Találatok a következő kifejezésre: Ha októberben és (77 db)

Ha Márciusban esik a hó, akkor eltolódik az évszak? Majd Október elején megfogok dögleni a melegtől?

Legjobb válasz: Már évek óta eltolódtak / felborultak az évszakok. 2012-ben pl. az õsz igen meleg volt a megszokotthoz képest (szeptember, október, de még a november is). 2011-ben "csak" októberig volt meleg; de pl. 2008 október - november folyamán felénk tele voltak a kiskertek ibolyával... Idén pedig már január legvégén, ill. februárban is több napon elérte a napközbeni hõmérséklet a 15 - 20 fokot.

Már évek óta eltolódtak / felborultak az évszakok. 2012-ben pl. az õsz igen meleg volt a megszokotthoz képest (szeptember, október, de még a november is). 2011-ben "csak" októberig volt meleg; de pl. 2008 október - november folyamán felénk tele voltak a kiskertek ibolyával... Idén pedig már január legvégén, ill. februárban is több napon elérte a napközbeni hõmérséklet a 15 - 20 fokot.
Az a helyzet, hogy a meleg idõszakokban elolvad a sok jég meg hó a sarkokon, és ezek bejutva az óceánba lehûtik a vizet, a víz meg a levegõt. Ezért valóban igaz, hogy "a felmelegedés okozza a lehülést".
El kell fogadni, hogy MINDEN VÁLTOZIK! Régen dinoszauruszok rohangáltak mindenfelé, aztán kipusztultak, megváltozott a Föld. Ez is változik, az is változik… Lehet, hogy 100 évek múlva "júniusi télrõl" beszélnek majd és a karácsonyfa díszítés elõtt még lemegyünk egyet csobbanni. MINDEN VÁLTOZIK!
Szerintem ez egy természetes körfogásként fogható fel. Évente változik a kontinensek helyzete. (kb 1 centit csúszik el évente)Változik a klíma a Föld hõmérséklete (globális felmelegedés és még sok egyéb dolog hála az embereknek.)Szóval ez természetes, hogy tolódnak az évszakok soha sem volt egyforma. Valamikor észrevehetõ valamikor nem. Röviden ennyi.

Ha októberben szülök, és mostantól táppénzen vagyok, kevesebb lehet a GYED?

Az eddig ajánlott oldalakon (oep.hu, magyarorszag.hu) nem találtam konkrét választ.

Legjobb válasz: Ha októberben fogsz szülni, akkor az elsõ 180 napban TGYÁS-t (terhességi gyermekágyi segélyt) fogsz kapni, ami az elõzõ évi átlagkereseted 70%-át jelenti, ebbõl csak adót vonnak. Ha lejár a 180 nap, jön a GYED (a gyerek két éves koráig). Mivel a 180 nap lejártát követõen már 2009-et írunk, és ismét az azt megelõzõ évet vesszük alapul, tehát ez esetben 2008-at. A táppénzes napok nem számítanak bele a GYED számításba, csupán az elsõ 15 nap, amit betegszabadságnak hívnak. Ha kb. ki akarod számolni, akkor add össze az idei összes keresetedet + a betegszabadságra járó összeget, és osszd el annyi nappal ahány napot dolgoztál + a betegszabi 15 napja. Ezt az összeget szorozd meg 0,70-nel, így megkapod, hogy mennyit fogsz naponta kapni. Ez egy bruttó összeg, amibõl lejön az adó és a nyugdíjjárulék (ha jól tudom). A GYED-nek van max. felsõ határa, idén azt hiszem 96.300 Ft. Remélem érthetõ voltam. Boldog babavárást.

Ha októberben fogsz szülni, akkor az elsõ 180 napban TGYÁS-t (terhességi gyermekágyi segélyt) fogsz kapni, ami az elõzõ évi átlagkereseted 70%-át jelenti, ebbõl csak adót vonnak. Ha lejár a 180 nap, jön a GYED (a gyerek két éves koráig). Mivel a 180 nap lejártát követõen már 2009-et írunk, és ismét az azt megelõzõ évet vesszük alapul, tehát ez esetben 2008-at. A táppénzes napok nem számítanak bele a GYED számításba, csupán az elsõ 15 nap, amit betegszabadságnak hívnak. Ha kb. ki akarod számolni, akkor add össze az idei összes keresetedet + a betegszabadságra járó összeget, és osszd el annyi nappal ahány napot dolgoztál + a betegszabi 15 napja. Ezt az összeget szorozd meg 0, 70-nel, így megkapod, hogy mennyit fogsz naponta kapni. Ez egy bruttó összeg, amibõl lejön az adó és a nyugdíjjárulék (ha jól tudom). A GYED-nek van max. felsõ határa, idén azt hiszem 96.300 Ft. Remélem érthetõ voltam. Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszodat! neked is minden jót kívánok!

