Találatok a következő kifejezésre: Ha orvost szülésznőt is (23 db)

Ha fogadott orvosom van mennyit szokás neki adni szülésnél? És ha a szülésznőm is fogadott neki mennyit?

Kb mennyi az alsó határ?Mert hallottam olyat is hogy a n?gyógyásznál az alsó határ az 50ezer ft.

Legjobb válasz: Hát ez sokmindentõl függ, de elsõsorban tõled, hogy gondolod, és mennyit engethetsz meg magadnak. Nekem fogadott orvosom van,és megmondja mennyi elõre, és úgy készülök.De van akitõl hallom, hogy a fogadott dokija mondja amennyit akar annyit adjon. Amúgy nagyon sok kismama nem ad,ill. csak amennyit gondol.Ez teljesen rád van bízva,ill. a dokit ha megkérdezed, megmondja úgyis,vagy ism,erõst kérdezz aki hozzá jár. Amúgy tényleg attól is függ hol laksz,van ahol40-50 az alsó határ. Én szülésznõt nem fogadok,ebben nem tudok tanácsot adni.

Hát ez sokmindentõl függ, de elsõsorban tõled, hogy gondolod, és mennyit engethetsz meg magadnak. Nekem fogadott orvosom van, és megmondja mennyi elõre, és úgy készülök.De van akitõl hallom, hogy a fogadott dokija mondja amennyit akar annyit adjon. Amúgy nagyon sok kismama nem ad, ill. csak amennyit gondol.Ez teljesen rád van bízva, ill. a dokit ha megkérdezed, megmondja úgyis, vagy ism, erõst kérdezz aki hozzá jár. Amúgy tényleg attól is függ hol laksz, van ahol40-50 az alsó határ. Én szülésznõt nem fogadok, ebben nem tudok tanácsot adni.
Nekem fogadott orvosom volt. Magánrendelésen egy alaklom 7000 volt. Megkérdeztem mennyi a szülést, azt mondta õ nem kér szülésért, de ránk bízza a dolgot. Én 30at adtam. De szobatársam dokija megmondta a minimum az egyszeri támogatás összege(50-60e körül van), ennél csak többet adhat. Ne ettõl én gyorsan tovább álltam volna. Szerintem fogadott orvosnál rá kell kérdezni.
Igen, én is azt mondom, hogy fogadott orvosnál rá kell kérdzni, itt sokan írják, hogy undorító, ha megkérdezed, és a doki mond egy összeget. De szerintem amikor orvost fogadsz a terhesség és a szülés levezetéséhez, elfogadod a "szabályokat". Én rákérdeztem, szerintem ezek a 90-100 ezres szülések legendák, de jobb letisztázni.
Nekem is fogadott orvosom volt, én megkérdeztem tõle, hogy mennyi nála a szülés. 80ezer volt, egy vizsgálat 7000 forintba került a magánrendelésén. A szülésznõm nem fogadott volt, mi csak 10ezret adtunk neki.
Általában a magánrendelési díj 10x-se!Ha 5000Ft a díja/alkalom, akkor 50.000Ft a szülés.Így tartják.
Nekem fogadott orvosom volt, õ 50eFt-ot, a szülésznõ pedig 20 eFt-ot kapott!

Ha van fogadott orvosom, szülésznöt is fogadni kell? Nem sok ez egy kicsit?

