Találatok a következő kifejezésre: Ha problémája az embernek, (5 db)

Ha problémája van az embernek, miért nem megy orvoshoz? Már fizetni sem kell érte. Miért itt kérdezget? Ha azt mondják neki, hogy menjen el, akkor egyáltalán elmegy? Vagy csak tépjük itt a szánkat?

Tele van az egészség meg szexualitás rovat olyan kérdésekkel, hogy valali így nem jó, fáj, vérzik, folyik, nem jön, görcsöl, már régóta, mindíg, állandóan stb.

Legjobb válasz: Az emberek arra kiváncsiak hogy volt-e már másnak is ilyen betegsége,mik a tapasztalatok,sztem mindenféleképp elmennek orvoshoz,hogy a problem megoldódjon.

Az emberek arra kiváncsiak hogy volt-e már másnak is ilyen betegsége, mik a tapasztalatok, sztem mindenféleképp elmennek orvoshoz, hogy a problem megoldódjon.
Igen más tapasztalatra kíváncsi az ember, illetve pl. sokszor van, hogy orvosi vizsgálatra várni kell, pl idõpont miatt, vagy csak hétvége van, de aki megijed a dololtól, szerete elõbb valamit tudni, hát itt kérdez.
Tényleg a tapasztalatokra kíváncsi és hogy mi lehet az pontosan vagy hogyan kezelik.
tapasztalat

Miért jó, ha az emberek idegenekre rázúdítják minden problémájukat?

Nem a fórumokra gondolok, mert azokat csak az olvassa, akit érdekel, vagy segíteni akar. Budapest és a szül?városom közt gyakran ingázom a szüleimhez, busszal. Folyamatosan, mint ma is, megtalálnak különböz? korosztálybeli n?k-férfiak, és el sem tudom képzelni mit látnak bennem, de a 3 órás úton rám zúdítják a magánéletüket. Sosem kezdeményezek beszélgetést, mindig lekötöm magamat, de ha kérdeznek általános dolgokról, pl. mikor érünk be stb. normálisan válaszolok, megadva a tiszteletet mindenkinek. Azután pedig elszabadul a pokol,csak beszélnek, panaszkodnak, pedig egy idegen vagyok, nem érdekel. Ma is tanultam (volna) a vizsgámra, kezemben a könyv, és a mögöttem lev? ülésr?l kezd el a néni beszélni, el?ször, hogy mit tanulok, gondoltam talán volt tanár, hát nem, kilyukadtunk ott, hogy milyen egy szemét a veje, meg a menye. Finoman próbálok utalni rá, hogy van más dolgom,mint ezt hallgatni, de általában sikertelen. Bunkón odaszólni nem szeretnék, nem így neveltek. Nem megoldást várok, mert az csak az erélyesebb szó lenne, csupán nem értem ez miért jó másoknak.

Legjobb válasz: Ismerõs, Nyíregyházára jártam kéthetente 1 évig, szinte mindig megtaláltak ilyen emberek, pedig mindig elmondtam neki, hogy pihenni/tanulni/olvasni akarok, nekik nem volt baj, járt a szájuk egész úton.

