Találatok a következő kifejezésre: Ha passziv vagyok, (79 db)

Meddig érvényes a 2013/14 egyetemi matrica, valamint ha passzívon vagyok akkor vállalhatok-e diákmunkát?

Meddig érvényes az egyetemi matrica? Valamint amíg érvényes a diákigazolványom addig vállalhatok munkát? Vagy tovább is dolgozhatok ha passzívon vagyok.

Legjobb válasz: A matricákon az is rajta szokott lenni, hogy melyik félévre szól. Ha õsszel kaptad, akkor március 31-ig. Diákmunkát érvényes diákkal és iskolalátogatásival tudsz végezni, hiszen csak így éri meg a munkáltatónak. Passzív féléven neked egyik sem jár.

A matricákon az is rajta szokott lenni, hogy melyik félévre szól. Ha õsszel kaptad, akkor március 31-ig. Diákmunkát érvényes diákkal és iskolalátogatásival tudsz végezni, hiszen csak így éri meg a munkáltatónak. Passzív féléven neked egyik sem jár.
Változások lesznek úgy néz ki: [link]
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mentek a pozitívak. Jelentkezhetek-e diákmunkára ha még érvényes a diákigazolványom márc 31 ig ? Mert aztán passzíváltatom magam
De nem csak a matricán múlik, hanem az iskolalátogatásin is. Azt pedig ugyanúgy félévre adják ki, mint a matricát. Szóval ha eddig nem kértél, akkor most kérhetsz, de csak a mostani õszi félév végéig lesz érvényes, kb. februárig. A tavaszira meg majd csak akkor adják ki, ha bejelentkezel aktív félévre.
És mi van ezzel a cikkel? [link] Itt azt írja, hogy ezentúl március 31.-ig vállalhatsz diákmunkát. Az gondolom mindegy, hogy végzõs vagy-e vagy csak otthagyod az egyetemet, esetleg passzívra mész.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pedig pont, hogy nem mindegy. Nem hosszú a rendelet, csak 1 oldal, idézek belõle: 1. § A társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetérõl szóló 1997. évi LXXX. törvény végrehajtásáról szóló 195/1997. (XI. 5.) Korm. rendelet 4. §-a a következõ (6) és (7) bekezdéssel egészül ki: „(6) A járulékok és a foglalkoztatói kötelezettségek tekintetében a Tbj. 5. § (1) bekezdés b) pontjában meghatározott tanulmányokat folytató tanulónak, hallgatónak az a személy minõsül, aki a) nappali rendszerû oktatás keretében a nemzeti köznevelésrõl szóló törvény szerinti tanulói jogviszonnyal rendelkezik, b) nappali rendszerû oktatás keretében a nemzeti felsõoktatásról szóló törvény szerinti nem szünetelõ (aktív) hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, vagy c) az a) vagy b) pont szerinti jogviszonya megszûnését követõen diákigazolványra jogosult, a diákigazolványra való jogosultsága lejártáig. Ha belegondolsz, logikus is. A végzõsök nem tehetnek róla, hogy egyszer csak kifogyott alóluk a suli, a passziválók viszont saját maguk döntenek úgy, hogy szüneteltetik a hallgatói jogviszonyukat.
Tehát ha én most otthagytam az egyetemet (nem végeztem, de a lényeg, hogy lejár a jogviszony, nem passzívra megyek), akkor az e félévi diákmatricával március 31.-ig dolgozhatok? Engem leginkább ez érdekelne, a fentebb linkelt cikk is ezt írja. Vagy ugyanúgy február elején már kérik a következõ félévrõl az iskolalátogatásit?
Menj be a TO-ra s kérdezd meg (Asszem az okmányirodában készítik el, az iskolában csak a pecsétet teszik rá)
Matrica nélkül talán csinálnak egyet (Bár elsõ félévben szokták)
A kérdező hozzászólása: Köszike a dolgokat.:) Bement HSZI-be:) zZóval lehet diákigazolványt csinálni, viszont ideiglenest nem adnak, mivel passzívon vagyok. Ha netán más is ebben a cipõben járna mint én.

Munkaerő kölcsönző cég útján dolgoztam, határozatlanul 2 éve. Most táppénzre megyek. Tanácsolták, menjek passzív táppénzre, mivel fogják tudni nekem ugyanazt a munkahelyet biztosítani. Ugyanazt a járandóságokat kapom úgy is, ha passzívan vagyok?

