Találatok a következő kifejezésre: Ha olyan van a házamban, (38 db)

Miért van az, h a macska a gazdája mellkasára szeret telepedni (lefeküdni aludni)? Hallottam már, olyat is, h vigyázni kell ha újszülött van a házban, h neh a macska ráfeküdjön mert a kicsinek a szivét elnyomja úgy h megáll és belehalhat.

Legjobb válasz: Az én macskám minden testrészemre szeret telepedni és ott aludni, ha csak a mellkasomra feküdne az még istenes lenne.:) Éjszaka jön és ráfekszik elõször keresztben a lábamra, aztán jön a hátamhoz simulni, hónom alá, aztán a nyakamra, arcomra, fejemre.:) Nem egyszer ébredek úgy hogy nem kapok tõle levegõt... De nagyon szeretjük ezért mindent elnézünk neki:p

Az én macskám minden testrészemre szeret telepedni és ott aludni, ha csak a mellkasomra feküdne az még istenes lenne.:) Éjszaka jön és ráfekszik elõször keresztben a lábamra, aztán jön a hátamhoz simulni, hónom alá, aztán a nyakamra, arcomra, fejemre.:) Nem egyszer ébredek úgy hogy nem kapok tõle levegõt... De nagyon szeretjük ezért mindent elnézünk neki:p
A szívdobogást szereti érezni.
Igen, elsõnek igaza van. Nekem ha fáj valamim, nagyon édes a cica, mert ráfekszik, és dorombol.
Így érzi magát a legközelebb hozzád. A babáknak pedig a légzése áll le, nem a szívét nyomja össze.
Az enyém is oda fekszik, ahol éppen fáj. Ha a fejem fáj, hát az kényelmetlen tud lenni:) A mellkasomra ritkán fekszik, de ha olvasni szeretnék, akkor mindenképp.
érdekes, az én perzsám gyûlöli ha direkt simogatjuk, neki minden csak akkor kell, amikor õ karja:s:D

Ha olyan riasztó van a házamban, ami a rendőrségen is riaszt, azért még havi készenléti összeget is kell fizetni?

Vagy csak az egyszeri összeg magasabb, vagy kiszállásért kell fizetni?

Legjobb válasz: nem tudom hogy van olyan ami közvetlen a rendörséget riassza? de ha a rendörség hamis riasztásra megy ki (mindegy hogy talafon vagy hogyan és ez igaz a tüzoltokra is) ki kell fizetni a kiszállási díjat. nekünk olyan a riasztónk ami egy örzövédö társasághoz szól be és mikor nekik riaszt akkor egyböl nekünk is csörögnek és ök oda mennek, a házba nem mehetnek be és ha tényleg rabló azt feltartóztatják és hívják a rendört. nekik nem kell a hamis riasztásért fizetni. volt többször riasztás hála még soha nem éles csak pl egy egér elrágta a vezetéket.

nem tudom hogy van olyan ami közvetlen a rendörséget riassza? de ha a rendörség hamis riasztásra megy ki (mindegy hogy talafon vagy hogyan és ez igaz a tüzoltokra is) ki kell fizetni a kiszállási díjat. nekünk olyan a riasztónk ami egy örzövédö társasághoz szól be és mikor nekik riaszt akkor egyböl nekünk is csörögnek és ök oda mennek, a házba nem mehetnek be és ha tényleg rabló azt feltartóztatják és hívják a rendört. nekik nem kell a hamis riasztásért fizetni. volt többször riasztás hála még soha nem éles csak pl egy egér elrágta a vezetéket.
A kérdező hozzászólása: Akkor havi díjat kell nekik fizetnetek?
A távfelügyelt lakás mindenképpen havidíjas szolgáltatás. Azonban a szolgáltatási konstrukcióban találod meg, hogy a téves riasztás esetén történõ kiszállás esetén mi a helyzet. Van olyan módozat, ahol alacsonyabb a havi díj, de egy-egy téves riasztás 5-10e Ft, és van olyan módozat, ahol a magasabb havi díjért cserébe "ingyenes" a téves riasztás.
Igen, kell havi dijat fizetned. Nekem azt javasoltak, hogy inkabb kivonulo szolgalathopz kottessuk be, mert ha a rendort egy balesethez, vagy egy kozepulet riasztasahoz hivjak, annak prioritasa van az en kis hazammal szemben, mig a kivonulo-szolgalat tobb jarorrel van ellatva, ha mas nem, keszenletisekkel, es ok minden keppen azonnal jonnek. Ok mint maszek ceg mashogy felelnek allitolag az altalad megvett szolgaltatasert mint a rendorseg. Nem tudom, hogy igaz-e, nekem ezt javasolta egy srac akinek az apja rendor o pedig kivonulo-szolgalatos.
Sem a rendõröknél sem a tûzoltóknál sem a mentõknél nem kell hamis kiszállásért fizetni:) Rosszúl tudod:)

