Találatok a következő kifejezésre: Ha olyan székletem, (12 db)

Normális, hogy 11 hónaposnál ha olyan ételt eszik, akkor néha kis mennyiségben visszaköszön a székletében?

Legjobb válasz: Nem tudom mennyire normális, de az én fiamnál is így van. Pl répa.

Nem tudom mennyire normális, de az én fiamnál is így van. Pl répa.
A kérdező hozzászólása: mekkora a fiad? mert hozzátáplálás elején normális az biztos, de nemtudom, hogy még az e. :(
11 hós lesz, és több hónapja eszik "szilárdat".

Az mit jelent ha lányom székletében fehér valamik vannak és nem olyan sok a széklet?

kevés lenne a tej? pedig van.mit?l lehet?

Legjobb válasz: Amit nem emésztett meg.Teljesen normális és ártalmatlan jelenség.Nincs összefüggésben a tejed mennyiségével és minõségével,ráadásul a tápszeres babáknál is elõfordul.

Amit nem emésztett meg.Teljesen normális és ártalmatlan jelenség.Nincs összefüggésben a tejed mennyiségével és minõségével, ráadásul a tápszeres babáknál is elõfordul.
A fehér túrószerû valamik megemésztetlen tejre utalhatnak. A babámnak sûrûn volt ilyen a pelusában az elsõ hetekben, mert túlette magát és a felesleg csak átfolyik rajtuk ilyenkor. Igaz, az én babám anyatejes, tápszereseknél nem tudom hogy mükszik.
Elsõ vál.vok.Nekem volt anyatejes, anyatejes+tápszeres, tápszeres a babám, ezért írtam, h a tápszeresnél is elõfordul.

Ha olyan a székletem, mintha hasmenésem lenne, az árthat a babának?

Sok vitamint szedek, Mg pezsg?tablettát, meg kúpokat is, mivel egy kicsit nyitott a méhszájam. 35 hetes kismama

Legjobb válasz: A babának nem lesz semmi baja,de lehet valamelyik vitaminféle okozza, azért járj a végére, bár terhességnél minden lehetséges.Nem úgy veszem ki a szavaidból,mintha vészesen hasmenésed lenne.

A babának nem lesz semmi baja, de lehet valamelyik vitaminféle okozza, azért járj a végére, bár terhességnél minden lehetséges.Nem úgy veszem ki a szavaidból, mintha vészesen hasmenésed lenne.
Szerintem az lenne a legjobb, ha a vitaminokat élelmiszerekkel vinnéd be, és nem mû vackokkal. Szerintem ezeket nem tudja feldolgozni a szervezeted, és gyorsan kiûríti magából. Viszont ilyenkor a hasznos vitaminok is távozhatnak, aztán kialakulhat a vitaminhiány. Én a helyedben nem szedném.
Megkéne nézned h milyen fajta összetételû vitaminokat szedsz, a hasmenést álltalában a túl sok magnézium okozza. De jobb ha inkább az orvost is megkérdezed.


Van egy 5 hónapos kutyusom és kb.1 hete fényes a széklete, kemény, de olyan mint ha olajos lenne és világos, csak száraz tápot kap (Eukanuba), régen száraz és fekete volt, lehet, hogy vmi baja van?

Lehet, hogy hülyeség, de azt hallottam, hogy embereknél, ha ilyen a széklet, az hasnyálmirigy gyulladásra utal, ez el?fordulhat kutyáknál is?

Legjobb válasz: Az olajos, fényes széklet önmagában véve még nem jelent feltétlenül problémát, pláne, ha kemény. Ugyanattól a tápláléktól is megváltozhat a széklet, mert a kutyának nem minden nap pont ugyanazokra a tápanyagokra van szüksége, így a székletbe is más maradék dolgokat választ ki. Ezt az én kutyámnál is tapasztaltam. A fényes felület utalhat a bûzmirigy megfelelõ mûködésére is (hogy jól "sikosítja" a székletet). Baj akkor van, ha nyálkás, nyákos, véres, vagy hasmenés van. Az a hasmenés, aminek a teteje olyan, mint az olajtócsáé, az bélgyulladásra utal általában. Ha nagyon aggódsz, akkor vigyél egy adagot az állatorvoshoz, mutasd meg neki, de szerintem amíg jó kedvû, eszik-iszik rendesen, és hurkát kakil, addig nem kell aggódni.

