Találatok a következő kifejezésre: Ha pénzt a pár, (58 db)

Mit csináljak, ha a párom drága ajándékot ad karácsonyra, nekem meg semmi pénzem?

Mondogatom neki, hogy ne vegyen drága ajándékot, mert én sem fogok olyat venni, de hiába. Tudom, hogy rám költi majd az összes pénzét, ami kb 6-7ezer ft érték lesz, ha nem több. Nekem meg 1-2ezrem van rá csak, amib?l fogalmam nincs mit vehetnék, semmi jót nem lehet venni bel?le. Kb arra gondoltam hogy veszek egy sálat, mert nincs neki. Ez olyan semmilyen... Mit tehetnék? Ti mit tennétek?

Legjobb válasz: örülj h van párod, nekem pénzem van, de párom nincs

örülj h van párod, nekem pénzem van, de párom nincs
Én a páromtól elsõ karácsonyra egy Mercit kaptam, a fólia alá becsúsztatva a közös képeinket apróban, középen pedig ennyi állt, köszönöm, hogy vagy nekem.Máig ez a legkedvesebb ajándékom:) Pedig nem költött sokat, de egyedivé tette:)
Én a páromtól elsõ karácsonyra egy BMW-t kaptam, a fólia alá becsúsztatva a közös képeinket apróban, középen pedig ennyi állt, köszönöm, hogy vagy nekem.Máig ez a legkedvesebb ajándékom:) Pedig nem költött sokat, de egyedivé tette:)
ha nem hülye akkor megérti h nem kap tõled nagy ajándékot, elég valami apróság is. a karácsony a legtöbb helyen már csak arról szól h ki tud drágábbat nagyobbat venni..
Én azt javaslom, hogy ne vegyél sálat. Sõt, semmiféle ruhanemût. A legjobb lenne, ha valami olyanban gondolkodnál, ami személyes. A csokiba rejtett közös fotó + szerelmes írás szerintem is nagyon jó ötlet. Ilyesmiben gondolkodj. (30/ff)
Én a sálat már ellõttem és bejött:D Most saját készítésû ajándékötletem van, alvómaszkot készítek. Árban is nagyon jól jártam és ez valahogy személyesebb, mint egy vásárolt ajándék.
A sál jó ötlet, ha tényleg nincs neki:) ) Viszont, ha jó helyesen keresed akkor 600 ftért is tudsz venni egy nagyon jó sálat :DD Aztán, ha van két ezer forintod tudsz még mellé venni vmit:)
Vegyél vagy készíts neki ötletes ajándékot.
Nem az a lényeg, hogy valami drágát vegyél. Nagy örömet tudsz szerezni valami olyannal, amit te készítesz, vagy amit hozzád tud kötni. Pl. a saját süti egy jó ötlet.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, nekem ez olyan kínos, mármint ha elképzelem, hogy odaadjuk egymásnak az ajándékot, õ jól tudja mit szeretnék mindig, szóval megveszi azt és én örülök neki. Viszont õ sose mondja mit szeretne, sõt neki sose kell semmi, így találomra kap valamit, aminek nem is biztos hogy örül majd. Lehet utálja a sálakat azért nincs neki... én meg pont azt veszek. Esetleg még sütök sütit mellé.
örülj amíg van párod, és adj neki egy jó karácsonyi szexet :D
Hidd el nem fogja érdekelni hogy ennyit költesz ajándékra...:) A sál jó ötlet.
figyu ezen nem kell fennakadni én is gyakran drágábbat veszek a barátnõmnek. hiába próbálok odafigyelni, egyszerûen mindig drága dolgok tetszenek meg. de ha szeret, és nem kicsinyes vagy buta, akkor úgyis azt fogja nézni h szívbõl adod. ha mindenképp le akarod venni a lábáról süss neki vmit.

Ha nincs onallo keresetem, de lagziba kell mennem a parommal kb mennyi penzt illik vinni?

nagyon nem tudom egyaltalan van e osszefugges, hogy keresek vagy sem...

Legjobb válasz: Szerintem beszéld meg a pároddal,illetve az Õ szüleivel is.Véleményem szerint nem pénzt kellene adnotok,mert ezt az anyagi helyzetetek nem teszi lehetõvé,hanem valamilyen ajándékot.Felénk sem ad mindenki pénzt,ez csak egy újabb szokás mostanában.(Persze jobb szokás,mint pl. 10 kávéfõzõ )

