Találatok a következő kifejezésre: Ha peteérésem az (428 db)

Barátnőm szerint, ha peteérés van akkor ilyen "tojásfehérje" szerű váladékja van. Ez normális? Ez aznap következik be ha peteérés van, tehát ilyenkor lehet teherbeesni, az előtte és utána lévő napokon nem?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hgy úgy tudod megvizsgálni magad, hogy fel kell helyezni a mutatóujjad a méhszájig, majd kihúzni, és a rajta lévõ váladékot amit a méhszájról vettél a mutató és hüvelyk ujjaddal kell összecsippenteni majd szétnyitni óvatosan ameddig lehet. Ha átlátszó, és egészen jól hosszúra nyúlik, akkor van peteérésed (a nagykönyv szerint ez van megírva). Peteérés elõtt 3-4 nappal, peteéréskor, és peteérés után 2-3 nappal érdemes próbálkozni, akkor a legnagyobb az esély a teherbe esésre! Sok sikert!

Én úgy tudom, hgy úgy tudod megvizsgálni magad, hogy fel kell helyezni a mutatóujjad a méhszájig, majd kihúzni, és a rajta lévõ váladékot amit a méhszájról vettél a mutató és hüvelyk ujjaddal kell összecsippenteni majd szétnyitni óvatosan ameddig lehet. Ha átlátszó, és egészen jól hosszúra nyúlik, akkor van peteérésed (a nagykönyv szerint ez van megírva). Peteérés elõtt 3-4 nappal, peteéréskor, és peteérés után 2-3 nappal érdemes próbálkozni, akkor a legnagyobb az esély a teherbe esésre! Sok sikert!
szia, 3-4 hetes terhes vagyok, mi akkor szexeltünk amikor az a nyálkás váladék jött belõlem. 12-14 napon, és teherbeestem:) de mind a 3 nap szexeltünk.

Ha nincs peteérés az ovulációs teszten elmarad a második piros csíkocska, vagy akkor is megjelenik ha ovuláció van, de nincs peteérés?

Remélem sikerült érthetően fogalmazzak.

Legjobb válasz: Szerintem fordítva gondolod... vagy én értem félre. Tehát, hogy az ovulációs teszt akkor is mutat-e valamit, ha nem "szabadul ki a petesejt, csak megérik", tehát, ha nincs ovuláció, csak peteérés? Mert én úgy tudom, hogy igen, a hormonszint változását mutatja, de azt, hogy valóban megtörtént-e a petesejt kiszabadulása, az csak ultrahangos cikluskövetéssel bizonyítható teljes bizonyossággal. Ha félreértettem a kérdésed, akkor elõre is bocsi! :) De ha így gondoltad, akkor talán segíthettem.

Szerintem fordítva gondolod... vagy én értem félre. Tehát, hogy az ovulációs teszt akkor is mutat-e valamit, ha nem "szabadul ki a petesejt, csak megérik", tehát, ha nincs ovuláció, csak peteérés? Mert én úgy tudom, hogy igen, a hormonszint változását mutatja, de azt, hogy valóban megtörtént-e a petesejt kiszabadulása, az csak ultrahangos cikluskövetéssel bizonyítható teljes bizonyossággal. Ha félreértettem a kérdésed, akkor elõre is bocsi! :) De ha így gondoltad, akkor talán segíthettem.
A kérdező hozzászólása: Igen jól értetted, köszönöm válaszodat, segítettél :-)

Lehetséges, hogy az egyik petevezetékem el van záródva? Így is van minden hónapban peteérés, ha csak az egyik pfészkem érzem?

Ha csak a balt érzem akkor átfúvásra el kell mennem, ugye?Mármint kérnem kellene?