Az olajos, fényes széklet önmagában véve még nem jelent feltétlenül problémát, pláne, ha kemény. Ugyanattól a tápláléktól is megváltozhat a széklet, mert a kutyának nem minden nap pont ugyanazokra a tápanyagokra van szüksége, így a székletbe is más maradék dolgokat választ ki. Ezt az én kutyámnál is tapasztaltam. A fényes felület utalhat a bûzmirigy megfelelõ mûködésére is (hogy jól "sikosítja" a székletet). Baj akkor van, ha nyálkás, nyákos, véres, vagy hasmenés van. Az a hasmenés, aminek a teteje olyan, mint az olajtócsáé, az bélgyulladásra utal általában. Ha nagyon aggódsz, akkor vigyél egy adagot az állatorvoshoz, mutasd meg neki, de szerintem amíg jó kedvû, eszik-iszik rendesen, és hurkát kakil, addig nem kell aggódni.
komolyan nem értem az ilyen kérdéseket... orvosi diagnózist vársz? nem lenne egyszerûbb felhívni az orvost vagy elvinni hozzá? mindenki gyártja a teóriáit és leírja a saját tapasztalatait, ami tök jó, csak nincs két ugyanolyan eset! elolvasol mindenféle véleményt, ahelyett, hogy egy hozzáértõt kérdeznél meg... milyen gazda az, aki a kutyája betegségének okát egy fórumon akarja kideríteni?
A kérdező hozzászólása: Ha számít, a fajtája Westie.
Nem feltétlenül van más tünete a bélgyulladásnak. Láz, bágyadtság, étvágytalanság csak súlyos fertõzöttség esetén lép fel. Ha engedi a pénztárcád, vigyél el egy adagot széklettenyésztésre, az megmondja, van-e baj. 6000 Ft-ba kerül kb.
A kérdező hozzászólása: is-is és puha, de nem hasmenés, ha bélfertõzés, akkor van vmi más tünete, láz vagy vmi más? Mondjuk étvágya az van!
Olajos vagy nyálkás inkább? Az utóbbi lehet bélfertõzés eredménye. Fõleg, ha világos is. Nálunk is mindenki eukanubát eszik, de jó sötétbarnát tojnak:) Szerintem vigyél mintát az állatorvosnak.
A kérdező hozzászólása: Utolsó. Te meg tipikusan az a fajta válsz adó vagy aki csak okoskodni tud és akinek nem vok kíváncsi a fikázására. Nem azt kértem, hogy hordjatok le a sárga földig, hanem, hogy ha valakinek volt már ilyen a kutyájával, akkor az válaszoljon! Nem vagyok kíváncsi a fikázásra, nem tom mit nem lehet megérteni azon, amit kérdek, de ha valaki nem tud mást csak cseszegetni, az inkább ne is válaszoljon semmit!!!
Az nemjó neki hogy csak egy féle kaját kap :S adj neki konzerveket meg különféle dolgokat, néha még házi kosztot is kaphatna, de scak húsfélét (virsli, szalámi stb) a kisgyerekeknek is megváltozik a kakija egy bizonyos kortól :P Sztem semmi baja. Nekem Foxim van és neki is volt ilyesmi
próbáljatok valami jobb antiallergén tápra áttérni, azt mondják a eukanuba nem annyira jó mint régen, mert már nem a tengerentúlról hozzák, hanem itt csinálják ukrajnában. próbáld ki pl az acana halas tápját.
A kérdező hozzászólása: igen
régebben, mikor száraz volt és fekete, akkor is ezt a tápot adtad neki?
Nem biztos, hogy más tünete is van. Nálunk tavasszal volt hasonló: nem hasmenés, de puhább a normálisnál, sárgás és nyálkás. Még laborvizsgálat sem kellett hozzá, az orvos megmondta a kinézetébõl, hogy (elfelejtettem a nevét a kórokozónak) ezt legtöbbször madarak terjesztik, talán a kertben madárkakát kóstolhattak meg. Gyógyszeres kezeléssel néhány nap alatt rendbe is jöttek.