Legjobb válasz: Szia! Van aki csak dokit fogad, van aki csak szülésznõt és van akinek sok pénze van mind a kettõt. Nekem csak dokim van, nekem õ is elég, de ha úgy gondolod fogadhatsz mindkettõt! Üdv. 32. hetes kismama

Szia! Van aki csak dokit fogad, van aki csak szülésznõt és van akinek sok pénze van mind a kettõt. Nekem csak dokim van, nekem õ is elég, de ha úgy gondolod fogadhatsz mindkettõt! Üdv. 32. hetes kismama
Szia! Van aki nem fogad egyiket sem, van aki vmelyiket, és olyan is aki mindkettõt. Azt teszel amit jónak látsz. Azt fogadod meg, akiben bízol. Van aki dúlát fogad. Én hosszas gondolkodás után a szülésznõ mellett döntöttem. 38 hetes kismama
Szülésznõt érdemesebb fogadni mert õ csinál mindent és õ foglalkozik veled a legtöbbet.Tapasztalat
Én azért fogadtam csak orvost, mert a terhesség idején is hozzá járok végig, biztos akarok lenni benne hogy figyel rám(túl egy vetélésen) , és tényleg meg vagyok elégedve.Szülésznõt nem fogadok, pénzem sincs rá.
Nem kell, ahogy szeretnéd. Én azért fogadtam szülésznõt is, mert a szülésznõ (ha lelkiismeretes) nagyon sokat tud segíteni vajúdás alatt, és sokat van veled. Én úgy érzem, nagyon nagy biztonságot ad, hogy felkértem, mert csak egy olyanba gondoltam bele, hogy pl. valami miatt (nemrégen volt az influenzajárvány miatti látogatási tilalom a kórházakban) nem jöhetne be a Párom, akkor tök egyedül lennék. Igaz, hogy júniusban szülök, de nem szeretném megkockáztatni sem. :)
Én szülésznõt fogadnék a helyedben, ha választani akarsz. Szintén tapasztalat.

Mióta divat szűlésznőt fogadni? Úgy tudom, hogy a szülésznők is ügyeletet adnak, mint a dokik és van beosztásuk. Vagy ha szülésznőt fogadsz behívják ugyan úgy, mint a a fogadott orvosod?

Vannak kórházak ahol nem lehet fogadott orvosod,nem szülhetsz csak az akkor éppen ügyeletes dokinál, akkor gondolom ott fogadott szülészn? sem lehet, vagy rosszul tudom?

Legjobb válasz: Sógornõm akit felfogadott (felkért) szülésznõnek, rengetegszer bement hozzá szülés után is és mindent részletesen elmagyarázott, mit hogy csináljon a babával. Ha nem kérsz fel senkit, gondolom akkor is elmondják, csak talán nem ennyire körültekintõen. De mindenkinek szíve joga, ha akar választani. Én már megtettem.

Sógornõm akit felfogadott (felkért) szülésznõnek, rengetegszer bement hozzá szülés után is és mindent részletesen elmagyarázott, mit hogy csináljon a babával. Ha nem kérsz fel senkit, gondolom akkor is elmondják, csak talán nem ennyire körültekintõen. De mindenkinek szíve joga, ha akar választani. Én már megtettem.
Amikor én szültem (3 hónapja), nem volt fogadott senkim, és mégis végig ott volt a doki a szülés és a vajúdás alatt (a végén 3 is), a szülésznõt szinte nem is láttam, mert mindent az orvos csinált. Persze anyukám (õ volt bent velem) mondta, hogy ott volt, cserélgette a lepedõt másodpercenként, meg ilyesmi. Nem kell ahhoz gazdagnak lenni, hogy nekd is megadják azt az ellátást, ami jár. Aki mellettem szült, neki két nappal hamarabb jött a babája, és a választott orvosa egy másik városban volt éppen. Szóval nem volt így sok értelme.


Mennyit kell "számolni" egy szülésre? Érdemes/kell szülésznőt is fogadni? Muszáj hogy legyen 'orvosom', vagy ha bemegyek mikor kell, akkor az ügyeletessel szülök?

még csak gondolkodunk a babán, de nem tudom, hogy mégis körülbelül mennyibe kerülne egy szülés...van különbség a császár és a rendes közt? A vizsgálatoknak meg van szabva az ára, vagy csak úgy adtok? Azt is lehet, hogy vizsgálatokon meg semmikor nem adok, csak szülés után egy nagyobb összeget (ha ugyan az lesz az orvos végig) A szülésznőnek mi a feladata? Mire jó? Érdemes fogadni? MIt csinál tulajdonképpen? Neki mennyi pénzt kell adni?? H pl. eljárok vizsgálatra egy dokihoz, de szülni csak bemegyek egy kórházba, akkor mondhatom, hogy nincs orvosom, és akkor jön az ügyeletes? Érdemes orvost fogadni?