Ha sharkoon vaya II házba olyan alaplapot teszek amin van usb 3, de a házon nincs elõl akkor tudom használni majd az usb 3 csatlakozókat pl hátul? Nem tudom hogy megy ez. Olcsóbb az a ház amin nincs elõl usb 3, azért kellene.

Legjobb válasz: A ház egy ház... ha a falra fúrod fel a lapot akkor is használhatod rajta az usb3 portokat... tehát igen, menni fognak hátul ne aggódj :)

A ház egy ház... ha a falra fúrod fel a lapot akkor is használhatod rajta az usb3 portokat... tehát igen, menni fognak hátul ne aggódj :)


Mit kell tennem, hogy ne verhessenek át, ha olyan házat szeretnék venni, ami hitelben úszik? A szomszéd ugyanazon a házszám alatt van, mint ez a ház, így ha én gondolom mondták: " kellene A-B-síteni". Még mindig kell adózni, ha az ember házat vesz?

Ha veszek egy házat mi a teend?m, hogy ne vágjanak át? A hitelt a vételárból egyenlítik ki. Csepel Királyerd? nem jó hely? Este kés?n nem kell félni? Mit kell tennem, hogy ne verhessen át semmiféle szempontból???

Legjobb válasz: Elég lett volna kiemelni a kérdésedet, nem kellett volna kiírni újra ugyanazt. Ahogy korábban többen is írták már, keress egy ügyvédet mindenképpen! A jelenlegi tulaj tartozása nem terhelhet sehogyan sem, mivel csak úgy tudja egyáltalán eladni a lakást, ha ki van fizetve a tartozás. Az A-B-sítés külön pénzbe kerül, errõl is érdeklõdj az ügyvédnél bõvebben. Adózni még mindig kell a lakásvásárlás után. A gyerekekre semmilyen támogatást nem kapsz az államtól (megszûnt a szocpol), maximum a kerültei önkormányzatnál lehet megérdeklõdni, hogy adnak-e esetleg valami támogatást, de ne nagyon számíts rá.