10 hónapos babámnak ha széklete szurok színű, de nem evett olyat amitől szerintem ilyenné válhatott akkor aggódjak?

Tegnap reggel evett babylove-os áfonyás, almás pépet, akkor utána nemsokkal kakilt is olyan sötét lilásat. Ma reggel csak egy kicsi maradt, azt hozzákevertem körtés péphez és most délután (ebéd csak halas zöldséges pép volt, nem volt benne spenót...ilyesmi) kakilt még sötétebb feketét. Közérzete jó, nem látszik rajta semmi, de úgy tudom, az ilyen széklet utalhat nagyobb mennyiségű vérre... Remélem csak feleslegesen paráztatom magam...

Legjobb válasz: igen, az ilyen színû széklet az általában véres székletet jelent, ugyanis az alvadt vér majd fekete. de ott írod, hogy áfonyát evett, szóval nem hiszem, hogy aggódnod kéne :D

igen, az ilyen színû széklet az általában véres székletet jelent, ugyanis az alvadt vér majd fekete. de ott írod, hogy áfonyát evett, szóval nem hiszem, hogy aggódnod kéne :D
Figyelj, lehet ua van, mint nálunk. Én is ijedten vettem észre, h fekete szurkos a kakija, de nem volt extrabüdõs, túl híg, és nem vagyok paramami, úgyhogy figyelgettem tovább.(nyilván ha túlfolyós meg nagyon büdi, "habos" irány rögtön a doki) Pár nap múlva aztán megvilágosodtam! Plusz vasat adnak a bébiételekhez -fel is tüntetik- és attól feketedik be. Nem lehet, h nálatok is...?
Áfonya lesz az, ne félj!
igen, a vasra gondoltam én is. adj neki más kaját pér napig - mondjuk amit te csinálsz
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, csak néha vagyok "paramami", de szerintem sincs semmi gond vele, de pl. ez a plusz vas dolog eszembe se jutott, de igazad lehet... Amúgy ha jobban átgondolom, valóban lehet hogy a brokkolis is kajától lehetett (annál fel van tüntetve , hogy vas-szulfát van benne), bár eddig nem tûnt fel ilyen széklet. Nem volt túl híg (inkáb olyan sûrû massza) , meg átlagnál büdösebb sem. Szóval nem parázom, de azért megnyugtató, hogy itt mindig válaszra találok :-)

2 éves kislányom nem akar kakálni. Mit tegyek? Olyan, mint aki fél. Néha eltelik 1, 5-2 hét mire kijön belöle valami, máskor pedig naponta. Nem árt neki, ha 2 hétig nincsen széklete?

Legjobb válasz: Keress fel egy kineszteziológust. Ha jól tudom a háziorvos útján lehet hozzá eljutni. a mi családunkban is volt ilyen probléma, viszonylag gyorsan, 2 hónap alatt megoldotta a doktornõ. Szerintem ártalmas, ha két hétig nem kakil a kicsi, egy csomó olyan salakanyag lerakódik a beleiben, amik késõbb problémát okozhatnak.