Szerintem beszéld meg a pároddal, illetve az Õ szüleivel is.Véleményem szerint nem pénzt kellene adnotok, mert ezt az anyagi helyzetetek nem teszi lehetõvé, hanem valamilyen ajándékot.Felénk sem ad mindenki pénzt, ez csak egy újabb szokás mostanában.(Persze jobb szokás, mint pl. 10 kávéfõzõ )
Mivel egy fõre, ha két étkezéssel számolunk kb. ötezer forint költség jut, /Kaja-ital-helység vagy sátorbérlet/ ezért minimum 10 ezer illik, különben többe kerül a vendég, mint amennyit ráköltünk. Vendéglátásban dolgozom, sok lagzit látok és csinálok. Ha közeli rokon, akkor még többet illik. Ha a párod a meghívott, akkor beszéld meg vele. Az, hogy nincs önálló kereseted, nem számít igazán.
En ugy gondolom, hogy egy ilyen helyzetben, annak kell ajandekot/penzt adni, aki valamilyenfele kapcsolatban van az eskuttekkel. Te csak elkisered a baratod. Minek adjal penzt? Van mire te koltsed, foleg hogy munkanelkuli vagy. Ha a parod elvarja, hogy vele menj, csak neki kene fizetni szerintem. Vagy ez maskepp szokott lenni? Ha igen, en furcsalnam.
Szerintem is minimum a 10E Ft.plusz, ha van menyecsketánc, akkor oda is illik adni. Szerintem senki nem fogja nézni, hogy miért annyit raktál a borítékba, tehát nem számít, hogy dolgozol-e vagy sem.
Talán ha diákmunkát vállalnál a nyáron (lehetõleg szövetkezeten keresztül) még zsebpénzre is szert tennél.
A kérdező hozzászólása: oszinten? nem tudom, meg a parommal sem beszeltem, csak mondta hogy kilatasban van... amugy most erettsegizek, ugyhogy nem nagyon volt alkalmam meg lagziba menni, esetleg anyumekkal, de az megint mas. nem tudom mit illik mit nem ilyenkor, a parom velem egy idos.
A kérdező hozzászólása: ertem:D akkor nem szamit h szegeny csoro diak vagyok :) ) :D koszi szepen a valaszokat, nekifogok sporolni:P :)
A kérdező hozzászólása: koszonom:) meg nem igazan beszeltuk meg, szerintem mindketten potolunk majd:)
A kérdező hozzászólása: szerintem is az lesz. had'lam mit javasolnak a szulok:) 21:23 nem "rinyaltam" hogy nincs penzem csak viccesen irtam. amugy addig mig van az eskuvo mar nincs olyan sok, hogy dolgozni tudjak
Szerintem neked nem kell külön adnod, hisz ha jól értem te nem is ismered a családot. A barátod vagy az õ családja ha ott lesz kellene, hogy fizessen annak megfelelõen, hogy milyen szoros a rokoni szál a házasulandó féllel. Nálunk most volt lagzi és voltak olyan meghívottak, mint te vagy illetve a barátod. Õk együtt fizettek a fiú szüleivel, külön nem adtak és szerintem nem is várta senki. Ha meg a szülõk nem lesznek ott, akkor a barátod fizessen a részetekrõl egyetlen egy borítékban.
A kérdező hozzászólása: ertem, koszi a tanacsot. valoszinuleg igy a legjobb. koszi:)
Én is voltam a párommal olyan lagzin, ahol nem ismertem a párt, mivel akkor a páromat is még csak két hónapja ismerte. De elhívott, elmentem. Õk közösen adtak pénzt a barátokkal, én oda sem mentem természetesen, amikor átadták. Mondjuk ez is más helyzet. Szerintem is, ha csak a párod ismeri õket jobban, akkor fizesse õ, más kérdés, hogy ha tudsz spórolni vmennyit, akkor besegíthetnél a párodnak. De szerintem tõletek senki sem veszi rossznéven, ha mondjuk 5000 forintot adtok. Nekünk is most lesz az esküvõnk, és tudjuk, hogy vannak olyan barátok, akiknek 10 ezer is nagyon megterhelõ. Természetesen ezt meg is értjük. Mi annyit mondtunk nekik, hogy amennyiért ajándékot vennének, azt inkább tegyék borítékba. Szerintem ezt ti is simán megcsinálhatjátok.
A kérdező hozzászólása: koszi:) mi eleg regota vagyunk egyutt, 2 eve:) azt hiszem felajanlom, hogy besegitek neki, most en jobban allok anyagilag. azt hiszem ez teljesen elfogadhato:) kulonben ugy erzem fair-nek:)

Ha az ifjú pár pénzt kért nászajándékba, akkor azt a mennyasszony táncnál kell bedobni?

Vagy ajándék és mennyasszonytáncos pénz is külön-külön? Nem tudom ilyenkor mi a szokás. Nem rokon, barát vagyok.

Legjobb válasz: Ahány ház, annyi szokás. Ha mindenkitõl pénzt kérnek, szinte biztosan a mennyasszonytáncnál várják, és ebben az esetben az is lehet, hogy a mennyasszonytáncos pénzt személyesen szeretnék átvenni (mármint borítékban). Szerintem nyugodtan megkérdezheted a pár egyik tagját, vagy a szülõket errõl!

Ahány ház, annyi szokás. Ha mindenkitõl pénzt kérnek, szinte biztosan a mennyasszonytáncnál várják, és ebben az esetben az is lehet, hogy a mennyasszonytáncos pénzt személyesen szeretnék átvenni (mármint borítékban). Szerintem nyugodtan megkérdezheted a pár egyik tagját, vagy a szülõket errõl!
Igen, akkor a menyasszonytáncnál dobjátok be.
Tavaly unokatesóméknál volt így, mi a menyasszonytáncba adtuk be egy borítékban egy gratuláló üdvözlõlappal együtt.
Mi úgy szoktuk, hogy külön borítékban adjuk egy üdvözlõlappal együtt a nagy részét, és a táncnál egy-két ezrest dobunk be.
A kérdező hozzászólása: Ok, okosabb lettem. Köszönöm :)
igen, de borítékkal együtt menjen, hogy tudja, kitõl kapta
A kérdező hozzászólása: Köszi, közben már megvolt a lagzi. Az újasszony táncnál dobtuk be, egy üdvözlölappal együtt.

Ha neked és párodnak jol menne a sora pénzileg, hogy tennél? Az édesanyáméknak minden hónapban kölcsön kell adni amit persze vissza is adnak! A párom szerint használják a pénzünket, szerintem viszont igen is segítsünk ha tudunk! Mi a normális?

Nem ön hibájukbol vannak rossz anyagi körülmények között!

Legjobb válasz: én mindenképpen segítenék.még akkor is,ha nekem le kellene mondanom bizonyos dolgokról így meg pláne.Ha a férjem ellenezné akkor a tudta nélkül.De azon elgondolkoznék,hogy milyen emberrel élek együtt.Én sokszor adtam az anyámnak,és sosem kölcsön.Amikor nekünk volt rá szükségünk Õ is adott és adna is szó nélkül. De így,hogy csak kölcsönrõl van szó nem értem a párod,ha nektek az a pénz akkor nem is hiányzik.