Elég lett volna kiemelni a kérdésedet, nem kellett volna kiírni újra ugyanazt. Ahogy korábban többen is írták már, keress egy ügyvédet mindenképpen! A jelenlegi tulaj tartozása nem terhelhet sehogyan sem, mivel csak úgy tudja egyáltalán eladni a lakást, ha ki van fizetve a tartozás. Az A-B-sítés külön pénzbe kerül, errõl is érdeklõdj az ügyvédnél bõvebben. Adózni még mindig kell a lakásvásárlás után. A gyerekekre semmilyen támogatást nem kapsz az államtól (megszûnt a szocpol), maximum a kerültei önkormányzatnál lehet megérdeklõdni, hogy adnak-e esetleg valami támogatást, de ne nagyon számíts rá.
Olvastam már az elsõ kérdésedet is : 20 millióért én nem vennék Csepelen házat!!! Menj ki Királyerdõre este 9 tájban és magad is meglátod, milyen a közbiztonság... Nézz körül, milyenek a szomszédok?... Milyen a közlekedés?... Vannak a közelben boltok, iskola, óvoda ?... Ha lakást vagy házat akarsz venni és kinéztél egy neked tetszõt, akkor az elsõ lépés : kérd ki a Földhivatalból az ingatlan Telekkönyvi Lapját! (Ezen be van jegyezve a tartozás, a tulajdonos, széljegyzetek, stb.) Második lépés : menj el egy ügyvédhez!!! A cserépkályhás fûtést házilag max. olajkályhás fûtésre tudod korszerûsíteni... Szakember 2 hét alatt központifûtést tud építeni 300-400ezer Ft-ért... (Kérj árajánlatokat fûtésszerelõktõl.) Ezt érdemes szakemberrel csináltatni, mert a gázzal nem lehet barkácsolni!
A kérdező hozzászólása: Oké, elnézést! Adózni kell a lakásvásárlás után? Nemcsak az eladás után? 20 millióért miért nem vennétek Csepelen házat? A közbiztonság valóban nem olyan, mint Békásmegyeren. Békásmegyeren sajnos csak panelek vannak, amibe ha nincs fûtés, akkor is magas a fûtésszámla, de Békás azért tetszik, mert a 12 éves Fiam egyedül tud jönni-menni az iskolából és olyan kis kisvárosi. A medencés szomszédok a luxus villákkal és luxus autókkal Csepel Királyerdõben sem rosszak.
Nem teljesen adó, lakásvásárlási illetéknek hívják. Egy 20 milliós ingatlan után 720.000 Ft lesz kb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen.
Ha Te is hitelbõl szeretnéd megvásárolni ezt az ingatlant, akkor nem elég, hogy ügyvédhez fordulsz, mert ettõl még sajnos sok buktatója lehet ennek a vásárlásnak. 1. A tulajdoni lapról még egyáltalán nem fogod megtudni, hogy mennyi jelenleg a teher az ingatlanon, az csak irányadó érték. A banki tartozást úgynevezett tartozás kimutatással lehet kimutatni, amit a hitelt nyújtó banktól lehet kikérni. Egy ilyen kimutatásban benne van az aktuális tartozás forintban kimutatva a hitel lezárásának díjával együtt, ami lehet 2-4% is! 2. Ha végrehajtás is van az ingatlanon, akkor nem árt körbejárni, ennek lezárása mibe kerül, és azt is lényeges lenne megtudni, egyéb tartozásokat halmozott-e fel a tulaj, amit szintén ráterhelhetnek menet közben az ingatlanra. (Közüzemek, adótartozás) 3. Az egyik legfontosabb, hogy a saját hitelképességedet kellene megvizsgálni az ingatlan hitelezhetõségével együtt a mostani hitelezési szabályok szerint! (Ebben ügyvéd nem tud segíteni, mert nem ez a szakterülete.) Célszerû megérdeklõdni a tulajtól, hogy mennyire becsülte anno a bankja az ingatlant, mert ez jó kiindulási alap egy új hitelhez. Érdemes kikérni több bank véleményét is a tulajdoni lap, a régi becslés és a saját adataid alapján, hogy adnának-e hitelt neked a vásárláshoz és kb mennyit. Az, hogy jelenleg is hitel van a házon, nem biztosíték arra, hogy most is adnának ugyanannyi hitelt rá, mint amennyi tartozás van ráterhelve az ingatlanra. Ha valóban meg szeretnéd tudni, hogy mik az esélyeid ennek az ingatlannak a megvásárlásához, akkor szívesen segítek. Egy ingyenesen dolgozó hiteltanácsadó.
Az elõzõ válaszoló vagyok (a hiteltanácsadó) Ha a Tulajdoni lapon osztatlan közös tulajdon van bejegyezve a szomszéddal, akkor amikor a mostani tulaj hitelt vett fel, (csak úgy kapott hitelt) készítettek a szomszéddal egy úgynevezett használati megosztást, megállapodást, amit feltétlenül kérj el. Ez a megállapodás rád nézve is érvényes, de a hitel miatt újat célszerû írni, amiben már Te állapodsz meg a szomszéddal. Neked lakóingatlan szerzésénél illetéket kell fizetni (4 mill ft után 2%, az afölötti rész 6%-a), amit az illetékhivatal szab ki, az eladónak meg jövedelemadót, ha nem felel meg a mentességi szabályoknak.
Nézzük sorjában: Ha 2 éve eladtatok egy ingatlant, akkor az adóbevallásodban fel kellett volna ezt tüntetni. Adózás szempontjából számít, hogy mióta volt a tulajdonotokban ez az ingatlan és hogy ki az a "mi", kivel volt közös a tulajdon. Ezeket a dolgokat és az utolsó kérdéseidet is egy adószakértõvel érdemes lenne tisztáznod, mielõtt az APEH megbüntet. Buktatója lehet pl ennek a vásárlásnak, ha Te kiadod a vételárra szánt pénzt az eladónak, aki viszont nem teljesít és nem fogja kifizetni a tartozásait. Ez ellen nem véd téged az adásvételi, mert hiába írod neki elõ, ha megteheti, hogy nem tehermentesíti az ingatlant. Kizárólag te járhatsz rosszul, mert a pénzt már odaadtad, viszont Õ esetleg másra költi, mint amiben megállapodtatok Én a helyedben nem adnék ennek az eladónak egy fillért se a kezébe, inkább mennék vele mindenhová, ahol tartozik, vagy megbíznék egy normális személyt/ügyvédet, aki ezt vállalja és mindenhol kifizetném a tartozást egy-egy tartozás megszüntetõ okirat fejében. A banki tartozás kimutatást csak a hitelt felvevõnek adják ki, de Te ragaszkodj hozzá, hogy kikérje és bemutassa. (Pár ezer forintba kerül.) 20 milla hitel nem kevés, nem mindegy, milyen devizanemben kapta. Ha CHF, akkor sajnos a tartozása sok millával több is lehet, mint amit felvett az erõs árfolyam emelkedés miatt. Ezekre nagyon oda kell figyelni. Sajnos az ingatlanközvetítõk zöme a hitelekkel egyáltalán nincs tisztában, nem tudják a buktatókat. A lezárási díjat hiába kellene az eladónak fizetni, ha pl a tõled kapott vételár ezt nem fedezi, mert esetleg a 20 millás tartozás jelenleg már 25 mill ft-ra ment fel. A régi használati megosztást mindenképpen kérd el az eladótól és nézesd meg egy ügyvéddel. A helyedben újat íratnék, amiben már Ti állapodtok meg a szomszéddal. Osztatlan közös tulajdon esetén a Használati Megállapodás nem feltétlenül érdekli a Földhivatalt. Ilyesmit bejegyeztetni pénzbe kerül és pl társasházzá lehet nyilváníttatni elõtte az ingatlant és csak akkor történik meg a tulajdonrészek arányában történõ bejegyzés. Kérdezz rá az ügyvédedre, de még jobb, ha a Földhivatalban érdeklõdsz. Gondolom egy vagyonjogi szerzõdéssel ki lehet kötni, hogy az élettársad ne tarthasson se most, se késõbb jogot az ingatlanra, de ebben az ügyvédek tudnak segíteni. Nem tudom megmondani, hogy Csepel Királyerdõ jó hely-e, mert nem ismerem.

