Találatok a következő kifejezésre: Ha orvost szülésznőt (65 db)

Ha orvost és szülésznőt is fogadok, akkor a doki által kért összegen felül adjak a szülésznőnek is vagy ennek az összegnek egy részét adjam neki oda?

Legjobb válasz: Külön a dokinak, külön a szülésznõnek. A dokinak általában a magenrendelésen fizetett díj 10x-ét "szokták" adni, a szülésznõnek 15-20 körül. De ez pénztárca függõ. Minenki annyit ad amennyit a kasszája enged.

Külön a dokinak, külön a szülésznõnek. A dokinak általában a magenrendelésen fizetett díj 10x-ét "szokták" adni, a szülésznõnek 15-20 körül. De ez pénztárca függõ. Minenki annyit ad amennyit a kasszája enged.
Annyit ad amennyit a pénztárca enged, vagy konkrétan kér a doki... Mert ilyet is hallottam. De igen a szülésznõnek külön illik adni ha megfogadod...
Szia! Attól függ konkrét összeget beszéltél -e meg az orvosoddal. Ha igen, akkor azt kell neki odaadnod és azon felül a szülésznõnek. Ha nem beszéltél meg konkrét összeget a dokival, akkor csippentsd le a szülésznõ részét kb.15.000 forintot abból az összegbõl amit szántál az orvosnak.

Ha csak szülésznőt fogadnék és orvost nem, akkor császárnál mi történne?

Második babámat várom és mivel csak akkor szülhetek abban a kórházban ahol szeretnék, ha magától beindul a szülés vagy van fogadott szülészn?m/orvosom.

Legjobb válasz: ott az ügyeletes orvos, szól neki, ha úgy látja, hogy ebbõl császár lesz. Elõkészít a mûtétre, utána foglalkozik veled. Szerintem mûtét alatt nincs ott, helyette van két orvos meg az altatóorvos.

ott az ügyeletes orvos, szól neki, ha úgy látja, hogy ebbõl császár lesz. Elõkészít a mûtétre, utána foglalkozik veled. Szerintem mûtét alatt nincs ott, helyette van két orvos meg az altatóorvos.
nem volt fogadott szülésznõm, császárom viszont igen. Nem mondanám hogy bármit számított volna ha egy olyan szülésznõ van mellettem a vajúdásnál, akinek fizetek érte. Nem tudom érted-e. Cserélgették alattam a lepedõket mert folyt a magzatvíz, bekötöttek infúziót, nézték a fájás erõsségét egy monitoron és hívták az orvost amikor már látták hogy itt az idõ a császárra, de nem igazán volt jelentõsége hogy ezt egy nõvérke csinálta vagy más. A mûtétnél az altatóorvos volt bent, a fogadott orvosom és néhányan segíteni. Örülök hogy nem fogadtam szülésznõt, bár farosság miatt tudtam hogy császár lesz. Más kérdés hogy mi van ha nem lesz császárod és egy sima szülésnél sokat segítene egy szülésznõ... ezt az oldalát nem ismerem.
A kérdező hozzászólása: Csak és kizárólag azért fogadnék szülésznõt, hogy az istvánban szülhessek. Nem akarnék amúgy senkinek sem fizetni, mert az elsõ is jó volt az ügyeleteseknél. Csak félek, hogy mi van akkor, ha nem indul meg magától a szülés.
Igaz véletlenül, de hasonlóképpen jártam, mint te: volt szülésznõm, viszont az orvosom nem jött be a szülésre, így az ügyeletes látott el és végül császár lett. Magánál a császárnál nincs szerintem szerepe a szülésznõnek, azaz teljesen mindegy, ki van ott. Az orvos ugyanolyan felelõsen döntött a császárról, mintha fogadott lett volna. Ez egy hosszú vajúdás utáni császár volt, igaz, nem az Istvánban. De szerintem máshol is így megy.
Nekem volt dokim is és szülésznõm is. Hát nálunk indítás lett, pedig hamar elkezdtem rövidülni, már a 20. héten. Ha nem lett volna dokim, nem biztos, hogy 40+6-ra indítanak, valószínûleg befektettek volna és vizsgálgatnak...Õ nem engedi a kismamáit elkezdeni a 41. hetet, mert akkor már sokkal több a komplikáció. Ha nem lett volna dokim, a szülésznõm elmondása szerint sokkal tovább hagynak vajúdni: elõkészítés után elfolyt a vizem, az oxi ellenére a gép ugyan mutatta a fájásokat, de csak derékfájást éreztem, nem tágultam semmit, a nálam sürgõsebbeket ugyan elõre vették, de 8 óra várakozás után császároztak (volt olyan kismama, aki már 14 órája ott volt és csak nézegették, aztán éjjel õt is megcsászározták). A szülésznõm végig velem volt, rendezte a köldökzsinór dolgait, a dokim a szabadsága ellenére minden nap bejött és 1 ágyas szobába rakott. A szülésznõ segíteni tud, de érdemben döntést nem hozhat.
Fogadj szülésznõt.Nálam úgy volt hogy a tarifa 20-40 000 ahogy érzem.Ha császár lett volna és nem tud érdemben segíteni akkor kapott volna egy ajándékkosarat és ennyi.