Legjobb válasz: Nekem nincs fogadott orvosom se szülésznõm. Én úgy gondolom ez a dolguk és mivel fizetem a tb-t nem fizetek külön ilyenekre. Azt a majd 200 ezer Ft-ot inkább a babára költöm mint orvosra. Eddig semmi gondom nem volt, hogy nincs fogadott orvosom rendesen vizsgálnak, ha kérdezek válaszolnak. A szülésznõ feladata végig kisérni a szülés folyamatát levezetni azt, bár az orvos is jelen van, ha bármi gond adodna. Amikor eljön az idõ mindenképp megvizsgál majd vagy a fogadott orvosod ha bemegy vagy hívják az ügyeletest. 28hkm

Nekem nincs fogadott orvosom se szülésznõm. Én úgy gondolom ez a dolguk és mivel fizetem a tb-t nem fizetek külön ilyenekre. Azt a majd 200 ezer Ft-ot inkább a babára költöm mint orvosra. Eddig semmi gondom nem volt, hogy nincs fogadott orvosom rendesen vizsgálnak, ha kérdezek válaszolnak. A szülésznõ feladata végig kisérni a szülés folyamatát levezetni azt, bár az orvos is jelen van, ha bármi gond adodna. Amikor eljön az idõ mindenképp megvizsgál majd vagy a fogadott orvosod ha bemegy vagy hívják az ügyeletest. 28hkm
Az én dokim 7 ezret kért alkalmanként, szülésért 80-at kapott!
Ez nagyban szül attól, hogy hol szülsz. Pesten sokkal drágább minden. Én fõorvosnál szülök, aki alkalmanként 6000-et kér (ha kenetet, rákszûrést vesz, akkor 7000-et), nem mondja meg mennyit kér a szülésért, annyit adsz amennyit bírsz. Fogadtam szülésznõt, ami nagyon hasznos, hiszen a 36. héttõl minden intéz. Sehol nem kell várakoznom, NST, vérvétel , UH-k gyorsan mennek. Neki 20000-et adunk, mert annyit szokás. Az biztos, hogy szülésznõ segít a legtöbbet a szülésnél. 38hkm
Ja, azt nem írtam, hogy vidéki kórházban szülök.
Szia! Az teljesen egyénfüggõ dolog. Én csak a magam "helyzetét+ írom le. Én direkt nem akartam magándokit, sztk-bamnetem. Úgy voltam vele, a vizsgálatokat neki is kötelezõ elvégeznie. jó, volt hogy 1, 5 órát is ott vártam, meg elküldött máshova uh-ra, de kibírható. Ez a doki (mint egyébként sokan) máshol is "rendel" (kórház), hát oda mentem szülni. Ügyeletesnél mindkétszer. Hozzáteszem -szerintem- nagyon nagy szerencsém volt, mert az elsõ babával jó dokit fogtam ki, a 2-nál meg szuper szülésznõt. Sokan nagyon "megbíznak" az orvosukban, és magánrendelésre járnak, ezzel sincsen semmi gond, de én szerintem szülésznõt még mindig érdemesebb fogadni (ha lehet), mert a "munka" nagy része a kismamán kívül az övé.Akinek meg elég pénze van, fogadhat dokit is meg szülésznõt is. Árakról nem tudok írni, mert nem értek egyet azzal, hogy a dokik -bár jobb körülmények vannak egy magánrendelésen, az tény- de havonta 6-10.000 forintot kérnek el a kismamáktól. (De hangsúlyozom mégegyszer, semmi bajom azokkal, akik magánrendelésre járnak!!)
Az orvosom alkalmanként a vizsgálatoknál 5000Ft-ot kért, a szülésért azt mondta, amennyit gondolunk. Végül csak akkorra ért be, amikor már a gyerkõc kibújt. A kedvességéért a 6 hetes kontrollon kapott 15 ezret. A szülésznõ nagyon kedves volt, a doki ajánlotta, hogy õt válasszuk, 32 hetesen "fogadtuk" fel. Õ is azt mondta, annyit adjunk, amennyit gondolunk. Nem tudom, mi lett volna velem a segítsége nélkül. A kórházban, ahol szültünk, hallottuk, hogy 20-30 ezret szoktak adni a szülésznõknek, õ 40-et kapott.
Én vidéken szültem, a dokinál egy magánrendelés 10.000.- Ft a szülésre 80.000.-et adtunk neki. Volt szülésznõm is, akit már régóta ismerek, neki 20e ft-ot adtunk. Nekem elég komplikált volt a terhességem és a szülésnél is voltak komoly komplikációk, de hála a dokinak végül minden ok lett. Így nekem megérte bõven azt a 80e-et. Nem vagyok benne biztos, hogy ha ügyeletes orvosnál kell sürgõsen császározni, akkor megmaradt volna a méhem.

