Találatok a következő kifejezésre: Ha október -én (33 db)

A terhesseget az utolso menstruacio elso napjatol szamoljak.
Ennyire biztos vagy benne hogy terhes vagy/leszel?
nekem is az jutott eszembe, ami a másodiknak, csak nem akartam leírni. :D
A kérdező hozzászólása: Nem tudnátok a kérdésre válaszolni??? Nem hiszem el!!!
Ha október 31.-én volt beágyazódásos vérzésed, akkor 24.-én lehetett ovulációd, tehát a 19. napon. 28 napra számolja a tankönyv a ciklushosszt, de neked nem a 14. napon volt az ovulációd, ezért most számoljuk úgy, mintha október 10.-én kezdõdött volna a ciklusod (így lenne 28 napos). Mindig úgy számolják, hogy a menzesz elsõ napjából kivonnak 3 hónapot és hozzáadnak 7 napot, tehát te elméletileg július 17.-ére lennél kiírva. Azonban mivel nem biztos az ovulációd, ezért a tényleges elsõ ciklusnapodból csinálnák a számolást, ami július 13., de ezt az ultrahang alapján valószínûleg módosítanák, hiszen késõbb volt a peteérés, ezért mindig azzal az 5 nappal kisebb lenne a magzat. Ez volt idáig az elmélet. Én is nagyon szépen elterveztem, hogy majd ha ebben a hónapban nem jön össze, a következõben biztosan, ez volt lassan másfél éve, baba sajnos még nincs. Nem vagyunk gépek, nem lehet ezt sajnos elõre eltervezni. Ha így folytatod, akkor bele fogsz õrülni, ha minden tervezés ellenére mégsem jön! Ennek ellenére kívánom, hogy sikerüljön, szívbõl drukkolok nektek!
Ha okt. 31.-én volt a beágyazódás, akkor 1 héttel elõtte volt az ovuláció, tehát jól írtam. A pajzsmirigy gyógyszertõl viszont simán csúszhatott az ovuláció, nekem kb 3 hónapig eltolta pár nappal, amíg nem lett stabil a tsh-m. Én mint írtam, tényleg kívánom, hogy összejöjjön, tudom milyen idegörlõ várni és figyelni a jeleket a gyógyszer miatt....
A kérdező hozzászólása: Idetévedtem, hát leírom mizujs. Végül abban a hónapban nem tapadt meg rendesen, emiatt én saját magam emeltem az euthyrox adagot, amire azt mondta a doki, hogy sok lesz, de mégsem... s már a következõ hónapban összejött a béjbi. Most vagyok 38+5 hetes. Azóta is az emelt adagot szedem és mindig tökéletes a tsh-m. Sajna a férjem szülinapjáról lecsúsztunk, de nem is baj, hisz úgy alakult, hogy azt a nevet választottuk, ami a férjem szülinapján van. Tehát mindenképp lesz "dupla" ünnep. Ezt a nevet már 8 éve kinéztük, akkor még nem tudtk, hogy a férjem szülinapjára esik. Köszi, hogy elolvastatok, mindenkinek sikeres teherbeesést, szülést.

Ha október 10-én lejár a gyedem, akkor még novemberben kapok? (az októberit? )

Legjobb válasz: Igen,a tört havit!(10 napra)11-tõl pedig gyes:)

Igen, a tört havit!(10 napra)11-tõl pedig gyes:)
Igaz az elsõ válasz, csak egy kiegészítés: Feltéve ha a gyest megigényelted...

Ez az első terhességem. 11 hetes kismama vagyok, mikor fogant meg a baba, ha október 22-én volt az utolsó menszeszem?

Legjobb válasz: Szia ha okt 22-én volt az utolsó menses elsõ napja és 28 naponta volt mensesed akkor a baba nov 5-én fogant gratula vigyázz magadra és jó baba várást

Szia ha okt 22-én volt az utolsó menses elsõ napja és 28 naponta volt mensesed akkor a baba nov 5-én fogant gratula vigyázz magadra és jó baba várást
Én nem értek egyet az elõttem válaszolóval. Nagy valószínûséggel akkor volt peteérésed, de spontán peteérést kiválthat az orgazmus is.Én is így jártam, és a csiklusom 3.hetében fogant meg a kicsi a második helyett.Errõl közelebbit majd a genetikai UH alapján lehet kiszámolni.(Ott megadják, h a mér értékek alapján hány hetes a babád, és azt kell viszonyítani a naptári hetekhez.)De az esetek nagy részében tényleg félidõben van peteérés.De az érett pete ott van még a méhben.
Ha 11 hetes a terhesség, a magzat 9 hetes, tehát október 22-bõl számolj vissza 9 hetet és kb. akkor! Ez tuti, dokid is ezt fogja mondani.