én mindenképpen segítenék.még akkor is, ha nekem le kellene mondanom bizonyos dolgokról így meg pláne.Ha a férjem ellenezné akkor a tudta nélkül.De azon elgondolkoznék, hogy milyen emberrel élek együtt.Én sokszor adtam az anyámnak, és sosem kölcsön.Amikor nekünk volt rá szükségünk Õ is adott és adna is szó nélkül. De így, hogy csak kölcsönrõl van szó nem értem a párod, ha nektek az a pénz akkor nem is hiányzik.
Természetesen segíteni kell a szülõket. Õk neveltek fel, x évig az õ pénzükbõl éltél. És ha vissza is adják nem értem mi a párod gondja :(
Nem adni szívtelenség. Sõt én ha adok, nem kölcsönbe adok. Így tiszta a lelkiismeretem.
Ha jóban vagyok velük, és nekem jól menne, mindenképp adnék. Esetemben pl. apámnak nem adnék, mert egy zsugori, aki a nõket lenézi, anyut viszont mindenképp segíteném.
Szia! Mindenképpen segitenék hiszen anyu mindig nekem és a tesoimnak vett meg mindent magára sosem gondolt! Sajnos nem tudok segiteni anyagilag de ha lenne adnék szó nélkül.
19:07 vagyok. Havi 10-20 ezer ft-al támogatom õket, meg néha tankolok az autójukba, veszek nekik, vitamint, gyógyszert. Én kb havi 110000 ft-ot keresek és ebbõl próbálok ennyit segíteni. Anyám hozott a világra, õk neveltek fel, az a minimum, h a lehetõségekhez képes meghálálom ezt nekik. Kedves kérdezõ, mi a nemed?
a drága párod egy fas.zkalap
És mennyit kell nekik kölcsön adnotok, illetve nektek mennyire megy jól? mennyit kerestek?
Szeretnél elmenni de nem mersz????? Ne haragudj de ezt nem értem, van ilyen a mai világban? Hány gyerek köt hozzá akiket nem tudsz eltartani otthont teremteni nekik 8-9??? Mivel zsarol, mi lesz ha elhagyod? Hogy lehet valakivel így együtt maradni? Ne is haragudj, de ha én menni akarnék, megkötözni sem tudna a férjem, pedig 3 gyerekünk van. Mi az, hogy valakit nem lehet elhagyni ha el akarod? Ilyen nincs már ne is haragudj. Szedd össze magad, és változtass az életeden, hisz fiatal vagy még.Vagy mit gondolsz, ezt a maradék 70 évet még leélheted így valaki mellett akivel nem vagy boldog? Elveszed a lehetõséget így magadtól, hogy rátalálj az igazira. MENEKÜLJ!!!!!
A kérdező hozzászólása: Szeretnék elmenni, de nem merek!30 vagyok, elvoltam eddig nyomva!
Anyukamat mindenkeppen segitenem ha kellene, apamat viszont soha (nyilvan meg van ra az okom). A parodat szerintem hagyd ott, mert nem eltek ti annyira joban, hogy osszekossetek az eleteteket! A kommentjeidbol itelve csak elvagytok egymas mellett, olyan langyosvizszeruen, ugye jol gondolom? Szerintem pakolj, es hagyd ott, keress masik tarsat magadnak!
Lehet, hogy hülye felvetés részemrõl, de: ti minden hónapban kölcsön adtok, amit õk következõ hónapban visszaadnak, de utána újra kérnek. Igazából egyszer kéne összeszedniük magukat, és akkor nem szorulnának a Ti segítségetekre. Természetesen érthetõ, hogy segíted õket, de mit fogsz csinálni, ha már gyereketek is lesz, vagy csak rosszabbul álltok anyagilag, esetleg a párod szülei is anyagi segítségre szorulnak stb? Akkor mi lesz a szülõkkel? Vagy majd Te mindenrõl lemondassz az életben (értem itt a gyereket is)? Könnyen mondja mindenki, hogy egy olyan emberrel nem lehet együtt élni, akiben ennyi jó érzés sincs. De lehet, hogy õ csak felelõsségteljesebben gondolkozik. Szerintem sokan nem néznék jó szemmel, ha a keresetük egy része "anyósékhoz" menne.
A kérdező hozzászólása: Hát a párom és a szüleim sose voltak odáig egymásért!A párom nagyon élére állítja a pénzt!Igen nagyon zsugori!