Legjobb válasz: Ha más baj nincs (pl. hormonális), peteérés akkor is lehet, ha netán egyik petevezetõ sem átjárható. Legfeljebb a petesejt nem jut el oda, ahol megtermékenyülhetne. Ez oka lehet annak, ha pl. nem esel teherbe. Bár nem tudom, mit értesz az alatt, hogy "érzed" az egyik petefészked, mindenesetre ha min. egy éve babát szeretnél, fordulj orvoshoz. Õ megkezdi a szükséges vizsgálatokat arra vonatkozólag is, hogy van-e peteérésed, és arra is, hogy átjárhatóak-e a petevezetõk. Csk úgy, hipp-hopp, nem fújnak át.

Ha más baj nincs (pl. hormonális), peteérés akkor is lehet, ha netán egyik petevezetõ sem átjárható. Legfeljebb a petesejt nem jut el oda, ahol megtermékenyülhetne. Ez oka lehet annak, ha pl. nem esel teherbe. Bár nem tudom, mit értesz az alatt, hogy "érzed" az egyik petefészked, mindenesetre ha min. egy éve babát szeretnél, fordulj orvoshoz. Õ megkezdi a szükséges vizsgálatokat arra vonatkozólag is, hogy van-e peteérésed, és arra is, hogy átjárhatóak-e a petevezetõk. Csk úgy, hipp-hopp, nem fújnak át.
Csak akkor kell orvoshoz menni, ha 1 évig nem sikerül teherbe esned!Nem tudom, hogy honnan veszed, hogy el van záródva, mert szerintem ez nem érezhetõ.Ne is gondolkodj ilyeneken!

Ha peteérés után kb.1 héttel a hőm 37, 2 (igaz, hogy délután mértem), az mit jelenthet?

Legjobb válasz: Szia! Azt jelenti, hogy volt peteérésed. Máskor reggel mérd meg. Ha elmarad a mensid és magas marad a hõd az már jelenthet terhességet. Peteéréstõl a hõmérséklet megemelkedik és a mensi elõtt kb 12-24 órával szokott leesni.

Szia! Azt jelenti, hogy volt peteérésed. Máskor reggel mérd meg. Ha elmarad a mensid és magas marad a hõd az már jelenthet terhességet. Peteéréstõl a hõmérséklet megemelkedik és a mensi elõtt kb 12-24 órával szokott leesni.
Szia! Bocs de ez semmit nem jelent. Nem tudni hogy nyugodtan mennyi lenne a hõd. Nap közben felhevülsz tehát nem reális az eredmény. Csak a reggeli hõ a mérvadó
Önmagában a délutáni hõ nem jelent semmit. Nekem mégis ez volt az elsõ jel. Peteérés után pár nappal azt vettem észre, hogy délután úgy éreztem hõemelkedésem van. 37-37, 2 volt. (nem szokott ennyi lenni nekem) Olyan érzésem volt, hogy ráz a hideg -ez volt gyanús-, és mint amikor valaki forró teát iszik, olyan égõ érzés volt belül mindenhol. Ezeken a napokon olyan álmos voltam, délután le kellett feküdnöm aludni. Csak pár nappal ovuláció után. Kételkedtem, hogy ilyen korán lehet érezni, de mégis lehet... Majd pár nap múlva hasszurka jelentkezett. Peteérés utáni 10. napon pozitív lett a terhességi teszt.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ terhességemnél nekem is ez volt az elsõ jel. -15 fokban , hajnalban jártam dolgozni, és mikor beértem a munkahelyemre, akkor mértem.Akkor is 37.2 volt.Mondjuk akkor már késett a menzim is. Most csak reménykedek, mert más jele nincs, viszont én is majd meg fagyok- ezért is mértem meg.

Clostylbegytet szedek már a 2. hónapja, mivel nincs peteérésem. Az orvosom azt mondta ezt 3 hónapig lehet szedni. Ha addigra sem érem el vele hogy peteérésem legyen akkor a 3 hónap után mi vár rám? Nem lehet majd babám?