Nem nagyok akarok erre menni, nem értem milyen hátrányom lenne, ha továbbra is szerz?désben maradnék velük.

Legjobb válasz: Köszi szépen a részletes tájékoztatást!

A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a részletes tájékoztatást!
Szépen menj táppénzre és maradj is ott, ha határozott idejû lenne a munkaviszonyod, akkor a lejárta után átkerülnél passzív táppénzes állományba, ami 45 nap..és ha utána nem szülsz még, akkor nem jár egy csomó minden az idõkorlátok miatt.. Értelemszerûbben: ha passzív táppénzre mész, azzal aláírod a felmondásodat és így a szemét céged megszabadul tõled, de ne tedd!!! Menj táppénzre és csak hordozgasd a papírt nekik szépen.. ha velük szerzõdésben maradsz akkor mindenre jogosult leszel, ne engedd, hogy a tudatlanságod miatt átverjenek, mert súlyos tízezereket veszíthetsz havonta!!! Menj be nyugodtan a TB-hez OEP-hez és ott kérdezd meg a lehetõségeidet, ha én nem voltam egyértelmû, de ha határozatlan idejû a szerzõdésed, és megvan a kiskönyved..ráadásul simán táppénzre mész, akkor õk sem küldhetnek el.
Szia! Menj el nyugodtan aktív táppénzre. Mivel a munkaszerzõdésed, ahogy írtad határozatlan idõre szól, nem mondhatnak semmit. Ki sem rúghatnak, mivel állapotos vagy. Sõt! Ha elõbb kirúgnának, és csak utána való héten derülne ki, hogy terhes vagy, mégpedig mondjuk 5 vagy 6 hetes, akkor mindent vissza kell állítani a régi rendbe, és a felmondást vissza kell mondani, mivel már akkor véd a törvény mikor teherbe esel. Szóval semmiképpen ne hagyd magad, irány a háziorvos, irasd ki magad. Aztán boldog babavárást. 24 hetes kismama


NAPPALI TAGOZATOS hallgatóként nincs kötelező járulékfizetés. Akkor is így van, ha PASSZÍVON vagyok?

Legjobb válasz: Attól függ. Szerinted milyen jogviszonyban áll be a kötelezõ járulékfizetés nálad? tudnom kéne hogy válaszolhassak nem mindegy hogy ev-rõl vagy társaság tagjáról beszélünk-e

Attól függ. Szerinted milyen jogviszonyban áll be a kötelezõ járulékfizetés nálad? tudnom kéne hogy válaszolhassak nem mindegy hogy ev-rõl vagy társaság tagjáról beszélünk-e
Ezt szeretném megtudni Én is. EV-it szeretném kiváltani és a köv.félévem valószínû passziváltatom. Ennyit találtam errõl a TVSZ-ben: "Jogszabály alapján a hallgatói jogviszonyon alapuló egyes jogok és kötelezettségek – pl. GYES, társadalombiztosítási ellátás, kártérítési-anyagi felelõsség stb. – a hallgatói jogviszony szünetelése alatt is megilletik, illetve terhelik a hallgatót, de a szünetelés idõszaka alatt a hallgató nem részesíthetõ a hallgatói jogviszonnyal összefüggõ pénzbeli vagy természetbeni támogatásban." Valaki segítsen!:(

Melegek! Mi az hogy passzív, uni, aktív, aktív-uni, passzív-uni stb? Ha nem akarom hogy engem . Meg én sem akarok mást meg. Akkor passzív passzív vagyok? Ha nem is áll fel akkor meg passzív passzív passzív?

Legjobb válasz: Akkor te csak szopni és szopatni akarsz, van ilyen jó pár. Mondjuk nekem mindig fura, hogy ha valaki nem igényli a dugást egyik oldalról sem...

Akkor te csak szopni és szopatni akarsz, van ilyen jó pár. Mondjuk nekem mindig fura, hogy ha valaki nem igényli a dugást egyik oldalról sem...
ki találta ki? hova van leírva, mire van kitalálva?
passzív: szereti seggbe magának aktív: szereti másnak seggbe uni: mindkettõt szereti akítv-uni: inkább aktív, de lehet passzív is passzív-uni: inkább paszzív, de lehet aktív is
ha nem akarsz egy csávót meghúzni és azt sem akarod hogy õ húzzon meg téged és fel sem áll, akkor nem inkább egy impotens hetero vagy? :D
Ha nem áll fel minek akarsz pasikkal dugni?:O Különben gondolom ha inkább szopsz mint szopatsz is mondható rád, hogy passzív vagy. vagy én nem tudom, miért is fontos a kategória? Megmondod annak akivel lefekszel hogy mit szeretsz és kész
A kérdező hozzászólása: Az csak egy példa volt...
A kérdező hozzászólása: Hát pedig nem, nem akarom hogy úgy kitáguljon hogy aztán a záróizom felmondja a szolgálatot, hiába a sok krém vagy ellazulás, nem arra van kitalálva...
Ha nem áll fel, nyugi nem vagy meleg. bonyolítasz:passzív passzív túlbonyolítasz:passzív passzív passzív a ? jelnél meg már beszartam.