Ha október 21. -én volt az utolsó mensi akkor hány hetes terhességről beszélünk?

Legjobb válasz: nov 11en volt 3 hetes,ma 3 hetes+1 napos,ami kb egy hete foganhatott meg es ha tuneteid vannak te is azon kevesek koze tartozol akik koze en nem.a teszt negativ lesz meg legalabb 2 hetig.kb 26-a utan mutathat pozitivat.a heteket az utolso mensi 1.napjatol szamoljak,a fogantatas kb 2 hettel azutan volt.

nov 11en volt 3 hetes, ma 3 hetes+1 napos, ami kb egy hete foganhatott meg es ha tuneteid vannak te is azon kevesek koze tartozol akik koze en nem.a teszt negativ lesz meg legalabb 2 hetig.kb 26-a utan mutathat pozitivat.a heteket az utolso mensi 1.napjatol szamoljak, a fogantatas kb 2 hettel azutan volt.
Kéthetes. Harmadik hét kezdõdik, ami azt jelenti (általánosságban) hogy pár napja fogant.
Én voltam az elsõ válaszadó. Elnézést elszámoltam magam:) Az elõttem szólónak van igaza.

Üdv! Arról szeretnék érdeklõdni hogy mikor állhatok újra munkába ha október 27. -én eltört a sípcsontom és ilyen titán lemezes eljárással mûtötték meg? Mennyi idõ az a rehabilitáció AMIRE ÚJRA tökéletes lesz lábam?

amit fontosnak tartok 23 éves vagyok és december 9.én próbálok majd ráálni elöször orvos jelenlétében

Legjobb válasz: ezt neked kizarolag az az orvos fogja tudni megmondani, aki mutotte. az is lehet, hogy sosem lesz teljesen olyan, mint a regi, benne van a pakliban, eleg sulyos tores kellett hogy legyen ha lemezeket kellett beepiteni. megis mire szamitottal, a korulmenyek, a tores milyensege, a mutet sikere, meg par 'aprosag' ismeretenek teljes hianyaban mit lehet erre mondani...?