Ismerõs, Nyíregyházára jártam kéthetente 1 évig, szinte mindig megtaláltak ilyen emberek, pedig mindig elmondtam neki, hogy pihenni/tanulni/olvasni akarok, nekik nem volt baj, járt a szájuk egész úton.
Igen, sajnos elvárják. Néznek rád értetlenül, mikor már mutattad, hogy nem hallod a zenétõl. Sõt volt olyan, hogy õ mutatta, hogy akkor szedjem ki a fülhallgatót. Pedig én aztán tényleg nem vagyok ártatlan képû kisleány.
Zenehallgatás se segít, én már próbáltam, attól még beszél, beszél és beszél :(.
Szerintem hallgass zenét, vagy legalább tegyél egy fülhallgatót a füledbe, és játszd el, hogy nem hallasz semmit. Jó, ez elég gáz megoldás, de nem tudom, mit tehetnél. Esetleg "ó, elnézést, egy pillanat, valaki hív" "szia, mondd! igen, itt ülök a vonaton. Hogy? Hogy itt vagy xy városban? Persze, úgy is jön vonat egy óra múlva, találkozhatnánk. Rendben, akkor ott. Szia" és a következõ megállóban leszállhatnál, és át egy másik kocsiba... Ha lehetõséged van, olyan helyre ülj, ahol nincs a közeledben senki, üres fülke, vagy valami. Esetleg nézhetnél egy kicsit csúnyábban, ne legyél olyan nyitott, és barátságos ábrázatú, hátha nem lesz mindenkinek kedve veled beszélgetni..
Ilyenek a magyar emberek, tapasztalatim szerint. Sõt, általában még "versenyeznek" is, hogy kinek rosszabb az élete.. :( Amúgy szerintem ezeknek az embereknek nincsenek barátaik.. Jobb esetben lehet, hogy kíváncsiak egy idegen véleményére.. De akkor sem így kéne kezdeni ezt.
Engem speciel se fizikailag se lelkileg nem terhel le, ha így a neten olvasok mások problémáiról, vagy válaszolok másoknak. Ellenben élõben totál energiavámpírság, ha már úgy nem bírom elviselni, itt virtuálisan idõtöltésnek számomra tökéletes.
vannak hasonló tapasztalataim, pl amikor várakozom az orvosnál, mikor havonta kell vérvételre járnom, van, aki még a szexuális életérõl is beszél
a, unatkoznak b, meg akarják valaki olyannal beszélni a problémát, aki nem ismeri õt, ergo elfogulatlan. Úgy mondja el, hogy õ legyen a "jó" az akirõl panaszkodik pedig a "rossz" és neki adj igazat. Én a helyedben fülest raknék, max hangerõre hogy még a vonat/busz másik végében is hallhassák hogy mi repeszti épp a dobhártyám, könyv a kézben. Ha meg beszél vagy mutogat tojd le, rá se nézz másra!
Egyik tanárom szerint ez a "taxisofõr-effekt", neked mint idegennek elmondhat bármit, hiszen utána soha többé nem találkoztok. Így elmondja azokat a dolgokat, amiket ismerõsnek, rokonnak nem mondana el. Megoldás valóban csak a határozottság, nem kell bunkónak lenni, csak ha érzed, hogy ez az a fajta, aki képes órákon keresztül mondani a magáét, akkor ha kérdez, válaszolj, és a végén mondd, hogy "ne haragudjon, reggel vizsgázom és muszáj átnéznem most az anyagot". A legtöbb embert ezzel le lehet lõni.
Hadd beszéljen, ha te nem hallasz semmit, mert be van dugva a füled. Vagy elvárják a választ?
Hát én semmivel se tudom lelõni õket, volt már olyan, hogy átmentem másik fülkébe mert már nem bírtam.

Sima vérvételből kiderül, ha az embernek pajzsmirigy problémája van, vagy ahhoz valamilyen célzottabb vizsgálat kell?

Tehát a sima vérvételben van pajzsmirigy hormonszint vizsgálat?

Legjobb válasz: Ha külön kéri az orvos, hogy nézzék meg a laborban a pajzsmirigyre is, akkor igen. Tehát elég a vérvétel, csak az orvosnak ezt külön jeleznie kell.

Ha külön kéri az orvos, hogy nézzék meg a laborban a pajzsmirigyre is, akkor igen. Tehát elég a vérvétel, csak az orvosnak ezt külön jeleznie kell.
TSH vizsgálatot kérnie kell vérbõl, és esetleg T3, T4-et is. amit pl nálunk csak kóros érték esetén csinálnak, de nem árt megkérnie az orvosodnak ezt is.
A kérdező hozzászólása: Évente, kétévente voltam mindig általános vérvételen, majd elõkeresem a papírokat, hogy rajta van-e. Nem hiszem, hogy gond lenne, de a kóros (kb. 7 éves korom óta tartó) tenyérizzadásom miatt szeretném teljesen kizárni a pajzsmirigy túlmûködést. Semmi más erre utaló tünetem nincsen, a patakokban folyó tenyérizzadás sajnos valószínûleg pszichés:(
A sima rutin laborvizsgálatban nincs benne, az orvosnak külön kell kérni.
Kedves kérdezõ! 1 éve nekem is kellett ilyen vérvétel és az általánosban NINCS BENNE!!!! Külön vérképet kell csinálni, sõt elõfordul, hogy a körzeti orvos meg sem csinálja, hanem csak szakorvos.
Nem. Nekem ha kontrollra kell mennem mindig csak egy tsh-s vérvétel kell, ez a pajzsmirigy esetén a fontos adat, ebbõl állapítják meg a gyógyszeradagot. Egy általános viszont nem tartalmaz ilyet.


