Találatok a következő kifejezésre: Ha nyomozó lenni, akkor (9 db)

Ha nyomozó szeretnék lenni, akkor merre tudok tovább tanulni ilyen irányban?

Szegedi vagyok, friss érettségis.Rendészeti szakközépbe jelentkeztem, de ez az irány jobban érdekelne.

Legjobb válasz: Nyomozó csak tisztként lehetsz, amihez el kell végezned a rendõrtiszti fõiskolát, oda pedig nem könnyû bekerülni. Ha szakközepet végzel, akkor tiszthelyettes leszel.

Nyomozó csak tisztként lehetsz, amihez el kell végezned a rendõrtiszti fõiskolát, oda pedig nem könnyû bekerülni. Ha szakközepet végzel, akkor tiszthelyettes leszel.

Ha nyomozó szeretnék lenni, akkor hol lehet ezt a szakmát kitanulni érettségi után?

És az ő hatáskörük alá mi tartozik, azok a nagyon brutális gyilkosságoktól kezdve egy bolti lopásig ? ( esetleg a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen?)
beletartozik, RTF
A kérdező hozzászólása: köszönömszépen
Beletartozik. Nem kell hozzá RTF. (Már nincs is) Közszolgálati Egyetem van helyette. De ez sem kell. Viszont javaslom, hogy keresd fel a lakhelyeden a Rendõrkapitányságot, és ott próbálj beszélgetni a toborzó tiszttel, vagy nyomozókkal. Nem túl hálás pálya.....
A kérdező hozzászólása: köszi amúgy miért nem annyira hálás pálya??
Van családtagjaid, ismerõseid között rendõr? Szoktál tájékozódni az országban történõ eseményekrõl? Van bármiféle információd a mai magyar rendõrségrõl és rendvédelemrõl? Ne vedd sértésnek a kérdést, de hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 16

Ha nyomozó szeretnék lennei akkor hová menjek továbbtanulni?

Legjobb válasz: Rendõrtiszti fõiskola.

Rendõrtiszti fõiskola.
Aha, Nemzeti Közszolgálati Egyetem vagy ilyesmiként találod meg mostanság.
A kérdező hozzászólása: és oda nehéz bekerülni??
Igen. Magas a ponthatár, van pszichológiai alkalmassági, és egy kemény fizikai alkalmassági. Könnyebb dolgod van ha már eleve rendõrként mész oda.

Ha nyomozó szeretnék lenni, akkor is ugyan úgy kell az az erőnléti felmérés?

Fekvőtámaszt biztos nem tudnék. Még a felülés meg is lenne, a futás is, ha készülnék rá. Magasságom nem tudom jó e, mert van ahol 162-t hallottam, de van ahol 165-öt. Én 162körül vagyok. Ja és a szemem -4,75 sajnos. 20/L

Legjobb válasz: még szép, hogy kell. sajnos szerintem a szemed lesz a kizáró ok, nekem -2,25ös és elsõfokon elutasítottak, szóval most várok, hogy a másodfokú vizsgálat meglesz-e. fekvõtámasz nincsen a felvételin, viszont van fekvenyomás vagy függés, felülés, 2000m futás, 4x10 m futás és helybõltávol. plusz még van egy pszichológiai és egészségügyi vizsgálat. a magasságról nem tudok semmit...nézz utána a hivatalos honlnapon :) 19L

még szép, hogy kell. sajnos szerintem a szemed lesz a kizáró ok, nekem -2, 25ös és elsõfokon elutasítottak, szóval most várok, hogy a másodfokú vizsgálat meglesz-e. fekvõtámasz nincsen a felvételin, viszont van fekvenyomás vagy függés, felülés, 2000m futás, 4x10 m futás és helybõltávol. plusz még van egy pszichológiai és egészségügyi vizsgálat. a magasságról nem tudok semmit...nézz utána a hivatalos honlnapon :) 19L
Ha sikerül is neked a fizikai, a pszichológián úgy is kiszórnak, ilyen hozzáállással. Ha lány vagy alapból kevesebb az esélyed. A múltkor annyi lány jelentkezett, hogy a fiúkat feljebb pontozták mert nyílt titok, hogy ezt a szakmát nem kellene ellányosítani, és én nem vagyok nõgyûlölõ elhiheted.
Na! Máris gyakorolhatod a nyomozást :-)))
Hat regen nem nevettem ilyen jot !!az elottem valaszolon, mar bocsanat a kerdezotol! sajnos segiteni nem tudok , de bisztosan van aki tudja! sok sikert a tanulashoz!!
Rendõrtiszti Fõiskola, nyomozó szak.Elég kemény a felvételi...orvosin kidobtak a szemüvegem miatt.(Pedig csak -0, 75ös.)Persze lehet másnak kellett a hely, ezt már megszoktam a magyar felsõoktatásban.Túl sok pontom volt, és nem rendészetibõl jöttem. Szóval készülj fel, a tesi alkalmassági szivatás volt...mindent lazán teljesítettünk, de a futás negyven fokban tûzõ napon betonon...nah az volt a geciség.Meg még fáradtan bevágtak a pszichológushoz.Rengeteg sorbanállás...hülye tesztek...kérdések...este 8körül jöttem el, mert én voltam az utolsó.Erre másnap az orvosin, hát sajnos a szeme miatt nem.Amúgy oda mindig 120fölött van a felvételi ponthatár..nálunk talán 125 volt, ergo jól is kell tanulnod.
Rendõrtiszti fõiskola de oda a tökéletes ember kevés:)
Már jó régi kérdés, de szeretnék kérdezni valamit: A válasz megírásának idõpontja: 2007-11-08 08:53: Rendészeti szki-s végzettséggel kb mennyit kerestél havonta nyomozóként?
Én is pont errõl szerettem volna érdeklõdni...A Rendészetire készülök, bûnügyre, de még van több, mint egy évem.Én nem vagyok tökéletes, de ha szerencsém lesz, olyan 400-410 pontom lesz, kb ennyi kell a bûnügyhöz.Az alkalmasságira már most gyúrok kb napi 5-6 km futással, meg kondizással (és csaj vagyok...).A Ratio Educationis kiállításon azt mondta a bûnügyis csávó h fussak napi 6-8 kmet csináljak 300 fekvõt és felülést, és akk meg lesz.Reménykedem benne, ha meg nem akkor megyek más szakra a Rendészetin...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!