Persze, hogy segíts, ezen ne is gondolkodj!!! A párod és a szüleid nincsenek jóban, vagy alapjában ilyen zsugori, rossz természete van?Már bocs ha megbántom, de ez a véleményem.Örülhetsz, hogy nincs gyereketek. Tõle is sajnálná a pénzt?? Zsugori f.sz!!
Szia! Nekem a ferjem mondta, hogyha majd ugy allunk anyagilag rendszeresen tamogatjuk mindket szulot anyagilag. Szerenecsre el is jott ez az ido. Jelenleg kulfoldon elunk es dolgozunk mindketten. Havonta segitjuk a szuloket, mivel sajnos nem rozsas a helyzetuk otthon. Ennyivel tartozunk nekik. Mindkettonket becsulettel felneveltek. Gondolom rengeteg penzt koltottek mindkettonkre. Ok se kerik vissza, sose vetettek a szemunkre. Szerintem termeszetesnek kellene lennie, h ott segitsuk egymast ahol tudjuk. Kicsit furcsallom a parod hozzaallasat, nem tunik nagyon csaladcentrikusnak.
Én is szoktam adni a szüleimnek, úgy beszéljük meg, hogy kölcsön, de amikor oda kerül a sor, hogy anyukám meg akarja adni akkor mindig kitalálok valamit amiért most nem kell. Õ ugyanis nagyon rosszul érzi magát amiatt, hogy segítségre szorulnak néha. De én soha nem kérem vissza, mert engem felneveltek és nem voltunk gazdagok, sõt! de az utolsót is mindig ránk költötték gyerekekre. Nekem ez teljesen természetes, hgoy most én tudok adni akkor adok. Nem értem a párodat! Gyerekként mi szorultunk az õ segítségükre, most õk a miénkre. Ha meg még vissza is adják a pénzt, hát nehogy már ne adj nekik mert a párodnak nem tettszik!! Akkor ne mondd meg neki, amit nem tud az nem fáj!
tartast=tartasz
Miért szerencse? Ugyanolyan életközösséget vállaltál vele, mintha a férjed lenne, kommentedbõl meg az derül ki, hogy még tartast is tõle, ha te akár a saját pénzedbõl kisegítenéd a szüleidet. Nem jól van ez, lépj fel határozottan szerintem és állj ki a szüleid mellett.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom!Én is ezen gondolkodom, hogyjol választottam e!?De még szerencse hogy csak az élettársam, és nem a férjem!
De, az anyukádon segítsél, viszont gondold meg jól, hogy jól választottál-e.A férjednek lehet, hogy a jóban rosszban-ból is csak a jóban maradt meg a fejében.Te vajon mire számíthatnál tõle, ha valami miatt nem lenne bevételed? Eléggé magának valónak tûnik a párod a leírásod alapján. Én nem tudnék ilyen emberrel együtt élni azt hiszem. Ha adni tudnának nektek a szüleid, azt vajon el fogadná a párod???
Mi többször adtunk már úgy a szüleimnek (jobbanmondva édesanyámnak, apám már nem él), hogy nem kaptuk vissza. Nálunk ez inkább anyám részérõl ütközik ellenállásba, mert bagyon büszke és nehezn fogadja el, hogy segítségre szorul, de egyedül a nyugdíjából épphogy fent tudja tartani magát, ha beüt valami nagyobb baj (három hónapja elromlott a bojler, cserélni kellett, több százezres költség), akkor nincsenek tartalékai, így csak ránk számíthat (akkor én, a testvérem és az unokatestvérem adtuk össze a pénzt). Nagyon sokat tett értünk és bár mi se vagyunk gazdagok, de határozottan jól élünk és ezt neki (meg szegény édesapámnak) köszönhetjük. Rengeteget dolgoztak, hogy elvégezhessem a fõiskolát és oda tudjak jutni, ahol most vagyok.
A kérdező hozzászólása: Én nõ vagyok!100000 körül kereesünk/fõ!Nincs gyerekünk csak lakástörlesztésünk de van tartalékunk is!Nem azt mondom nagy lábon élhetünk mert bekell osztanunk nekünk is!De a saját anyámon ne segítsek?
A kérdező hozzászólása: Nem kölcsön?Arról nem is merek beszélnni a párommal!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!Igazad van!