Ha fogadott orvosom van mennyit szokás neki adni szülésnél? És ha a szülésznőm is fogadott neki mennyit?

Kb mennyi az alsó határ?Mert hallottam olyat is hogy a n?gyógyásznál az alsó határ az 50ezer ft.

Legjobb válasz: Hát ez sokmindentõl függ, de elsõsorban tõled, hogy gondolod, és mennyit engethetsz meg magadnak. Nekem fogadott orvosom van,és megmondja mennyi elõre, és úgy készülök.De van akitõl hallom, hogy a fogadott dokija mondja amennyit akar annyit adjon. Amúgy nagyon sok kismama nem ad,ill. csak amennyit gondol.Ez teljesen rád van bízva,ill. a dokit ha megkérdezed, megmondja úgyis,vagy ism,erõst kérdezz aki hozzá jár. Amúgy tényleg attól is függ hol laksz,van ahol40-50 az alsó határ. Én szülésznõt nem fogadok,ebben nem tudok tanácsot adni.

Hát ez sokmindentõl függ, de elsõsorban tõled, hogy gondolod, és mennyit engethetsz meg magadnak. Nekem fogadott orvosom van, és megmondja mennyi elõre, és úgy készülök.De van akitõl hallom, hogy a fogadott dokija mondja amennyit akar annyit adjon. Amúgy nagyon sok kismama nem ad, ill. csak amennyit gondol.Ez teljesen rád van bízva, ill. a dokit ha megkérdezed, megmondja úgyis, vagy ism, erõst kérdezz aki hozzá jár. Amúgy tényleg attól is függ hol laksz, van ahol40-50 az alsó határ. Én szülésznõt nem fogadok, ebben nem tudok tanácsot adni.
Nekem fogadott orvosom volt. Magánrendelésen egy alaklom 7000 volt. Megkérdeztem mennyi a szülést, azt mondta õ nem kér szülésért, de ránk bízza a dolgot. Én 30at adtam. De szobatársam dokija megmondta a minimum az egyszeri támogatás összege(50-60e körül van), ennél csak többet adhat. Ne ettõl én gyorsan tovább álltam volna. Szerintem fogadott orvosnál rá kell kérdezni.
Igen, én is azt mondom, hogy fogadott orvosnál rá kell kérdzni, itt sokan írják, hogy undorító, ha megkérdezed, és a doki mond egy összeget. De szerintem amikor orvost fogadsz a terhesség és a szülés levezetéséhez, elfogadod a "szabályokat". Én rákérdeztem, szerintem ezek a 90-100 ezres szülések legendák, de jobb letisztázni.
Nekem is fogadott orvosom volt, én megkérdeztem tõle, hogy mennyi nála a szülés. 80ezer volt, egy vizsgálat 7000 forintba került a magánrendelésén. A szülésznõm nem fogadott volt, mi csak 10ezret adtunk neki.
Általában a magánrendelési díj 10x-se!Ha 5000Ft a díja/alkalom, akkor 50.000Ft a szülés.Így tartják.
Nekem fogadott orvosom volt, õ 50eFt-ot, a szülésznõ pedig 20 eFt-ot kapott!


Van valami speciális gimnázium szülészek-szülésznők számára? Vagy csak később térnek rá erre az ágra, ha orvosira megy?