ezt neked kizarolag az az orvos fogja tudni megmondani, aki mutotte. az is lehet, hogy sosem lesz teljesen olyan, mint a regi, benne van a pakliban, eleg sulyos tores kellett hogy legyen ha lemezeket kellett beepiteni. megis mire szamitottal, a korulmenyek, a tores milyensege, a mutet sikere, meg par 'aprosag' ismeretenek teljes hianyaban mit lehet erre mondani...?
6 hét + 2-3 hónap rehab, mire sportra is használhatod.(ez a min.)
Ismerõsömnek is ilyen sérülése volt, ugyanúgy sípcsontja törött, szintén lemezekkel, a térdénél és a bokájánál csavarozva. Õ 8hétig volt gipszben, aztán kb még három hónapig kellett járnia gyógytornára, meg ilyesmire. Azt elfelejtettem írni, hogy õ focista, kb. a mûtét után egy évvel engedélyezték neki a sportot, mindig kicsit többet játszott, ma már egész jól tudja használni, dolgozik, focizik, nincs vele gondja, az idõjárást érzi meg.
irány a doki!!
Soha nem fújtam még föl a gumit aktus után... Továbbra is azt mondom, hogy a teszt lehet fals negatív is. Akár baba van, akár betegség, az orvos tud megvizsgálni, kitapintani, ultrahangozni, stb. Sokaknak van ennyire szabálytalan ciklusuk, de ez bizonyos kor fölött nem normális, ezért jó lenne, ha elmennél orvoshoz. Ilyen ciklus azt is kérdésessé teszi persze, hogy egyáltalán van-e peteérésed, így még kisebb az esélye a babának és még inkább indokolt, hogy utánajárj.
A kérdező hozzászólása: ja, azt pedig még kifelejtettem, hogy semmilyen terhességre utaló jel NINCS azt hiszem ennyi idõ után már lenne...
A kérdező hozzászólása: álljatok meg! csináltam már tesztet korábban is, volt már ilyen gond, hogy több hónapig kimaradt, mégsem voltam terhes...mindig vigyáztunk a barátommal...nem szeretkeztünk óvszer nélkül, nem ujjazott meg spermás kézzel, nem tette be a farka végét csak egy kicsit sem...(MIELÕTT JÖNNEK AZ OSTOBA KÉRDÉSEITEK) minden szeretkezés után vagy feltöltöttük a gumit vízzel, vagy pedig felfújtuk, sohasem volt lyukas! nem szakadt ki aktus közben, nem maradt bennem a gumi... NEM VAGYUNK ÓVODÁSOK, nem kell azt hinni, hogy mindenki olyan idióta, mint TI(tisztelet a kivételnek) na? milyen választ tudtok írni ezek után, most, hogy tudjátok a körülményeket ?! a normális válaszért/válaszokért pedig köszönet
óóó, de sok okos ember van itt!!! muszáj megijeszteni szegény lányt? kérdezõnek: na figyi, nem fogok itt magyarázni, hogy miért nem mentél eddig dokihoz meg blablabla... te dolgod. de azt tanácsolom, hogy ha már idáig vártál és még mindig nem menstruálsz, akkor holnap reggel irány a nõdoki! nem biztos, hogy terhes vagy... de jobb, ha megtudod, mi a gond...
A teszt a HCG szintet jelzi, ami a 10-11. hét után leesik. Menj orvoshoz és gratulálok a babához! Majd írd meg, milyen nevet adtatok neki.
oo óóó.... másodikkal egyet értek