Kedves Fiatalok! Ha huzamosabb ideíg a párod szüleinél alszol (laksz), akkor adsz nekik pénzt?

Tizen-huszonévesekre gondolok.

Legjobb válasz: 20 éves vagyok. Eddig a legtöbb idõ amit ott aludtam 4 nap volt. Nem adtam pénzt, de elpakoltam magam után, elmosogattam stb. Ugyanígy nem ad a párom sem az én szüleimnek ha õ van itt huzamosabb ideig!

20 éves vagyok. Eddig a legtöbb idõ amit ott aludtam 4 nap volt. Nem adtam pénzt, de elpakoltam magam után, elmosogattam stb. Ugyanígy nem ad a párom sem az én szüleimnek ha õ van itt huzamosabb ideig!
Ha a huzamosabb idõ alatt több hónapot értünk akkor egy kérdést megér a dolog a szülõk felé, hogy beszállhatsz e a rezsibe.Ha napokról akkor nem hiszem, hogy lenne ilyen elvárás feléd.
szerintem a kérdezõ nem úgy értette, hogy ha egy hetet ott alszol.Akkor nyilván nem, de szintén elmosogatok :) felajánlom, hogy segitek az anyukájának :) viszont ha valami miatt odaköltöznék, akkor azért fizetnék nekik valamit, végülis használlom a vizet, kaját vesznek, stb... bár ilyenkor azért a saját pénzembõl is elmennék bevásárolni a kajához :) és ha esetleg nem fogadnák el, akkor meg többet segitenék :)
Én egyszer 2 hétig laktam a csajoméknál mert a szüleim nem voltak otthon. Pénzt nem adtam de megszereltem a fûnyírójukat XDXD 17/F
Nem. Mégis milyen lenne már. Amúgy meg nem tudom nálatok hogy van, de pl. mikor a párod van nálatok több ideig, akkor õ ad pénzt?
miért adnék, kért tõled a nõd anyja, vagy mi , nem értem?
persze 2000huf per éjj! + rezsi osztva ahányan ott aludtunk
Szerintem ne adj, hanem vegyél. Elsõ adandó alkalommal, mikor elalszanak, stikában vidd el az ékszereket zaciba, a szerveiket donorpiacra, a lányukat ukrán stricihez, a kutyájukat kínai szakácshoz. Persze csak viccelek. Vagy nem. Neked kell érezni, adj ha úgy jónak látod, szívedre hallgass, ésatöbbi ésatöbbi világbéke szeretet. //Powelski
nem, mivel nagyjából ugyanannyit voltunk egymásnál mig szülõknél laktunk mindketten most én albérlet, párom sokat van itt, de nem lenne képem azt mondani, hogy nah akkor x forint per éjszaka... de õ mondjuk kompenzál magától, mert együtt vásárolunk, és fizet többször de megnézném mit szolna bárki ha közölnék vele, hogy ezentul 2000/éj+idegenforgalmi adó, reggeli 500, kávé 250:D
Ez az uccsó nagyon ott van. :)
Hátha ételre vagy számlákra nem telik akkor igen.
Anyagi helyzetetek ismerete nélkül nem lehet véleményt mondani.
Párod soher. Beszéld meg vele hogy ne legyen az.
Ez nem pénz szórás. Akkor lenne, ha mindig a drágát vennéd. Vagy ha minden nap elmennél vásárolni. Egy középkategóriás azért illik, mert a gagyik egyenlõ a 0-val. Sõt, ha csak ketten laktok szerintem néha meglehet engedni a drágábbat is.
Minden nézõpont kérdése. Ha minimálbérbõl éltek albérletben, akkor nyilván egy 600 Ft-os tusfürdõ, 800 Ft-os öblítõ luxus. Ha havi 300.000 Ft-ból éltek, de van 100.000 eFt lakáshiteletek és ugyancsak lehetne akár elõtörlesztésre gyüjteni, akkor szintén az. Ha sokat kerestek és mindenetek megvan, akkor nincs gond, akkor a párodnak van értékelési problémája. Tehát a kérdés eléggé kevés infot tartalmaz.
Írd le, hogy mennyi a havi rendelkezésre álló pénz, ebbõl Te mennyit keresel meg, van-e a szokásos kiadásokon felül pl. hiteletek v. albérletben éltek-e és utána megkapod a korrekt választ.
Te is dolgozol? Adsz a közös pénzbe vagy csak õ dolgozik?
Õ pénzét költöd? Vagy sajátodat?
Úristen, ez nagyon szánalmas. Mi 100 ezerbõl éltünk ketten, mikor még otthon laktam anyámnál, de azért tusfürdõre mégis telt. Igen, 600 Ft-osra. Nagyon gáz a "párod".
A kérdező hozzászólása: "Ahogy elnézem ez igen kevés pénz" Szerinted mégis mire kellene még a kaján kívül költeni?
Aki szerint kevés a pénz: tegyük fel 40.000 ft a kajapénz (hetente 10.000 szerintem reális 2 fõre). Marad 50.000 szórakozásra, ruházkodásra, egyebekre. Nehogy már ne lehessen belõle középkategóriás tusfürdõt venni...
Azért attól is függ, hogy gyûjtötök-e valamire pl. Van-e oka a párodnak arra, hogy kiakadjon azon, hogy nem olcsóbbat vettél. Sokszor az én párom is kitud akasztani ilyenekkel, bár az õ kedvenc tusfürdõje 1000 forint körül van, próbáltunk már sok félét, én nem mondom, hogy legyen a legolcsóbb, de 4-500 forintért is lehet jókat kapni szerintem és igen, az a párszáz forint is párszáz forint, ha közös lakásra spórolunk, mert sok kis párszáz forintból már szép kis összeg kijön. :) Egyébként ha már túlzásokba esik, akkor nem ártana elgondolkodni, hogy biztos ilyen életre vágysz-e mellette. :)
"A kérdező hozzászólása: A közös pénzünkbõl vásárolok de neki ugyanúgy megveszem a márkás tusfürdõt." Ahogy elnézem ez elég kevés pénz. Igaza lehet a párodnak...
Tudod mit?:) Szerintem legközelebb vedd meg neki a legolcsóbb eldobhatós borotvát, tesco gazdaságos tusfürdõt és hasonlókat... ahhoz mit szólna?
Akkor tényleg menjetek együtt vásárolni és akkor majd rájön, hogy mi mennyibe kerül
A kérdező hozzászólása: Én havi 68000 a párom 70000. Albérlet mindennel együtt 45000-50000. Ennyi.
Menjetek együtt, és válasszon õ. Nemigen van tisztába az árakkal.
A kérdező hozzászólása: A közös pénzünkbõl vásárolok de neki ugyanúgy megveszem a márkás tusfürdõt.
Vedd meg neki a 100Ft-osat mindenbõl, és majd rájön, hogy a gagyi neki se kell. (bár volt olyan pasim, aki mindenbõl a legholcsóbbat vette, fürödni 50Ft-os szappannal, nem érdekelte hogy pereg a bõre, pedig õ se keresett rosszul, én se)

Ha 5 éve van élettársam, sajnos én nem nagyon dolgozom, alig van keresetem, a párom rendesen dolgozik, havi fix keresettel, az közös pénznek, közös kasszának számít?

Én 25 vok (n?), a barátom 28. Nekem sajna a havi rendszeres netto jövedelmem csak kb 40e ft most. Én úgy ítélem meg, látom, hogy mivel már elég régóta vagyunk élettársak ez közös vagyonak számít, nem? sokszor mond olyat, hogy az csak az övé, ? kereste meg rá a pénzt, stb! Minek megyek el pl pedik?röshöz, nincs is rá pénzem, stb. Egyébként a kasszás én vok, nálam van a pénz, és kezelem, én fizetem be a csekkeket, vásárlás, stb.

Legjobb válasz: Ez a felek közös megegyezésén alapszik. Legfõbb kérdés, te miért nem dolgozol, ha tudnál? Miért nem keresel valami jól fizetõ, ill jobban fizetõ állást? Mert így a férfi érezheti úgy, hogy kihasználod... te pedig a tõle való függõség súlyától szenvedsz.. Én azt mondom, vedd fel kesztyût és keress egy másik, jobb állást, és mutasd meg a párodnak, hogy "látod nekem is megy" és hogy nem a pénz a minden! Sok sikert!