Legjobb válasz: A szülésznõ képzés nem az orvosi-, hanem az egészségügyi karon van. Utóbbira elég alacsonyak a ponthatárok. (Tavaly, Pécsett, gyógytornász szakon kb. 330 volt, és ez magasabb volt, mint a szülésznõ szakon - csak arra nem emlékszem pontosan.) A speciális gimnázium lehet egy egészségügyi szakközép; de ezek lehet, hogy gyengébbek, (érettségi, kompetenciamérés, stb... alapján) mint egy gimnázium.

A szülésznõ képzés nem az orvosi-, hanem az egészségügyi karon van. Utóbbira elég alacsonyak a ponthatárok. (Tavaly, Pécsett, gyógytornász szakon kb. 330 volt, és ez magasabb volt, mint a szülésznõ szakon - csak arra nem emlékszem pontosan.) A speciális gimnázium lehet egy egészségügyi szakközép; de ezek lehet, hogy gyengébbek, (érettségi, kompetenciamérés, stb... alapján) mint egy gimnázium.
Alapvetõen olyan gimit keress, ahol erõs a biosz oktatás. Biosszal tudsz bekerülni az orvosira, és ott tudsz majd szakosodni szülészetre.

Van köztetek olyan gyáli kismama aki a Dél-Pesti kórházban fog szülni vagy nemrég szült? Ha igen mik a tapasztalatok? Orvosok, szülésznők, stb?

Ha van olyan kismama aki szült már a Makai Zsolt nőgyógyásszal annak a válasza különösen érdekelne. Köszönöm annak aki időt szán rám :) 24+2hkm

Legjobb válasz: Én tavaly szültem ott,dr.Páczai Anita volt az orvosom.Maximálisan elégedett vagyok,nagyon rendes,kedves volt végig,ezenkívül sikerült a gátvédelem is. Alapítványi szobában voltam én is,amit tudok nagyon ajánlani:)Szülésznõ(nem fogadott,Nóra-vezetéknevére nem elkészem) szuper volt,csecsemõsök között van ilyen-olyan is.Összeségében nagyon kellemes emlék,másodikat is ott szeretném szülni. Boldog babavárást!