Ha Salgótarjánban szülnétek fogadnátok orvost? Ha igen, kit és mért pont őt? Véleményeket szeretnék hallani a kórházról. Milyenek a szülésznők? Lehet szülésznőt is fogadni? És egyáltalán érdemes?

Aggódó, els? babás, fiatal kismama vagyok. Salgótarjánban fogok szülni Júliusban.

Legjobb válasz: Salgótarjánba többé nem szülnék. Nem érdemes szülésznõt fogadni. Horváth a legjobb,de nem mennék hozzá. Ne haragudj a neg.véleményért,de itt semmi ne ok. Az UH-osok sokat tévednek,a dokik alkeszok,órákat kell egy vizsgálatkérõ papírra várni,le sem tudsz ülni,mert a sok idõs mind elfoglalja a helyet,ue.a helyzet a vérvételen is,a vizeletemben mindig találtak v.mit,mert itt a poharak koszosak,persze folyton a köjálba kellett szaladgálni ott nem találtak soha semmit stb.... Minden orvosról tudnék rosszat mondani,de én már veszítettem el egy 5 hónapos élõ!terhességet,a doki nem sokat foglalkozott a panaszaimmal és a végén Pestre küldtek.Ég és Föld a két hely,ezért én ott is maradtam,inkább megyek 130 km-t,minthogy még1x ez a kórház.

Salgótarjánba többé nem szülnék. Nem érdemes szülésznõt fogadni. Horváth a legjobb, de nem mennék hozzá. Ne haragudj a neg.véleményért, de itt semmi ne ok. Az UH-osok sokat tévednek, a dokik alkeszok, órákat kell egy vizsgálatkérõ papírra várni, le sem tudsz ülni, mert a sok idõs mind elfoglalja a helyet, ue.a helyzet a vérvételen is, a vizeletemben mindig találtak v.mit, mert itt a poharak koszosak, persze folyton a köjálba kellett szaladgálni ott nem találtak soha semmit stb.... Minden orvosról tudnék rosszat mondani, de én már veszítettem el egy 5 hónapos élõ!terhességet, a doki nem sokat foglalkozott a panaszaimmal és a végén Pestre küldtek.Ég és Föld a két hely, ezért én ott is maradtam, inkább megyek 130 km-t, minthogy még1x ez a kórház.
Szia! Én 9 hónapja szültem ott! Tudom ajánlani Horváth-ot nagyon rendes orvos! Nagyon aranyosak a szülésznõk is. Én mindennel megvoltam elégedve!!! Segítettek a tejet beindítani... Elõször nagyon tartottam Tarjántól mert nem sok jót hallottam róla, de õszintén mondom kellemesen csalódtam! Ha bármilyen kérdésed van nyugodtan írjál!Ja! Lehet szülésznõt is fogadni, de szerintem akkor már dokit fogadjál úgyis hozzá fogsz járni minden hónapban!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igaz még csak a terhességem elején járok, de szeretnék idõben tájékozódni. Horváthot fogadtam meg, hozzá járok magánrendelésre minden hónapban. Már mondtam neki, hogy EDA-val akarok szülni, mert nagyon nem bírom a fájdalmat és nagyon félek a szüléstõl, annyira, hogy nem is akarok több babát. Meddig kell bent lenni a kórházba szülés után? Elviszik a babát vagy végig velem van a szobában? Bent lehet valaki a szülésnél? Nem feltétlen a páromra gondolok, mert õ nem igazán szeretne bejönni, nagyon fél minden véres dologtól. Ti adtatok fogadott orvosnak a szülés után pénzt, vagy csak a terhesség idején a magánrendeléseken? Köszi elõre is a válaszokat.

