Találatok a következő kifejezésre: Ha orvosnak mi (770 db)

Mennyit kell "számolni" egy szülésre? Érdemes/kell szülésznőt is fogadni? Muszáj hogy legyen 'orvosom', vagy ha bemegyek mikor kell, akkor az ügyeletessel szülök?

még csak gondolkodunk a babán, de nem tudom, hogy mégis körülbelül mennyibe kerülne egy szülés...van különbség a császár és a rendes közt? A vizsgálatoknak meg van szabva az ára, vagy csak úgy adtok? Azt is lehet, hogy vizsgálatokon meg semmikor nem adok, csak szülés után egy nagyobb összeget (ha ugyan az lesz az orvos végig) A szülésznőnek mi a feladata? Mire jó? Érdemes fogadni? MIt csinál tulajdonképpen? Neki mennyi pénzt kell adni?? H pl. eljárok vizsgálatra egy dokihoz, de szülni csak bemegyek egy kórházba, akkor mondhatom, hogy nincs orvosom, és akkor jön az ügyeletes? Érdemes orvost fogadni?

Legjobb válasz: Nekem nincs fogadott orvosom se szülésznõm. Én úgy gondolom ez a dolguk és mivel fizetem a tb-t nem fizetek külön ilyenekre. Azt a majd 200 ezer Ft-ot inkább a babára költöm mint orvosra. Eddig semmi gondom nem volt, hogy nincs fogadott orvosom rendesen vizsgálnak, ha kérdezek válaszolnak. A szülésznõ feladata végig kisérni a szülés folyamatát levezetni azt, bár az orvos is jelen van, ha bármi gond adodna. Amikor eljön az idõ mindenképp megvizsgál majd vagy a fogadott orvosod ha bemegy vagy hívják az ügyeletest. 28hkm

Nekem nincs fogadott orvosom se szülésznõm. Én úgy gondolom ez a dolguk és mivel fizetem a tb-t nem fizetek külön ilyenekre. Azt a majd 200 ezer Ft-ot inkább a babára költöm mint orvosra. Eddig semmi gondom nem volt, hogy nincs fogadott orvosom rendesen vizsgálnak, ha kérdezek válaszolnak. A szülésznõ feladata végig kisérni a szülés folyamatát levezetni azt, bár az orvos is jelen van, ha bármi gond adodna. Amikor eljön az idõ mindenképp megvizsgál majd vagy a fogadott orvosod ha bemegy vagy hívják az ügyeletest. 28hkm
Az én dokim 7 ezret kért alkalmanként, szülésért 80-at kapott!
Ez nagyban szül attól, hogy hol szülsz. Pesten sokkal drágább minden. Én fõorvosnál szülök, aki alkalmanként 6000-et kér (ha kenetet, rákszûrést vesz, akkor 7000-et), nem mondja meg mennyit kér a szülésért, annyit adsz amennyit bírsz. Fogadtam szülésznõt, ami nagyon hasznos, hiszen a 36. héttõl minden intéz. Sehol nem kell várakoznom, NST, vérvétel , UH-k gyorsan mennek. Neki 20000-et adunk, mert annyit szokás. Az biztos, hogy szülésznõ segít a legtöbbet a szülésnél. 38hkm
Ja, azt nem írtam, hogy vidéki kórházban szülök.
Szia! Az teljesen egyénfüggõ dolog. Én csak a magam "helyzetét+ írom le. Én direkt nem akartam magándokit, sztk-bamnetem. Úgy voltam vele, a vizsgálatokat neki is kötelezõ elvégeznie. jó, volt hogy 1, 5 órát is ott vártam, meg elküldött máshova uh-ra, de kibírható. Ez a doki (mint egyébként sokan) máshol is "rendel" (kórház), hát oda mentem szülni. Ügyeletesnél mindkétszer. Hozzáteszem -szerintem- nagyon nagy szerencsém volt, mert az elsõ babával jó dokit fogtam ki, a 2-nál meg szuper szülésznõt. Sokan nagyon "megbíznak" az orvosukban, és magánrendelésre járnak, ezzel sincsen semmi gond, de én szerintem szülésznõt még mindig érdemesebb fogadni (ha lehet), mert a "munka" nagy része a kismamán kívül az övé.Akinek meg elég pénze van, fogadhat dokit is meg szülésznõt is. Árakról nem tudok írni, mert nem értek egyet azzal, hogy a dokik -bár jobb körülmények vannak egy magánrendelésen, az tény- de havonta 6-10.000 forintot kérnek el a kismamáktól. (De hangsúlyozom mégegyszer, semmi bajom azokkal, akik magánrendelésre járnak!!)
Az orvosom alkalmanként a vizsgálatoknál 5000Ft-ot kért, a szülésért azt mondta, amennyit gondolunk. Végül csak akkorra ért be, amikor már a gyerkõc kibújt. A kedvességéért a 6 hetes kontrollon kapott 15 ezret. A szülésznõ nagyon kedves volt, a doki ajánlotta, hogy õt válasszuk, 32 hetesen "fogadtuk" fel. Õ is azt mondta, annyit adjunk, amennyit gondolunk. Nem tudom, mi lett volna velem a segítsége nélkül. A kórházban, ahol szültünk, hallottuk, hogy 20-30 ezret szoktak adni a szülésznõknek, õ 40-et kapott.
Én vidéken szültem, a dokinál egy magánrendelés 10.000.- Ft a szülésre 80.000.-et adtunk neki. Volt szülésznõm is, akit már régóta ismerek, neki 20e ft-ot adtunk. Nekem elég komplikált volt a terhességem és a szülésnél is voltak komoly komplikációk, de hála a dokinak végül minden ok lett. Így nekem megérte bõven azt a 80e-et. Nem vagyok benne biztos, hogy ha ügyeletes orvosnál kell sürgõsen császározni, akkor megmaradt volna a méhem.