Októberben volt vérzésed???? Január van, miért nem voltál még orvosnál? A tesztet sem ismételted meg??? Hány éves vagy és mikor jött meg a legelsõ vérzésed?
Ha jól tudom, olyan nincs, hogy 100%. Hagy gratuláljak elsõként, gyereked lesz :)
Ennyi idõ után már egyrészt nem mutatja ki, másrészt miért nem mentél még orvoshoz?
Én is az uzsokiban szülök majd, szeptemberben, de nem ismerem ezt a dokit..
Én voltam nála párszor, õ csinálta a 12 hetes Uh-mat, szimpatikus doki, aki nála szült csak jót mondott róla
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen:)
Én ismerem. És a véleményem megtartom magamnak.
A kérdező hozzászólása: Tartsd meg! Azóta már nem is aktuális a kérdés, mert már meg is szültem kislányom nála. Kicsit lekéstél.

Ha én 2010 október 29-én töltöttem be a 18 életévemet akkor miért nem engedik meg hogy kimaradjak a suliból?

azt mondják hogy mivel nem aug 31-ig töltötem be hanem az év közben ezért végig kell járnom a sulit de egészségi okok miatt nem tudom. ez az els? félév neekm semmi sem volt mert nov 15-ig nem voltam suliban mert kórházban voltam meg vizsgálatokon és még mindig oda járok. a munkaügyön keresztül leeht tanfolyamra menni és ott már regisztráltak is és azt mondták hogy az iskolából kérni kell egy olyan papírt hogy megsz?nt a nappali taghozatos jogviszonyom de az iskola most nem akarja kiadni holott éppen ?k küldtek a munkaügyre hogy regisztáljak. akkor most mi van? évet nem ismételhetek mert nekünk még 3 éves a köv osztálynak pedig már csak 2. viszont a betegsége miatt ezt a félévet nem tudom bepótolni és hát még mindig vizsgálatokra járok. munkahelyem már nincs mert mondták ott is hogy inkább menjek tanfolyamra de 5 hónap gyakorlatot sem lehet bepótolni meg ugye még itt a 2-dik félév.

Legjobb válasz: Azért mert ezt az évet kötelezõ végigjárnod, mivel év közben töltötted be a 18-at. Én a helyedbe nem hagynám magam. Tudom milyen ez, én is beteg vagyok, szerencsére nekem sikerült kiiratkozni, mert én már 19 vagyok.

Azért mert ezt az évet kötelezõ végigjárnod, mivel év közben töltötted be a 18-at. Én a helyedbe nem hagynám magam. Tudom milyen ez, én is beteg vagyok, szerencsére nekem sikerült kiiratkozni, mert én már 19 vagyok.
A kérdező hozzászólása: szia arra gondltam ohgy mivel úgyse engednének el nem megyek suliba és ha meglesz a 20 igazolatlan akkor úgyis kirúgnak .és akkor februárban a tanfolyamra már tudnák menni. mert jövõ héten is mennem kell a kórházba sajnos mûtenek és nem tudom a sulit bepótolni . meg nem is lehetek az ami szeretnék. van róla papírom is amit pesten kapnak mert ott volt ilyen alkalmasságim.
én is ezt akartam tanácsolni, egyszerûen ne járj be

Azt akarom megtudni hogy szerintetek, terhes vagyok ha november 22-én az orvos érezte a babát, de viszont az ultrahang semmit nem lát! Októberbe volt meg utoljára rendesen, a mellembõl fehér tej folyik, a hasam kerekedik? .