Én tavaly szültem ott, dr.Páczai Anita volt az orvosom.Maximálisan elégedett vagyok, nagyon rendes, kedves volt végig, ezenkívül sikerült a gátvédelem is. Alapítványi szobában voltam én is, amit tudok nagyon ajánlani:) Szülésznõ(nem fogadott, Nóra-vezetéknevére nem elkészem) szuper volt, csecsemõsök között van ilyen-olyan is.Összeségében nagyon kellemes emlék, másodikat is ott szeretném szülni. Boldog babavárást!
A bent tartózkodás csak tõled és a babádtól függ :) A 4 nap reális elsõ babánál. A ketteskével és velem minden oké volt, így a protokoll szerinti 72 órát kellett csak kihúznom a szülés után. Akkor lehet, hogy a hiba az én készülékemben van. Nekem eszem ágában sem volt a sokágyasba bemenni, egész nap a picimmel voltam, ha nagyon társaságra vágytam, akkor a fürdõszoba-társammal beszélgettünk. Arról nem is beszélve, hogy apa bent lehetett velünk, nem csak üvegajtón keresztül nézhette a babáját. Spec. nálunk mindkét gyereket elõször apa tette tisztába :) A látogatásért nem kell fizetni, csoportos.
Sajnos egyiket sem :( Az elsõnek nagyon kakis volt a magzatvíz, egybõl vitték a gyerekorvosok (apa ment vele), így már csak tisztán kaptam meg. Kicsit nézelõdtünk, aztán elvitték, mert mivel futószalagon szültek a nõk, ezért engem a két órás megfigyelés alatt a folyosón tároltak :) A másodikat egybõl magamhoz ölelgettem, de vele is front után szültem, szintén a belsõ folyosón tároltak engem... De õt két óra után se adták ki, mert még a melegítõben is lila volt, úgy fázott... Na, majd a harmadikkal minden oké lesz :D
A kérdező hozzászólása: Szia.Igen így azért egyszerûbb a dolog (segítséggel). Az mondjuk nekem is lesz bõven :D kicsit tartok is attól, hogy ne legyenek majd sértõdések a nagyszülõk részérõl. Remélem nem fognak nagyon beleszólni a dolgokba. A tanácsokat meghallgatom de én akarom eldönteni mi legyen a vége a dolgoknak. A párommal ezt meg is beszéltük és õ is így gondolja :) . Szerencsére õ is elég korán 5 óra fele itthon van és nagyon gyerek centrikus. Mivel én még elég fiatal vagyok tudtam volna még várni a babával, de õ nagyon szerette volna már :D De ez a jobbik eset, én se szerettem volna késõn szülni. Remélem ilyen is marad mint most. Bár más téren vannak némi gondok :) ) amit próbálok megérteni csak hát ilyenkor azt gondolom, hogy õ még is csak férfi nem úgy kéne gondolnia bizonyos dolgokra, mint nekem. De a félelmeit megértem. :D Csak ez a hideg ne lenne, ezt nagyon rosszul viselem :(
Az biztos, hogy ha nekem most be kéne járnom dolgozni, szerintem meg is halnék :) Az elsõ csemetémmel a pozitív teszt után kb. 2 héttel már otthon maradtam vesz. terhesség miatt. Nem egyszerû, de megoldható. Szerencsére van jó fej férjem, tök jó munkával, gyakorlatilag 4 körül már itthon van, igaz, hogy néha megy éjszakára is - pl. most is, de ezt meg megfizetik. Na, meg a nagyszülõk is segítenek ahol tudnak - pl. elviszik a csajokat hétvégére, hogy tudjak pihenni/takarítani/egy kicsit apával kettesben lenni... Nem panaszkodom. Most annyira nem jó, hogy betegek, de ez sem tart örökké. Alapvetõen pozitív a hozzáállásom a dolgokhoz, meg én terhesen még soha nem voltam beteg :)
A kérdező hozzászólása: Még dolgozom, de már nagyon lefáraszt (mivel itt van még meló után a házimunka is). Igazából úgy van megbeszélve itthon is meg a munkahelyemen is, hogy márciusig dolgozok, de már nagyon elegem van. Kereskedelemben dolgozom, igaz vezetõ beosztásban, de még így is fárasztó meg talán nem lenne gond, ha nem lenne 1-2 olyan kolléga akik az agyamra mennek. Így is néha elgondolkodom hogy nem megyek- e el hamar?. Most vagyok 24hkm, addigra leszek 29 h. hát nem tudom. De neked se lehet unalmas egy napod sem :D Nem félsz, hogy te is beteg leszel?
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm a biztatást remélem így lesz. Elõtejem az van, de azt mondják az semmit nem jelent. Majd meglátjuk, de ezt az alapítványi szobát azt hiszem megbeszélem párommal, bár hiába ha foglalt lesz. Elég sokan tartoznak abba a kórházba, gondolom sokan szülnek ott :D Mekkorák a gyerekek? Gondolom otthon vagy?.
A kérdező hozzászólása: Egyébként elárulod hány hetes vagy? Még nem is kérdeztem :D
A kérdező hozzászólása: Bocsi nem cicit picit :D
A kérdező hozzászólása: Ez is érdekes, mert még itt is olvastam olyan bejegyzéseket, hogy ebben a kórházban nem igen lehet EDAval szülni. Egyébként a szoptatással nem volt gond amiatt, hogy nem kaptad meg egybõl a cicit? komolyan attól félek a legjobban, hogy nem kapom meg és nem akar majd enni így tej sem lesz stb. Aztán majd egész nap csak sírni fog szegényke, mert éhes lesz. Úgy tudom ezen a téren nem valami segítõ készek ott a nõvérek.
Mindkettõ sima, hüvelyi szülés volt. Az elsõt EDA-val, a másodikat anélkül.
A kérdező hozzászólása: szülés után egybõl odaadtak neked (cicire tehetted)? Miután megvizsgálták stb. veled lehetett? Egyébként természetes úton szültél vagy császárral? Úgy tudom a császárosoknak a szülés után megfigyelõbe kell lenniük és nem kapják meg a babát az ott töltött idõ alatt.
A kérdező hozzászólása: tényleg köszi a válaszaidat, mert nagyon hasznosak, de még annyit hagy kérdezzek, hogy általában nem 4 napot kell bent tölteni? Van akit hazaengednek akár 2 nap után is? Az alapítványi szobán azért nem gondolkoztam sokat, mert azt halottam, hogy annyira rossz egyedül, hogy aki ott volt az is inkább átment a többi kismamához, bár apa szeretne bent lenni és látni a gyereket meg hát én azért félek, hogy kikkel kerülök egy szobába. hát nem tudom, de a szülõszoba látogatásnak biztos utána nézek. Egyébként az csoportokban van? kell érte fizetni?
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a választ. Igazából nagyon szívesen mennék szülõszoba látogatásra, de a kórház oldalán csak olyan programot láttam ami 2010-es. A te orvosod bent volt veled? Már úgy értem nem ment haza meg ilyenek? sok ilyet olvasok. Én elsõnek szülésznõt akartam fogadni, mert úgy tudom ebben a kórházban õk vezetik le a szülést és az orvos csak akkor megy be ha baj van. Viszont sok rosszat hallottam viszont a csecsemõnõvérekrõl állítólag, ha nincs orvosod nagyon bunkók és nem segítenek. az alapítványi szoba mennyi volt? Bocsi ha sok a kérdés, de elsõ baba.
császár után azért nem kapod meg a picit-csak egy pici idõre-mert nem mozoghatsz, nem tudod ellátni. 8-12-24 órát is kellhet feküdnöd mozdulatlanul, még a fejedet sem emelheted fel./ez sokmindentõl függ/ ezeket nem lehet kikerülni.