Ha orvost és szülésznőt is fogadok, akkor a doki által kért összegen felül adjak a szülésznőnek is vagy ennek az összegnek egy részét adjam neki oda?

Legjobb válasz: Külön a dokinak, külön a szülésznõnek. A dokinak általában a magenrendelésen fizetett díj 10x-ét "szokták" adni, a szülésznõnek 15-20 körül. De ez pénztárca függõ. Minenki annyit ad amennyit a kasszája enged.

Külön a dokinak, külön a szülésznõnek. A dokinak általában a magenrendelésen fizetett díj 10x-ét "szokták" adni, a szülésznõnek 15-20 körül. De ez pénztárca függõ. Minenki annyit ad amennyit a kasszája enged.
Annyit ad amennyit a pénztárca enged, vagy konkrétan kér a doki... Mert ilyet is hallottam. De igen a szülésznõnek külön illik adni ha megfogadod...
Szia! Attól függ konkrét összeget beszéltél -e meg az orvosoddal. Ha igen, akkor azt kell neki odaadnod és azon felül a szülésznõnek. Ha nem beszéltél meg konkrét összeget a dokival, akkor csippentsd le a szülésznõ részét kb.15.000 forintot abból az összegbõl amit szántál az orvosnak.

Ha van fogadott orvosom, muszáj, hogy szülésznőm is legyen?

Elég tapasztalatlan vagyok ilyen téren kérem aki tud segítsen!Köszönöm a válaszokat egy 27 hetes els? babáját váró kismama.

Legjobb válasz: egyáltalán nem kell szüléznõt fogadnod, így is megteszik amit kell,nyugodj meg.Én is az elsõ babóm várom, és csak orvost választok,meghát elég neki is perkálni,merthogy kéri.Szóval ha Te úgy látod jónak fogadhatsz,de sztem nem kell,vigyáznak,segítenek így is.

egyáltalán nem kell szüléznõt fogadnod, így is megteszik amit kell, nyugodj meg.Én is az elsõ babóm várom, és csak orvost választok, meghát elég neki is perkálni, merthogy kéri.Szóval ha Te úgy látod jónak fogadhatsz, de sztem nem kell, vigyáznak, segítenek így is.
Orvos fogadtam, szülésznõt nem. Biztosan szerencsém is volt, de egy rendkívül kedves szülésznõnél szültem. Tulajdonképpen másodszorra is szívesen szülnék nála, akár most megfogadnám, hogy õ legyen, de nemrég láttam nagy pocakkal... :)
Nekem is fogadott orvosom van, a dokim a terhesség vége felé ajánlotta azt a szülésznõt, akivel együtt szoktak dolgozni. Az elsõ szülésem császárral sikerült, de azért fogadtunk szülésznõt is, csak õ foglalkozott velem, elõkészületek, stb. A második szülésem természetes uton sikerült. Reggel 8- este 9ig vajudtam, amíg a lányom megszületett.(Gyosítot nem kaphattam, mert az elsõ lurkó császáros volt és nehogy a vágásnál baj történjen.) A SZÜLÉSZNÕM VÉGIG MELLETTEM VOLT!!! Õ hívta a dokimat, amikor már közeledett a kitolás szakasza. A dokim akkor jött és mind a ketten segítettek a szülésnél.