Mit gondoltok ha olyan tenyésztőtől veszek beaglet ahol már az előző generáció sem ásta a kertet akkor a "kicsi" sem fogja? Tarthatnám kint? Persze télen egy melegebb ki ház félében lenne ami a házhoz van kapcsolva.

Legjobb válasz: Annak,hogy a szülei ásták-e a kertet semmi köze nincsen ahhoz,hogy a kölyök is ásni fog-e.Ha rendesen le van mozgatva,játszol vele,tanítod akkor nem fog unatkozni és nem fog rombolni,ásni.Ha télen amikor hideg van bemehet meleg helyre akkor szerintem nyugodtan tarthatod kint,csak fontos,hogy legyen neki egy kutyaháza,hogy amikor esik az esõ vagy nagyon meleg van akkor be tudjon valahova húzódni.

Annak, hogy a szülei ásták-e a kertet semmi köze nincsen ahhoz, hogy a kölyök is ásni fog-e.Ha rendesen le van mozgatva, játszol vele, tanítod akkor nem fog unatkozni és nem fog rombolni, ásni.Ha télen amikor hideg van bemehet meleg helyre akkor szerintem nyugodtan tarthatod kint, csak fontos, hogy legyen neki egy kutyaháza, hogy amikor esik az esõ vagy nagyon meleg van akkor be tudjon valahova húzódni.
Az ásásra való hajlam, nem örökölhetõ. Az elsõ válaszoló leírta. Csak attól függ, hogy mennyit foglalkozol a kutyával, és hogy mennyire van megnevelve.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nagyon a válaszokat
Hm. Ez egy érdekes kérdés. Tény és való, hogy ha kellõképp van vele foglalkozva nem fog ásni, de lehet ez szimpla ösztön is és mégis fogja. Inkább attól függ milyen az idegrendszere jó helyrõl lett e hozva. Ha jó helyrõl hozod, szerintem nem fog elõfordulni
Ez nem örökletes. ha unatkozik ásni fog.