Ha orvost fogadtam a szüléshez, akkor a szülésznőnek is kell adnom valamennyit? Ha igen, mennyit?

Legjobb válasz: A szülésznõnek is szokás adni, 5-10 e körüli összeget

A szülésznõnek is szokás adni, 5-10 e körüli összeget
"KELL" "ILLIK" MINIMUM ÖSSZEG" Úristen! Ezért tartunk itt, ahol..... Kissé elkapatjátok az egészségügyi dolgozókat, nem? Vagy a postásnak is odaadjátok a kis GYES felét? :P Ha valaki meg van elégedve az elvégzett munkával és megteheti, adjon borravalót vagy hálapénzt, annyit, amennyit érez, amennyi nem megterhelõ. De ne legyen már kötelezõ! Nevetséges. Nem kötelezõ. Tehát kedves kérdezõ, ha megteheted, és úgy érzed, hogy nagyon aranyos, kedves, rendes volt a szülésznõ, és hálás vagy neki, hogy éppen õ volt ott és nem más, adj neki, amennyit gondolsz, vagy egy bonbont. De nem KELL adnod azért, mert az orvosnak fizetsz.
Miért illik, miért kell, miért minimum!!! Ha megteheted akkor adj, de nem kell és nem illik és nincs minimum!!! Inkább költsd a babára elég kiadása van ilyenkor a szülõknek fõleg elsõ babánál!!!
Én nem adtam külön.Pàrom hozott neki egy csokor viràgot.Ugy tünt, örült neki.Az a minimum nekem is bàntotta a szemem.Akkor mennyi a maximum?Nekem nincs ilyesmire pénzem.Akkor màr nem szülhetnék?
Én 2x szültem fogadott orvosom volt neki adtam, de a szülésznõnek nem, nem kötelezõ nincs olyan hogy minimum!
19:20-as! Miért írod, hogy MINIMUM? És akinek nincs pénze?
Én fogadtam orvost, de szülésznõt nem. Viszont nagyon rendes volt, így kapott 10e-t. Szerintem szülés után döntsd el, hogy mennyit érdemel. Minden jót!
Szia, nem kell adnod, de azért illik.Nálunk szinte az egész szülést a szülésznõ vezette le, szívem szerint neki többet adtam volna, mint az orvosnak.Nagyon meg voltunk elégedve vele.Mi 15 ezer forintot adtunk neki végül, 10-et akartunk, de a doki pénzébõl lefaragtunk még ötezret.
Igen. Minimum 10.000.-et.
szia.nekem fogadott dokim van.a volt mávban fogok szülni és ott nem lehet szülésznõt fogadni.de az én dokim mondta anno h mennyi nála a szülés és hozzátette h a szülésznõ "díja"is benne van.még az a szerencse ha nem lenne lehet nálunk nem kapna igy is örülünk ha a szülést ki tudjuk fizetni ami lesz 100 e FT.:(sztem kérdez rá mert van olyan doki akinek meg van a saját kedvenc szülésznõje és lehet add neki csak neked nem mondja.28 h km
Kifejezetten örülök, hogy így felháborodtatok a válaszomban a MINIMUM kifejezésen.:) Természetesen nem kötelezõ adni, de szerintem ha valaki ad, akkor 2-3000 forinttal ne égesse magát. Akkor inkább ne adjon semmit, nem Õ lesz az elsõ. Ha viszont van annyi pénze, hogy adjon, akkor 10.000.-ft-nál kezdõdik. Mégegyszer mondom, ha VAN. Viszont ha ez gondot jelent, akkor tényleg inkább ne adjon semmit, mert akkor az azt jelenti, hogy nagy szüksége van a pénzre, és akkor költse inkább a kisbabájára. Ezek közé a kismamák közé tartozom én is, ha ez valakit megnyugtat. :)
Mi is adtunk a szülésznõnek, mert nagyon sokat jelentett a kedvessége, bátorítása, az hogy végig mellettünk volt. Lehet, hogy ezért, de amíg bent voltam a kórházban, mindig bejött hozzám, megkérdezte, hogy vagyunk, segített a babával kapcsolatban is sok mindenben. Én a csecsemõsöktõl nem kaptam annyi segítséget, mint a szülésznõtõl egész idõ alatt. Én úgy gondoltam, ha már végigjártam a terhesgondozást magánúton, megcsináltattam a pénzes vizsgálatokat, akkor nekem ez a dolog is megéri. Pedig mi sem vagyunk gazdagok!
Negyvenezret szántunk a dokira, de végül 30at kapott õ és 10et a szülésznõ, mert ott volt végig, és aranyos volt.