Mi a helyzet a fogadott orvossal? Mikor kell fogadni? Miért jobb? Mit jelent, ha vkinek fogadott orvosa van? Mikor és mennyit kell fizetni?

Most 5 hetes vagyok és teljesen tapasztalatlan.

Legjobb válasz: Szia! Ha hozzá jársz orvosi vizsgálatokra,az nem jelenti,hogy fogadott.Fogadott akkor lesz,ha minden hónapban jársz hozzá vizsgálatra/magánrendelésre és fizetsz neki.Csak akkor fpg neked ugrani ha valami bajod van esetleg.A 20.hétig kell orvost fogadni,és felhívják a szülésnél hogy jöjjön mert szülsz ha nincs benn a kórházban,

Szia! Ha hozzá jársz orvosi vizsgálatokra, az nem jelenti, hogy fogadott.Fogadott akkor lesz, ha minden hónapban jársz hozzá vizsgálatra/magánrendelésre és fizetsz neki.Csak akkor fpg neked ugrani ha valami bajod van esetleg.A 20.hétig kell orvost fogadni, és felhívják a szülésnél hogy jöjjön mert szülsz ha nincs benn a kórházban,
legközelebb ha mégy a dokihoz, akkor kérdezd meg, hogy ha eljön az idõ, levezeti-e a szülésedet.valószínûleg elhív a magánrendelésére, ahol megmondja, mennyi egy magánrendelés és sokszor megmondja azt is, mennyi nála a szülés tarifája.ha nem mondja meg, akkor kérdezz rá. a szülésznõ végig bent van, az orvos nem.azt mondták nekem, hogy a szülésznõt érdemesebb megfogadni.bár az orvos is jó, ha van.nekem nincs.
A kérdező hozzászólása: Ha jól értem, az orvosomhoz járhatok végig, max. csak magánrendelésre megyek akkor fizetek rendelési díjjat, de attól még nem kell felfogadni. Tehát az ügyeletes orvosnál szülök majd. A 20. hétig kell eldönteni, utána már nem lehet változtatni?
Ja de amúgy még a végén is meggondolhatod magad, hogy te mégis szeretnél felfogadni egy orvost..! Ez a te döntésed! De persze majd meglátod, hogy mennyi mindent is kell venni a kicsinek, és rájössz, hogy inkább azt a pénzt, amit odaadnál az orvosnak, azt inkább a babádra szeretnéd költeni!
A kérdező hozzászólása: Most olvasom hogy szülésznõ is van, az nem minek? Nem értem, most ki van bent egy szülésnél?
Szia! Nálunk ez úgy megy, hogy akinek van fogadott orvosa azzal rendesen törõdnek, kivételeznek. Rutin vizsgálatok elõtt kell menni a terhesgondozóba naplósorszámért és akinek van orvosa az soron kívül megkapja, akinek nincs annak várni kell 8-9-ig amíg jön az éppen ügyeletes orvos és lepecsételi neki, csak ez után mehet a vérvételre, ami azért nagyon rossz, mert a vért csak 10-ig veszik le, szóval általában nekik 2 napot igényel egy rutin vizsgálat. UH vizsgálatok úgy folynak, hogy ha van orvosod akkor kapsz idõpontot és nem kell várakoznod órákat, ha nincs orvosod akkor elõször elmész a terhesgondozóba, kivárod a sorod, kikéred az ügyeletes dokitól a beutalót, elmész UH-ra és ott is kivárod a sorod. Általában ez is 2 napot vesz igénybe. Én azért fogadtam orvost, mert nekem nem lenne energiám arra, hogy ennyit szaladozzak meg várakozzak egy vizsgálatra. A másik elõny, hogy szülésnél bent van veled végig a doki (vagyis nálunk így van). Ha bemész felvételre a szülõszobára akkor értesítik a dokidat, hogy mi van, megkérdeznek, hogy hozzájárulsz e ahhoz, hogy más orvosok is belenézzenek a papírjaidba vagy csak a saját orvosod, azt is