Hogy lehet, hogy ezen az oldalon folyton azt olvasom nõktõl (ha olyan kérdés van), hogy õ és a párja már 25-29 évesen házat vettek közösen? Nem is kicsit.

Hogy csinálják, hogy az összes 30 körüli párnak már van saját 10+ milliós lakása? Nekem meg 27 évesen nincsen. Egyedül nekem nem megy. De itt mégis mindenkinek lakása van. Legalábbis ezt olvasom itt folyton.

Legjobb válasz: Összességében ahogy körbenézek a világban nincsenek többségben azok akik saját lakással vagy házzal rendelkeznének. Noss, õk vagy ilyen szerencsések, vagy nem is biztos h igaz.

Összességében ahogy körbenézek a világban nincsenek többségben azok akik saját lakással vagy házzal rendelkeznének. Noss, õk vagy ilyen szerencsések, vagy nem is biztos h igaz.
Van rá pénzük. Jó válasz?
Szülõi hátszéllel.
hitel

A sims 1 játék mért olyan lassú? Ja és nem lehet magyar nyelvre állítani? és a képernyőn nem lehet teljes képernyőre állítani mert a laptopomra van rá töltve . Ja és mért nem tudok a varázsvilágban házat venni ha már megcsináltam a simeket?

Ja és a 3 ban nem tudom a házaspárt egy ágyba rakni mert ha már az eggyik befeküdt a másik már nem akar . és a háromban mért nincsenek állatok és varázsvilág ?

Legjobb válasz: 1. Van magyarítása innen tudod letölteni: http://magyaritasok.hu/downloads/details/589/the_sims_nem_te.. , de nem teljes és csak akkor mûködik, ha nincs kiegészítõ telepítve. 2. A felbontáson ezek alapján tudsz változtatni: http://mysims.hu/index.php?oldal=tipptar/felbontas.html 3. A Sims 3-ban házaspárt akkor tudsz egy ágyba rakni, ha az ágy kétszemélyes és az ágy mellet nincs közvetlenül semmi (pl.: fal). 4. Ha azt akarod, hogy a Sims 3-ban legyenek állatok, akkor meg kell venned vagy le kell töltened a Házi kedvenc kiegészítõt.

1. Van magyarítása innen tudod letölteni: http://magyaritasok.hu/downloads/details/589/the_sims_nem_te.. , de nem teljes és csak akkor mûködik, ha nincs kiegészítõ telepítve. 2. A felbontáson ezek alapján tudsz változtatni: http://mysims.hu/index.php?oldal=tipptar/felbontas.html 3. A Sims 3-ban házaspárt akkor tudsz egy ágyba rakni, ha az ágy kétszemélyes és az ágy mellet nincs közvetlenül semmi (pl.: fal). 4. Ha azt akarod, hogy a Sims 3-ban legyenek állatok, akkor meg kell venned vagy le kell töltened a Házi kedvenc kiegészítõt.

Ha jelzáloghitel van egy olyan házon, amelynek csak a negyede az enyém, akkor a hitelösszeg negyedéig vagyok csak felelős?

A probléma az, hogy a másik negyede a hugomé, akinek soha nem volt bejelentett állása, az ? részét is behajthatják rajtam?