Ez a felek közös megegyezésén alapszik. Legfõbb kérdés, te miért nem dolgozol, ha tudnál? Miért nem keresel valami jól fizetõ, ill jobban fizetõ állást? Mert így a férfi érezheti úgy, hogy kihasználod... te pedig a tõle való függõség súlyától szenvedsz.. Én azt mondom, vedd fel kesztyût és keress egy másik, jobb állást, és mutasd meg a párodnak, hogy "látod nekem is megy" és hogy nem a pénz a minden! Sok sikert!
Ez csak rajtatok múlik, h hogyan oldjátok meg.Mondjuk abban igaza van, hogy minek csináltatsz mûkörmöt, ha nem éltek valami jól.Mondjuk ez attól is függ, hogy mennyit keres a párod. Csak egy dologra figyelj oda, aki most az orrod alá dörgöli az késõbb is oda fogja.Nem tudom, hogy te miért nem dolgozol, de az is lehet, hogy a párodat az irritálja, hogy te nem teszed.Ha meg rajtad kívül álló ok, akkor meg egy bunkó barom, hogy az orrod alá dörgöli.Szerintem ezt nektek kell megbeszélni, mert ebbõl a pár sorból még az is lehet, hogy jogosan dörgöli az orrod alá.
En irok az "eltarto" oldalrol mint no. Par evig eltem egyutt valakivel akirol hat mi tagadas nem tudtam, hogy nem a munka bajnoka egeszen addig, amig meg nem tapasztaltam. Nem akarlak bantani de bizony igen, nagyon igazsagtalan egy ido utan - mert egy darabig igenis nagyon szivesen adod amit adsz - hogy te minden napod azzal toltod, hogy nyomod a melot, a tarsad meg itt-ott emeli meg magat. En is ugy tekintettem, hogy kozos egeszen addig amig kepes volt az ex egy db. nagyon jol fizeto munkat megtartani kb 6. honapig. Minden xart megveve maganak az a penz mar csak az ove volt...meg akkor sem tanultam en naiv...csak a kapcsolat vege fele, mert minden az en feladatom lett biztositani. Ne haragudj, megertem a baratodat valahol. Ertheto lenne, hogy nem dolgozol ha komoly egeszsegugyi problemaid lennenek vagy gyermekkel lennel otthon.... Lehet, valtozna a velemenye, ha te is hazavinned a havi fixet.
A kérdező hozzászólása: Nem mûkörmöt csináltatok, hanem a beteg sarkammal járnék pedikûröshöz...
Ez mindig a felek döntése. Tudok én olyat is, ahol a házasságban sem teszik össze a fizetést, hanem a közös kiadásokat fele-fele fizetik, a többivel meg mindenki maga gazdálkodik. Mondjuk nekem ez furi. Mi az esküvõkör összetettük amink volt, attól kezdve közös folyószámlára jönnek a fizetések. Nincs én pénzem, te pénzed. De ki döntheti el, melyik a jobb elgondolás???
- mi az oka, hogy 40.000, - Ft a fizetésed? /ha egyéb egészségügyi, akkor meg miért nem érti meg?/ - 5 év elég hosszú idõ annak, hogy ilyen probléma még mindig fentálljon!! - ha te és a párod összeadjátok az összkeresetet ez számit közös vagyonnak!! -vagy azt teszed, hogy nem mondod meg neki a pedikürt igy nincs mit hozzád vágni, a statisztika azt mutatja legtöbb háztartásban nem minden van bevallva, igy nincs morgolódás, nagyon sok nõ él elnyomásban, a párjuk által!! egy kicsit elszomorit az irásod, mert még fiatal vagy, és egy ilyen kapcsolatba még vállalnál gyereket is? akkor, ilyen módon mit szólna ne vegyél semmit a gyereknek?
Ha tudsz róla adni ÁFA-s számlát, akkor az óvszert és a síkosítót leírhatod adóból. Csak egy tipp...
#9 vagyok Tudod, a legtöbb milliomos, milliárdos (bárhol a világon), nem úgy lett gazdag, hogy apuci vagyonát megörökölte, hanem saját erejébõl és kitartásából apránként felhalmozta azt a vagyont, ami van neki (az egy másik téma, hogy becsületesen, vagy a nélkül) akár hiszed, akár nem (a Mamám az egyik példája annak, hogy szorgalommal és kitartéssal, valamint üzleti érzékkel mennyi vagyon lehet felhalmozni). Mélyedj el egy kicsit az üzleti világban, lásd meg a lehetõségeket, gondolkodj úgy, mint egy üzletasszony és ne add fel sose, mert a határ a csillagos ég ebben az életben, meg kell tanulni játszani az ÉLET nevû játékban, és sose add oda semmiért az emberi méltóságodat, az a legdrágább kincsed. Hidd el nagyon rosszul fogod érezni magad a kezedben cirka 100.000 Ft-al pár qrválkodás után, azt fogod mondani, hogy nem érte meg, vissza akarod majd fordítani a dolgokat, mert a lelked nem fogja elbírni azt a terhet, amit tettél, lehet, hogy most nem hiszel nekem, de sajnos így lesz, az emberi lénybe nem az kódolva, hogy fûvel-fával összefeküdjünk, mi nem vagyunk állatok (elnézést a durva hasonlatért!). Én mindent csupa szeretetbõl mondok Neked! Kezd el törni a fejed, hogy mivel tudnál annyi pénzt csinálni, hogy megoldódjon a problémád! Sok szerencsét!
Ha jól nézel ki én lefeküdnék veled;)
Hát én nemtudom. És nemakarlak elkeseriteni, de biztos nincs jobb más pénzszerzési lehetõséged?
Ne legyél ennyire kétségbe esett, annyiféle lehetõség van még pénzcsinálásra! Ne add el a tested, abból csak egy van!
piroslampa.net adj fel hirdetés, itt nem nagyon írnak árakat, közben kitalálhatod, láttam mondjuk 3ezer/félóra ekörül gondolkodnék, de késõbb megbánád, tényleg elõször próbálj diákmunkát keresni! pénztárosnak sok embert vesznek fel!
Ha tudnám ki vagy , és bejönnél nekem, tõlem mehetne a dolog
Ebben a mûfajban egyáltalán nem te válogatsz, hanem mi!!!
Most komolyan, mennyi pénzre van szükséged?.... Nekekm pl szeptemberig kb 140 ezerre van szükségem, mégsem gondolkodom azon, hogy gazdag csoffadt mamákat kéne gerincre vágnom a léért.
Ne, ne, ne! Remélem kamu kérdés. Az ilyenek miatt vannak olyan sokan rossz véleménnyel a nõk többségérõl, meg a mai fiatalokról. Menj diákmunkára, kérj kölcsön rokonoktól...
szerintem már itt találnál elég jelentkezõt....szánalmas de am csak úgy áruba bocsájtanád magad hogy egy idegen taperoljon és megd*gjon? már bocs nem tudom milyen helyzetben vagy de ez elég visszataszító....nõ létedre ilyet csinálni
Ha jól nézel ki akkor 2.000-et fizetek!
tegnap 20:57 Ez most pont olyan, mintha azzal példálóznál, hogy a pókerbõl vagy mondjuk a profi teniszbõl meg lehet gazdagodni, úgyhogy kezdjen el ezekre gyúrni mielõbb. Igen, valóban vagy egy szûk, néhány száz fõs réteg világviszonylatban, akik annyira tehetségesek, hogy képesek megélni ebbõl. A többi 99, 99% viszont csak elveszíti az összes pénzét, amit belefeccöl. Az üzleti vállalkozás hasonló. Néhány emberbõl, aki kellõen rátermett ÉS nagy szerencséje is van, milliárdos lesz a végén, a többi meg elássa magát hitelekbe, és még az unokái is azt fizetik utána...