megkérdezik, hogy más orvos megvizsgálhat e vagy csak a tiéd. Ha megjött az orvosod megvizsgál, elõkészítenek és onnantól veled van a szülésnél, ha szeretnél kaphatsz fájdalom csillapítót. (akinek nincs fogadott orvosa annak 90%.ban nem adnak) Szóval nekem ezért fontos, hogy legyen orvosom. Nálunk sajnos aki nem fogad azzal abszolút nincs foglalkozva. A terhessége alatt egy csomó orvos megvizsgálja, hol ez hol az, minden alkalommal más, ha szülésre kerül a sor, beteszik egy szobába ahol magára hagyják szenvedni és csak akkor mennek be hozzá ha már készülõdik kifelé a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a válaszokat. Kezdem tisztán látni a dolgot. Még 1-2x el kell mindent amit írtatok olvasnom;)
Szia! Nekem fogadott csak a szülésznõ, meg is mondtam neki, hogy nekem tökéletesen megfelel az ügyeletes orvos szakmai tudása is. Erre õ amellett, hogy elég csúnyán nézett :) )) elmondta, hogy Õ azért tartja fontosnak a doki megfogadását, mert pl. egy ügyeletes orvos sosem fog olyan gyorsan reagálni, mint a fogadott dokim. Azaz ha van valami gebasz, az ügyeletes nem fog szétszakadni, hogy nekem jó legyen.... hááát, nekem ez elég furi hozzáállás és szerintem nincs is sok valóságalapja... 35 hetes vagyok én is.
A kérdező hozzászólása: És ha nincs fogadott orvosod, akkor nem is foglalkoznak úgy az emberrel? Tehát a mostani orvosomat ha nem fogadom fel, akkor hiába hívom, hogy van valami, nem fog fogadni szinte rögtön?(nem a szülésre gondolok)Esetleg megneheztel rám? (És mellette meg kicsit igazságtalannak tartom, hogy borítékba adjam neki egy havi fizetésem, amikor õ is kap fizetést)
Nekem volt fogadott orvosom, nem bántam meg, hogy felkértem. A vajúdás alatt kettesben voltam a férjemmel, a szülésznõ persze idõnként bejött megnézni, a doki félóránként rám kukkantott, olyankor egy-egy poént elsütött. Sosem gondoltam volna, hogy két fájás között röhögni fogok:) Aztán a finisben is sokat segített, biztatott, dicsért, szinte megtáltosodtam. A legszimpibb az volt, hogy nem mondott konkrét árat, azt mondta, annyit adjunk, amennyi még belefér a költségvetésünkbe. Azok az anyukák, akik nem fogadtak orvost, vegyesen nyilatkoztak. Orvosa válogatja. De nekünk megnyugtató volt, hogy egy olyan doki lesz velünk, akiben megbízunk. Szép terhességet és gyors szülést Neked!

Volt már valakinek, hogy a kisgyermeke valamit bedugott a fülébe ami következtében az vérzett? Ha igen, mi történt? Mit mondott az orvos? Nem károsodott a hallása?

Legjobb válasz: Igen volt.Tollal matatott a fülében kb.2 évesen. Meg ilyedtem,mert vérzett. Orvos látta,mert féltettem a dobhártyáját. Rendben volt minden csak a halló járatot sértette fel. Az orvos azt mondta nem olyan egyszerû átlyukasztani a dobhártyát,mert a hallójárat elkanyarodik elõtte és egy tollal nehét lenne és fájdalmas átszakítani. Esti fürdetésnél mikor víz érte dõlt a vér a fülébõl.Borzasztó volt. Kb 2 hát múlva a fülben maradt alvadt vér összeszáradt és kiesett.Hát így történt. Ha érdekel az orrba feldugott pici mûanyag,majd késõbb TicTac cukorka felhelyezése másodpercek alatt és annak eltavolítása azt is szívesen megosztom Veled:)))