Keress fel egy kineszteziológust. Ha jól tudom a háziorvos útján lehet hozzá eljutni. a mi családunkban is volt ilyen probléma, viszonylag gyorsan, 2 hónap alatt megoldotta a doktornõ. Szerintem ártalmas, ha két hétig nem kakil a kicsi, egy csomó olyan salakanyag lerakódik a beleiben, amik késõbb problémát okozhatnak.
Én ápolónõ vagyok és mi 5 nap után már beöntést adunk! 1-2 hét az nagyon sok idõ! Mindenképp meg kell oldani valahogy, mert bélcsavarodása lesz. Vidd el dokihoz! A hasfogós ételeket teljesen számûzzétek, minél rendszeresebb székletürítésre kell szoktatni, hogy ne féljen tõle. Nekem már ha 2 nap kimarad utána nem kellemes a vécézés. El sem tudom képzelni 2 hét után mit élhet át az a szegény gyerek. Ki kell tapasztalni milyen ételektõl lesz lazább a széklete. Mit evett akkor amikor naponta volt?
Én kiskoromtól "hasfájós " voltam, 18 évesen derült ki, hogy krónikus székrekedésem van-volt mindig is. Akkor már 3 hete nem volt székletem-és ezt nem lehet elmondani, hogy milyen érzés, ezt csak érezni lehet, de ne érezzétek! Mindenképp vidd belgyógyászhoz és találjátok meg az okát, mi okozza a széklethiányt! Nekem fél év volt, mire rájött a doki-de rájött!!!- és másfél év alatt kezelt ki. Azóta semmi gondom, naponta van székletem. Ne hagyd, ez nagyon nagyon nem jó több szempontból is. Valószínü azért fél, mert fájdalmas neki a székletürítés.

Ha szoptatás alatt olyan ételeket eszek, amik lazítják az én székletemet, akkor azok a babáét is fellazítják, vagy neki inkább csak hasfájást okoznak?

Kizárólag anyatejes a babám, de nagyon ritkán van széklete 4-5 nap). Azt tudom,hogy ez még normális, a baj csak azzal van, hogy kaka előtti napon már nagyon kínlódik, nagyon nyűgös, olykor akár másfél 2 napon át is. Amikor jön kaka NEM KEMÉNY, hanem híg, tehát az állagával nincs baj, csak azzal hogy túl ritkán jön ki. Igaz,elég egyoldalúan táplálkozom, alig eszem valami rostosat, mert eddig minden ilyesmitől fájt a hasa, és nem akartam kockáztatni,mostanra pedig már megszoktam. Nekem is székrekedésem van,jó lenne valami rostosat enni.

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babád? Valóban jó lenne valami rostosat is bevinni az ételetekbe. Ha piciként fájt a hasa tõle, attól még nem biztos, hogy késõbb is fáj. Próbáld lassanként, mert a babák 3, 6 illetve 12 hetesen nagyot változnak.

Mennyi idõs a babád? Valóban jó lenne valami rostosat is bevinni az ételetekbe. Ha piciként fájt a hasa tõle, attól még nem biztos, hogy késõbb is fáj. Próbáld lassanként, mert a babák 3, 6 illetve 12 hetesen nagyot változnak.
A kérdező hozzászólása: öszönöm szépen a választ. 10 hetes a fiam

Milyen egy csecsemőnek a széklete ha hasmenése van? Tudom hogy higabb stb. , de van e olyan tényleges ismertető jele?

2 napja azt vettem észre hogy 10 hetes kislányom kb napi 2-3* a pelusa tele van kasival, de annyira hogy a pelusból kijön és a ruhácskája is kakis lett. Ma meg elöször fordult el? hogy hányt. Nagyon félek hogy beteg, els? baba és nem igazán tudom mit csináljak most. Se a dokit se a véd?n?t nem tudom elérni. Csak anyatejes

Legjobb válasz: "A csak anyatejes babák naponta akár 6-7 alkalommal is kakilnak, de normális a heti 1 széklet is. a széklet színe általában sárga (vagy néha zöldes), az állaga krémszerû. Hasmenés esetén nemcsak gyakoribb lesz a megszokottnál a székelés, hanem a szaga is megváltozik (gyakran bûzös) és az állaga is más lesz (folyósabb, gyakran vizes)." Ha hányt is a babád, akkor hívd fel az orvost és mérd meg elõtte a baba lázát is, valószínûleg rá fog kérdezni.

