Találatok a következő kifejezésre: Ha piros vannak az (114 db)

Miért van az hogy bittorentben ha seedlek, egyszer csak a torrent átvált pirosra mintha kitöröltem vagy áthelyeztem volna, de nem. Ja és ha piros akkoris azt írja h seeding, de nem seedel?

Legjobb válasz: Trackerhiba lehet, csak hagyd futni és idõvel (hibajavítás majd automatikus trackerfrissítés után) eltûnik a hibajelzés. Az, hogy nem seedel már inkább a megosztási arányok miatt lehet. Ha mégis a tracker hibájából nem megy akkor is csak várni tudsz. Ha felhasználói jellegû hiba van, akkor egyértelmûen írja a kliens (például nem talál fájlokat, nincs hely a célpartíción, várósorban van, stb...), ilyenkor tudsz beállítást módosítani vagy olyan mûveletet végezni ami javíthatja.

Trackerhiba lehet, csak hagyd futni és idõvel (hibajavítás majd automatikus trackerfrissítés után) eltûnik a hibajelzés. Az, hogy nem seedel már inkább a megosztási arányok miatt lehet. Ha mégis a tracker hibájából nem megy akkor is csak várni tudsz. Ha felhasználói jellegû hiba van, akkor egyértelmûen írja a kliens (például nem talál fájlokat, nincs hely a célpartíción, várósorban van, stb...), ilyenkor tudsz beállítást módosítani vagy olyan mûveletet végezni ami javíthatja.
A kérdező hozzászólása: nem engedi frissiteni a tranckert. idõnként magától megjavul de akkor is csak néhány percig jó
A piros szín az vonzza a tekintetet, fõleg az élénk piros. Nem véletlenül piros a jelzõlámpa.
biztos nem a ruhád színe miatt :DDD
k*vára semmit sem számít a ruha színe. (na persze ha egy srác piros-zöld-kék-rózsaszín csíkos, zöld-fehér kockás gatyában van, az már más tészta! :D) szerintem csak véletlen egybeesés... ennyi az egész. 16/L

Mitől van az, hogy ha suliban vagyok akkor piros lesz az arcom és csillog olyan mint ha zsíros lenne a bőröm az szemem is könnyes egy kicsit, a tenyerem is piros. Mitől van és mit csináljak h ne legyen ilyen?

Amikor hazaérek akkor meg semmi rendes színem van. nagyon zavaró. 17/L

Legjobb válasz: sztem ez tipikusan stressz/szorongás okozója ellen nem tudsz tenni nagyon sokat, én is minidg piros vok, de sztem nem zavaró, jobb mint ha fal fehér lennél:D

sztem ez tipikusan stressz/szorongás okozója ellen nem tudsz tenni nagyon sokat, én is minidg piros vok, de sztem nem zavaró, jobb mint ha fal fehér lennél:D
Nincs meleged? :D
A kérdező hozzászólása: nincs, pólóban szoktam lenni általában.


Ha most pattanásos vagyok és vannak az arcomon pattanás után maradt sebek, amik már csak piros foltok, akkor ilyen lesz az arcom? 16/f

http://www.storyonline.hu/data/cikk/3/21029/2.jpg

Legjobb válasz: Nem lesz ilyen.Ilyen arc akor alakul ki ha elõtt nagy gyulladások kelések voltak.Sima pattanás útán piros folt heg lesz ami eltûnik.Kb 2 hónap.Nyáron ha lebarnulsz lehámlik az arcod ujra rendes lesz.A naturland körömvirágkrém sokat segít enyhén lehámlasztja.Nekem régebben nagyon foltos volt mostanában kevesebb pattanás van igy gyorsabban javul.Volt hogy akor piros folt maradt hogy 5 méterrõl simán látszot.3 hónap és teljesen eltünk.Igazán akor lesz szép az arcod mikor már egyáltalán nincs pattanásod.20 év felett.18/f

Nem lesz ilyen.Ilyen arc akor alakul ki ha elõtt nagy gyulladások kelések voltak.Sima pattanás útán piros folt heg lesz ami eltûnik.Kb 2 hónap.Nyáron ha lebarnulsz lehámlik az arcod ujra rendes lesz.A naturland körömvirágkrém sokat segít enyhén lehámlasztja.Nekem régebben nagyon foltos volt mostanában kevesebb pattanás van igy gyorsabban javul.Volt hogy akor piros folt maradt hogy 5 méterrõl simán látszot.3 hónap és teljesen eltünk.Igazán akor lesz szép az arcod mikor már egyáltalán nincs pattanásod.20 év felett.18/f
A kérdező hozzászólása: Használtam körömvirágkrémet, de azóta elmentem bõrgyógyászhoz, és valami mindig van az arcomon.
magyarul a 2 piros az punk, a piros-kék/kék-piros rendõrgyûlölõ+anarchista/komcsi attól függõen melyikbe rakod a pirosat. a kéket mind1, hogy melyikbe rakod. Am olyat még nem láttam senkin :)

4 hónapos a fiam, de BCG oltása még nem fakadt ki, csak egy piros pötty van ott. Meddig kell kifakadnia? És ha nem fakad ki, csak piros marad az gond?