Ha van fogadott orvosom muszáj szülésznőt is fogadni?

Nem szeretnék duplán fizetni a szülésért.

Legjobb válasz: És ha felkérem az orvosom a terhesgondozásra és hogy majd vezesse le a szülést, akkor kérdezzem meg, hogy mennyit kér a szülésért? Vagy ez hogy mûködik?

A kérdező hozzászólása: És ha felkérem az orvosom a terhesgondozásra és hogy majd vezesse le a szülést, akkor kérdezzem meg, hogy mennyit kér a szülésért? Vagy ez hogy mûködik?
Nem kell szülésznõt is fogadni, csak ha akarsz. Van aki csak szülésznõt fogad és orvost nem! Igen, ha mész a dokihoz, kérdezd meg, hogy mennyit kér a szülésért!
Egyáltalán nem muszáj.Nekem sem volt.De a szülésznõvel százszor jobban jársz, pláne ha simán szülsz...
Nézd a dokidat kell megkérdezned errõl, mert van, akivel együtt szeretnek dolgozni és van akit ki nem állhatnak a dokik. Úgyhogy nehogy keresztbe fogadj, pont azt a szülésznõt, akit utál a doki, aztán a fejed felett marják egymást.És van amelyik doki, nem is igényli a szülésznõt, mert maga vezeti le a szülést. Nekem császár volt, úgy hívták a dokit, hogy jöjjön lesz egy császár, látták a szülésznõk a hasamról már. És õ hívta fel a mûtõs stábot, mert kérdezte nem tudom kitõl, hogy nem aludt még szombat este tízkor, hogy elsõ csörgésre felvette a telefont? És mondta a hölgy, hogy aludt, de elsõ csörgésre ébred. Egy másik mondta, õ tévét nézett otthon, mikor hívta a fõorvos úr és egy izgalmas film volt, de most lemaradt a végérõl.
Muszájnak nem muszáj, de szerintem is ha olyan helyen szülsz nagyon megéri. Én Istvánban szültem, ott az orvos csak a legvégére, a kitolási szakra jött be (igaz annak is a nagy részérõl lecsúszott, de ez más kérdés), és akkor is jobbára a szülésznõ uralta a terepet, õ csak figyelt mellette. Szóval a nagy részében a szülésznõ volt mellettem, így nem volt mellékes a személye. Ha viszont végig az orvos irányít, akkor szerintem is fölösleges pénzkidobás.
A kérdező hozzászólása: De ha nem fogadok szülésznõt, akkor is lesz velem ott egy ügyeletes szülésznõ, ugye?
Igen, lesz ügyeletes szülésznõ! Nekem egyébként nem volt fogadott szülésznõm, de az orvosom nagyon sokat volt velem! Tudtam, hogy nagyon lelkiismeretes orvos, ezért is választottam õt, nagyon megbíztam benne, ezért sem éreztem fontosnak, hogy duplán fizessek. Egyébként meg (ugyan elõre nem tudhattuk, de) császár lett a vége, úgyhogy nálam szerencsésebb volt, hogy inkább az orvos volt fogadott, mintha csak szülésznõ lett volna...
Nem muszály szülésznõt is! Gyõrben van úgy, hogy csak szülésznõt nem lehet, akkor dokit is kell, de csak dokit lehet.

Ha van fogadott orvosom, akkor szülésznőt is kell fogadni?