Igen volt.Tollal matatott a fülében kb.2 évesen. Meg ilyedtem, mert vérzett. Orvos látta, mert féltettem a dobhártyáját. Rendben volt minden csak a halló járatot sértette fel. Az orvos azt mondta nem olyan egyszerû átlyukasztani a dobhártyát, mert a hallójárat elkanyarodik elõtte és egy tollal nehét lenne és fájdalmas átszakítani. Esti fürdetésnél mikor víz érte dõlt a vér a fülébõl.Borzasztó volt. Kb 2 hát múlva a fülben maradt alvadt vér összeszáradt és kiesett.Hát így történt. Ha érdekel az orrba feldugott pici mûanyag, majd késõbb TicTac cukorka felhelyezése másodpercek alatt és annak eltavolítása azt is szívesen megosztom Veled:) ))
Ja, az lemaradt, hogy orvosnak mindenképp mutasd meg.Mivel nyúlt a fülébe?
A kérdező hozzászólása: Fülpiszkálóval nyúlt a fülébe, szerencsére hamar megnyugodott, jaj nagyon sajnáltam! Igen, érdekel a többi dolog is!

Ha influenzás vagyok és nem megyek el orvoshoz, mi lesz? Illetve mit csináljak?

Legjobb válasz: Általában ugyanaz, mintha elmennél. Normál esetben orvos sem tud sokkal többet tenni. Pihenés, sok folyadék, láz és tünetek csillapítása. Ha viszont súlyosabb tüneteket okoz, magas láz stb., vagy valamiért magasabb a szövõdmények kockázata, akkor mindenképpen orvos.

Általában ugyanaz, mintha elmennél. Normál esetben orvos sem tud sokkal többet tenni. Pihenés, sok folyadék, láz és tünetek csillapítása. Ha viszont súlyosabb tüneteket okoz, magas láz stb., vagy valamiért magasabb a szövõdmények kockázata, akkor mindenképpen orvos.
Énse mentem el , pedig 39.8 volt a lázam meg stb stb . Igyál sok sok teát , fontos a folyadék. Igyál ACC-t nekem segített , és feküdj , sokat .
Menj el orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!
Fokhagymás pirítós, meleg tea legalább napi 1, 5 l, méz, citrom leve (vízzel is felhígíthatod), pihenés az ágyban, a lázad 38, 5°C fölé ne menjen.
Te jó ég! Hát persze, már csak akkor menj orvoshoz, ha nagy a baj, ha szövõdmény kezdene kialakulni, ha már nagyon rosszul vagy! Nehogy véletlen még ezeket megelõzõen! ÁÁÁ!
Vírus ellen van gyógyszer... Hallottatok már antivirotikus/virucid készítményrõl? Hát képzeljétek, létezik. Én már szedtem is ilyet és még hatásos is volt...

9. hetes kismami vagyok. Ha orvost szeretnék fogadni, mit gondoltok mikor tegyem ezt meg, már a "legelején" vagy várja a 16. -18. hétig. És ha fel is fogadom illik neki mindjárt "hálálkodni" vagy elég a szülés után?

Legjobb válasz: Az orvos fogadást, hogy gondoltad? Mert szerintem ha már most akarsz fogadni, akkor a magánrendelésére kell járni és ott ugye fizetni kell. Én havonta járok magánba a dokimhoz, 6000Ft a vizsgálat, de nagyon türelmes és nyugodtan lehet tõle bármit kérdezni, nem ráz le és nem bunkózik. Plusz van uh is nála és csak a kötelezõ vizsgálatokra kell a kórházhoz mennem. Elõre "hálálkodni" semmiképp sem célszerû, csak a szülés után aszerint, hogy mennyire voltál az orvosoddal elégedett!