Mi van akkor ha csak szülésznőt választok és orvost nem? Csinálta már valaki így?

Legjobb válasz: Nálunk akkor lehetett szülésznõt választani ha van dokid. Az biztos, hogy nálam a szülésznõ csinált szinte mindent. Nála született meg a kisfiam.

Nálunk akkor lehetett szülésznõt választani ha van dokid. Az biztos, hogy nálam a szülésznõ csinált szinte mindent. Nála született meg a kisfiam.
Nálunk (Jahn Ferenc kórház) általában abszolút független a doki a szülésznõtõl, vagy egyik, vagy másik, vagy mindkettõ. Hallottam viszont olyat, hogy a doki ragaszkodott a saját szülésznõjéhez, illetve fordítva: a szülésznõ csak olyan szüléseket vállal el, ahol az õ dokija csinálta végig a terhesgondozást.
Szia!Nekem csak szülésznõm volt, és nem bántam meg!Lehet szerencsém volt mert egy nagyon aranyos fiatal dokinõ volt az ügyeletes.De végig a szülésznõ volt velem, már csak a kitolásnál szólt a doktornõnek.Szerintem nyugodtan válassz csak szülésznõt.üdv.
Szia! Szülésznõ vagyok. A helyzet az, hogy ezt kórháza válogatja. Sok helyen lehet szülésznõt választani, orvost nem feltétlenül kell. Elõnye, hogy ismer a szülésznõd, Te is Õt, nagyobb a bizalom, és szinte ténylegesen mindent egy szülésznõ csinál. Baj akkor van, ha esetleg nem spontán szülsz, hanem valamilyen okból császárral...Akkor nem nagyon lesz ott a szülésznõd. Sok sikert:)
Szia! Nekem is csak szülésznõm volt. Õ csinálja a legtöbb mindent a szülés alatt és nem a doki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat, örülök, hogy egy szakmabéli is írt. A teljes igazság az, hogy egy olyan szülész-nõgyógyászhoz járok, akire azt mondták többen, hogy már csak szülésznõként vehet részt a szülésen. Nem tudom ennek mi az oka, de én teljesen megbízom benne, én is nála születtem.

Ha van fogadott orvosom, szülésznöt is fogadni kell? Nem sok ez egy kicsit?