Októberbe töltöm a 16-ot és mi történik ha október elôtt abba hagyom a sulit? Normális válaszokat szerrtnék!

Legjobb válasz: Nem kap utánad a családod családi pótlékot. 18 év a tankötelezettség.

Nem kap utánad a családod családi pótlékot. 18 év a tankötelezettség.
A kérdező hozzászólása: Csak ennyi?
rátok szál a családsegítõ
Hát ha neked ez csak ennyi, akkor ennyi. Miért akarod abbahagyni? Érettségi nélkül nagyon nehéz munkát találni.

Ha 2év, 5honapot dolgoztam, januarba megszünt a munkahelyem, februárba terhes lettem, de tatosan beteg gyest kapok októberig, és akkorra vagyok kiírva . Akkor megjár e a gyed?

Legjobb válasz: Nem, így nem, mert a gyedhez biztosítottnak kell lenned - a tartósan beteg után kapott gyes ezzel nem egyenértékû. Max akkor járhat, ha szülés elõtt elmégy álláskeresésire, így a tgyás járni fog, és ha marad pár nap a tgyás utánra, akkor a gyedet is tudod igényelni, és az is járhat.

Nem, így nem, mert a gyedhez biztosítottnak kell lenned - a tartósan beteg után kapott gyes ezzel nem egyenértékû. Max akkor járhat, ha szülés elõtt elmégy álláskeresésire, így a tgyás járni fog, és ha marad pár nap a tgyás utánra, akkor a gyedet is tudod igényelni, és az is járhat.

Szeretnék lefogyni 10kilót.173cm vagyok és 60kg. Lehet, hogy furán hangzik, hogy még ebből akarok fogyni, de modellkedni kezdtem októberben és jó lenne ha ezek a fölös kilók lemennének. Hogy szabaduljak meg a kilóktól?

Kb. egy hónapom van rá.

Legjobb válasz: Na, csak hogy durva legyek; hánytasd magad és szedjél valamit. A modellek is így csinálják. Egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy egy 173 cm-es lány 50 kg-osan egészséges lenne, ha nem alapból olyan alkat.

Na, csak hogy durva legyek; hánytasd magad és szedjél valamit. A modellek is így csinálják. Egyszerûen nem tudom elképzelni, hogy egy 173 cm-es lány 50 kg-osan egészséges lenne, ha nem alapból olyan alkat.
Úristen. Több okból is. 1. 10 kilót nem egy hónap alatt adunk le, hanem jóval több idõ alatt. Már ha azt akarod, hogy tartós legyen. 2. Neked semmiféle "fölös kilóid" nincsenek, csak a hülye modellügynökség akar belõled anorexiást csinálni. El tudod képzelni, hogy néznél ki 50 kilósan? Nem beszélve arról, hogy miután néhány évig modellkedsz, utána mész a süllyesztõbe, ráadásul elcseszed az egészségedet is. Pl. nem fogsz rendszeresen menstruálni.
Azt az egyet nem értem, hogy miért akar egy 173cm-es lány 50kg lenni? uhhh... sztem 55kg-nál kevesebb semmi kép ne akarj már lenni! Tiszta felháborító te 50kg akarsz lenni, légyszi mondd már meg nekem, hogy, ha 153cm lennél (mit én) mennyi szeretnél lenni? 40kg vagy 36kg?
Kerestem neked néhány képet: http://www.winmentalhealth.com/images/anorexia-and-bulimia.jpg (a képen Allyson Ertel) http://jkc2009.wordpress.com/2009/01/ http://www.iconocast.com/00028_Italy/L2/News1_2.jpg Tényleg ilyen akarsz lenni? Mert õk a te kívánt paramétereid.
Elõszöris rá kell vezetned a szervezeted a fogyásra. Igyál naponta 2liter ásványvizet, gondolom az ételekkel kapcsolatba képben vagy :) Este 6 után már ne egyél, max igyál teát. De ami a legfontosabb, hogy sportolj heti 2x legalább. Egy hónap szerintem nem lesz elegendõ, de ezt nem kell abba hagynod, továbbra is étkezhetsz egészségesen stb.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ :) várom a további ötleteket :)
A 153cm-es vagyok :D! Nem rég olvastam egy oldalon, hogy pár évvel ezelõtt meghalt egy 175cm-es lány, mert 40kg-ra fogyasztotta magát, s az egyik modellügynökségtõl írták, hogy 175cm-hez a minimum az 56kg. Most remélem érted mire célzom! Mint mondtam 55kg alá ne menj, így sem lehetsz kövér. Azért, mert még nálunk a csontok kellenek kint már a normális testalkatú lányokat alkalmazzák (vagyis hallottam)! Másik, ha a súlyoddal baj lenne akkor nem modellkednél október óta! Jaj és még mindig várom az elõzõ kérdésemre a válaszodat! Köszim
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy igazatok van. De úgy érzem, hogy ha fogynék még akkor se lennék nagyon csontos. És nem így akarok kinézni, mint ezeken a képeken a lányok. Ha már képeket linkelünk, akkor mutatom, hogy mi lenne a cél. :) http://www.angelahill.net.au/pics/swimwear/swimwear.jpg Remélem, ha nem is egy hónap, de hamarosan nekem is ilyen alakom lesz.:) Köszi a válaszokat.
A válasz megírásának idõpontja: 2009-03-22 17:21 "El tudod képzelni, hogy néznél ki 50 kilósan?" Én 173cm/48kg vagyok, akkor én mit szóljak??? NORMÁLISAN nézek ki, ilyen az alkatom. A 173cm/50kg az szerintem nagyon is jó. Hajrá az 50 kg-dhoz. :) <3
Szia, sikerült lefogynod, és ha igen, hogyan?:) Ugyanabban a csónakban evezek, mint te, csak én 2 centivel magasabb vagyok..