Legjobb válasz: Nekem a tesómmal van egy közös jelzálóggal terhelt házunk.(Örököltük).Még amikor anyánk felvette a hitelt akkor mindketten kezességet vállaltunk érte.Most,hogy meghalt a tesómnak kell fizetnie a jelzálógot,de csak azért ,mert az õ neve szerepel a hitel szerzõdésen elõbb,mint kezes.Ha õ nem fizetné akkor nálam kopogtatnának a törlesztõ részletekért és nem néznék,hogy ki milyen arányban tulajdonos.Ezt már megkérdeztem. (Bár azért mi megegyeztünk,hogy felesben fizetjük és így nincs vita)

Nekem a tesómmal van egy közös jelzálóggal terhelt házunk.(Örököltük).Még amikor anyánk felvette a hitelt akkor mindketten kezességet vállaltunk érte.Most, hogy meghalt a tesómnak kell fizetnie a jelzálógot, de csak azért , mert az õ neve szerepel a hitel szerzõdésen elõbb, mint kezes.Ha õ nem fizetné akkor nálam kopogtatnának a törlesztõ részletekért és nem néznék, hogy ki milyen arányban tulajdonos.Ezt már megkérdeztem. (Bár azért mi megegyeztünk, hogy felesben fizetjük és így nincs vita)
Teljesen mindegy, kezes vagy, így rajtad fogják behajtani az adóságot, mivel a hugodon nem tudják. :-(
Ne keverjük össze a dolgokat! A hitelt a hitelfelvevõn lehet behajtani, illetve ha az ingatlanra jelzálog került, akkor az ingatlant elárverezhetik. Ha Te "csak" az ingatlan tulajdonosa vagy 1/4-ed részben, akkor maximum ezt azt ingatlanrészt bukhatod el, a hitelért Te nem felelsz.
A bank elsõ körben a törlesztõrészletek megfizetését azokon próbálja behajtani, akik a hitelszerzõdésben mint adós, vagy adóstárs, esetleg kezes szerepelnek. Aki csak zálogkötelezettek, áttételesen felelõsek, õk az ingatlant veszíthetik el. Árveréskor nincs olyan, hogy csak a negyed részt árverezik, az egész ingatlan értékesítésre kerül. Ha az így befolyt összeg fedezi a tartozást, akkor a bank lezárja az ügyet, de ha pl kevesebb ez a pénz, mint a teljes adósság az egyéb költségekkel együtt (végrehajtás, árverés, eljárási illetékek költségei) akkor az adóson és az adóstárson a további követelést is megpróbálja a bank behajtani.

Szerintetek tetőtéri félszobának elfogadható, ha csak 2.30 vagy 2.50 méter széles a szoba? Van itt olyan köztetek, akinek így van a lakása, háza?

Ezt azért kérdezem, mert családbővülés miatt át kellene alakítanunk a tetőteret 2 szobásról, 1+2 félszobára. Csak a férjem szerint túl szétszabdaljuk a teret, mert a tetőtér síkja miatt keskenynek fog nagyon hatni. Nálunk a fal 1 méterig egyenes, és utánna kezdődik csak a tetősík. Remélem érthetően fogalmaztam.

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is nagyjából ilyen "szélesek" a félszobák a tetõtérben, nagyjából a tetõsík is egy méterrõl indul. Mi már úgy vettük a házat, hogy két szoba ilyen volt, egy nagy szobát pedig (a félszobákkal szemben) így választottuk le a gyerekeknek. Szobáink hossza kb. 4 méter. Amúgy tényleg keskenynek hatnak a szobák, de így legalább mindannyian elférünk, aludni pontosan elég a tér. Remélem, segítettem.

Szia! Nálunk is nagyjából ilyen "szélesek" a félszobák a tetõtérben, nagyjából a tetõsík is egy méterrõl indul. Mi már úgy vettük a házat, hogy két szoba ilyen volt, egy nagy szobát pedig (a félszobákkal szemben) így választottuk le a gyerekeknek. Szobáink hossza kb. 4 méter. Amúgy tényleg keskenynek hatnak a szobák, de így legalább mindannyian elférünk, aludni pontosan elég a tér. Remélem, segítettem.
Svédben láttam ilyen kicsi két db gyerekszobát. Amíg kicsik jó nekik. Késõbb meg ezért kellhet másik. Így meg van sajátjuk az jó nekik.

Mit csináljak ha költözünk az olyan macskával amelyik az udvaron van és nem a házban? Hogy vigyem el?

Legjobb válasz: Valahogy azért csak meg tudod fogni, hiszen ha eszik, akkor is elõjön. Utána hordozó, vagy papírdoboz.

Valahogy azért csak meg tudod fogni, hiszen ha eszik, akkor is elõjön. Utána hordozó, vagy papírdoboz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!