Ha passzív tgyáson vagyok, kaphatok passzív gyedet?

Legjobb válasz: A passzív tgyás és gyed is létezõ fogalom. Ha úgy vagy passzív tgyáson, hogy a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szültél akkor nem jár gyed. Ha a tgyás folyósítása alatt szûnt meg a munkaviszonyod akkor passzív jogon jár gyed.

A passzív tgyás és gyed is létezõ fogalom. Ha úgy vagy passzív tgyáson, hogy a munkaviszony megszûnését követõ 42 napon belül szültél akkor nem jár gyed. Ha a tgyás folyósítása alatt szûnt meg a munkaviszonyod akkor passzív jogon jár gyed.
Ez biztos buta kérdés, de mi az , hogy passzív tgyás és passzív gyed? Én is gyeden vagyok de ilyesmirõl nem is hallatom.
A kérdező hozzászólása: És, ha úgy, hogy igénylem, hogy a munkaviszony utolsó napja legyen a tégyás elsõ napja? Akkor jár a passzív gyed?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!

Mit jelent az, hogy Valaki aktív és mit, ha passzív BAR-os? Melyik milyen időintervallumra vonatkozik? Az aktív vagy a passzív kaphat kölcsönt?

Legjobb válasz: Aktív BAR listásnak minõsülnek azok az ügyfelek, akik 90 napon túli, minimálbért meghaladó tartozásuk miatt felkerültek a BAR, vagyis KHR listára, és azt azóta sem rendezték. Passzív BAR-os az, aki már rendezte a tartozását. A tartozás rendezésétõl számított 5 évig még nem törlik az ügyfelet a listáról. Úgy tudom, hogy a passzív BAR listások már kaphatnak kölcsönt.

Aktív BAR listásnak minõsülnek azok az ügyfelek, akik 90 napon túli, minimálbért meghaladó tartozásuk miatt felkerültek a BAR, vagyis KHR listára, és azt azóta sem rendezték. Passzív BAR-os az, aki már rendezte a tartozását. A tartozás rendezésétõl számított 5 évig még nem törlik az ügyfelet a listáról. Úgy tudom, hogy a passzív BAR listások már kaphatnak kölcsönt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Ha passzív GYED alatt születik meg a 2. manónk, akkor őrá kaphatok ugyanúgy passzív GYED-et, vagy már csak a TGYÁS jár utána?

A munkaviszonyom a TGYÁS ideje alatt sz?nik meg, a 2. babát úgy tervezzük, hogy még a passzív GYED alatt szülessen meg. Úgy tudom, TGYÁS-t kapok, de a GYED-em is folytatódik, vagy csak GYES-t kapok majd? Vagy esetleg a 2 között ha bejelentkezek álláskeresésire, akkor kaphatok GYED-et?

Legjobb válasz: Szia! Az én munkaviszonyom is a tegyás alatt szûnt meg, tehát most passzív gyeden vagyok, a kislányom 16 hónapos. Tervezzük a 2. babát és az index.hu szakértõjétõl a következõ tanácsot kaptam az ügyben: a legjobb ha még a gyed alatt születik meg a 2. baba, akkor minden járandósság (tegyás, gyed, gyes) jár. Ha késõbb, annyi idõre kell bejelentkezni a munkaügyibe álláskeresési járadékra, amennyivel belecsúsztok a gyes-be, de maximum 180 napra. Amúgy azt is olvastam már, hogy az álláskeresési járadék összege magasabb mint a gyes, így baba nélkül is érdemes azt választani. Remélem segítettem!