Tényleg jobb, ha az embernek nincs testvére? Nincs problémája?

Sok testvért látok irigykedni a másikra, sőt felnőttként, ha meghalnak a szülők, megy a vita azon, hogy "rá többet hagytak!" meg ki kapjon mit! Azt mondta nekem egyik ismerősöm, hogy jobb, ha az ember egyedül nő fel, megússza az ilyen konfliktusokat. Igaz ez?

Legjobb válasz: Nem... Mert ott a tesó, és zajlik az élet... Néha lehet vele veszekedni, és néha lehet vele ökörködni...

Nekem nincs testvérem, nekem jó így, de néha azért belegondoltam, hogy na most jó lenne egy tesó. Én is sajnos azt látom a környezetemben, hogy akinek van testvére, csak a széthúzás van és az ellenségeskedés. Nem értem az embereket, miért kell saját édes testvérével ellenségeskedni? A szüleim testvéreinél is ezt látom és a legjobb barátnõ ikertestvérére sem lehet számítani, elõbb számíthat rám, mint a saját testvérére. Akkor jó a testvér, ha tényleg igazán szeretik egymást és jóban-rosszban kitartanak. Nem tudom, biztos van ilyen.
Nem... Mert ott a tesó, és zajlik az élet... Néha lehet vele veszekedni, és néha lehet vele ökörködni...
Kiskoromban bántam, hogy van testvérem... Õ volt a kicsi, mindig neki adtak igazat, õ meg ki is használta... Volt olyan, hogy direkt megütötte magát, és utána rám fogta. Minden cuccomat elvette, tönkretette. Soha nem hagyott békén, a barátaimon lógott, mindenhová jönni akart velem. Árulkodott a szüleinknek... Ma már 16 éves, és nagyon örülök neki, hogy van testvérem. De egy elég :D Mindketten lányok vagyunk.
Egyedüli vagyok. Borzasztó volt számomra, hogy nincs tesóm. Sajnos a sors úgy hozta, hogy egy gyermekem van. Õt is nagyon sajnálom emiatt.
Én tök nem így gondolom. 2 nõvérem van, nyilván veszekedtünk gyerekkorunkban, de szerettük egymást, hatalmas pluszt adott. felnõttként meg a a fõ bizalmasai legjobb barátai vagyunk egymásnak. A férjem is nagyon jóban van a tesóival. Egyébként anyum egyke volt, pont azért lett 3 gyereke, mert nagyon utált egyke lenni, magányosnak érezte magát sokszor. Ráadásul a szülei fiatalon haltak meg, senkije nincs. Vagyis mi igen :)
Ja egyedül örököl de egyedül is pelenkázhatja meg gondoskodhat az öreg szüleirõl, hát inkább nem.
Én nem érzem így.... A szüleim egyszer meghalnak, de a tesóm az mindig a családom lesz.... Mondjuk nekünk jó a kapcsolatunk, ráadásul a kezesem is õ volt hitelfelvételkor. Más ezt nem tette volna meg értem. De persze õ is számíthat rám mindenben.
Nem, szerintem nem igaz.
Nem jobb! Aki így gondolja, az költözzön egy lakatlan szigetre, és nem lesz konfliktusa senkivel.
Ja de ha meghalnak a szülõk és mondjuk nincs párja egyedül is marad a világba.
Én tipikus egyke vagyok. Van egy 9 éves hugom akinek mindent szabad, mivel õ a kicsi. Akármit megtehet, nagy ritkán rászólnak. Saját esetembõl tanultam meg, hogy nekem is csak egy gyerekem lesz. 21L
Semmiért nem adnám a testvéreimet. :) Van egy nõvérem (25), egy öcsém (17) és két féltesóm, mindketten lányok (az egyik másfél, a másik 5 és fél éves). Unalmas lenne az életem nélkülük. :-D 21L
*bátyámat
Nem, nem jobb! Én imádom a bátyjámat! Soha nem is fordult meg a fejemben, hogy bárcsak ne lenne testvérem! 26/N
nem gondolom így...az én hugommal a kapcsolatunk tökéletes..persze veszekedtünk sokszor, de az tartott öt percig és kész :) õ tud rolam mindent, õ ismer a legjobban...én detto.....imádjuk egymást így is, hogy felnõttünk...az egyetlen ember szinte, akiben százszázalékosan megbízok...a szüleimen, a mamámon és a férjemen kivül...rá mindig számíthatok majd, történjen bármi... a legjobb dolog egy ilyen testvéri kapcsolat!!! 24L