Az orvos fogadást, hogy gondoltad? Mert szerintem ha már most akarsz fogadni, akkor a magánrendelésére kell járni és ott ugye fizetni kell. Én havonta járok magánba a dokimhoz, 6000Ft a vizsgálat, de nagyon türelmes és nyugodtan lehet tõle bármit kérdezni, nem ráz le és nem bunkózik. Plusz van uh is nála és csak a kötelezõ vizsgálatokra kell a kórházhoz mennem. Elõre "hálálkodni" semmiképp sem célszerû, csak a szülés után aszerint, hogy mennyire voltál az orvosoddal elégedett!
Szerintem jobb ha minnél elöbb eldöntöd, hogy kinél akarsz majd szûlni, mert aztán menetközben ismered meg az orvosod mentalitását, hozzállását és ha valami miatt mégsem bíznád rá magatokat akkor még tudsz váltani, én így jártam és a 24. héten váltottam orvost, mert akihez elötte jártam még a nevemet sem tudta megjegyezni. És megkell, hogy mondjam nagyon jól tettem, hogy váltottam, úgyhogy minnél elöbb fogadj dokit ha tehetd.
Szerintem még kicsit korai "megfogadni" az orvost. Én végig egy dokihoz jártam, de kb. csak a 30. héten mondtam, hogy szeretnék nála szülni. Így is lett, a szülésig nem fogadott el pénzt, apró ajándékokat vittünk neki, bon-bon, bor, házipálinka, ezeknek szemmel láthatóan örült, de a pénzt csak a szülés után varratszedéskor adtam oda amikor már jöttünk haza a kórházból. Második babámat várom, de nem is volt kérdés, hogy kinél szülök, egybõl õt hívtam és a nevemen szólított ismét, nagyon rendes doki. Boldog babavárást!
Szerintem érdemes minél elõbb. Nekem pl. nagy mázlim volt, mert a dokinál, akit felkértem, én voltam az utolsó kismama, akit fogadott, annyian szerettek volna nála szülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. A doki az nem kérdés, nagyon régóta van orvosom, akihez magánrendelésre járok, ha valami gondom van. Szerintem nagyon jó orvos. Csak azt nem tudtam eldönteni, hogy mikor mondjam neki azt, hogy legyen az orvosom. Vagy ilyenkor ez egyértelmû? Õ állapította meg a terhességemet is és hozzá fogok menni jövõ héten ultrahangra is.
Szerintem is jobb minél elõbb. Én tavaly jártam úgy hogy halogattam hogy van még idõ arra , aztán 10 hetesen kórházba kerültem és szó szerint a kutya sem foglalkozott velem, mivel nem volt dokim. Aztán a folyosón sikerült megbeszélnem az orvossal akit szerettem volna megfogadni. Utána minden nap megnézett. Nyugodtan beszéld meg vele már most hogy szeretnéd, ha õ gondozna a terhesség alatt és nála szeretnél szülni. Ha magánrendelésre mész azt fizetni kell, külön nem kell "hálálkodni" majd a szülés után.

Középiskolában az orvosi vizsgálaton ha felszólít minket az orvos akkor kötelező levetkőzni? Akár meztelenre?

Neten olvasgattam ilyen dolgokat hogy vannak iskolák ahol az orvos kötelezi a diákokat hogy vetkőzzenek le meztelenre mert vannak olyan vizsgálatok amik ezt indokolják. Ha egy orvos mond ilyet akkor azt kötelező megtenni vagy el lehet azt utasítani? Ha nekem azt mondják vetkőzzek le meztelenre és ha nemet mondok akkor mi történik? Mert én úgy hallottam ha nincs meg az orvosi alkalmasság akkor abból gond lehet. Nem tudom hogyan megy az ilyen nálunk általánosba csak fehérneműre kellett vetkőznünk de ott mondták hogy gimis korban szoktak tartani egy olyan vizsgálatot amikor mindent néznek, csak az valahogy kiesett már nálam hogy is van ez, de itt olvasgattam a neten ott írták hogy volt olyan iskola ahol kötelező volt meztelenül lenni.

Legjobb válasz: Teljesen meztelenül nem vizsgálhat meg, persze ez csak a rendõrtisztin meg a katonai sulikban szokás inkább bár ott sem kérik azt hogy légy teljesen meztelen csak egy pár másodperces vizsgálat az a része és ennyi. Középiskolába amúgy nálunk is volt egy iskola doki akinek ez volt a mániája bugyi, melltartóba kellett lennünk egy várószobába négyen voltunk ott lányok, és egyenként hívtak be minket akkor ott az ajtónál már a bugyit és melltartót is levetették volna de nem tették mert az orvos elõtte megkérdezte hogy csinálhat-e nemi szerv vizsgálatot is persze ránézésre, páran bevállalták a dolgot õk meztelenül voltak mert közben magasságot is nézték meg minden és akkor ne kelljen azért felöltözniük hogy húzzák az idõt de ez nem volt kötelezõ. Viszont vannak olyan helyek ahol kötelezõen elvárják ezt, de akkor sem kényszeríthetnek erre senkit, akkor szólni kell az igazgatónak és ennyi.