Legjobb válasz: Nem, legalábbis én még ilyet nem hallottam, az inkább az orvosodon múlik, kérdezd meg õt, mert lehet, hogy van olyan szülésznõ, akivel szívesen dolgozik együtt. De nem hinném, hogy kötelezõvé tenné. Én pl. csak szülésznõt fogadtam

Nem, legalábbis én még ilyet nem hallottam, az inkább az orvosodon múlik, kérdezd meg õt, mert lehet, hogy van olyan szülésznõ, akivel szívesen dolgozik együtt. De nem hinném, hogy kötelezõvé tenné. Én pl. csak szülésznõt fogadtam
A kérdező hozzászólása: Rendben, köszönöm a választ.A héten megyek orvoshoz, majd rákérdezek...
Nem kell, csak lehet.
Én megkérdeztem a dokimat, hogy fogadjak-e, érdemes-e. Azt mondta, hogy nem kell, nagyon jó szülésznõk vannak a kórházban (János Kórház), és 50.000 a tarifájuk ha elõre felfogadja õket... Úgyhogy nem fogadtunk, viszont együtt mentünk fel a szülõszobára és ott a doki választott a szülésznék közül (megkérdezte, hogy ráér-e velem foglalkozni), úgyhogy engem megnyugtatott így a dolog. Egyébként nagyon szimpi is volt a csajszi, így ugyan a munkaideje lejárt volna, de megkértük, hogy maradjon. Ez kb 2-3 óra plusz munkát jelentett neki egyébként. 25.000 Ft-ot adtunk neki...
A kérdező hozzászólása: Értem.köszönöm a válaszokat.Én Tb-ányán fogok szülni.Ottani szülésznõkrõl esetleg valakinek valami vélemény???

Ha fogadott orvosom van, a szülésznőknek is kell fizetni? és mennyit? Hány embernek?

Nagyon nem vagyok eleresztve... orvosom is csak azért van, mert nagyon parázós vagyok.

Legjobb válasz: Ha csak a dokit fogadtad fel, csak neki kell! A szülésznõnek csak akkor, ha õt is felkérted! A mennyi annak a függvénye, mennyiért jársz hozzá a rendelésre! Annak a 10*-ét szokták kérni, de jobb, ha megkérdezed mennyit kér! Nekem a dokim (csak szülésre kértem fel) nem mondott árat,30-at adok neki, a szülésznõmnek, mert fogadtam 20-at adok! Megyeszékhely, de Pest drágább

Ha csak a dokit fogadtad fel, csak neki kell! A szülésznõnek csak akkor, ha õt is felkérted! A mennyi annak a függvénye, mennyiért jársz hozzá a rendelésre! Annak a 10*-ét szokták kérni, de jobb, ha megkérdezed mennyit kér! Nekem a dokim (csak szülésre kértem fel) nem mondott árat, 30-at adok neki, a szülésznõmnek, mert fogadtam 20-at adok! Megyeszékhely, de Pest drágább
Szülésznõnek csak akkor ha az is fogadott, illetve abban az esetben, ha nem fogadod meg és némi összeggel fejezed ki a hálád! De ez sem kötelezõ, hisz õ a munkáját végzi.
A kérdező hozzászólása: és ha adok, akkor mennyit kell? 5000 nek is örülnek? vagy akkor inkább ne is adjak semennyit sem.
5000 is tökéletes, esetleg mellé egy kis ajéndékkosár is jó ötlet. Teljesen mindegy mennyit adsz. (persze ne egy ezrest :D ) Én nem adtam egy forintot sem, így a zsebemben maradt jó pár ezer ft. Hálapénz nélkül is megszülöd, a szülésznõ a dolgát végzi!
Ha szimpi lesz és sok segítséget ad, adj neki, ha mogorva lesz vagy nem lesz szimpatikus a hozzáállása, akkor semmit ne adj neki. Én magándokihoz járok, összeget nem mondott, 40et gondoltam neki, szülésznõnek 20at. De ez változhat, attól függõen, milyen lesz a hozzáállásuk. (lefele ;) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!