Legjobb válasz: Szia. Ahogy irtad 3 hónapig szedheted utána 3 hónap szünet utána megint szedheted 3 hónapig és felemelik az adagodat.Ne izgulj énis igy voltam biztos lehet babád még ha nincs peteérésed akkor is van lehetöséged inszeminációra meg lombikra . Sok sikert. és NE IDEGESKEDJ ÉN 4 ÉVE MEDDÖ VAGYOK ÉS NEM ADOM FEL.

Szia. Ahogy irtad 3 hónapig szedheted utána 3 hónap szünet utána megint szedheted 3 hónapig és felemelik az adagodat.Ne izgulj énis igy voltam biztos lehet babád még ha nincs peteérésed akkor is van lehetöséged inszeminációra meg lombikra . Sok sikert. és NE IDEGESKEDJ ÉN 4 ÉVE MEDDÖ VAGYOK ÉS NEM ADOM FEL.
Szia énis szedem a clostilt most volt a 3. hónap most volt peteérésem, de én 4×1 szedtem és azt mondta a dokim ha mostis megjönne akkor még 1 kúrát szedjek ugyan így.Most ettõl nekemettõl 4 éret petesejtem volt.Remélem neked is sikerül szurkolok.

Ha az orvosom figyelt 4honapig ultrahanggal és nem látott peteérést, az azt jelenti, hogy egyáltalán nincs peteérésem? Nem segített a closty sem. Koszi a válaszokat!

Legjobb válasz: Az attól függ.. hányadik napon nézte? annó a régi doki nekem is nézte a 12. vagy 13. napon, és közölte, hogy nincs peteérés. Persze egy másik dokinál kiderült hogy van, csak éppen a 21. nap körül.

Az attól függ.. hányadik napon nézte? annó a régi doki nekem is nézte a 12. vagy 13. napon, és közölte, hogy nincs peteérés. Persze egy másik dokinál kiderült hogy van, csak éppen a 21. nap körül.
A kérdező hozzászólása: koszonom a választ.nekem is kozépidoben nézte. de a helyzet az, hogy a ciklusom is elég rendszertelen, van hogy 3 honapig nem is jon meg.
Ha a ciklusod is rendszertelen, akkor valszeg tényleg nincs PÉ. Ha nem jól reagálsz a stimura, akkor irány egy endokrinológus, õ azt is meg tudja mondani, hogy ez miért van, kb egy vérvételbõl. Így megspórolhatsz magadnak jópár hónap idegeskedést, és egy rakás pénzt, amit hatástalan gyógyszerekre, vagy gyógynövényekre költenél. Mielõbbi babásodást kívánok!

Ha pozitiv az LH tesztem, tehát sötétebb a tesztcsik mint a kontrollcsik, akkor biztosan van tüszőrepedés, vagy csak a peteérés a biztos?

Legjobb válasz: Mivel nekem minden hónapban mutatja a peteérés, együtt is vagyunk akkor a párommal, és mégsem vagyok terhes még mindig. Azért gondoltam hogy esetleg van peteérés de lehet hogy nem reped meg a tüszõ?

A kérdező hozzászólása: Mivel nekem minden hónapban mutatja a peteérés, együtt is vagyunk akkor a párommal, és mégsem vagyok terhes még mindig. Azért gondoltam hogy esetleg van peteérés de lehet hogy nem reped meg a tüszõ?
Szerintem a tüszõrepedést nem mutatja ki.

Ha peteéréskor megszakitással sexelünk nagyobb az esély babára mintha akkor csinálnánk amikor nincs peteérés?

Legjobb válasz: Persze, hisz peteéréskor lehet teherbe esni. Akár elõváladéktól is.

Persze, hisz peteéréskor lehet teherbe esni. Akár elõváladéktól is.
Ha babát szeretnétek, miért kell a megszakítás?
A kérdező hozzászólása: ez csak egy kérdés

Ha peteéréskor vagyunk együtt mennnyi az esélye hogy terhes is leszek? Mondjuk hány százalék?

Természetesen védekezés nélküli együttlétre gondolok.