Szia! Az én munkaviszonyom is a tegyás alatt szûnt meg, tehát most passzív gyeden vagyok, a kislányom 16 hónapos. Tervezzük a 2. babát és az index.hu szakértõjétõl a következõ tanácsot kaptam az ügyben: a legjobb ha még a gyed alatt születik meg a 2. baba, akkor minden járandósság (tegyás, gyed, gyes) jár. Ha késõbb, annyi idõre kell bejelentkezni a munkaügyibe álláskeresési járadékra, amennyivel belecsúsztok a gyes-be, de maximum 180 napra. Amúgy azt is olvastam már, hogy az álláskeresési járadék összege magasabb mint a gyes, így baba nélkül is érdemes azt választani. Remélem segítettem!
Elõzõ válaszoló vagyok. Azt elfelejtettem írni, hogy akkor is be kell jelentkezni álláskeresésire, ha még a gyed-be születik a 2. baba, de akkor csak a szülés elõtt 1 hónappal elég.

Újrafelvételizhetek jövőre, ha passzív éven vagyok?

Sziasztok ! Tudnátok segíteni nekem abban,hogy most felvettek egyetemre,de úgy döntöttem nem szeretnék lemenni Szegedre (pestről) . Ha most nem iratkozom ,be akkor jövőre ugyan így,ahogy most felvételizhetek máshova? Másik eset,ha most beiratkozom ,de jövőre úgy döntök ,hogy nem megyek végül,akkor ennek van valami következménye,esetleg nem felvételizhetek máshova ,vagy ilyesmi?

Legjobb válasz: Ha most nem iratkozol be akkor igen, jövõre minden további nélkül felvételizhetsz, sõt akár keresztféléves felvételin is. Ha beiratkozol és passziváltatsz akkor is felvételizhetsz újra, viszont ne felejts majd el kiiratkozni (bár 2 passzív félév után ha nem jelentkezel be úgyis megszûnik a jogviszony). Mielõtt beiratkoznál és passziváltatni szeretnél mindenképp olvass utána, hogy egyáltalán lehet-e az elsõ félévben passziváltatni, mert nagyon sok helyen nem engedik csak a második félévbõl. Szerintem ha nem akarsz odajárni a késõbbiekben se, akkor inkább ne iratkozz be,hanem felvételizz jövõre újra, addig pedig dolgozz vagy csinálj valamilyen tanfolyamot.

Ha most nem iratkozol be akkor igen, jövõre minden további nélkül felvételizhetsz, sõt akár keresztféléves felvételin is. Ha beiratkozol és passziváltatsz akkor is felvételizhetsz újra, viszont ne felejts majd el kiiratkozni (bár 2 passzív félév után ha nem jelentkezel be úgyis megszûnik a jogviszony). Mielõtt beiratkoznál és passziváltatni szeretnél mindenképp olvass utána, hogy egyáltalán lehet-e az elsõ félévben passziváltatni, mert nagyon sok helyen nem engedik csak a második félévbõl. Szerintem ha nem akarsz odajárni a késõbbiekben se, akkor inkább ne iratkozz be, hanem felvételizz jövõre újra, addig pedig dolgozz vagy csinálj valamilyen tanfolyamot.
A kérdező hozzászólása: Igen, erre lettem volna kiváncsi !:) Köszönöm a választ..még annyit kérdeznék, hogy ha valamibõl ismételten érettségit szeretnék tenni(javítani) , akkor azt a volt sulimon keresztül tudom, majd intézni. És a másik része, amit nem tettem fel, hogy amibõl már tettem érettségit, azokat nem kell megismételnem, ugye? Mármint az abból származó pontok ugyan úgy beleszámítanak a felvételibe nem?

Ha passzív GYED-en vagyok akkor a családipótlék megosztásról a papírt a munkáltatóm fogja küldeni nekem?

Gyed alatt járt le a munkaviszonyom,ezért vagyok passzív Gyed-en.Ez a papír kell az adózáshoz? Mert nem igazán világos ez nekem.

Legjobb válasz: Én csak azt tudom biztosra, hogy a volt munkahelyedrõl kell kapnod a papírt. Én is passzív gyeden vagyok és már rég megkaptam. Neked is meg kell! Szerintem, ha csak te kapod, mert párod nem dolgozik,akkor a teljes összeg a te adóalapodat növeli.

Én csak azt tudom biztosra, hogy a volt munkahelyedrõl kell kapnod a papírt. Én is passzív gyeden vagyok és már rég megkaptam. Neked is meg kell! Szerintem, ha csak te kapod, mert párod nem dolgozik, akkor a teljes összeg a te adóalapodat növeli.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat!Akkor majd rákérdezek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!