Mit gondoltok, mennyire gáz az, ha a pár pénzt kért nászajándék helyett, de a szüleim mégis visznek ajándékot?

Legjobb válasz: Nagyon! Màr ez vàlt szokàssà, hogy pénzt kérnek, föleg ha évekota együtt vannak, s van joformàn mindenük! Ha ajàndékot akartak volna, össze àllitanak egy listàt és lehet vàlogatni, de igy...

Nagyon! Màr ez vàlt szokàssà, hogy pénzt kérnek, föleg ha évekota együtt vannak, s van joformàn mindenük! Ha ajàndékot akartak volna, össze àllitanak egy listàt és lehet vàlogatni, de igy...
Ha adnak pénzt + ajándékot, akkor sztem nem olyan vészes, viszont ha csak ajándék lesz, akkor az nem a legszerencsésebb.
Szerintem sem ciki. Bár nekünk is nemsokára lesz, és mivel már együtt lakunk, minden meg van, ezért mondtuk, hogy ha már hoznak vmit, akkor inkább pénzt. De nem kell egybõl 20 ezrekre gondolni. Mi pl. megbeszéltük a barátainkkal is (többen elég rosszul állnak), hogy amennyit szán az ajándékra, annyit rakjon a borítékba. Ha ez 3000, akkor annyit. Az a bunkóság, amikor vki megszólja a másikat, hogy ez csak ennyit adott. Mi nem ezt fogjuk nézni, hiszen tisztába vagyunk vele, hogy nem milliomosok a barátaink, de azt õk sem tartották értelmes dolognak, hogy vegyenek vmi olyat, amit nem tudunk használni. De volt olyan barát is, aki már megvette, mert õ kijelentette, hogy barátnak nem ad pénzt. Semmi baj, tudom, hogy olyan vmit vett, aminek nagyon fogunk örülni. Én õt is megértettem. Szóval vihetnek ajándékot a szülõk, de ha nagyon nem tudják, mit vegyenek, rakják az árát borítékba. Ha a fiatal pár azt nézi, hogy milyen kevés, az már az õ szegénységük.
Én annyira pofátlanságnak tartom, hogy egy pár pénzt kér.Mi az, hogy kér?Lakodalmat esküvõt nem érdekbõl kell tartani azért mert hasznot várunk tõle.Ha valaki úgy gondolja megengedheti magának, hogy tartson, akkor az ne keresni akarjon rajta.Hogy gondolják sokan, hogy ekkora terhet raknak bárkire egy családra?Lehet, hogy az ajándékot olcsóbban be tudják a szüleid szerezni ezért vinnének azt.De talán ha pénzt adnak adjanak 3-5 ezret?Persze azért kérnek pénzt, mert tudják ennyit nem mer senki adni.Aki nem áll jól anyagilag nem biztos, hogy megengedheti magának a költekezést.Ha veszünk egy átlag családot mondjuk 2 gyerekkel, aki elmegy egy lagziba mibe kerül az nekik???Adjanak mondjuk 20 ezret, dobjanak a menyasszonytáncba is legalább 10-et, esetleg ha ruhát kellene venni maguknak gyerekeknek...stb...erre miért nem gondol a pár?Nem várhatják ezt senkitõl.Ha anyukádéknak teher a pénz miatt, egyszerûen mondják le a meghívást.Ez sem cikibb mint pénzt kérni.
Ha van valami konkrét ötletük, amit kifejezetten szeretnének nekeik adni, nyugodtan vigyenek ajándékot! De ha nincs, akkor inkább adjanak boritékot! Én is sokszor személytelennek érzem a boritékot! Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy valmi maradandó, kisebb értékû ajándék, amit elrakhatnak emlékbe + boriték!
Nálunk az a szokás hogy az esküvõn mindenki legalább annyi pénzt ad a párnak amibõl kifizeti azt amit elfogyaszt(anak) hogy ezen felül ki/mit kap azon ne válogasson ahogy karácsonyra és születésnapra sem illene kérni ha kap akkor örüljön ha nem akkor ünnepeljenek.