Teljesen meztelenül nem vizsgálhat meg, persze ez csak a rendõrtisztin meg a katonai sulikban szokás inkább bár ott sem kérik azt hogy légy teljesen meztelen csak egy pár másodperces vizsgálat az a része és ennyi. Középiskolába amúgy nálunk is volt egy iskola doki akinek ez volt a mániája bugyi, melltartóba kellett lennünk egy várószobába négyen voltunk ott lányok, és egyenként hívtak be minket akkor ott az ajtónál már a bugyit és melltartót is levetették volna de nem tették mert az orvos elõtte megkérdezte hogy csinálhat-e nemi szerv vizsgálatot is persze ránézésre, páran bevállalták a dolgot õk meztelenül voltak mert közben magasságot is nézték meg minden és akkor ne kelljen azért felöltözniük hogy húzzák az idõt de ez nem volt kötelezõ. Viszont vannak olyan helyek ahol kötelezõen elvárják ezt, de akkor sem kényszeríthetnek erre senkit, akkor szólni kell az igazgatónak és ennyi.
Teljesen meztelenre nem kell. Bugyi maradhat az emberen.
Ha megmérik pl. az ember testsúlyát, még jó, hogy le kell vetkõzni (fehérnemûre), meg levenni a cipõt, mert különben a mérleg azt is mérné
Középiskolában ilyen már nincs. Rendõrképzõknél van ilyen csak. Az orvosi alkalmassági vizsgálat kimerül a szemvizsgálatban, vérnyomásban, reflexvizsgálatban, hallásvizsgálatban és lúdtalpvizsgálatban. Plusz a súlyt és magasságot nézik. De levetkõzni, fõleg meztelenre nem kell.
nálunk még a nadrágot sem kell levenni
Nincsenek középiskolában meztelenre vetkõzõs orvosi vizsgálatok, nem is lennél köteles ilyen utasítást végrehajtani egyébként. Nem tudom ki terjeszti széltében-hosszában ezeket a történeteket itta GyK-n meg máshol is a neten, de tuti, hogy kamu az egész.
De csak deréktõl felfele kellett "vetkõzni"-
3as válaszoló vagyok Most jutott eszembe, hogy egyszer (a 4 év gimi alatt) volt olyan, hogy megmondták, hogy adott nap vizsgálat lett. Egy külön terembe jött a doktornõ, csak nõk voltak benn és melltartóra kellett leöltözni.Megnézte hátulról a hátam és a pajzsmirigyemet asszem. :)
Nálunk csak felülrõl kellett levetkõzni.
Ez iskola függõ. Én informatika szakközépbe jártam, de nálunk volt ilyen vizsgálat 9., 10. és 12. osztályban, mind a háromszor fehérnemûig le kellett vetkõzni. Csak így tudták megnézni a gerincet, lúdtalpat stb. Meg fel kellett feküdni egy ágyra és elkezdték nyomkodni a hasunkat.
Most végeztem gimiben, nekem sosem kellett levetkõzni és nem is vetkõztem volna, mindaddig amíg nem látnám indokoltnak(mondjuk sürgõsen be kellene avatkozni.) Nekünk az orvosi vizsgálatok során mindig megmérték a vérnyomásunkat, magasságunkat, súlyunkat, volt fül és szemvizsgálat(nemcsak távollátás, hanem színtévesztést is). Aztán volt tüdõtérfogat mérés.Kérdezte, hogy van-e valami betegségem.Megnézték még a hátamat, hogy van-e valami rendellenesség. Na itt fel kellett húzni hátulról a felsõt és behajolni!:D de nem volt ebben semmi, megnézte a hátam és kész.Ja még a vizsgálat napján kellett vizelet mintát hozni. :)
Nekünk gimiben egyszer volt olyan vizsgálat, hogy a dokinál le kellett tolni a gatyát, hogy megnézze, van-e valakinek fitymaszukulete...tuleltuk. :-)

Adjak probiotikumot a kislányomnak? Ha igen milyet? Mit szabad neki enni, és vigyem orvoshoz? Mit csináljak?

2éves és ma nagyon sokat (bocs)fosik. Híg és bűzös. Tegnap még nem volt,viszont rengeteget pukizott. A popsija,és a puncija ki van vörösödve. Kenem bepanthennel. Tanácstalan vagyok vigyem e orvoshoz,mert nem tűnik betegnek. Nem lázas,nem levert olyan mint máskor. Eddig 2banánt evett,és 2dl kakaót. Nem nagyon akar enni.

Legjobb válasz: Probiotikumot nyugodtan adhatsz neki. Mi a Normaflore-t adjuk a kisfiúnknak. Abból ilyen esetben lehet kettõt is adni. Keksz, banán, fõtt krumpli, párolt rizs, ezeket adhatod neki. Ezek fogják a székletet. Amit viszont ne adj, az a tej! Látom, adtál neki 2 dl kakaót. Ha megy a hasa, akkor tejet abszolút ne adj neki, mert az még inkább csinálja a hasmenést. Azt ilyenkor hanyagold. Ha nem megy át rajta ma a hasmenés, még holnapra is kitart, akkor mindenféleképpen mutasd meg orvosnak. Azzal nem ártasz. És adj neki nagyon-nagyon sok folyadékot, megelõzve a kiszáradást. Teát nyugodtan adhatsz neki. Ha adsz neki esetleg rostost, akkor azt is most hanyagold. Az nem baj, ha annyira nem eszik, csak igyon.

