Találatok a következő kifejezésre: Ha próbaidő kirúgnak nem (2 db)

Igen akkor jár!
Én ebben nem vagyok olyan biztos! Szerintem a GYED, akkor jár, ha van fennálló munkaviszonyod, mikor szülsz! De olyan hülyén vannak megfogalmazva ezek a jogszabályok, hogy emebr legyen a talpán, mire kiigazodik!

Ha most kezdtem egy munkahelyen, de nem illik az igényeimhez és 30 napos felmondási idő van, de nincs próbaidő, akkor hogyan tudnám elérni, hogy pereskedés nélkül kirúgjanak vagy felmondhassak?

Telefonos munka egyébként.

Legjobb válasz: Ha a szerzõdésedben nincsen próbaidõ megszabva, akkor a munka törvénykönyve szerinti 30 nap érvényes, mint próbaidõ. Ez alatt felmondhatsz egyik napról a másikra is. A próbaidõtõl a munkáltató nem tekinthet el egyoldalúan, hiszen neked is jár.

Ha a szerzõdésedben nincsen próbaidõ megszabva, akkor a munka törvénykönyve szerinti 30 nap érvényes, mint próbaidõ. Ez alatt felmondhatsz egyik napról a másikra is. A próbaidõtõl a munkáltató nem tekinthet el egyoldalúan, hiszen neked is jár.
A kérdező hozzászólása: Áh köszönöm szépen!
Elsõ vagyok. Tévedtem, nem kötelezõ a próbaidõ. Mondjuk én tutira kikötöttem volna, mielõtt aláírom a szerzõdést. Elég rizikós leszerzõdni valahová úgy, hogy nincs lehetõséged dobbantani, ha már az elsõ héten rájössz, hogy nem az eseted.
Szimplán közlöd vele hogy nem kivánsz tovább itt dolgozni indokolni nem kell semmi köze hozzá oszt kész.
Ha nincs a munkaszerzõdésedben próbaidõ kikötés, akkor nincs is próbaidõ. Ebben az esetben, ha felmondasz, akkor 30 nap felmondási idõ van, aminek ledolgozásához ragaszkodhat a munkáltató. Ha igényt tart rá, és Te mégsem dolgozod le, akkor a felmondási idõre járó béredet - mint "kártérítést" - jogosan követeli rajtad a munkáltatód, mivel jogellenesen szünteted meg a munkaviszonyodat. Amit ajánlok: Beszéld meg a dolgot a munkáltatóddal, hogy Neked nem jön be, és ne fárasszátok még egymást 30 napig. Ha rögtön elenged, akkor azt írásban is erõsítse meg, nehogy késõbb letagadja.
ki kell lépni a faszba
Sziasztok én is így jártam csak pályakezdõ vagoyk, és a Fõnököm nem hajlandó közös megegyezéssel elengedni, már örületbe kerget mert kaptam egy ezerszer jobb és biztosabb munkalehetõsséget de kb 1 hetem van rá, a flemondásomat másodszor ne mírta alá... Nem tarthat itt erõszakkal mert már lassan úgy érzem.... nincsvalami kiskapu?
A kérdező hozzászólása: http://www.ommf.gov.hu/index.html?akt_menu=206 én velük beszéltem telefonon, nagyon kedvesek és segítõkészek voltak, írtam emailt és másnap már fel is hívtak, õk tudnának segíteni ha lehet


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!