Adnál pénzt magadtól a párodnak, ha látod hogy nagyon szeretne megvenni valamit, de nincs rá pénze?

Sziasztok!

Legjobb válasz: ha rendes lány és tényleg õ a nagy Õ akkor persze, ez csak természetes egy kapcsolatba, hogy ha az egyiknek szüksége van valamire akkor a másik kisegíti

Ha nem irigyled tõle úgymond, nem gondolod, hogy na majd rákap és kifoszt, akkor ha látod, hogy tetszik neki valami, vidd be a boltba és vedd meg neki. Biztos örülni fog.
Pénzt nem adnék(az olyan hülyén jönne ki), viszont szívesen megvenném neki.5 éve vagyunk együtt, én hamarabb dolgoztam, mint a barátom, így ha ki akartunk menni valamerre, azt mindig én álltam.Azóta viszont volt olyan is, hogy nekem nem volt állásom és bizony sokmindent kaptam tõle.Egy igazi kapcsoltaban az ilyesmi nem jelent gondot.Vedd meg neki, biztosan nagyon örülni fog. :)
Megvenném neki. Egyébként mindig nagy öröm volt számomra, ha észrevettem valamit, hogy a barátnõm szeretné és megvehettem neki. Talán én örültem jobban, amikor átadhattam.
Jobban veszi ki magát ha megveszed ajándékba ahelyett hogy a pénzt nyomod a markába.
Persze, h megvenném neki. Az én párom is megvette nekem, amíg tanultam vagy épp nem volt munkám, amire szükségem volt. Ha megteheted és jó szívvel tudnád adni, akkor biztos nem utasítaná el.
ha rendes lány és tényleg õ a nagy Õ akkor persze, ez csak természetes egy kapcsolatba, hogy ha az egyiknek szüksége van valamire akkor a másik kisegíti
a páromnak igen, a barátnõcskémnek nem (nem írtad mennyire veszitek komolyan egymást, szerintem pont ettõl függ)
2éve eggyüt éltek akkor hozzáférésed is vana fehérnemülyéhez nem? meddig tart megnézni? vagy zsebrevágni eggyet amig elszaldsz megvenni?
Nem. De ha látnám, hogy tetszik neki, akkor szólnék, hogy szívesen megveszem neked ajándékba, ha örülnél neki, mert látom mennyire tetszik. Így ajándékot kap és nem pénzt. Na?
én megvenném :) ha tényleg ennyire komolyak a szándékaitok, akkor miért ne? nem kell mindent, de egy kis figyelmesség nem árt :)
Így konkrétan pénzt nem fogadnék el a páromtól. Akárhogy is, valahogy megalázónak érezném... Utálnám kitartottnak érezni magam. Más, ha egy párkapcsolatban oda-vissza mûködik a segítség, ha épp az egyik megszorul, a másik segít, meg más az, ha az egyik elhalmozza a másikat, fõleg, ha a nõt! Gondolom épp elég kellemetlenül érzi magát, hogy nem engedheti meg a vásárlásokat. Ha megtetszik valami neki, és épp adott helyzetben vagytok, és valamin megakad a szeme, mondj valami ilyet, hogy: "Drágám, ez olyan jól állna rajtad! Próbáld fel, és ha tetszik MEGVESSZÜK!" A hangsúly a megvesszük, és nem megveszem, ne érezze úgy, hogy kiszolgáltatott. Egyébként, ha mondjuk bevásárlóközpontban szoktatok nézelõdni, végy egy ajándékutalványt bizonyos összeggel töltsd fel, aztán levásárolhatja. Pécsett az Árkádban van ilyen lehetõség, az üzletekben pedig lehúzzák. Anno a párom egy nagyobb prémiumhoz jutott, még nem éltünk együtt, és nem akartam pénzt elfogadni. A tárcám az asztalon volt, becsempészett egy ilyet a kártyák közé, késõbb pedig írt egy sms-t, mit, hol találok. Na ennek például inkább meglepetés feeling-je van, vette a fáradtságot, elment, beszerezte, hogy örömet okozzon. Ezt is jó ötletnek tartanám...
én inkább megvenném neki
Mikor ott vagytok, megkéred, hogy próbálja fel. Felpróbálja, és ha jó, és jól is áll neki, egyszerüen megveszed.
Egyszer-egyszer megvenném, de havi rendszerességgel nem adnék ki erre pénzt.
nem pénzt adnék neki neki, hanem amit láttam, h kinézett magának, visszamennék és ajándékba megvenném.
Megvenném neki, de csak azt, amire valóban szüksége van, nehogy aztán elszaladjon vele a ló és késõbb elvárja, hogy mindent én fizessek.
A kérdező hozzászólása: nem élünk együtt és nem szoktam kutatni a fehérnemûi között. :D igen, az a legjobb megoldás hogy amikor tetszik neki valami, megveszem. Remélem örülni fog neki
Mikor mentek legközelebb vásárolni vegyél neki egyet, akkor úgyis ott lesz õ is.
A kérdező hozzászólása: ezzel az a baj hogy nem ismerem a méretét. Pont átlagos testalkata van, nem tudom hogy tudtok-e segíteni:D rákérdezni elég gyanús lenne.
A kérdező hozzászólása: 2 éve vagyunk együtt, együtt képzeljük el a jövõt és Õ a nagy Õ.
kérdezd meg a bnöitöl a méretét azért ök tudhatják

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!