Probiotikumot nyugodtan adhatsz neki. Mi a Normaflore-t adjuk a kisfiúnknak. Abból ilyen esetben lehet kettõt is adni. Keksz, banán, fõtt krumpli, párolt rizs, ezeket adhatod neki. Ezek fogják a székletet. Amit viszont ne adj, az a tej! Látom, adtál neki 2 dl kakaót. Ha megy a hasa, akkor tejet abszolút ne adj neki, mert az még inkább csinálja a hasmenést. Azt ilyenkor hanyagold. Ha nem megy át rajta ma a hasmenés, még holnapra is kitart, akkor mindenféleképpen mutasd meg orvosnak. Azzal nem ártasz. És adj neki nagyon-nagyon sok folyadékot, megelõzve a kiszáradást. Teát nyugodtan adhatsz neki. Ha adsz neki esetleg rostost, akkor azt is most hanyagold. Az nem baj, ha annyira nem eszik, csak igyon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Nemzetvédelmi egyetemen orvosi képzés? Ha létezik, miben különbözik egy "hagyományos" orvosi képzéstől?

Egy katonaismerősömmel beszélgettünk, és azt mondta, hogy régebben lehetőség volt arra, hogy katonai iskolán keresztül a hallgatók az orvosi egyetemen tanulhattak. Tud valaki erről valamivel több infót adni?

Legjobb válasz: Ilyen szerintem nincs. Orvosképzés orvosi egyetemen van.

Ilyen szerintem nincs. Orvosképzés orvosi egyetemen van.
A világháborús katonaorvosokra gondolhatott.
Az nem most volt Nincs is meghirdetve ilyen
A kérdező hozzászólása: Rendben, csak kérdeztem, köszönöm a válaszokat! :)
Nem biztos, hogy gyulladás, de valószínûleg semmi súlyos. Urológushoz menj.
A gonorrhea lappangási ideje nõknél hosszabb, sõt tünetmentesek is lehetnek;) Persze lehet más is, nem csak az. Menj orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Szóval urológus... És õ mit fog csinálni? Remélem nem szúrkál, stb... Jah, viszket is pisilés közben... Szóval valami baci lehet...
Szerintem felfáztál és most folyik belõle a genny. Tûnés dokihoz és ne aggodalmaskodj azon hogy mit fog csinálni. Tesómnak tablettás kezelés volt csak.
Bõr és nemibeteg gondozó. (Engem urológus ilyen tünettel elzavart, de egy próbát az is megér.) Orvos nélkül eszedbe ne jusson bármit csinálni, ez nem tréfadolog. Mindenképpen csináltass egy STD tesztet és lehet jó lenne, ha a párod is megnézetné magát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Láttam, vannak otthoni std tesztek, vagy csak olyanok, amit beküldök és nem kell elõvennem semmit... Majd az eredménytõl függõen lesz, ami lesz... Ezek mûködnek?
Orvos lássa. Pont.
A kérdező hozzászólása: Megjavult. Orvos látta. :) Most már jó. :)

Van egy haverom (nincs nete ezért én kérdem) akit "megáldott az ég" bőrgombával. Amit orvos írt fel az nem hat, sem a Canesten. Hallottam, hogy a vizelet (saját) egy megoldás. Ez igaz és ha igen mit kell tenni?