Együtt voltam múlt héten a párommal, és olyan érzésem volt mintha valamit nyomott volna fura érzés volt! Szerintetek terhes vagyok?

Legjobb válasz: Valami itt nem kerek, ha már november 22-én érezte a doki a terhességet, akkor már fényévekkel túl vagy a 12. héten mostanra. Azóta nem ultrahangozott meg? Nem küldött laborba, védõnõhöz?

Valami itt nem kerek, ha már november 22-én érezte a doki a terhességet, akkor már fényévekkel túl vagy a 12. héten mostanra. Azóta nem ultrahangozott meg? Nem küldött laborba, védõnõhöz?
azt hiszem ennyi keresztkérdés kifogott rajta....
kamuuuuu
bocs de ha ennyire hülye dokid van miért nem mész másikhoz? meg szerintem ha terhes is vagy az a baba még olyan pici hogy észre sem veszed! mit éreztél????
A kérdező hozzászólása: De szerintem nem kéne bunkózni!!!Amugy az orvos amikor megvizsgált akkor mondta hogy érzi hogy ott a baba!!!! és MAJD mennyek vissza vissza is mentem!!!! és nem küldött sehová!!!!!
Azt írtad a kérdésedben, hogy november 22-én mondta azt a doki, hogy "érzi, hogy ott van a baba". Utána mikor mentél vissza hozzá? Mert a kérdésedbõl úgy tûnt, hogy akkor voltál utoljára. Mióta itt a kérdést feltetted azóta voltál már orvosnál?
Amikor visszamentél mit csinált? Ultrahangot? Mit látott és te mit láttál? Kaptál róla papírt? Miért ülsz még mindig otthon és miért nem kerestél fel egy másik orvost, ha szerinted ez a doki nem százas?
Kiváncsi lennék egy pár hetes terhességnél hogy érzi a doki a babát....szerint
...szerintem se ment vissza a dokihoz...legalábbis nem ahhoz aki "érezte"
A kérdésben azt Írod, az uh-n semmit sem lát!!!!! Aztán, hogy minden a helyén...6mm mnyálkahártya.... Jó vicc!!!!
Te sem vagy 100-as.Október óta már jó eséllyel 16 hetes terhes lehetsz, lemaradtál az elsõ genetikai ultrahangról, nincs kiskönyved, még egy ultrahangod sincs, hogy élõ a terhességed.Mégis mire vársz??? Lassan a következõ genetikai ultrahangra kellene menned és mostanában kellene elmenned vérvételre is az afp miatt.Az látszik, hogy nulla a biológiai tudásod és semminek nem olvastál utána a témában, de ha valaki azt mondja terhes vagyok és tüneteim vannak, akkor addig megyek az orvosok nyakára, amíg nem kapok róla papírt, nem látom uh-n a saját szememmel.Ha ez az orvos egy balfék, akkor váltani kell.De könyörgöm, anya leszel, ennél több felelõsségérzettel kellene hozzáállnod a dologhoz!
10-es vagyok. Még egy. Te azt mondod, két hete voltál ultrahangon. Ott mit mondtak...? Mi az, hogy minden a helyén van...?
Azóta nem voltál orvosnál?Uh- n mikor voltál utoljára? Ha már 4 hónapja nem jött meg, mindegy h azért, mert terhes vagy, vagy más miatt, orvosnál a helyed!!!
teszteltél? Szerintem mindenféleképpen menj vissza a dokihoz vagy másikhoz aki tapasztaltabb. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Novemberbe érezte azóta az a orvos meg se vizsgált! kb 2 hete voltam ultrahangon annyit mondott hogy minden a helyén van! de viszont a hasam kemény és alurol kerekedik!!! a papirra utoljára azt írták hogy az uterus 58-38-53mm-es. az endometrium 6 mm-es.
ha valoban terhes lennél, elküldött volna védönöhöz, és mondta volna mikor menj vissza hozzá.....meg a papirodon is szerepelne, az is h hány hetesnek látta, volt-e szivhang, stb....
A kérdező hozzászólása: November elején voltam akkor nem érezte! mondta mennyek vissza 2 hét múlva vissza is mentem november-22-én.és pont a párom volt velem behivott megvizsgált azt mondta hogy érzi a babát , kérdezte hogy õ az apuka mondtam hogy igen azt mondta majd jöhet szívhangra.sehova nem küldött el!!! meg azóta meg se vizsgált!!! de viszont együt voltam a párommal mult héten.. és olyasmit éreztem mmintha nyomott volna valamit... lehetséges hogy a babát?
Hát ha akkora a szerszáma a párodnak....na szoval akkor se...tudod azért van a méhszáj, ami zárt...amugy ilyen doki nincs....mindig megmondják mikor kell menni legközelebb, 12 hétig a védõnõhöz!!!!ki kellett volna számolnia mikorra várható a szülés, stb....kiskönyvet is adott volna a védõnõ...szoval itt vmi nem stimmel....és hogy állapitott meg h baba van?akkor nem is nézett szivhangot???uh vagy valami???
A kérdező hozzászólása: de olyan érzés volt mintha nyomott volna valamit akkor lehetséges h a baba?Nagyon kellemetlen volt!!!! Megvizsgált azt mondta h érzi h ott a baba!!! nem küldött sehova se!!!!! Amugy nem 100-as...
Na egy ennyi idõs terhességet nem érez ugy hogy ott a baba, max a méhszáj állapota más....párod meg akkor se nyomhatja a babát....olvass utána kicsit
Ne haragudj, de te sem vagy százas. Azt írod, hogy az orvosod mondta, hogy menjetek vissza szívhangot nézni. Meg akartad várni, amíg bekopog hozzád, és kézenfogva elvisz a kontroll uh-ra? Magadtól is visszamehetsz... Tapintással egyébként babát nem érez, csak megnagyobbodott méhet. Ha van elõtejed, és a pocakod is nõ, volt egy pozitív teszted, ami után orvoshoz mentél, aki azt mondta, hogy a méhed tapintással nagyobbnak érzõdik, menj vissza késõbb, hogy lesz-e szívhang, akkor mit vársz itt a neten...? Menj már el egy ultrahangra, édes Istenem... A terhességnek nem az a legkézenfekvõbb tünete, hogy a párod szex közben nyom valamit. Hány éves vagy?!?!
Mi van veled? Terhes vagy?