Én mindig is utáltam egykének lenni, mert egyedül nõttem fel és halálra untam magam, az egész gyerekkorom UNALMAS volt. Ráadásul egy csomó mindent nem tanultam meg, ami a társas kapcsolatokhoz kell, ezért sokat estem pofára az életben, nagyon sokat. De legalább úgy megtanultam, hogy ezeket a pofonokat sose felejtem el. Szerintem még egy rossz testvér is jó lett volna, akivel nem jövünk ki, mert akkor is lett volna valaki, aki családtag és az, hogy gyerekkorunkban nem jövünk ki, nem jelenti azt, hogy késõbb se fogunk. Amúgy a családban az unokatesóim közül rajtam kívül szinte mindenkinek volt testvére, de mind utálták egymást. Kivétel nélkül mindenki. De én mégis irigyeltem õket, mert legalább nincsenek egyedül. A magány mindennél rosszabb. Majd ha lesz gyerekem, az biztos, hogy nem lesz egyke. Bármit, csak azt ne.
Szerintem ha valakinek jó testvérei vannak, jó a kapcsolat köztük, az nem lehet rossz. De ismerek olyan testvéreket, akik szóba sem állnak egymással több éve és ha valamelyiknek valami problémája van, a többiek le sem tojják, ilyen testvérek nem hiányoznának.
Aki szerint nem igaz, az rendesen le lett szavazva. Miért?
Egyke vagyok, sajnálom hogy nincs tesóm, tök jó lenne ha lenne egy bátyám :D Barátomnak van nõvére meg bátyja, azt mondja nagyon jó neki így.. kisebb korukban egymás agyára mentek, de ez így normális és szeretik egymást :D Néha rossz így egyedül lenni, van egy barátom aki bátyám helyett bátyám, imádom õt, de nem az igazi :D 19/L
anyagi szempontból jobb egykének lenni, és néha egyébként is megéri, de én nagyon örülök a tesóimnak.foglalkoztak velem, mindig van kire számítanom, jó nevelést kaptam tõlük.ha egyedül nõsz föl, csomó minden kimarad az életedbõl, nincs kontroll, akihez alkalmazkodnod kéne, akivel játszhatnál, verekedhetnél és bárhogy is utáljátok egymást, akkor is kialakul 1 kötõdés, ami normálisabb esetben 1 életre szól. csak azt sajnálom h nincs nõvérem... :/
Nem igaz, most azért, mert a testvérek x százaléka így viselkedik, ez nem törvényszerû... Én egy ilyen testvérpárt sem láttam még, akkor én meg vonjak le következtetést, hogy mindenki nyomorult, akinek nincsen tesója, mert a tesók mind egy szálig angyalok? Nem lehet ebben sem általánosítani.
Nem jobb persze néha én is szeretnék egyke lenni de így jobb soha nem vagyok magányos mindig van kivel ökörködni. Õ mindig itt lesz velem. Persze vannak családok ahol lehet hogy a nevelés miatt nem jönnek ki a testvérek van ahol a kisebbet vagy a nagyobbat elõbbre tartják jó hogy irigyek lesznek egymásra nálunk a szüleink mindig igazságosak és nem is nagyon irigykedünk egymásra amikor kisebb voltam sokat piszkált én meg nyavalyogtam de szerintem ahogy az ember el kezd felnõni egyre jobban kijön a testvérével. Én lány vagyok õ fiú és a bátyám.
Nekem van két tesóm, a kisebbik egy 6évas kislány, és anya mindjárt idegbajt kap tõle. meg mi is. Viszont Soha nem maradsz majd egyedül. De azzal is számolni kell, hogy milyenek. A bátyám autista, és valszeg a húgom is.
Hú én imádom a bátyámat :) nagyon szuper tesó :) sokszor együtt megyünk bulizni/koncertekre :) mindig számíthatok rá, és mindig az õ kicsi hugocskája maradok :)

Mi lenne az olyan emberekkel, akik minden kis szar problémájukra mástól várnak megoldást, ha nem lenne ez az oldal?

Egyedül "senki" nem képes megoldani semmit?! (ezt CSAK azokra értem akik ilyen kérdéseket tesznek fel->) Egyfolytában ezt látom az oldalon, hogy tetszik 1 fiú/lány mit csináljak? Hát ne legyél beszari és kész. Jobb lett attól valaha is valakinek hogy felrakta a kérdést és mindenki ugyan azt válaszolta rá? -> beszélgess vele ... v ilyesmi ... de a lényeg ugyan az. Ezt maguktól nem lehet kitalálni hogy nem kéne töketlennek lenni és máris simán mennek a dolgok?!