Legjobb válasz: A kislányomnak kb 6 hetesen fakadt ki, de én csak épphogy észrevettem mert fürdés közben fakadt ki és majdnem lemostam. Most nekünk is csak lapos piros pötty van. Nem lehetséges, hogy már kifakadt?

A kislányomnak kb 6 hetesen fakadt ki, de én csak épphogy észrevettem mert fürdés közben fakadt ki és majdnem lemostam. Most nekünk is csak lapos piros pötty van. Nem lehetséges, hogy már kifakadt?
Én úgy tudom hogy 6 hónapos korig kell kifakadni. Ha nem fakad ki akkor felvágják.

Ha a Sata 2-es kábel színe piros de az én gépembe narancssárga van az attól még jó?

Tom h ostoba kérdés de nem vok egy pc guru.

Legjobb válasz: Még átlátszó is van. Ugyan úgy jó mint a piros, nyugi.

Még átlátszó is van. Ugyan úgy jó mint a piros, nyugi.
A kérdező hozzászólása: Értem köszi.
1. nél a pont nekem pld türkizkék ;)

Segitene valaki? Fontos. Ket urnaban golyok vannak, az A-ban 8 feher es 10 piros, a B-ben 14 feher es 4 piros. Feldobunk egy ermet. Ha fejet dobunk akkor az A-bol kiveszunk egy golyot, ha pedig irast akkor a B-bol veszunk ki golyot.

Feltetelezve, hogy a kivett golyo piros lett, mennyi a valoszinusege annak, hogy az ermevel fejet dobunk?

Legjobb válasz: BAYES-tétellel. Nézz utána, csak be kell helyettesíteni. Ha nem megy, írj!

BAYES-tétellel. Nézz utána, csak be kell helyettesíteni. Ha nem megy, írj!
az s5230 sajnos egy kaki, tudom, használtam. inkább lg, így látatlanban is :D
A kérdező hozzászólása: nekem volt s5230am csak fehérben. :D szerettem csak ellopták. az lg-t nem ismerem. :(
szerintem keress használtan valamit ennyiért talán még omniát is találsz
s5230 nem éri meg, sok vele a baj. Kijelzõhiba, sw hiba, stb. De te tudod.
m1. Az LG még annyira sem jó, ugyhogy a 2 közül a samu maradjon.
Kit érdekel h mindenkinek olyan van??? Te használod, nem a szomszéd. Am ha a 2 közül kell választani egyértelmû h a Samu....
Látszik nem fogtad a kezedbe a lögöt. Mind2 szar, de az árát ugyamennyire megéri. De a 2 szar közül a Samu. Anyumnak ugyanilyen 3 honapos LG-je ott a szervizbe, mert elromlott teljesen a képernyõ...nehogy a lögöt vedd..inkább semmit.
A kérdező hozzászólása: Rendben maradok a samsungnál akkor. Utsónak: karácsonyra kaptam, nem vehetek használtat..

Két urnában golyók vannak, az A urnában 8 fehér és 10 piros, a B urnában 16 fehér és 4 piros. Feldobunk egy érmét. Ha fejet dobtunk, akkor az A urnából kiveszünk egy golyót, ha pedig írást dobtunk, akkor a B urnából veszünk ki egy golyót?

Feltételezve, hogy a kivett golyó fehér lett, mennyi a valószín?sége annak, hogy az érmével fejet dobtunk?