Legjobb válasz: Nem kellene vizelettel mégjobban befertõzni, mert ilyen gombás fertõzéskor a saját vizelet sem tiszta...a pisi az a szemölcsöt, fökényt tudja gyógyítani..a gombás fertõzést sterilen kell kezelni. A canesten egy kamu enyhe kezdõdõ esetekre jó lehet, de ahová már orvosi kenõcs kell ott nem hat. A gombás fertõzések nagyobb része (az enyhébb esetek) a gyógyszertárakban vény nélkül kapható gombaellenes szerekkel (krémekkel, spray-kel, ecsetelõ szerekkel, hintõporral) általában hatékonyan gyógyítható. Ezeket a tisztálkodás után gondosan szárazra törölt bõrfelületen naponta kétszer kell alkalmazni. A gyógyulást gyorsítja, ha a lábujjakat gézcsíkokkal elválasztják egymástól. A kezelés idõtartama a fertõzés súlyosságától függ, de fontos tudnivaló, hogy a tünetek elmúlta után is legalább 8-10 napig alkalmazni kell a gombaellenes szereket, mivel, ha túl korán hagyják abba, a fertõzés könnyen kiújulhat. Súlyosabb esetben, ha a beteg állapota egy-két héten belül nem javul, bõrgyógyászhoz kell fordulni, aki radikálisabb gombaellenes szereket ír fel, és általában a külsõleg alkalmazott és a szájon át szedhetõ gombaellenes szerek kombinációját rendeli. Ha a panaszok hosszabb ideig fennállnak (pl. cukorbetegség esetén), célszerû a lábbelik rendszeres fertõtlenítése: erre a célra a formalin 10-20 százalékos oldatát ajánlják. Ebbõl kéthetenként egy kis vattadarabra öntve kell a cipõbe tenni, és lehetõleg egy napon át benne hagyni. Fontos: a cipõket a formalinos fertõtlenítés után legalább 2 napig szabad levegõn szellõztetni kell! Ha a fertõzés már a körömre is kiterjed, nem várható gyors gyógyulás: a megbetegedett köröm csak az új növekedésének ütemében tehetõ gombamentessé, akár 7-8 hónapig is eltarthat, míg "kicserélõdik". A szájon át szedhetõ gyógyszerek egy részét nem kell addig szedni, amíg a teljes lenövés meg nem történik, mert a megfelelõ dózis bevétele után még hosszabb ideig hatnak. Egyéb hatásos szerek lehetnek: Allga San lábbalzsm, hintõpor CitrocseppCitroplus -ezek biotermékek így herbáriákban kaphatók, esetleg rossmann, dm. gyártó: naturprodukt. Ha 2-3 hét alatt nincs enyhülés vissza kell menni a dokihoz,mert lehet félre diagnosztizálták a dolgot és egyéb dologról van szó.

Nem kellene vizelettel mégjobban befertõzni, mert ilyen gombás fertõzéskor a saját vizelet sem tiszta...a pisi az a szemölcsöt, fökényt tudja gyógyítani..a gombás fertõzést sterilen kell kezelni. A canesten egy kamu enyhe kezdõdõ esetekre jó lehet, de ahová már orvosi kenõcs kell ott nem hat. A gombás fertõzések nagyobb része (az enyhébb esetek) a gyógyszertárakban vény nélkül kapható gombaellenes szerekkel (krémekkel, spray-kel, ecsetelõ szerekkel, hintõporral) általában hatékonyan gyógyítható. Ezeket a tisztálkodás után gondosan szárazra törölt bõrfelületen naponta kétszer kell alkalmazni. A gyógyulást gyorsítja, ha a lábujjakat gézcsíkokkal elválasztják egymástól. A kezelés idõtartama a fertõzés súlyosságától függ, de fontos tudnivaló, hogy a tünetek elmúlta után is legalább 8-10 napig alkalmazni kell a gombaellenes szereket, mivel, ha túl korán hagyják abba, a fertõzés könnyen kiújulhat. Súlyosabb esetben, ha a beteg állapota egy-két héten belül nem javul, bõrgyógyászhoz kell fordulni, aki radikálisabb gombaellenes szereket ír fel, és általában a külsõleg alkalmazott és a szájon át szedhetõ gombaellenes szerek kombinációját rendeli. Ha a panaszok hosszabb ideig fennállnak (pl. cukorbetegség esetén), célszerû a lábbelik rendszeres fertõtlenítése: erre a célra a formalin 10-20 százalékos oldatát ajánlják. Ebbõl kéthetenként egy kis vattadarabra öntve kell a cipõbe tenni, és lehetõleg egy napon át benne hagyni. Fontos: a cipõket a formalinos fertõtlenítés után legalább 2 napig szabad levegõn szellõztetni kell! Ha a fertõzés már a körömre is kiterjed, nem várható gyors gyógyulás: a megbetegedett köröm csak az új növekedésének ütemében tehetõ gombamentessé, akár 7-8 hónapig is eltarthat, míg "kicserélõdik". A szájon át szedhetõ gyógyszerek egy részét nem kell addig szedni, amíg a teljes lenövés meg nem történik, mert a megfelelõ dózis bevétele után még hosszabb ideig hatnak. Egyéb hatásos szerek lehetnek: Allga San lábbalzsm, hintõpor CitrocseppCitroplus -ezek biotermékek így herbáriákban kaphatók, esetleg rossmann, dm. gyártó: naturprodukt. Ha 2-3 hét alatt nincs enyhülés vissza kell menni a dokihoz, mert lehet félre diagnosztizálták a dolgot és egyéb dologról van szó.
Nem tudom mennyire hatásos, de kisuvegbe elteszed a saját vizeleted (reggeli elsõ!!! ez nagyon fontos!!), utana fulpiszkaloval peldaul felecseteled.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!