"A csak anyatejes babák naponta akár 6-7 alkalommal is kakilnak, de normális a heti 1 széklet is. a széklet színe általában sárga (vagy néha zöldes), az állaga krémszerû. Hasmenés esetén nemcsak gyakoribb lesz a megszokottnál a székelés, hanem a szaga is megváltozik (gyakran bûzös) és az állaga is más lesz (folyósabb, gyakran vizes)." Ha hányt is a babád, akkor hívd fel az orvost és mérd meg elõtte a baba lázát is, valószínûleg rá fog kérdezni.
és még a spenóttól is lehet zöldes; vagy , ha meg van fázva, de akkor nyálkás is a kakija
Sárgás, habos. esetleg (ne adj isten!)zöldes :SS
Színe, szaga is más talán. A hányás tényleg jelezhet valamit. Hívogasd az orvost, mérd meg a lázát is
A kérdező hozzászólása: baj ha zöldes? Mert olyan is volt, pont ma 2 pelusban volt zöld kaka, de olyan igazán zöld......
(A zöld nem minden esetben jelent rosszat, lányomnak is néha az, és mondta a védõnõ, nem baj, ha más tünete nincs azonkívül!) Minden jót!

Ha székfüteával itatunk egy olyan kiscicát akinek elveszlett az annyja, és (most fialta kb 1, 5 hete, és mi gondozzuk és kecsketejet kapnak, csak nincs székletük) akkor segít nekik a kakilásban?

Legjobb válasz: NEM!!! A kiscicák nem tudnak egyedül üríteni, ez teljesen normális. Fog egy rongyot és finoman simogasd a nyílásainál. Üríteni fog.

NEM!!! A kiscicák nem tudnak egyedül üríteni, ez teljesen normális. Fog egy rongyot és finoman simogasd a nyílásainál. Üríteni fog.
Nehogy teákkal itasd. AMúgy milyen idõközönként etteed?
Igen segít. Minden folyadék segít, mert beindul tõle a bélmozgás, a kamilla (székfû) meg gyulladáscsökkentõ és nyugtató hatású is. De nem sok mindent tud kakilni, ha enni nem eszik!
Nem kell a macskát teával itatni hanem nedves vattával törölgetni idõnként a lyukát...
3., ne írj butaságokat... Dörzsölni kell a végbélnyílásnál és kakilni fog. Az anyamacska is nyalogatja a kicsinyei nyílásait, hogy ürítsenek, ez a természetes, maguktól ilyen kicsin még tudnak kakilni. És semmi mást nem szabad nekik adni, csak anyatejet (vagy kecsketejet, vagy tápszert). Lehet, hogy embereknek jót tesz, de a macska NEM EMBER!
A kérdező hozzászólása: igen de hiába törölgetem semmi széklet :( (amugy meddig törölgessem? kb hány percíg?)

Ha férges valaki, mik a tünetek? Minden székletben jelen van? És létezik olyan, hogy az embernek van, aztán magától elmúlik, később újra előjön?

Legjobb válasz: Gyulladást és viszketést okoznak a végbél tájékán. Két féle emberi bélféreg létezik, az egyik az orsó giliszta, a másik a szalagféreg.Az orsógiliszta fertõzés esetenként hasi fájdalmat, és vakbél gyulladást is okozhat.Mindkettõ fertõzött étellel, és széklettel terjed.

Gyulladást és viszketést okoznak a végbél tájékán. Két féle emberi bélféreg létezik, az egyik az orsó giliszta, a másik a szalagféreg.Az orsógiliszta fertõzés esetenként hasi fájdalmat, és vakbél gyulladást is okozhat.Mindkettõ fertõzött étellel, és széklettel terjed.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!