Találatok a következő kifejezésre: Ha olyan eszem, (237 db)

Szoptatok. Mennyi idő mulva veszem észre hogy fáj a baba hasa ha pufasztó kaját eszem? Hány óra kell mire a tejbe belekerül vagy azonnal át jut a tejcsibe ha olyat eszem?

Legjobb válasz: Egybõl nem kerül bele, szerintem olyan 3-4 óra hossza,vagy még több. De nem törvényszerû, hogy fájni fog a baba hasa, az én kislányomat sem viselte meg semmi, pedig 6 hetes kora óta mindent eszek.

Egybõl nem kerül bele, szerintem olyan 3-4 óra hossza, vagy még több. De nem törvényszerû, hogy fájni fog a baba hasa, az én kislányomat sem viselte meg semmi, pedig 6 hetes kora óta mindent eszek.
Szia! Bármi amit eszel 6 óra múlva választódik ki.
ezt a 6 orat honnan tudod? komolyan erdekelne, mert mi is hasfajassal kuzkodunk es en 2 orat olvastam, de nem volt meggyozo, szoval...minden okos infot sivesen veszek

Ha olyat eszem, ami felfújhatja a babát, mennyi idő mulva kínozza őt meg?

Lassan 3 hetes a kislányom, de nem merek semmi olyat enni, még gyümölcsöt sem. De nagyon hiányzik. Levesen , tésztán, krumplif?zeléken és joghurton élek, és ez a székletemnek sem jó...Annyira kívánom a gyümit, vettem ma barckot és sárgabarackot, gondoltam este eszek bel?le, éjjel én is jobban emésztek, és a baba is csak reggel szopik. De ha bántaná, a fogyasztás után mennyi id?vel "ér el a babához a tejjel a káros anyag"?

Legjobb válasz: Szerintem az õszibarackot megeheted én is ettem a héten minden nap és semmi baja nem volt tõle. Sárgabarackot még én sem mertem enni. Én úgy vettem észre, hogy 8-10 óra múlva jelentkezik a tejcsiben, amit ettem és neki fáj a hasikája tõle. 8 hetes kisfiú anyukája

Szerintem az õszibarackot megeheted én is ettem a héten minden nap és semmi baja nem volt tõle. Sárgabarackot még én sem mertem enni. Én úgy vettem észre, hogy 8-10 óra múlva jelentkezik a tejcsiben, amit ettem és neki fáj a hasikája tõle. 8 hetes kisfiú anyukája
Ajánlom neked is a következõt olvasni: http://www.ujdieta.hu/index.php?content=684


Az lehet, hogy a 7 hös szoptatott babám pocija megfájdul ha olyat eszek pl: bab, lencse?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy mindig azokkal lehet bõvíteni a saját étrendünket, amiket már õ is megehet közvetlenül. De ez már nem biztos, hogy így van, ezt a védõnöm mondta 4 évvel ezelõtt, az elsõ gyereknél. Olyan gyorsan változnak a nézetek. Amúgy egyénenként is változhat, hogy mit "szeret" a baba és mit nem.

Én úgy tudom, hogy mindig azokkal lehet bõvíteni a saját étrendünket, amiket már õ is megehet közvetlenül. De ez már nem biztos, hogy így van, ezt a védõnöm mondta 4 évvel ezelõtt, az elsõ gyereknél. Olyan gyorsan változnak a nézetek. Amúgy egyénenként is változhat, hogy mit "szeret" a baba és mit nem.

Mivan olyankor ha olyat eszünk meg amit beköp a légy? Mi bajunk lehet? Mit csinál pontosan olyankor a légy?

Legjobb válasz: Gondolom, a légy elrepül! A nyüves részt meg ki kell vágni alaposan és ha az egész nem romlott, büdös, akkkor használható

Gondolom, a légy elrepül! A nyüves részt meg ki kell vágni alaposan és ha az egész nem romlott, büdös, akkkor használható
Az azt jelenti, bele rakta a petéit, amit ha megeszel, gyakorlatilag nem történik bajod, de elvileg a légy amúgy is tud valamilyen fertõzést terjeszteni.

Ha olyat eszek amit olajban kell kisütni, akkor ha oliva olajban sütöm ki aszt szabad enni?

Legjobb válasz: Teljesen mindegy, milyen olajban sütöd. A kalóriatartalma megközelítõleg mindnek egyforma.

Teljesen mindegy, milyen olajban sütöd. A kalóriatartalma megközelítõleg mindnek egyforma.
Ugyanúgy beviszel rengeteg kalóriát. Csak azért szokták azt ajánlani, hogy ha már nagyon muszáj, akkor inkább olívaolajban süss mint étolajban, mert az olívaolajban vannak hasznos összetevõk, az étolaj meg üres kalória.

Ha olyat eszek ami hasfájást okozhat, az mennyi idő alatt ürül ki a tejből?

Legjobb válasz: Ez attól függ, hogy amit eszel/iszol, az micsoda, Te mennyi idõ alatt tudod megemészteni, a baba ahhoz képest mikor szopik legközelebb, és mennyit fogyasztottál belõle. Szóval nem mindig egyforma. Az én emésztésem lassú. A babáim tejfehérje allergiásak. Az általam elfogyasztott bármilyen tejtermékhez képest pontosan 24 órával jött a hasgörcs, és másfél-3 órán át tartott a babánál. De, tegnap este megkíséreltem kukorica salátát enni, kb. másfél evõkanálnyit ettem, a vacsi 7kor volt, éjféltõl fél kettõig nem aludtunk a gázok miatt. (A baba már fél éves) Szóval változó, kísérletezni kell és megfigyelni... Kitartás! :o)

Ez attól függ, hogy amit eszel/iszol, az micsoda, Te mennyi idõ alatt tudod megemészteni, a baba ahhoz képest mikor szopik legközelebb, és mennyit fogyasztottál belõle. Szóval nem mindig egyforma. Az én emésztésem lassú. A babáim tejfehérje allergiásak. Az általam elfogyasztott bármilyen tejtermékhez képest pontosan 24 órával jött a hasgörcs, és másfél-3 órán át tartott a babánál. De, tegnap este megkíséreltem kukorica salátát enni, kb. másfél evõkanálnyit ettem, a vacsi 7kor volt, éjféltõl fél kettõig nem aludtunk a gázok miatt. (A baba már fél éves) Szóval változó, kísérletezni kell és megfigyelni... Kitartás! :o)
A kérdező hozzászólása: Úh, az nem lehetett könnyû, védõnõ szerint minimum 6 óra hossza, mire kiürül.
Hajnalban és reggel is még voltak pupik, csak akkor már nem fájt neki annyira, hogy ne tudott volna aludni tõle. :o)
Valóban, változó. A tehéntej alkotórészei kb. 12 óra után jelennek meg az anyatejben. Szóval olyan 6-18 órát számíts, de figyeld magad és a babádat, ez a legbiztosabb.

Ha olyat eszek amitől felpuffadok, nemcsak a hasam, de a mellem is felpuffad. Miért van ez?

Úgy kell érteni a felpuffadást hogy sokkal kerekebb és teltebb lesz kb. addig míg a hasam fel van puffadva.

Ha olyat eszek v. iszok mennyi idő alatt érzi meg a baba pocija?

Legjobb válasz: Szia!Pontosan nem lehet megmondani.Attól függ mennyire érzékeny a kisbabád.Lehet semmi baja nem lesz.

Szia!Pontosan nem lehet megmondani.Attól függ mennyire érzékeny a kisbabád.Lehet semmi baja nem lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!