Legjobb válasz: tudod, hogy a kihúzott golyó fehér, akkor ennek fényében hányféleképpen húzhattál az elsõ ill. a második urnából?

tudod, hogy a kihúzott golyó fehér, akkor ennek fényében hányféleképpen húzhattál az elsõ ill. a második urnából?
A kérdező hozzászólása: az A urnából 4/9 a B-bõl meg 4/5. most hogyan tovább?
ezt most nem egészen értem, hogy jött ki neked az, hogy A-ból 4/9ed, B-bõl 4/5öd. Tudod, hogy fehéret húztál, tehát most az összes eset nem az, hogy valamilyen golyót húztál ki (amit 8+10+16+4=38 féleképpen tehetnél, mert ennyi golyó van), hanem az, hogy egy FEHÉR golyót húztál ki, azok az esetek egyszerûen nem számítanak, amikor piros lenne a kihúzott golyó - megfogalmazhatod a feladatot úgy is, hogy ha piros golyót húztál, akkor újat húzol, amíg fehéret nem húzol, ha így jobban érthetõ, tehát lényegében a piros golyókat ki is dobálhatnánk az urnákból gondolatban, azok már nem játszanak hiszen azokat úgyse húztad. Tehát a kérdés az, hogy hányféleképpen húzhatunk fehér golyót (ez lesz az összes eset), és ezen belül mennyi olyan eset van, amikor ezt a fehér golyót az A korsóból húztuk (vagy másképpen, hányféleképpen húzhatunk az A-ból fehéret, ezek lesznek a jó esetek).
A kérdező hozzászólása: Félre írtam, a 4/9ed jött ki így.
Okostojás Te biztosan valami matematika tanár lehetsz. Én csak egy kamionsofõr 8 általánossal, és csakis fejben számoltam, de az életemet itt helyben rátenném, hogy nekem van igazam. A kérdezõtõl elnézést kérek, amiért szétoffoltam a kérdését, de nem tudtam megállni.
kérdezõ: írtad, hogy a "De a rendszer sajnos nem fogadta el ezt az eredméynt :S" Tehát valamilyen programban volt ez egy kérdés, ahol kiírja, ha jó volt a válaszod? Ha igen, írd már be az állítólagos kamionsofõr válaszát (5/14 -et írt, és állítása szerint az életét rátenné), hogy kiderüljön, jó-e. Neked amúgy már megvan a megoldás a leírtak alapján? ------ OFF: kamionsofõr: ez valami paródia/komédia akar lenni? Szerintem én már többször láttam ezt a beírást egy alapjaiban hibás okfejtés után, hogy kamionsofõr vagyok 8 általánossal, és akkor is nekem van igazam, mindezt olyan stílusban, hogy az ember tényleg már csak arra tud gondolni, hogy erre direkt rájátszik az illetõ. Ha meg nem, akkor érdekes a dolog, mindenesetre javasolnám, hogy próbáld meg elolvasni és értelmezni az eddig beírt válaszaimat.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem jöttem rá a megoldásra, megkérhetnélek hogy leírd nekem pontról pontra hogy számoltál, hátha úgy megértem. Az az 5/14ed válasz helyes eredmény volt, már csak azt lenne jó tudni hogy hogy jött ki. :)
ez esetben neki volt igaza, elnézést kérek tõle, és meghajolok tudása elõtt.
Fejben számolva jött ki Okostojás, mi a véleményed??
fent leírtam a véleményem, igazad volt, és fõhajtás, ahogy ezt ilyenkor illik.
A kérdező hozzászólása: De mi alapján jött ki?! Jó lenne tudni...
Kérdezõ a 13.19-ben leirtam mibõl jött ki. Én képleteket sajnos nem tudok írni
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, remélem vizsgán egyedül is menni fog. :) Még egy olyan kérdésem lenne hogy a Venn-diagramos példákhoz is ilyen jól értetek? :) Csak mert mi errõl nem tanultunk és a tananyagban sincs benne, a házi feladatban viszont több ilyen példa elõfordul, és azokhoz sehogy sem tudok hozzá kezdeni. :S
kérdezõ: akkor jól sejtettem, hogy ez volt a probléma a számolásoddal, csak mivel az Ara írtad, hogy 4*5, ezért nem voltam biztos. tehát az a lényeg, amit már fentebb leírtam, ne azt számold, hogy mekkora valószínûséggel húzhatok egyikbõl ill. másikból fehéret, mert abba belejátszik az, hogy hány piros van a korsóban, de azt tudjuk, hogy olyat úgyse húztunk. Csak az kell, hogy hányféleképpen, de ezt ne oszd le az összes esettel, mert az arra az esetre vonatkozik, amikor még nem tudjuk, hogy milyen szinû golyót húztunk. Itt van az a plusz információ, hogy tudjuk, hogy fehéret húztunk, tehát csak az ilyen esetek lesznek benne az összes esetbe, a többit egyszerûen kidobjuk.