Legjobb válasz: Szia! Van aki csak dokit fogad, van aki csak szülésznõt és van akinek sok pénze van mind a kettõt. Nekem csak dokim van, nekem õ is elég, de ha úgy gondolod fogadhatsz mindkettõt! Üdv. 32. hetes kismama

Szia! Van aki csak dokit fogad, van aki csak szülésznõt és van akinek sok pénze van mind a kettõt. Nekem csak dokim van, nekem õ is elég, de ha úgy gondolod fogadhatsz mindkettõt! Üdv. 32. hetes kismama
Szia! Van aki nem fogad egyiket sem, van aki vmelyiket, és olyan is aki mindkettõt. Azt teszel amit jónak látsz. Azt fogadod meg, akiben bízol. Van aki dúlát fogad. Én hosszas gondolkodás után a szülésznõ mellett döntöttem. 38 hetes kismama
Szülésznõt érdemesebb fogadni mert õ csinál mindent és õ foglalkozik veled a legtöbbet.Tapasztalat
Én azért fogadtam csak orvost, mert a terhesség idején is hozzá járok végig, biztos akarok lenni benne hogy figyel rám(túl egy vetélésen) , és tényleg meg vagyok elégedve.Szülésznõt nem fogadok, pénzem sincs rá.
Nem kell, ahogy szeretnéd. Én azért fogadtam szülésznõt is, mert a szülésznõ (ha lelkiismeretes) nagyon sokat tud segíteni vajúdás alatt, és sokat van veled. Én úgy érzem, nagyon nagy biztonságot ad, hogy felkértem, mert csak egy olyanba gondoltam bele, hogy pl. valami miatt (nemrégen volt az influenzajárvány miatti látogatási tilalom a kórházakban) nem jöhetne be a Párom, akkor tök egyedül lennék. Igaz, hogy júniusban szülök, de nem szeretném megkockáztatni sem. :)
Én szülésznõt fogadnék a helyedben, ha választani akarsz. Szintén tapasztalat.

Ha nincs fogadott orvosom, szülésznőt fogadhatok?

Ha nincs fogadott orvosom (volt, egészen eddig, de nem végezte megfelel?en a munkáját...).

Legjobb válasz: Igen, nyugodtan fogadj,ez nem függ az orvostól,hisz õ lesz ott veled végig, a doki csak a végére jön, ha már kivagy tágulva rendesen.Nekem is volt és sokat segített.

Igen, nyugodtan fogadj, ez nem függ az orvostól, hisz õ lesz ott veled végig, a doki csak a végére jön, ha már kivagy tágulva rendesen.Nekem is volt és sokat segített.
Szia, én is pont úgy fogok tenni, ahogy te. Orvost nem fogadok meg, mert õ már csak a végére jön be, a szülésznõ az aki a nehezén átsegít, fontos, hogy õ szimpatikus legyen, és bízzak benne. Még nem szemeltem ki, hogy ki legyen az, de még van rá egy kis idõm. :) Drukkolok.

Mióta divat szűlésznőt fogadni? Úgy tudom, hogy a szülésznők is ügyeletet adnak, mint a dokik és van beosztásuk. Vagy ha szülésznőt fogadsz behívják ugyan úgy, mint a a fogadott orvosod?

Vannak kórházak ahol nem lehet fogadott orvosod,nem szülhetsz csak az akkor éppen ügyeletes dokinál, akkor gondolom ott fogadott szülészn? sem lehet, vagy rosszul tudom?

Legjobb válasz: Sógornõm akit felfogadott (felkért) szülésznõnek, rengetegszer bement hozzá szülés után is és mindent részletesen elmagyarázott, mit hogy csináljon a babával. Ha nem kérsz fel senkit, gondolom akkor is elmondják, csak talán nem ennyire körültekintõen. De mindenkinek szíve joga, ha akar választani. Én már megtettem.

Sógornõm akit felfogadott (felkért) szülésznõnek, rengetegszer bement hozzá szülés után is és mindent részletesen elmagyarázott, mit hogy csináljon a babával. Ha nem kérsz fel senkit, gondolom akkor is elmondják, csak talán nem ennyire körültekintõen. De mindenkinek szíve joga, ha akar választani. Én már megtettem.
Amikor én szültem (3 hónapja), nem volt fogadott senkim, és mégis végig ott volt a doki a szülés és a vajúdás alatt (a végén 3 is), a szülésznõt szinte nem is láttam, mert mindent az orvos csinált. Persze anyukám (õ volt bent velem) mondta, hogy ott volt, cserélgette a lepedõt másodpercenként, meg ilyesmi. Nem kell ahhoz gazdagnak lenni, hogy nekd is megadják azt az ellátást, ami jár. Aki mellettem szült, neki két nappal hamarabb jött a babája, és a választott orvosa egy másik városban volt éppen. Szóval nem volt így sok értelme.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!