Ha jelmezes gyerkőcök fognak kopogtatni az ajtódon október 31-én Halloweenkor, adni fogsz nekik valami kis édességet vagy bármit?

http://www.shannondevelopment.ie/media/Media,4959,en.jpg

Legjobb válasz: Nálam minden valószínûség szerint fognak kopogni,mert Angliában azért páran még megtartják(bár itt is egyre kevesebben) Van kint egy íratlan szabály..Ha nincs díszítve az ajtód akkor ne kopogj,mert az illetõ család nem tartja a halloween ünnepet.Én nem díszítem,így ha kopognak akkor sem szoktam ajtót nyitni...Szóval velem nem járnak jól...

Persze, adnék nekik csokit vagy cukorkát, mivel hideg van, még tával is megkínálnám õket^^ Kár, hogy itt nem tartják:S
Szerencsétlen gyerek tényleg nem tehet róla, hogy a szülei más országok majmolására nevelik! Én elmagyaráznám nekik, hogy jelmezbe öltözni farsangkor kell, ilyen ünnep Magyarországon nincs, és Mindenszentek és Halottak napja elõtt kissé ízléstelen jelmezbe öltözve bohóckodni. Ha esetleg a szülei is vele vannak, azokat meg jól kiosztanám, hogy nincs ennyi eszük.
Nálam minden valószínûség szerint fognak kopogni, mert Angliában azért páran még megtartják(bár itt is egyre kevesebben) Van kint egy íratlan szabály..Ha nincs díszítve az ajtód akkor ne kopogj, mert az illetõ család nem tartja a halloween ünnepet.Én nem díszítem, így ha kopognak akkor sem szoktam ajtót nyitni...Szóval velem nem járnak jól...
Hát... Két pofont, hogy miért zavarnak, és szidnám a hülye amerikamajmoló szüleit, amiért engedik a gyerekeiket késõ este mászkálni hülyének öltözve...
Akkor ünneplem a Halloweent, amikor az amcsik a busójárást;)
persze, útbaigazítást haza
tuti adok nekik valami cukrot vagy csokit :D de nem hiszem, hogy fognak kopogtatni :(, errefelé nem igazán jellemzõ
Hát, nálunk nincs itthon édesség, és nem fogok csak azért venni, hogy hátha becsönget pár nyálasszájú gyerek, akinek az édes jó anyja úgy gondolta, én is dobjak már egy hátast, hogy milyen cuki a kölyök.
Egyetértek az elõzõekkel!. Szerencsére nálunk is csak néhány újgazdag, Amerikát majmoló ünnepli. Ha mégis becsöngetne hozzám ilyen kölök, elmagyaráznám neki, hogy jóérzésû ember Halottak napján nem mulatozik. Maskarába öltözni farsangkor szokás. Bár régen a gyerekek Magyarországon is beöltöztek maszkának Aprószentek napján. Ha már mindenáron maskarázni akartok, akkor ezt a régi magyar szokást hozzátok vissza! Vagy karácsony elõtt a Betlehemezést!
Az összes pállott szájú kis Tóbiást elküldeném a sarki Manna abc-be, az ugyanis éjjel-nappal nyitva van, oszt' ott találnak bõven nasit, grrrr :)
jah, pár jótanácsot azt illetõen, hogy minél hamarabb hagyják el az országot, menjenek ÁÁmerikába a szüleikkel együtt, ha már ennyire majmolják ezeket az idióta "népszokásokat"
Megkínálnám õket szõlõvel, csakhogy egészséges finomságot kapjanak. Tetszik a Halloween minden fajta hagyományával együtt. Talán leginkább azért mert pogány ünnep, és nem keverik bele az egyházat. Elég sok szomorú ünnepünk van, és alig egy pár vidám, és itt meg a minimum, hogy ezen a napon ne legyél vidám, sõt bõgd végig. Pedig ha a halottainkra visszaemlékezünk, a jó dolgok jutnak az eszünkbe, és önkéntelenül is mosolygunk, (aztán persze szomorúak leszünk, hogy már nincsenek velünk).
http://en.wikipedia.org/wiki/Halloween#History Kelta ünnep, az év "világosabb" felének elmúltát, és a "sötétebb" felének az elérkeztét ünnepli, sokan Kelta Újévnek is nevezik. Az ókori kelták úgy hitték, hogy ezen a napon a mi világunk és a szellemvilág közötti átjáró nyitva van, és azért öltöztek jelmezbe, hogy elijesszék az ártó szellemeket. 23/L
Ha... -otthon leszek, -kedvesen, tisztelettudóan viselkednek, -van otthon édesség, -nem az éjszaka közepén jönnek ...akkor igen. De elmondanám, amit már egy válaszadó írt, hogy csak azoknál illik kopogtatni, akiknek fel van díszítve az ajtajuk és legközelebb ehhez tartsák magukat.
A Halloween idióta amerikai ünnep. Mi ekkor az elhunyt családtagjainkra emlékezünk. Szerintem a kettõ még véletlen sincs összhangban egymással. Én nem örülök, hogy egyesek mulatnak, mikor mindenki elhunytakra emlékszik, akik sajnos már nem lehetnek velünk. Csak egyes fiatalok nem értik meg, hogy a Halloween nem magyar ünnep. Amerikában meg nyilván nem fognak tûzijátékot rendezni auguszus 20-án, mert az nem ottani ünnep. Ez olyan, hogy ha farsang van, akkor se szoktunk olyan felvonulást tartani, mint Rióban. Pedig lehetne azt is átvenni. De szerintem az ünnepeket meg kell tartani.
Szgény gyerek nem tehet róla, hogy az anyja nem képes a helyi szokásoknak megfelelõen nevelni. Elmondanám nekik, hogy mivel ez nem magyar ünnep, ezért nagy valószínûséggel sehol nem kap majd csokit, és hogy ez a nap nem ünnep, hanem az elmékezés napja, amikor az elhunytakra emlékezünk, otthon, csendben vagy a temetõben. Borzasztó egy szokás, engem pont az idõzítése miatt kifejezetten irritál, de egy gyereket azért nem aláznék meg emiatt... :(
Magyarországon NINCS olyan ünnep, hogy halloween... http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_%C3%BCnnepek..
Nem ünneplem a Halloweent, hiszen ez egy amerikai ünnep. De nem vagyok olyan agresszív mint a legtöbb válaszoló, ezért ha valaki becsöngetne hozzánk biztosan megkínálnám valamivel. Ne felejtsük már el, hogy gyerekekrõl beszélünk. 1 csomag cukorba vagy 1 pohár üdítõbe biztosan nem halna bele senki sem. :-) Ha mégis, akkor inkább ne nyisson ajtót.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!