Na, hányféleképpen???? Okostojás, a kérdésre válaszolj inkább. Ha nem tudsz, akkor meg ne akarj okosnak látszani. Mert így csak nagyon butának tûnsz, éppen annyira, mint ez esetben sajnos én is.
elõzõ: a kérdésre válaszoltam egy rávezetõ kérdéssel, illetve azzal, hogy valamivel érthetõbben fogalmaztam meg a feladat kérdését. Ez tipikusan olyan kérdés, hogy ha érti, mi az a feltételes valószínûség, akkor triviális, ha meg nem, akkor az se segít rajta, ha elmondom a megoldást - amit már csak elvbõl se tennék, mert ez az õ házija, én max segítséget adok.
Utolsó, Te egy ritka ostoba vagy, ráadásul okosnak akarsz látszani. Amit irtál, az csak akkor volna igaz, ha a két urnában ugyanolyan számú golyó lenne. Mondjuk ha 8 fehér és 12 piros lenne az A-ban, akkor igazad lenne. Így biztosan nincs.
ha segít megérteni, ábrázold halmazábrával. Rajzolj fel egy alaphalmazt, az lesz az összes eset, amikor húztam egy golyót. Ezt az alaphalmazt kétféleképpen is kettéosztod: - fehéret vagy pirosat húztam - A-ból vagy B-bõl (fej vagy írás) Ezzel 4 darab részhalmazra bontottad az alaphalmazt: az A-ból húztam pirosat/fehéret ill. B-bõl pirosat/fehéret. Mivel tudjuk, hogy fehéret húztunk, ezért tudjuk, hogy csak azok az esetek történhettek meg, amik a neki e megfelelõ részben vannak, tehát most csak azt kell nézni, ez lesz az új alaphalmazunk, amiben számolunk, a többit el is lehet felejteni - ha tudjuk, hogy úgyis fehéret húztunk, akkor tök mindegy, hogy hány piros volt a korsókban, hányféleképpen húzhattuk õket, nem tettük.
A kérdező hozzászólása: ez a 4/5 úgy jött ki hogy: mivel az A urnában van 8 fehér golyó, ebbõl 1 fehéret választok ki, és összesen van az A urnában 18 golyó, ebbõl is 1et kell kiválasztanom. Tehát (8ból 1)/(18ból 1) és ez igy 8/18, ami egyszerûsítve 4/9ed. Mi a gyakorlaton igy számoltuk és ez alapján ez jött ki. De a rendszer sajnos nem fogadta el ezt az eredméynt :S
Egyébként meg pontosan annyiszor nagyobb az esélye hogy a B-bõl húztuk ki a fehér golyót, amennyiszer a 4/5 nagyobb a 4/9-nél.
5/14 a válasz az eredeti kérdésre
13:13 a kis szakértõ, elõbbi hozzászólásod egyre igazabb, valóban minden hozzászólásoddal egyre butábbnak tûnsz. Elmagyaráznád nekem egyszerû földi halandónak, miért is kéne ehhez, hogy a két urnában azonos számú golyó legyen? Tudjuk, hogy fehér golyó lett, innentõl kezdve marha mindegy hogy hány piros volt még az urnában, nem azt kell kiszámolnunk, hogy mekkora valószínûséggel húzhattunk fehéret, mert a feltétel alapján már tudjuk, hogy azt húztunk. Egy példa, hátha ez segít megérteni: Egy évfolyamon 2 osztály van, egyikben 10, a másikban 20 lány. András errõl az évfolyamról táncolt egy lánnyal a szalagavatón az évfolyamkeringõn. Mekkora valószínûséggel tancolt az egyik ill. másik osztályból való lánnyal? Ez lényegében ugyanaz a feladat, csak talán jobban érzékelhetõ, hogy teljesen mindegy, hogy tökéletesen mindegy, hogy az osztályokban hány fiú járt, hiszen már elõre elmondták nekünk, hogy András lánnyal táncolt. Itt is ugyanez van, elmondták, hogy fehéret húztunk, innentõl kezdve mindegy, hogy hány piros van a korsókban, azokat tudjuk, hogy nem húzzuk, olyan, mintha ott sem lennének. Így már sikerült hihetetlen buta énemnek elmagyaráznia a feltételes valószínûség fogalmát bölcsességednek?
Az egész alapja a Bayes-tétel. Azt nézd meg. Itt A1 és A2 a fej és az írás, F pedig a fej dobása. Akkor P(A1|F)=P(F|A1)*P(A1)/P(F) (Bayes-tétel) ahol P(F)=P(F|A1)*P(A1)+P(F|A2)*P(A2)=(8/18)*(1/2)+(16/20)*(1/2)=28/45 Ezt a fenti képlet nevezõjébe írva: P(A1|F)=(8/18)*(1/2)/(28/45)=5/14 Itt a | a feltételes valószínûség jele, bizonyára tanultátok, ezt is meg a Bayes-tételt is, különben nem adtak volna ilyen feladatot:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!