Legjobb válasz: A tankonyv szerint a teljesen "egeszseges'', "problemamentes" parok eseteben 30% a teherbeeses eselye havonta peteereskor. Attol, hogy jo idoben vagytok egyutt meg nem jelenti feltetlenul, hogy sikerul is. Atlagban 3-6 honap, de max. egy ev ami alatt sikerul, ha ezalatt sem, akkor javasoljak a meddosegi kivizsgalast.

A tankonyv szerint a teljesen "egeszseges'', "problemamentes" parok eseteben 30% a teherbeeses eselye havonta peteereskor. Attol, hogy jo idoben vagytok egyutt meg nem jelenti feltetlenul, hogy sikerul is. Atlagban 3-6 honap, de max. egy ev ami alatt sikerul, ha ezalatt sem, akkor javasoljak a meddosegi kivizsgalast.
En azon szerencsesek koze tartozok, akik z elso probalkozasbol teherbe estek:) 1 honap proba, es az elmaradt mensi utani 6. Napon 2 ultraeros terhessegi teszt:) barmikor teherbe eshetsz!ne szamolgass... Ha jonnie kell jon, en is igy tartottam:) es bejott. Jo sokat voltunk egyutt, es sikerult is! En a gorbezest az elso 4 honapban butasagnak talalom, hiszen olyan mintha gepek lennetek, es percre pontosan kene egyutt lennetek, es nem elvezetbol. Szoval jo sok egyuttlet...:) ez a titok;)))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Igazábol én nem mérek meg számolok semmit csak kiváncsiságból kérdeztem. Egyébként igazad van nem szabad görcsösen akarni mert annak nincs értelme és így nagyon könnyen el tud laposodni egy kapcsolat, ugyhogy mi is csak élvezzük ha együtt lehetünk a baba úgy is akkor jön amikor õ akar :-)
Nagyon helyes:) bagyon nagyon nagy drukk is megy:) !
Igen én is úgy tudom hogy 20-30 % az esély a terhességre ha pont peteéréskor vagytok együtt. Mi 9 hónapig próbálkoztunk mire összejött a baba, és utána gondolkodtam hogy vajon mért pont abban a hónapban, hiszen mindent ugyanúgy csináltunk mint addig (gondolok itt a gyakoriságra, figyeltem mikor van PÉ), szóval nem jöttem rá. A baba jönni fog ha akar majd.

Mekkora az esély a teherbeesésre ha peteérés elött és után is 5-5napig védekezünk?

pár hónapig szüneteltetjük a babaprojektet ezért nem akarok hormonokat szedni megint és apát se akarom az ovszerrel kinozni .6hónap alatt megfigyeltem már a ciklusomat és úgy gondolom ha eddig pé alatt sem sikerült teherbe esnem nem kell ennél nagyobb védekezés.

Legjobb válasz: Nagyon kevés az esély rá, hisz a nõ peteéréskor kb 8 órás idõintervallumban a legtermékenyebb, s mint írtad ekkor se jött össze. Ha meg már egyszer terveztétek, nem hiszem hogyha mégis becsúszna, akkor annyira el lennétek keseredve. Szóval szerintem elegendõ ennyi védekezés nektek. De félreértés ne essék, azoknak akik nem akarnak babát, fiatalok vagy más okból, azoknak ez nem elegendõ.

Nagyon kevés az esély rá, hisz a nõ peteéréskor kb 8 órás idõintervallumban a legtermékenyebb, s mint írtad ekkor se jött össze. Ha meg már egyszer terveztétek, nem hiszem hogyha mégis becsúszna, akkor annyira el lennétek keseredve. Szóval szerintem elegendõ ennyi védekezés nektek. De félreértés ne essék, azoknak akik nem akarnak babát, fiatalok vagy más okból, azoknak ez nem elegendõ.
A kérdező hozzászólása: szia.igen én is igy gondoltam.csak tudod hogy van ez amikor az ember annyira nem szeretné tuti akkor csuszik be.most költözés melováltás miatt nem lenne szerencsés de biztos megtartanánk ha mégis úgy döntene.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!