Ha október legelejére tűzték ki az első tárgyalást a bontóperünkben, és mindenről van közös megegyezés illetve azonnal beadjuk a folytatás iránti kérelmet a tárgyalás után, kb mikorra lehetünk szabad emberek?

1 kiskorú közös gyermekünk van.

Legjobb válasz: Ha TÈNYLEG mindenben megegyeztetek (vagyonmegosztás, gyerekelhelyzés), akkor lesz egy békitö tárgyalás (csak a neve békitö, ott adatfelvétel van, meg megkérdezik, hoyg tényleg igy gondolja-e mindkét fél), utána kitüznek még egy tárgyalás, és ott kimondjßak a valást.

Ha TÈNYLEG mindenben megegyeztetek (vagyonmegosztás, gyerekelhelyzés), akkor lesz egy békitö tárgyalás (csak a neve békitö, ott adatfelvétel van, meg megkérdezik, hoyg tényleg igy gondolja-e mindkét fél), utána kitüznek még egy tárgyalás, és ott kimondjßak a valást.

Üdv! Arról szeretnék érdeklõdni hogy mikor állhatok újra munkába ha október 27. -én eltört a sípcsontom és ilyen titán lemezes eljárással mûtötték meg? Mennyi idõ az a rehabilitáció AMIRE ÚJRA tökéletes lesz lábam?

amit fontosnak tartok 23 éves vagyok és december 9.én próbálok majd ráálni elöször orvos jelenlétében

Legjobb válasz: ezt neked kizarolag az az orvos fogja tudni megmondani, aki mutotte. az is lehet, hogy sosem lesz teljesen olyan, mint a regi, benne van a pakliban, eleg sulyos tores kellett hogy legyen ha lemezeket kellett beepiteni. megis mire szamitottal, a korulmenyek, a tores milyensege, a mutet sikere, meg par 'aprosag' ismeretenek teljes hianyaban mit lehet erre mondani...?

