, akkor egyáltalán elmegy? Vagy csak tépjük itt a szánkat?

Tele van az egészség meg szexualitás rovat olyan kérdésekkel, hogy valali így nem jó, fáj, vérzik, folyik, nem jön, görcsöl, már régóta, mindíg, állandóan stb.

Legjobb válasz: Az emberek arra kiváncsiak hogy volt-e már másnak is ilyen betegsége,mik a tapasztalatok,sztem mindenféleképp elmennek orvoshoz,hogy a problem megoldódjon.

Az emberek arra kiváncsiak hogy volt-e már másnak is ilyen betegsége, mik a tapasztalatok, sztem mindenféleképp elmennek orvoshoz, hogy a problem megoldódjon.
Igen más tapasztalatra kíváncsi az ember, illetve pl. sokszor van, hogy orvosi vizsgálatra várni kell, pl idõpont miatt, vagy csak hétvége van, de aki megijed a dololtól, szerete elõbb valamit tudni, hát itt kérdez.
Tényleg a tapasztalatokra kíváncsi és hogy mi lehet az pontosan vagy hogyan kezelik.
tapasztalat

Miért jó, ha az emberek idegenekre rázúdítják minden problémájukat?

Nem a fórumokra gondolok, mert azokat csak az olvassa, akit érdekel, vagy segíteni akar. Budapest és a szül?városom közt gyakran ingázom a szüleimhez, busszal. Folyamatosan, mint ma is, megtalálnak különböz? korosztálybeli n?k-férfiak, és el sem tudom képzelni mit látnak bennem, de a 3 órás úton rám zúdítják a magánéletüket. Sosem kezdeményezek beszélgetést, mindig lekötöm magamat, de ha kérdeznek általános dolgokról, pl. mikor érünk be stb. normálisan válaszolok, megadva a tiszteletet mindenkinek. Azután pedig elszabadul a pokol,csak beszélnek, panaszkodnak, pedig egy idegen vagyok, nem érdekel. Ma is tanultam (volna) a vizsgámra, kezemben a könyv, és a mögöttem lev? ülésr?l kezd el a néni beszélni, el?ször, hogy mit tanulok, gondoltam talán volt tanár, hát nem, kilyukadtunk ott, hogy milyen egy szemét a veje, meg a menye. Finoman próbálok utalni rá, hogy van más dolgom,mint ezt hallgatni, de általában sikertelen. Bunkón odaszólni nem szeretnék, nem így neveltek. Nem megoldást várok, mert az csak az erélyesebb szó lenne, csupán nem értem ez miért jó másoknak.

Legjobb válasz: Ismerõs, Nyíregyházára jártam kéthetente 1 évig, szinte mindig megtaláltak ilyen emberek, pedig mindig elmondtam neki, hogy pihenni/tanulni/olvasni akarok, nekik nem volt baj, járt a szájuk egész úton.

Ismerõs, Nyíregyházára jártam kéthetente 1 évig, szinte mindig megtaláltak ilyen emberek, pedig mindig elmondtam neki, hogy pihenni/tanulni/olvasni akarok, nekik nem volt baj, járt a szájuk egész úton.
Igen, sajnos elvárják. Néznek rád értetlenül, mikor már mutattad, hogy nem hallod a zenétõl. Sõt volt olyan, hogy õ mutatta, hogy akkor szedjem ki a fülhallgatót. Pedig én aztán tényleg nem vagyok ártatlan képû kisleány.
Zenehallgatás se segít, én már próbáltam, attól még beszél, beszél és beszél :(.
Szerintem hallgass zenét, vagy legalább tegyél egy fülhallgatót a füledbe, és játszd el, hogy nem hallasz semmit. Jó, ez elég gáz megoldás, de nem tudom, mit tehetnél. Esetleg "ó, elnézést, egy pillanat, valaki hív" "szia, mondd! igen, itt ülök a vonaton. Hogy? Hogy itt vagy xy városban? Persze, úgy is jön vonat egy óra múlva, találkozhatnánk. Rendben, akkor ott. Szia" és a következõ megállóban leszállhatnál, és át egy másik kocsiba... Ha lehetõséged van, olyan helyre ülj, ahol nincs a közeledben senki, üres fülke, vagy valami. Esetleg nézhetnél egy kicsit csúnyábban, ne legyél olyan nyitott, és barátságos ábrázatú, hátha nem lesz mindenkinek kedve veled beszélgetni..
Ilyenek a magyar emberek, tapasztalatim szerint. Sõt, általában még "versenyeznek" is, hogy kinek rosszabb az élete.. :( Amúgy szerintem ezeknek az embereknek nincsenek barátaik.. Jobb esetben lehet, hogy kíváncsiak egy idegen véleményére.. De akkor sem így kéne kezdeni ezt.
Engem speciel se fizikailag se lelkileg nem terhel le, ha így a neten olvasok mások problémáiról, vagy válaszolok másoknak. Ellenben élõben totál energiavámpírság, ha már úgy nem bírom elviselni, itt virtuálisan idõtöltésnek számomra tökéletes.
vannak hasonló tapasztalataim, pl amikor várakozom az orvosnál, mikor havonta kell vérvételre járnom, van, aki még a szexuális életérõl is beszél
a, unatkoznak b, meg akarják valaki olyannal beszélni a problémát, aki nem ismeri õt, ergo elfogulatlan. Úgy mondja el, hogy õ legyen a "jó" az akirõl panaszkodik pedig a "rossz" és neki adj igazat. Én a helyedben fülest raknék, max hangerõre hogy még a vonat/busz másik végében is hallhassák hogy mi repeszti épp a dobhártyám, könyv a kézben. Ha meg beszél vagy mutogat tojd le, rá se nézz másra!
Egyik tanárom szerint ez a "taxisofõr-effekt", neked mint idegennek elmondhat bármit, hiszen utána soha többé nem találkoztok. Így elmondja azokat a dolgokat, amiket ismerõsnek, rokonnak nem mondana el. Megoldás valóban csak a határozottság, nem kell bunkónak lenni, csak ha érzed, hogy ez az a fajta, aki képes órákon keresztül mondani a magáét, akkor ha kérdez, válaszolj, és a végén mondd, hogy "ne haragudjon, reggel vizsgázom és muszáj átnéznem most az anyagot". A legtöbb embert ezzel le lehet lõni.
Hadd beszéljen, ha te nem hallasz semmit, mert be van dugva a füled. Vagy elvárják a választ?
Hát én semmivel se tudom lelõni õket, volt már olyan, hogy átmentem másik fülkébe mert már nem bírtam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!