Legjobb válasz: Valószínûleg a választ sokan sejtik már elõre,hiszen õk is érzik,tudják,hogy mi lenne a jó megoldás.De nincs elég önbizalmuk,így a válaszokból próbálnak megerõsítést,magabiztosságot nyerni.Szerintem.Ez az ilyen tetszik nekem és mit tudnék csinálni-féle kérdésekre vonatkozott.22/F

Valószínûleg a választ sokan sejtik már elõre, hiszen õk is érzik, tudják, hogy mi lenne a jó megoldás.De nincs elég önbizalmuk, így a válaszokból próbálnak megerõsítést, magabiztosságot nyerni.Szerintem.Ez az ilyen tetszik nekem és mit tudnék csinálni-féle kérdésekre vonatkozott.22/F
Sokszor az is jó, ha meg tudja valaki osztani mással a problémáját. Nem is a válasz a fontos, hanem, hogy elmondhassa a baját. Ez szerintem normális. Persze nem a primitív, buta kérdésekre gondolok.
Ha figyelembe vezsed hogy ezeket a kérdéseket naponta felteszik, és valószínûleg egy se jön rá hogy már 1000X megválaszolták ezeket és az õ esete sem más, akkor nyilvánvaló hogy 1. ez olyan kérdés ami majd' mindenkit foglalkoztat, 2. aki ideír az inkább társas megerõsítést vár. Arra gondoltam minden topikba kellene rakni ilyen "sticky"-ket (állandóan a lap tetején lévõ témákat), amik megválaszolják a 10 leggyakoribb kérdést a témában, ill. amikhez bárki hozzátehet. Akkor nem lenne ugyanaz a téma duplikálva minden nap.
A kérdező hozzászólása: igaza van minden válaszolónak de szerintem azért akkor is durva h mindenre interneten keresnek megoldást... vannak olyan kérdések amikrõl tényleg kínos barátokkal beszélni. de hogy ilyeneket ne tudjanak senkivel megbeszélni?! sok ember inkább ül a gép elõtt egész nap minthogy barátokkal legyen és velük beszélje meg a problémáit aki meg lúzer és nincsenek barátai annak ott a családja nem igaz h többet ér nekik 5 ismeretlen válasza mint a szüleiké akik ismerik 'õt/õket'.
És mi lenne az olyan emberekkel akik mindenben megtalálják a problémát ? :) Akinek nem inge... Amúgy van igazság abban is amit írsz, de szard le :D Neked rosszabb lesz ? Nem. Na akkor ?:)
A kérdező hozzászólása: igazad van. le is szarom. csak kíváncsi voltam, hogy csak engem idegesítenek-e az ilyen kérdések :)
engem is idegesít. ha nem lenne ez az oldal, akkor lehet, hogy a barátait kérdezné meg (és legalább nem a neten élnék a fél életüket), vagy elbalf.szkodnák a dolgot, és nem lépnének.
Mit lúzerezed le akinek nincsenek barátai? :) Azt hiszed az minden embernek olyan könnyen megadatik? Egyébként ha az oldal nem lenne, akkor is kezdenének valamit: vennék a nõi magazinokat az "50 biztos tippel" vagy keresnék az egyéb "tutibiztos" infóforrásokat (ha mást nem a múlt heti romantikus filmet). Akkor már jobb ha konkrétan felteszik valakinek a kérdést. Okosabb tanácsát kikérni nem szégyen, más kérdés hogy ez nem biztos hogy egy okos oldal :) de nem mindenkinél adódik hogy éppen van valaki akivel meg tudja beszélni. Szülõk tiniknél ugye többnyire kiesnek, barátnõk/osztálytársak pedig éppolyan kevéssé tapasztaltak többnyire mint a kérdezõ és egyáltalán nem biztos hogy jó példa az ahogy õk csinálják.
A kérdező hozzászólása: ahhoz nem kell túl sok tapasztalat hogy rájöjjenek arra hogy ha valakivel ismerkedni szeretnének akkor az az elsõ lépés hogy odamennek és megszólítják :) lehet hogy én vagyok túl maradi... de valahogy sose paráztam azon annyit, hogy hogy mondjam ki azt hogy "szia"


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!