ezt neked kizarolag az az orvos fogja tudni megmondani, aki mutotte. az is lehet, hogy sosem lesz teljesen olyan, mint a regi, benne van a pakliban, eleg sulyos tores kellett hogy legyen ha lemezeket kellett beepiteni. megis mire szamitottal, a korulmenyek, a tores milyensege, a mutet sikere, meg par 'aprosag' ismeretenek teljes hianyaban mit lehet erre mondani...?
6 hét + 2-3 hónap rehab, mire sportra is használhatod.(ez a min.)
Ismerõsömnek is ilyen sérülése volt, ugyanúgy sípcsontja törött, szintén lemezekkel, a térdénél és a bokájánál csavarozva. Õ 8hétig volt gipszben, aztán kb még három hónapig kellett járnia gyógytornára, meg ilyesmire. Azt elfelejtettem írni, hogy õ focista, kb. a mûtét után egy évvel engedélyezték neki a sportot, mindig kicsit többet játszott, ma már egész jól tudja használni, dolgozik, focizik, nincs vele gondja, az idõjárást érzi meg.
Szerintem azért 12 pontot csak összeszedtél, hogy mehess szóbelizni :)
Kérdezõ! Végül is sikerült a matek? :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos kommentet... XD
Nagyon ostobànak kell ahhoz valakinek lenni hogy egy kettest ne tudjon összekaparni a függvénytàblàzattal.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) remélem ha a matek nem sikerül 2.-ára csak meglesz...
A tanulói jogviszony alatt megkezdett érettségi elsõ javítóvizsgája ingyenes. Azaz még egy dobásod van ingyen, de a második javító már fizetõs. (Pótérettségi nincs, javító van.)
Addig meg míg nem tudsz biztosat (nincs meg az eredmény) ne foglalkozz vele túlságosan
Úgy emlékszem az egyszeri pótérettségi még nem fizetõs (De mindenképp a biztonság kedvéért kérdezz utána az iskoládban még egyszer)
A kérdező hozzászólása: eleve úgy van amíg tanulói jogviszonyom van akkor térítésmentes de ez mit takar nem nagyon értem?
Hát akkor pótérettségire mész ha jól tudom, arra nem kell fizetni. De ebben nem vagyok biztos.:)
A kérdező hozzászólása: nagyon remélem mert a többi tantárgy 3-4-esre megvan sajnos nem vagyok éltanuló de ez van viszont ha mégse sikerülni akkor fizetõs lenne októberben?
A kérdező hozzászólása: igen szóbeliztem és végül 37%-os lett :)

Ha október 18-ra vagyok kiírva és ki szeretném venni a szülési szabadságot akkor hányadikától kérjem a tgyás-t?

Addig táppénzen vagyok és attól a dátumtól másfajta papírt adnak a kórházba, nem azt a kutyanyelvet amit 2 hetente kaptam idáig? Hogy m?ködik ez? Mikor és mit kell küldeni az oep-hez?

Legjobb válasz: Szeptember 21-tõl kérheted a szülési szabit, és ugyanekkortól a tgyást. A háziorvosod adja ki hozzá a papírt,(hasonlít a táppénzes papírhoz) azt kell elküldeni az oep-hez az igénylõvel és az irataid másolatával együtt. Miért akarod hamarabb megkezdeni a tgyást? Nagyon kevés a táppénzed?

Szeptember 21-tõl kérheted a szülési szabit, és ugyanekkortól a tgyást. A háziorvosod adja ki hozzá a papírt, (hasonlít a táppénzes papírhoz) azt kell elküldeni az oep-hez az igénylõvel és az irataid másolatával együtt. Miért akarod hamarabb megkezdeni a tgyást? Nagyon kevés a táppénzed?
A kérdező hozzászólása: Nem kevés, de a tgyásom kicsit több lesz. köszi a választ
A tgyásod mindenképpen több lesz, azt nézd meg, a gyed több-e mint a táppénz, mert az a lényeg. ha a táppénz több, mint a gyed, akkor érdemes szülésig táppénzen maradni. A tgyás 168 napig jár így is úgy is, de ha pl. a gyed kevesebb, mint a táppénz, akkor a kevesebb összeget 28 nappal tovább kapod.

Normális ha oktober vége fele jött meg az első vérzésem és azóta semmi?

Úgy tudom serdülő korban elég rendszertelen egy lány azt mondta nekem hogy neki az első után 1 évre jött a 2-dik mensije, de olyat is tudok akinek az első mensije után már következő hónapban meg jött. A testsúlytól is függ? Nekem már lassan 3 hónapja semmi.

Legjobb válasz: Ez normális. Az is lehet hogy, 1 év múlva fog megjönni a következõ menstruáció. De ha 16 éves korodig nem jön meg, akkor fordulj orvoshoz! :)

Ez normális. Az is lehet hogy, 1 év múlva fog megjönni a következõ menstruáció. De ha 16 éves korodig nem jön meg, akkor fordulj orvoshoz! :)
Persze, hogy normális. Ebben a korban ez nem baj. 2-3 év is eltelhet, mire beáll a menstruáció.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!